В Испания арестуваха 8 души, воювали на украинския фронт

Испанската полиция задържа тази сутрин 8 души, обвинени, че са пътували до сепаратистки Донбас в Източна Украйна, за да се бият рамо до рамо с проруските бойци.

Обратно в новината

Коментари - В Испания арестуваха 8 души, воювали на украинския фронт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъй де тези са лошите и ще ги арестуваме, а наще дето изкараха някой лев на Майданя ще ги наградим! Те са от добрите! И да не закачате онез палавите дето пътуват за Сирия и Либия да се забавляват в дискотеката ИДиЛ ! Е понякога гърмят и наши влакове, ама карай сега да не издребняваме!

А дали неутралитетът на тъпите испански власти означава и неучастие във въоръжени формирования на страната на Киев- например в "Академи"( бивш "Блекуотър" ) Съмнявам се. Очевидно е, че и днешната испанска власт е васална на САЩ също като бегейската.

щерев е дежурил в тези "прозорци" на руско-украинската граница и ни снася в този форум информация за десетки хиляди военни - редовна руска армия, стотици танкове и тежка артилерия, които само той и никой друг не е видял (а, да не забравя, че той е проверил и установил, че всички са били с руски паспорти)

Човекът ти казва, че границите, дори с наблюдатели, са врата в полето. Аз ще добавя, че никой не би тръгнал да доставя военна помощ през КПП с наблюдатели от ОССЕ, след като само на един километър може да го направи съвсем свободно. Нали затова, вече година, непрекъснато се водят някакви "учения" покрай украинската граница - за да могат оръжия, муниции, горива и хора да се "изгубват" в Украйна... Толкова са елементарни и прозрачни руснаците... Но са и наглички, защото знаят, че светът е наясно със селските им хитринки, но се правят на абдали...

цяла година десетки хиляди украинци, американци, европейци, ОССЕ, журналисти, начело с щерев, бегееца и major payne дебнат руско-украинската граница с фотоапарати, камери, смартфони, дрони, разузнавателни въртолети, самолети и сателити с резолюция 1 см в търсене на заветните руски войски и тежка артилерия пресичащи от Русия към Украйна, но уви, досега няма нито едно доказателство, милионите пръснати за това ги отвя вятъра. Ооооо, извинявам се, има 1 доказателство миналата година българска телевизия показа 3 танка които навлизат от Русия в Украйна (как ли са подскачали от радост горните трима гей-лизачи ), а когато стана ясно, че горките украински танкисти са се объркали и с насрани гащи побързаха да върнат танковете обратно в Украйна, българската телевизия не счете за нужно да го оповести. Най-голямата дезинформацията обаче беше с малайзийския самолет и загиналите в него 298 души, които имаха злата съдба и нещастието да летят в самолет, с червена и синя маркировки, подобни на цветовете (на руския флаг) с които беше маркиран летящия в същия момент самолет на Путин. На 17.07.2014 малко преди падането на боинга, 30 годишният капитан Владислав Валерьевич Волошин - украински летец, излита със своя СУ-25, от летище край село Авиаторск, южно от Днепропетровск, въоръжен с 2 самонасочващи се ракети въздух-въздух, както и с 30-милиметрово оръдие с боекомплект 250 снаряда със скорострелност 80-100 снаряда в секунда. При кацането боекомплектите липсват. link

Тази история с тези обвинени испанци придобива очертанията на гротеска, защото едно от отправените към тях обвинения е за нарушаване на неутралитета на Испания по отношение на Украинската криза ??

дали ще вкарат в панделата английските и американски командоси, както и френските легионери биещи се на страната на укрите, навлизащи в поробените територии

ще ги пуснат - опълченците са ги исползвали като шерпи- от признателност към испанците ! на полетата на сраженията са били в укритията

- Нещо ново? - Ами Украйна воюва против Русия ! - И как е положението? - Ами до тук Украйна е загубила Крим, около 2 милиона жители, няколко десетки самолета, няколко хеликоптера, няколко стотин танка, хиляди машини техника, единици оръжие и около 10 000 войника, навярно ще загуби Донецк и Луганск... - А Русия? - Русия още не се включила във войната.

Да бе да! Това го казвай на децата до 5г(сега са умни)! Войната е скъпо занимание.Би ли ми отговорил от къде руските терористи имат милиарди,провизии,боеприпаси,тежка бойна техника за цяла година? Тогава бих ти повярвал....

