Мисия на ОССЕ обстрелвана 90 минути в Източна Украйна

Наблюдатели от мисията на ОССЕ попаднаха снощи под минометен обстрел от украинска страна в Луганска народна република.

Обратно в новината

Коментари - Мисия на ОССЕ обстрелвана 90 минути в Източна Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

miro20@

ТАСС пак манипулират и лъжат. На официалния сайт на ОССЕ се казва че са попаднали под разменен обстрел между украинците и терористите.Никъде не казват че огъня е украински. http://www.osce.org/ukraine-smm/174716 Всичко останало е пропаганда и лъжи. Все пак това е хибридна медийна война.. българските медии са част от това, най вече - путински проводник

Игра на нерви, на кого ли ще се скъсат? Като гледам поведението на братята украинци много ми напомнят на един братски нам народ. Дерзайте братя украинци, има още градове за унищожаване.

Ама това `ТАСС` си се върна,а? Дир.бг ,спрете да ги цитирате,всички да спрат да ги цитират и те така ще си изчезнат в празното прастранство.Името не е маловажно!

как "неинтересните" новини изчезват от първа страница ...бързо бързо ...

Украйнците не са така добре организирани и синхронизирани като Руснаците а за туй правят тъпи грешки и само губят. Това до голяма степен се дължи на факта че Украйна не е държава и не могът да се мобилизират като такава.

А ОССЕ няма ли най-накрая да каже кой стреля,кой нарушава мирния процес...

Ха сега къде сте платени американски тролчета( изключая Психо Щерев. Той работи безплатно устно:))) да кажете, че пак Путин е виновен за стрелбата! Но, зависи от гледната точка, може би имате право. Можеше и да няма вчерашното нападение на десен сектор, ако Путин преди 7-8месеца не беше се застъпил за украинската армия, която на два пути попадав "чувал" -на ""сепаратистите""! Тогава нямаше да има десен сектор айдар и разни други фашизинирани елементи подкрепяни от конекрадците. Така че Путин пак си виновен!!!!

Аз може да съм на хапчета, но безплатно.

много сте вяли бе - къде са ви точиците. Нещо много скучно стана ...

"Луганска народна република. "- та къде е това животно? Гледах и гледах картата и няма такова чудо...

То и наблюдатели на ОССЕ няма там. И никакъв обстрел не е имало. Всичко е пропаганда и пак пропаганда. Гений!

Нещо соросоидите замълчаха! Но друго ми прави впечатление! Призивите към Запада като цивилизовано общество да се намесят в ситуацията.... Ами политиците им по върховете досега това и правят...Само се намесват....Не помагат ...а се наместват... За мен идеята за обединена Европа е опорочена ....от властимащите ... Имам чувството че са откъснати от реалността и си живеят във свой измислен . виртуален свят в който те решават всичко... Реалността е страшна...

Не бе батка,бе...:):))) Тия `дето стреляли,са преоблечени руснаци и са против "демократите" от Десния СФИНКТЪР!!:):))) Искат да ни убедят,че милите биологични отпадъци,наречени нацисти,не са мирни монахини от Ордена на Кармелитките,а долни убийци-търгуващи с наркотици...:):)) А,всички знаем,че "мужикистанците" лъжат,`щото както се знае,само Блеър говори истината..:):)))) ПА и тия "мръсни комунисти" от ООН,къде се бутат между шамарите във военни зони,мистерия....:):)))))))

нЕма ка да нИе в вЕрно....

Какво ми хрумна току що - ще обвинят десния сектор и всичко ще си дойде на мястото.

Не ! Този път ще обвинят ОССЕ, че не е предупредила укрофашистите от Десен сектор къде ще извършва проверка .

". .в Луганска народна република" Каквато всъщност няма, освен за Южна Осетия, самата тя псевдодържава. Дори Рашата не е признала разбойническите свърталища Луганда и Донбабве. Та правилното е: . . в самозваната ЛНР ;-)

В ООН чакат само за твое компетентно мнение. Обаче Оланд и Меркел са седнаха да преговарят с ръководство на ДНР и ЛНР.

Не разбрах украйнците нарочно ли са бомбили ОССЕ-тата или просто приятелски огън. Не става ясно също дали са стреляли тези от Десен Сектор или другите, по-официалните? Статията е доста мъглива.

