Укрепва ли още повече руско-китайският съюз на фона на войната в Украйна или ще се пропука?

Сегашната ситуация не позволява на Китай да разгърне изцяло потенциала на отношенията си с Русия, но руско-китайският съюз е малко вероятно да се пропука

Обратно в новината

Коментари - Укрепва ли още повече руско-китайският съюз на фона на войната в Украйна или ще се пропука? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очевадно е че русия китай и индия вече са един юмрук и познайте драги българи ние отново сме на грешната страна

Китайците имат само един интерес по отношение на Русия - да я изядат.

Русия става все по жалка с непрестанните си опити да се издокара като кучката на Китай хахах хахахаха.

Китай НИКОГА в историята си не е имал съюзници. Само бизнес интереси. Поради тази очевадна причина, съюз с Москва е невъзможен. Само извиване на къси руски ръчички.

Извикайте някой "независим" журналист да Ви каже, че Русия вече е фалирала, контраофанзивата е успешна, а чиповете от пералня са вече на привършване и Путин моли другаря Си да му прати калкулатор.....

Пък Газпром обяви най-плачевните резултати за 21ви век с приходи под 45% в сравнение с предишната година. Направа да падладейш.

Я, виж, виж и провери пак въпросната стойност, защото има огромна разлика да отчетеш 45% спад в приходите и да отчетеш 45% спад в износа за нещо, към Европеистан, при положение, че едни номенклатурни дечица вдигнаха цената на същото нещо до невиждани стойности и то международните пазари.... Приказката за атрибутите на коча, и чакащите тяхното падане.....

Аналитично фантазирсне или фантазиите на един анализатор на тема как онези дето ме бият ще се скарат и на мен ще ми се размине този път боя.

Технологиите са вече източни, а малкото останали западни технологии те вече ги имат. Освен това западните технологии са измислени от китайски и руски учени, които с охота ги споделят и на изток.

добре

Много смешно :)

Пазарите са им на запад. Технологиите им идват от запада. Имат проблем с икономиката и населението-сами си го признаха вече няколко пъти. Обаче видиш ли, в името на българо-съветската, пардон, китайско-руската дружба, щели да си съсипят окончателно икономиката. В замяна на????????????

Само в мечтите на Путлер !

Ну да, конечно укрепляется ! Особенно после 1968-ом году, хунвейбинов на острове Даманский......Кто нибудь помнит етого?

Русо-китайската дружба е в разцвета си! Съвсем скоро ще се вземат - Китайците ще вземат източна Русия.

Това което укрепва с бързи темпове в ммента е киайското влияние в целия свят.

На теб точно как ти влият китайците? :)

Всичко около тебе е китайско, произведено с руски суровини

2023-01-03 04:16:33 А (нерегистриран) Дир.ру. кога ще спре рашистката пропаганда? ------- А АНТИ-ПРОПАГАНДА ....ПОКАЗВАЩА, И ДОКАЗВАЩА УНИЗЕНЕТО ПОЛОЖЕНИЕ, В КОЕТО ТОЗИ ГНОМ, ПОСТАВИ БЛЯДОВЕТЕ - НАЙ-ПРЕЗРЕНАТА И ОТХВЪРЛЕНА ОТ СВЕТА НАЦИЯ СЛЕД 24,02 НИТО ЕДИН НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЕМАН НИКЪДЕ ПО СВЕТА - ДАЖЕ ТУК, В ПОРОБЕНАТА КОЧИНА, СЕ НАДИГА МОЩНА АНТИМОСКАЛСКА НЕПРИЯЗЪН , КОЯТО СЕ ВИЖДА В % НЕ-ГЛАСУВАЛИ НА Т.Н. "ИЗБОРИ" ! ДОКАТО "ДЪРЖАВАТА" ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ ДЪРЖИ "ЗАКАЧЕНИ" ЗА БЛЯДОВЕТЕ - ИКОНОМИЧЕСКИ , ПОЛИТИЧЕСКИ И КУЛТУРНО - ЩЕ БЪДЕ МРАЗЕНА ОТ НАРОДА !

Дирника пробутва друга пропаганда, сляп ли си?

Здраво си го сложиха хамериканците. Здраво.

