Въстаниците обявиха, че са поели пълен контрол над Дебалцево

Бойците от самопровъзгласилата се Донецка народна република издигнаха в Дебалцево знамето на Новорусия върху една от високите сгради на града.

Обратно в новината

Коментари - Въстаниците обявиха, че са поели пълен контрол над Дебалцево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако, сте "ПРОСВЕТЕН", както сте си написали името - то тогава ще знаете, че никога не се говори в мн. число, когато искате да изразите мнение!

"Въстаниците обявиха, че са поели пълен контрол над Дебалцево". А, след това, какво ще предложат на хората, които ще останат да живеят?! По-добър начин на живот? А, дано ама...!

Действията на фашистите в района на Дебальцево за съжаление са по страшни от филми на ужасите - всички останали по къщите си жители на Дебальцево са разстреляни от украинските фашисти с контролен изстрел в главата...

Уж има примирие,а пък бандюгите,пак се радват-интересно на какво,на оголелите си задници,ли?!

ли рече?Щом там са са настанили рашките да го приминуват на Дебилцево

Дебилцев, много ти се иска на твое име да има населено място! Та имаме си Зверино, Уино, Дивотино, Торба лъжи, що да няма и Дебилцево? Ама само там където си се родил!

браво,марш на хунтата,дето я насадиха от САЩ

Президентът Порошенко обяви, че войските на Киев организирано са се оттеглили от Дебалцево. Това го виждам и без да го обяви Порошенко, но не разбирам това кой етап от АТО се явява?

Този форум се превърна в Стената на плача за нашите русофобчета. А в събота ще си носят ибриците, защото ще падне яко подмиване на американски и натовски задници.Ще ходя да им гледам позора.

Аман от русофили!!! Защо не отидеш да живееш в росия, или в дебалцево, след като толкова много обичаш русия??? Или обичаш да получаваш рубли за да тровиш българските форуми? Гнус ме е от такива, които се наричат българи, но повече обичат русия, и работят за руските имперски интереси. Не се ли срамуваш? Не, комунист и русофил срам нямат. До кога ще тормозите България и българите? Марш в россссия!!!!!

въстаниците????? не знаех, че путиновите войски се наричат въстаници

Важното е, че хората на Донбас са свободни от терора на Киев ! Аз бих нарекъл опълченците герои !

е като в детска градина в сравнение с московския терор!

Ми и аз не знаех, че наемниците от Блекуотър са украйнска армиа ама на - такава били.

че руснаците били миролюбив народ? Не хотели русские войны? Та от един век само с това се занимават - как да запалят световния пожар, в който да "освободят" народите от "гнета на капитализма"! И от прословутата сталинова "индустрализация" до ден днешен, всичко което правят е в проекцията на една бъдеща война, която имат намерение да спечелят (???). А всъщност зад цялата комунистическа идеология прозира най-елементарната същност - да се краде от всеки и отвсякъде, та ако трябва и да се убива. И от един век ги управляват само емблематични крадци и убийци, а народецът се спотайва, заравя главица в пясъка да не вижда какво става и да се надява, че лошотиите ще го подминат...

фашагите винаги са яли боя. И сега е пак така. Пий едно, и го поеми, такива са фактите.

Днешните "фашаги" са в Кремъл! И явно накрая ще изядат боя!

Да бе, да! Размечтал си се нещо!

Добре че има форуми като този, та да вентилират хората личните си болки и фрустрации, пренасочвайки ги под формата на недоволство от глобални и местни политически и социални проблеми, произведения на изкуствата и прочее странични теми...

Колега, мисля, че простатата Ви алармира и е време да я уважите, вместо да правите психоанализи на хората пишещи в dir.bg.

Е сега дупе да ви яко, който пръдне против властта, няма и да се чуе. От чичо Путин измъкване няма, до гроб ще слугувате.