Да ги уплашат чеим пречьт

Това обстрелване е от ураинската стана и е от. Добре подготвени !!! Те плашат ОССЕ зала продьлжават варварские си работы да грабьт и убивает защото няматработа а не имеет да работьт ? Наши имат автомат!!!

Има ли още някой, който не знае кой не спазва Минските споразумения.

Наблюдателите от ОССЕ дали са обърнали внимание от ляво или от дясно са ги гърмяли? А някой журналист дали се е осмелил да ги попита за евентуалната посока?

айде бе ще тръгнат украинците да обстрелват оссе :)))) нали те ги викат! и знаят кога са там! тва е някаква провокация или активно мероприятие

Ооо, Беее,Геец, от рано си се разпенил.Разхлаби малко, бе човек, вземи си лекарствата, че много плюнка, много нещо.Нощно време да не си сам,а? То вярно, горещо е, ама все пак!!!

трябва да си натъпка пакет дамски превръзки в устанцата или направо един блу меджик..

Примирието е типично еврогейско. Когато има наши хора там не може да се стреля, когато няма - няма проблем, наблюдателите не са видели, значи не е станало. Виж ако сепаратистите стрелят е голям проблем, щото не са наши хора. ЕВРОГЕЙЩИНА!!!!

айде бе на цял свят му писна от кагебейските нормера

чувал ти е гъза за някакви си номера....

Видя ли се Бегеец че си провокарор заради хамерската суфра от помия

излиза, че укрите нарушили графика. Знаели са кога ще са там наблюдателите от ОССЕ, но въпреки това са стреляли. А през другото време нямат забрана да стрелят! Така ли? Баcи примирието.

Много правилно са ги обстрелвали защото те още от началото на конфликта го играят натовска разветка на украинската хунта. В източна Украйна като им видят колите знаят,че идват хората на АТО.

А ЗАЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА НАЙ-ГЛАВНОТО-КОЙ??? ОБСТРЕЛВА ЕВРОПЕЙСКИТЕ МИРНИ НАБЛЮДАТЕЛИ????? ЗАЩО ТОЗЕ АМЕРИКАНСКИ МАНИЕР ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ НА ОРКИТЕ-ФАШАГИ ОГ КИЕВ СЕ ПРАКТИКУВА В БГ МЕДИИТЕ???КОЙ НАРЕДИ ТОВА ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ?? КОЙ?КОЙ?КОЙ????

На хамерлька не е нужен мир .За тях е важно навсякьде да има сражения .пьрвияреидерски захват беше Колумбия забраха панамския канал и почнаха по Целия свят навсякьде кьдето има воина сам виновником те без Афган но съезда до Заале Аида !!! И е сьщото в Украина диваци и варвари

БATKO

И защо никъде не пише КОЙ КОЙ КОЙ е обстрелвал мисията на ОССЕ. Или това е свобода на словото по американски, когато украинските войски обстрелват, цензурата забранява това да се казва?

А, бе и едните и другите нарушават примирието. Па, кой е пръв, като кокошката и яйцето...Проблема е друг - че тука хулим /медиите и управлението/ само едните, а за другите или хубаво или нищо. Време е Запада, като носител на добродетели и ценности, да приложе и справедливо наказание за, тези "другите"... Както санкционираме едните, трябва и другите. Тогава може да парадираме за справедлив стожер на мира. Едностранната санкция срещу сепаратистите създава чувство на безнаказаност и безотговорност в Киевсите майданджии. Затова ще си тлее и конфликта, изгоден за бизнеса за боеприпаси и оръжие.

И от кога Запада е носител на добродетели и ценности и като какви по-точно?

Крайно време е от ОССЕ да спрат да си трайкат, те затова жители на ЛНР се събираха пред щаба на ОССЕ да протестират - защото обстрелите от укрите продължават ма ОССЕ си трайкат и се прявят на лили иванова

Минус, защото, сред многото букви и думички се откроява "Запада, като носител на добродетели и ценности"!!!!! Което НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО!!! ОТ КАК СЪЩЕСТВУВА СВЕТА!!!!!!!

loyola

Сами си признават, че " украинската страна не е могла да не знае за плановете, графика и маршрута на мониторинговата група на ОССЕ. " и въпреки това 5 пари не дават за тях!