АМЕРИКАНСКИТЕ КОРАБИ В ЮЖНО КИТАЙСКИ МОРЕ СИГУРНИНПАЗЯТ КИТАЙСКИТЕ КОНТЕЙНЕРОВОЗИ КОИТО ИЗЛИЗАТ ОТ ШАНХАЙ В ПОСОКА АМЕРИКА ..... А В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ НАТО ПАЗИ РУСКИТЕ КОРАБИ С ПШЕНИЦА И ТОР ОТ ИТАЛИАНСКИТЕ ПИРАТИ :)

не позна....пазят Юпония и Южна Корея а Средиземно море си е на НАТО , още ли не сте свикнали да седите там,в ъгъла,и да си бършете сополите ? Нищо , ще свикнете , само малко бавно зацепвате :)))

Укрепва като руската армия в Украйна,джелезо ,ама изгоряло.

ВСЪЩНОСТ И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ИМАТ СТОКИ ОТ КОИТО ДРУГАТА ДЪРЖАВА СЕ НУЖДАЕ .... НО ЗА РАЗЛИКА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ И ЕС МОДЕЛ ТЪРГОВИЯТА НЕ Е ОБРЕМЕНЕНА С УРОЦИ КАКВО ДА СИ ПРАВИШ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ... И ПОДВИКВАНИЯ ТОЯ БИЛ КОМУНИСТ , А ТОЯ БИЛ ДЕМОКРАТ ..... ПЛЮС , НЕ Е РАЦИОНАЛНО ФИНАНСОВО ЗА КИТАЙ ДА ДЪРЖИ ФЛОТ В АРТИКА ИЛИ ЧЕРНО МОРЕ .... ИЛИ ПЪК ЗА РУСИЯ ДА ДЪРЖИ ФЛОТ В ЮЖНО-КИТАЙСКО МОРЕ ......

Китай е голяма държава с 3500 годишна история ,определено знаят какво правят за разлика от американците които си мислят че владеят света, владеят колонни като нашата Бокова държава.И нея нямаше да владеят ако нямахме толкова лакоми и прости управници!

5000 годишна история.

Гледам всички колонии дето твърдиш , че са американски са по-добре от нас .

Доскоро Русолюбците гордо разказваха, как рашките изпепелили 10 хил китайци на остров Димански, а сега изведнъж са първи приятели на китайците.

и вече знаят е кой е приятел и кой враг, защото 10 000 китаеца са нищо, а на Тянънмън САЩ поискаха да нпаравят от Китай втора Русия;)

ВСЪЩНОСТ СЕГА ОСТРОВА Е КИТАЙСКИ . ..... РУСИЯ И КИТАЙ СЕ ДЕМАРКИРАХА ГРАНИЦИТЕ ОТДАВНА .... А СЛЕД ОСТРОВА ... ИЗТЕЧЕ МНОГО ВОДА ... В МОМЕНТА ОСНОВНИЯ КИТАЙСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ Е СУ27 КИТАЙСКА СГЛОБКА :)) И СУ35 ИМАТ КЪМ 24 САМОЛЕТА СЪЩО

С евтин газ и петрол от Русия Китай до 2 години ще е задминал САЩ. Газа и петрола в САЩ и Европа е 2-3 пъти по-скъп.

По принцип си прав, но те един автомобил не могат да направят, нямат капацитета, който имат американците. Плюс това ги мързи…

Ще!

Китай купил дълга на САЩ. Сега Си ще го продаде на руснаците. Ахахахаха

Това е много лоша вест за света и още по лоша за Путин. Руският самодържец се надява да получава технологии от Китай. Китайския самодържец обаче иска световно господство за което му трябват ресурсите на Русия - с две думи само след няколко години Путин ще изпълнява чинно заповедите от Пекин включително и целуването на ръце. С две думи най вероятния сценарий е Сибир отива в Китай, Русия става васал и суровинен придатък на Китай и започва нова световна война. Китай срещу Америка и съюзници за налагане на комунизма и концепцията “един път” която не е нищо повече от световна хегемония на Китай. Четете исмаил кадаре !

Китай никога няма да нападне ръката която го храни. А за Русия не му пука.

Т.е. щатите няма да дължат вече нищо? На военнопрестъпници никой никога не се е издъжавал. Ако въобще щатите дължат нещо на Китай... Нещо разбирането за дългови книжа не вие сила

Като се разтопи снега в Сибир ще се появят само китайци.

Китай ще предаде Рашка и с американците ще си я делнат.

Ще ще колкото обама ще стане бял :)

И Русия, няма да воъват, но Китай и Фащ може би.

