Коментари - Западът: Референдумът в Крим е незаконен. Русия: Законен е | Днес.dir.bg

Западът: Референдумът в Крим е незаконен. Русия: Законен е

Западът обяви, че няма да признае резултатите от референдума в Крим. Според Русия, референдумът отговаря на международните норми.

Обратно в новината

Коментари - Западът: Референдумът в Крим е незаконен. Русия: Законен е | Днес.dir.bg

Коментари

Приятели моли. Англия и америка и всички масонносъпортващи организации понесоха голям удар. Това е началото на Трета Световна или втора студена война. Алилуяяяяя ...

ЧЕСТИТО НА ХОРАТА!ЧАКАЛИ СА ЗА ТОВА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!ВЧЕРА ГИ ДАВАХА КАК ПЛАЧАТ ОТ ВЪЛНЕНИЕ!Междрудугото обаче защо почти никъде(риторичен въпрос)не се споменанва ОХОТСКО МОРЕ и придобитите нови 52000кв.км?

В Крим все пак се проведе с успех референдум, а в Косово САЩ "проведоха" война и го откъснаха от Сърбия... Не стига, че украинецът Хрушчов подари през 1954 г. Крим на Украина без да пита жителите му, ами сега Запада не ще да си спомни за това... Хайде стига манипулация на Света - Крим от 100 века е руски и такъв ще си остане! Запада да го духа...

Че какво право имат западните държави, че да определят съдбата на други народи? Щом населението това иска, никой няма право да има казва, какво да правят, иначе се връщаме във варварските времена, когато едни народи, завладяват и правят роби други народи.

Незаконен! А сигурно е законно да се бъркате в работите на всяка източна страна и да съсипвате държава след държава, защото това ви е целта, западни говеда! До тука!

Не им се иска да го признаят, защото следват Каталуня, Шотландия и Венеция.

Ясно е,че Крим си остава руски.....Той винаги си е бил руски,с преобладаващо руско население.Проблема е да не се тръгне към разделяне и на Украйна,което ще е огромна политическа грешка-справка ГДР и ФРГ,Северна и Южна Корея.....И при двете деления обаче истината е красноречива!!! Страните избрали демокрацията и западната ориентация са в пъти по-добре от комунистически ориентираните си съседки :-) :-) :-)

Като най-точен и ясен пример за глупостта ти можеш да вземеш България от 1989 г. до сега.

С про-съветско управление и разграбване на страната от червената номенклатура, толкоз.

а България МЪЛЧИ ЛИ СИ МЪЛЧИ..... И се оглежда и ослушва. Браво червени червеи.

А ти какво искаш да направиме, или по-точния въпрос е какво можем да направим??????

Евро-американските помияри си лаят, руският керван си върви...

Да върви към пропастта, но камилите не могат да го разберат, а камиларът е болен от грандомания.Сочи

...а ти страдаш от липса на мозък

Ама как ще да е законен?! Ми нали провали сделката на Ексън за петролните и газови находища в шелфа на Крим? Добре че поне Яйценюк успя да изнесе скитските съкровища и златния резерв в САЩ! И че подписа сделка с Шеврон за шистовия газ! Законността е там - при Яйценюк, при Сашок Билий, при Ярош! (Нарочно му бъркам името, на това нещо, и.д. премиер.)

Газ ли пикаете за шистовия газ. Скоро вашата газ ще я ползвате само за да си я пиете и няма да има доларчета, а само рублички и ще изпукате от глад.

Резултата от референдума все пак е 96,77% ЗА! Румъния няма да признае резултата от незаконния референдум в Крим, заяви снощи президентът Траян Бъсеску. "Гласуване, организирано под заплахата на военна окупация, не може да бъде признато за законно от международната общност", добави президентът. Ще видим каква песен ще пеят румънците като присъединят Молдова. А като гледам по телевизиите еуфорията на народа от резултата - сигурно и това ще е от страх от окупация. Смешниците, които плакаха на чуждия гроб ближат рани. ЕС неразбрха ли, че САЩ полагат трайни усилия да го разбият. В САЩ са твърдо убедени, че ЕС ще се разпадне скоро. А пуделите от Брюксел усърдно (но фалшиво) им припяват.

Бъсеску е смешник! Не признавал! Ами той като реве под път и над път, как Молдова трябва да влезе в състава на Румъния?! Нещо не съм чул да се е отказал.

ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИЙ !! ТЕЗИ БОКЛУЦИ ОТ ЗАПАДА СЕ ПОСТАВЯТ НА НАРОДА И НАД НЕГОВОТО ЖЕЛАНИЯ !!! ТЕ СЕ ПРИЕМАТ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ БОГОВЕ !!! ДУХАЙТЕ ГО БОКЛУЦИ ТАКИВА !! ВРЕМЕ Е В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА И ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО В ТАЗИ КОЛОНИАЛНА СИСТЕМА НАРЕЧЕНА "ЕС" В КОЯТО НИ ВКАРАХА БЕЗ ДА ПОТЪРСУТ МНЕНИЕТО НА СУВЕРЕНА !! НЕКА ВИДИМ КОЙ Е ЗА ТОВА ДА БЪДЕ КОЛОНИАЛНО ЗАВИСИМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ЧИНОВНИЦИ, И КОЙ СЕ Е РОДИЛ ЗА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН САМ ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА СИ !!!

Прав си вместо референдум за Белене трябваше Серго да иска референдум за напускане на ЕС и присъединяване към Русия. Пиши на Позитано да действат по въпроса, а не да се ослушват като мишка в трици.

