Уикилийкс плаши със сензации при арест на Асандж

Създателят на организацията "Уикилийкс" Джулиан Асандж предупреждава, че ако бъде арестуван, в интернет ще бъдат публикувани свръхсекретни материали, които засягат интересите на САЩ и други страни.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс плаши със сензации при арест на Асандж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е.ем ви и американската демокрация. колкото откриха биологично оръжие при садам, толкова и сега. пазят си г.за защото нищо от "явната" им политика не е такова. то затова и посраника им тук такъв. те техните посолства не се занимават с дипломация. затова - да ги закриват. като са майстори - да шпионират професионално. а те - взели паспортите на дипломатите защото са бъзета /страхливци де/ за да се крият зад имунитета. и нашите посолства по този тертип правят всичко друго, но не и дипломация, не защитават гражданите си зад граница, не се занимават с двустранните отношения, само лапат мангизи някои да не докопал явните им тайни.

А в преизподнята стояха демократите Хитлер, Сталин и Ким Ир Сен и възхитено цъкаха с език, гледайки действията на братята хамериканци. Решиха, че по време на техните режими много са били отпуснали свободата на словото.

това което се случва много ми напомня на филм за доброто старо ЦРУ, което е останало без работа (тоест безотчетно финансиране) и си търси оправдание за съществуването.

Ще ни сменят ли генерал-губернатора?

Да не го намерят някой самоубил се с пет изстрела в гръдния кош :).

Няма да е в гръдния кош,а ще се самоубие с пет изстрела в гърба...

Всичко публикувано до сега е известно на логично мислещите.Но то е и доказателство.че американците реално виждат нещата и ги назовават с истинските им имена.Друг е въпросът, че един психопат си позволява да публикува документи с гриф СЕКРЕТНО.Това е вид диверсия и единственият и край трябва да е пандиза.

я па ти.. психопат ..те психопатите са гадните капиталисти ..явно и ти си психопат ..и това също е секретна информация

убили са го

ПИЧА НЕ ПРАВИЛ САМ УЖАСИЙТЕ!!!

От тези атаки ефекта е повече популярност за Уикилийкс...

Изгори преди да прочетеш!

Добре е,че има такива хора,за да излезе истината за "развитите демокрации",за да знаят хората в каква мръсотия живеят,за да може обществото да се почисти!Живота на човек,който вади кирливите ризи на мошениците във власта,виси на косъм.Веднага откриха,че е изнасилвач а Швеция,която отдавна не е суверенна държава,веднага скочи да изпълнява американските поръчки.Защо не откриха това преди да публикува помията.Защо правят всичко възможно за да пречат на разпространение на информацията?Нападение по всички направления-омаскаряване на човека,финансови проблеми,стари американски,демократични номера.Това ли е демокрацията по американски,свобода на словото и печата?Просто са гнусни,същите демагози ,като комунистите,но значително по-долни!

Уважаеми господине, Разследването срещу въпросната личност датира много преди да изтекат дипломатическите каблограми. Официално той не обвинен в престъпление, но срещу него има оплакване и той се укрива от разследващите органи. Това е и причината за заповедта му за арест. В интерес на истината това не е първият му сблъсък със закона и той има присъда за хакерство още от 1991г. В допълнение, той не действа сам, а е начело на управляващ борд от 9 души на Уикилийкс и техен говорител. На всекиго е ясно, че с неговото арестуване нищо няма да се промени, така че теориите Ви са изцяло грешни.

И по какъв начин се укрива, господине, след като целия свят е наясно къде живее!? Много негови интервюта са от неговото жилище, а вие ще ми говорите че се "укривал" като бай Осама. В момента изтерясалите американци са впрегнали цялата си долна машина, за да съсипят този герой. Очерняне и опетняване на името му, финансови проблеми, лепване на фалшиви обвинения, изкарване че е терорист, рецидевист, изнасилвач и какво ли не!

И ние си имаме един такъв, ама се казва Яне Янев.

Саудитите предавали своите арабски братя и заговорничели срещу Иран нищо ново . Китай искал мир и спокойствие в Корея нищо ново нали търговийката и икономическата експанзия трябва да продължава . Китай не го кефели уики ... нещо си там е как да ги кефи като онея говорят за гластност а Китай иска да цензурира дори гугъл . То май най-сташното нещо от цялата патардия е че Путин се разсърдил че му викали Батман . А лично аз оставам с усещането че ако тоя разгласяваше нещо толкова важно щеше да е пътник много преди да го изтипоса в нета барабар с половината си организация . Ама явно ЦРУ го гледат и се хилят на баламите дипломати .

Е, за някои хора няма тайни. За тях дори официалното потвърждение на догадките им е нищо...