Руско -китайскста Дружба ще укрепе още повече ,когато Китай си вземе това,което му принадлежи от руската територия

То и Мексико иска да си вземе Тексас и Калифорния ама..

Тексас и Калифорния искат ли?

Мексико иска в САЩ, а не американски щати в Мексико. Болшинството население на тези щати са мексиканци и те със сигурност не искат обратно в Мексико.

Тасаци на рояци!

88888

Хахахаха- след 07.01. 2023г- руССката Коледа, очаквайте ГЛАДНИ ПЕНСИОНЕРСКИ БУНТОВЕ В нацистка руССия;0 Износът на руски газ се е сринал с 45,5% OFFNews Последна промяна на 02 януари 2023 в 15:40 Износът на руски газ за страни извън групата от бивши съветски републики се е сринал с 45,5% през 2022 г., показват данни на газовия гигант "Газпром", цитирани от Франс прес. В същото време производството на синьо гориво от "Газпром" е намаляло с 20% през 2022 г., като общият обем е достигнал 412,6 милиарда кубически метра. "Газпром" посочи, че износът му на синьо гориво извън Общността на независимите държави (ОНД) възлиза общо на 100,9 милиарда кубически метра през миналата година в сравнение със 185,1 милиарда през 2021 г. Преди това Европа беше основният експортен пазар за "Газпром", но доставките бяха драстично намалени поради санкциите след руската военна инвазия в Украйна през 2022 г. В същото време главният изпълнителен директор на "Газпром" Алексей Милер каза, че компанията постоянно е увеличавала доставките за Китай през годината, но не даде подробности за количествата. "От 1-ви януари сме на фундаментално ново ниво на доставки на газ за Китай", посочи Милер. Франс прес напомня, че през миналия месец президентът Владимир Путин откри официално находището за природен газ Ковикта в Източен Сибир, което ще позволи на Русия да увеличи износа си за Китай. Русия няма тръбопроводи за транспортиране на газ от своите газови находища в Западен Сибир и Арктика, които обслужват Европа, до Китай. Но Русия започна да полага усилия преди около десетилетие да разработи нови находища и да изгради тръбопровода "Силата на Сибир", за да доставя към бързо разрастващия се китайски пазар. Първият тръбопровод "Силата на Сибир" влезе в експлоатация и започна да доставя газ от Източен Сибир до Китай в края на 2019 г. Москва планира да построи тръбопровод "Силата на Сибир 2". На конференция миналата седмица Милер призна, че "Газпром" е имал "много, много трудна" година. Той отбеляза "пълната промяна на енергийните пазари", предизвикана от санкциите в отговор на решението на Путин да изпрати войски в Украйна. "Газпром" формира 11% от световното производство на природен газ и има най-големите газови резерви в света.

Немците да му мислят щом износът се е свил с него ще се севива и немското потребление

Китай не го интересува войната в украйна и мен също ! Китай се интересува от евтини Енергоресурси ! Китай не се управлява от Неграмотници !