Еми ти как мислиш, че щяха да гласуват хората по времето на Царя, когато се подписа договора за ЕС, 90% щяха да са за :)

Как така незаконен!? Къде остана тъй широко прокламираната от тях демокрация и свобода за самоопределение!? как така в Косово беше законен и веднага я признаха за самостоятелна република , а в Крим, който и без друго си е изконно руска територия, хората нямат право на самоопределение!? Аман от двойни стандарти и от тъпите американци, които се слагат на всяко гърне - похлупак! Хората имат право да живеят, както на тях им харесва, без да се подчиняват на диктата на чужди интереси!

Русия е в правото си да защити границите си от вечно надничащите в чуждата копанка хамериканци ! В този смисъл Крим е от изключително стратегическо значение и няма друга алтернатива освен тази която се случи !

може да е "законен". Но както се вижда по украинските, а Крим е в Украйна, и по законите на другите държави в света е незаконен.

трябва да вземе пример от президента Путин!

Руснаците и населението на Крим,ще го преместят в другия крачол,че видиш ли ЗАПАДА И ВЕЛИКА РУМЪНИЯ не признават РЕФЕРЕНДУМА.

Румъния е на отрицателно разстояние от Севастопол.

е около 50 милиарда евро, повечето от които са с Германия. Най-големите защитници на идеята за налагане на строги санкции срещу Русия са Франция и Великобритания. Ако това стане, в дългосрочен план ще настъпят следните геополитически промени: 1. Русия ще се превърне в основната суровинна база на Китай! 2. Германия ще загуби първото си място като водеща икономическа сила в ЕС. Може да изпадне, изобщо от тройката!

ще е против строги икономически санкции срещу Русия!

В Германия над 300 000 германци работят по обекти/проекти и в индустрия пряко свързана с Русия и руския пазар. Тези хора автоматично ще останат временно или окончателно без работа. Това вчера сподели по ZDF един депутат от Бундестага.

Когато бях дете ми направи впечатление една скоропоговорка изказана от някой си партиен секретар на ТКЗС-то пред събралите се селяни: Другари значи, вашето Значи, нищо не значи пред моето Значи, другари значи! Та, за Властта винаги силата на аргументите са аргументите на силата им. А глупаците поради неспособността си да боравят с аргументи и аналогии, им пригласят и с това легитимират властта им. Голямата Власт не се изразява само в способността безнаказано да погазваш правилата, но най-вече да казваш какви са правилата, т.е. да определяш, да диктуваш правилата, но също така и да ги изменяш според волята си, а другите да ги изпълняват. Законен или не е референдума в Крим? Законите-това са правилата на Властта-формална и неформална. А за чия власт става въпрос? А законни ли са законите и има ли незаконни закони?- както виждате относителни понятия. Правилността на отговорите зависи от интересите на едни и емоциите(глупостта) на други. Законна ли е или не е волята на народа в Крим? Ами тази за задължителното гласуване у нас? Ами законно ли бе отделянето на Косово? А сега Хипотетично, ако граждани с българско самосъзнание от съседни държави поискат да се отделят от тях и да се присъединят към нас, ние какво, ще ревнем: сакън недейте, не ви щем, понеже е незаконно? И не толкова Хипотетично, ако български граждани с небългарско самосъзнание решат(или някой им подскаже) да се самоопределят, самоорганизират и да преминат под друго по-мъдро държавно управление? Някой бе казал, че да се мисли е трудно. Който търси лесни отговори става само за роб. Аз бих добавил, че да се мисли си е направо болезнено, особено в общество с ценности, моделирани от масовата култура.

Браво за коментара. Значи в България имало хора, които още могат да мислят.Лошото е, че те не управляват, а управляват тези, които не мислят. Все пак съм удовлетворен,че има не само лумпени и тъпаци в страната.

една от кримските снимки е от майдан в Киев. Където двойка пее уж руски химн. Със сигурност не пее руски - руснаци така по-американски не слагат ръка на сърцето. И паметникът на задния план е киевски-майдановски.

Абсолютно вярно! Третата снимка е от мегдана на независимостта в Киев. И паметникът е същия какъвто има там.

Западът: Ще ви наложим санкции. Русия: От две седмици прекратихме купуването на долари. От целия дълг на САЩ към Русия са останали 5-7% в USD. Останалото е обърнато в злато или други активи.

Путин не е Гъзин!

много бъдещи проблеми, най-вече с Запада, защото той ще отрезнее, когато му се наложи да изхранва 50 милионното й население! Ще изтрезнеят и самите украинци, защото ще им се наложи да извървят пътя на България. Не бих се учудил ако след някоя друга година, те целокупно решат да си организират референдум за присъединяване към Руската федерация!

ГОЛЯМ ПРАЗ!!!!

Държавните газови и нефтени находища на територията на Крим безплатно стават собственост на руската държава. Изобщо находищата са концентрирани в Източна и Южна Украйна и цел на Русия е да ги заграби. Аз лично съм отвратен, че Русия вместо да се опита да бъде опонент на САЩ, копира действията му от времената на Буш Младши. Накрая ще се окажат прави онези конспиратори , които виждат връзка меж

Как виждате ролята на Русия като опонент на САЩ в случая с Украйна? САЩ изпратиха в Киев най-висшите си функционери, последвани от тези на ЕС и те всички дружно викаха УРА за десния сектори и ДОЛУ за Янукович. Сега на власт в Киев са престъпници с влезли в сила присъди, явни неофашисти, както и такива с психични разстройства с издадени диагнози от преди 10 години.

Путинова Русия стремглаво се е втурнала по пътя на упадъка,като СССР!Вместо,с необятните си богатства да вдигат стандарта и богатеят като цевилизовани,те се перчат като бабаити, противни и отблъснати от целия свят!Просташки инат и грандомания!

отиди в Русия да видиш този упадък. След това със сигурност няма да пишеш глупости.

вместо да убеждавате другите, вие да отидете при руския "просперитет".

Аз пътувам само с лек автомобил.И как да отида там като те нямат един свесен път,да не говорим че нямат нито една магистрала.Аз живея в Конфедерация Швеѝцария.