Очевидна провокация на руснаците. Не случайно използват миномети, за да не може да се определи посоката откъдето идва стрелбата. Много точно е отбелязал ония лайнар, че украинците няма как да не са знаели графика. Знаели са и не те са стреляли.

Това с посоката е много готино. Напиши в интернет думичката миномет.

Едно време, когато нямаше интернет, момчетата ходеха в казармата и там научаваха някои неща.

Шило

Хахахахаха, изложи се яко.

да не бъркаш думичката миномет с минет - различни са, да знаеш

БATKO

Ибричек, вземай ибрика и на работа, не си губи времето тук с неща които не разбираш.

Явно не си ходил в казармата и никога не си чувал звука от прелитащите снаряди на минохвъргачките. Трябва да си глух, за да не можеш да определиш посоката!

Отново лъсна продажната ни журналистика... Заглавието "Наблюдатели от мисията на ОССЕ попаднаха снощи под минометен обстрел в Луганската народна република" подвежда, тъй като не съдържа факта, че украинските фашисти са стреляли. Не бива обаче да се мисли, че това е технически пропуск. Това се прави с цел. За да бъде подведен читателят или поне у него да остане подозрението, че лошите руснаци стрелят срещу добрите представители на Европа. Заглавието би трябвало да бъде "Фашистки силоваци стрелят срещу мисията на ПССЕ"... Жалки сте журналета.

За продажната ни журналистика по принцип си прав. Само че , явно не ти е известно, че ДИР-а е собственост на РУСНАК!!!

БЕШЕ собственост на руснак :)

Досега се изказаха двама дебили, Гаргата и Бегееца. Каква е тази ниска активност, да не са смъкнали надниците? Или просто нямат опорни точки... засега...

Твоят государь, кремълският ляв сектор, е създал тролски център в Ленинград и вече си представя, че масовката и чукането на минусчета е ВЕЛИКАЯ ПОБЕДА А всъщност Победата е на Украйна. Украйна съществува, Украйна не желае руско робство, Украйна е независима от руската империя

Всуе се хабиш, синко. Изчакай си опорните точки, иначе пишеш само дебилизми. Лозунгите от Партийните събрания: "Ленин жил, Ленин жив, Ленин будет жить" някак си вече не звучат, нищо, че си заменил Ленин с Украйна. То и за нас уж се отнасяше това за Руското робство и независимостта, ама май не ни върза, затова сме на изчезване. И Украйна я чака същото.

Абе то и ти съществуваш и никoй не те желае, ама ей на- смърдиш постоянно и заливаш всички ни с помия. Зомби здухано.

Руснаците в Лугандон нямат друга алтернатива освен продължаване на войната. Поради което са пълни с водка, дрога и оръжия. Хуманитарни доставки. Като оная с майора от руската армия оня ден. Който майор обаче го уволниха със задна дата от руската армия. И понеже им трябва война и е най-лесно да стрелят по своите, продължават да сипят снаряди по своя Донецк, като ония хорица, дето ги избиха зимата на една спирка в Донецк

Явно прекарваш доста време на слънце. А соросойдните ти господари могат ли да обястян как от опълченците се изхитряват да стрелят по свойте от позицията на армията

Много просто! Руснаците са толкова коварни , че първо стрелят о собственият си окоп , после бягат отсреща и пак стрелят!

Очевидно необходимостта да демонстрираш безкрайната си тъпота е незадоволима. Да четеш какъв идиот си е някаква форма на мозъчен оргазъм

"Хората на ОССЕ се свързали със Съвместния център за контрол и координация, за да спрат обстрела" Интересно, защо не са се свързали с щаба на ЛНР за да спрат обстрела ? Много просто- защото обстрела е бил от страна на укрофашистите от АТО! Очевидно е, че това е провокация на укропите ! Те много добре са знаели графика и маршрута на инспекторите от ОССЕ и точно когато са били там са предприели обстрела. Целта е била да предизвикат вооръжен отговор от страна на опълченците и по този начин да покажат, че те нарушават примирието. По същия начин беше действано и при малайзийския самолет. Той беше отклонен от маршрута и свален от укропите над територия контролирана от опълченците , с цел да се хвърли вината върху тях.

