Зам.-шефът на НАТО: Путин се опитва да провали Украйна

Владимир Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава и да заглуши алтернативните гласове у дома, за да не допусне "Майдан" в Русия".

Обратно в новината

Коментари - Зам.-шефът на НАТО: Путин се опитва да провали Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само две леки корекции, така текстът не ви ли звучи по-правдоподобно? "При управлението на Путин (Обама) Русия (САЩ) разви нова форма на хибридна война, съчетавайки военна заплаха, прикрита интервенция, тайни доставки на оръжия с икономически шантаж, дипломатическо двуличие, медийна манипулация и откровена дезинформация..."

"Да не допусне майдан в Русия...." Защо бе ,вие в Кравария, да не би да допускате майдани?Нали преди няколко години,по време на кризата, имаше палатков лагер на протестиращи пред Белия дом ?И вие изпратихте тежковъоръжени полицаи все едно има някаква армия от терористи и разгонихте протестиращите!А какво направихте с представителите на индианците,пак преди няколко години,които искаха автономия?В кое Гуентанамо ги изпратихте "на почивка"? Да ви таковам "демокрацията"!Толкова ви е демокрация,колкото ни беше комунизЪма!

както повечето генерали и този мисли със закъснение...според сорос, които посети отново украина неотдавна, тя вече е провалена, при това в сегашния и вид без надежди за оправяне.

на НАТО лежат мнооооооооого провалени държави. Нямат никакво морално право да говорят за провали, тези юдеи, които съсипаха живота на хиляди хора и сега не могат да повярват, че Путин не им го позволява за населението на Русия.

Путин изобщо не може да бъде пример!Това което прави в суверенна държава минава всякакви граници и защо трябва да се мълчи!

И на къде повече.Юдо-масоните изправиха славяни срещу славяни,възкресиха фашизма в Европа като шповикаха призраци от миналото като ги финансираха и сега закрилят с пари и оръжие и прехвърлят всичко от болната глава на здравата.Сега дрънкат оръжие из Черно море и си мислят,че някой се хваща на приказките,че пазят някой. Просто кукловодите на новия Хитлер обитаваш бялата къща искат ресурсите на Русия без пари.Просто искат да се докопат до още власт и територии целейки нов ред и ново робство за човечеството.

В СВЕТА ЩЕ ИМА МИР,КОГАТО СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ САЩ БЪДЕ ЗАЛИЧЕН ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.

Този какви ги говори незнам. Няма такова нещо като руско участие в Украйна. Това е дезинформация целяща да навреди на имиджа на РФ като страна стожер на световния мир! Дори многократно зачестилите смъртни случаи, при тренировка и обучение на военослужещите от Псковската бригада, не са доказателство за подобни твърдения.

Щом Саакашвили и чужди на Украйна интереси съветват президента Порошенко, резултатите не е необходимо да си пророк, че да ги предсказваш. Иначе казано на калпавата ракета космоса и е виновен. Тежко ви братя украинци!!!

Украйна я очакват тежки години. Цялата й промишленост е обвързана с технологични кооперации от руски мощности. Украинците ги очаква българското "благоденствие".

С Ръшата се води война ... и е най-добре да се води на съседна територия!

Тази територия се подготвя и тя е на западната страна на Черно море.

географски, политически, икономически, демографски и всякакъв друг аспект, отново сме на губещата страна в предстоящия военен конфликт. За 1300 години показахме на света, че сме умни, надарени, но .... късопаметни, продажници, интересчии на дребно, предатели и гъзолизци.

Горбачов разори Русия и Запада го хвалеше.Путин спаси Русия от разруха и се превърна в"диктатор".Е това твърдение е доста преувеличено.Руските полицаи за разлика от своите колеги в САЩ,не разстрелват хората по улиците.Не отнемат конституционното право на справедлив процес.Приказки на пазара.Наблюдавайки делата,Русия е в пъти по-демократична страна от САЩ.Всъщност дали изобщо САЩ са Демократични?Определено не!Хвърляйки света в хаос и разруха те се разкриха,като най терористичната страна в света.Крайно време е да бъдат спрени.Фиксидеята им да нападнат Русия си е чиста лудост.Не желая да се водя по техните интереси,пренебрегвайки Българските.Ние трябва да се дистанцираме от военен конфликт с Русия.САЩ като имат претенции че са най силни, нека сами се изправят срещу Русия.Това звучи джентълменско.Да,страхът на САЩ е голям и прозира голямата лъжа за тяхното"величие".

