Примирието в Донбас се нарушава, има убити и ранени

Трима украински войници загинаха и шестима бяха ранени при нови сблъсъци между проруските сепаратисти и правителствените сили в Източна Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Примирието в Донбас се нарушава, има убити и ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По мое скромно мнение, конфликта ще ескалира тази есен. За да се поддържа жизнеспособен Крим е необходима сухопътна връзка за снабдяване с всичко необходимо и "хуманитарни" конвои. Затова смятам, че освен активизиране на руските действия по цялата линия на пряк контакт, ще има и офанзивни удари с направление гр. Мариупол и крайбрежието. Това е необходимо от стратегическа гледна точка "позарез" както казват руснаците. Затова са и тези измислени претексти за да се торпилират Минските споразумения и развитието им. Защото иначе става ясно, че ще бъдат погазени безсрамно и брутално.

Жизнено необходимо им е на руснаците, защото Азовско море е с много ниска соленост и замръзва през зимата. Тогава спира и снабдяването по море.

На Путник му е необходим претекст за обединяващ руснаците конфликт с външни "врагове" ("все вокруг враги") за да се фокусира вниманието там, а не върху плачевното икономическо състояние на Русия. Бюджета за 2017 е с неприемливо опасен дефицит, валутно-златния резерв намалява със застрашително темпо (150 млрд $ за 2016). Той се стреми да запази властта си с всички технологии на КГБ за манипулиране на масите. ЗАЩОТО : КОГАТО ГОВОРИ ГЛАДА, УПРАВНИЦИТЕ ГУБЯТ ГЛАВИТЕ СИ! Мария-Антоанета съпруга на френския крал Луи ХVI, обезглавена по време на Френската революция. Когато й съобщават, че хората се бунтуват, защото нямат хляб, тя възкликва: - Като нямат хляб, да ядат пасти. Дмитрий Медведев - Премиер-министър на РФ на 23 май в Крим отговаря на една от местните изнемогващи пенсионерки оплакала се, че 8 000 рубли не са достатъчни за да се преживява: - Денег нет, но вы держитесь. Вы держитесь здесь, вам всего доброго, хорошего настроения и здоровья. Какво ли го чака Путника!?

добро утрооо, на всички джурналисти достигнали до тази потресаваща новина!

" срещу провъзгласената Донецка народна република (ДНР) Донецка народна република (ДНР)" АЛОООООО ДИРАДЖИИТЕ! ПРАВИЛНО Е срещу САМОпровъзгласената Донецка народна република (ДНР). НЯМА ТАКАВА РЕПУБЛИКА ОСВЕН В БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ НА НАЙ-ДОЛНАТА И ВОЕНОЛЮБИВА НАЦИЯ НА СВЕТА!

Няма такава република. Прав е ! Има руска терористична държавица

Долу ФАЩ и слугите им!

Няма по-нагло и просто същество от бългатин-русороб. Този форум е нагледно доказателство за това. За тези смешници думата на путкин и "новините" на ТАСС са равносилни на закон. 100% съм сигурен, че ако техният вожд вова каже, че да го поемеш анално е полезно за организма, тия плужеци ще се избият да ходят до втората си родина - турция за лечение.

Втори поркан неграмотник соросоид за тази сутрин. Да не би днес на тъпите соросоиди да им превеждат парите от Козяк та да решили край на мизерията да изпият всичкото дето им е останало. Как Ви намира Асен Генов такива неграмотници се чудя

Ефките летят сутата горят ръшистите мрат ахахахахаха мраизм ви безплатно кумунисти президент Клинтън ше ви заличи остават ви броени дни живот кумунисти на колене пред велика САШ

Шило

Много рано си се подкарал!

От рано си се насмукал - Това навик от Русия ли ти е. Рускинята у вас как изобщо ти остава пиене. Дано днес отървеш боя или си я пратил за ден два далече и наваксваш

Донбас е РУСКА ТЕРИТОРИЯ

Да бе да..ха.ха отишли тлудница руски помиари . Вдигнали по един крак и се изпишкали и смело обявили " Крим,Донбас е Русия"..ха.ха

А ти, щурав, си се направо нас.ал.

