Коментари - Украинските военни са ударили четири петролни рафинерии и военни цели в Русия | Днес.dir.bg

Коментари - Украинските военни са ударили четири петролни рафинерии и военни цели в Русия | Днес.dir.bg

Коментари

Украинците ако бяха нистина гадни (а имат пълното право да са!) могат с неголеми усилия да причинят ГЛАД сред полоумното ватно стадо - нужно е само да подпукат с дронове комбайните и останалата селскостопанска техника в съседните (основните зърнодобивни) Брянска и Курска област. Орките да са благодарни че засега санкциите Буданов-Малюк са само срещу нефтопреработващата промишленост.

Не е вярно. Всички украински дронове и ракети са прихванати от модерното руско ПВО. Само няколко съвсем мънички отломчици са хвръкнали и съвсем случайно са възпламенили 5 петролни рафинерии, 4 летища и два склада за шахеди.

Даам. А днес това същото безаналогово руско ПВО е демилитаризирало още един собствен хеликоптер КА 29 над Севастопол. Ура! СВО идёт по плане!

А пример за това как протича щурм на голям град е Мариопул. Всички сте го видели и няма смисъл от коментари. Там имаше два много интересни факта. Украинската артилерия и РСЗО не намери начин да противодейства на руския щурм. Помисли защо и си го набий в главата! 3 бригада "Азов" отказа да влезе в бой и се скри в Азовстал, но това не предизвика мерки от украинския ГЩ. Защо ли?!? След това тя още два пъти отказа боя - нали си спомняш кой "издъни" Авдеевка. Извод - боевете в населено място често са непредвидими и затова не се чуди, че руснаците ги избягват, когато могат. Когато обаче се налага - не се церемонят и сиректно унищожават всички сгради, от които противника им води огън. Надявам се, че съм обяснил разбираемо.

Какъв анализ, каква мисъл, какъв тактик!!!! Адмирации! Ха....ха....! Нали ви казах....О Л И Г О Ф Р Е Н И!!!!!!!!

Освен с пряко настъпление силно укрепени позиции се превземат и с обсада и изтощаване на противника и невъзможност да получи подкрепления. Така се случи при обсадата на Плевен, Сталинград, Мариопул а сега се прилага от руската армия при настъплението при Харков, Красний Яр и другаде по време на СВО.

За 145 (нерегистриран), 2024-06-21 14:33:19 търсения смислен отговор. Моля те да си го копираш, за да не се налага повече да чета тук дебилските ти излияния. Отговорът ще е по точки и с примери, като за първи клас. Руският ГЩ мрази да воюва в населени места. Това не е от вчера и от оня ден. Тези бойни действия водят до огромни загуби на цивилни, което е в разрез с Хагските конвенции за войната. Украинците обаче, не са построили нито една защитна линия в този конфликт, в която основните опорни пунктове да не включват населените места по посока на руските щурмови действия. Примери. Така известната "линия Суровикин" не включва нито едно населено място. Това не попречи на нея украинските ударнибригади да не успеят да постигнат дори успех от тактическо значение. Влизаха в изоставените населени места в ничията зона - и толкова. Руснаците изоставиха без бой много населени места, сред които и Херсон в СВО, за да се избегнат цивилни жертви. През ВСВ руснаците изоставят умишлено Харков. След това им се налага да го щурмуват 4 пъти, като първите три са неуспешни. Друго основание на руснаците да не обичат и да избягват при всеки възможен случай боевете в населени райони са съвременните оръжейни системи, които от дистанция разрушават цели сгради. Затова те в болшинството от случаите обкръжанат защитаващия се гарнизон в населеното място, като задължително оставят коридор за изтегляне. Примери - Попасная, Лисичанск, Авдеевка. Изключение беше тактиката на "Вагнер", при която се зелегаше на челен щурм. Да сравним операциите по превземане на Бахмут и Лисичанск. Вторият е поне 4 пъти по-голямо населено място от първото, и двете са подготвяни за отбрана еднакво дълго време още преди началото на СВО. Фактите говорят еднозначно - СпН "Ахмат" и 2-ри АК взеха Лисичанск точно за една седмица по описания от мен начин. При това с минимални жертви, защото успяха да го обкръжат много бързо и ефективно.

