Артилерийски обстрел в украинския град Горловка

Властите в източния украински град Горловка, контролиран от сепаратистите, заявиха, че градът е бил подложен на артилерийски обстрел от правителствената армия.

Обратно в новината

Коментари - Артилерийски обстрел в украинския град Горловка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преврата на другаря Илич ,законен ли е ?Преврата 1944г в България с помоща на чужда окупационна армия.законен ли е ?Смяната на властта в Украйна Законен ли е ?Рашистите говорят за хунта , но тя е в Кремъл !Как се провежда референдум в Крим под мъдрото руководство на путлер с милиционерско учасрие и 25 000 зелени човечета -агресори .АЗ ви гарантирам че мога да спечеля всеки референдум в света при тези условия.КОЙ ЩЕ МЕ СПРЕ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ!Чакам опоненти !

за комунизъм другари болшевики можете да си мечтаете само и то в лагерите на Гулак.Комунизъм в България вече няма да има ! Наситихме му се другари руски ибрикчии

Ебаси идиотите, как мислите с/у колко пари и пропаганда ще почнат бойни действия м/у Тексас и Калифорния? Как се допуснаха такива простотии в съюза нерушим а? За мен отговорът е че накадърността е по-виновна от алчността мъкааа!

Където има диктатура, вътрешни войни не може да има.

Вечна им памет избитите вече стотици невинни мирни жители на този град-герой. Горловка ВЕЧЕ не е украински град. Ако беше, т.нар "украинска армия" нямаша да го обстрелва всеки ден, и да избива методично мирните жители там. Освен това, всяко поредно ново военно престъпление извършено от т.нар. "украинска армия" прави все по-невъзможно връщането му под контрола на киевските фашисти, и все по необратима независимостта на ДНР и ЛНР.

от подкрепяни от фащ нацисти

Ако Русия обучи и оборудва тези сепаратисти и са, терористи ли са или бунтовници, то тя ще има право да нанася въздушни удари срещу правителствените войски на Порошенко. Поне в контекста на случващото се в Сирия, умерените терористи/бунтовници и ВВС на USA.

Много здраве и благодарност от целият български народ на тези който далновидно работеха за членството на България в НАТО което гарантира че няма да бъдем нападнати и окупирани от Русия както нападнаха и окупираха част отериториятана Украйна

Аз пък разбрах, че в Кримската Автономна република се е провел демократичен Референдум, на който над 80% от жителите на републиката за изказали своето мнение, по демократичен начин, за присъединяването на Кримската Автономна република към Русия! Демокрация в действие! А ФАЩ и ФЕС, тиражирайки цитираните от теб "агресии", "окупации" и други тем подобни фантасмагории, не могат да си простят, че кримския народ отказа да им стане колония, с което и загубиха контрола над Черно море и Кавказ! Демагогия в действие!

bira_more

Да не забравяме че Крим е харизан на Украина от великия мислител и общественик - Хрушчов (украинец). Да не забравяме че първия референдум в Крим със същия резултат е проведен 1991 г. Но тогава мъдрия демократичен Елцин решава да не обръща внимание на някакви си референдуми.

Ния да гледаме кво става тука у нас.Пълно е с руснаци и ако утре Русия на нападни както нападна Украйна тия ще завземат цели градове и области .Добре е че сме в НАТО и Русия не може да на пападне

Затвори очи, дишай дълбоко, отпусни се....Повтаряй "Всичко ми е наред"... Така, вече си по-спокоен, продължавай....

Той е като един американски генерал който скочи от прозореца на хотела с викове "руснаците идат".В повечето случаи тяхното заболяване е нелечимо.

Тука е пълно с руски кавали и ако не бяхме членове на НАТО досега Варненска и Бургаска област щяха преди Луганск и Донецк да бъдат окупирани

ако стане така,както ти предричаш -аз и моето семейство сме българи,но ще се бием на страната на руснаците срещу гнусния американски,западняшки, юдео-масонски,джихадистки,неолиберастки,толерастки и соросоиден лагер!

Амчи те от Атака сичкити са руски кавали

Под всяко нещо, отнасящо се до зверствата на украинския башибозук в Донбас, разни русофреници бълват смрадливи коментари за Русия и Путин. То бива да си предубеден, но когато си затваряш очите за очевидното и си позволяваш да пишеш подобни неща, е наистина или глупост, или преднамерена манипулация на истината. И в двата случая нещата са неспасяеми!