Добре го каза Путин в Будапеща: Трудно се понася загуба от миньори и трактористи. И да знаеш Порошенко баш си е така, като не знаеш какъв е К..., не си слагай Д..... ,

На руските войски им се вика миньор и работници ли вече?Аз пък ги наричам просто агресори.

Много слушаш официалните дарени със "свобода" на словото медии. То не беше че няма обсадени войски, то се представяха смехотворни видеоигри за реални ....

Точно заради тези агресори сега турците слушат в 16часа по БНТ новините на майчин език, а не ние.

Откога войната срещу фашистите в собствената държава (покрайнина на Русия) се нарича агресия? Украйна значи покрайнина по-точно в случая на Русия, а не държава. Кому е нужно това - Македония, Косово, Украйна и т.н. държави? Помислете.

Другари, денят на победата на руското оръжие в Дебалцево трябва да стане наш национален празник! Макар че тя е също и загуба на руското оръжие, зависи откъде се гледа. Ех, сложно стана.

Сега въстаници,ли им викат?!

евроатлантици им викат!

Дойдоха 'кат аслани, а бега 'кат нас ... ни .... Господ да пази Матушка Русия ! Нашата и на Света единствена надежда против настъпващото мракобесие на финансовите чудовища.

Ти тоалетната хартия на Путин ли си

Като ти е матушка: чемодан, вокзал и айде.... Тука има място само за хора, на които Майка им е България.

Нещо много набуснаха България и някак не им е майка. Ако яко цоцаш от кацата с мед, сигурно ти е майка, ама за 70% от населението е мащеха. И да те помоля да не даваш акъл кой какво да прави, в демокрациите всеки си решава сам, съблюдавайки закона!

Господ ще накаже, тия които лъжат и убиват, тоест руската хунта. А ти като не ти харесват "финансовите чудовища" иди да живее, там където ги няма-кеф ти Северна Корея, кеф ти Русия, кеф ти Куба. Ама да убедиш и милионите руснаци, които си живеят на Запад и не им дреме за такива, като теб.

Утре е светлa дaтa в историятa нa Укрaйнa. Беше подписaно примирие, гaрaнтирaно с подписите нa Гермaния, Поолшa и Фрaнция. След пописвaнето нaтози документ, г-н Яйценюк стaнa мин.председaтел, инaче никогa нямaше дa стaне, зaщото нa президентските избори събрa сaмо 6%.

Aк трябвa дa сме честни, хорaтa от Донбaси Лугaнск бяхa първите, които се обявихa срещу новaтa влaст в Киев.

Интересно, има ли в цяла Украйна поне един трезво-мислещ политик, който да се постарае да направи анализ на неуспехите, с които се накичи хунтата за почти година управление? Неуспехи политически, икономически, военни. И да направи съответните изводи, за да не се повтарят тези неуспехи... или поне да се намалят като мощ и честота. Защото за една година хунтата успя: -да превърне болшинството от народа си в тотално объркани зомбита, готови да избиват съгражданите си в жестока гражданска война, -да възроди нацизма, в най-отвратителните му форми и да го въздигне в ранг държавна идеология, -да назначи на високи държавни постове, освен собствени кретени и чужди такива, които, освен всичко друго се издирват от международни правоопазващи институции, за криминални престъпления, -да се оцапа с кръвта на хиляди невинни граждани, -да съсипе тотално икономиката на страната и да я направи изцяло зависима от чужда финансова помощ, -да срине жизнения стандарт на населението, при това в най-чувствителните му страни, -да претърпи позорни военни поражения от военни формирования на опълченци - довчерашни миньори, трактористи, шофьори. -да загуби стратегически територии, като Крим и Донбас. Има ли в остатъчна Украйна достатъчно решителни хора, на които да е ясно, че единственият път пред Украйна е свалянето на хунтата от власт. Колкото по-рано, толкова по-добре? Или Украйна ще продължи да агонизира и да бъде грозен образец на това, в какво се превръща всяка страна, в която на власт дойдат американски марионетки.

