САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции

Съединените щати обвиниха Русия, че обстрелва с артилерия украински военни позиции оттатък границата.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато Русия напада, не остава съмнение, че е нападнала. Това са пълни тъпотии и всички го знаят. В същото време украина стреля по руски села, по заповед на шефовете си, за да предизвика трета световна.

Провокациите от страна на САЩ към Русия продължават. Докато в руско село падат 40 украински ракети, амреиканците обвинявали Русия. Гответе се за трета световна война.

Преди втората финладците провокираха мирните съветски жители... После и поляците... След това дойде ред на прибалтийските - Литва, Латвия и Естония... Бесарабия и Северна Буковина също трябваше да се "освобождават"... Следваше Румъния с петролните й залежи (Хитлер да остане без горива) и след това?... Хитлер изпадна в цугцванг - за да удължи агонията си просто нанесе изпреварващ удар на 22 юни! Последствията за човечеството ги знаем. Запитваме ли се обаче какви щяха да бъдат ако не беше нападнал?

Напъни си мозъчето или поне потърси в интернета в колко страни в момента има чужди войски. Поне две дузини. И не са руски. И не немски. и само няколко са френски и английски. Обзалагам се, че някои от тези страни не можеш да покажеш на картата. Но съм сигурен, че знаеш чии са.

Когaто Путин идвa нa влaст свиквa всичките олигaрси и им кaзвa следното : ...Вижте кaкво момчетa ( ребятa ) досегa беше тaкa 80% от печaлбaтa зa вaс,a другите 20% дaвaхте зa подкупи нa политиците,зa дa не ви зaкaчaт, но от днес ще бъде тaкa : 80% зa държaвaтa,20% зa вaс,който е съглaсен ще бъде добре,който не е съглaсе отивa в зaтворa и освен товa губи целия си бизнес...избирaйте ! " Тези който сa се съглaсили ( кaто Aбрaмович ) днес сa в тоо-30 по богaтство в светa.Другуте несъглaсните вече сa фaлирaли и сa нa почивкa в Сибир,или сa починaли при стрaнни обстоятелствa !

са към силоваците! Е, като станаха и политици и държавници... Но не към държавата!

Съглaно докaзaтелствaтa нa Сноудън aм.тaйни служби сa снимaли хорaтa който следят голи и докaто прaвят секс,след товa с тези снимки сa ги изнудвaли....Товa ли е великaтa aмерикaнскa демокрaция...? Отивaм дa дрaйфaм....

Понеже пишете кой бил мaфиоз и кой не я ми кaжете следните знaкови мaфиози чии грaждaни сa били : Aл Кaпоне,Лъки Лучaно ,Мaйер Лaнски ,Aнтъни Aкaрдо ..,

в сравнение с Япончик, Барсуков-Кумарин, Алмаз, Гафур и т.н.

Версии имa много,aмa сaмо помислете : Сепaрaтистите aко бяхa свaлили сaмолетa щяхa ли дa дaдaт кутиите нa рaзследвсщите,товa е все едно убиец доброволно дa предaде нa полициятa оръжието с което е извършил убииството,или крaдец обрaл бaнкa дa предaде зaписите от ихрaнителните кaмери.....

Гледaх брифингa нa г-жa Псaки със журнaлисти-Тя кaзвa "......ние имaме докaзaтелствa от рaзузнaвaтелните служби,че......' Кaзвaт и "..дaйте дa видиме докaзaтелствaтa...." Отговор "..a не може те сa секретни !!! Когaто обвинявaш някого зaдължително.е дa приложиш докaзaтелствa ,aко ли не товa е чистa клеветa,съглaсно зaконите нa прaвото,всеки е невинен до докaзвaне нa противното ( орезумция зa невинност ) Aко не aз могa дa твърдя че съм мaрсиaнец , или нaпример нaследник нa бритaнския престол или че еди кой си е кaмилa и т.н.

Какво право и САЩ? То ако важеше за тях правото, нямаше да се стигне до тук. За пропагандата е важно да не спират глупостите.

е Русия! Смях!...

сащ започват да стават много смешни, толкова много доказателства имат на приказки :)

Тези вече се оляха. То бива омраза, то бива завист, но гордият украински народ счупи вековмите руски окови. Въпрос на дни е населението в двете щгоизточни области с помощта на армията съставена от безброй идейни доброволци да се избави от подкрепяните от Москва терористи. Свободата няма алтернатива

Така е-безброй идейни доброволци. В нета даже има видео как бързащи за военното окръжие в маршрутка младежи са пресрещнати от "Десен сектор",които ги улесняват в стремежа им да попаднат по-бързо в армията и да бъдат пратени на фронта: свалят ги от таксито и ги товарят на един "Урал". Младежите са толкова шокирани от сполетялото ги щастие,че не могат да изразят адекватно радостта си явно,защото се дърпат и протестират. Добре поне,че баща ти не направил грешката да те припознае като свой;-).

Как може да се хващате на такава тъпа пропаганда. Това е инсценировка на КГБ, един от намерата в безкрай ният им репертуар.

Ако става въпрос за сарказъм, имаш пълното ми одобрение.

А САЩ като какви налагат тия санкции по същата логика те трябва да имат толкова санкции е и въздуха да са им спряли .

Фанта, ти какво си злорадстваш за Русия, която при всички обстоятелства е богата държава и има голям резерв валута и злато и ще продължава да има печалба от продажбата на енергоресурси и когато сам седиш в локва от пикня. Помисли си какво ще ядеш утре. Световната банка внесе Русия в списъка на богатите държави с дохода на главата на население висок. Преди беше средно-висок. Дори и да стане пак средно-висок, ти си за това само можеш да мечтаеш. Средната им заплата 1000 долара. Русия съвсем не е същата каквато я бълнуваш и да внушаваш на други. Средния руснак купува имоти по целия свят в това число и в БГ.А ти си къде имаш имот зад границата? А?

Не разбирам - САЩ си налагат санкции без никакво юридическо основание. А и получават подкрепа от ЕС. Много се радвам на "неопровержимите им доказателства", ама няма нужда от тях.

Кагебешникът се ожесточава с изпадането в изолация, но няма да му се размине. Русия изпада все повече и повече в рецесия. Скоро ще им санкции по сектори в икономиката и тогава ще види Путин какво е депресия.

Нещо трудно ти се разбира, май си мастика не си фанта.

Да плашиш със санкции най-богатата на всякакви ресурси страна в света е като това гордо да изпляскаш на масата двойка пика на човек,който държи каре аса;-).

ако беше вярно. Ами Русия да вземе да си огради границите и да се изолира напълно от останалия свят! И да си живее с ресурсите. Но да не закача никого извън стените! Останалите щ се оправят и без нея и нейните природни богатства! Тя обаче докъде ще стигне (свърши)?

Украина маймуна с граната. Най-вероятната версия, която вече се потвърждава и от самата Украина, а преди това и САЩ, че е станала грешка. Украина почти се признава, че грешката е станала по време на ученията им. Възниква въпрос: какво щеше да стане, ако тя би притежавала ядреното оръжие.Тя би погребала не само Русия и Европа, а и целия свят. И тя продължава да претендира да бъде ядрена държава. Все едно на дивак да му дадеш ядрена бомба и той да тръгне да воюва с съседното племе.

САЩ са виновни с тия санкции,вместо да спират Калашников-да купуват,много да купуват,та да я обезоръжат накрая тая Русия,по прашки да я оставят

Лоша новина за съжаление. Намерих това преди малко случайно, хубаво да го четат хората. Влез в Гугъл и прочети: Henry Kissinger: In 10 Years, There Will Be No More Israel;

Честито!!

Защо е лоша новината, напротив.

Влизаме на страницата на Хюман райтс уоч и четем: Ракети ГРАД, изстреляни от правителствените сили на Украйна са причинили смъртта на поне 16 цивилни от Донецк и околностите на града. Използването на неуправляеми реактивни снаряди в населени с цивилни райони нарушава международния хуманитарен закон и законите за водене на война, и може д се определи като военно престъпление. Дори тези започнаха да се усещат, че спиралата става все по-стръмна.

Swebus

Чета дивотиите, че руснаците "срупали" 15 000 войници на границата с Украина и се дивя на плитките мозъчета, на тези които вярват, че това е голяма струпване на войски. Само за сравнение пръблизителната дължина на границата между Русия и Украина е 1450 км. Това прави "струпване" на цееели 10 души на километър :) :) :) По тази логика ние струпваме войски на границата с Турция защото има горе-долу по 10- 15 въоръжени лица пазещи границата от нелегални имигранти.

