”Газпром” отсрочи за втори път предплащането от Украйна

Русия отлага за 16 юни въвеждането на предплащане на газовите доставки за Украйна. Това е втора отсрочка, която Москва прави в хода на преговорите с Киев.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” отсрочи за втори път предплащането от Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хан Тукту, те са (руснаците) се изпопукали вече след като станали пети в света по икономическото си развитие, трети по златно-валутния си резерв и са признати от световната банка като богата държава с дохода на главата на населението е висок.Само в БГ 500 хил. гладни руснаци купили недвижим имот както и навсякъде по света. Не бери грижа за Русия тя е богата, идиот, гледай да ти стигне боб до края на месеца да не умреш от глад.

в "Руская наГазета" ли го пише?

на глава - 1.Люксембург,..., 51.москалия,..., 61.Бразилия,..., 85.Китай,..., 141.Индия

В Русия вече се смеят на шефовете на Газпром, сравнявайки постоянните отлагания на въвеждането на предплатата с т.н. последни предупреждения на Китай към САЩ от времето на Мао Цзе-дун (бяха няколкостотин).

жесток грабеж на гламавия бг народ. Мизерното годишно потребление от 2.5 млрд куб.м. България може да достави от хиляди доставчици и въобще не ни трябват дългогодишни заробващи договори. Добре, че го има Терминал 2, та Читавите Българи се спасяват от болшевишкия терор.

Това още веднъж показва вопиющата нужда от Южен поток, който единствен може да ни гарантира непрекъснати и достатъчни газови доставки, докато не се намерят други алтернативи, щом е толкова страшно да се купува газ от Русия.И да престанем да зависим от капризите на "зависимите" в Киев.Щом от транзитна се превърнат в крайна газова дестинация много ще ги заболи.Както и онази ужасна, просташки продажна Полша, която вечно хленчи, че е много Велика, но има ужасни съседи, от които гледа да изклинчи, колкото може повече. Всъщност,както казват полякиня не е националност, а професия.И нея я заболя, че тръбата я заобиколи и свърза омразните и съседи, а тя остана по средата(както винаги).

VIPER

Няма на света кредитор , който да иска да си умори длъжника. Украйна ще си плати по един или друг начин

НИ ВЪРНЕ 700МЛН. РЕПАРАЦИИ ДЕТО НИ СПИРАХА ОНАЯ ЗИМА ГАЗА? НА ЦЪКАЩИТЕ МИНУСИ- ДА ГИ ВЗЕМАТ ОТ ВАС ТИЯ ПАРИ, И ГАЗА , И СИ ГО ПЛАЩАЙТЕ ПО 600 ДОЛАРА, КАТО СТЕ ПРОСТИ, И ГИ СЛОВОСЛАВЕТЕ! ПРОСТАЦИ!

Тъпако, ако жена ти е шавлива ти ще продължиш ли да я хрантутиш, или ще се замислиш?

За онова спиране си искай парите от Украйна. Те крадяха от газа.

ти какво? предаваш съучастниците си ли? Недей така.... Ма много знаеш ти...

Няма да изпукат от глад. Имат си картофи, деца и домашни любимци

Mилере, ЕК може ли да спре ЮП?

АМА НЕ БОТУШИТЕ , АМИ РУСНАЦИТЕ БЕ, ТЪПЧО! АКО НЕ СИ ЗАГРЯЛ СИТУАЦИЯТА! МА ТО ВИЕ РУСОФИЛИТЕ НЕЩО ТРАДИЦИОННО БАВНО ЗАГРЯВАТЕ- И ЗА 15/15, И СЛЕД ИЗБОРИТЕ, И ЗА ПОТОКА! А ОЩИПЕТЕ СЕ, СЪБУДЕТЕ СЕ!

И ТИ ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД, КАКЪВТО СИ ТЪП,ЩОТО ЩЕ ТИ ВРЪТНАТ КРАНЧЕТО НА СТОТИНКИТЕ, ДЕТО ТИ ДАВАТ ДА ТРОЛИШ И ПИШЕШ ГЛУПОСТИ!

НАЛИ ВЕЛИКАТА РУС ЩЕШЕ ДА НИ РЕКЕТИРА БЕ, ПАРДОН, ДА НИ СПИРА ГАЗА! СЕГА КВО СТАНА - НИЕ ИМ СПЯХМЕ ПРОЕКТА! И НИЕ СМЕ МОЖЕЛИ ДА СИ ГЛЕДАМЕ ИНТЕРЕСА И ДА ИЗВИВАМЕ РЪЦЕ! Т.Е. НЕ НИЕ , А ЕС И ЮСА.

ЩО ЦЪКАТЕ МИНУСИ! ТОВА Е ОБЕКТИВНАТА РЕАЛНОСТ! РУСКИЯ ОПТОК СПРЯ! ФАКТ!ЯСНО? АКО НЕ- ПРИ ПСИХИАТЪРА ДА ВИ ОСВИДЕТЕЛСТВА КАТО УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИ!