Да, така е - но си пропуснал продажбата на по-голямата част от газопреносната мрежа на Украйна, над 60% от чернозема - за което нашите "независими" медии много удобно мълчат, още и изнесеното в САЩ украинско злато...да продължавам ли?

Зaпочнa нaй-доброто. Хорaтa нa гн Порошенко, зaпочнaхa дa обвинявaт г-н Яйценюк и г-н Турчинов зa събитиятa в Донецк.

от къде знае началника на НАТО какво оръжие имат опълченците като нямат нито един журналист на ук-ка територия !Порошенко които е собсвеник на 5ти канал дава информация от тяхна гледна точка ! ВСЕКИ ЖУРНАЛИСТ КОИТО ПИШЕ ПРОТИВ ИЛИ НЕ СЪГЛАСЕН СЪС УКРАИНСКАТА ПОЗИЯ СЕ АРЕСТКУВА ! ИМА ВЕЧЕ ЖУРНАЛИСТИ КОИТО СА ПОД СЛЕДВИЕ ((ДО 15г)и тези които просто ги убиват Савченко е давала координатите на журналистите и затова е в затвора !!!!!! всички видио репортажи са руски но редактирване на всеки езикот станите на ЕС и ам-ка и кои както си иска ги коментира - както и случия с ОДЕСА правия сектор живи изгаряше случаини хора кито са се скрили в това здание от драките но се оказали в капан - ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ

"ПИШЕ ПРОТИВ ИЛИ НЕ СЪГЛАСЕН СЪС УКРАИНСКАТА ПОЗИЯ СЕ АРЕСТКУВА !"-А би трябвало да прави като путлер направи с Политковская и още стотици руски опозиционни журналисти.

Щерева, от рано сутринта започна с лъжите. Ще ти порасте голям носа и ще имаш проблеми при една от трудовите си реализации, извън нета.

Иване, ставаш прекалено досаден с неграмотността и тъпотията си. Хайде марш в Русия!

Заглавието в превод от новоруски да се чете: Армията на Руската Федерация окупира поредният сринат до основи и обезлюден от Артилерията на Руската Федерация украински град Дебалцево

ти време започва в 7:00,моля да го спазвате. И както винаги плащаме на брой постове.

Е и?А как да се чете за стотиците избити от майданскате престъпници граждани в Одеса,хилядите избити мирни жители на Украйна от фашистките главорези от Десен сектор,а ти какъв си, бе изрод, фашагите ли подкрепяш, миризлива американска подлого???

Тези трупове ги докараха от Русия.Интересно защо в Одеса никой не разпозна за свой роднина тези трупове?

"Много е тежко да загубиш от трактористи и миньори, но животът продължава !" Владимир Владимирович Путин

но и много от 'трактористите' орат вечните полета ..

Журналисти от ЮИ, които влизат в Дебалцево с армията на опълченците, съобщават в сайтовете си, че всички мирни жители, които са били останали там, са убити от укровойниците с контролни изстрели в главата. Намират само трупове - няма кого да евакуират, живи не са останали! Освен това всички жизнени центрове на града са минирани - резервоарите за вода, помпите, електроснабдяването, газовите съоръжения - всичко трябва да се разминира преди да влязат, защото може да хвръкне във въздуха! Местното население е просто изтребено ... В града няма нито една здрава сграда! Бандеровци!

Нека Опълченците да продължават с "Уборката на Боклука" в Донбас. Нищо, че ги чака и "Голямото Пролетно Почистване - Прочистване и Зачистване на останалия Боклук".

ПЕСНЯ "ПУТИН-ХУ*ЛО".

песня ( обама барахло)

Супер Путин хвана 21-килограмова щука с етикет на семейно предприятие в Красноярск.

