Газова криза: ”Газпром” спира доставките през Украйна

Руската компания "Газпром" обяви, че е започнала процедура по разтрогване на договорите с "Нафтогаз" Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Газова криза: ”Газпром” спира доставките през Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Боко хъба ще оправи нещата,който още миналото лето трябваше да е готов.

Ако не решат нещо друго руснаците ще стане страшно, че и ние покрай Украйна. Ама ние все пак- хъбчета, мъбчета все ще вържем двата края, нали така ни казват нашите политици.

А, то е ясно, че укрите ще почнат да крадат от транзита и за нас може и да не остане...... Язе да ви кажем, това е дреболия, важното е, че ББ отвори пътя на Западните Балкани към ЕС!! За тази велика за нас (и най-жече за ББ) цел си заслужава да стоим на студено!!! А, освен това ще ни кажат "конграчулейшънс" ще стоически понасяме студа, докато Германия се топли от Северен поток -2.

правилното е : Газпром спира доставките ЗА Украйна. Транзита не е спрян и към момента няма данни Украина да е започнала да краде.

Страшна новина, ама монетета има две страни и като рашаните спрат газта за Европа, новината ще бъде, до сега едно евро беше чувал с рубли, от утре ще е два чувала>>>

Лили патладжана и оня топуз от Габрово се скъсаха да говорят за интерконекторни връзки с Турция,Гърция,Сърбия, Румъния.... май само с макетата не бяха ги започнали.Сега те да одат при Милер и да се уточняват,щото енергиината е в отпуска по технически причини.

Дотука беше потрошенко и компания, отсега насетне- студ, глад и мизерия за малоумните укропитеци, а и шедри доставки на втечнен краварски газ!

Бе нали щяхме да имаме "хъбче", да сме заляти с втечнена газ от козяшките танкери и да източим под краката си морето от запаси? Къде се скри Най-великия Газовик на Републиката?

Ще ядете хуя мръсни долни скапани продажници!

ще е най ощетен, ако всички клиенти откажат да купуват смралдив газ.Суровината по принцип цена няма. Това е само хипотеза, но натам се е запътил др. Пут ко

Ми да се откажат, нали Потрошенко се хвалеше че вече ще има реверсивни доставки от Германия.

Бойко, Путин пак ти даде урок!!!

Не са ви виновни нито американците, нито руснаците, а родните "компетентни" управляващи! Защото само с крадене и подмазвачество не се управлява държава!

България, беше държава на място. Щяхме да имаме и АЕЦ Белене и Южен поток и гори(А не манговците да питат къде в Лондон могат да секат).И освен това в Украйна щяха да учат български. Ама ние не сме държава а колония от която всеки иска хем да се отърве, хем да избяга. Хак да му е на този тъп народ български. Заради който, толкова народ се е трепал и измрял.

Tериторията е на мястото си,дс,данс, милиция и главният поджарникар прецакаха цяла една държава заради собствени и на семействата си интереси и благополучие.

а турския поток си върви ли върви. Укрите ако искат газ да си поръчат американски, след има няма 5-6 месеца танкера ще пристигне с газта консервирана в кенчета от кока кола ! фъсссссс, фъсссссс, 5 долара за кенче фъсссс

Върви, ама нещо май засецна, преди 3 дена го съобщи ТАСС! Пъ и за "Северния Паток - 2" краварите не давали пари! Жална и майка на Гейропата!

споко, преди 3 дена беше минус 30 градуса! нормално е да се спре работата за някой ден !

Така е, като се мотахме с интерконекторите с Турция и Гърция, сега "братска" Русия ще ни го натакова! Кво дреме Президентот, държавнътъ глъвъ! Що си трае ни лук ял, не лук мирисал Занимавайте се с ЧЕЗ, докато Русия точи балтията!

Южен поток беше готов, укрите щяха да са вече на студено, а ние на топло !

Така е, ама Путин го закла, шатна на Патока глъвъта!

Да, не ни беше нужен "Южен поток" и братята американци си съдраха гъзовете да ни отърват от него. Сега да им благодарим!!!

Баш пъ мериканците, нали Путин клъцна на Патока глъвъта!

В Бългория има 80% русофили, затова руснака ни дере с най-скъп газ. Затова не си разработваме собствените находища като румънците и затова политиците ни на каишка от москва не дават и да се започнат интерконекторни връзки. И джуджето антихрист правилно си ни счита за задунайска губерния на орките му.

пазарна икономика бе, ти кво искаш сиренето да е без пари ли ??

