Украйна приведе армията си в бойна готовност

Върховната рада на страната ще обсъжда въвеждането на 60 дни военно положение след инцидентите в Черно море

Обратно в новината

Коментари - Украйна приведе армията си в бойна готовност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мишката се ежи на лъв,много смешно.....

След Украйна, Беларус също потегля по пътя на свободата …

егати свободата???????Потрошенко провокира големия мечок защото знае че ще загуби изборите,след майдана украинците са по разочаровани и от българите а това вече е много

НАТО да побърза с приемането на Украйна за пълноправен член и разполагането на ядрени ракети в Подмосковието. Време е Путин да бъде наврян в задника на историята .

Постояно се говори, че е имало стрелба. Може ли клип с обстрела? Защото до момента аз лично видях само един сблъсък между кораби. Нямам капитански лиценз и не мога да преценя, кой е виновният в случая, така че поне ако може да се види самият обстрел.

На руските тролчета вдига ли им се пенсионната възраст като в мать Россия?

каквато и форм ана война да се очертава на нас не може да ни радва

5-6 милиона украйнци отдавна са дезертирали към русия, понеже там има работа. Да обясняваш ситуацията с русофобство при положение че се налга полу болшевишки режим за 60 дена с ограничаване на свободата на хората означава или ДА си псевдо демократ,.... и човекомразец

ще играе украинска маламашка!

МАЛАМАШКА МОЖЕ, НО ПО УКРАИНСКОТО, ЩЕ ИГРАЕ КАКАЛАШКА!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Руските крепостници без война не могат да живеят иначе ще видят колко са зле икономически и ще насочат гнева си към комунистическите си господари.

Прошляка на ЕС, Европа и Азия прави коментар за международните отношения. Кой те пита тебе, дето европейците граждани на ЕС ти се смеят, че си в ЕС, пък си прошляка му, а политиците ти и бизнеса им са с европейски стандарт и политиците от ЕС и САЩ си ги подкрепят, както подкрепят украинските бандюги и терористите от ИДИЛ в Сирия.

Ми като сте се събрали да ви поздравя групово: тарам тирирам...майките! П.С: Ако такива като вас си влагаха 1/10 от енергията да обичат България така както милеят за Русия щяхме да сме недостижими!

А не бе ще сме загрижени за терористите от ИДИЛ и фашистките бандюги от " Десен Сектор" все съюзници на САЩ! САЩ разделят за да владеят с войни, заплахи и тероризъм. Русия обединява с мир и спокойствие. Затова вместо да и избодете очите, вие от тролфермите и изписахте вежди с коментарите си. И това е добре, работите за Русия, пък ви плаща Запада- и за вас некой лев и симатии на хората към Русия.

за американците не знам - ама там откъдето минат руснаци трева не никне.

Това са пет платени трола. Не се заблуждавай.

Това, да си разбиеш държавата за едни 5 млрд. долара, само хохъл може да го направи.

Рано или късно Украйна ще бъде истински самостоятелна, Европейска държава. Огромна преградна стена между Европа и грабливата Русия. Вече няколко дена Русия се тресе от "инцидент" с "Американски Пирати" във въздуха. По време на полет на Шойгу до Кёнигсберг до самолета му се появява Ф-16. Следва паника и съпровождащия го Су-35 се опитва да застане между двата самолета. Оказва се че това е Полски пилот зачислен в момента към силите които пазят Литва, което значи че Ф-16 е бил напълно въоръжен. Вероятно го е направил като отговор на почти ежедневните ициденти където Руски самолети летят в опасна близост до товарни или разузнавателни самолети на НАТО. Просто Поляка е попаднал на Товаришч Шойгу, който надлежно напълнил гащите. Сега това видео се върти по русата телевизия като пропаганда. Пилота разбира се е "Американски въздушен пират" а пилота на съпровождащото СУ - национален герой. В НАТО се смеят и казват - Русия трябва да свиква с мисълта че бившите и приятели не са толкова приятелски настроени към нея. Същото се получи и с Украйна. Ако руснаците имаха поне 5гр мозък, щяха да схванат че борбата за самостоятелна Украинска църква е загубена и вместо да се излагат можеше първи да ги признаят и после да разправят как са им братя и им помагат. Сега всеки Украинец ще знае кои са му враговете и всеки пък когато отиде на църква ще му се напомня. Умни стратези - всички от Кремъл и РПЦ.