Убеди ме! Руската армия разрушава градове и убива цивилни в Ураина по най-хуманния възможен начин? Руската армия на чужда територия с танкове и ракети съзидава и гради по-добро бъдеще! АБЕ ВИЕ ИДИОТ ЛИ СТЕ?

Пак ще ти повторя, белким фламбиш - ако украинците се защитават в полето, а не в населените места, никой няма да ги разрушава! Пример - защо Лисичанск не е разрушен? Отговор - там укрите ги хвана шубето от т.н. "котел" и скоростно си биха камшика. А градът си остана цял. Факт!

украйнците използват като щит цивилното население - констатацията е и на Амнести интърнешънъл - по това ми напомнят Хамас .

Бъркаш приятелю! Всеки, който оправдава агресора е обикновен ИДИОТ! Грешка - съвършен идиот!

Абсолютна лажа. Разполагам с най-актуална и критична информация от фронта. Нито един обект на укро-фашистите не е в састояние да проникне в Русия и да навреди на руските обкети. Това са мокри фантазии на укрите и техните кукловоди от прогнилия запад, който му е време да се сгромоляса в небитието

Три гръмнали леки дрона - я има по 5 кила взрив, я не - станаха "мощна атака" ?

Откакто 5 кг опожаряват 400 м2 петролни цистерни

Още един разрушен украински град! Може ли да попитаме някой русофил-олигофрен във форума, с каква сцел се прави това! Никой от ях няма да може да даде смислен отговор, гаранция. Е, има и ТОТАЛНИ олигофрени, които ще говорят за нацисти и бандеровци. Тия ги игнорираме, като клинични случаи.

С твоите демократични приятели от САЩ и Великобритания - прочутите "Ковровъе бомбардировки" - всичко наред се изравнява със земята. Убийството на 300 000 души, повечето цивилни, жени и деца - Хирошима и Нагазаки - също е демократично, нали ? Айде сега ми кажи как да изкарат бандеровците от жилищните сгради - да им се помолят много ли ? За колко цивилни жетви си чул в Украйна ? Сравни с Газа ! Козяците в повечето случаи мислите с гъза си !

Смисъла е, че в момента руската армия има заповед да унищожи укрофашизма и укронацизма. Пълно унищожение. Както и всякаква там бандеровска пасмина.

затова значи са се забавили завалийките - заповед е нямало :))) Ама приказа дашол и - глей сиа, дръж ми бирата!

Аз нали ви написах, че ще има ТОТАЛНИ ОЛИГОФРЕНИ, които бълнуват за бандеровци и нацисти. Ами ето ги!!! Четете бисери....

Тотални или полутотални няма никакво значение. Бандеровската пасмина подлежи на пълно унищожение от руската армия. Набий си го това в кухата соросоидна тиква

.. само 3 дня астались :)))

Руснаците на разрушението му казват освобождение! Бахмут, Авдеевка ги смятат за освободени! Невероятно, но факт! Не случайно Путин и Ким са дупе и гащи, просто са на един акъл!

Какви добри новини

това само тук го прочетох и никъде другаде. Сигурно дира има специални канали за информация?

Ама така не е чесно!!! Само Русия има право да бомби всеки ден Одеса и Харков, а украинците трябва да търпят до безкрайност.

нацистко-фашистката киевска хунта нищо не печели с тези терористични актове. само дразни повече мечката.

На м....ти пу....та мършо

Виска цена ще плати Русия за нахлуването си в Украйна на украинският народ за всеки опит да им отнеме суверенитета и териториалната цялост. Убеден съм че западно от Москва няма да остане здрава рафинерия, пристанище с терминал и тн.

руския примитив дори не може да си представи как се изплащат 480 милиарда долара репарации. Всеки роден на тази територия след 24.02.2022 г е ПРОКЪЛНАТ да изплаща греховете на бащите си и това ще е с поколения. Светът вече ги изолира, като болестотворна зараза и така ще гледа на тях от тук на сетне до пълното им изчезване или асимилиране.

