Коментари - Путин призна с указ независимостта на Крим | Днес.dir.bg

Путин призна с указ независимостта на Крим

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим" като суверенна и независима държава.

Обратно в новината

Коментари - Путин призна с указ независимостта на Крим | Днес.dir.bg

Коментари

Най- после Батюшката и свястна държава ни направи!!

Русия винаги е губила войните за Крим. Фактът, че воюва за тази територия, показва, че тя не е нейна. Сега Путин настрои целия свят срещу Русия, включително близката по кръв Украйна. В краткосрочен план - може би печели, в дългосрочен - Русия губи.

И аз признавам,че Русия е велика сила ,а руският народ може да победи всякакви армии,така че много да не се кряка против Путин,той си знае работата1

Ма с тва си велик анал.лизатор!!

Чудя се сега русофилите дали са мислили, кого точно подкрепят. Русия, СССР, Путин, комунизмът... Имам предвид, в Русия капитализъм с човешко лице ли е или развит социализъм, дето аха и ще стъпи в комунизма :) Все пак, не може да са комунисти и капиталисти едновременно, нали? Или щом е Русия, всичко може. Взели са доброто от всички системи и са отстранили лошото. Или пък обратното ;) п.п. Ако случайно пак дойдете на власт, първо ще се разправите с опозицията, след това ще се разправите с русофилите дето не са достатъчно ентусиазирани и накрая ще се обърнете към врага с партиен билет. Да ви звучи познато? ;)

След този ход на Путин народа на Украйна изпитва истинска и всеотдайна "обич" към руските завоеватели. Не се учудвайте ако скоро Украйна потърси спешно влизане в НАТО за да запази територялната си цялост.

Да..а после разполагането на ядрени ракети в подмосковието е само въпрос на време. Понякога не знаеш какво губиш и какво печелиш найстина.

Тоя луд трябва да пукне час по- скоро!

Ех спомени спомени - пак преживявам отново с удоволствие аншлуса на Австрия. Райхът е жив макар и в Крим.

РАДОСТЕН ?СИГУРНО СИ МИСЛИ КАК ЩЕ ОПРАВИ 54 МИЛИАРДА ЗА СОЧИ С СУРОВИННАТА СИ ИКОНОМИКА А СЕГА ТРЯБВА ДА ОСИГУРИ И КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ НА КРИМ ? ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ ГОЛОДОМОР ?

"Комунизъм" - я иди се прегледай бе, соросоид!

Определено за преглед си ти! Особено, ако те барна някъде, ще те пратя в Пирогов- ортопедията!

Да, бе, независимост! Сега са пак зависими, ама от Русия.

Голям сценарии е направил Путин,добре замислен и изпълнен.Брожения в Украйна народа излиза на улицата иска своята свобода да стане член на Европа,но това не го иска ПУТИН,барикади след това маски и бомби 'молотовки и жертви.Бързо на остров Крим той е негов и него дава има много руснаци,а къде няма???И у нас има доста руснаци,значи ли ,че този умопомрачен лидер на РУСИЯ,може да вземе решение да влезе и в България,те без това са тук още от 1944г,когато ни окупираха по същия начин както влизането им в КРИМ,а после с шмайзерите и прозрачни урни ДОБРОВОЛЕН референдум....ХА,ХА,ХА.ТЕАТРАЛНАТА ПОСТАНОВКА ПУТИН Я РЕЖИСИРА ВЕЛИКОЛЕПНО!!!!!

Черната пантера очевидно е американски агент (соросоид). Най-обичам да слушам как неутешимо реват американските агенти. Кеф за душата! :-) А Путин е велик лидер. Де и ние да имахме такъв... А ние си ибабе Боко Тиквата Ненагледний.

Ей, мършо, нали ти казах, че ще пратя в Пирогов? Твоя велик лидер е най- обикновен психар с ненормално изражение. Освен ако е прекалил с дрогата! А Борисов... изобщо не си ти човека, който може да го коментира.

Това КГБ-истче е много дребно и много вредно. Не знам дали избива някакви комплекси или е изперкал, като нашия Волен, но думите на Меркел че не живее в нашият свят, започват да ме притесняват. Едно друго еврейторче преди 60 г. подпали световна война, сега това КГБ-истче е тръгнало към трета. Русия беше гарант по договора от Будапеща за ЦЯЛОСТТА на Украйна и никъде там не са се договаряли, кой точно президент и коя точно партия ще управлява в страната. Никой не заплаши и руснаците в Крим, но е ФАКТ, Русия се изплю на собственият си подпис и изводите са два. 1.на КГБ-истчето не трябва да се вярва за нищо и 2.да дойдат танковете и да почваме да си строим собствена атомна бомба.

Който се е отървал от руския хомот, спечелил е бинго шестица от тото 1,2,3 и е две пики метър! Само инфантилите се държат надменно и чакат мада Раша да ги надундурка, а те да пърдят зверски звуци с уста и да си ръкопляскат и сами да си се награждават.

Именно. А мада Раша не ги дундурка, а ги треска по най- безобразния начин! Добре, че се откачихме от това комунистическо котило! Поне сме малко по- далеч от тях от преди 24г. Бахти държавата, бахти котилото..

Ако превратът в Украйна бе от нормални протестиращи хора бих се съгласил с мнението за окупация на Русия в Украйна, но при положение, че това стана с наети маскирани хора, въоръжени с автомати и коктейли Молотов; при положение, че те са виновниците за смъртта по улиците на Украйна - категорично считам, че новото управление на Украйна е нелигитимно! САЩ са виновниците за икономическата криза, положението им отново не е розово, но се бутат навсякъде и всяват размирици и финансова нестабилност!

Русия беше гарант по договора от Будапеща за ЦЯЛОСТТА на Украйна и никъде там не са се договаряли, кой точно президент и коя точно партия ще управлява в страната. Никой не заплаши и руснаците в Крим, но е ФАКТ, Русия се изплю на собственият си подпис и изводите са два. 1.на КГБ-истчето не трябва да се вярва за нищо и 2.да дойдат танковете и да почваме да си строим собствена атомна бомба.

Интересно е колко много хора ги засяга интереса на Русия, но не ги засяга интереса на България,която "утре" може да се окаже на мястото на Украйна! Дали не ви засяга териториалната ни цялост, че се радвате на отцепване на територия от Украйна? Липсата на далновидност и проявата на преданост при руските поклоници върви ръка за ръка. Те руските ви господари утре няма да ви опазят ако Турция ни нападне. Тогава вероятно ще застанете на страната на турците и ще колите българите.

Значи, "демократично" признаваме метеж. но не признаваме народен вот?

Отново Инго Мантойфел, отново "Дойче Веле" са в карето, където според редактора е местото на най-точната и синтезирана оценка. Всъщност, Насименто, четем една повърхностна и злостна реплика. Важното е на теб да ти е по душа и да те показва в добра светлина пред Виктор Стефанов.

delly

В темата "Украйна" Дир.бг представя на вниманието на потребителите различни позиции. Имате възможност и да ги оценявате, според собственото си мнение. Не е редно да се обръщате към хора по име, при положение, че Вие самият/самата не сте застанали зад името си! Хубав ден!

На мен "редактор delly" ми звучи толкова познато, колкото на вас "Диря истина в Дир-а". Не бих си позволил да наставнича, както вие троснато си позволявате, макар и да съм нерегистриран. Да разместваш пасажи от различни новинарски емисии и материали не е талкова трудно, ако предварително знаеш или ти е казано, какво трябва да затулваш. Дерзайте, редактор delly!

Indipendent: "Тимошенко има 85 сметки в чужди банки с милиони лири". Браво! Една морална и честна жена, достойна да яхне новата власт в Киев. Как ли ги е спечелила красавицата тези парички???

леле, тука са се разлетели телесни течности от мращи руски поданници.

Банкерът Атанас Буров го е казал: Когато сме били срещу Русия сме били губещи.

Когато американците нападат и убиват законно избран президент се казва демокрация.Когато руснаци защитават своя народ са казва...

Шило

Все ме гложди един въпрос: Легитимни ли са правителството и президента на Украйна? Че в чуждестранните медии има доста противоречиви мнения по тази тема.

Донякъде на въпроса ти ще отговорят предсрочните избори в Украйна през май. Ако разбира се, дотогава Украйна остане в този си вид и територии... без Крим, естествено, за който дори и неграмотните негърчета в Алабама вече разбраха, че е част от Русия.