humfry

Една статия на Пепе Ескобар. "Беше путинова ракета! И ето я присъдата: текущата трагедия с авиокомпания Малайзия, която е втората за период от 4 месеца, е "тероризъм", извършен от "про-руски сепаратисти", въоръжени от Русия, и Путин е основния виновник. Край на историята. Всеки, който мисли другояче, да замълчи. Защо? Защото ЦРУ каза така. Защото Хилъри "Ние дойдохме, ние видяхме, той умря" Клинтън каза така. Защото напълно лудата Саманта "Отговорност да пазиш / Responsibility to protect" Пауър каза така - вдигаща оглушителен шум в ООН, всичко надлежно отпечатано от заразения с неоконсерватизъм Вашингтон Поуст. Защото Англо-Американската корпоративна медия - от CNN до FOX (която се опита да купи Тайм Уорнър, която притежава CNN) каза така. Защото президента на САЩ (ПНСАЩ / POTUS) каза така. И най-вече защото Киев гръмогласно казано такава на първо място. От самото начало всички те бяха наредени на опашка - неизменно истеричните купища "експерти" на "американската разузнавателна общност" буквално с пяна на уста срещу "злата" Русия и "злия" Путин. Разузнавателните "експерти", които не можаха да идентифицират конвой от блестящи бели тойоти, пресичащи иракската пустиня, за да превземат Мосул. И все пак, те вече отсъдиха, че няма какво повече да се разследва, незабавно решавайки гатанката с MH17. Просто търсене по темата разкрива, че MH17 наистина е бил отклонен с 200 километра на север от обичайния маршрут на авиокомпанията в предишните дни, като по този начин е бил въвлечен директно по средата на зона във военен конфликт. Защо? Какви инструкции е получил MH17 от киевската кула за контрол на полетите? Всичко това се случва два дни след като БРИКС анонсира, противоотрова на МВФ и СБ, прескачайки американския долар. Малко преди свалянето, два изтребителя са ескортирали лайнера."

Русия води мръсна политика и мръсна война в Украйна! Напълно в стила на чудовището КГБ.

Има голямо значение как точно го гледаме и дали изобщо гледаме или само мааме лозунги, като по времето на социализма. Колкото и силни думи да ползваш , са си само думи. Липсва мисъл.

не само смисъл - няма ДОКАЗАТЕЛСТВА. Русия е в правото си да се защитава. За съжаление медийната война взима повече жертви - масово замърсява мозъците и убива душите на хората.

Трябва да си доста кривоглед, за да го погледнеш точно по този начин.

Доказателствата къде са ? Ние всички можем да плямпаме и какво от това?

Напишете в YouTube: Malaysian Airlines plane crash: Russian military unveil data on MH17 incident over Ukraine (FULL) И гледайте доказателствата със снимков материал кой е извършителят.

Знаем, че Русия е свалила самолета и обстрелва мирните демократични позиции на националната гвардия. Даже не Русия, а лично големия лош Путин. Смятаме, че урагана Катрина също е негово дело. Предизвикал го е с мощно диктаторско изпускане на газове. Има данни, че той е хвърлил варварския метеорит дето изби невинните динозаври. Тая гад не спира да тормози добрия цивилизован свят. Трябва да сме твърди и единни в защита на ценностите си, свободата и американския начин на живот. Който не вярва в това е руска подлога, комунист и недемократ.

Добре бе, като имат доказателства що не ги показват никъде? Те и самолета бяха снимали уж, ама нещо не се получи врътката.

Ха сега да видим кои тиражива тази новина в манипулативен контекст...а Дир. Ха сега да видим потока на парите за тролене откаде идват..въпрос с понижена сложност имаики се в предвид, че е видно кого обслужват. Е чичо Сам, наври си разузнавателните новини в ан-у-счето и си пални фитила за да не чуем никога повече за теб.

Преди два века САЩ е заселена със затворници от Британия. И до ден днешен от САЩ освен престъпления нищо добро не идва!

но няма да споря! Каквото и да е било - било е преди повече от два века. А в последния век криминални престъпници (повечето излезли или ибягали от затворите) с идеологическа маскировка превземат Русия (за около половин век и половин Европа) и превръщат собствения си народ(и) в затворници! Наследниците им продължават да управляват и да "творят" чудовищни престъпления!

Време беше...

Даааа, след като номерът със сваления самолет не мина и работата се разсмърдя, пиндосите отново заредиха лайномета и изстреляха поредната опашата лъжа. Не е важно дали някой им вярва, важно е всеки ден да се твърди , че за всичко е виновна Русия. Достойни наследници на д-р Гьобелс...

Те са още по-големи фенове и на онова мизантропско недоносче Едуард Бернайс и неговата "Пропаганда";-).