Хитлер така правеше(като путлер сега): Завладява територии в чужда държава с руската армия сваля законно избран кмет и назначава васал на Кремъл който е против народа.

Украинци и руснаци се презират, така както българи и сърби и македонци. Руснаците наричат украйнците хахоли, а украйнците наричат тях москали. Сегашната война е за независимост на Украйна от Империята на Злото

Добре е обаче да уточняваш коя е "Империята на Злото" ! Много хора не знаят, повечето хора по света наричат така САЩ а пък някои в България наричат така Русия. Нужно е уточнение...

Това четиво е предназнАчено за червени лумпени-русофили, възстанниците са редовна руска армия или по точно Спец Наз, въоръжени с най модерно оръжие. Украйнските войници са деморализирани от масивната руска пропагандна машина, така както и комунистическите лумпени у нас, които като Александър Матросов защитават всичко руско, без да знаят и разбират същтността.

дира... вие ме обракахте... са последно какви са ?

много е просташко цялото изпълнение на путин. 0народните му маси ще плащат неговия масраф (вече го плащат)

Не са руснаците тези..., които дължат по 185 000 на калпак като се започне от пеленачето..., та до пенсионера... И точно за това е сегашната антируска дандания, защото спряха да купуват ценните сащнакски книжа в които май няма кой знае каква цена освен тази за хартията на която са напечатани... Но сащнаците трябва да дадат назидателен пример за всеки, който спре да им хрантути... самочувствието...

само че американската икономика продължава да расте стабилно. Руските маимунджулуци май вредят най-вече на самите руснаци.

Днешна Русия се изравни с фашистка Германия и исторически по нищо не отстъпва. Сега остава отцепените територии да се обединят с кораба майка и да продължи настъплението към Молдова.

СЛЕ ВОЙНАТА СИЛИСТРА , БЪЛГАРИЯ БОЛГРАД , ОДЕСКА ОБЛАСТ, РУСИЯ 246 КМ:)

"Дебалцево е под контрола на Донецката народна република Назначен е нов кмет на града."-Какво да коментираме.Руските терористи махат кмета избран от народа и поставят свой васал на Кремъл.Така се правят руски избори от незапомнени времена....

НОВИЯ КМЕТ НА ДЕБАЛЦЕВО БЕШЕ СЪС ЗНАМЕТО НА ГЪРЦИЯ НА РЪКАВА СИ - 5-ТО ПОКОЛЕНИЕ ГРЪК :))) ... ТАКА СЕ ИГРАЕ ГОЛЯМАТА ИГРА - КОГАТО ПРИВЛИЧАШ ЦЕЛИЯ НАРОД ДА РАБОТИ ЗА РУСИЯ :)))

И ти си трето поколение руснак , ама искаш да командваш в България! (солдатите 1944-45 където минава изнасилват момичета,жени,момчета, и баби.Ти май се нежелано заченат.

нашата тиква като дойде на власт нали махна всички, които не са на негова страна . Така е със всяка нова власт !

Путин съвсем е изкуфял. Вместо да нападне Турция, той нападна Украйна. Ами, то така, утре може да нападне и България. Руснаците, ако не искат да фалират, трябва скоро да сменят Путин.

Русия ще нападне там, където има натовски бази и войски, и България си е подложила вече за*ника да бъде бойно поле.

Абе пак ще ги посрещаме като освободители! Този път в Шабла първо...

БАЙ ГАНЬО ПРАВИ ИЗБОРИ: Лулчо Докторов е цял-целеничък Задунайская Губерния, а Иваница Граматиков никой не го познава и nota bene, той е руски възпитаник, следователно предател на нашето мило Отечество. .... РУСОФОБИТЕ БЛЪСКАТ ЕДНА И СЪЩА ПЕСЕН ОЩЕ ОТ АЛЕКОВО ВРЕМЕ :)))

Даа, новоизлюпените ни политици веднага след Освобождението голям страх ги е тресял нещо да не би да им застраши току що получената власт. За тях Русия се явява конкурент и нищо повече. Естествено че ще я мразят. :)

РУСКАТА АРМИЯ ТВА , РУСКАТА АРМИЯ ОНОВА ... АМИ ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ :)))

В случай, че се обявят за руска империя, то ще имат и... юридическо основание да си искат обратно Аляска... и всичко с неустойките за след стоте години наем...