то да беше само един "безпилотен самолет" руснаците щяха да черпят... неофициално, разбира се, отново всичко е на 100% прихванато от безаналоговнет пво-то, обаче в туитър е пълно с клипчета как точно работи пво-то - я с рафинерия, я с гсм(не е телефон за особено менталноограничените), я с летище...технически не лъжат, 100% свалят, просто метода е малко...нестандартен, ако мога така да се изразя; Както ви казвам др0гаре, ага бага до смърт - украинците постоянно увеличават броят на дроновете и преди краят на годината, вероятно подобни "новини" ще има всеки час...нещо като фпв-тата, които стават за зомбоватата по-голям проблем от артилерията...т.е. производството на руска салата само ще нараства с порядъци.

Ами като е без пилот какво друго очаквате да се случи?

След провала в Афганистан, Байдън направи втори гаф. Северна Корея се сдоби с хиперзвукови междуконтинентални ракети, дето могат да праснат всени американски град с водородна бомба която е 6000 пъти по-мощна от хирошимската

Ем междуконтинентални, 'ем хиперзвукови, че и мятат водородни бомби :))))) Личи си кой е блял в часовете по Физика и рисувал пи6ки по чина..

Руското джудже съвсем ще подпухне. Хич не му върви от към рафинерии.

до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството.Освен простотии от рашка говняшка какво друго полезно за човечеството да очакваш

То според една една "стара" ТВ усраинците вече са в предградията на Москва. Наистина на война се лъже, но нашите "национални" тв се забравиха, дори проправителствени САЩ-медии признават, че Русия малко по малко превзема украйна.

Дай малко конкретика? Къде я превземат тая Украйна и кои медии?

това е самата истина,Русия бавно превзема Украйна, с по 2 метра на година

Руснака винаги е бил мразен и презира. Имаше един промеждутък след9 0-те, когато западняците бяха залъгвани, че Русия ще стане нормална държава с пазарна икономика и демократични институции. Целият свят видя, че това не е възможно и сега Русия ще лапа ппппишки.

Слава на Украйна

Коментари - Украинските военни са ударили четири петролни рафинерии и военни цели в Русия | Днес.dir.bg

Коментари - Украинските военни са ударили четири петролни рафинерии и военни цели в Русия | Днес.dir.bg

Коментари

Украинците ако бяха нистина гадни (а имат пълното право да са!) могат с неголеми усилия да причинят ГЛАД сред полоумното ватно стадо - нужно е само да подпукат с дронове комбайните и останалата селскостопанска техника в съседните (основните зърнодобивни) Брянска и Курска област. Орките да са благодарни че засега санкциите Буданов-Малюк са само срещу нефтопреработващата промишленост.

Не е вярно. Всички украински дронове и ракети са прихванати от модерното руско ПВО. Само няколко съвсем мънички отломчици са хвръкнали и съвсем случайно са възпламенили 5 петролни рафинерии, 4 летища и два склада за шахеди.

Даам. А днес това същото безаналогово руско ПВО е демилитаризирало още един собствен хеликоптер КА 29 над Севастопол. Ура! СВО идёт по плане!

А пример за това как протича щурм на голям град е Мариопул. Всички сте го видели и няма смисъл от коментари. Там имаше два много интересни факта. Украинската артилерия и РСЗО не намери начин да противодейства на руския щурм. Помисли защо и си го набий в главата! 3 бригада "Азов" отказа да влезе в бой и се скри в Азовстал, но това не предизвика мерки от украинския ГЩ. Защо ли?!? След това тя още два пъти отказа боя - нали си спомняш кой "издъни" Авдеевка. Извод - боевете в населено място често са непредвидими и затова не се чуди, че руснаците ги избягват, когато могат. Когато обаче се налага - не се церемонят и сиректно унищожават всички сгради, от които противника им води огън. Надявам се, че съм обяснил разбираемо.

Какъв анализ, каква мисъл, какъв тактик!!!! Адмирации! Ха....ха....! Нали ви казах....О Л И Г О Ф Р Е Н И!!!!!!!!