Москва утверждает, что на стороне Киева незаконно воюют тысячи "иностранных наемников". На Западе тех же людей считают законными "комбатантами". В России наемничество запрещено, но частные военные компании открыто вербуют и отправляют в Украину "добровольцев". Би-би-си объясняет, как отличить наемника от комбатанта, и можно ли наказывать пленных лишь за то, что они участвовали в войне. Президент Украины Владимир Зеленский после начала войны издал указ о формировании Интернационального легиона - официального подразделения вооруженных сил страны. Президент России Владимир Путин еще в 2017 году разрешил направлять иностранцев-контрактников за пределы территории России, а после вторжения в Украину поручил минобороны переправлять в зону боевых действий добровольцев с Ближнего Востока. В России и в Украине законодательство разрешает принимать иностранцев на военную службу. Условия их приема в российскую армию опубликованы на сайте минобороны, в украинскую армию - на сайте МИД. Интернациональный легион: как иностранцы воюют на стороне Украины Сколько иностранцев и добровольцев-россиян воюют на стороне России в Украине - неизвестно. В Интернациональный легион Украины, по данным ее генштаба, записалось около 20 тысяч человек. Российские военные утверждают, что втрое меньше. Законно ли эти люди участвуют в войне с точки зрения международного права и как с ними должны обращаться в плену? Би-би-си поговорила об этом с экспертом по международному праву, сотрудником Датского национального исследовательского центра международных судов университета Копенгагена Глебом Богушем. Кто такие комбатанты Комбатант в переводе с французского - "сражающийся". В международном вооруженном конфликте - как в войне России с Украиной - к ним относятся лица, которые входят в состав вооруженных сил воюющих государств. Такие люди, согласно протоколу 1977 года к Женевским конвенциям, сражаются законно - при условии, что они находятся под "ответственным командованием" (входят в структуру подчинения государству и несут ответственность перед ним), имеют узнаваемые знаки отличия от гражданского населения, открыто носят оружие и соблюдают законы и обычаи войны. Главная привилегия комбатантов - их нельзя наказать только за участие в военных действиях, объясняет Богуш. Если они нарушают законы и обычаи войны, а также другие нормы международного права, их могут судить за конкретные военные преступления. Эти правила запрещают, в частности, атаковать или бомбардировать незащищенные города, селения и жилища, грабить и мародерствовать. Комбатанты должны воевать с комбатантами, насилие, убийство и даже "излишний или чрезмерный" вред гражданскому населению не допускается. "Это ситуация так пошла". Путь российского военного Вадима Шишимарина - от границы Украины до пожизненного приговора Кроме военнослужащих, в состав вооруженных сил воюющего государства могут входить и нерегулярные подразделения ополченцев, участников добровольческих формирований. Если государство признает их частью своих вооруженных сил, они тоже считаются комбатантами. Если такие группы (парамилитарные образования) воюют "в отрыве" от армии - это не комбатанты, говорит эксперт. Замглавы МВД Украины Евгений Енин рассказывал, что организацией въезда иностранцев в страну занимаются сотрудники погранохраны и миграционной службы Украины, а далее их опекает минобороны: они подписывают контракт, получают военный билет, который заменяет им вид на жительство, и в дальнейшем могут претендовать на украинское гражданство. МИД и минобороны России это не опровергают, но утверждают, что в Украину для участия в боевых действиях прибывают "иностранные наемники". Они, по версии российских чиновников, не являются комбатантами и "лучшее, что их ждет в случае захвата живыми, - судебный процесс и максимальные сроки тюремного заключения". Кто такие наемники Наемники, согласно Женевским конвенциям, участвуют в вооруженном конфликте незаконно, и их можно судить за сам факт такого участия. Они не граждане и не военнослужащие воюющего государства, и это их главное отличие от комбатантов. "Отношение к наемничеству в мире негативное, но международное право определяет его узко - смысл не в запрете иностранцам служить в армии другой страны, а в том, чтобы минимизировать участие в боевых действиях людей, абсолютно чуждых конфликту", - говорит Богуш. По его мнению, этот принцип важнее в гражданских войнах и внутренних конфликтах, чем в классическом международном конфликте в Украине. Доказать факт наемничества в таком конфликте очень сложно, но в заявлениях России все "перевернуто с ног на голову", считает эксперт: "Это пропагандистская попытка заклеймить, расчеловечить и исказить роль участников боевых действий, поставить их вне закона". При этом в Женевских конвенциях есть четкие критерии, по которым можно узнать наемника, убедилась Би-би-си. Во-первых, это иностранец, воюющий на территории государства, где он не живет и завербованный специально для участия в вооруженном конфликте. Такое условие сразу исключает из числа наемников трех известных военнопленных - британцев Шона Пиннера и Эйдена Аслина и марроканца Саадуна Брагима, которых Россия передала самопровозглашенной ДНР и позволила приговорить к смертной казни - хотя они жили в Украине и вступили в армию еще до войны, а один из них имел украинское гражданство. Британец Эндрю Хилл, которого власти ДНР обвинили в наемничестве в июле, также переехал в Украину и поступил в морскую пехоту до войны - в 2018 году. "ДНР" приговорила двоих британцев и марокканца к смертной казни. Они воевали в вооруженных силах Украины Другое ключевое условие заключается в том, что наемник воюет в отрыве от регулярных войск, не входит в их личный состав. Это означает, что иностранцы, вступившие в Интернациональный легион, а также воевавшие в составе полка "Азов", тоже не могут считаться наемниками. По этим двум критериям очевидно, что военнопленные иностранцы, которых российские власти называют наемниками, на самом деле - комбатанты. "В Интернациональном легионе воюют не наемники, а контрактники - это структурное подразделение вооруженных сил Украины. Статус комбатанта для них таким образом презюмируется, доказывать это не требуется", - подтвердил Би-би-си Богуш. Еще меньше похожи на наемников, вопреки заявлениям властей и даже омбудсмена самопровозглашенной ДНР, британские волонтеры Дилан Хили и скончавшийся в плену Пол Ури. Как утверждают в неправительственной организации Presidium Network (помогает страдающим от войны жителям Украины), они занимались гуманитарной работой и были задержаны при прохождении блокпоста для эвакуации украинской семьи. Однако Следственный комитет России расследует дела иностранцев, в том числе военнопленных, служивших в вооруженных силах Украины именно по статье 359 УК РФ "Наемничество" Наемник дороже комбатанта Еще один важный признак наемничества - мотивация. Наемник воюет в чужой стране с целью наживы, а не по политическим, идеологическим или религиозным причинам. Кроме того, нужно доказать, что сумма вознаграждения, которую выплатили или обещали выплатить от лица государства добровольцу, была существенно выше, чем у "комбатантов такого же ранга и функций, входящих в личный состав вооруженных сил данной стороны". Юрист Дамьен Магру из Интернационального легиона, работавший до войны в Киеве в юридической фирме Asters, утверждал, что легионеры получают такую же зарплату, как украинские военные. Бойцы белорусского сопротивления заявляли, что воюют против "путинской агрессии" вообще бесплатно. В свою очередь, добровольцы из Сирии собирались ехать в Украину воевать на стороне России "буквально ради куска хлеба", рассказывал собеседник Арабской службы Би-би-си. На странице вербовщиков в фейсбуке им предлагали ехать в Украину за 1500 евро в месяц - меньше, чем власти предлагают контрактникам в России. Находятся ли в итоге в Украине сирийские бойцы, неизвестно, признать их наемниками по этому критерию тоже нельзя. "Я готов сражаться чем угодно": почему все больше белорусов едут воевать за Украину "Лично я еду на смерть". Россия собирает сирийских наемников на войну в Украине - ради чего они готовы рисковать жизнью? "Возможно, есть иностранцы, которые воюют в Украине, потому что им кто-то заплатил, не будучи членами вооруженных сил, - не исключает Богуш. - Но пока это домыслы. Установить это может компетентный суд". В России с 2014 года было возбуждено несколько десятков дел о наемничестве россиян в Сирии и Украине, обнаружила Би-би-си. Суды приговаривали их к срокам от 2,5 до 7 лет. Наемниками в основном признавали (в том числе заочно) добровольцев в составе "Азова". Причем материальная выгода в этих делах "не выступала в качестве ключевого стимула", говорится в российской справке для Совета по правам человека ООН. Эксперты еще в 2015 году отмечали что с точки зрения российского законодательства логичнее было преследовать за наемничество не бойцов узаконенного Украиной "Азова", а ополченцев Донбасса. Добровольцы в "серой зоне" Сложнее всего определить правовой статус россиян, которых отправляют на войну в Украине частные военные компании или российские националистические движения. Они граждане России, на стороне которой воюют, и юридически - не наемники, объясняет Богуш. Но и привилегии комбатантов, по его словам, им скорее всего не положены - поскольку данных о том, что они признаны российскими законами или актами в составе вооруженных сил, нет. По словам эксперта, в международном праве то, что связано с ЧВК пока остается "серой зоной", и четкого ответа на вопрос о том, законно ли их участие в военных действиях, нет. Оценка суда в таком случае зависит от многих факторов, отмечает юрист. При этом он подчеркивает, что неопределенность статуса не лишает попавшего в плен боевика защиты международного гуманитарного права - права на справедливый суд, запрет пыток и жестокого обращения. Зачем военнопленному статус Если сражавшийся на войне комбатант попадает в плен к неприятелю, международное право наделяет его статусом военнопленного. При этом он сохраняет иммунитет от наказания за факт участия в войне. Минобороны России еще в начале марта предупреждало, что у воюющих в Украине "наемников" не будет статуса военнопленных, и их ждет "привлечение к уголовной ответственности". В июле сроки по статье УК РФ о наемничестве удвоили - посадить могут на 7-15 лет. Но в протоколе к Женевским конвенциям говорится, что статус военнопленного, который предусматривает "более благоприятное обращение", гарантируется каждому, кто на него претендует - а в случае сомнения в том, имеет ли человек на него право, он считается военнопленным до решения суда по этому вопросу. При этом обвиняемый в военных преступлениях вправе требовать, чтобы суд сначала вынес решения о том, является ли он военнопленным. Суд может признать, что человек не имеет права на статус военнопленного - например, скрывал что носит оружие и выдавал себя за гражданское лицо, или был наемником. Но и без привилегий статуса военнопленного участник вооруженного конфликта остается под защитой международного гуманитарного права. Ему гарантировано гуманное обращение, уважение к личности и право на справедливое судебное разбирательство. "Убийства, насилие, пытки, надругательства, оскорбления, как и угрозы совершать все эти действия, в отношении пленных запрещены" - объясняет Богуш. Даже заявления о возможности казни иностранцев на Донбассе, по его словам, означают угрозу убийства военнопленных, что само по себе нарушает международное гуманитарное право, запрет пыток и жестокого обращения. В конвенции также говорится, что любой находящийся в плену человек, если он не был задержан как шпион, имеет право на связь с внешним миром. Законно ли отправлять военнопленных в колонии и СИЗО Нет. Женевская конвенция об обращении с военнопленными требует размещать их в специальных лагерях для военнопленных далеко от зоны военных действий и в строго регламентированных условиях. Конвенция также устанавливает правила судебного преследования таких лиц и запрещает запирать их в СИЗО и исправительных колониях без решения суда. Однако большинство военнопленных - защитников "Азовстали" в Мариуполе отправили в исправительную колонию в селе Еленовка под Донецком. Еще около 90 человек вывезли в Россию и заключили в СИЗО-2 Таганрога, причем членов общественной наблюдательной комиссии к ним не допускали. В Россию этапировали еще более тысячи военнопленных, где, по данным ТАСС, "с ними плотно работают правоохранительные органы". По данным "Коммерсанта", избрать меру пресечения тысячам военнопленных с "Азовстали" в российских судах было сложно, поэтому российские следователи допрашивали их "как свидетелей", решения об их аресте перед отправкой в колонию принимали "прокуроры ДНР и ЛНР". Вопросы вызывает и содержание российских военнопленных в Украине. Верховная Рада еще в марте разрешила помещать военнопленных в выделенные для них участки в колониях и СИЗО, ссылаясь на невозможность их доставки в специальные лагеря. По мнению Богуша, практика содержания военнопленных в СИЗО, даже при условии их отдельного от других заключённых содержания, выглядит сомнительной: "Военный плен принципиально отличается от содержания под стражей, которое возможно только по решению суда. И уж точно несовместимо с нормами международного гуманитарного права направление военнопленных в исправительную колонию - место отбывания наказания в виде лишения свободы". Это, по словам эксперта, фактически означает наказание военнопленных за их участие в боевых действиях, что прямо запрещено международным гуманитарным правом.