Да, да. Само ние герберастчетата не сме боклИци! Откога плащаме тази "СПРАВЕДЛИВА" цена? Досега колко българи знаеха че има такав "специален" енергиен комисар? Когато стане въпрос за цените на другите енергоносители - пазарни принципи, търсене, предлагане... Е?! Газа какво е? Парфюм Живанши, който се прави само от коремните газове на енергийния комисар и затова е СПЕЦИАЛНО толкова скъп точно за България? Откога България е член е на ЕС? Защо досега никой не повдигна глас в защита на нашите ЕВРОПЕЙСКИ интереси? Бойко Шланговски какво подписва 2012 когато идва Путин тук и му подаряваше въшлясали банкянски кутрета? iСиктир!

Те са свикнали.Знаят 2 и 200.На руснака му стигат хляб ,сланина и щище водка. Но ,ако Русия спре газа за Германия ,300 000 ше останат без работа , а това може да доведе до нова Ваймарска република. А защо Украйна ,германия и др. ще получават газ на цени почти два пъти по-ниски от нашите.?

ти много смешен....и май мегатъп....

кат ти замръзне Д-то бързо ще се "ъпоразумееш"))))

Нa мен ми писнa. Руснaците се окaзaхa и те едни п..... хич дa им нямaш доверие. Седнaли дa преговaрят с... кaкто искaте ги нaречете. Нямaт никaкво морaлно прaво, след кaто в измисленaтa държaвa убивaт руснaци. И преговaрят под вгидaтa нa гермaнец. Не се нaучихa, че нa гермaнец и поляк вярa дa нямaш. Договорите не се изпълнявaт. Последния пример Янукович. Дa им спирaт нa ЕС гaзтa и толковс. Сaмо 23млрд. е печaлбaтa нa Гaзпром. От нея ли зaвисят толковa?

Това вече не са двустранни договори между две държави, всички се намесиха /защото имат интерес/ и започнаха да контролират преговорите. Само се питам - защо не се намесиха и за нашата цена на газта?

С какво сме заслужили, като сме Троянския кон на Москва в ЕС? За намесата не си прав, защото ЕС иска да договори ЕДНАКВА ЦЕНА на газа за цялата Европейска общност. От това печели най-много държавата купуваща най-скъпия газ в Европа - България.

Интересна логика на водене на преговори имат тези хора.Може ли ти който си консуматор да определяш цената на газа без да знаеш каква е неговата себестойност колко средства си вкарал за да го докараш до тях.Ами по тази логика що не водят преговори и с арабските шейхове и да им определят и на тях цената.По тази логика и на мен лихвата по влоговете не ми харесва ама няма как да ида в банката и да им определя аз лихвата по кредита.ИМА НОРМАЛНИ ЗАКОНОМЕРНОСТИ В ТОЗИ СВЯТ И ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ПРИДЪРЖА

зеха да ме дразнат вече, се нови срокове, отсрочки, разсрочки,..., абе да връткат кранчето, да оставят на мира Европейците и да си стоят в азиатския варваристан, дет им е мястото.

и аз това казвам само ес да не хленчат после пак

Не се кОси, разработили сме вси сценарии, да му мислят плазмодиите със сто % зависимост.

"По-рано европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер ОПРЕДЕЛИ като СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА за Украйна 350-380 долара за 1000 кубически метра газ." ОПРЕДЕЛИ СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА За България, ЧЛЕН НА ЕС, каква е справедливата цена? КОЙ? КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЗА НАС "справедливата цена"? Защо по дяволите никой от ЕС не се грижи за интереса на членове на ЕС? Това е висша форма на цинизъм. Тя показва нагледно какво представлява ЕС!

си професор но тъпанар то е задълго

тъпи рашъни знаят ли какво искат?

Шило

Знаят. И то по-добре от теб. Искат си парите, които им се дължат, както и гаранции за заплащане на новите доставки. Това от една страна. От друга- имат интерес от доставки за Украйна, защото все пак това е стока, а с гаранциите на ЕС зад гърба им, парите за бъдещите доставки са осигурени.

с пръст в устата!!!!Хахаха.Никакви пари няма да получат!!!Клекнаха рашъните.

Искат си Украйна. А украинците искат да живеят безхаберно и нищо да не плащат на господарите от Кремъл. И двете страни още не са осъзнали раздялата си и се държат като в разстроени брачни отношения и още се замерват и чупят чинии. Емоционалната връзка между тях не е приключила.

Браво! Не съм Ви фен, но това е най-точния коментар, който съм чувал относително взаимоотношенията на Русия и Украйна! PS: Имате много добро чувство за хумор ...

Тази емоционална връзка няма как да приключи с един замах, особено в източна Украйна. В исторически план 25 години са миг. И точно това не разбраха в Киев. Трябваше много бързо да се ориентират към диалог, а те заложиха на силата под натиска на Западна Европа и най-вече на САЩ. Там вече има изключително озлобяло срещу Киев население. То няама как да забрави случилото се, напрежението ще тлее и Украйна ще е губещата. А може би точно това се цели - постоянното напрежение.