слез на земята. НАТО-то постоянно доказва, колко кастрирана организация е.

така е! Тогава защо когато НАТО разполага по границата 4 батальона за бързо реагиране руснаците отговарят с 4 дивизии??? излиза, че макар кастрирана пак докарва стомашно разстройство на руснаците.

Нещастник.

каква самостоятелност , драги.Украйна има силен демографски проблем, емиграция.Опоскана от неколко олигарха.Това ли е самостоятелност ? Супер зле като икономика,затъващи в заеми,роби на МВФ. Войната е голям бизнес.Затова продължава.Посеренко отдавна си удвои богатството.Сигурно вече го е удвоил още веднъж.с 5 процента рейтинг, освен да сере нон стоп с надеждата да замирише на прфум, друго не му остана.Все пак е евреин, и слушалка на цру от повече от 10 години преди въоръжения преврат диктуван от виктория нюланд.

Същото положение като у нас. А ма у нас се изредиха Костов, царя, Станишев, Доган и Бойко. Кюлев, Илия Павло, сега ги замества Домусчиев. В Украйна са по назад само с Яйценюк и Порошенко. Там си имат Коломойски, Тартута и други олигарси. И политиците на ЕС и САЩ си ги подкрепят здраво, пък народа в Украйна и България тъне в мизерия. Да стигнем до прошляците на ЕС за 28 години благодарение на политиците ни подкрепяни от ЕС и САЩ, а бяхме на 26 място по стандарт в света от 200 държави през 80- те.

така ще спечели проценти за изборите.

На другаря Путин май взе да му става горещичко. Дали ще разбере някога, че агресията поражда агресия?

Ти на Пипи и непраното чорапче не можеш да и бъдеш.

Така е, да.Агресията на майдана, въоръжрния преврат - те породиха целия хаос , който е в момента там.не знаех , че си толкова умен бил.Евала !

Е колко земя им трябва на Русия? Целия свят ще им стигне ли? Тези подли твари непрекъснато носят смърт и трагедии. Време е всичките им съседи да се съберат и да ги натупат убавичко. От Япония до Финландия. Та и ний имаме да им връщаме, без да сме им съседи

И затова имат над 800 военни бази по света? Опс, май беше един друг?

Братья украйнцьi, бейте русских мудаков

Къш бе маймун! Заминавай си за планетата на маймуните, или в краен случай към Африка!

защо си го написал на РУСКИ... или сам си знаеш че живеещите в Украйна не знаят "украински"-)

Въх, мори макята! Хохлите съвсем са изхухавели. Не им ли стана ясно, че ако Путин рече, след 24 часа няма да съществува Украйна. Не говоря за физическо, а за политическо унищожение. Така, както светът е живял без Украйна откакто съществува с изключение на двайсетина години, така и ще продължи да живее.

Ако Путин рече и България няма да я има, и половината свят също... Но това повод да го уважаваме ли е? Единственото положително у него е, че се опълчи на американците. Всичко останало е агресия и арогантност..и то спрямо най-близките. Като е такъв голям патрон защо не скочи на Америка? Нали те са истинските провокатори? Защо мачка грузинци, украинци, балтийци? Те ли са по-виновни от американците?

Нямаше да ги мачка ако беха стояли мирно.И наакашвили се осра, и посеренко.Подучени от америкаците.Те са истниския агресор и подстрекател То не беха майдани, преврат.Погледни колко държави "демократизираха" американците, и докъде са я докарали.

Ежат се, таралежат се и после пискат като обрани еврейски.

Между другото като "Автономна рупублика Крим и град Севастопол" (като бе административна единица в Украйна) обяви за пореден път независимост (за първи път по-малко от година след излизане от СССР - 1992г.) и после се присъедини към Русия, руснаците им върнаха целият военен флот там на Украйна. Тук не знам за какво става дума.