В России и в Украине законодательство разрешает принимать иностранцев на военную службу.

ТОВА НЕ СА НАЕМНИЦИ

Ти го чете

Си да не седне на земята от два стола...

Единственото по-лошо от войната с англосаксите е приятелството с тях.

Шотландците, Уелсците и Ирландците - англо-саксонци ли са? Иди им го кажи, ако искаш да те обесят за топките.

Шотланците, Уелсците и Ирландците са Брити и са коренното население на Британия. Англосаксонци са Англи и Саксонци племена от Франция и Германия които са заселили Англия.

Китай НИКОГА в историята си не е имал съюзници. Само партньори.

Дядо Си се гаври с Джуджето и го пеца неуморно!

Защо Китай е купил дълга на САЩ ? Каква е идеята

Хахахах

да им е гадно на американците. Други въпроси?

Изолирана, отритната, мразена от целия свят държава с ненормален диктатор и 100% зависима от Китай. В това превърна Русия великия вожд. На последната среща на живо със Си, кремълското джудже беше унизено по всички точки на разговорите. Джуджето искаше директна подкрепа във войната и финансиране на нови тръби към Китай. Единственото което получи беше РАЗРЕШЕНИЕ да продава нефт на под-пазарна цена по съществуващите нефтопроводи към Азия. Равностойно партньорство между Русия и китай НИКОГА няма има. Джуджето с манията си за величие превърна Русия в заден двор на Китай.

Русия и Китай ще шибат джендърския Запад.

добре

Като стане ми се обади. Ще ти пратя кашонче добро пиене. Ама да си знаеш... Няма да се случи.