В две изречения сигерно десет грешки. Не ти ли казаха от Козяк че изречения с грешки не се заплащат

КРАВАРИТЕ УКРЕПВАТ ЛИНИЯТА РУМЪНИЯ , ПОЛША , ПРИБАЛТИКА .... ЯВНО СА СЕ ОТКАЗАЛИ ДА БРАНЯТ УКРОПИЯ :))) ... ПОРОСЬОНКО ЗАТОВА КВИЧИ :))

Никой не дава сводки за убитите вати в данбасе. В началото на войната руските вдовици се опитаха да надигнат глас, но за малко да ги обявят за национални предателки. Жалка работа е това да си руски войник - убиват те, и после те копат в гроб без име.

Че американците малко ли такива гробища имат? И то не само за войници, но и за деца. Над 80 000 годишно изчезват безследно и като им намерят труповете ги погребват в безименни гробове.

Така е Яукович си беше подал оставката ,но не лумпелите искаха преврати, забрана на руския изгаряне на 50 чоевка живи в Одеса. Какво точно доказаха украйнците незнам ,но знам че ние губим пари и то доста.

НАТО се разпада. ЕС се разпада, Украйна се разпада, а Пу си го мести ту от лево, ту от десно.

Скоро рашата ще се разпадне икономически и от глад. Още 1 година ще им стигне държавния резерв и ще видим каква песен ще пеете ватници еничари.

Аз

И Саакашвили така каза - след една година Русия щяла да проси помощи от Украйна. Каза го преди две години.

явно че в украйна се правят пари от муфтене и война но още по явно е и че централизацията на украйна не струва и една гривна а това показва липса на държава която да удържи своите групировки много се съмнявам украинците да разчитат путин да ги оправи въпреки че тайно се надяват а за пореден път разузнаването на запада не е наясно какво точно да се очаква и до какви неочаквани последици ще доведе заиграването истината под чертата - заради престъпници които подлежат на ликвидация стада и ще страда обикновеният гражданин

Аз

Татяна Монтян си го каза: - пари за крадене от военни поръчки. - пари от контрабанда през т. нар. блокпостове. - пари от грабеж и мародерство. - пари, изпросени от т. нар. волонтери. - около 15 000 убити, писани първо за живи, за да се изпишат пари за екипировка и оръжие (откраднати), а после - за безследно изчезнали, щото за безследно изчезнали не се дължат обезщетения на семействата. Всички тези пари са откраднати от простите украинци, а печелившите са две групи - политическият т . нар. естаблишмънт и фашистките групировки - и легални, и нелегални. Докато тези две групи не бъдат унищожени, избесени по телеграфните стълбове, изгонени... в Украйна мир няма да има. Т. като са защитавани от САЩ, това няма да стане скоро, което значи, че преди те да изчезнат, ще изчезне украйна.

вариантът им е военно положение и колкото по бързо толкова по добре немат вариант да се справят с пара -военната и муфтаджийската мафия с гражданското общество под сегашната му форма те поне цикъла са го играли много пъти и би трябвало да са наясно но въпросът е има ли заинтересовани сили това да стане

Аз

Ся... да ва светна за кво става въпрос... Женската щафета 4х100 на САЩ се оплеска на първото предаване - 2ри пост изтърва щафетата и се препречи и на съседните писти. Според апелативната комисия на Международната лекоатлетическа асоциация имало контакт с други отбори и затова на американките се дава правото да бягат пак - тоз път сами на пистата. А е абсолютно очевидно, че контакт с други отбори има ЧАК СЛЕД КАТО АМЕРИКАНКАТА ИЗТЪРВА ЩАФЕТАТА, ПРОБЯГА ОЩЕ 10на МЕТРА И СЕ ОБЪРНА НАЗАД ДА ВИДИ КАКВО СТАВА. Обаче ще им дадат правото да бягат пак... Ей затова става въпрос...