щЕРЕВ отрече ОССЕ: "Наблюдателите на ОССЕ на контролно-пропускателните пунктове на руско-украинската граница "Донецк" и "Луганск" не са регистрирали от лятото на миналата година нито един случай на прехвърляне на оръжие, съобщи ръководителят на мисията Пол Пикар" Ето какво са "получили" опълченците при плановото изтегляне на украинската армия от Дебацевския котел: 1. Танкове 87; БМП, БМД, БТР 124; САУ 68; Стволна артилерия 52; РСЗО 24; Минохвъргачки 278; Товарни автомобили 139; служебни автомобили 43; РЛС и свързочни мащини 46. 2. В района на намиращото се под украински контрол село Водяное опълченците са открили четири установки ГРАД и една Смерч. На поставения пред украинските военни въпрос за тези установки, те са отговорили, че не контролират района, а установките са на "трета страна"

защо наричаш руски терористи тези които имат украински паспорти, с какво право ти куче недно наричаш украинците руски терористи?

Ако американците не се месят,всичко ще въде на ред.но те искат да унищожат русия и всички,които са против тяхната политика на държавен тероризъм и имперски амбиции да господстват над света.

си гений!! браво !! това включва и футболните руски агитки или как ?? дай малко джокери, че не разбирам ?? американците лиса били на стадиона ?? леле какви НЛО-хора са тия !!

УЕФА откри дисциплинарно производство срещу Динамо Киев заради безредиците, които феновете на киевчани предизвикаха по време на мача-реванш от 1/16-финалите в Лига Европа срещу френския Гинган. Динамо победи с 3:1 и се класира за следващата фаза на турнира. УЕФА ще разгледа инцидентите на заседание на 4 март. Мачът на олимпийския стадион в Киев бе прекъсван на няколко пъти, а към края фенове на Динамо опитаха саморазправа с агитката на французите, като според очевидци гостите провокирали домакините с банер "Крим е Русия". Президентът на Гинган Бертран Депле останал шокира от случилото се. По думите му феновете на Динамо били готови да убиват. "Видях вълче стадо, жадно за кръв. Те искаха да се бият и мисля, че искаха да убият нашите привърженици", каза шефът на Гинган пред френско радио.

съжаление нито руснаците са за да бъдат в Европа, нито питаят някакъв респект към европейската ценностна система те си живеят в техният измислен свят и няма сила която да ги приобщи.

Шило

? Човекът пише за "Динамо" Киев. Не са "Динамо" Москва.

Подкрепата на САЩ и ЕС за отявлените крайно десни, завзели властта чрез преврат е доказана. В редица снимки могат да се видят знаците по каските на така наречената украинска армия. Които са знаците на SS, сигурно за това една голяма страна , членка на ЕС, ги подкрепя въпреки локвите невинна детска кръв?! А на храбрите хора, поклон!

Major Payne Виж профилaВсички постингиИзпрати бележка Major Payne ( регистриран ) 27.02.2015 16:16 .Браво! Така трябва да постъпва всяка страна, спазваща международните норми, ако нейни граждани се бият на страната на сепаратистите. Когато Русия започне да си съди "отпускарите", ще призная, че наистина желаят мирно разрешаване на конфликта и не поддържат действията на сепаратистите срещу легитимната власт в Украйна. кой кога и къде да съди негрите участвали в бойни действия на територията на бивша украйна аванти попули

За сведение на чобаните и всякакви други неграмотници! Украйна, както и всяка суверена страна има пълното право да кани когото и да е на територията си. С това тя не нарушава никакви закони, а ако и чужденците не нарушават законите на собствените си страни, няма никакви проблеми. От друга страна, въоръжените действия срещу законното правителство на дадена страна, са престъпление по всякакви закони и норми и много държави го забраняват на своите граждани. Покрай тези действия често се нарушават и още цял куп други закони, така че чужденците, воюващи срещу украинскоте правителствени сили са си престъпници в много отношения.

А за военната интелигенция има Женевски конвенции, в които хората са написали кой може да воюва на страната на правителството, а впротоколът на четвъртата се гарантира правото на потиснатото население да изрази мнението си за управляващото го правителство с оръжие в ръка. То и затова номерът с Косово мина а сега гледахме Минската пиеска щото всичко си е напълно законно-)

ПРОСТАЦИТЕ ВИНАГИ ГУБАТ ВОИНИТЕ СИ --- НА КАЛПЪВ ТАНЦЬОР МУ ТЕЖАТ ЯИЦАТА

А, ако има такива, които са се били на страната на кървавата хунта, дали ще ги съдят.

Нормално е испанците да се бият на страната на ДНР и ЛНР. На техните дядовци, който са се били срещу Франко, помоща е идвала от руски интербригадисти.

Май нещо, пропускам. Франко да не е македонец?