Щом се стреля, значи Русия е виновна - санкции!

Ей,тия пък от шега не разбират.Кво толкова,повеселили са се малко хората.Някой пък може и рожден ден да е имал!!!

За руснаците и техният кремълски главатар мирът означава крах. Затова продължават да стрелят. Миналата седмица ОССЕ докладваха, че именно руските милиции са стреляли по жилищните квартали в Донецк. Вчера руски майор воден от великата навигация ГЛОНАС закара на украинците един Камаз с "хуманитарни" боеприпаси, а вчера на деня на Руския флот руснаците едва не се самозастреляха с две ракети - нещо като Армата за флота :) Кремъл заграби Крим и част от Донбас и вече загуби Първата Руско-Украинска Война

Май вчерашната дрога не те е пуснала още. Поне чети статиите.

Шило

Оооо, Беге, пак ли се изявяваш? Стига лъжи, Беге, стига, стана досаден.

Шило

Отворко, я кажи, що украински граничар гръмнал руснат на руска територия? Кой просто си е правил селфи? Дрогиран ли е бил, пиян ли?

като развален грамофон си, повтаряш си своето без дори да прочетеш статията

ама твоето няма граница. Поне кукловодите ти не разбраха ли, че повече вредиш отколкото да помагаш. Явно е, че си зомбиран, ама имай поне някаква граница - иначе не е интересно

Не ,просто не мога да си представя толкова тъп човек ,като тебе ,Бегеец!!!Ти си малко над неандерталеца-как си се научил да пишеш с едната си гънка ,просто незнам...Написали са хората -обадили са се ОССЕ в техния център -а къде ли е той ?

След като: От мисията отбелязват, че час по-рано и представителите на ЛНР, извършващи разминиране заради патрула на ОССЕ, също били подложени на обстрел от снайпери и автоматично оръжие. Значи са украински военни или частни военни - примерно от Десен Сектор.

Не от руския путенски ЛЯВ сектор са. Руснаците са спецове по стрелба върху жилищни райони, ако може и с хората. Както е казал Жуков - жените ще народят други, а заграбената земя остава

Бегеец, я кажи, тъп ли си, или просто тролиш?

РУСКИТЕ ГЛАВОРИЗИ СТРЕЛЯТ ПО МИРНИ И НЕВЪОРЪЖЕНИ ХОРА. ХВАЛА ВАМ УБИЕЦ ПУТИНА

Шило

Гарга, чети пак

Гарга не читател, Гарга писател!

има два варианта ....или ще се запази текущото положение и кой каквото взел, взел и забравяме, че донецк и луганск са част от украйна или.....украинците ще трябва да променят закони и политики така, че руснаците да започнат да се чувстват като у дома си, както е било през последните 350 години

Шило

Да променят законодателството е най-доброто за Украйна. Не е необходимо разпадането и.

Всичко разбрах, само не разбрах от коя страна са ги обстрелвали? Логично е, след като са били при тези от Луганск да са ги обстрелвали украинците, но като си на границата може и от двете страни да те обстрелват, а от статията не става ясно кой е стрелял. Или когато стрелят бунтовниците, това изрично се отбелязва, а когато стрелят украинците се пише: някой стреля!? ;)

"Или когато стрелят бунтовниците, това изрично се отбелязва, а когато стрелят украинците се пише: някой стреля!? ;) " Не прочете ли? Предаде ТАСС!

Ти си много зле! Трябва да е написано в прав текст, както виждам са го поправили в подзагалвието: "...минометен обстрел от украинска страна...". Това което си написал е меко казано догадка, а казано право куме в очи: политическа пропаганда.

Тази обстановка е практически нерешима с нови промени.Нужно е всички заинтересовани да признаят съществуващото статукво и нито Русия да има нови дните" ЕС и подбудителят САЩ да се надяват че ще постигнат нещо повече.Не я виждам в скоро време нито "демократична" Украйна нито "свобободните" проруски републики да цъфнат и вържат!

Spartan, не е важно какво виждаш ти. Важно е какво виждат сионските мъдреци.

Шило

Опс, укрите, изловиха ви по жълти гащи.