Шило

Определено е така, но все пак се подписват договори, поемат се ангажименти и т.н. А това може да го прави само този, който на правно основание заема определено положение. Иначе става кофти за другата страна.

Въпрос,който засяга териториалната цялост на цяла Украйна не може да се разглежда само от заинтересована малка група хора,която сама си гласува. Явно Путин не е много по спазването на законите. Но и самото общество не е много поумняло и не дава пример за спазване на законите. Референдум под заплахата на военни части, в който участват само малка група хора не е референдум.

Шило

Същото може да се каже и за Косово, нали така?

Въпрос,който засяга териториалната цялост на цяла остатъчна Югославия не може да се разглежда само от заинтересована малка група хора,която сама си гласува. Явно Клинтън(Буш/Обама) не е много по спазването на законите. Но и самото общество не е много поумняло и не дава пример за спазване на законите. Референдум под заплахата на американски военни части и албански паравоенни формирования, в който участват само малка група хора не е референдум. Открийте приликите! Сега за разликите. Русия не е бомбардирала Киев и други градове в Украйна, не е разрушавала инфраструктура и заводи, не е убивала невинни цивилни. Милошевич не е идвал на власт с кървав преврат, не е наемал снайперисти да стрелят по демонстранти и полицаи, а Албания не е подарявала Косово на Югославия.

Ние не можем да приемем, че е възможно един народ да има едно общо мнение по даден въпрос/ единни/, а други не могат да приемат, че са единни

Шило

Българи сме все пак! Съдейки по себе си, можем ли да допуснем, че има такива, които се чувстват един народ, и искат да са заедно? Че принадлежат на една страна, на една държава.

Въпросът засяга цяла Украйна и ако има референдум той трябва да е на цялата територия на Украйна,а не на полуостров Крим. Все едно някой на Поморие да каже, че се отцепва, защото му е кеф да се нарича занзибарец.

Шило

За Косово някой пита ли сърбите? Или там може всичко, щото така е казал някой?

аз лично приемам ,че турците искат да се присъединят кум турция с булгарска земя и хора, нямам проблеми и спрямо исканията и претенциите на македония кум наща страна( и македонците и турците са единни, защо да им пречим и не ги направим щастливи, както путин направи руснаците в крим?)?!

Шило

Уфффффф, не ви ли се изтриха буквите на клавиатурите, че набирате само едно и също. Спокойно, не е едно и също, няма и как да стане. Най-малкото самите турци у нас не го искат.

ти тъпак ли си.....в света има закони , на които дори и путин и руснаците трябва да се подчиняват ....., ако всичко се прави по подобие на крим и господ няма да опази света

Шило

А някой чел ли ги е? Защото много примери могат да бъдат дадени за немалко държави.

Браво Путин,Браво наборе!

Тука някои избрани телета русофили се гърчат как не сме им признавали големите гении и дават за пример Гогол, Толстой, Менделеев и прочее. Другари тъпанари. Тези хора са били руска аристокрация. Руснацитре са се подложили на жесток само-геноцид след революцията си. Изтребили са всичко що е имало малко акъл и талант. Понеже са били буржоазия. Мдаа, останалите спиртосани зомбита не могат и една тротинетка да направят без да прилича на танк.

Королев, Курчатов, Вавилов, Ландау, Манделщам, баюа и син Туполеви и останалите от огромната плеяда руски учени от съветско време все от самоизтребилите се зомбита ли са? А чувал ли си, че освен Лев Толстой има и още един велик писател със същата фамилия? За Маяковски, Твардовски, Маршак, Евтушенко, Окуджава... нещо да поназнайваш?

Шило

Няма смисъл, Знайко. Сега трябва да пишеш кой, какъв е.

Само дето не е самогеноцид. Болшевиките с им спонсорирани от щатите за да спрат развитието на царска Русия и да не им е конкуренция за световната хегемония с нейните необятни ресурси и силна интелигенция. Самите главни болшевики не са били точно руснаци. Преди да давате квалификации на непознато хора, което не подсказва наличие на интелект и добро възпитание, проверявайте фактите и четете история.

Шило

За щатите не знам, знам, че др. Ленин е бил финансиран и се е криел в Германия. То и там е имало болшевишка революция-Баварската социалистическа република

ти си турчин!

А ти идиот :-)

Интересни събития. Всички скачат с/у Русия, че била насила взела Крим. Гледах доста новини, никъде не видях "под дулата" на оръжията да се гласува. Народа беше весел. Дали е за добро или не, това е неговата воля. Не защитавам Русия, но нямам спомен да е имало референдум примерно в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и други "недемократични" държави. Как САЩ имат право да нападнат Ирак, само по съмнения, че имал ОМП, които така и не се намериха? Как САЩ имат право да нападнат Афганистан, по информация, че там се криел Бин Ладен? Какво ми е направил на мен-нищо. Сринал им кулите. Ами дайте ние да нападнем Дубай, щото там се криели братя Галеви, или да нападнем ЮАР, щото там се крие половината от престъпния контингент на БГ от близкото минало. Може и Швейцария да нападнем, че там е Маджо-босът на СИК.

Каза Финли.... Само политиците Путин ги сложи на колене за втори път в рамките на една година

И аз съм твърдо "за" да нападнем Дубай. Може веднага след това да се предадем, та да си заживеем живота :-)

Шило

Недей,бе, какво са ни направили хората, че да ги съсипваме и тях?

Търсят я на руски или български неграмотници като тебе ако им трябва въобще такава (на тебе очевидно никога не ти е трябвала и нямаш представа за какво говориш). И ако въобще намерят нещо то е остаряло с десетилетия. Реално правещите нещо хора са грамотни, т.е. знаят да четат и пишат - на английски. Нищо друго не важи за грамотност днес.

Няма как да се изложиш повече. Или има ;)

Айнщайне айнщайне, добре, че се научи да четеш та взе и оценки на грамотните да даваш.

Неукият си е неук. Ако този господин се надявам да не е инженер, и защото ние инженерите добре знаем, че без знанието на Руски сме кръгла нула.

Господин другоселец, съществото с ник bluedagger дори не го изписва с кирилица. Той се срамува от българския език и българските имена. Според Вас, българин ли е. Такива същества повтарят еврейските глупости, разпространявани на сегашния официален еврейски език, наричан английски.

вие видяхте ли един руснак в русия да празнува за новата играчка крим?хмммм много страно!

дори и путин не се радва....

Шило

Да, видях, а тази вечер в Москва има и празненства. Щели да предават директно по руските тв.

празненства на руската армия.....

празненства, но не спонтани, радост, но имитирана, страх и скованост това е русия в момента , не е зле да снимат хората , за да им видиш лицата...

Усмивките на хората в Крим са естествени и непринудени. Криви усмивки се получават под дуло на автомат, ама аз не видях такива, даже в режисираните антируски ТВ излъчвания. За разлика от Майданските събития.

Стокхолмски синдром

гладни хора.Само защо Путин крие че годишно Русия е напускана от 1милион руснаци.

Шило

Хахахахахаха, Вие да не ги чекирахте?

ЕС автоматично пропускат терористичните нападения на САЩ и се опитват да изсмучат от пръстите си аргументи срещу Русия. В коя държава, разбомбена от САЩ, е провеждан референдум? Вчера в новините лъсна статия, че в Ирак узаконяват бракове с 9-годишни момиченца. разбирате ли сега каква толерастия налага Америка в трети държави? В Афганистан, Египет, Ирак и Сирия избиват християни всеки ден и условията там са много по-тежки отколкото бяха там преди Америка да наложи своята крастава демокрация!

В Русия на Путлер руски език не се говори. На руски се мълчи!

С незаконен --УКАЗ- незаконен РЕФЕРЕНДУМ! Че той така може да обяви Референдум и за Слънчев Бряг юни месец!

Хайде стига сте повтаряли тези глупости. Даже и президентчето се включи в хора ви с този глуповат рефрен. Колко пъти да ви се повтаря - сравнявате несравнимото, но пропускате сходството на случая с Косово. Е, относително сходство де, руснаците не бомбардираха Киев и не разстрелваха колони с мирни жители, а Милошевич не беше наемал снайперисти, да стрелят срещу белградчани.