Много работи си пропуснал, това точно не си го слагай на сърце.

Франко ,,чист" македонец, прав си. Само да те питам ника ти 42 ,да не е в знак на траур заради битката при Сталинград ? Трябва да добавиш и 43 за да бъде по -пълна информацията.

Съветски интербригадисти, не руски! И са воювали за републиката не само съветски граждани!

Испанците да са благодарни на Франко, че спаси страната от съветската инвазия...

Интербригадисти в Испания е имало освен от Европа но и отСАЩ . Това е първия отпор срещу кафявата чума. Лошото е че не са успели.

доживях ...натовски член ... пазел неутралитет ... боже боже

ако бчха вочвали са идил, ншмаве да ги търсшт даже

Най-много за преквалификация да ги бяха потърсили.

Днес излезе още по-странна новина: Установка ГРАД с полуизтрит надпис ЗА ДЕТЕЙ ДОНЕЦКА е била снимана край... Мурманск, Руска Федерация Да не би пък най-после да са решили да унищожат истинските убийци на децата на Донецк: руските терористи?

Това сам ли го измисли или ти го подшушна някой?

Бай Ставри

Нали знаеш, че моята инфо винаги е достоверна! Излезе в мрежите! Е, не вярвам, че ще стрелят по руснаците, но останалото е вярно.

Взета е като трофей от укрите в дебалцевския чувал.

пак сталин го е казал "циганите са гръбнака на комунизма!" в българя имате ли цигани? а комунисти? с лустрация?

пратете ни оръжия ние знаеме как се преговаря с комунисти !

Как се поздравява украински офицер, Микола? -С изпъната нагоре дясна ръка, шановни пане. -А руски? -С изпънати нагоре 2 свободни ръце!

истината почна да излиза на яве. Донбаските май са снимали собствените си войници дето са дошли от други държави да пострелят по украинци и ги представяха за такива от украинската армия. Рано или късно всичко излиза на яве.

Кофти карма заработваш така,засрами се.

.https://link

Браво! Така трябва да постъпва всяка страна, спазваща международните норми, ако нейни граждани се бият на страната на сепаратистите. Когато Русия започне да си съди "отпускарите", ще призная, че наистина желаят мирно разрешаване на конфликта и не поддържат действията на сепаратистите срещу легитимната власт в Украйна.

какъв неутралитет .. кави 5 лева ... испания не е ли от тези дето ще асоциират фашистката хунта в ес ..

с комунист има смисъл да говориш,само след като го застреляш!

"Добрият фашист е мъртвия фашист"-руска народна мъдрост. И кой-кого надживя,казваш?

Ами, ако сравним Германия и Русия, кой кого надживя викаш? :)

това ако го кажеш за евреин, черен или мюсюлманин, хелзинкският комитет ще те гони до дупка. Но всички други са феъ гейм

Вие, които сте за Нато и сте против мира, защо лъжете, че сте патриоти? Кой от вас е луд да даде живота си за България? За мутрите? За престъпните банки? За убийците по пътищата? За изнасилената природа? За перфидните партии в парламента? За корумпираната съдебна система? За отровните ментета в храните и напитките? За убийственото здравеопазване?

ми то тия работи дето ги изброяваш комунистите ги направиха,как така всички постокунистически държави направиха лустрация и са добре само бг нема оправя?

И пак излиза, че най-големите некадърници са демократите!!!

по стара испанска традиця тия 8 подчовека на клада пред руското посолство-живи трябва да се горят безбожниците !

Вива Еспаня! Вива Долорес Ибарури, да живеят интербригадистите! Позор за полицията посмяла да арестува героите. Да живеят интернационалните бригади! Смърт на фашизма!

Абе още ли има живи интербригадисти 80 години по-късно?

Идеята не умира и е по-близка на всеки ограбен българин днес, повече от всякога! Революцията говори на испански! Смърт на фашагите.

200 от фашистките наемници във вече бивша Украйна, са германци. Преди една седмица, в предаването Панорама, по ARD, показаха, как 18-годишен германски неонацист, от украински произход, на име Дмитри, заминава за Източния фронт, с цел да застреля баща си, който воюва на страната на ДНР и на ЛНР! Дмитри е член на нацистки батальон. Дмитри заяви, че ще убие и баба си и дядо си, защото са против фашистката хунта в Куев.

"Хитлерюгенд" се преродиха под въздействието на онези 5 милиарда долара,отпуснати за "демокрация",а?

ало водкаджиите тоя път като тръгнеме с танковете няма цял свят да ви спасява на един единствен фронт,докато ние се бием на четири фронта !