Американката беше изблъскана от бразилката и за туй изпусна щефетата. Което ми напомня... Какви ги върши великият БРИКС ?

Аз

Не е вярно. Първи пост започна да изостава и подхвърли щафетата към ръката на втори пост, което вече само по себе си е нарушение. Щафетата падна, втори пост не разбра какво става и продължи да бяга още 10на метра преди да се обърне, да влезе в съседния коридор (следващо грубо нарушение) и да препречи пътя на бразилката, която вече бягаше по най-външната част на коридора си, за да избяга от щатянските провали.

Аз

На снимките се вижда - щафетата на американките вече е на земята, а бразилките са 4-5 метра зад тях.

Русия нама парите и силата да води две войни едновременно. Влади офворката ще трябва да си избере. Или сирия или украйна.

Аз

... и Европа, сине... и Европа...

Така ммислеше и Адолф, ама свърши зле

Въпрос до някои форумни копейкаджии. Аве пишете тука че власта в Украйна била неофицаилна и взета с преврат. Под статиите за Сирия пишете че Асад е легетимнив президент. А знаете ли как неговата рода идва на власт ? С какво е по-различно от това в Украйна та той е легитимен но Порошенко не е ?

Прав си, Асад са династия в Сирия, както вашата фамилия сте династия в най- древната професия.

Недей бе човек!! Не 'мисли' и не се изказвай за Сирия и Украйна! Нито знаеш какво е в Сирия,нито в Украйна...

Аз

Асадовците са боклуци, естествено, но Башар Асад два пъти печели избори и след събитията в Сирия пак ще ги спечели, благодарение на американските дебили. В украйна беше по-различно - хората излязоха на протест и поискаха оставката на законния президент... който също беше идиот, естествено, но той си даде оставката. Само че подобно мирно разрешение на въпрос не беше по вкуса на американците и в Киев кацна един самолет с 5 милиарда долара на него, след което един снайперист почна да стреля, а в Одеса 50 души бяха изгорени живи. След което парламентът гласува импийчмънт на президента, КОЙТО СИ БЕШЕ ПОДАЛ ОСТАВКАТА, ама не можа да събере изискуемото по конституция квалифицирано мнозинство. Коеот значи, че де юре днес президент на Украйна е Янукович, още повече, че преди седмица завърши анкетата за най-добър президент на украйна за 25 години независимост и той я спечели със 67% от гласовете, а Порошенко беше 4ти, с 4%. Та... има резлика межсду Сирия и Украйна. Приличат си само по боклучавата политическа класа, ама... кои пък сме ние, че да ги съдим... зер нашите са чисти като сълзи...

FuckTheEU

Канадецо, остави Асад, я кажи защо канадския спецназ така се провали в Донбас? Искаше да направи показно на укрите и го направи! Показа им как се умира, 11 ковчега отлетяха за канада, бахти излагацията!

Аз

Сигурно са били френскоговорящи... Кат' десантчиците тъдява... дет' ги биха и опикаха... за другото не се знае...

смени си ника бе глупак. канадците на са такива тъпи

Аз

Ай кажете си го както си е - не е имало и един ден, в който укроизмета да не е нарушила примирието. Всеки ден се изстрелват между 300 и 800 снаряда към Новорусия, което би трябвало да е невъзможно, ако псевдодържавата украйна беше спазила Минските споразумения и беше оттеглила тежкото си въоръжение от границата. Властите в Новорусия вече търпят негативи сред населението, задето търпят това положение. И както те заявиха, Минск 3 няма да има. Следващото споразумение ще е капитулацията на украйна в Киев.

Продължават жалките опити на ЦРУ да замаже чудовищния си провал с неуспешния преврат в Турция и де факто разпада на югоизточния фланг на НАТО( то пък на кого ли е притрябвала тая разбойническа глутница) чрез провокации в Украйна.

нато е бизнес за милиарди , спечелени от производителите на всякакви оръжия , само на тях им трябва !