Радвам за тази победа на бунтовниците. Но ако погледнем от високо на нещата - това е пирова победа. Млатене и жертви между два много близки народа, доскоро били в една и съща държава. За което са виновни САЩ. Така че това е вид тяхна победа, макар че какво ли печелят от нея и за какво им е изобщо? Все едно Москва да успее да насъска Тексас и Алабама и в последвалата патаклама между тях да загинат няколко хиляди американци. Че и да им налага санкции заради това, че воюват. Да, това е един вид упражняване на надмощие над врага - ако пожелаеш можеш да го дестабилизираш, да му причиниш жертви, разрушения, сериозен спад в икономиката. Това малко или много обезсилва врага. Но Русия и САЩ не са във война че да има такива действия между тях. Всъщност трудно ми е да намеря точните думи за действията на САЩ. Мръснишки е меко казано и неточно. Достатъчно показателен е фактът, че където САЩ са се намесвали следва разруха с много жертви.

Сащ нямат друг избор освен постоянно да воюват някъде и ще го правят докато някой не ги спре, завинаги. Ето причините: Защо воюваме - 1 от 10

поели пълен контрол след като украинците се изтеглили ....смешници пълни

Долу горе, кактои германците са се изтеглили от москва през всв... чак до берлин... голям смях явно е паднало...

Голям бой ядоха фашагите. Те от друго не разбират, само бой за тях . Слава на героите от Новорусия !! Кога ще бъде победния им марш в Киев ??

До тази вечер подкрепях действията на Путин но след като разговарях с мой приятел украинец картинката се оказа съвсем различна. Това което става там е чудовищно .Според неговите думи няма никакви опълченци, това е редовна руска армия, хората са уплашени не им позволяват да се евакуират искали да ги ползват за жив щит..горките . Не вярвам да ме лъже независимо че е украинец той е обикновен човек както всички нас, не е и военен.

Това ли можа да измисли плиткото ти мозъче. Даже не знаеш как да напишеш една лъжа. Ако беше малко по умен, щеше да схванеш че си противоречиш.

Не знам за кое по точно си противореча единствено споделям информация от първа ръка, който желае може да игнорира не искам, а и нямам намерение да убеждавам когото и да било. Това със соросоида направо изби рибата накара ме здраво да се смея колко промити мозъци има.

Я не разправяй смешки, моля те! Че ти какво друго очакваш да ти кажат тъпите укри, които нищо не виждат, освен зомбиращата и креслива пропаганда по своите телевизори. ТАМ НЯМА ДРУГО МНЕНИЕ! Има руснаци и това е. Нали и нашите тука се опитаха да ни гъбаркат вначалото, ама разбраха, че не сме тъпи и гледаме и други източници. Малоумник!

И само да добавя въпростният човек живее в Лвов и не ми се вярва да е само плод на пропагандата по телевизията все пак събитията се случва под носа му. Както и да е всеки има право на мнение

Навъртаме тубата малко назад къмто началото на конфликта и спокойно могат да се видят доста страннхите подразделения на "редовната руска армия" съставени от жени и старци без оръжие които застават срещу танковете и беемпетата на... украинската армия... като от време на време им се удава да ги овладеят буквално с голи ръце и думи... Отделно като се гледат клиповете на опълченците, човек и сам може да прецени до колко въоръжените доста архаично опълченци, много от които са доста поживели са руски военни части... Може и да имаш такъв приятел, веъпреки, че епо-вероятно да е въображаем, но предпочитам да разчитам на фактологически или поне логически обосновани сведения...