Много капацитети тук се изказват в полза на Русия. Няма лошо.. и аз ги смятам за близки като народ. Но авантюрата им в Украйна си беше грешка, от която тепърва ще берат последствията. Грешка на управниците в Русия основно в лицето на президента Путин, който се поддаде на провокациите на САЩ. Жалко за хилядите жертви, които падат и от двете страни. А Русия имаше правилен ход според мен...можеше по-дипломатично да се отнесе. Сега украинците ги ненавиждат. А такава вражда между братски народи отминава трудно. Украинците няма да простят и ще използват всяка възможност да си върнат унижението. И не ми разправяйте, че руснаците ще ги завладеят за 2 дни или 5 дни. Дори и да ги завладеят какво? Да не би да ги заобичат? Ще ги третират като окупатори! А Русия си създаде много врагове през последните 15 години. Жалко, много жалко..а американците просто си умират от смях!

Много си смешен дебиле !!! Слабичко ги разбираш тези неща!!! Потърси си някой порно сайт и там Онанирай до припадък!!!!;))

Благодаря за оценката, товарищ! Само,че ако ще спорим давай с доводи а не с обиди... Обидите са по-скоро признак на безсилие!

Ти да не си пил газ ? Русия нямаха никакъв избор какво да правят в Украйна целия тоя цирк беше режисиран и постановката продължава. Жалко само че невинните както винаги ще отнесат калая

Значи вие двамата убавци одобрявате агресията, така ли да разбирам? Ми направо отивайте и се надупвайте на Ердоганчо, щото със същите мотиви и някаква си там граница може да реши и той да ни дойде на гости със същите доводи! И нека бъдем реалисти, агресията си е агресия! Украйна не е нападала Русия..никога доколкото съм чел история..Руснаците първи проляха кръв..Това е..Останалото е оправдания. Ако Путин беше умен нямаше да го прави, а да изчака като са толкова лоши другите да пролеят кръв първи, тогава да го покаже по телевизията и вече оттам нататък можеше с дебелия край.. Но не би..

Ми не в голяма грешка си никой никого няма да завзема, просто няма смисъл виж сега колкото се приближаваме до пускането на СП2 толкова по големи ще става провокациите от страна на Украина а очаквам и Полша да се включи...

Не дай Боже военен конфликт. Украйна изчезва от картата , а НАТО тепърва ше насрочва заседания да анализирт положението....

Военното положение с предшестваща провокация се очакваше, защото устройва Порошенко. При военно положение се отлагат избори, които същия ще загуби. Очаквам още провокации и продължаване на военното положение за да се задържи на власт пудела на САЩ. Втора причина за провокацията е да се тества Русия колко решителна е. Ако Русия не беше реагирала, утрешния ден ще се домъкне цяла американска флотилия в Азовско море и там ще си остане под носа на руснаците. Случката показва, че Русия ще стреля. Отговориха много премерено и професионално, няма жертви, задържаха съдовете. Украина няма флот и едва ли ще повтори, просто няма с какво. САЩ също са се убедили че не е добра идея боен флот да влиза в руски води. Ще има истерични крясъци в либералния свят, ще има нови санкции, но толкова. Русия няма да нападне Украина или да я окупира, ще я остави да се разпадне от самосебе си. Като междувременно ще я храни Западът. В удобен момент източната половина на страната сама ще помоли Русия да я вземе. Дали ще стане субект на Федерацията или ще е Новоросия, ще видим. Западна Украина ще се подели между Полша, Унгария и Румъния, вероятно ще остане малка част около Киев да е бъдеща "Украина". Жалко за хубавите хора и от едната и от другата страна на конфликта.

айдеее, и турски поток приключи!

Турски поток ще приключи на М....ти,.... в П....та !!;))

Путин май е решил вече да приключва с киевската банда... Това е добре.

Защо всички комуняги са путлеристи ??? Украинците също са славяни, чугуни !!! Освен това са ни много по-близки по кръв от руснаците !!!Диктаторите им са си лика прилика !!! Защо сте путлеристи, а не порошенковисти ???? На мен ми е гадно и за украинци, и за руснаци !!! НО , ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА ИДИОТИИТЕ Е путлер !!! Защо сте путлеристи ??? Кога Украйна е нападала Русия, кога украински "зелени човечета" са превземали Ростов на Дон !!! Не ви ли увират чугунените кратуни, че утре някой друг диктатор може да реши да си търси "исконни "територии ??? ГАДНИ АНТИБЪЛГАРИ !!!