вземи се събоди .....от референдуми няма да можем да мирясаме, турци, руснаци , македонци, гърци, ще си останем само в със софия.

Премиера на Унгария успя да договори изключително изгодни за страната му условия по разширяването на унгарската АЕЦ Пакш с Росатом, но това не се хареса на Европа и САЩ Росатом ще инвестира над 10млрд.евро в проекта по разширяване на единствената унгарска ядрена централа АЕЦ Пакш срещу изключително ниска лихва. Виктор Орбан се договори с Росатом за разширяването на АЕЦ Пакш с руска ядрена технология. Русия ще кредитира на 100% изграждането на централата, а кредитът ще се връща чрез продажби на ток от нея. Кредитът е за 10 млрд. евро и е договорен при лихва от 3,99% до 4,5%, което е изключително ниска лихва за подобен кредит. Самия Орбан коментира договора така - Никога не съм сключвал по-изгоден договор Енергетика + геополитика Разбира се, останалите с пръст в ръка еврочиновници и лобисти веднага започнаха да извиват ръцете (по-точно да се опитват) на Виктор Орбан. Денят, в който договора бе подписан Европейската комисия веднага се нахвърли над премиера на Унгария и го обвини в нарушение на европроцедурите пуснал Росатом без конкурс. Всички обаче знаем, че енергийните проекти са и геополитическа надпревара между Русия и Запада. Разбира се Орбан знае , че не може всички да те обичат. Но е важно ти да обичаш народа си. Разбираема е радостта на кримчани. Това значи евтини ресурси и повече човештина. НЕщо , което на запад не е останало вече, въпреки че са много толерантни.

Поздравления за коментара! Има много какво да научим от политиците в Унгария, които защитават преди всичко интересите на народа си и не изпълняват сляпо поръчките на Брюксел, Вашингтон или Москва. Украйна прави същите грешки, каквито България продължава да прави. Но рано или късно ще се осъзнаят, но САЩ и ЕС ще продължат да богатеят, а Украйна - да беднее.

Бай Ставри

Тъпотиите си ги разправяйте в клуба по атака. Ето заради такива глупости Доган ще смени АТАКА с бареков

това не го бях следил и съм малко назад с информацията, но ако е истина, обяснява защо има такъв положителен коментар от Унгарския наблюдател в КРИМ

Търсете в Google : West fiasco in Ukraine. Това е истината за Запада и двойните стандарти. Запада няма морал за да осъждаРусия.

Нямат морал. Имат етика на интересите. Тоест те определят кое е етично според интереса. Според вас ще бъдат ли щастливи хората в свят с такива политици?

Приднестровие също ще се присъедини към Русия. Русия поне по мирен път действа, а Америка - чрез безпилотници и бомби атакува независими държави заради хероин, петрол и какво ли не под претекст, че налага "демокрация". Пълна толерастия! А сега иска да вземе Украйна заради украинките. Че американките доста се умазниха!

какво означава: Русия действа? Окупира, анексира... агресор

Къде видя окупация? Народът на Крим гласува с огромно болшинство да се отдели от бандитско-майдановска Украйна и да се присъедини към Русия. Точка.

Семантичен конфиденс, ти автоматично пропускаш терористичните нападения на САЩ и се опитваш да изсмучеш от пръстите си аргументи срещу Русия. В коя държава, разбомбена от САЩ, е провеждан референдум? Вчера в новините лъсна статия, че в Ирак узаконяват бракове с 9-годишни момиченца. разбирате ли сега каква толерастия налага Америка в трети държави? В Афганистан, Египет, Ирак и Сирия избиват християни всеки ден и условията там са много по-тежки отколкото бяха там преди Америка да наложи своята крастава демокрация!

Не харесвам Путин и Русия. Свалям му шапка за бързите реакции и решения които взема. За разлика от ръководителите на ЕС. Те все отлагат, протакат, трудно се събират и в последна сметка не се разбират. Путин направо им се подигра в очите. Първо при откриване на Олимпиадата ги нарече чичковци и лелки, а сега изобщо не обръща внимание на заплахите и санкциите с които само го карат да се усмихва под мустак.

Абсолютно си прав! Европа взима бавно решения. Хитлер например 1936-та взима Рур без нито един изстрел, после Австрия - страхотна еуфория. Дания, Холандия - без нито един изстрел! Чехословакия - пак без жертви. Европа в лицето на Англия и Франция са бавни и нерешителни пред агресора.

Дали си вярвате? Няма да можете да различавате добро и лошо след време с това кривене на душата. Няма да се познавате и ще подозирате всеки във всичко с такава нагласа. Живота в лъжа депресира.

Удобно пропускаш факта, че това Хитлер върши пред благосклонните погледи на правителствата на Франция и Великобритания, които целят да насочат нацистите към война със СССР. Пропускаш мюнхенскойто споразумение и най-важното пропускаш кой в края на краищата спря хитлеровата агресия в Европа и чие знаме се развя над Райхстага в Берлин.

Созопол 2014-та Руско-езичен се дави и крещи: Помогите, Помогите Целият плаж: Мълчи, тъпанар! Руските танкове ще дойдат

Хм...русофили, русофоби...,да, духовно сме близки с руснаците, няма спор,но от почти всяко българско семейство има по един гастарбайтер или емигрант в Западна Европа или САЩ,който го издържа.Все пак всичко е икономика.

живота. Лицемерните москалийски блюдолизци и един ден няма да издържат живота на обикновения москалец.

Не знам какво те е сближило толкова духовно с руснаците, над 90% от литературата, която съм чел, е била от неруски автори, предимно англоезични. Това за художествената, с която съм израсъл, за техническата с която работя е над 99%.

30% от Класиката е Руска. Ако мислиш че е малко...

трите езика на които има всичката техническа литература са: РУСКИ , НЕМСКИ и ЯПОНСКИ Не знам каква техническа литература четеш, но бъди 100% сигурен че я има на Руски. Как би изглеждала науката без Михаил Ломоносов Андрей Туполев или Менделеев.... Как би изглеждала литературата без Николай Гогол, Лев Толстой, Фьодор Достоевски, Николай Лесков, Иван Тургенев, Николай Некрасов, Алексей Толстой, Михаил Лермонтов. Александър Пушкин Сега да те Видим с твоите англоговорящи.... Поне да беше каза френско или испанско.. А ти англо...

Добро утро, Българи Путлер ни е разделил на Путлеристи и Путлерофоби. При всички случаи България не е същата, при всички случаи скоро ще имаме енергийна независимост от Русия, при всички случаи руснаците си заминават от морето ни, и въобще кой еб - е. България е за българите, а руснаците да си наврат ракетите където не ги огрява и да си ет ма

това е присъщо захора с по нисък интелект

Добро утро и на теб природно недоразумение. Чудя се кой е този дето си е хвърлил семето на майка ти в путлерофобката? Сто пъти е било по-добре да го хвърли на трънка....

А щвейцарците си седят тихо, броят пари и правят референдуми за щяло и нещяло във всеки кантон и по всяко време. Хич не е демократично това. Голям резил.

Швейцарците от векове се хранят с нож и вилица, дорде крепостниците нагъват сичко с челпака.

И по швейцарски почин руснаците и те референдум, аха. Е, малко под дулата на пушките и резултатите им каквито си ги знаем, 95+ %, съветска му работа, какво да ги правиш.

Все ми се ще да задам следните въпроси на кресливите русофили и русофоби тук: -колко българи имат имоти в страните на ЕС и Русия?Отговор от статистиката на Националната агенция по приходите:9770 включително в Гърция. -колко руснаци имат имоти само в България /за останалите страни на ЕС не се знае/?Отговор от същата агенция:22600 Как да тълкувам тогава твърденията да невероятната бедност на руснаците?И как да гледам на твърденията че българите блаженстват и тънат в разкош под крилцето на ЕС? НЕ ВЯРВАМ ЧЕ БИХМЕ БИЛИ ПО-ДОБРЕ И ПОД РУСКОТО КРИЛЦЕ!! !Просто и за едните и за другите сме само територия за налагане на интереси!

Колега, не желая да сме под никакво крило, нито руско, още по-малко американско! Искам да имаме национална идентичност и гордост, която, явно, нямаме, няма и да имаме!!!!

от населението ! Богатството в москалия е разпределено далеч по-несправедливо от Западния Свят ! А купуват имоти в ЕС, защото условията на живот в проспериращата им родина са непоносими.