башибозук са онея от чечня украинците си бранят границите

Каква граница?Бранеха територията дадена на Шеврон за добив на шистов газ,а те милите като видяха дебелият се изнесоха скорострелно.

Ако погледнеш административната карта на Украйна сигурно много ще се изненадаш, че Донецка и Луганска област са част от Украйна! И че Горловка е вътрешно поселение за Украйна, даже не е близко до Руската граница и е населена с украинци (вярно, етнически руснаци), за да може глупотевините ти да хванат дикиш. Но отличителната черта на русофрениците както писах е глупостта, за да се очаква някаква адекватност на информацията и защитаваните тези. Просто русофренията е болестно състояние, при което споменаването на Русия и производните от нея, предизвикват неконтролируем пристъп на истерия, а в по-тежките случаи и несвързан брътвеж с пяна на устата и съпътстващи съответни излияния във форумите.

вижте ся преди година пак спорехме вие казвахте че нищо американско не може да влезе в сирия ся в момента всички се разхождат там както им е кеф! къде е мощният путлер???? кога ще му секне поддръжката и в източна украйна :)))) слаба е русия особено сама срещу света

Шило

Ти в паралелен свят ли живееш? В света на мечтите си? Въобще, имаш ми представа за това, което става?

да допълня! тука всякакви идиоти даваха инфо: 2 свалини ф22 над сирия 5 свалени до 20тина стигнаха!!!! оставиха сащ без самолети :))) пф

Този град се обстрелва всяка вечер. Както и много други градове. Инструкцията на американските господари е, да се извършва терор над местното население. Срещу него са насочени действията на доблестната и смела Украинска армия. Както и се унищожава целенасочено инфраструктурата. Такива инструкции дадоха американците още миналата година и бяха бързо публикувани.

Шило

Лесно е да стреляш срещу мирни жители. Обаче за последиците да си спомнят за Саакашвили и Цхинвали.

Още си яде вратовръзката.А те го направиха губернатор на Одеса.

добре, че този път светът не е мекошав с путеф, както са били с Хитлер. Рашките агонизират и без да ги нападат. А и а разлика от Хитлер, те сега са самички, сам самички и събират рохи, за да не се срине пропагандната машина на пусито

Агонизира промитата ти кратунка.

Това украйнците са си страхливо племе, 40 милионна страна неможе да победи 2-3 милиона сепаратисти и е принудена да води окопна война и да избива жените и децата за да се докопа до някаква милостиня. Жалка история.

съвецко наследство, какво искаш. А и все пак са най-близкият народ до рашките... все наперени, ама бягат, като видят чужда армия, понеже си знаят техниката

Съветско ама я виж какво стана в Чечня. Да много жертви брутална война ,но и победа за руснаците. Усещаш ли разликато между руси и украйнци. Ако Чечня беше в Украйна майко мила сега украйнците щяха да са под ботуша на Дудаев :).

са ти соса. Та от коя точно чужда армия е бягала руската ?

Всички международни наблюдатели казват, че опълченците са изтеглили големите оръжия и реално няма с какво да стрелят по укропските позиции!!!! Така че хохлите продължават с провокациите и въобще нямат желание за някакъв мирен процес!!!

тея опълченци големи ковачи на големи оръжия....

Пич, кажи какво мислиш за Обама и политиката му?

не знам кой питаш ама нали съм на всяка маджа мерудия обама е супер мек крайно но дори и с меки мерки русия поддава просто разликата в мащаба и мощта е огромна!

русия нямат щанс срещу сащ ссср нямаха шанс! да се благодарят че сащ не са ги натиснали сериозно! но и тва може да се случи да не се правят на мъже чеченоруснаците

Хахаха САЩ първо да си плати дълговете за 18 трилиона. Горките, още преди няколко години обявиха, че вече нямат пари да водят войни. Могат само цветни революции да финансират. Оръжията им от 20 години не са подновявани. Дори техни американски анализатори са правили анализи и резултатът е, че при военен конфликт, САЩ си опиват. Но явно по-ги разбираш нещата от американските военни експерти. Тъп пропагандатор!

Колкото повече разстреляни руски сепаратисти, толкова по-добре. Украйна трябва да разчисти руската измет от територията си!

Добре,добре,не се горещи;-). Избивате руснаците,разгонвате украинците- после какво правите,ми е интересно?