Отвратително е да гледаш как жалкия путин се подмазва на господаря Си !!!

Давай повръщай !

МАЛКИЯТ МУК СЕ ПОДВИЗАВА В БУНКЕРА, КАКТО И ЧЕКИСТКАТА ИМПЕРСКА НКВД-СЕКТА , КОЯТО ГО ИЗДИГНА, ВОЙНАТА НА ФАШИЗМА СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА НЯМА ДА СПРЕ ! ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ШАЙКА, КОЯТО СЕ Е ОКОПАЛА В БУНКЕРА, НЕ Я ИНТЕРЕСУВА НИТО ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПРОЕКТ "РАСИЯ", НИТО САМИТЕ БЛЯДОВЕ ... ...ИНТЕРЕСУВА Я ДА СИ ЗАПАЗИ "ВЛАСТТА" , А ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЕКСПЛОАТИРА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА, КАТО ЛЕЖИ ВЪРХУ ТЯХ И ГИ ПРОДАВА, СРЕЩУ ТРУДА НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ИЗРАЗЕН В ТЕХНИТЕ "ПАРИ" АБСОЛЮТНО СЪЩАТА СХЕМА Е И ТУК , НА ТЕРИТОРИЯТА, С ТАЗИ РАЗЛИКА ЧЕ ТУКАШНАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА НЯМА ПРИРОДНИ ИЗКОПАЕМИ, НО ПРОДАВА ТЕРИТОРИЯТ КАТО ТРАНЗИТНА , ОКУПАЦИОННА ЗОНА, НА ПО-ГОЛЯМАТА БАНДА В БУНКАРА ! ТОВА Е ПРОСТАТА СХЕМА ! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВЗАИМНО СЕ ПОДДЪРЖАТ , В ПАСЕНЕТО НА ОВЦЕТЕ , ДОКАТО БЪДАТ УГОЕНИ И ГОДНИ ЗА КЛАНЕ И ДОЕНЕ!

Дрън дрън никой няма нужда от европейците те сами се предлагат

добре

Не бе тъпак

Кой говорил, Путин или Зеления, изясни се

Европейската бензиностанция сменя клиентелата и става китайско индийска бензиностанция, но винаги си остава бензиностанция, липсва капацитет за друго. Китайците постепенно ще ги колонизират. Русия заминава в Азия и в близките 50 години няма да има нищо общо с Европа

Ако я има Европа до 10 години, че с тия приятели от през океана.... Те само за себе си гледат, не за Европа.

Евдно време съветската политпропаганда така ни убеждаваше, че ей сега ще колабира империалистическия капитализъм. Е, спомина се СССР.

А ясно, ти не ползваш бензиностанции, щото си на магарешка тяга, ха ха ха. Селяндур в 19 век значи.

Съюзът Русия Китай, в рамките на 3 милиарден БРИКС, е много по силен от жужето нато, което ще яде много бой ако не си седне на зад ни ка

ми, що не земеш да ни пробваш?

Ние изпробвахме наш натовско съюзник като му поръчахме и пшатихме ма 100% самолети, но съюзника ни прецака и не ни ги достави. Такава ще му е помощта и по член 5-ти на нато

на руски троянски коне доставя самолети само на картинка.

Точно така, ние сме троянски кон, и всичко в което сме влезли се е разпаднало.

бутнахме СССР, а сега ще бутнем и РФ

Не бе, сега сме в нато и ЕС, тях ще бутнем. А после и шенген, само да ни пуснат !

В НАТО и ЕС сме руски Троянски кон. Сега ще бутаме РФ.

През ВСВ Хитлер загуби войната, но Сталин пороби цяла Източна Европа. При това с несъзнателната помощ на западните съюзници. Сега тази несправедливост се поправя.

МЕЖДУ КИТАЙ И РУСИЯ, НЕ Е СЪЮЗ, А ВЗАЙМНО РАЗБИРАТЕЛСТВО И ЧУВАЕМОСТ, КОЕТО ВОДИ ДО ПОЗИТИВИ В СВЕТА, А НЕ ДО ИЗБОРНОСТ, КАКТО Е ПРИ ВАС С КОМЕНТАРИТЕ.А МЕЖДУ ПРОЧИМ РУСИЯ В ПРЕСАТА ЧЕСТО ВИ СПОМЕНАВА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАШАТА ПОМИЯ, КОЯТО ИЗЛИВАТЕ ВЪРХУ ТЯХНАТА ГЛАВА, НО СКОРО ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ПРЕРЕГИСТРИРАТЕ И ДА ДАДЕТЕ ОТЧЕТ ЗА КИНТИТЕ И ТО ВЕРОЯТНО НЕ СЪВСЕМ РУСКИ, С КОИТО СЕ ИЗДЪРЖАТЕ.ДЕЙСТВАЙТЕ ТРИЙТЕ БЪРЗО,НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЗЛОБАТА Е ЛОШО КАЧЕСТВО.....