Яааа,ето един велик борец за социална справедливост...!От тук до дядо Маркс има една крачка!Затова казвам че най-яростните антикомунисти тук са неуспели в капиталистическото приспособяване мечтатели за богатство!

Едно уточнение - миналата година на 29 Март официалната руска статистика беше, че повече от 246 000 ( двеста четиредесет и шест хиляди ) руснака имат имот в Булгария. След нас беше Испания - 126 000 и т.н. Аз живея в Бургас,вВ кооперацията където живея от 28 апартамента 11 са на руснаци, които постоянно живеят тук. Нукак даже не са бедни.

Разходи се из москалията да видиш мизерия каквото не си и сънувал.

Ами 9770/7e6 прави към 1400 имащи на милион в БГ, 22600/150e6 правикъм 150 имащи на милион за Русия, толкова ли беше трудно да го сметнеш.

След като повече от милион българи живеят за постоянно извън България и се водят постоянни жители на друга европейска страна, техните имоти и данъци се водят на учет в друга страна и никаква българска агенция няма задача да води на учет техните имоти в страната, където живеят. Да не говорим за "българите" с български паспорти живеещи постоянно в Турция. Само имоти в чужбина на постоянно живеещи в България българи трябва да бъдат декларирани (но едва ли българи, закупили тези имоти с пари с неясен произход, го правят)... Имотите на руснаците в България са в повечето случаи имоти на смесени семейства (има поне 30 000 смесени българо-руски семейства в България), както и руски пенсионери, избрали да живеят при по-добри климатични условия остатъка от дните си в България.

Браво, Путин, доказа, че Русия е Русия, не си като нашите родни дупедавци и плю в мозъка на фарисеите от Вашингтон и Брюксел! Каква ли щеше да е реакцията на правителството и президента, ако примерно, Одринска Тракия проведе референдум и реши да се присъедини към България! Нашите ще свалят гащите, ще си вземат по две туби вазелин и ще отидат в Анкара да проведат съвместно изнесено заседание на двете правителства!! Жалки, долни, бъзливи,продажни нищожества, затова никой не ни обича в света!!

ризата кат на дете олигофренче, а той въобще не се усеща и нема кой да му каже.

Тъпо, американско подлого, върви да поднесеш цветя на паметника на "добрите" и "невинни" американски летци, сринали София, безмозъчен дебил!!!

По добре да излезем от ЕС и да станем част от Русия. Руснаците са наши братя и винаги са ни помагали.

по-бързо е направо да заминеш и почваш с 500 щатски долара пенсия, кат начало.

Резултатите от проведения вчера в Крим референдум за присъединяване към Русия бяха предварително известни. Не защото обаче са били манипулирани. А защото когато един народ или една общност целокупно иска нещо, то е ясно и е обективна истина. В международното право има два основни принципа, които са еднакво свещени, но които са в противоречие помежду си. Единият е за териториалната цялост и суверенитет на всяка държава. Другият е за правото на народите на самоопределение. Време е вече да се определи кой е по-важен, за да не изпада светът в ситуации на раздвоение на личността. Първият принцип се базира на фактора територия, земя. Вторият - на фактора хора. Ако се спазва механичното правило за целостта на земята, би трябвало държави като Македония и Косово да не съществуват. Би трябвало също да не се допуска дори да се повдигне въпросът за отделяне на Каталуния и Шотландия. А той не само, че е на дневен ред, но и скоро ще намери своето решение. Случаят с Крим е като случая с Косово. Дори обстоятелствата да са различни, това не променя същността - че има област, населена с хора, които не искат повече да живеят в държавата, към която са причислени.

В момент, в който народите на Европа премахнаха националните граници и се стремят да направят обединена Европа, е доста глупаво една територия като Косово, която няма граница с Албания и се препитава основно от престъпен бизнес, да прави нова "държавна" граница със Сърбия, да се самоопределя за държава и след това да кандидатства за "влизане" в Европа без граници. За Крим е съвсем друго. Първо, исторически и като народ, това е било руска територия. Второ, след провокираните отвън събития в Украйна, в Крим са недоволни от налагането на чужд за тях език като украинския за държавен език и забрана на техния майчин руски език, както и липсата на държавност в Украйна (анархия, корупция, престъпност), което вреди на туристическия и всеки друг бизнес. Основен поминък при тях е също обслужването на руските воени бази, което е заплашено от конфронтацията на новото украинско ръководство с Русия. Като част от Руската федерация, Крим може да разчита на запазване на държавността, езика и поминъка на населението.

Лайнометите,слабо го раздават.Давайте бе може и да ви олекне.Да попитам,ако западните покрайнини,ни ги върнат,чрез референдум,като този в Крим-примерно,какво тогава ще говорят,тези със запенените дзурли,не признаващи вота в Крим?

Commentary: The West's fiasco in Ukraine ФИАСКО НА ЗАПАДА В УКРАЙНА-Жуен Мин Жиао/Китай

живееш, бачкаш и строиш живота нов в любимата ти чинизия ?

отколкото да ни върнат ! Ако ти желаеш да живееш в свят доминиран от ценностите на образования кат москалия, чинизия, иран, сирия,..., други не го желаят.

Кой ще се занимава с ългария ? ...Ще ги освободим нашите братя.След това много бързо те ще поискат признаване от Европа.Ще сплетничат и работят срещу нас.... Ф.Достоевски/1877 г. Гледал е във вода геният.Императорът е бил луд да създава държава на предателско племе и дя дава жертви. Нека го оправят Дизраелли, Чърчил и манафите.Съюзници бяхме с тях в две войни.Направиха ни на парам парче.Граничим със себе си.

КАКВО МИСЛЯТ ТАТАРИТЕ ? НЕКА ДАДЕМ ДУМАТА НА ЗАСЛУЖИЛАТА АРТИСТКА НА РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН ДИНА ФАХИМОВНА ГАРИПОВА ГУГЪЛ НА Дина Гарипова и Военный хор - Прощание славянки ИЗПЪЛНЕНИЕТО НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ :)))

А ЗА ХОРАТА С ПО-СЛАБИ НЕРВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЗАСЛУЖИЛИТЕ АТРИСТКИ НА РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН Дина Фахимова Гарипова и Эльмира Рамилова Калимуллина :))) ГУГЪЛ НА Дина Гарипова & Эльмира Калимуллина - "Миллион алых роз" (HD)

Как съчетаваш безпределната възхита и преданост към варварска русия с емиграцията в омразните Щати и "скапания" Детройт ??? Що не емигрираш във великата ти русия е нормалният въпрос, на който мълчиш кат пукал ? Аман от селендурски лицемерия и шизофрении.

Винаги ми е било интересно... така... от биологическа гледна точка... Абе от коя дупка се пръквате такива боклуци, бе?! Няма как да е от същата, като нормалните хора.

Аз не съм изрод да живея в САЩ

Хич не си поплювам: "Количество погибших в результате отравления суррогатным алкоголем в Забайкальском крае возросло до 15 человек".

Не мога да не си сипя една "Столичная". Хайде наздраве! Пия за .... демокрацията!

Аха ще смените плочата, а утре ще питате и за жигулевское пиво........ Но все пак наздраве!

НароденСъд 2

Кой ти говори за Жигули? Какъв по-хубав повод от този бе човек!? В 21ви век някой, някъде оставил някой друг сам да реши съдбата си по абсолютно демократичен начин. Колко често можем да видим това в днешни дни? Утре ако Тексас гласува да се отдели като самостоятелна държава, ще пия един "Джак" и за тяхно здраве.

Демокрацията под дулата на пушките с 95+% резултати от гласуването, я се покрий някъде бе.

Да, има дула на пушки, но няма жертви! А на Майдана, мирните протести почерниха стотина семейства!

Росене ,ти ли си.Я бързо вкъщи да не играе чехъла

НароденСъд 2

Е, не е като Иракската и Либийската да речем....

На русофилските блюдолизки пачаври искам да напомя, че русия е просто една бензиностанция, преструваща се на държава.

и аз искам една бензиностанция, но нито ЕС, нито САЩ, нито Русия ми я дават...

Колега що не си глеаш чашката и не спреш да се излагаш? Абе докога ще ме занимаваш с глупости ,бе?