Бааси излагацията. Снощи Холандия и Германия обявиха че вратите за членството на Турция не са били затворени! Абе преди месец беше когато обявихте че Турция никога няма да стане член. Сега явно поради тръбите им. Голема фурнаджииска лопата се оказа този гей съюз. Никаква проява на гръбначност, тотален позор. Ами то вече и Турция няма да ни вземе за сериозни бе нещастни европейци. Станахме за смях. Така е когато ЕС става васал на САЩ !! Марш да лъскате тръбите им. Малеее как ли му е на Путин в момента?- Европейците лъскат тръбите на юг, а Путин е на духовна мастурбация (НИРВАНА).

Арбитражния международен съд за спортът-в Швеицария/Лозана 05-декември-2017 за зимната олимпиада в Серерна Корея 2018 излезе със решение което МОК (изпълнителен комитет) не поиска да го приеме и призрително го отхвърли виж френския весник Le MONDE от 6-7 дек-2017. Защо сега се чудите, че руснаците не приемат Стохолмския съд-хайде и те са хора и си знаят интересите също. НИШТО ЛИЧНО тогава ЕС и Украйна мълчаха и се подхилкваха радосно ами сега защо крякате за това което Вие сте си направили. Карайте на студ, хилете се в Украйна и не се обаждайте. Зимата ще свърши скоро, Украйна ще продължава да открадва от транзитът както до сега е правила и ЕС си е затварял очите. Киев има договор с Полша за 60 милиона кубика газ първоначално за замиване на положението. След 2-3 месеца всичко ще се забрави и Полша и Украйна ще получават повече финансова помощ от Бруксел. Това значи по-малко пари за Централна и Източна Европа и по-големи вноски за ЕС т.е. бедност.

Нали голяма част от българите напиняха за Европа и искаха да са независими от Москва?Е, сега видяхте ли за какво ни има Европа и за какво им трябвахме на Европа, и повече на началниците на Европа?И сме независими от Москва, а сме зависими от режима в Брюксел, и още повече от режима у Вашингтон!Нека ни е, и тези напинящите за Европа, да си доставят газ от другаде, има толкова възможности по света.Русия, та Русия, та руска газ.Я къде е Катар, ей къде е Норвегия, па американски ли не щеш, па кеф ти и от други по-далечни страни, пък защо не и реверсивно от нашите близки и истински приятели от Брюксел. Които ще го купуват пак от Русия, но може и да ни го дават безплатно, зер приятели сме, пък и ни можем да им се отблагодарим така някак си. Примерно като приемем истанбулската повърня, конвенция де, или по някакъв друг начин, да станем така някак си по-зависими, както те искат от нас.Все ще измислят нещо те за нас, добрите бели господари от Брюксел и най-вече от Вашингтон

"Такъв "купувач", като сегашната Украйна е персонаж от нощните кошмари. Нека сега преследва европейците и насън, и наяве. Искахте си Украйна? Ето ви я, заповядайте. Тя тепърва ще ви покаже бандеровската си същност", написа Пушков в своя Twitter.

Като спрат газа какво ще стане с ТЕЦ овете и парното, особено в София?

Нашите комунисти не допуснаха и няма да допуснат никакви други газови връзки със съседите ни . Вече колко години след свалянето им от власт става само тяхното !!!

Аман бе! Едни 45 години плямпаха за буржоазно влияние, сега се намериха други (може и да са същите), които пък комунистите им виновни! Няма ли най-после да се намери един от всички мераклии да властват, който да свърши за 2 пари работа и да не хленчи като вдовица за ... ?

Националното предателство от Сталинския терор и окупация през 44 г. продължи и след 89 г. от руските наши лакеи. Няма никъкъв напредък по връзки с други възможности изградени. Само ЛЪЖИ и БЕЗДЕЙСТВИЕ на нашите ръководни мутри върху гърба на българина вече 27 г. Чак сега се проучва българския шелф??!! Няма един отговорен. Президент и Премиер безотговорни. Само плямпане. Време е да се минимизира руското влияние чрез съд на нашите лапачи на комисионни от Русия.

Дира отново съчинява и не цитира точно думите на Милер. А той каза "Арбитрите аргументираха своето решение поради рязкото влошаване на състоянието на украинската икономика. Ние сме категорично против това, за наша сметка да се решават икономическите проблеми на Украйна. В тази ситуация продължаването на действието на договорите за Газпром се явява икономически нецелесъобразно и неизгодно." Точно и ясно. Който иска да дава пари на Украйна. Полша, ЕС, САЩ техните доброжелатели.

рашъните казаха,че газа за Европа респективно БГ се доставя по отделни тръби и спират само този за укрите.

Явно не четеш. Спират транзита за Европа през Украйна, а газта за Украйна вече я спряха.