Това е напълно достатъчно. Няма прокопсала държава под влиянието на СССР (комунисти, социалисти и прочее мързеливци).

По тъпите кратуни на орките на Киев! Бой по празните им канчета. Бой до откат, докато не влязат в Киев!

Шило

Чакай сега, какви руски сепаратисти? Доколкото знам проблеми има в Украйна, а не в Русия. Сигурно имаш предвид украински сепаратисти, които искат отделяне от Украйна, нали?

Боклук, разстрелват местни жители, руснаци. Донецка и Луганска област са изконно руски губернии, населени с реални руснаци. А Украйна е една фалшива държава, измислена от Австроунгария. Техен проект, нещо като фалшивата Македония. Абе вие, еврейчетата много сте кръвожадни бе? Всичко руско и православно да бъде избивано. Нали Украйна в момента се управлява от евреи. Абе вас, пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

Чудя се как Земята носи подобни уродливи биологични същества като теб! Но очевидно Майката-Природа е по- милостива към изчадията си от самите тях!

Защо заглавието е Мощен артилерийски обстрел на Горловка, а не Мощен артилерийски обстрел на Мариинка и Авдеевка.

Защото това е поредната измишльотина на укропските власти!!! Всички международни наблюдатели казват, че опълченците са изтеглили големите оръжия и реално няма с какво да стрелят по укропските позиции!!!!

Тез "укропски" простотии от Твитера на ИТАР ТАСС и Поклонская ли ги четеш ?

Снощи късно вечерта даваха документален филм по news 7, за Донбас. Филмът е сниман от американска телевизия, с американски репортер. Отразяваше военните действия там през есента на 2014 г. Репортерът беше категоричен, че там няма руски войски. Дори обясняваше спецификите как украинци говорят руски (ставаше дума за "х" и "г"). Към края на филма човекът се разплака, като показваше какво са "натворили" укрите.

ти съмняваш ли се, че тв7 може да пусне друго освен руска пропаганда. То все едно да гледаш рт или да четеш новини от тасс

Шило

Човекът ти говори, че филма е правен от американци за американска публика. Не е на някоя българска телевизия.

понеже много загрижени но неграмотни тролки питат защо сащ се меси в украйна най-малкото: имаше договор за ненарушаване териториалната цялост на украйна гаранти по който бяха: русия сащ великобритания тва отговаря ли на въпроса??

Показва колко си нагла и платена. Нима не виждаш,че САЩ извършиха грозен, груб, кървав преврат в Украйна?! Кой се намеси в Украйна?! САЩ.

войната е лошо нещо включително и необявената мръсна война а някои хора чакаха зелените човечета с надежда :) на украинците донесоха война

До 20 години зелените човечета ще са в БГ. След 20 години всичко ще е разлино. Твоите хора няма да съществуват.

единственото сигурно е че до 20 години путлер няма да съществува а България я остави на мира грижете си се за руската сбирщина щото много поробени народи искат да са свободни

Шило

Защо в Киев допуснаха това? Коя бешие причината не само да не си спазят клаузите по споразумението от 20.02.2014г., а и да тръгнат срещу свои сънародници, защото имали по-различни виждания? Ако всичко си вървеше съобразно споразумението, сега щяха пак да са на власт, а ситуацията- коренно различна. Защо им трябваха 21.02.2014г. и следващите събития? Защо не тръгнаха да разговарят с Донецк и Луганск, а изпратиха армията? С уверенията, че за дни ще се справят? Защо им трябваше Одеса?

първо и основно русия наруши договора за ненарушаване на украинските граници!!!

Това са нагли лъжи. Всичко което си написал е следствие на действия на руснаците, а не причина. Каквито и споразумения да спазват, руснаците нищо няма да спазват и това е очивидно от цялостното развитие на ситуапцията, в който Русия наруши редица договори.

Много "големи" загуби са претърпели украинските силовици- от 99 обстрела???- четирима загинали...Сигурно са ги обстрелвали с прашки.

Що руснаците нямат никакви пък били обстрелвани над 100 пъти.

Ама има защо. Виж, краварите, уж няма защо, ама правят същото, още преди рашъните.

едните бият по населени места, другите бият по военни цели. тва ми припомня стратегията на германците по време на 2рата световна - за всеки убит войник - Х от местните... е всички знаем как завършва подобна стратегия... рано или късно ще се наложи или да избият всички местни, или да напуснат. предполагам че докато чакат нужните бомби за първата опция може да им писне на руснаците и да направят една официална разходка на юг

да се ПУЦА яко

Дано не стане като в Палестина и Израел-война без край...