стигнала до упадък с президенти-предатели, които продали страната си на западняците и техните хора в Русия. Но най-после страната има свестен президент!

Путин не е като нашия Гъзин!

не е важно дали имаш " терца" , важно дали ще броят и пишат !

Ахаааа! Значи отделянето на 15 републики от състава на СССР 1991 беше редно за всички тези, които днес за загрижени за закона. Ей така, без референдум, с решението на шепа бивши съветски чиновници се отделиха 15 държави. И всички тези блюстители на закона признаха разрушаването на териториалната цялост на СССР, и това при факта, че имаше референдум, на който 75% гласуваха за запазването на държавната цялост. И отгога референдумите са "законни" или "незаконни". Референдума е по-висш от парламента, който прави законите. Това е основополагащ принцип на демокрацията. Референдума е над закона. Какво значи "незаконен" референдум?

Как така 13-те % кримски тарари гласуваха ЗА присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов Путинов вот ?

Явно за татарите държавата Украйна не е тяхната държава, както и за нациналността "украинец" държавата Украйна не е избора. 20 години експеримент, проведен без искане на тяхното съгласие, се е провалил в техните очи. Ето това е отговора. Те са хора с руско самосъзнание и украински щамп в паспорта. Затова се водят украинци.

И Испания иска всички държави където населението е над 60 % испано говорящо да станат тяхна провинция , " опорната точка на "демократичните" руснаци с автомати !

Референдумът прилича на нашити избори по бай Тошово време, които се печелиха с 99,98%...ха-ха-ха....

Наскоро един наш политик бе избран за лидер с чисто 100%. Надмина и бай Тошо, изравни резултата с Ким Чен Ун

Като гледъм към Косово все си мисля, че в Крим протече доста по-законно. И какво може да е незаконно в един референдум? И ако останат към Украйна, дали живеещите в Крим ще са по-щастливи? Хората не искат Украйна и това е. Разбирам ги и е редно да им се уважи желанието.

Ми, и ние 500 г. не сме искали турско робство, така че здравствуйте братушки. Вие робство не търпите.

Следват областите Донецк, Херсон, Харков, Одеса!

Цитат "САЩ отхвърлят резултатите от референдума в Крим, протекъл под натиска на руската военна интервенция, е заявил президентът Барак Обама на руския си колега " Обама говори за интервенция - е това ,ако не е цинизъм, здраве му кажи.

А и Канада се прави на интересна. И Япония.Но за Канада е ясно: Квебек все се е отцепил (почти 2/3 от населението е френско), тя го държи насила, сама не зачете народната воля, а Онтарио - а не са духнали Щатите, а не е станал 53-ти щат, той, откъде да го погледнеш, е на САЩ. Обаче, на Япония, да и се чудиш на акъла дали ония 330 000 хиляди японци, за секунда овъглени от Малчугана и Дебеланкото, ще са съгласни, Япония да е съгласна с подклажданата от САЩ , Канада и Германия болестна омраза към безапелационния, безспорен акт на народната воля в Крим 96 % от хората там искат възстановяване на историческата правда и елиминиране на незаконния акт на комунистическия диктатор Хрушчов. Какво излиза, че САЩ, Канада, Германия и Япония ПОДКРЕПЯТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА? Вместо да се поучат от израза на демокрация в Крим. ДЕМОКРАЦИЯ означава НАРОДОВЛАСТИЕ. А уж главите имат глави на раменете си и са учили поне в колеж.

питаи японските тинеиджери кои е пуснал атомните бомби -повечето са убедени,че е русия...на мемориалите америка е спомената само с това ,че американски лекари са помагали на пострадалите от бомбите!

Изцяло е законен!

В статията са пропуснали да напишат, че и Боко Маймуня не признава референдума.

Искаме веднага референдум в българо езичната източна Македония , а пограничните райони с Сърбия , Гърция и Турция за обединение на , територията с българо говорящите ! Сега е момента ! Щом Русия може , може и ние !

И Турция иска!

Изрод

Важното кой е пръв !

Правилно иска! Крайно време е да си отиде в дивотията, oткъдето е дошла, да си вземе скалаците там. Вместо тук, в Европа ежедневно да и натриват носа, че е агресорка, че е крадла на чужди земи, че е правила огромни геноциди над няколко нации, че е насилвала с рязанe не глави приемането на тяхната вяра, така че ... правилно иска. И ние искаме тази простотия и зверщина да се махне от подножието на Европа. А това, че САЩ иска обратното е само урок за тъпата, кьорава подмазвачка Европа, какво и готви лицемерният янки.

Добре,незаконен,но защо признахте Косово и има ли там военни бази на НАТО?

Последната империя - Русия, се опитва да оправдае поредния си крах, като търси нови територии! Путин скоро ще му бъде откъсната главата от неговите близки приятелчета олигарси, чиийто имоти и сметки на запад ще заминат! нях нях

Кой реве най-много: Румъния, гласи се на Молдова, но в Молдова може да се случи същият референдум. Великобритания- референдум в Шотландия следва, но в Лндон не са щастливи - нефта в северно море и т.н. САЩ- ами там с референдум още не са пробвали да се отделят разни щати , но може и да им дойде тази "луда" идея. Италия - в момента тече уж символичен референдум за отделането на областта с централен град Венеция. От Каталония е имало наблюдатели на референдума, а и Каталония иска отделяне от Испания... Голям страх, голям рев. :)))))

Румъния трябва да върне Трансилвания и Банат, нашата Северна Добруджа, части за Молдова, части за Полша, така че затова реве нашата северна съседка, дето задръсти Европа с крадливите си цигани, а все хвърля вината върху нашите мургавелковци!

Това не е вярно. Миналата или по-миналата година щатът Тексас събра всичко законно според конституцията на САЩ и поиска да се отдели . И досега им се отмъщава за тази постъпка.