От украинското КГБ ли си?

Твоят приятел, украинец, да не би да е от сополството на ул. Козяк?!!!

Този Столенберг е потресаващ! Че и снимки показва на супер-модерна щабна машина за над милион долара, пленена от батальон Кулчицки... Дори от сравненията в уикипедия става ясно, че това е камион-фургон с радиостанция Р140М... Производство 60те години на миналия век... Както се изрази един от коментаторите: Тази машина може да струва милион само ако някой е качил в нея сак с един милион долара... Другото доказателство е безпилотник марка Еникс намерен във водите на Азовско море, който дефакто е летяща мишена... за еднократна употреба... и това лесно може да се свери със сайта на фирмата производител... Хайде, че порошенко лъже е повече от ясно, но е смайващо, че западните политици... и още повече натовското командване... приемат очевадните порошенкови глупости с доверие, като че ли идват от препроверени ен пъти източници от класата на сиенен, тасс и бибибси взети заедно... А става дума за недомислици, които и неспециалист може да провери с подръчни средства... За какво оръжие, какво достойнство бълнува, когато в тубата се виждат колоните от обезоръжени предали се украинци и изоставените танкове и бмпта с бели ивици, които опълченците подкарват или завличат все едно са им изпратени като коледни подаръци... Нямам идея какъв е целия смисъл на това невъобразимо, примитивно лъготене от страна на киев и правещите се че му вярват политически върхушки... Дали са болни нещо или просто копнеят да се дискредитират като уважавани институции или нещо друго, тепърва ще се разбере...

Фашизма няма бъдеще и нито една държава не му дава никакъв шанс, освен Украйна. Да са им честити Бандера и Шухевич и Дебалцево също!

Къде го видя фашизма в Украйна сегаИ кога Бандера е бил фашист,единистено е искал независимост за Украйна!То и БГ е била съюзник на Хитлер,е,за сметка на новите земи!Търсите си поводи за за руската агресия!Германия го отрече, забрави и се възстанови,тука още философстват,да си намират поводи за простотии!

Като не си учил история поне се научи да ползваш енциклопедии!

УСТАФКА УСТАФКА

Прост народ слаба държава.

Веднъж Петко Стойчев по време на оперативката ни зададе следния въпрос: коя жена в Завода прави най-хубавия минет ? И ние в един глас отвърнахме: МАРЧЕЛА!!! То беше ясно, Марчела беше много напред с френския, май имаше и френска филология, остави другото, ами почти на всички бараби в Завода ни беше правила свирки... Но Петко Стойчев ни разочарова: "Не познахте, не е Марчела, а Тодорка Панайотова!" Не можехме да го повярваме! Че Дора се чукаше с директорите - то е ясно, ама не знаехме че има чак такива скрити таланти!... Правела най хубавия минет, стига бе - къде сме спали досега?!

На Марчела проблема й го знам. Лъгаха я сума народ, че ще се женят за нея и така й мина младостта - вместо на деца сега се радва на едно куче, дето ходи да го разкарва нагоре надолу като ненормална.. И не само тя е така. И Антоанета Иванова и Станка имат същата съдба. Останаха си ялови, щото в Завода живота им мина по оргии, секс с директори или който там се намери, после аборти и ходене по доктори да си лекуват венерическите болести, а като дойде време да раждат се усетиха, че вече са повредени като жени и на доста почтенна възраст, които за нищо не стават... Долни пачаври!

А 1989г. помниш ли?Как скачахме, как викахме помниш ли? Но си заслужаваше, постигнахме мечтите си. Ето сега 2015г. откровено и гордо мога да кажа аз съм гей.

Така беше на времето првехме секс със жени и без пари, сега само педали нито за секс ставате нито пари изкарвате.

ми много си грозен, на циганините не им става като те видят какъв си оживял аборт...