Освен с пряко настъпление силно укрепени позиции се превземат и с обсада и изтощаване на противника и невъзможност да получи подкрепления. Така се случи при обсадата на Плевен, Сталинград, Мариопул а сега се прилага от руската армия при настъплението при Харков, Красний Яр и другаде по време на СВО.

За 145 (нерегистриран), 2024-06-21 14:33:19 търсения смислен отговор. Моля те да си го копираш, за да не се налага повече да чета тук дебилските ти излияния. Отговорът ще е по точки и с примери, като за първи клас. Руският ГЩ мрази да воюва в населени места. Това не е от вчера и от оня ден. Тези бойни действия водят до огромни загуби на цивилни, което е в разрез с Хагските конвенции за войната. Украинците обаче, не са построили нито една защитна линия в този конфликт, в която основните опорни пунктове да не включват населените места по посока на руските щурмови действия. Примери. Така известната "линия Суровикин" не включва нито едно населено място. Това не попречи на нея украинските ударнибригади да не успеят да постигнат дори успех от тактическо значение. Влизаха в изоставените населени места в ничията зона - и толкова. Руснаците изоставиха без бой много населени места, сред които и Херсон в СВО, за да се избегнат цивилни жертви. През ВСВ руснаците изоставят умишлено Харков. След това им се налага да го щурмуват 4 пъти, като първите три са неуспешни. Друго основание на руснаците да не обичат и да избягват при всеки възможен случай боевете в населени райони са съвременните оръжейни системи, които от дистанция разрушават цели сгради. Затова те в болшинството от случаите обкръжанат защитаващия се гарнизон в населеното място, като задължително оставят коридор за изтегляне. Примери - Попасная, Лисичанск, Авдеевка. Изключение беше тактиката на "Вагнер", при която се зелегаше на челен щурм. Да сравним операциите по превземане на Бахмут и Лисичанск. Вторият е поне 4 пъти по-голямо населено място от първото, и двете са подготвяни за отбрана еднакво дълго време още преди началото на СВО. Фактите говорят еднозначно - СпН "Ахмат" и 2-ри АК взеха Лисичанск точно за една седмица по описания от мен начин. При това с минимални жертви, защото успяха да го обкръжат много бързо и ефективно.

Убеди ме! Руската армия разрушава градове и убива цивилни в Ураина по най-хуманния възможен начин? Руската армия на чужда територия с танкове и ракети съзидава и гради по-добро бъдеще! АБЕ ВИЕ ИДИОТ ЛИ СТЕ?

Пак ще ти повторя, белким фламбиш - ако украинците се защитават в полето, а не в населените места, никой няма да ги разрушава! Пример - защо Лисичанск не е разрушен? Отговор - там укрите ги хвана шубето от т.н. "котел" и скоростно си биха камшика. А градът си остана цял. Факт!

украйнците използват като щит цивилното население - констатацията е и на Амнести интърнешънъл - по това ми напомнят Хамас .

Бъркаш приятелю! Всеки, който оправдава агресора е обикновен ИДИОТ! Грешка - съвършен идиот!

Абсолютна лажа. Разполагам с най-актуална и критична информация от фронта. Нито един обект на укро-фашистите не е в састояние да проникне в Русия и да навреди на руските обкети. Това са мокри фантазии на укрите и техните кукловоди от прогнилия запад, който му е време да се сгромоляса в небитието

Три гръмнали леки дрона - я има по 5 кила взрив, я не - станаха "мощна атака" ?

Откакто 5 кг опожаряват 400 м2 петролни цистерни

Още един разрушен украински град! Може ли да попитаме някой русофил-олигофрен във форума, с каква сцел се прави това! Никой от ях няма да може да даде смислен отговор, гаранция. Е, има и ТОТАЛНИ олигофрени, които ще говорят за нацисти и бандеровци. Тия ги игнорираме, като клинични случаи.

С твоите демократични приятели от САЩ и Великобритания - прочутите "Ковровъе бомбардировки" - всичко наред се изравнява със земята. Убийството на 300 000 души, повечето цивилни, жени и деца - Хирошима и Нагазаки - също е демократично, нали ? Айде сега ми кажи как да изкарат бандеровците от жилищните сгради - да им се помолят много ли ? За колко цивилни жетви си чул в Украйна ? Сравни с Газа ! Козяците в повечето случаи мислите с гъза си !