КОЙ ГОВОРИ ЗА КРИМ И ЗА МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО.? --АМЕРИКАНЦИТЕ ,НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОЗОРПАТОРИ НА СВЕТА. --ЕВРОПЕЙЦИТЕ, СЛУГИТЕ НА АМЕРИКА. ДА ЖИВЕЕ КРИМ И НЕГОВИЯТ НАРОД.

Божидаре, научи български!

а ти освен балгарски какво говориш карикатурo такава

На запада нищо друго не му остава освен да крещи , че не признава референдума. Те си забъркаха кашата майдан, те да си я гълтат гореща. Още горещи каши ги чакат , ако не радберат,че ерата на световни жандарми свършва..

Със своята позиция Западът наложи аксиомата " Когато на нас ни изнася, всички преврати и отделяния са законни, пък било то искани и от 1% от населението. Щом не ни изнася те са незаконни, пък било то искани от 97% от населението." Ето затова все повече холра в България и Европа мразят САЩ, а в старните членки на ЕС се засилва евроскептицизма и рано или късно ще се разпадне. И тези хора говорят за морал, за демокрация, за ценности. Те стоят много по-ниско от Путин, който поне си казва - имаме интереси, защитаваме си ги по законен път.По какво т.н. Запад се различава от комунистите, които твърдяха, че винаги са прави, щом те го казват. Все пак има една разлика- и това е мнението на хората. Референдумън бе подкрепен от цялото население, и то не заради някаква измислена пак от Запада окупация, а защото така искат хората. А подкрепяните от Запада превратаджии в Украйна не ги подкрепи никой, даже собственото им население и войска.Как може и у нас да има толкова късогледи политици, които да лижат подметките на ЕС и САЩ само заради това, че в момента те диктуват нещото от позицията на силата.Так постъпихве при Първата и втората св. война и претърпяхме пълен провал, сега пак правим същите грешки. България си има български интереси, и както не трябва да се съобразяват с Русия, така не трябва да зависят и от деградирали и западащи системи, за които най-голямото човешко право не е животът, доходите, здравеопазването и т.н., а правото да си обратен.

iq oosh

надяваите се да не се разпадне - и то с ваша помощ, защото много ще ни се стъжни тогава - на българия и българите. русия ням икономика освен износ на природни ресурси кои ще ни прави хубави неща тогава? а и гледаите по нат гео - посрещни руснаците - къде си харчат парите богаташите - на в русия във всеки случаи.

Аз предлагам на Руснаците да проведат един РЕФЕРЕНДУМ и за АЛЯСКА...Струва ми се ,че вече е време.Даже нещо се забавиха...

Няма как да стане. Аляска е продадена на САЩ. Редовна сделка между субекти, съществуващи и сега. А на кратунковците, които правях аналогия между Крим и Кърджали, мога да им кажа, че Кърджалийско не е било на територията на Турция, а на Османската империя, която вече не съществува.

И какво би и попречило на Турция да приложи същия сценарий, Русия? Тя своето си го взе, а и едва ли скоро би си помислила за друго. Ама ако ние не си изпълняваме задълженията в разните му там съюзи, а само джафкаме, могат и да ни оставят на анадолците, нищо че империята я няма вече.

Западът: Референдумът в Крим е незаконен КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, Е КАЗАЛ НАРОДА. ЗАПАДА ЛИКУВАШЕ, КОГАТО ОТЦЕПИ И ПРИЗНА КОСОВО. ПУТИН Е ПРАВ - ИМА ПРЕЦЕДЕНТ. НО НИТО ТЕ, НИТО НАШИТЕ БАЛКАНСКИ ПОЛИТИЦИ ТОГАВА НЕ СЪЗРЯХА ОГРОМНАТА ОПАСТНОСТ ОТ ТОВА. ДУХА Е ПУСНАТ ОТ БУТИЛКАТА. ДАНО НЯМА ЕФЕКТА НА ДОМИНО... ДАНО...

Прилича ми като да отидеш в гората с пушка, но без патрони и без цент в джоба, за да си купиш, да запалиш огън точно пред дупката на мечката и да почнеш да хвърляш камъни по меченцата и'. И после да викаш "баси дзвера, как само лошо ме погледна !". Ей са ше видиш, ше ти наложа санкции - 1. забрана за продаване на мед на мечки и 2. забрана за мечки да се возят в обществения транспорт !

Ти ми оправи настроението, браво.

Демокрация може да има само в рамките на конкретната общност (държава, селище и др.). В отношенията между държавите не може да има демокрация. Там правото винаги е на страната на по-силния. Затова оценяването отвън на легитимността на един референдум е абсурдно.

И сЯ Ко ?? Пат ... ни напред, ни назад ... за запада в момнета всяка стъпка е грешка ... ама нали сами си се навряха в тази ситуация няма какво да кажат ... - не признаваме референдума - руснаците и кримейци си накланят шапката на другата страна - пример Южна Осетия , Малуинските острови, Кипър ... Etat de fait както се казва... - признаваме референдума - занчи всичко казано и направено досега са глупости - ЕС / САЩ губят голяма част от авторитета си ... Какво ще стане ли ? Ами като след войната с Грузия ... УУУУ лоши руснаци комунисти, не е хубаво да се прави така ... но бизнеса си е бизнес въпреки че не ви харесваме да му мислим ние който си мислим че ни пази някой ... нато или новия брат ... имайте на предвид че ако преди 89та имаше вероятност да ни защитят ( идеология на блокове, влияние на международна сцена) сега тази вероятност е пълна нула ..

Незаконен?И защо,защото не е по вкуса на запада!!!Населението на Крим не се интересува от запада-тогава запада защо изказва мнение от което те нямат нужда.

Законен е. Западът подкрепа фашизЪма. Хората показват къде искат да живеят.