Слава России! Слава Путину - Папушку нашему!!

Отец народов!

много страин станаха в полза на русия , и не са само бивши соцеалистически . време е да се разтури америка с неините инперски намерения направо си търсят белята

Господи върни му малкото акъл който му взе, че е без хич..русофил...със заплата в рубли

Много смешно!Пълен цирк!Икономически Русия къде я слагаш сега !Путин прехвърли ресурсите от едни олигарси на други!Това е реформата!А за съдебната система да не говорим,да не ти се налага!

Новото значение на ЕС е ЕВРОГЕЙСКА САТРАПИЯ. Простотиите, които плещи пишман шефа на нато ,означават че е пълен тъпанар, но и ,че смята другите за по-тъпи от него,нато се управлява от кретени!!!

Не мога да разбера защо ни занимават с подобна партенка на някакъв натовски галош, който се надкудкудяква истерично с други подобни пропагандатори? Дали подобни нещастници наистина мислят, че трябва да им се вярва на плоските скечове по медиите?

Ти да не си въобразяваш че на тебе ще повярваме,някаква рублажийка смотана! Я кажи кое не е вярно!Характеристиката е напълно точна и обобщена,няма паднали от Марс,хората са професионалисти и абсолютно наясно за ситуацията в Украйна!

Filip Vasilev

Вярно е ,като го обърнеш с хастара навън!

А НАТО се опитва да съсипе света.

,,При ПУТИН РУСИЯ разви нови форми на хибридна война--военна заплаха/ПРОГРАМАТА ИСО/,прикрита интервенция/ОВЛАДЯВАНЕТО НА ,,СОЛИДАРНОСТ ,,В ПОЛША И ПРИВЛИЧАНЕТО НА ПАПАТА/,икономически шантаж/ПРОМЯНА НА ЛИХВИТЕ ПО ДЪЛГОСРОЧНИТЕ КРЕДИТИ И ПРОМЯНА НА ПОЛИТИКАТА НА БАНКИТЕ ПО СДЕЛКИ СЪС СОЦСТРАНИТЕ/,манипулация на пазарите/ИЗКУСТВЕНО НАМАЛЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА И КУРСА НА ДОЛАРА,ПЛЮС ПОВДИГАНЕ ДО НЕБЕТО КРИТЕРИИТЕ ЗА ВНОС ОТ СОЦСТРАНИ И СПИСЪКЪТ КОКОМ/,медиина манипулация/ЧОВЕШКИ ПРАВА,ТРАГЕДИЯТА С БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА ЗА АТЕНТАТА С ПАПАТА/.През далечната 1982 г РЕЙГЪН обяви/в директива/,планира и реализира първата хибридна война.УСПЕШНО.Така бе разгромен социалистическият лагер,като наличен ВРАГ.Не Путин води война.

Много си зле!Така ли ви учат у руско,да плещите дрън,дрън ярина!Соц страните изостанаха тотално от западния свят поради грешната политика за икономическо развитие,и Горбачов навреме вдяна,че модела е грешен и реши да го промени,но нямаше такива способности и знания да насочи правилно перестройката!Сега са други проблемите в Русия и с нейния лидер,няма нужда да вадиш стари дрехи от нафталина,случаите не са идентични!

Съгласен.Соца има много недостатъци,но и добри страни.В сучая коментираме понятието,,ХИБРИДНА ВОЙНА,,.Но както винаги ,/един от похватите на тази война е да не обръщаш внимание на темата ,а да вадиш част от нея и да насочваш разговора в друга посока/вие сте по светнатите по въпроса.

Виждаме ярък пример на сътрудничество и взаимопомощ между страните направили своят цивилизационен избор в полза на евроатлантическите ценности. Алиансът оказва комплексна помощ на Украйна, която е дори само асоциирана. Такова единство е непобедимо. Империята на злото ще трябва да пусне Украйна от зловещата си прегръдка и тя да поеме по пътя на демокрацията и просперитета като нас. Ние сме живият пример за светлото бъдеще което я очаква.

Империята на злото е тази, на която служиш ти, фанатико.

Поздравления за прекрасния ироничен изказ :)

Ние сме живия пример на калпави управници които търпим!Дори не знаем че сме в демокрация и имаме права,които линеят!За това няма вина ЕС общо погледнато,защото всяка държава сама си решава своите проблеми!