Тоя +, дето смърди си е твой, нали?

Май пък унас ще почнат да прибират и от чуждестранния тролски легион его величества государя Мужикиѝского :)

Вас нема и нужда да ви събират. Затварат соросоидните непеота и ивсичките, има-нема десет соросоидчета ще изпукате от глад!

испанеца че е най бедният в Европа е безспорно ... мислеха поне че живеят в някаква демокрация и че имат някакви права .... дръжки

Явно Молдова са дръпнали много без да разбера. Беларус и те ли дръпнаха? Тюююю, да се не намаеш, колко бързо се променя света. п.п. Но поне постта ти обяснява тълпите испанци пред Неговото посолство за визи. ;) Ще се усетят теее, ама ще е късно. ;)

кво се помъчи да кажеш ... дай направо

по четвърта испанска .... безработен получавал помощи участвал в протести срещъ сегашното правителство .... прокурорите искат 3 години и 9 месеца затвор + 5,400 евро глоба

Ni puta idea no tienes como se vive en España, gilipollas!

понеже много българо-цигани използват думата фашизам искам да поясня какво е фашизам.FASHIO дума на латински която означава:ЗАЕДНО ,или "съединението прави силата !" "Един за всички,всички за един" в разрез на комунистическото "Разделяй (противопоставяй) и владей"

Странно,не знаех,че Древен Рим са били комунисти,особено в имперските си години. Знаех си,че някой с кафяви гащи ще изскочи с това "историческо пояснение",просто убеден бях.

девиза фашио има за свои символ щит с кръстосани 5 стрели в сноп ,ами информираи се,по добре за теб е да си 5 мин смешен,отколото цял живот тъп !

Eвропа е баба, уморена и слаба, скоро тя ще хвърли топа, туй ще е съдбата на Европа! Тя ще ни загроби и ние като нейни роби, оковани по греблата, ще се давим мили братя! Веригите да изпилим, по-скоро да се освободим, от еврогейското корито, гнило и пробито!!!

Това ще го разпечатате ли на циклостила в 10 000 екземпляра, които да хвърляте из София? Гледайте да не Ви видят обаче, че или ще Ви се смеят или ще Ви глобят, че правите боклук :)

евроГейското корито ОТЗАД е яко разпробито!

Пак хомо пропаганда... П. не ви ли я забрани? :))

Европа е нашата могъща родина.Русия под ръководсвото на путин е една голяма клоака.Във Испания ген.Франко до 70-те години изгради могъща и просперираща икономика.Путин само за година срина и без това мижавите позиции на руската икономика

Filip Vasilev

Могъща е единствено глупостта ти.

h 1

а ти по-бързо БЕГАЙ в ССС-СЕР или в Северна Корея ! ТАМ е ЗА ТЕБ най-добре !!!!!!!!!!!!!

Filip Vasilev

След немного години Европа,ще бъде подавена от афро-азиатските пришълци, засега няма механизъм , който да стопира този процес ,ясно ли ти е?

Гнилой фашистской нечисти Загоним пулю в лоб, Отребью человечества Сколотим крепкий гроб!

Що пишеш на цигански?

За да го разбереш!

Хапчетатааааааа.....

Не ти знам дереджето. Но не закачай руската състема. Хората предпочитат да са еднакво бедни на много места по света... отколкото драстичните кражби и разлики на неолиберализма.. и такава е цялата история на човечеството... такова е и бъдещето.. Ти с претенциозното име Фройд би трябвало да ги знаеш тия неща..

Остави го доктора. За такива като него си казал от кладата: "О,свещена простота!"

Има разлика между това, да се бориш срещу бедността и да се бориш срещу богатството. Не експериментирахте ли достатъчно дълго и на достатъчно места, за да видите, че по съветския начин не става? Уравниловката не е помогнала никъде, но я прилагахте на всякъде...

Няма по-голяма ножица в състоянието на най-бедните и най-богатите от Русия. Русия е страната на изключително бедни хора, изпаднали в крайна нищета и приказно богати олигарси. и на върха на тази неравнопоставеност царствено седи един фактически император с неограничена власт.

НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК ,КОЙТО ДА ИЗБЕРЕ ДА Е ЕДНАКВО БЕДЕН !!!

Пак каза една голяяяяма глупост...

онугондури напище в гоогле BLUE DIVISION и четете !!!

Е,и? Ренегатите руснаци,биещи се за Хитлер, бяха десетки хиляди,ти за 5000 испанеца ли ми пропагандираш?

ако говорим за 2 ра ударна армя на власов за нея се бият един миллион ! а ти за 8 комуниста ли ми говориш?