Коментари - Западът: Референдумът в Крим е незаконен. Русия: Законен е | Днес.dir.bg

Западът: Референдумът в Крим е незаконен. Русия: Законен е

Западът обяви, че няма да признае резултатите от референдума в Крим. Според Русия, референдумът отговаря на международните норми.

Обратно в новината

Коментари - Западът: Референдумът в Крим е незаконен. Русия: Законен е | Днес.dir.bg

Коментари

Приятели моли. Англия и америка и всички масонносъпортващи организации понесоха голям удар. Това е началото на Трета Световна или втора студена война. Алилуяяяяя ...

ЧЕСТИТО НА ХОРАТА!ЧАКАЛИ СА ЗА ТОВА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!ВЧЕРА ГИ ДАВАХА КАК ПЛАЧАТ ОТ ВЪЛНЕНИЕ!Междрудугото обаче защо почти никъде(риторичен въпрос)не се споменанва ОХОТСКО МОРЕ и придобитите нови 52000кв.км?

В Крим все пак се проведе с успех референдум, а в Косово САЩ "проведоха" война и го откъснаха от Сърбия... Не стига, че украинецът Хрушчов подари през 1954 г. Крим на Украина без да пита жителите му, ами сега Запада не ще да си спомни за това... Хайде стига манипулация на Света - Крим от 100 века е руски и такъв ще си остане! Запада да го духа...

Че какво право имат западните държави, че да определят съдбата на други народи? Щом населението това иска, никой няма право да има казва, какво да правят, иначе се връщаме във варварските времена, когато едни народи, завладяват и правят роби други народи.

Незаконен! А сигурно е законно да се бъркате в работите на всяка източна страна и да съсипвате държава след държава, защото това ви е целта, западни говеда! До тука!

Не им се иска да го признаят, защото следват Каталуня, Шотландия и Венеция.

Ясно е,че Крим си остава руски.....Той винаги си е бил руски,с преобладаващо руско население.Проблема е да не се тръгне към разделяне и на Украйна,което ще е огромна политическа грешка-справка ГДР и ФРГ,Северна и Южна Корея.....И при двете деления обаче истината е красноречива!!! Страните избрали демокрацията и западната ориентация са в пъти по-добре от комунистически ориентираните си съседки :-) :-) :-)

Като най-точен и ясен пример за глупостта ти можеш да вземеш България от 1989 г. до сега.

С про-съветско управление и разграбване на страната от червената номенклатура, толкоз.

а България МЪЛЧИ ЛИ СИ МЪЛЧИ..... И се оглежда и ослушва. Браво червени червеи.

А ти какво искаш да направиме, или по-точния въпрос е какво можем да направим??????

Евро-американските помияри си лаят, руският керван си върви...

Да върви към пропастта, но камилите не могат да го разберат, а камиларът е болен от грандомания.Сочи

...а ти страдаш от липса на мозък

Ама как ще да е законен?! Ми нали провали сделката на Ексън за петролните и газови находища в шелфа на Крим? Добре че поне Яйценюк успя да изнесе скитските съкровища и златния резерв в САЩ! И че подписа сделка с Шеврон за шистовия газ! Законността е там - при Яйценюк, при Сашок Билий, при Ярош! (Нарочно му бъркам името, на това нещо, и.д. премиер.)

Газ ли пикаете за шистовия газ. Скоро вашата газ ще я ползвате само за да си я пиете и няма да има доларчета, а само рублички и ще изпукате от глад.

Резултата от референдума все пак е 96,77% ЗА! Румъния няма да признае резултата от незаконния референдум в Крим, заяви снощи президентът Траян Бъсеску. "Гласуване, организирано под заплахата на военна окупация, не може да бъде признато за законно от международната общност", добави президентът. Ще видим каква песен ще пеят румънците като присъединят Молдова. А като гледам по телевизиите еуфорията на народа от резултата - сигурно и това ще е от страх от окупация. Смешниците, които плакаха на чуждия гроб ближат рани. ЕС неразбрха ли, че САЩ полагат трайни усилия да го разбият. В САЩ са твърдо убедени, че ЕС ще се разпадне скоро. А пуделите от Брюксел усърдно (но фалшиво) им припяват.

Бъсеску е смешник! Не признавал! Ами той като реве под път и над път, как Молдова трябва да влезе в състава на Румъния?! Нещо не съм чул да се е отказал.

ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИЙ !! ТЕЗИ БОКЛУЦИ ОТ ЗАПАДА СЕ ПОСТАВЯТ НА НАРОДА И НАД НЕГОВОТО ЖЕЛАНИЯ !!! ТЕ СЕ ПРИЕМАТ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ БОГОВЕ !!! ДУХАЙТЕ ГО БОКЛУЦИ ТАКИВА !! ВРЕМЕ Е В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА И ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО В ТАЗИ КОЛОНИАЛНА СИСТЕМА НАРЕЧЕНА "ЕС" В КОЯТО НИ ВКАРАХА БЕЗ ДА ПОТЪРСУТ МНЕНИЕТО НА СУВЕРЕНА !! НЕКА ВИДИМ КОЙ Е ЗА ТОВА ДА БЪДЕ КОЛОНИАЛНО ЗАВИСИМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ЧИНОВНИЦИ, И КОЙ СЕ Е РОДИЛ ЗА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН САМ ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА СИ !!!

Прав си вместо референдум за Белене трябваше Серго да иска референдум за напускане на ЕС и присъединяване към Русия. Пиши на Позитано да действат по въпроса, а не да се ослушват като мишка в трици.