САЩ, Русия и Китай са империи! Те са си разпределили вече районите на влияние, но нещо се карат за конкретните граници! Проумейте го най-сетне! След това ще ви е по-лесно да разбирате геополитиката. А Великобритания им оправя свинщините и гледа да намаже и тя нещо, даже много!

При положение че цялата Американска политика се определя от Германия каква велика сила могат да бъдат първите

Германия все още не е подписала мирния договор, бе друже! Тя е окупирана територия. Канцлер Акт е в сила още около 25 години. К'ви ги дрънкаш?

Знаеш ли че ако немските войски излезнаот от поделенията за една вечер ще избесат англичани и американците докато спят в базите си

хубаво

за съжаление русия отпадна. вече е третокласен играч

Шилo

Китайският външен министър каза във Франция следното: "С Русия ние не сме и не можем да бъдем съюзници! С Русия ние сме бизнес партньори! Китай подкрепя международно признатите граници на Украйна и не признава т. нар. "референдуми" за присъединяване на територии. Тези референдуми са нелегитимни."

Ти кагда стана педераст бе мойто момче беше русофил

Този е двойник

След посещението на Медведиев: --- 1. Китайските банки се присединиха към банковите санкции с/ъ Росия. (турските около месец преди това). 2. Най-голямата корабна китайска компания отказа превоз на руски нефт (без комнетар защо). 3. Китай забрани износа на процесори от тяхната x86 съвместима серия, единственото без USA патент, тези с патента са си забранени отдавна. 4. китайските пристанища отказаха да примат кораби без международна застрахова, т.е. руски петрол над $65/барел. 4. Хуавей (мрежи) затвори офиса си в Рсуия, около месец преди Нокия и Ериксон (те го направиха преди седмица). ----------- Другото са алабализми за "настрение" на "глубинньi народ".

Путин ще бъде унищожен и това е добро.

Та да се върнем на темата Европа е умрял континент с нулев прираст конфликта ще е Китай и Индия двете нови световни сили и техните съюзници

Руснаците се чудят, как е възможно българските предатели да обичат Русия повече от самите руснаци.

Джудже се отчита на Китай, кво му е интересното?

Русия и украйна не представляват интерес.Това не е конфликт с Геополитическо збачение а война на Запада от омраза затова че Русия ги би 1945-та. Интересните конфликти предстоят а те са в Азия Индия Виетнам Корея и Япония плюс Тайван срещу Китай Северна Корея Пакистан и Бангладеш.ето там ще е интересно милярди народи с милиони войски танкове самолети подводници и тн

Я пак!

Ми Русия победи нацистка Германия която изразяваше Западният Свят както го прави и днес.Още Бисмарк след като прекършва тогавашната европейска сила Франция казва под Европа аз разбирам Германия което и до ден днешен е така.Англия не е в Европа реално Скандинавските и Холандия чиито основе н враг е била Франция е с Германия а южните държави Италия и Испания са безгласни и изостанали.Сащ е пълен с немски имигранти най много като брой и де факто Дащ изпълнява политиката на Германия.Например Меркел свали Тръмп.Та в такъв смисъл Русия би Европа като влезе в Берлин 45-та

Германия даде 7 милиона жертви, а СССР 19 милиона. Та, кой е победителя?

Победи Европа не само Германия.На страната на нацистка германия се жиеха французи финландци италианци румънци и тн.Та жертвите са много повече от 7млн не са дамо немци жертвите освен това Нацистка Германия тоест Европа спря да съществува

Първо: Ч.Н.Г. и бъди здрав и щастлив! Второ: Геополитиката не ти е силната страна! Нищо лично!

Каква боза ти е в простата, промита от пропаганда глава.

Сталин пороби цяла Източна Европа

че от Дир.бг си правят ташак с вас, а вие пишете ли пишете. Егати слабоумният народ! ИТН!