да се чуди човек, + или - да ти сложи:), с финалното изречение обаче печелиш плюса, да ние сме живият все още пример!

До "Горд Европеец" - Такъв патос в това изказване, че свят да му се завие на човек. Виж, иди се прегледай при завършил медицина специалист. Може да ти помогне, иначе с толкова "гордост" да живееш няма да ти е лесно.

Русия сравнително бързо и почти успешно се научи как да води хибридна война, вкл. и с икономически методи. Това е което дразни американците - някой им пипа монопола.

Опозициата в САЩ е ликвидирана преди 40 г. Има само 2 партии.Е, това се нарича мафиозка държава. Ликвидираха най-свободолюбивото населенише на Америка, фермерите. Създадоха плазмодии или т.н. информационна интелигенция, която няма нищо свое като земя, имущество и пр. Купува се и се продава елементарно. Това беше началото на провала на Америка... Западняците, изклали милиони хора по света, не спазиха договори и договорености за НЕразширение на НАТО на изток от Германия. И този дебил, говори че Путин завзел, какво ? Киевска Русия. Украйна е Руската Македония ! Точка !!

Ако генетичните убийци, англосаксите владееха Русия, досега нямаше да се чуе за грузинци,украинци, арменци, чеченци и пр. Всички щаха да бьдат изклани, имоти и богатство ограбени. Справка:САЩ,Н.Зеландия,Австралия,Канада и пр. и пр.

гооооол :)))))

Зам.-шефът на НАТО: Путин се опитва да провали Украйна............... А краварите и НАТО СЕ СТРРЕМЯТ КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА....

Референдум за излизане на България от терористичната ционистка организация НАТО.

"В Дебалцово терористите възстановиха ЖП-линиите за 12 дни." Ето така "терористите" "провалят" Украйна. Няма само Путин да я проваля я.

Путин нямало да допусне Майдан в Русия ! А защо САЩ не си направят Майдан в САЩ - нали е Демокрация защо не дадете ИДИЛ да си направи Митинг пред полянката на Белия дом , какво лошо има нали е Демокрация !

в Щатите е разрешено да се протестира. Дори пред Белия Дом има каравана 'украсена' с грубички карикатури на Обама. Трудно е да го проумеете, да.

Протест без оръжие не е като да стреляш по полицаи , както в Киев. Наясно ли си какво ще им се случи в САЩ на ония от "Десен сектор" , ако ги барнат дори и само с бухалка , да не говорим за огнестрелно оръжие

АБЕ ОНЗИ що не си фанеш осрания дирник и отидеш в УСА и там да видиш що е то лицемерие и демагогия - ами върви там и непременно се разходи през Бронкс и после ела тук и пиши...

Питам а каква е новата форма на война въведена от САЩ! Цветни революции, икономически натиск и блокади, манипулаци на петролните цени, разни "частни" фондове и фондации финансиращи изгодни псевдограждански организаци, налагане демокрация на джунглата и т.н. Воени маневри и бази по-целия свят! А пискат срещу руските маневри. Ами каквото повикало такова и отговорило!!!

Не се и съмнявам, че докладът е изготвен на принципа:"Една баба чула!"

Горбачов е за едно прав - "Луди ли са?" Ами луди са. Толкова са озверели от алчност и да лапнат целия свят САЩ, че ще съсипят цялата цивилизация. Притискат до стената Русия - суперсила във военно отношение с най-големия ядрен ареснал. Опитват се да закопаят цяла евразия и пак да излязат с най-много активи от световна война, както след втората и да се правят на освободители и строители на новия свят. Само че май нещо са объркали плановете кандидат господарите на целия свят - след директна конфронтация с Русия нов свят НЯМА да има и бункерите няма да спасят и ония дебелогъзи и мазни алчни човечета с болни мозъци, които дърпат конците, защото цялата планета ще е отровена за хилядолетия напред, оцелелите ще са най-нещастни в бавния си разпад. Най-виновна за всичко това е Европа, че продължава да лиже гъза на САЩ, без това, САЩ щяха само да плямпат, но без подкрепата на пуделите си в ЕС щяха да се ухапят отзад, а сега нагло бутат света към война.