Еми ти как мислиш, че щяха да гласуват хората по времето на Царя, когато се подписа договора за ЕС, 90% щяха да са за :)

Как така незаконен!? Къде остана тъй широко прокламираната от тях демокрация и свобода за самоопределение!? как така в Косово беше законен и веднага я признаха за самостоятелна република , а в Крим, който и без друго си е изконно руска територия, хората нямат право на самоопределение!? Аман от двойни стандарти и от тъпите американци, които се слагат на всяко гърне - похлупак! Хората имат право да живеят, както на тях им харесва, без да се подчиняват на диктата на чужди интереси!

Русия е в правото си да защити границите си от вечно надничащите в чуждата копанка хамериканци ! В този смисъл Крим е от изключително стратегическо значение и няма друга алтернатива освен тази която се случи !

може да е "законен". Но както се вижда по украинските, а Крим е в Украйна, и по законите на другите държави в света е незаконен.

трябва да вземе пример от президента Путин!

Руснаците и населението на Крим,ще го преместят в другия крачол,че видиш ли ЗАПАДА И ВЕЛИКА РУМЪНИЯ не признават РЕФЕРЕНДУМА.

Румъния е на отрицателно разстояние от Севастопол.

е около 50 милиарда евро, повечето от които са с Германия. Най-големите защитници на идеята за налагане на строги санкции срещу Русия са Франция и Великобритания. Ако това стане, в дългосрочен план ще настъпят следните геополитически промени: 1. Русия ще се превърне в основната суровинна база на Китай! 2. Германия ще загуби първото си място като водеща икономическа сила в ЕС. Може да изпадне, изобщо от тройката!

ще е против строги икономически санкции срещу Русия!

В Германия над 300 000 германци работят по обекти/проекти и в индустрия пряко свързана с Русия и руския пазар. Тези хора автоматично ще останат временно или окончателно без работа. Това вчера сподели по ZDF един депутат от Бундестага.

Когато бях дете ми направи впечатление една скоропоговорка изказана от някой си партиен секретар на ТКЗС-то пред събралите се селяни: Другари значи, вашето Значи, нищо не значи пред моето Значи, другари значи! Та, за Властта винаги силата на аргументите са аргументите на силата им. А глупаците поради неспособността си да боравят с аргументи и аналогии, им пригласят и с това легитимират властта им. Голямата Власт не се изразява само в способността безнаказано да погазваш правилата, но най-вече да казваш какви са правилата, т.е. да определяш, да диктуваш правилата, но също така и да ги изменяш според волята си, а другите да ги изпълняват. Законен или не е референдума в Крим? Законите-това са правилата на Властта-формална и неформална. А за чия власт става въпрос? А законни ли са законите и има ли незаконни закони?- както виждате относителни понятия. Правилността на отговорите зависи от интересите на едни и емоциите(глупостта) на други. Законна ли е или не е волята на народа в Крим? Ами тази за задължителното гласуване у нас? Ами законно ли бе отделянето на Косово? А сега Хипотетично, ако граждани с българско самосъзнание от съседни държави поискат да се отделят от тях и да се присъединят към нас, ние какво, ще ревнем: сакън недейте, не ви щем, понеже е незаконно? И не толкова Хипотетично, ако български граждани с небългарско самосъзнание решат(или някой им подскаже) да се самоопределят, самоорганизират и да преминат под друго по-мъдро държавно управление? Някой бе казал, че да се мисли е трудно. Който търси лесни отговори става само за роб. Аз бих добавил, че да се мисли си е направо болезнено, особено в общество с ценности, моделирани от масовата култура.

Браво за коментара. Значи в България имало хора, които още могат да мислят.Лошото е, че те не управляват, а управляват тези, които не мислят. Все пак съм удовлетворен,че има не само лумпени и тъпаци в страната.

една от кримските снимки е от майдан в Киев. Където двойка пее уж руски химн. Със сигурност не пее руски - руснаци така по-американски не слагат ръка на сърцето. И паметникът на задния план е киевски-майдановски.

Абсолютно вярно! Третата снимка е от мегдана на независимостта в Киев. И паметникът е същия какъвто има там.

Западът: Ще ви наложим санкции. Русия: От две седмици прекратихме купуването на долари. От целия дълг на САЩ към Русия са останали 5-7% в USD. Останалото е обърнато в злато или други активи.

Путин не е Гъзин!

много бъдещи проблеми, най-вече с Запада, защото той ще отрезнее, когато му се наложи да изхранва 50 милионното й население! Ще изтрезнеят и самите украинци, защото ще им се наложи да извървят пътя на България. Не бих се учудил ако след някоя друга година, те целокупно решат да си организират референдум за присъединяване към Руската федерация!

ГОЛЯМ ПРАЗ!!!!

Държавните газови и нефтени находища на територията на Крим безплатно стават собственост на руската държава. Изобщо находищата са концентрирани в Източна и Южна Украйна и цел на Русия е да ги заграби. Аз лично съм отвратен, че Русия вместо да се опита да бъде опонент на САЩ, копира действията му от времената на Буш Младши. Накрая ще се окажат прави онези конспиратори , които виждат връзка меж

Как виждате ролята на Русия като опонент на САЩ в случая с Украйна? САЩ изпратиха в Киев най-висшите си функционери, последвани от тези на ЕС и те всички дружно викаха УРА за десния сектори и ДОЛУ за Янукович. Сега на власт в Киев са престъпници с влезли в сила присъди, явни неофашисти, както и такива с психични разстройства с издадени диагнози от преди 10 години.

Путинова Русия стремглаво се е втурнала по пътя на упадъка,като СССР!Вместо,с необятните си богатства да вдигат стандарта и богатеят като цевилизовани,те се перчат като бабаити, противни и отблъснати от целия свят!Просташки инат и грандомания!

отиди в Русия да видиш този упадък. След това със сигурност няма да пишеш глупости.

вместо да убеждавате другите, вие да отидете при руския "просперитет".

Аз пътувам само с лек автомобил.И как да отида там като те нямат един свесен път,да не говорим че нямат нито една магистрала.Аз живея в Конфедерация Швеѝцария.