Коментари - Путин призна с указ независимостта на Крим | Днес.dir.bg

Путин призна с указ независимостта на Крим

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим" като суверенна и независима държава.

Обратно в новината

Коментари - Путин призна с указ независимостта на Крим | Днес.dir.bg

Коментари

Най- после Батюшката и свястна държава ни направи!!

Русия винаги е губила войните за Крим. Фактът, че воюва за тази територия, показва, че тя не е нейна. Сега Путин настрои целия свят срещу Русия, включително близката по кръв Украйна. В краткосрочен план - може би печели, в дългосрочен - Русия губи.

И аз признавам,че Русия е велика сила ,а руският народ може да победи всякакви армии,така че много да не се кряка против Путин,той си знае работата1

Ма с тва си велик анал.лизатор!!

Чудя се сега русофилите дали са мислили, кого точно подкрепят. Русия, СССР, Путин, комунизмът... Имам предвид, в Русия капитализъм с човешко лице ли е или развит социализъм, дето аха и ще стъпи в комунизма :) Все пак, не може да са комунисти и капиталисти едновременно, нали? Или щом е Русия, всичко може. Взели са доброто от всички системи и са отстранили лошото. Или пък обратното ;) п.п. Ако случайно пак дойдете на власт, първо ще се разправите с опозицията, след това ще се разправите с русофилите дето не са достатъчно ентусиазирани и накрая ще се обърнете към врага с партиен билет. Да ви звучи познато? ;)

След този ход на Путин народа на Украйна изпитва истинска и всеотдайна "обич" към руските завоеватели. Не се учудвайте ако скоро Украйна потърси спешно влизане в НАТО за да запази територялната си цялост.

Да..а после разполагането на ядрени ракети в подмосковието е само въпрос на време. Понякога не знаеш какво губиш и какво печелиш найстина.

Тоя луд трябва да пукне час по- скоро!

Ех спомени спомени - пак преживявам отново с удоволствие аншлуса на Австрия. Райхът е жив макар и в Крим.

РАДОСТЕН ?СИГУРНО СИ МИСЛИ КАК ЩЕ ОПРАВИ 54 МИЛИАРДА ЗА СОЧИ С СУРОВИННАТА СИ ИКОНОМИКА А СЕГА ТРЯБВА ДА ОСИГУРИ И КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ НА КРИМ ? ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ ГОЛОДОМОР ?

"Комунизъм" - я иди се прегледай бе, соросоид!

Определено за преглед си ти! Особено, ако те барна някъде, ще те пратя в Пирогов- ортопедията!

Да, бе, независимост! Сега са пак зависими, ама от Русия.

Голям сценарии е направил Путин,добре замислен и изпълнен.Брожения в Украйна народа излиза на улицата иска своята свобода да стане член на Европа,но това не го иска ПУТИН,барикади след това маски и бомби 'молотовки и жертви.Бързо на остров Крим той е негов и него дава има много руснаци,а къде няма???И у нас има доста руснаци,значи ли ,че този умопомрачен лидер на РУСИЯ,може да вземе решение да влезе и в България,те без това са тук още от 1944г,когато ни окупираха по същия начин както влизането им в КРИМ,а после с шмайзерите и прозрачни урни ДОБРОВОЛЕН референдум....ХА,ХА,ХА.ТЕАТРАЛНАТА ПОСТАНОВКА ПУТИН Я РЕЖИСИРА ВЕЛИКОЛЕПНО!!!!!

Черната пантера очевидно е американски агент (соросоид). Най-обичам да слушам как неутешимо реват американските агенти. Кеф за душата! :-) А Путин е велик лидер. Де и ние да имахме такъв... А ние си ибабе Боко Тиквата Ненагледний.

Ей, мършо, нали ти казах, че ще пратя в Пирогов? Твоя велик лидер е най- обикновен психар с ненормално изражение. Освен ако е прекалил с дрогата! А Борисов... изобщо не си ти човека, който може да го коментира.

Това КГБ-истче е много дребно и много вредно. Не знам дали избива някакви комплекси или е изперкал, като нашия Волен, но думите на Меркел че не живее в нашият свят, започват да ме притесняват. Едно друго еврейторче преди 60 г. подпали световна война, сега това КГБ-истче е тръгнало към трета. Русия беше гарант по договора от Будапеща за ЦЯЛОСТТА на Украйна и никъде там не са се договаряли, кой точно президент и коя точно партия ще управлява в страната. Никой не заплаши и руснаците в Крим, но е ФАКТ, Русия се изплю на собственият си подпис и изводите са два. 1.на КГБ-истчето не трябва да се вярва за нищо и 2.да дойдат танковете и да почваме да си строим собствена атомна бомба.

Който се е отървал от руския хомот, спечелил е бинго шестица от тото 1,2,3 и е две пики метър! Само инфантилите се държат надменно и чакат мада Раша да ги надундурка, а те да пърдят зверски звуци с уста и да си ръкопляскат и сами да си се награждават.

Именно. А мада Раша не ги дундурка, а ги треска по най- безобразния начин! Добре, че се откачихме от това комунистическо котило! Поне сме малко по- далеч от тях от преди 24г. Бахти държавата, бахти котилото..

Ако превратът в Украйна бе от нормални протестиращи хора бих се съгласил с мнението за окупация на Русия в Украйна, но при положение, че това стана с наети маскирани хора, въоръжени с автомати и коктейли Молотов; при положение, че те са виновниците за смъртта по улиците на Украйна - категорично считам, че новото управление на Украйна е нелигитимно! САЩ са виновниците за икономическата криза, положението им отново не е розово, но се бутат навсякъде и всяват размирици и финансова нестабилност!

Русия беше гарант по договора от Будапеща за ЦЯЛОСТТА на Украйна и никъде там не са се договаряли, кой точно президент и коя точно партия ще управлява в страната. Никой не заплаши и руснаците в Крим, но е ФАКТ, Русия се изплю на собственият си подпис и изводите са два. 1.на КГБ-истчето не трябва да се вярва за нищо и 2.да дойдат танковете и да почваме да си строим собствена атомна бомба.

Интересно е колко много хора ги засяга интереса на Русия, но не ги засяга интереса на България,която "утре" може да се окаже на мястото на Украйна! Дали не ви засяга териториалната ни цялост, че се радвате на отцепване на територия от Украйна? Липсата на далновидност и проявата на преданост при руските поклоници върви ръка за ръка. Те руските ви господари утре няма да ви опазят ако Турция ни нападне. Тогава вероятно ще застанете на страната на турците и ще колите българите.

Значи, "демократично" признаваме метеж. но не признаваме народен вот?

Отново Инго Мантойфел, отново "Дойче Веле" са в карето, където според редактора е местото на най-точната и синтезирана оценка. Всъщност, Насименто, четем една повърхностна и злостна реплика. Важното е на теб да ти е по душа и да те показва в добра светлина пред Виктор Стефанов.

delly

В темата "Украйна" Дир.бг представя на вниманието на потребителите различни позиции. Имате възможност и да ги оценявате, според собственото си мнение. Не е редно да се обръщате към хора по име, при положение, че Вие самият/самата не сте застанали зад името си! Хубав ден!

На мен "редактор delly" ми звучи толкова познато, колкото на вас "Диря истина в Дир-а". Не бих си позволил да наставнича, както вие троснато си позволявате, макар и да съм нерегистриран. Да разместваш пасажи от различни новинарски емисии и материали не е талкова трудно, ако предварително знаеш или ти е казано, какво трябва да затулваш. Дерзайте, редактор delly!

Indipendent: "Тимошенко има 85 сметки в чужди банки с милиони лири". Браво! Една морална и честна жена, достойна да яхне новата власт в Киев. Как ли ги е спечелила красавицата тези парички???

леле, тука са се разлетели телесни течности от мращи руски поданници.

Банкерът Атанас Буров го е казал: Когато сме били срещу Русия сме били губещи.

Когато американците нападат и убиват законно избран президент се казва демокрация.Когато руснаци защитават своя народ са казва...

Шило

Все ме гложди един въпрос: Легитимни ли са правителството и президента на Украйна? Че в чуждестранните медии има доста противоречиви мнения по тази тема.

Донякъде на въпроса ти ще отговорят предсрочните избори в Украйна през май. Ако разбира се, дотогава Украйна остане в този си вид и територии... без Крим, естествено, за който дори и неграмотните негърчета в Алабама вече разбраха, че е част от Русия.