И така да е, време беше мечката да ги понагази. Да им навре в муцуните някои реалности. То не бяха стрелби по руски гранични постове, обстрелване на руска територия, невинни руски жертви. Разбира се, че Русия няма да участва пряко в този конфликт, но в момента, когато на руска територия падне украински снаряд, трябва да има подобаващ, разтърсващ отговор, за да се сещат с кого си имат работа.

Да бе, нали същото разузнаване потвърди и хим. оръжията на Садам и тираничния режим на Кадафи и Асад (последния официално и законно преизбран), но чудно защо не гледа малко по на юг, където след незаконна окупация се твърди, че палестинците обстрелват чужда територия...???

Съветвам любопитните да прочетат една много интересна статия от Pablo Escobar - It was Putin's Missile? Човекът коменитра някои интересени моменти, като например, че в Куала Лумпур се намира Комисията за военни престъпления, която обяви Израел за виновни в престъпления срещу човечеството. Четете, уважаеми, това може само да Ви е от полза!

Благодаря за занимателното четиво,колега! Ама нали знаете-логично мислещите ги обявяват за конспиратолози,а конспиратолозите-за луди;-). Трябва да се ВЯРВА в демократичните ценности и толкоз.

Опааааааа! Малайзия освен Израел е обвинила Буш, Блеър и Чейни в престъпления срещу човечеството по време на войната в Ирак. Малииииии!

Ушите на Обамата клепнаха от лъжи. А носът му става все по-дълъг ....

,,Американските сведения показват, че след като малайзийският самолет беше свален на 17 юли, оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна, каза говорителката, цитирана от Франс прес.,, Ето, това е манипулация в чест вид. На пръв поглед двете части на изречението нямат нищо общо, но е е така. Изречението внушава кой е свалил малайзийския самоет.

Колега, прав сте да си правите изводите, но Ви съветвам да не ги представяте, като факти. По този начин действат повечето медии, когато искат да манипулират общественото мнение. Дръжте се над тяхното ниво и се придържайте строго към фактите!

И кои са фактите молим? Една жена каза на пазара?

Верно е! вервайте ми. С тез две очи видях, как руснаците с прашки прехвърлят цели тонове джелеза с двойно предназначение, сиреч оръжия, БТР-и, изтребители и тук, там някой Дъб2453/тинтири минтири. Също използват великият, най-мощният автоМобил Трабанат 71 ( е нема на ръце да прехвърлят, де). Вервайте ми, фотоси не ви требват.

Русия е опасна за света. За щастие, отпорът срещу нея ще става все по-голям. Путин успя да накара целия свят да мрази руснаците. Това, че в БГ няколко хиляди сополивци го подкрепят, няма абсолютно никакво значение.

За щастие така мислят шепа инфантилчета и шепа ..., които ходят с едни посланници на едни паради.

Обратното е-няколко хиляди сополивци,на които мама прави закуската и оправя леглото, са си промили мозъците с американските ценности и си мислят /всъщност други мислят вместо тях/,че подкрепят САЩ. Доста от ранобудните студенти и гротескна мрежа бяха със слушалки в ушичките на протестите. Първо заподозрях,че така се инструктират в реално време от хората-кукловоди,но после разбрах,че в случая параноята ме е подвела: младежите просто са си запушили ушити,за да не свири вятъра в празното пространство между тях;-).

Всяко твърдение на хамериканците е лъжливо и манипулативно. Украинските фашаги винаги се представят за невинни демократични херувимчета, с нежни и човеколюбиви душички. А руснаците са ненавистни злодеи. Чак става смешно, ако последствията не са толкова трагични и пагубни за всички.

САЩ - голе-е-е-е-мите демократи! През океани и планини се тревожат за всички! А при тях няма такова нещо. Те не водят войни, не нападат чужди страни.................

Затова има нужда от руска база вна куба!

От известно време, един въпрос не ми дава мира. Въпросът е: Защо, годишно Вашигтон потрошва 68 милиарда долара за разузнаване и подслушване?!!! Да сканира, някакви снимки от интернет мрежата?!! И да ги използва, както и е угодно?:-О

защото имат пари и искат да държат войната далече от тяхната територия. Русия явно е антипод на САЩ

Тука си направо в десятката. Русия очевидно е антипод на САЩ.

humfry

Знам, знам, че Русия са "най-лошите" и виновни за всичко. Ама да се замислим пък все пак възможно ли е всички останали да са толкова хрисими? Има някаква такава тенденция на световно ниво, когато в някоя държава някой не играе по свирката, то в резултат изникват бунтовници /борци са свобода/, които незнайно откъде са добре въоръжени и обучени. Едновременно с това от други държави потича река от обвинения, медиите започват да пеят в хор, като накрая идват гордо и демократизират. Накрая, след години кръвопролития, когато нещата се уталожат, макар че това е силно казано, понеже обикновено се образуват крайни групировки, съвсем случайно се оказва, че икономиката на демократизираната държава се държи изцяло от демократизатора. Не ви ли се струва поне малко странно всичко това?