стигнала до упадък с президенти-предатели, които продали страната си на западняците и техните хора в Русия. Но най-после страната има свестен президент!

Путин не е като нашия Гъзин!

не е важно дали имаш " терца" , важно дали ще броят и пишат !

Ахаааа! Значи отделянето на 15 републики от състава на СССР 1991 беше редно за всички тези, които днес за загрижени за закона. Ей така, без референдум, с решението на шепа бивши съветски чиновници се отделиха 15 държави. И всички тези блюстители на закона признаха разрушаването на териториалната цялост на СССР, и това при факта, че имаше референдум, на който 75% гласуваха за запазването на държавната цялост. И отгога референдумите са "законни" или "незаконни". Референдума е по-висш от парламента, който прави законите. Това е основополагащ принцип на демокрацията. Референдума е над закона. Какво значи "незаконен" референдум?

Как така 13-те % кримски тарари гласуваха ЗА присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов Путинов вот ?

Явно за татарите държавата Украйна не е тяхната държава, както и за нациналността "украинец" държавата Украйна не е избора. 20 години експеримент, проведен без искане на тяхното съгласие, се е провалил в техните очи. Ето това е отговора. Те са хора с руско самосъзнание и украински щамп в паспорта. Затова се водят украинци.

И Испания иска всички държави където населението е над 60 % испано говорящо да станат тяхна провинция , " опорната точка на "демократичните" руснаци с автомати !

Референдумът прилича на нашити избори по бай Тошово време, които се печелиха с 99,98%...ха-ха-ха....

Наскоро един наш политик бе избран за лидер с чисто 100%. Надмина и бай Тошо, изравни резултата с Ким Чен Ун

Като гледъм към Косово все си мисля, че в Крим протече доста по-законно. И какво може да е незаконно в един референдум? И ако останат към Украйна, дали живеещите в Крим ще са по-щастливи? Хората не искат Украйна и това е. Разбирам ги и е редно да им се уважи желанието.

Ми, и ние 500 г. не сме искали турско робство, така че здравствуйте братушки. Вие робство не търпите.

Следват областите Донецк, Херсон, Харков, Одеса!

Цитат "САЩ отхвърлят резултатите от референдума в Крим, протекъл под натиска на руската военна интервенция, е заявил президентът Барак Обама на руския си колега " Обама говори за интервенция - е това ,ако не е цинизъм, здраве му кажи.

А и Канада се прави на интересна. И Япония.Но за Канада е ясно: Квебек все се е отцепил (почти 2/3 от населението е френско), тя го държи насила, сама не зачете народната воля, а Онтарио - а не са духнали Щатите, а не е станал 53-ти щат, той, откъде да го погледнеш, е на САЩ. Обаче, на Япония, да и се чудиш на акъла дали ония 330 000 хиляди японци, за секунда овъглени от Малчугана и Дебеланкото, ще са съгласни, Япония да е съгласна с подклажданата от САЩ , Канада и Германия болестна омраза към безапелационния, безспорен акт на народната воля в Крим 96 % от хората там искат възстановяване на историческата правда и елиминиране на незаконния акт на комунистическия диктатор Хрушчов. Какво излиза, че САЩ, Канада, Германия и Япония ПОДКРЕПЯТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА? Вместо да се поучат от израза на демокрация в Крим. ДЕМОКРАЦИЯ означава НАРОДОВЛАСТИЕ. А уж главите имат глави на раменете си и са учили поне в колеж.

питаи японските тинеиджери кои е пуснал атомните бомби -повечето са убедени,че е русия...на мемориалите америка е спомената само с това ,че американски лекари са помагали на пострадалите от бомбите!

Изцяло е законен!

В статията са пропуснали да напишат, че и Боко Маймуня не признава референдума.

Искаме веднага референдум в българо езичната източна Македония , а пограничните райони с Сърбия , Гърция и Турция за обединение на , територията с българо говорящите ! Сега е момента ! Щом Русия може , може и ние !

И Турция иска!

Изрод

Важното кой е пръв !

Правилно иска! Крайно време е да си отиде в дивотията, oткъдето е дошла, да си вземе скалаците там. Вместо тук, в Европа ежедневно да и натриват носа, че е агресорка, че е крадла на чужди земи, че е правила огромни геноциди над няколко нации, че е насилвала с рязанe не глави приемането на тяхната вяра, така че ... правилно иска. И ние искаме тази простотия и зверщина да се махне от подножието на Европа. А това, че САЩ иска обратното е само урок за тъпата, кьорава подмазвачка Европа, какво и готви лицемерният янки.

Добре,незаконен,но защо признахте Косово и има ли там военни бази на НАТО?

Последната империя - Русия, се опитва да оправдае поредния си крах, като търси нови територии! Путин скоро ще му бъде откъсната главата от неговите близки приятелчета олигарси, чиийто имоти и сметки на запад ще заминат! нях нях

Кой реве най-много: Румъния, гласи се на Молдова, но в Молдова може да се случи същият референдум. Великобритания- референдум в Шотландия следва, но в Лндон не са щастливи - нефта в северно море и т.н. САЩ- ами там с референдум още не са пробвали да се отделят разни щати , но може и да им дойде тази "луда" идея. Италия - в момента тече уж символичен референдум за отделането на областта с централен град Венеция. От Каталония е имало наблюдатели на референдума, а и Каталония иска отделяне от Испания... Голям страх, голям рев. :)))))

Румъния трябва да върне Трансилвания и Банат, нашата Северна Добруджа, части за Молдова, части за Полша, така че затова реве нашата северна съседка, дето задръсти Европа с крадливите си цигани, а все хвърля вината върху нашите мургавелковци!

Това не е вярно. Миналата или по-миналата година щатът Тексас събра всичко законно според конституцията на САЩ и поиска да се отдели . И досега им се отмъщава за тази постъпка.