Шило

Определено е така, но все пак се подписват договори, поемат се ангажименти и т.н. А това може да го прави само този, който на правно основание заема определено положение. Иначе става кофти за другата страна.

Въпрос,който засяга териториалната цялост на цяла Украйна не може да се разглежда само от заинтересована малка група хора,която сама си гласува. Явно Путин не е много по спазването на законите. Но и самото общество не е много поумняло и не дава пример за спазване на законите. Референдум под заплахата на военни части, в който участват само малка група хора не е референдум.

Шило

Същото може да се каже и за Косово, нали така?

Въпрос,който засяга териториалната цялост на цяла остатъчна Югославия не може да се разглежда само от заинтересована малка група хора,която сама си гласува. Явно Клинтън(Буш/Обама) не е много по спазването на законите. Но и самото общество не е много поумняло и не дава пример за спазване на законите. Референдум под заплахата на американски военни части и албански паравоенни формирования, в който участват само малка група хора не е референдум. Открийте приликите! Сега за разликите. Русия не е бомбардирала Киев и други градове в Украйна, не е разрушавала инфраструктура и заводи, не е убивала невинни цивилни. Милошевич не е идвал на власт с кървав преврат, не е наемал снайперисти да стрелят по демонстранти и полицаи, а Албания не е подарявала Косово на Югославия.

Ние не можем да приемем, че е възможно един народ да има едно общо мнение по даден въпрос/ единни/, а други не могат да приемат, че са единни

Шило

Българи сме все пак! Съдейки по себе си, можем ли да допуснем, че има такива, които се чувстват един народ, и искат да са заедно? Че принадлежат на една страна, на една държава.

Въпросът засяга цяла Украйна и ако има референдум той трябва да е на цялата територия на Украйна,а не на полуостров Крим. Все едно някой на Поморие да каже, че се отцепва, защото му е кеф да се нарича занзибарец.

Шило

За Косово някой пита ли сърбите? Или там може всичко, щото така е казал някой?

аз лично приемам ,че турците искат да се присъединят кум турция с булгарска земя и хора, нямам проблеми и спрямо исканията и претенциите на македония кум наща страна( и македонците и турците са единни, защо да им пречим и не ги направим щастливи, както путин направи руснаците в крим?)?!

Шило

Уфффффф, не ви ли се изтриха буквите на клавиатурите, че набирате само едно и също. Спокойно, не е едно и също, няма и как да стане. Най-малкото самите турци у нас не го искат.

ти тъпак ли си.....в света има закони , на които дори и путин и руснаците трябва да се подчиняват ....., ако всичко се прави по подобие на крим и господ няма да опази света

Шило

А някой чел ли ги е? Защото много примери могат да бъдат дадени за немалко държави.

Браво Путин,Браво наборе!

Тука някои избрани телета русофили се гърчат как не сме им признавали големите гении и дават за пример Гогол, Толстой, Менделеев и прочее. Другари тъпанари. Тези хора са били руска аристокрация. Руснацитре са се подложили на жесток само-геноцид след революцията си. Изтребили са всичко що е имало малко акъл и талант. Понеже са били буржоазия. Мдаа, останалите спиртосани зомбита не могат и една тротинетка да направят без да прилича на танк.

Королев, Курчатов, Вавилов, Ландау, Манделщам, баюа и син Туполеви и останалите от огромната плеяда руски учени от съветско време все от самоизтребилите се зомбита ли са? А чувал ли си, че освен Лев Толстой има и още един велик писател със същата фамилия? За Маяковски, Твардовски, Маршак, Евтушенко, Окуджава... нещо да поназнайваш?

Шило

Няма смисъл, Знайко. Сега трябва да пишеш кой, какъв е.

Само дето не е самогеноцид. Болшевиките с им спонсорирани от щатите за да спрат развитието на царска Русия и да не им е конкуренция за световната хегемония с нейните необятни ресурси и силна интелигенция. Самите главни болшевики не са били точно руснаци. Преди да давате квалификации на непознато хора, което не подсказва наличие на интелект и добро възпитание, проверявайте фактите и четете история.

Шило

За щатите не знам, знам, че др. Ленин е бил финансиран и се е криел в Германия. То и там е имало болшевишка революция-Баварската социалистическа република

ти си турчин!

А ти идиот :-)

Интересни събития. Всички скачат с/у Русия, че била насила взела Крим. Гледах доста новини, никъде не видях "под дулата" на оръжията да се гласува. Народа беше весел. Дали е за добро или не, това е неговата воля. Не защитавам Русия, но нямам спомен да е имало референдум примерно в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и други "недемократични" държави. Как САЩ имат право да нападнат Ирак, само по съмнения, че имал ОМП, които така и не се намериха? Как САЩ имат право да нападнат Афганистан, по информация, че там се криел Бин Ладен? Какво ми е направил на мен-нищо. Сринал им кулите. Ами дайте ние да нападнем Дубай, щото там се криели братя Галеви, или да нападнем ЮАР, щото там се крие половината от престъпния контингент на БГ от близкото минало. Може и Швейцария да нападнем, че там е Маджо-босът на СИК.

Каза Финли.... Само политиците Путин ги сложи на колене за втори път в рамките на една година

И аз съм твърдо "за" да нападнем Дубай. Може веднага след това да се предадем, та да си заживеем живота :-)

Шило

Недей,бе, какво са ни направили хората, че да ги съсипваме и тях?

Търсят я на руски или български неграмотници като тебе ако им трябва въобще такава (на тебе очевидно никога не ти е трябвала и нямаш представа за какво говориш). И ако въобще намерят нещо то е остаряло с десетилетия. Реално правещите нещо хора са грамотни, т.е. знаят да четат и пишат - на английски. Нищо друго не важи за грамотност днес.

Няма как да се изложиш повече. Или има ;)

Айнщайне айнщайне, добре, че се научи да четеш та взе и оценки на грамотните да даваш.

Неукият си е неук. Ако този господин се надявам да не е инженер, и защото ние инженерите добре знаем, че без знанието на Руски сме кръгла нула.

Господин другоселец, съществото с ник bluedagger дори не го изписва с кирилица. Той се срамува от българския език и българските имена. Според Вас, българин ли е. Такива същества повтарят еврейските глупости, разпространявани на сегашния официален еврейски език, наричан английски.

вие видяхте ли един руснак в русия да празнува за новата играчка крим?хмммм много страно!

дори и путин не се радва....

Шило

Да, видях, а тази вечер в Москва има и празненства. Щели да предават директно по руските тв.

празненства на руската армия.....

празненства, но не спонтани, радост, но имитирана, страх и скованост това е русия в момента , не е зле да снимат хората , за да им видиш лицата...

Усмивките на хората в Крим са естествени и непринудени. Криви усмивки се получават под дуло на автомат, ама аз не видях такива, даже в режисираните антируски ТВ излъчвания. За разлика от Майданските събития.

Стокхолмски синдром

гладни хора.Само защо Путин крие че годишно Русия е напускана от 1милион руснаци.

Шило

Хахахахахаха, Вие да не ги чекирахте?

ЕС автоматично пропускат терористичните нападения на САЩ и се опитват да изсмучат от пръстите си аргументи срещу Русия. В коя държава, разбомбена от САЩ, е провеждан референдум? Вчера в новините лъсна статия, че в Ирак узаконяват бракове с 9-годишни момиченца. разбирате ли сега каква толерастия налага Америка в трети държави? В Афганистан, Египет, Ирак и Сирия избиват християни всеки ден и условията там са много по-тежки отколкото бяха там преди Америка да наложи своята крастава демокрация!

В Русия на Путлер руски език не се говори. На руски се мълчи!

С незаконен --УКАЗ- незаконен РЕФЕРЕНДУМ! Че той така може да обяви Референдум и за Слънчев Бряг юни месец!

Хайде стига сте повтаряли тези глупости. Даже и президентчето се включи в хора ви с този глуповат рефрен. Колко пъти да ви се повтаря - сравнявате несравнимото, но пропускате сходството на случая с Косово. Е, относително сходство де, руснаците не бомбардираха Киев и не разстрелваха колони с мирни жители, а Милошевич не беше наемал снайперисти, да стрелят срещу белградчани.