Обама звъннал на Меркел и казал: - Ангела, моите хора от Пентагона ми инсталираха контролен панел за управление на системата HAARP. На панела имам три копчета, едно златно, едно сребърно и едно платинено. Ако натисна сребърното копче с Африка е свършено, ако натисна златното Азия ще я затрия и ако натисна платиненото с Европа е свършено. Доволно се засмял Обама по телефона, а Меркел му отвърнала: - Обама ти си умен човек и знам, че това което ще ти кажа, ще го разбереш правилно. От баба знам, че имала в къщи три гърнета /цокала /. Едно бяло, едно черно и едно старо от алпака, но когато дошли Руснаците тя се нас-рала в гащите...

Фашингтон е сбирщина от малоумни англо саксонски слаборазвиващи се дебили,управлявани от БанКстерската еврейска фашистка клика на ротшилд,рокфелер,J.P.Morgan и.т.н.

и вие да бяхте поне малко 'малоумни' като англосаксонците... Русия щеше да е богата като Кувейт. А сега- хрупкайте вкусен патриотизъм гарниран с пикантна хомофобия и ароматен расизъм. А другите нека са малоумни..

Кои "вие", небългарино? Как ангосакските племена се здобиват с богатствата? Със сигурност не е с грабежи, убийства, експлоатация...

Може ли да се провали нещо , което вече е провалено от политиката на ЕС и САЩ?

Още по лошото е, че си признаха че не познават Русия. Изобщо нищо не знаят за нашите народи.

Те и България не познават....Когато идват за поредния инструктаж, ползват по всяка вроятност википедия за да не попаднат във конфузна ситуация, което много често се случва...

Самите руснаци не знаят собствената си история, а само героични басни.

украинците избраха пътя си на демокрация и евроатлантизъм , неините горди и чесни лидери вече цяла година се борят за мир , демокрация и просперитет на украинския народ

Хунтаджиите ли?!

Като убиват населението на Украйна... Видимо с цел да икономисат от бъдещите пенсии и по този начин да я европеизират и направят просперираща....Чиста проба ГЕНОЦИД !

Все повече се убеждавам, че не си човешко същество. Можеш да зъбиш и плюнчиш в отговор коооолкото си искаш. Гади, ми се от тролове като теб

От Османската империя ни избави Русия. Сами няма да се справим с Европейската и Краварската империи !!!! Явно отново ще се надяваме на Дядо Иван!!!!

Дята ти Иваня нали ни "освободи" след 44-та. И като си тръгна, видя ли в какво състояние ни остави- една разбита държава със съсипана икономика и селско стопанство. Още не можем да се оправим.

Ти запознат ли си с понятието причина и следствие. Като започнахме да ставаме демократични, най-демократично си нарязахме заводите ( знам, че за такави като теб, промишленост, технологии и т.н. не сме имали ), загубихме ( предадохме ) пазарите си и унищожихме селското стопанство. Та кой ти е виновен за това?

Украйна,Сирия,Ирак,Либия,все един и същ филм....

Украйна отдавна е дестабилизирана и провалена ,като началото беше поставено на Майдана и довършена от Потрошенко и компания.

Мине не мине и някой от запад все изтропва уникална глупост То не беше Псаки , то не беше Нюланд , то не беше Обама , Камерън , шефа на НАТО , зам.шефа на НАТО , чистачката на НАТО....... Уникални са просто...

Това им е болестта на генно ниво...Имат много редки изключения!!!

В Украйна със съдействието на Путин Моркел и Оланд се постигна някакъв много крехък мир. Сега анериканците искат да правят военни учения в Украйна. Това по никакъв начин не е полезно за мира. И на всичко отгоре се опитват да ни убеждават, че Русия проваля украйна. На господин зам. шефа на нато му разкривам тайна, за съществуването на която той не е подозирал. Ние имаме глави на раменете си, можем да мислим! И вярваме на себе си повече отколкото на него.