са по-гадно племе и от македонците.

Най-гадното племе са руските еничари. ЧЕСТИТИ НОВИ САНКЦИИ! ЧНС!

Аре ся, смени си памперса, че май еякулацията ти е от ректума!

Дърто, не те разбрах, ти ся кой Иван Михайлов си, оня комунистическия генерал ли?

Аз

Абсолютно си прав. Много мръсно племе - това Навални брадърс, това Собчак... За пръв път научавам, че Собчак имала добро име някъде...

не познаваш макетата , супер са !

Най-добрия украинец е мъртвия украинец?

няма ли най-после да мирясат?

Да почва да освобождава донбаския район и да идва тук на Балканите.

Укрофашистите продължават да провокират Русия.

нали за това им плащат ?

Много искам да видя как 60 годишен дядка владеещ джудо измита улиците със соросоид, който го е наплюл.

Много искат да срещна путин на живо..... За да го плювна ! :D

Де такъв шанс. Ако го имаше, да сме го удавили в плюнка.

Вие соросоидите сте били като камили бе.

То най-най- големите ви господари, нещастниците сащианци не могат да си и мечтаят за този момент, вие малоумниците, които не знаете на кой свят сте ще плюете... е честно, слаби са ви лекарствата

САЩ допуснаха огромна грешка да финансират преврат в Украйна на границата с Русия. Тези 5 млрд. $ в момента излизат много скъпо на украинците. Ще излязат още по скъпо ако новия президент на САЩ въоръжи украинската армия.

Значи жужи отново провокира. Какво нещо е руската варварщина.

Дърварино какво търсят американците в украйна?

мир няма да има докато хамерите командват в украина а и порошенко е президент чучело за очи пред пред света - там асичо решава правия сектор

А украйна какво да направи според тебе ? Да развее бялото знаме и да остави путя да взима колкото си земи иска. Никоя държава няма да си даде земите мирно и без бой...

Ако бе мирно седяло, не би чудо видяло.

тъпотия но хамерите го правят това което е - цел - РУСИЯ да бъде дестабилизирана

Путин е същия Хитлер. Държи много фронтове и иска да завладява и окупира. Ще свърши като него или като Кадафи в някоя канавка много скоро от гражданска революция. Сам си направи толкова много бели че друг едва ли можеше.

Това сам ли го сглоби или сте авторски колектив?

Това е истината, ако не ти харесва е друга работа.

Искаш да дойдат пак тези с петолъчките ли?? Ако много ги провокират и това чудо ще се върне и тогава на целия свят ще се еве мамата.

Те укропите не са и спирали да нарушават примирието.

Сталин през 1939г. взема половин Полша за да има Украйна днешната територия.

А украинските неблагодарници плюят по Русия.

Така е и друго бях написъл,но ме изтриха.

Путин няма ли да разбере, че с Украйна е настъпил мотиката? Това не е разрушена пясъчна република, а държава с 45 милиона население зад която стой цяла Европа. Само се аби!

Каква Европа!?Не виждашли ,че тя е на колене вече!

И кво европа била на колене. А немските пенсионери си обикалят по корабите на круизи докато руските събират стотинки за менте салам... Егати на коленето :D

Абе 45 милиона население, но 20 млн. са руснаци. Сащианците удариха Русия и руското население в сърцето. Те ще се осъзнаят, но възмездието, което ще последва за гадните продажници локално, и за хамериканчетата ще им излезе не през носа, ми през всички дупки.

Русия и Турция. Две държави без демокрация, с наложена диктатура и без свобода на словото и зомбиращи медии. Няма да стигнат далеч.

Ако владо офшорката не миряса и продължава да се прави на мъж май нефта пак ще стане 20 долара за барел. Което е супер де.... Заради путин руснаците гладуват ние се возим евтинко. Благодаря му.

Когато Путин се изтегли от Донбас и Крим, ще настъпи мирът

И не само!

Добре,че е там,че да има мир.