Докато евреите от Израел не се изселят от "Обетованата земя" в Украйна, войната там ще продължи. А докато Ротшилд "командва", войните в света няма да престанат. "Това е играта на Ротшилд. Не знаехте ли?"

Да, явно еверите ще се заселват в земите на Хазарския хаганат т.е Украйна,но искат и Крим. Имаше инфо,че са хвърлили око на БГ и всичко водеше натам,но явно са си променили плановете в последната минута. Но Русия е унищожила веднъж Хазарския хаганат сега пак ще го унищожи.

"украинските силоваци" - може ли някой да ми го преведе това на български?

Руснаците дето списват тия статии, съвсем го подкараха през просото. Товарищи, направо си ги копи-пействайте на руски, а? Или давайте линкове към ИТАР-ТАСС и не си губете времето!

силоваци - това не е руска дума.

И аз искам да ми го преведе, някой украинец. Или мамериканец.

Някакви украинци, снабдени с оръжие. Същите не се знае кой ги управлява, не са се клели /освен бивши войници/, във всеки един момент може да дойдат или да си тръгнат - в зависимост от договора. За спазване на вътрешни правила и устави - да не говорим. Едно време през турско им викаха башибозук, за разлика от редовната войска. Казват им така, защото украинските войски хем уж са се изтеглили, хем не могат да си командват всичките "формирования", но не могат и да си го признаят.

САЩ бомбят Сирия и уркофашистите нанасят артилерийски удар. Нали командването им е едно и също.

Инфо за тоя конфликт липсва по нашите медии.. Когато все пак излезе нещо значи е доста по-лошо, за да се пренебрегне. И въпреки това винаги има поне един ред, в който ни убеждават как сепаратистите обстрелват собствените си домове и избиват съседите и семействата си... продажници

Айде сега от едната и от другата страна изтегляйте си скапаните артилерии и смотаните пешаци и бегом да пуцате срещу ИДИЛ

Отново пишете с чужд ник, за което многократно съм предупреждавал. Да сбърка може всеки,но да упорства в грешката си може само глупакът...

:) Вие имате авторки права над 3 букви от Българския език ли?! Още се смея

Руските тролове веднага осират всяка статия свързана с Путкин

Путин те гони денонощно бе? Иди на психар ! Иначе Путин направи много голяма грешка като не удари с пълна мощ Украйна веднага след като прибра Янукович. Сега ще си гризе ноктите от яд и ще мига на парцали.

Който е писал тази новина не е проверявал за правописни грешки...

американците снабдяват украинците с оръжия, а американските военни специалисти насъскват укр. армия да напада, се така ще бъде. Око за око, зъб за зъб. Така беше в Косово, нали? А после американците се намърдаха там чрез KFOR.

Как е Косово, че нещо нямам инфо? Кво става в Македония, че покрай тая Украйна, нещо позабравих за Европа.

Първо, това се случва почти всеки ден от близо година насам. Второ, тая статия се появява някак внезапно и изглежда преведена набързо (виждат се директно набързо преведени изрази, използвани главно от опълчението). Аз много добре знам какво става там, но се чудя какво ще да рече представянето на ежедневна трагедия като някакво едва ли не ново събитие.

Ами щом градът е бил подложен на артилерийски обстрел от правителствената армия,то кой нарушава Минските Споразумения тогава ?

Минското споразумение се нарушава само и единствено, когато обстрела е от отцепниците.

Това ли Порошенко има предвид, като зее, че Путин искал Европа? А Европа, Меркел мълчат като подслушвани васали ....

по-якия лаф беше на Яйцето, които каза по 9 май, че Сталин бил нападнал Германия и Украйна....

с две думи - НЯМА НИКАКВО ПРИМИРИЕ! Така че стига демагогия за добрия Потрошенко и миролюбивите укри. Просто се чудя как фалирала държава може да продължава войната. Явно доста пари наливат американците в нея. Но накрая все някой ще плати сметката.

Сега по американски пример, Путин да изпрати авиацията да бомбандира позициите на украйнската армия тъй като правителството в Киев отдавна е загубило легитимност в Домбас

бомбаРдира

....и ДоНбас.....идва от първите срички на "Донецкий бассейн". Ограмотяване му е майката.....