Смисъла е, че в момента руската армия има заповед да унищожи укрофашизма и укронацизма. Пълно унищожение. Както и всякаква там бандеровска пасмина.

затова значи са се забавили завалийките - заповед е нямало :))) Ама приказа дашол и - глей сиа, дръж ми бирата!

Аз нали ви написах, че ще има ТОТАЛНИ ОЛИГОФРЕНИ, които бълнуват за бандеровци и нацисти. Ами ето ги!!! Четете бисери....

Тотални или полутотални няма никакво значение. Бандеровската пасмина подлежи на пълно унищожение от руската армия. Набий си го това в кухата соросоидна тиква

.. само 3 дня астались :)))

Руснаците на разрушението му казват освобождение! Бахмут, Авдеевка ги смятат за освободени! Невероятно, но факт! Не случайно Путин и Ким са дупе и гащи, просто са на един акъл!

Какви добри новини

това само тук го прочетох и никъде другаде. Сигурно дира има специални канали за информация?

Ама така не е чесно!!! Само Русия има право да бомби всеки ден Одеса и Харков, а украинците трябва да търпят до безкрайност.

нацистко-фашистката киевска хунта нищо не печели с тези терористични актове. само дразни повече мечката.

На м....ти пу....та мършо

Виска цена ще плати Русия за нахлуването си в Украйна на украинският народ за всеки опит да им отнеме суверенитета и териториалната цялост. Убеден съм че западно от Москва няма да остане здрава рафинерия, пристанище с терминал и тн.

руския примитив дори не може да си представи как се изплащат 480 милиарда долара репарации. Всеки роден на тази територия след 24.02.2022 г е ПРОКЪЛНАТ да изплаща греховете на бащите си и това ще е с поколения. Светът вече ги изолира, като болестотворна зараза и така ще гледа на тях от тук на сетне до пълното им изчезване или асимилиране.

то да беше само един "безпилотен самолет" руснаците щяха да черпят... неофициално, разбира се, отново всичко е на 100% прихванато от безаналоговнет пво-то, обаче в туитър е пълно с клипчета как точно работи пво-то - я с рафинерия, я с гсм(не е телефон за особено менталноограничените), я с летище...технически не лъжат, 100% свалят, просто метода е малко...нестандартен, ако мога така да се изразя; Както ви казвам др0гаре, ага бага до смърт - украинците постоянно увеличават броят на дроновете и преди краят на годината, вероятно подобни "новини" ще има всеки час...нещо като фпв-тата, които стават за зомбоватата по-голям проблем от артилерията...т.е. производството на руска салата само ще нараства с порядъци.

Ами като е без пилот какво друго очаквате да се случи?

След провала в Афганистан, Байдън направи втори гаф. Северна Корея се сдоби с хиперзвукови междуконтинентални ракети, дето могат да праснат всени американски град с водородна бомба която е 6000 пъти по-мощна от хирошимската

Ем междуконтинентални, 'ем хиперзвукови, че и мятат водородни бомби :))))) Личи си кой е блял в часовете по Физика и рисувал пи6ки по чина..

Руското джудже съвсем ще подпухне. Хич не му върви от към рафинерии.

до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството.Освен простотии от рашка говняшка какво друго полезно за човечеството да очакваш

То според една една "стара" ТВ усраинците вече са в предградията на Москва. Наистина на война се лъже, но нашите "национални" тв се забравиха, дори проправителствени САЩ-медии признават, че Русия малко по малко превзема украйна.

Дай малко конкретика? Къде я превземат тая Украйна и кои медии?

това е самата истина,Русия бавно превзема Украйна, с по 2 метра на година

Руснака винаги е бил мразен и презира. Имаше един промеждутък след9 0-те, когато западняците бяха залъгвани, че Русия ще стане нормална държава с пазарна икономика и демократични институции. Целият свят видя, че това не е възможно и сега Русия ще лапа ппппишки.

Слава на Украйна