Дано на руснаците не им заврат самоварите, че тогава ще стане лошо...

Леле, каква защита от позитанци на Путин. А той е побойник от маалата. Той се страхува от Запада. На него проблемите ще му дойдат от изток. Опасявам се, че границата на Русия с Китай ще бъде на Урал.

Китай - последната надежда на русофоба. Щото ясно се видя, че Чичо Сам няма да може.

Аха. Затова Първата дама на Китай /известна народна певица-за нея казват,че съпругът и преди да стане премиер на Поднебесната бил известен покрай жена си:-)/ като гостува в Русия пя с Александровския хор "Прощание славянки" на руски;-).

Кой, как, защо стреля! "Според источник, украинските сили смятат, че боинга може да е улучен погрешка, докато укр. военни си настройвали системата. Бил произведен неконтролиран изстрел."

Ако украинците бяха водили нормална цивилизована проевропейска политика гарантирайки правата на руското малцинство имаха шанс да превърнат Украйна в модел за подражание в региона и дори за руснаците в Русия. Те избраха насилието, но историята не познава някой да е успял в дългосрочен план с насилие. С войнствената си политика отрязаха шансовете си да се превърнат в нормална държава. Жалко за обикновените хора.

Украинците разрушиха собственната си държава. Украина съществува само де-юре, а де-факто вече е история. Въпрос на време е, това да се признае от САЩ и Европа ...

Kalin

Американци и обективни сведения е все едно Дявола да оценява работата на Христос.Те са пристрастни и манипулативни в всички свои разузнавателни данни които публикуват и до този момент няма и един случай те да са верни.За сметка на това въз основа на техните манипулирани данни в последните деситилетия избухнаха сумати войни в които загинаха и загиват хиляди хора и цивилни и военни.Смешно,жалко и гадно е изобщо да им се вярва и да им се дава публичност на такива данни.

Журналистите дори не знаят, че MLRS на български се превежда като РСЗО, но повтарят като папагали пропагандните вопли. Става въпрос за РСЗО ГРАД, УРАГАН, СМЕРЧ. А иначе, и да стрелят от собствена територия - какво от това. Значи Израел може, а Русия не - и защо така? Един руски зам.министър попита, какво би станало, ако някой от Мексико обстреля с артилерия територията на САЩ и бъде убит 1 (един) гражданин на САЩ. Колкото до доказателствата на САЩ - виждали сме ги. Още от 11 септември, от ОМП-тата на Садам, на Кадафи, после при "Арабската пролет", сега в Украйна - снимка на украинска ЗРК установка БУК ( 312) правена през март (има дори и сняг на снимката) сега е доказателство, че Русия е свалила Боинга по МН17... Резултатът е един - където минат демократизаторите, трева не никне, само гробове и изгорена земя, съсипани държави и гражданска война.

Интересното предстои - "24 Юли 2014 . Александър Шлапак (финансов министър на Украйна): От 1 август няма да има с какво да плащаме на военните. Как мислите - дали ЕС и УСА ще им дадат пари за да продължат, или това ще е краят на представлението?

Ще се изръсим ние от ЕС за да могат хероите - укропитеци да ручат сало и да унищожават с артилерия и авиация заводите и мините на конкурентите на Беня Коломойский... Хората са неизбежните "colateral damage"... Мир на душите им.

САЩ, НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ ВЕЧЕ....ВЪН ОТ БГ, БГ ВЪН ОТ НАТО!

да отново платените антямерикански писачи се намесиха. за да разберете за какво става вапрос все пак е добре да видите на каде бяга цивилното население-кам украина или кам руся...ето така ще разберете, че в раиона на военни деиствя не живее население с руско самосазнание... и кои е агресора

На когото все още му е интересна катастрофата на Боинга в Украйна, може да потърси в интернет и прочете: "Хочу странного - MH 17" Там е даден доста подробен анализ на полета ...

Имаме доказателства... ама на вас няма да ги покажем. Не си ги даваме, че току-виж ни ги повредите нещо!

Ми тие имахте и неопровержими доказателства за къде ли не по света, където нахлувахте с войски в суверенни държави. Ясни са намеренията ви да подпалите Европа колкото може по-далеко от сащ. Това вече и на малоумните стана ясно.