вземи се събоди .....от референдуми няма да можем да мирясаме, турци, руснаци , македонци, гърци, ще си останем само в със софия.

Премиера на Унгария успя да договори изключително изгодни за страната му условия по разширяването на унгарската АЕЦ Пакш с Росатом, но това не се хареса на Европа и САЩ Росатом ще инвестира над 10млрд.евро в проекта по разширяване на единствената унгарска ядрена централа АЕЦ Пакш срещу изключително ниска лихва. Виктор Орбан се договори с Росатом за разширяването на АЕЦ Пакш с руска ядрена технология. Русия ще кредитира на 100% изграждането на централата, а кредитът ще се връща чрез продажби на ток от нея. Кредитът е за 10 млрд. евро и е договорен при лихва от 3,99% до 4,5%, което е изключително ниска лихва за подобен кредит. Самия Орбан коментира договора така - Никога не съм сключвал по-изгоден договор Енергетика + геополитика Разбира се, останалите с пръст в ръка еврочиновници и лобисти веднага започнаха да извиват ръцете (по-точно да се опитват) на Виктор Орбан. Денят, в който договора бе подписан Европейската комисия веднага се нахвърли над премиера на Унгария и го обвини в нарушение на европроцедурите пуснал Росатом без конкурс. Всички обаче знаем, че енергийните проекти са и геополитическа надпревара между Русия и Запада. Разбира се Орбан знае , че не може всички да те обичат. Но е важно ти да обичаш народа си. Разбираема е радостта на кримчани. Това значи евтини ресурси и повече човештина. НЕщо , което на запад не е останало вече, въпреки че са много толерантни.

Поздравления за коментара! Има много какво да научим от политиците в Унгария, които защитават преди всичко интересите на народа си и не изпълняват сляпо поръчките на Брюксел, Вашингтон или Москва. Украйна прави същите грешки, каквито България продължава да прави. Но рано или късно ще се осъзнаят, но САЩ и ЕС ще продължат да богатеят, а Украйна - да беднее.

Бай Ставри

Тъпотиите си ги разправяйте в клуба по атака. Ето заради такива глупости Доган ще смени АТАКА с бареков

това не го бях следил и съм малко назад с информацията, но ако е истина, обяснява защо има такъв положителен коментар от Унгарския наблюдател в КРИМ

Търсете в Google : West fiasco in Ukraine. Това е истината за Запада и двойните стандарти. Запада няма морал за да осъждаРусия.

Нямат морал. Имат етика на интересите. Тоест те определят кое е етично според интереса. Според вас ще бъдат ли щастливи хората в свят с такива политици?

Приднестровие също ще се присъедини към Русия. Русия поне по мирен път действа, а Америка - чрез безпилотници и бомби атакува независими държави заради хероин, петрол и какво ли не под претекст, че налага "демокрация". Пълна толерастия! А сега иска да вземе Украйна заради украинките. Че американките доста се умазниха!

какво означава: Русия действа? Окупира, анексира... агресор

Къде видя окупация? Народът на Крим гласува с огромно болшинство да се отдели от бандитско-майдановска Украйна и да се присъедини към Русия. Точка.

Семантичен конфиденс, ти автоматично пропускаш терористичните нападения на САЩ и се опитваш да изсмучеш от пръстите си аргументи срещу Русия. В коя държава, разбомбена от САЩ, е провеждан референдум? Вчера в новините лъсна статия, че в Ирак узаконяват бракове с 9-годишни момиченца. разбирате ли сега каква толерастия налага Америка в трети държави? В Афганистан, Египет, Ирак и Сирия избиват християни всеки ден и условията там са много по-тежки отколкото бяха там преди Америка да наложи своята крастава демокрация!

Не харесвам Путин и Русия. Свалям му шапка за бързите реакции и решения които взема. За разлика от ръководителите на ЕС. Те все отлагат, протакат, трудно се събират и в последна сметка не се разбират. Путин направо им се подигра в очите. Първо при откриване на Олимпиадата ги нарече чичковци и лелки, а сега изобщо не обръща внимание на заплахите и санкциите с които само го карат да се усмихва под мустак.

Абсолютно си прав! Европа взима бавно решения. Хитлер например 1936-та взима Рур без нито един изстрел, после Австрия - страхотна еуфория. Дания, Холандия - без нито един изстрел! Чехословакия - пак без жертви. Европа в лицето на Англия и Франция са бавни и нерешителни пред агресора.

Дали си вярвате? Няма да можете да различавате добро и лошо след време с това кривене на душата. Няма да се познавате и ще подозирате всеки във всичко с такава нагласа. Живота в лъжа депресира.

Удобно пропускаш факта, че това Хитлер върши пред благосклонните погледи на правителствата на Франция и Великобритания, които целят да насочат нацистите към война със СССР. Пропускаш мюнхенскойто споразумение и най-важното пропускаш кой в края на краищата спря хитлеровата агресия в Европа и чие знаме се развя над Райхстага в Берлин.

Созопол 2014-та Руско-езичен се дави и крещи: Помогите, Помогите Целият плаж: Мълчи, тъпанар! Руските танкове ще дойдат

Хм...русофили, русофоби...,да, духовно сме близки с руснаците, няма спор,но от почти всяко българско семейство има по един гастарбайтер или емигрант в Западна Европа или САЩ,който го издържа.Все пак всичко е икономика.

живота. Лицемерните москалийски блюдолизци и един ден няма да издържат живота на обикновения москалец.

Не знам какво те е сближило толкова духовно с руснаците, над 90% от литературата, която съм чел, е била от неруски автори, предимно англоезични. Това за художествената, с която съм израсъл, за техническата с която работя е над 99%.

30% от Класиката е Руска. Ако мислиш че е малко...

трите езика на които има всичката техническа литература са: РУСКИ , НЕМСКИ и ЯПОНСКИ Не знам каква техническа литература четеш, но бъди 100% сигурен че я има на Руски. Как би изглеждала науката без Михаил Ломоносов Андрей Туполев или Менделеев.... Как би изглеждала литературата без Николай Гогол, Лев Толстой, Фьодор Достоевски, Николай Лесков, Иван Тургенев, Николай Некрасов, Алексей Толстой, Михаил Лермонтов. Александър Пушкин Сега да те Видим с твоите англоговорящи.... Поне да беше каза френско или испанско.. А ти англо...

Добро утро, Българи Путлер ни е разделил на Путлеристи и Путлерофоби. При всички случаи България не е същата, при всички случаи скоро ще имаме енергийна независимост от Русия, при всички случаи руснаците си заминават от морето ни, и въобще кой еб - е. България е за българите, а руснаците да си наврат ракетите където не ги огрява и да си ет ма

това е присъщо захора с по нисък интелект

Добро утро и на теб природно недоразумение. Чудя се кой е този дето си е хвърлил семето на майка ти в путлерофобката? Сто пъти е било по-добре да го хвърли на трънка....

А щвейцарците си седят тихо, броят пари и правят референдуми за щяло и нещяло във всеки кантон и по всяко време. Хич не е демократично това. Голям резил.

Швейцарците от векове се хранят с нож и вилица, дорде крепостниците нагъват сичко с челпака.

И по швейцарски почин руснаците и те референдум, аха. Е, малко под дулата на пушките и резултатите им каквито си ги знаем, 95+ %, съветска му работа, какво да ги правиш.

Все ми се ще да задам следните въпроси на кресливите русофили и русофоби тук: -колко българи имат имоти в страните на ЕС и Русия?Отговор от статистиката на Националната агенция по приходите:9770 включително в Гърция. -колко руснаци имат имоти само в България /за останалите страни на ЕС не се знае/?Отговор от същата агенция:22600 Как да тълкувам тогава твърденията да невероятната бедност на руснаците?И как да гледам на твърденията че българите блаженстват и тънат в разкош под крилцето на ЕС? НЕ ВЯРВАМ ЧЕ БИХМЕ БИЛИ ПО-ДОБРЕ И ПОД РУСКОТО КРИЛЦЕ!! !Просто и за едните и за другите сме само територия за налагане на интереси!

Колега, не желая да сме под никакво крило, нито руско, още по-малко американско! Искам да имаме национална идентичност и гордост, която, явно, нямаме, няма и да имаме!!!!

от населението ! Богатството в москалия е разпределено далеч по-несправедливо от Западния Свят ! А купуват имоти в ЕС, защото условията на живот в проспериращата им родина са непоносими.