За алчното за власт и територии джудже от Кремъл ще става още по тежко икономически и все повече ще го отритат заради братоубийствената война. На един акъл са и са приятели само с другия терорист и тиранин Ердоган и Ким Чен Ун.

Конечно, проигрывать всегда плохо, конечно, это всегда беда для проигравшего, особенно если проигрываешь вчерашним шахтёрам или вчерашним трактористам. В.В. Путин Прзидент на Р.Ф.

а почему вчерашним шахтёрам или вчерашним трактористам увозят как груз 300 в России, откуда и они приехали?

Да избиеш 8млн население на една държава от глад, която после ще има основна заслуга за спечелването на 2-та световна война и тази заслуга някои други си я преписаха, но все подариха Крим, в който всичко е построено от украинците, които десетилетия наред са строили, гриживли, влагали средства в него и накрая неблагодарниците го откраднаха готов построен !!! Без да вложат нищо в Крим, после взеха всичко.....просто ограбиха Украйна !!! Ако това не е долна и престъпна сган от примати, какво е тогава ?????

Глупако канадски не вдигай костите на 3 млн.германци и толкова руснаци в Украйна. Ходи играй голф и престани да пишеш глупости.

Едва ли е "канадец". Там си лягат около 21.00 часа. Само в петък си позволяват вечеринка с танци до към 22-22,30, освен ако не е от "френската" част на Канада, но там не са чак толкова тъпи.

Ако си представим,че Русия я завладеят американците,наще протестъри да не си мислят ,че ще хванат нещо. Ние директно ставаме турска собственост. Колкото и минуси да ми слагате ,това е така. Спомнете си колко вземахме от иракския дълг.

А русия като завладява парчета от украйна и грузия кво спечели ти ?

Пич,Йоса взема от Полша това което днес е половин Украйна.

От както украинците разбраха, че в ЕС и НАТО няма да бъдат приети започнаха да мятат бомбички.

Крим и Донбас са Украйна

Колкото и да ги повтаряш тези лъжи, няма да станат истина.

Когато нямат опорни точки, мурзилките цъкат по 10 минуса за секунди.

пикаят върху мнението на еврофекалите :)

Путин обикаля като някой просяк джебчия и дири все да крадне нещо. Я от грузия я от украйна...мамицата му

всичко което се прави с тези страни които граничът с Русия или целта е разваленето на руската федерация при съдеиствието на фащ ! те са навсякъде където може да се прави пари и против Русия.Последната цветна революшън която не се получи (по сценария както това в Тунис !!! малко се отличава от МАИДАНА (които по сценарий на сърбия)е АРМения и пак случаино с пристигането на (мать тереза)НЮЛАНТ се започна седяща стачка против Русия(точка 183 от режисьора на всички цветни революшън (един хамер с очила )забравихму името !ХА СЕГА СЪДЕТЕ САМИ КОЙ КАКВО ПРАВИ ЗА ДА СМЕ БЕЗ ГАЗ ТОК И ВЪГЛИЩА И ПРОТИВ РУСИЯ

"ХА СЕГА СЪДЕТЕ САМИ КОЙ КАКВО ПРАВИ ЗА ДА СМЕ БЕЗ ГАЗ ТОК И ВЪГЛИЩА И ПРОТИВ РУСИЯ"- без пари знаем че сте защото пращате жените си и маките си на КУРБЕТ на запад при хамерите..ха.ха

помията не разбира тези които отиват на курбет стават робиа страната ства територия а не държава поради липсата на интелект !!

Путин стои на много столове и ще падне на земята накрая... Война срещу украйна в донбас. Война срещу кюрдите в сирия. Хибридна война срещу България... Много ще мъ дойде. Ще я оплеска накрая

Руснаците са като градските помиари...ха.ха маркира територия само с едно ходене по малка нужда..ха.ха

А ти дори помияр не си.

Само тези , които поръчаха конфликта могат да го спрат.Само дето не ги интересува как живеят хората.Сбъркана демокрация.