Украйна започна да умира още като обяви независимост. Без никакъв външен дълг до настоящият момент тя е в началото на класациите на фалиращите държави и се спуска още по силно водена за ръчичка от МВФ, САЩ и ЕС. С така наречените свои помощи те помагат за тоатлното и разпродаване и пълното и икономическо поробване. Пример за това е и настоящото положение в България.. Преди 25 години когато на власт дойде СДС една от основните критики бе че външният дълг е 12 милиарда долара.... А сега дори не се смущаваме че с решение на парламента и правителството се взема невероятно голям заем който ще изплащат не само нашите деца и внуци а и техните прапраправнуци, Тотално лицемерие и лъжа. Украйна не е нужна изобщо на САЩ нито пък на Европа. Просто тя е определена за жертва в тоталното разграбване което ще последва не след дълго време. На Русия не и е нужна провалена Украина- точно обратното. Тя иска стабилност на външните си граници и нормални добросъседски отношения. В противовес на Русия САЩ в лицето на соросоидните наплодили се по времето на Кучма, Ющенко и Янукович организации доведе на власт най некадърната и лъжлива в същността си прослойка на Украйна с ясно очертани нацистки идеи. За тази прослойка важи принципа : " След мен и потоп" Именно тя води страната към гибел.

Говедо,вие не провалихте,а направо върнахте Украйна 1990г и не се знае кога ще спрете.Колкото до мечтите ви за майдан,мечтайте,мечтите са безплатни,ама за вас не точно!

Русия също е решила от солидарност да тръгне назад във времето през 1987 към 1950 та :))

За да стане България неутрална във военно отношение държава, трябва: 1. Да излезе от НАТО 2. Да се изготви Договор за постоянен неутралитет, който да се подпише от русия, САЩ, ЕС, Китай, Япония и т.н.- колкото повече държави, толкова по-добре 3. Да не влиза в руското нато- одкб и в евразийският съюз 4. Да върне наборната военна служба и да се отделя по 3-5 % от държавният бюджет за въоръжаване Това, неуважаеми тролкове, са юридическите стъпки за придобиването на постоянен военен неутралитет на Р. България. Ха да видим кой атакист ще ги оспори с нормални аргументи, а не с псувни и обиди:):D:D:D:D

Цикъла зацикли циклично Вълните се редуват-топла след студена, нали?

анонимен

...каза атакисткият непълнолетен лумпен, въздъхна тъжно и се замисли:"Сега съм на 16 години. Ами ако наистина България стане неутрална държава и аз трябва да ходя войник,когато стана на 18 години, да ме гърбят "старите' войници, вместо да си продавам наркотици и да си живея живота, както до сега?! Тогава какво? Защо да губя златните си години?!..":D:D:D

Не съм атакист, и няма да споря ,но и така е ясно че това няма да стане поне в близкие 10-15 години))) Защото в Р. България нема такива финанси )) а еврофондовете няма да финансират независимоста на Р.България) Е те така някакси изглеждат нещата без розови очила };-)

отдавна вече нато не е в състояние да прецени намеренията на русия, затова пишат че путин бил непредсказуем и други глупости от същя род. русия не се нуждае от провалена украина, нуждае се от неприсъединена украина и силен търговски партниор. не се нуждае от украина в нато и украина задушена от национализъм, потъпкваща правата на рускоезичното население. но тези простички неща са сложни за натовски генералски мозък. мисленето там е на следното ниво (също като у някои участници в тоя блог) : щом путин го казва, не може да е вярно.

Руските тролове трябва да знаят, че ПРЕДИ да започне заигравката на атака с темата "неутралитет на България", има много юристи в България, които сме учили в юф какво е неутралитет на една държава и как точно се случва/ т.е. юридическите действия, които трябва да се извършат, за да се превърне една държава в неутрална във военно отношение/. А когато им се каже, че в такъв случай ще се върне и наборната военна служба, непълнолетните атакистки тролове ще се подрискат от яд и страх:D:D:D

Мозъка ти е ЮФка!Бегай за батерии и гледай да са алкални,че положението ти става страшно!

Това отиди да го кажеш на козjк, но след като ти дадат центовете!!! тези глупости дето пишеш като атестат ли ще ги представяш?

анонимен

Дрън-дрън! Твърдя, че ВСЕКИ студент по право изучава какво е "система за колективна сигурност" и как юридически се придобива военен неутралитет на една държава! Айде сега- атакистките лумпени да оспорят с юридически аргументи, а не с псувни и обиди, моето твърдение, а????:)))))))))))))

Кучетата си лаят, керванът си върви.

В случая кучките...