Яааа,ето един велик борец за социална справедливост...!От тук до дядо Маркс има една крачка!Затова казвам че най-яростните антикомунисти тук са неуспели в капиталистическото приспособяване мечтатели за богатство!

Едно уточнение - миналата година на 29 Март официалната руска статистика беше, че повече от 246 000 ( двеста четиредесет и шест хиляди ) руснака имат имот в Булгария. След нас беше Испания - 126 000 и т.н. Аз живея в Бургас,вВ кооперацията където живея от 28 апартамента 11 са на руснаци, които постоянно живеят тук. Нукак даже не са бедни.

Разходи се из москалията да видиш мизерия каквото не си и сънувал.

Ами 9770/7e6 прави към 1400 имащи на милион в БГ, 22600/150e6 правикъм 150 имащи на милион за Русия, толкова ли беше трудно да го сметнеш.

След като повече от милион българи живеят за постоянно извън България и се водят постоянни жители на друга европейска страна, техните имоти и данъци се водят на учет в друга страна и никаква българска агенция няма задача да води на учет техните имоти в страната, където живеят. Да не говорим за "българите" с български паспорти живеещи постоянно в Турция. Само имоти в чужбина на постоянно живеещи в България българи трябва да бъдат декларирани (но едва ли българи, закупили тези имоти с пари с неясен произход, го правят)... Имотите на руснаците в България са в повечето случаи имоти на смесени семейства (има поне 30 000 смесени българо-руски семейства в България), както и руски пенсионери, избрали да живеят при по-добри климатични условия остатъка от дните си в България.

Браво, Путин, доказа, че Русия е Русия, не си като нашите родни дупедавци и плю в мозъка на фарисеите от Вашингтон и Брюксел! Каква ли щеше да е реакцията на правителството и президента, ако примерно, Одринска Тракия проведе референдум и реши да се присъедини към България! Нашите ще свалят гащите, ще си вземат по две туби вазелин и ще отидат в Анкара да проведат съвместно изнесено заседание на двете правителства!! Жалки, долни, бъзливи,продажни нищожества, затова никой не ни обича в света!!

ризата кат на дете олигофренче, а той въобще не се усеща и нема кой да му каже.

Тъпо, американско подлого, върви да поднесеш цветя на паметника на "добрите" и "невинни" американски летци, сринали София, безмозъчен дебил!!!

По добре да излезем от ЕС и да станем част от Русия. Руснаците са наши братя и винаги са ни помагали.

по-бързо е направо да заминеш и почваш с 500 щатски долара пенсия, кат начало.

Резултатите от проведения вчера в Крим референдум за присъединяване към Русия бяха предварително известни. Не защото обаче са били манипулирани. А защото когато един народ или една общност целокупно иска нещо, то е ясно и е обективна истина. В международното право има два основни принципа, които са еднакво свещени, но които са в противоречие помежду си. Единият е за териториалната цялост и суверенитет на всяка държава. Другият е за правото на народите на самоопределение. Време е вече да се определи кой е по-важен, за да не изпада светът в ситуации на раздвоение на личността. Първият принцип се базира на фактора територия, земя. Вторият - на фактора хора. Ако се спазва механичното правило за целостта на земята, би трябвало държави като Македония и Косово да не съществуват. Би трябвало също да не се допуска дори да се повдигне въпросът за отделяне на Каталуния и Шотландия. А той не само, че е на дневен ред, но и скоро ще намери своето решение. Случаят с Крим е като случая с Косово. Дори обстоятелствата да са различни, това не променя същността - че има област, населена с хора, които не искат повече да живеят в държавата, към която са причислени.

В момент, в който народите на Европа премахнаха националните граници и се стремят да направят обединена Европа, е доста глупаво една територия като Косово, която няма граница с Албания и се препитава основно от престъпен бизнес, да прави нова "държавна" граница със Сърбия, да се самоопределя за държава и след това да кандидатства за "влизане" в Европа без граници. За Крим е съвсем друго. Първо, исторически и като народ, това е било руска територия. Второ, след провокираните отвън събития в Украйна, в Крим са недоволни от налагането на чужд за тях език като украинския за държавен език и забрана на техния майчин руски език, както и липсата на държавност в Украйна (анархия, корупция, престъпност), което вреди на туристическия и всеки друг бизнес. Основен поминък при тях е също обслужването на руските воени бази, което е заплашено от конфронтацията на новото украинско ръководство с Русия. Като част от Руската федерация, Крим може да разчита на запазване на държавността, езика и поминъка на населението.

Лайнометите,слабо го раздават.Давайте бе може и да ви олекне.Да попитам,ако западните покрайнини,ни ги върнат,чрез референдум,като този в Крим-примерно,какво тогава ще говорят,тези със запенените дзурли,не признаващи вота в Крим?

Commentary: The West's fiasco in Ukraine ФИАСКО НА ЗАПАДА В УКРАЙНА-Жуен Мин Жиао/Китай

живееш, бачкаш и строиш живота нов в любимата ти чинизия ?

отколкото да ни върнат ! Ако ти желаеш да живееш в свят доминиран от ценностите на образования кат москалия, чинизия, иран, сирия,..., други не го желаят.

Кой ще се занимава с ългария ? ...Ще ги освободим нашите братя.След това много бързо те ще поискат признаване от Европа.Ще сплетничат и работят срещу нас.... Ф.Достоевски/1877 г. Гледал е във вода геният.Императорът е бил луд да създава държава на предателско племе и дя дава жертви. Нека го оправят Дизраелли, Чърчил и манафите.Съюзници бяхме с тях в две войни.Направиха ни на парам парче.Граничим със себе си.

КАКВО МИСЛЯТ ТАТАРИТЕ ? НЕКА ДАДЕМ ДУМАТА НА ЗАСЛУЖИЛАТА АРТИСТКА НА РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН ДИНА ФАХИМОВНА ГАРИПОВА ГУГЪЛ НА Дина Гарипова и Военный хор - Прощание славянки ИЗПЪЛНЕНИЕТО НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ :)))

А ЗА ХОРАТА С ПО-СЛАБИ НЕРВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЗАСЛУЖИЛИТЕ АТРИСТКИ НА РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН Дина Фахимова Гарипова и Эльмира Рамилова Калимуллина :))) ГУГЪЛ НА Дина Гарипова & Эльмира Калимуллина - "Миллион алых роз" (HD)

Как съчетаваш безпределната възхита и преданост към варварска русия с емиграцията в омразните Щати и "скапания" Детройт ??? Що не емигрираш във великата ти русия е нормалният въпрос, на който мълчиш кат пукал ? Аман от селендурски лицемерия и шизофрении.

Винаги ми е било интересно... така... от биологическа гледна точка... Абе от коя дупка се пръквате такива боклуци, бе?! Няма как да е от същата, като нормалните хора.

Аз не съм изрод да живея в САЩ

Хич не си поплювам: "Количество погибших в результате отравления суррогатным алкоголем в Забайкальском крае возросло до 15 человек".

Не мога да не си сипя една "Столичная". Хайде наздраве! Пия за .... демокрацията!

Аха ще смените плочата, а утре ще питате и за жигулевское пиво........ Но все пак наздраве!

НароденСъд 2

Кой ти говори за Жигули? Какъв по-хубав повод от този бе човек!? В 21ви век някой, някъде оставил някой друг сам да реши съдбата си по абсолютно демократичен начин. Колко често можем да видим това в днешни дни? Утре ако Тексас гласува да се отдели като самостоятелна държава, ще пия един "Джак" и за тяхно здраве.

Демокрацията под дулата на пушките с 95+% резултати от гласуването, я се покрий някъде бе.

Да, има дула на пушки, но няма жертви! А на Майдана, мирните протести почерниха стотина семейства!

Росене ,ти ли си.Я бързо вкъщи да не играе чехъла

НароденСъд 2

Е, не е като Иракската и Либийската да речем....

На русофилските блюдолизки пачаври искам да напомя, че русия е просто една бензиностанция, преструваща се на държава.

и аз искам една бензиностанция, но нито ЕС, нито САЩ, нито Русия ми я дават...

Колега що не си глеаш чашката и не спреш да се излагаш? Абе докога ще ме занимаваш с глупости ,бе?