Украйна запазва българския Болградски регион

Така няма да бъдат засегнати правата на 500 000 нашенци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази освен безумни декларации във вреда на държавата ни друго направила ли е. Един министър като хората има ли изобщо в това калинкаво правителство

Обяснявам ви по-просто отколкото в статията. Недодържава Украина спи и вижда всяка нощ един и същ сън:как тя тържествено приета в НАТО и НАТО на другия ден ще започва война с агресивната Русия (с колоради и ватенки) и как с помощта на НАТО Украина “освобождава” Крим и Донбас. И как при това положение Украина ще обиди БГ - държавата на НАТО. И как да не вземеш в НАТО великата “държава” и промайка (според тях) на световната цивилизация чиято Галиция ( област на Украйна) е родина на французи, евреи и турци. Древният език на индийци санскрит близък с украински, а географските названия на западни и южни държави и народи като Галатея, галипеянин, Франция (Галия), Глисия в Испания или Португалия (Порту-Галия) потвърждават че прадеди на съвременни французи, испанци, португалци, евреи и турци са дошли от украинска Галичина. Имало според тях някакво (?) изследване, че украинци са славянизирани немци и прадеди на съвременни французи, испанци, португалци, евреи и турци. Който не вярва да отвори украински учебник География 8 клас.(автори Петр Масляк и Светлана Капирулина).

Имам предвид,че за езика отстъпят.

Хайде лъжепатриоти, надувайте фанфамрите и започвайте хвалбите! Да не останете по-назад от тиквата! Измислите проблем, имитирате акция и почва те хвалбите! Македония е тема за пишман войводите и шишко! ОТВРАТ!

Да, бе, да! Айде още една фалшива и непроверена информация! Или с други думи - дезинформация и лъжа!

Впрочем, очиларката освен да се подписва от наше име без разрешението ни под всякакви идиотски антируски изцепки у нас и в чужбина, да беше свършила наистина малко стойностна работа в интерес на страната, защото ни вземат вече за мезе и укри, и макета, и който не го мързи. И за наша сметка си гледат интересите, а тая некомпетентна и определено глупава калинка само се пули зад диоптрите.

След банкрута на примитивна Рус Украiна ще бъде най-обширната европейска държава и братята украинци много да внимават как се отнасят там с нашите българи и да не забравят , че цялата им земя е част от Велика България...

Така дрънчиш че у наше село се чува ! Суржико говорящите в Украйна само това си мислят ! "Братлетата "ти както ги наричаш са си наци и не им пука нито за унгарското, нито за българското малцинство ! Били внимавали с болградските българи?! Щото ги било страх от нашта мисирка на външните ни работи!?

Украинският външен министър ОБЕЩАЛ на Екатерина Захариева, че нямало да пипа българския регион; Макрон беше ОБЕЩАЛ на франкофона Бойко за "Плана Макрон"; ЕС беше ОБЕЩАЛ на Бойко за "Шенген"; Юнкер беше ОБЕЩАЛ на Бойко, че Наблюдението на ЕК над България ще падне; Македонците бяха ОБЕЩАЛИ приятелство и добросъседство... ... Катеринките се погрижиха за правата на българите в България, та се загрижили за правата на българите в чужбина. И във всяко интервю Каката повтаря ли-повтаря: "Ако СЕ НЕ лъжа", "Ако СЕ НЕ лъжа"... Къде се вре сред байдъновци и порошенковци, корумпиращи се с по 1 млрд. долара?! На ОБЕЩАНИЯ залагала/вярвала Каката... И се изцепи, че никой не отричал ЛОШИТЕ ИДЕИ :)

Позакъсняла статия. Украинския парламент вече изрази остър протест срещу намеса на България във вътрепните им работи. И са прави. Да видим, кой подкрепяше военната хунта в Украйна. Да се плачат сега на американците. Не че тия дни не изтекоха записи, как САЩ управлява Украйна - при Порошенко.

какво са прави...България има право да защитава българите там, на които в момент им отнемата правата. да не го говорим, че по принцип конците в Украина са дърпат отвън. Явен пример грузинецът Саакашвили!

А дали имаш представа за какво става дума в Украйна? Там се разпореждат националистите, които са доказани откачалки. И всичко е дива джунгла. Няма правила. Има само оръжие и сила. Нашите сънародници неможещ да ги защитиш. Преди няколко години, който се опъна в Одеса - изгориха хора, не помня точно, между 40 и стотина. Някои живи, някои бяха удушили преди това. Щото не искали да се признаят за украинци. Държавата кротко насърчавала процеса по ликвидацията. Това се отнася и за унгарското малцинство и за румънското. Това не ви е СССР и толерантността му. Тези са диви и откачени. Ако не си украинец, нямаш си работа там, изнасяй се. Ако ли не, ще те пребият и убият и никой няма да разбере и да им потърси сметка. Това не е светът на розовите слончета Холивуд.

Само идиот може да поставя минуси на информация, която не му харесва! Абе, чугуни, човекът ви допълва информацията от горната статия. А укрите са прави - кои сме ние, та да им казваме как да се разпореждат с държавата си? Да не сме Русия? Или Джо Байдън § Кери? Ние сме палета на синджира на САЩ, които по тяхно нареждане легитимирахме убиеца Парашко с визити в Киев, ръкостискания, прегръдки и целувки. Гнус! И то тогава, когато нито един друг политик не попжела да го направи.

Ето какво се случва когато за пръв дипломат имаме един истински патриот защитаващ безкомпромисно националните ни интереси. Верен ученик на президента Плевнелиев тя достойно продължава неговото дело.

верен ученик на президента Плевчо тя достойно продължава разкрачването на всички нива.

Доколко Украйна ще спази заявеното от външния им министър намерение да запази Болградски район ще стане ясно, но все пак това е силен коз за привържениците на Валери Симеонов, като защитници на българщината. Освен това България има лостове за въздействие към Украйна, ако тази държава не се придържа към договореностите. Освен факта, че може да поиска санкции от ЕС, то може да наложи и големи мита на стоки от Украйна и въобще да им се стъжни е без това трудното икономическо положение! Не казвам, че сме цъфнали и вързали, но стоим далеч по-добре на този фон от тях. Въпреки националистическите тенденции там, то все пак не вярвам на този етап те да се решат да направят това, защото цената ще бъде прекалено висока. И това полза ще има само Русия. Мисля, че те разбират това.

Аз съм от Болград. Политиците казват едно, правят нещо друго. И така навсякъде, не само в Украйна... Района искат да го разцепят на 5 общини. Въпросът е решен. Сега ще гледаме, кой под каква гайда ще играе..

Но в България, е издадена детска карта на света в която Крим е изобразен като руски!

ами това ще е картата ! докато разбира се Путин не реши че Украйна все пак си му трябва !

Не ме бъркайте с вас! ПОНЯЛ?

Това стана ясно от интервю на депутата от НФСБ Борис Ячев в предаването "Лице в лице", където темата бе повдигната. - Как стои въпроса с фейкнюз ?!?

"От МВнР обаче съобщиха, че украинският външен министър Дмитро Кулеба, в разговор с Екатерина Захариева, е казал, че няма да пипа българския регион." Ми и аз казах на комшийката, че щъ я пазя, ама кат ми дойде можех само да изокам:"Пай сееееее". Тъ, тъй.

"Украйна запазва българския Болградски регион" Ама гуспуджа, кво стана с езикот, промениха ли закона или пак няма часове по роден език. Щот да се запази името на региона нищо не значи, щом няма обучение на родният български език.