Стига с тоя газ бе. Всички топло и електроцентрали бачкат и на въглища. Е мръсно е, ама какво да се прави. Филтри ще слагат. Да купуват въглищата от германия или нам откъде си...

Освен за електроенергия и отопление газта се използва и в химическата индустрия и в много други отрасли на съвременното стопанство. Само с въглища не става.

Ама моя "селски"(родом и аз съм от Банкя) как го клатят от две страни... не е истина. Лашкат го на "двойна лодка"(катамаран)... От едната страна чехите с тока (дълбоко зад тях са руснаците), а от другата страна руснаците директно с газа...(почва се от Украйна,ама...България най-потърпевша)... А Чичо Дони даже кафе не иска да пие с него и го покани в коридора на Овалния кабинет,да си прави лаф-моабет с една от чистачките на Белия Дом...Кеф! ... Гербери (милион и половина на "хранилка"), усещате ли се как увяхвате....като припикано мушкато...:)

Хак му е...На Дядя Вова куче подари...а в същото време Южен Поток, АЕЦ Белене и Бургас-Александруполис отказа... и се и хвали на всичкото отгоре... Ооооо, пиле шарено...твоето чудо няма да го има никъде!....:)

Европа ще си реши проблема с доставките на руски газ, но на нас кой ще помогне? Благодарение на сервилната и предателска политика на нашите марионетки отново изпадаме в критично състояние и никой не го е грижа за нас. А Украйна е толкова зависима от ЕС, че ще приеме всякакви условия, стига някой ги изиска от нея. Само че това "галено дете" получава всичко наготово и реши, че може да разиграва руснаците - както се оказва най-вече за наша сметка. Нищо че и ние ядем вкусната Чернобилска безмитна продукция. Да видим сега как ще ни помогнат и светата троица американски сенатори и останалите ни задокеански братя. Единственият реален изход е е да изметем предателите от властта и да договорим с руснаците възстановяване на "Южен поток".

Ейй този Путин какви ги върши бе, То не бяха рака.. крака.. ми извади глава у мна.

Борисов нали говореше за вертикален газов коридор. Та ще получаваме газ по него от Азърбайджан. Азърбайджан ще изстрелват газа нагоре, след което по вертикалния газопровод ще пада право на Борисов у хъба!

Не знам дали знаете, ама на Азърбейджан газа се добива и изпомпва пак от руска компания...:)

Че той е руски газ, каква е тази тюркска креатура Азербайджан.

От Пентагона подчертаха, че противоракетната отбрана на САЩ не е изграждана заради Русия и разположените в Европа системи не са насочени против Москва, а за да отблъскват заплахи от Иран, Северна Корея и други злонамерени държави. Пиндосите от Кравария за пореден път малоумно третират човечеството като американски говеда, с интелектуални способности на питекантропи. Именно тази тотално сбъркана преценка доказва интелектуалните невъзможности на самите американци и на техните престъпно изтрещели лидери, като съвременни човекоподобни рептилии, чиято ментална еволюция е спряла преди 200 млн. години. Историята на САЩ е античовешка 242-годишна история на продължаващи: престъпления, войни, робовладелства, колониализъм, държавни преврати, държавен тероризъм, грабежи, гаври и геноциди. Русия няма никакъв шанс да оцелее като суверенна държава и като последната европейска Велика сила, ако не е в състояние военно да възпре САЩ в опитите им да я превърнат в поредната европейска колония и кръвна банка на Американския вампирски фашизъм, робовладелски паразитизъм и човекояден канибализъм, наричани Нов световен ред.

насреща е компанията RWE! "Германските власти одобриха сделката за продажба на Русия на компанията RWE - една от най-големите европейски компании, които доставят на Украина реверсен газ от страните на Евросъюза. В резултат на сделката с RWE, руският консорциум ще получи около 190 лицензии или дялове в концесии в нефтената и газовата сфера в Европа, Северна Африка и Близкия изток.

редно беше да се посочи.

иронията. само така самозабравилата се неблагодарна Украйна може да бъде поставена на място. имат да връщат огромен дълг на Русия, обаче си правят оглушки от години. прочетох жалкото изявление на Порошенко. Процедурата за прекратяване на договорите за доставка и транзит вече е задействана от Газпром. Нещата ще се проточат, но точно толкова, колкото за ЕС да има газ, а после тръгва по другия поток - и Киев да си купува реверс или американски, ако ще африкански газ - стига да са платежоспособни, понеже никой няма да им търпи номерата и да им предлага евтин газ. Без бонбони Рошен могат, обаче без газ силно се съмнявам.

Я сега всичкото еврогейско и герберастко зомби да рипне вкупом и да се напне да пълни хъбчето! Ама внимателно,че като се напинят,да не свършат другата работа...