Знаете ли кое е най-куриозното? Най-куриозното според мен е факта, че химна на доброволческата синя дивизия (Division Azul на испански) е с написан патриотичен текст на испански върху мелодията на "Катюша" - известната руска песен с която РККА стига до Берлин. Различни армии, различни идеологии но използват едни и същи мотиви и набиват крак!

ами то оргинала си е кастилското фламенко,или не ти се вярва руснак да краде или копира?

Podemos вече пеят Venceremos! И донбасци ще помагат на каталунци в борбата им за независимост. Испания ще бъде република! И няма богатите чиновници-бюрократи да се разпореждат със съдбата на по-бедните в ЕС. Да бъде ден!

друго си е викаш комунисти да се разпореждат?

Те не само руски, но комунисти от цял свят помагаха на испанските леви, но дойде генерал Франко и ги изгони.

а на франко помагаха фашагите от италия и нацитата от германия. такива приятели , брей, да им се не нарадваш.

Представяте ли си ако не се беслучило така?!? След стъпването на руски ботуш на тази полупусинна територия - днес испанците щяха чистят къщи в България

И ще се раздават пари с пълни ше пи на всички, ще настане всобща благодат... и като се събудиш - ръката била в контакта:))

ПУТИН ПЛАЩА, ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ НА НАЕМНИЦИТЕ С ПОСЛЕДНИТЕ КОПЕЙКИ НА ИВАНУШКА ГЛУПАКА ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РУСКИЯ НАРОД ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ КАТО КРЕПОСТЕН !

те затова са плъзнали по целият свят и харчат 5 пъти колкото ти можеш да си позволиш ... и аз искам такова крепостничество :)

Изрод

ТИЯ "ПЛЪЗНАЛИТЕ " СА СЕ ОТЪРВАЛИ !

е, той поне плаща с руските стотинки. а краваристан плаща с последните стотинки на украинците и натакива шарани като нас, българите.

Като искаш да воюваш воюваи но не намесваи други държави в конфликта. Максимум след 18 месеца си в затвора А шоколадовите торти изкарани от потта на на уУкраинския народ ще ти излезат през носа

Ами тя Русия сама се намеси в конфликта като нападна Украйна?? Никой не я е карал?? Да ,Путин след 18 месеца може и да е в затвора!!

Както се казва, едно си баба знае, едно си баба бае! Всеки разумен човек разбира, че ако Русия действително беше нападнала Украйна, войната би продължила само няколко дни, и сега цяла Украйна щеше да е руска! Русия дори само въздушна подкрепа да беше оказала на руските опълченци (както направи НАТО в Либия), сега цяла Източна Украйна щеше да бъде под техен контрол!

Я съветските демократи тука да ми обяснят, ако руснак отиде да се бие за Киев като доброволец, той предател ли е? :))

Преди всичко на собствената си съвест.Няма как да ти се обясни,защото ти такъв чип нямаш,знам.

Наистина ли мислиш, че всички руснаци ядът кремълската пропаганда като тебе? :) И всички като един стават сутрин да поздравят Вожда с пионерски поздрав? ;)

Да,ще предаде дедите си. За руснаците това значи много .А за безродници като теб -нищо не значи

Скъпа Камелия, на мен ми беше обещано светло бъдеще, заради което трябваше да издържа режим на тока, радиационни манифестации, липса на стоки от първа необходимост, ученически бригади в помощ на селското стопанство, 18 месеца казарма и ограничения в свободата на словото и предвижването. Мисля, че твоите хора още са ми длъжници. п.п. Е, оказа, че светлото бъдеще било дошло междувременно, но нямало за всички и затова раздали само на заслужилите... Явно не съм събрал достатъчно домати на времето, за да заслужа и аз. ;)

Да си руснак не знам къде ти е мястото, но да си българин и да защитаваш руските интереси и руската политика срещу интересите на държавата и народа си - това е предателство и измяна.

Тези които участвали на страната на сепаратистите арестувани,а онези които се връщат от Украйна и са участвали в паравоенните формирования на АТО тях какво.Или като Орнела Мути за това,че е била на вечеря с Путин пет години затвор,но ако беше на вечеря с Обама може би и орден да получи. Това е лъже демокрацията в която живеем.

пак не си разбрал...Орнела Мути е осъдена защото е взела пари и не е участвала в постановка на театър....а е отишла на друга постановка при другаря Путин..който също и е платил..........

Това е претекста ,причината е друга и ти не си толкова глупав за да не я знаеш.

Тия от ИДИЛ се прибират на почивка в Еврипа, после пак отиват да се бият, никой не ги закача...Явно са носители на европейската политика.