Аз съм "ЗА" излизане на България от ЕС и НАТО И ДОГОВОР ЗА ПОСТОЯНЕН НЕУТРАЛИТЕТ, ИЗГОТВЕН ОТ БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ДА БЪДЕ ПОДПИСАН ОТ РФ, САЩ, КИТАЙ, ЯПОНИЯ, ЕС. Т.Е. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО И НИКАКВО ВЛИЗАНЕ В ОДКБ И В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ! А да видим сега изменниците на България от бсп, абв, атака , дпс и останалите руски партии какви ще ги къдрят и дали няма да имам 1 милион минуса на коментарът ми:D:D:D:D

Това не зависи от изброените от теб членове, а от тези които са ти плащали и след това са изхвърлили като използвана и непотребна вещ. Но ти виниш други които са непричом

анонимен

Хахаха- да не зависи от 4те % непълнолетни атакистчета- лумпени, които даже не притежават избирателни права- активно и пасивно избирателно право?:)

Само мислещ човек може да разсъждава. Ако това което предлагаш е възможно хипотетично, то противниците ще са САЩ и ЕС!!! Никога не биха допуснали неутралитет в този момент!!!!! Владеят България и в миг я изпускат!!!Всички други държави от изброените ще са "ЗА"!!!! ИМАШ ОТ МЕН КЪДРАВ "+" ЗА ИДЕЯТА, СЪС ЗАБЕЛЕЖКА ЗА "ПОПУЛИЗЪМ" О ГРО МЕН !!!!! Та чак смешен:))))))))))

Aмерика е износител на преврати. а немцов е сакрална žертва пред олтара на дмокрацията и в името на маидана, които се готви в русия . този провален лидер на опозицията казваšе čе убитите в дома на профсаюзите в одеса проруски активисти сами са си виновни ... тои отдавна е политиčески труп и žив не е бил нуžен. но като žертва доста полезан за евентуалня руски преврат . които го ликвидира ,šте го използва да организира маидан . дори романтиčно го убиха - с красива млада украинска манекенка (лубовница на депутата и командир на наказателня баталион днепр 1 иuрии береза) и по време на романтиčна раходка пред стените на кремал .

Ами да, то кой е луд да допусне майдани? Освен тъпагьози като украинците, либийците, сирийците, египтяните и като нас, българите. Навсякъде където е минал майдан, цари благоденствие, мултикултурализъм и религиозна търпимост, ако ме рабирате...

хибридна война, съчетавайки военна заплаха, прикрита интервенция, тайни доставки на оръжия с икономически шантаж, дипломатическо двуличие, медийна манипулация и откровена дезинформация - Неща, от които САЩ и НАТО съвсем нищо общо нямат...

Шило

Хич! Хал хабер си нямат!

"Владимир Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава "- и превърна Расистская Педерация в провалена..ха..ха

А ти се превърна в тьпоглава свинка която живее по инстинкт))) евро помощи ЕВРОФОНДОВЕ и дългове дохуя)) И с разбити мечти за ЕВТИНИ ГОРИВА КО СТАНА ЩЕРЬО ГОРИВНИЯ, ЗАРЕЖДАШ ЛИ СИ РИДВАНА С ЕВТИНИ ГОРИВА А ха..ха хо ху

Този тип война се нарича: С вашите камъни по вашата глава, тъпи американски говеда.

Шило

Лелееее, пъстрата отнесла Бегееца като пъстро пиле домат

Украйна е провалена изначално.Няма такава държава.

Бегай бързо да го кажеш това на над 150тте държави, признали независимостта и суверенитета на Украйна през 1991 година- да видим те и техните правителства какво ще кажат:)

Бегай при л лекар за рецепта за успокоителни и талон за направление!!!

А тия 150 държави признали ли са акта на Хрусчов за предаването на руския Крим на Украйна.

Единствата причина, поради която на България се обръща някакво внимание от страна на САЩ и васалният му ЕС, е геополитическото ни положение (пространственото ситуиране на България спрямо други, политически значими, обекти, какъвто е Русия). Всякакви други илюзии са плод или на незнание или на чуждопоклонничество или на болна наивност! След като вече опоскаха напълно страната ни, наивно и глупаво е да си въобразяваме, че САЩ/НАТО има каквито и да е други цели спрямо нас освен тази, за реализиране отколешната идея на бащите на Мондиализма: Халфорд Микиндър (1861-1947): Централната земя зоната на Евро-Азия регион, който съвпада по територия с Русия, заема стратегическа позиция и притежава неизчислимо големи ресурси. За това Който владее Източна Европа, управлява Централната земя. Който владее Централната земя, управлява Световния остров Евразия. Който владее Световния остров, управлява света. (Макиндър, 1943).