E миличките защитници на ''евпопейските интереси на България'', видяхте ли колко струва преноса на газ и колко загуби България от Южен поток?Пвече от 4.6 милиарда долара за година или около 900 000 $ на човек!!! Как да Ви вярвам и гласувам за вас като с постъпките си лишавате всяко семейство от 3 600 000$ на година.

Да, ама един милион и половина фенове на ГЕРП (така с "П"го изписват герберастките фенове по селата,сигурно правят асоциация със СЪРП) винаги твърдо ще гласуват за тях...защото Бойчето бил унука на Бай Тошо...:)

Ами айдеде какво стана с великия Еврогейски Съюз? Нищо де, то нали и Турците имат тръби, може и от тях да се изцежда, нали се водят преговори за членството им в ЕС. Пардон! Май нещо бяхте въоражавали кюрдите, нали? Ами сега ..... Май кацнахте на маслиновата клонка. Никога не е късно; цяла Европа може начело с баба Меркел и кривия Макрон да почне лъска тръбите.

Спират газа за Украина, но не доставките през нейна територия (поне докато тръгне турски поток). А в това, че укрофашагите ще почнат да крадат от газа предназначен за нас не са виновни руснаците, а "велвикия" ЕС

Ама те укропите,ще започнат да крадат газа за ЕС...Еврогейтаците(без Баба Меркел) ще стискат зъби и ще си трайкат, (нали са слуги на САЩ) в името на това,все някога Украйна да се осмели и да нападне Русия(блажени са вярващите)... А Баба Меркел е добре...на нея с две тръби ще и вкарват руски газ...и ще започне да го продава...пардон- да го "реверсира"...

Глейте ся, укропите подписали със шляхтата за доставката на 60 милиона куб. м. газ от Полша. Това количество със сигурност ще да е повечо от средното за Укроленд потреблемие на месец по 1.5 милиарда куб.м. газ. Щото в Укроленд 60 милиона винаги са повече от 1 500 милиона. Ватниците прекараха укропите, а те пък се хванаха за палците пред шляхтата... както наш Боко пред Еродоганя.

Така...ето какво се получава в крайна сметка: Първо действие:Русия продава газ на САЩ , на Германия и на Турция. Второ действие : САЩ и Германия продават газ на Полша, Литва, Латвия и Естония.... а Турция продава газ на Гърция и Трето действие : Полша продава газ на Украйна, а Гърция продава (евентуално, ако беше изграден газов хъб) на България... Значи какво? Украйна и България са "кафе- трета цедка"...

Sm3hurk0

Да ти е...м и газовите хъбове.... Фука се, би се в гърдите, а сега ще коси газ в кофи за вода... :)))) Когато простотията се толерира ... е това е ефекта...

е за замазване на очите - при предишната газова криза укрите се разпраха да крадат от предназначената за ЕС газ и за персоналните си нужди. сега отново ще продължат да гепят, като купуват от Полша колкото да покажат привидното наличие на купена газ. освин това отдавна са прецакали инфраструктурата за пренос, нямат пари да я поддържат, камо ли да я обновяват - и хич няма изгледи за транзит - дотук. откога чакам - от миналата гадна криза - да бият на шоколаденко и ко шут в дебелите гзве!

точно заради плачевното състояние на газопреносната им укромрежа в ЕС има за какво да се притесняват - и да им бият шута с блу потока.

Абе андрешковци, не разбрахте ли, че Русия не ни е освобождавала, а заробвала и 3ти март е ден на горест, а не национален празник.

чиба бе,дженър!!!

България ще е най-потърпевша, защото няма никакви алтернативи извън руския газ. Конекторните връзки с Гърция и Турция са в сферата на приказките, въпреки че трябваше да са готови преди години. Нямаме връзка и с газопреносните системи на Сърбия и Македония....МИ НЯМА Я!! КАК ЩЕ ИМА!! КОГАТО ПУТЛЯРИТЕ ГОБАРИ ОТ ГРОБ, И ТЕХНИЯ ГРОБАРСКИ ЛИДЕР БОКО ОРБИТАЛ ТИКВУНѝО СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК....А МОЖЕШЕ ВСИЧКО ДА МИНАВА ПРЕЗ НАС, НИЕ ДА ЛАПАМЕ ТРАНСФЕРНИ ТАКСИ И ДА КОЛИМ И БЕСИМ..>А СЕГА ПОЕХМЕ ЕДИН АНАЛ, И ТО БЛАХОДАРЕНИЕ НА ГОВЕДАРНИКА И ПЕДАЛСЪЮЗА!!!