Винаги сте тиквеници лижещи помията на козяк

Та значи бойната готовност ще издържи 3 дена,докато рашките се разходят до Киев да изметът шоколадовите майданци

Руската агресия и цинизъм нямат край! Но има господ и той ще накаже виновниците за тежкото положение на братския руски народ, както и за престъпленията на Кремълската сган в Украйна и Сирия! Свобода и мир за братските, православни народи на Русия и Украйна и бързо присъединяване към семейството на европейските народи.

за 50 сента толкова лъжи да изръсиш?

какво е по добре да дойдат руските танкове или соросоидите!и кога българският лъв ще е истински лъв!

Най-добре е да си извадиш пръстите от контакта !!!!

От НАТО са казали на бандерите да успокоят топката малко. На никой в НАТО не му се влиза във война с Русия заради някакъв алкохолизиран диктатор мислещ се за Пиночет.

Потрошенко отчаяно се мъчи да избегне тоталният изборен крах. Той е на последно място дори в шорошоидните класации и рейтинги. А като не е президент ще му вземат шоколадовите фабрики и го чака съдбата на Наакашвили (безродника, който се скрива под масата като чие за руски военни наблизо). Иначе, руският транзит на газ свършва - текат борбите от къде ще мине турски поток, северния-2 е отдавна ясен (въпреки отчаяните тръшкания на УСА). В Украйна стоят без парно и отопление при минус 10-20 градуса и то по големите градове (за селата да не говрим). Дори Донбаски въглища няма...

депутатите в радата, биели с марципани по масите и искат война с Русия!

Снощи гледах в украински агенции заседанието. Порошенко го мъчеше ишиаса.

нашите партизани и ятаци,генерали и офицери,които са на всеки километър със шлифери и каскети зорко следят дали ще освободят и нас от краварите и еврогейовете от Бойко,който довчера беше наше доверно момче и охраняваше нашият любим тато Тодор Живков!Венсеремос другари,чакаме сигнали от чеврвената непобедима армия и да се изправим след приземаването на апаратчиците на Тодор Живков!

скоро няма да има украйна

В Украйна са останали и без сало. А те, без сало и водка, изпадат в алкохолна абстиненция.

Всеки плавателен съд , който пътува от Варна до Бургас и не е с путлерово знаме , трябва да бъде взет на абордаж от ленинградските варяги, защото Черно море си е съветско от времето на княз Светослав !!!!

Правилно!

Нали княз Кветослав беше украинец, бе трол?

Беше , обаче вече е руснак , даже е от Ленинград !!!!

Руски кораби стрелят срещу украински катери. Украйна била виновна. Проруските към антуруските са 4 към 1. ""проф. " Христов е бил прав. 80% дебили...

Да са благдарни, че не са на дъното..

Не си прав! Аз не съм антирус. Аз обичам руснаците и тяхната култура. Ненавиждам само имперските амбиции на която и да е държава. А завземането на територия с оръжие се нарича само по един единствен начин - АГРЕСИЯ! Украинските кораби са украинска територия. Не ми пука дали руснаци или американци или който и да е друг е автор на агресията. Аз съм българин и защитавам само позициите на България. А те са - да няма военни конфликти в близост до нашите граници. А понеже гледам, че е пълно с щатни братушки да им кажа от сега - БРАТУШКИ, НИЩО ЛОШО НЕ СЪМ КАЗАЛ СРЕЩУ ВАС! АКО ПАК МЕ НАЦВЪКАТЕ С МИНУСИ И ПОСЛЕДНИТЕ ТЪПАНАРИ ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!

Оли, кораба е територия на държавата само в международни води. Тия бяха в руски води и това не важи за тях. При това най-нагло нарушиха границата с бойни кораби.