КОЙ ГОВОРИ ЗА КРИМ И ЗА МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО.? --АМЕРИКАНЦИТЕ ,НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОЗОРПАТОРИ НА СВЕТА. --ЕВРОПЕЙЦИТЕ, СЛУГИТЕ НА АМЕРИКА. ДА ЖИВЕЕ КРИМ И НЕГОВИЯТ НАРОД.

Божидаре, научи български!

а ти освен балгарски какво говориш карикатурo такава

На запада нищо друго не му остава освен да крещи , че не признава референдума. Те си забъркаха кашата майдан, те да си я гълтат гореща. Още горещи каши ги чакат , ако не радберат,че ерата на световни жандарми свършва..

Със своята позиция Западът наложи аксиомата " Когато на нас ни изнася, всички преврати и отделяния са законни, пък било то искани и от 1% от населението. Щом не ни изнася те са незаконни, пък било то искани от 97% от населението." Ето затова все повече холра в България и Европа мразят САЩ, а в старните членки на ЕС се засилва евроскептицизма и рано или късно ще се разпадне. И тези хора говорят за морал, за демокрация, за ценности. Те стоят много по-ниско от Путин, който поне си казва - имаме интереси, защитаваме си ги по законен път.По какво т.н. Запад се различава от комунистите, които твърдяха, че винаги са прави, щом те го казват. Все пак има една разлика- и това е мнението на хората. Референдумън бе подкрепен от цялото население, и то не заради някаква измислена пак от Запада окупация, а защото така искат хората. А подкрепяните от Запада превратаджии в Украйна не ги подкрепи никой, даже собственото им население и войска.Как може и у нас да има толкова късогледи политици, които да лижат подметките на ЕС и САЩ само заради това, че в момента те диктуват нещото от позицията на силата.Так постъпихве при Първата и втората св. война и претърпяхме пълен провал, сега пак правим същите грешки. България си има български интереси, и както не трябва да се съобразяват с Русия, така не трябва да зависят и от деградирали и западащи системи, за които най-голямото човешко право не е животът, доходите, здравеопазването и т.н., а правото да си обратен.

iq oosh

надяваите се да не се разпадне - и то с ваша помощ, защото много ще ни се стъжни тогава - на българия и българите. русия ням икономика освен износ на природни ресурси кои ще ни прави хубави неща тогава? а и гледаите по нат гео - посрещни руснаците - къде си харчат парите богаташите - на в русия във всеки случаи.

Аз предлагам на Руснаците да проведат един РЕФЕРЕНДУМ и за АЛЯСКА...Струва ми се ,че вече е време.Даже нещо се забавиха...

Няма как да стане. Аляска е продадена на САЩ. Редовна сделка между субекти, съществуващи и сега. А на кратунковците, които правях аналогия между Крим и Кърджали, мога да им кажа, че Кърджалийско не е било на територията на Турция, а на Османската империя, която вече не съществува.

И какво би и попречило на Турция да приложи същия сценарий, Русия? Тя своето си го взе, а и едва ли скоро би си помислила за друго. Ама ако ние не си изпълняваме задълженията в разните му там съюзи, а само джафкаме, могат и да ни оставят на анадолците, нищо че империята я няма вече.

Западът: Референдумът в Крим е незаконен КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, Е КАЗАЛ НАРОДА. ЗАПАДА ЛИКУВАШЕ, КОГАТО ОТЦЕПИ И ПРИЗНА КОСОВО. ПУТИН Е ПРАВ - ИМА ПРЕЦЕДЕНТ. НО НИТО ТЕ, НИТО НАШИТЕ БАЛКАНСКИ ПОЛИТИЦИ ТОГАВА НЕ СЪЗРЯХА ОГРОМНАТА ОПАСТНОСТ ОТ ТОВА. ДУХА Е ПУСНАТ ОТ БУТИЛКАТА. ДАНО НЯМА ЕФЕКТА НА ДОМИНО... ДАНО...

Прилича ми като да отидеш в гората с пушка, но без патрони и без цент в джоба, за да си купиш, да запалиш огън точно пред дупката на мечката и да почнеш да хвърляш камъни по меченцата и'. И после да викаш "баси дзвера, как само лошо ме погледна !". Ей са ше видиш, ше ти наложа санкции - 1. забрана за продаване на мед на мечки и 2. забрана за мечки да се возят в обществения транспорт !

Ти ми оправи настроението, браво.

Демокрация може да има само в рамките на конкретната общност (държава, селище и др.). В отношенията между държавите не може да има демокрация. Там правото винаги е на страната на по-силния. Затова оценяването отвън на легитимността на един референдум е абсурдно.

И сЯ Ко ?? Пат ... ни напред, ни назад ... за запада в момнета всяка стъпка е грешка ... ама нали сами си се навряха в тази ситуация няма какво да кажат ... - не признаваме референдума - руснаците и кримейци си накланят шапката на другата страна - пример Южна Осетия , Малуинските острови, Кипър ... Etat de fait както се казва... - признаваме референдума - занчи всичко казано и направено досега са глупости - ЕС / САЩ губят голяма част от авторитета си ... Какво ще стане ли ? Ами като след войната с Грузия ... УУУУ лоши руснаци комунисти, не е хубаво да се прави така ... но бизнеса си е бизнес въпреки че не ви харесваме да му мислим ние който си мислим че ни пази някой ... нато или новия брат ... имайте на предвид че ако преди 89та имаше вероятност да ни защитят ( идеология на блокове, влияние на международна сцена) сега тази вероятност е пълна нула ..

Незаконен?И защо,защото не е по вкуса на запада!!!Населението на Крим не се интересува от запада-тогава запада защо изказва мнение от което те нямат нужда.

Законен е. Западът подкрепа фашизЪма. Хората показват къде искат да живеят.