Приятел, тези са платени безродници, които сигурно пишат от Ленинград !!!:(((

Добави към ника си още една думичка, за да бъде пълен образа : Го, бос и прост

Този път хунтата ще гризне дървото ! Соросоидите само ще квичат и няма да помогнат с нищо. Крайно време беше справедливостта да възтържествува и всичко да си дойде на място. Турчинов и сие ще бъдат осъдени, а после кротко ще изчезнат.

Марципанът се мъчи да отклони вниманието от вътрешните проблеми в Украйна, както и, че рейтинга му е най-нисък и няма никакъв шанс за втори мандат. А тогава...Може и да увисне на Майдана.

Явно русия верно е пред фалит, щом се опитва да отклони вниманието по този начин. И те като американците като не знаят как да си оправдаят вътрепнит ебъкии и напдат някого. НО украйна е в Европа и това няма да мине току така. Да не говорим и за простотииите с Белгия. Това не ти е средният изток или далечна азия. Много близо почнаха да се правят на важни и ще съжаляват.

Що се изказваш, когато не си наясно? Има книги, библиотеки, ютуб, гугъл и чети. Историята не прощава на глупаците и невежите. Твоя идол отказа газопровод и сега с мулета ще пренася петрол през мексико! уаууууу

Съветвам те да послушаш собственият си съвет и ти да прочетеш малко повече. Ама не съветска пропагадна. Ако продължават така русия скоро няма да я има. И това всъщност е лошо, НО то когато си тъп и прост е за цял живот.

боже,боже дали руснаците ще дойдат при нас в булгаристан,че да бягам във Германия,или ще дойде инвазия от рускини по болхарское побержие та българскит е гларуси да покажат какво могат! Ще ги посрещенем със хляб и сол като освободители от партията на бате Бойко който е за европейско развитие на мафитиозираната му територия,и ще го заместят нашите хора любители на руската култура и бизнес!

При един сериозен конфликт военното положение ще е за около два часа. През това време Украйна от държава ще стане област.

Урките се силеха да взривяат моста и е нормално Русия да забрани преминаването на водни съдове през пролива. Тия дни украйнците само това говореха, как щели руснаците да ги нападнат и показваха как минирват което не е допустимо освен по време на война. Всичко това урките го правят благодарение на подстрекателите от запад, които ги лъжат че ще им помогнат ако създадат военен конфликт. Предстои да видим до къде ще им стигне наглостта. Украйна както и българия и Македония са пропаднали държави с такива политици.

Смърт за руските фашисти

Фашистите са в Киев, объркАл си се.

А ти телефонирва ли в Кремъл, че минирват? Рапортирвай веднага, ако не си го направил!

Украинците както са я подкарали, нищо чудно и ОДЕСА да стане руска!

реално си е руски град.

След Одеса и Варна

Да , и Варна си е руски град , още от времето на сталин първи !!! Гадни антибългари !!!!

Божо, а ти какво общо имаш с българите?

Същото , което ти имаш с варягите !!! Аз съм българин, а ти си монголски "викинг" !!!

Руснаците са взели екипажите на корабите за заложници Сега ще се опитат да ги изтъргуват Обаче Порошенко е прав С терористи не се преговаря !

Смешник ли си или поутка?

Ама тази година е ред на украинските свине.

Руската свиня - най-голямата свиня на света!

След соросоидната, няма шанс.

Американците им бутат фитилите, но украинците ще изядат х.я!

Можеш да си сигурен че тяхната армия не е като нашата Например по огнева мощ превъзхожда турската но и отстъпва в авияция Съвсем боеспособна е и има боен опит

Хохлите се управляват от пълни болуци.

Българите са на страната на Русия

русофили : Другари ,дайте да дадете своята дан за защитата на матюшка Рус.Да основем легия и напред до пълната победа на Красната армия.И не носете никакви спиртни напитки,защото братята веднага ги поглъщат и се успиват преди решаващия отпор на нашествениците.

Плачи за бандеросите и отиди и ти си подложи задника, както и те го правят пред САЩ! Ей такива подлоги и тук, продадоха България, затова се нароихте само джендъри!

се еналожило да се стреля? къде пак са се опитвали да се наврат хохолитЕ?