Какво стана сега? Лъсна великата демокрация, с какви методи борави. Репресивнире режими пасти да ядат.

Кажи къде видя за методите, че да погледнем и ние...

Всеки може да пише по форумите каквото си иска, но не така стои въпросът с филмовия материал. Отделно от това данните първо се проверяват и след това можете да ги прочетете както във вчерашната, така и в утрешната преса.

А Иран тръпне в очакване да прочете в такъв достоверен източник кой реално е против ядрената му програма. Ако пише, че България им мъти водата пак ще повярват безрезервно.

Оказва се вярно, че този господин е терорист. Ако ме арестувате - ще разглася свръхсекретна информация. Това си е жив тероризъм. Вече стана супер известен. Да се предаде и да влезе в съдебна зала. Светът ще следи процеса под лупа и не могат да го осъдят без да е виновен. Разбира се , че може да е виновен. Не би трябвало да има недосегаеми хора на тази планета. Отделно си мисля, че публикуването на секретната информация на която и да е държава е престъпление. Ние като българи как бихме се почувствали ако някой публикува разсъжденията на българското правителство за Турция или за Македония. Нашата държава има интереси спрямо тези страни и ако те се разгласят, това ще е удар за страната ни.

Добро изложение, но за да не изглеждате като най-обикновен манипулатор, ще трябва да правите разлика между тероризъм и изнудване, но трябва да се отчете и фактът, че животът на този човек е заплашен от много ядосани ръководители на държави, в които човек не може да има никакво доверие, след като лъгаха многократно за да се доберат до печалби и военни победи. Наистина не бива да има недосегаеми на тази планета, но точно недосегаемите на тази планета са скалъпили това обвинение. Колкото до удара за страната ни смятам, че преувеличавате, след като отдавна се знае кой е Първанов.

оповестяването на секретна информация казваш, било престъпление; според мен засекретяването , тоест укриването на важна информация, която показва истинската страна на "демократичното" правителство на САЩ и структурите "борещи се за свобода и мир" - ЦРУ и други подбни е престъпление; нали ти е ясно, че САЩ "засекретяват" тоест укриват всякаква информация относно гафовете си и мизериите, които правят както на своя територия така и из целия свят, като в същото време лансират идеята, че съответните действия са били в името на световния мир и демокрацията...за мен това е престъпление...в крайна сметка хората трябва да знаят истината за тези, котио ги управляват и за техните действия..за истинското им лице..така че ако този пич не е просто една брънка от цялото надцакване с дезинформация или част от някаква "игричка" на ония от горе..то евала...явно доста им припраи под задника на американците щом решиха така явно да се разправят с него..по принцип стратегията им е да игнорират такива "осветявания на тайни" защото много добре знаят, че отричането им само ще засили подозренията..сега странно защо така действат..има мн въпросителни, но пак ако този човек найстина оспява да докопа секретни материали и ги оповестява..евала

Само САЩ ли засекретяват информация? Излиза, че във всички други държави всичко е отворено и достъпно.

Интересно какъв ще бъде коментарът Ви когато се публикуват и документите от Русия, Китай и някои други държави.

Той е първият, но няма да е последният ... колкото повече следене от големия брат толкова повече и противодействие ще има!

Изведнъж незнайно от къде откриха в САЩ че въпросният господин бил изнасилвач и педофил? От къде тази информация? Май итинския терорист са САЩ.

Не в САЩ, господине, а в Швеция. А тя все още е суверенна страна.

Дрън, дрън, дрън :-) ...колкото ние сме суверенна страна. ;-)

".../Швеция/ все още е суверенна страна..." Анихилатор,направо ме просълзи! Ти не чете ли в Уикито,че по време на неотдавнащата реч на Иранския президент Ахмадинеджат в ООН всички държави-американски сателити са получили указания от Държавния департамент да напуснат демонстративно залата веднага щом заговори против Израел и Холокоста. Но всички подлоги се изнесли благоразумно още щом иранецът заговорил срещу САЩ,докато младото шведско дипломатче дълго време чакал сакралната дума,започваща с "Х",но като видял,че е останал соло,побегнал към американския си куратор за допълнителни указания! Голям резил за всички "суверенни" държави! Швеция е толкова суверенна,колкото и Тайланд,където американски агенти на ФБР арестуваха/!/ руския гражданин Виктор Бут,обвинен от щатското правосъдие в престъпления,касаещи Колумбия!!С две думи - илюстрация на тема "САЩ,световен жандарм".

На мен ми е интересно ОТ КЪДЕ ЧЕРПИЯТ СЕКРЕТНАТА ИНФОРМАЦИЯ! Разпространението не е проблем в информационното общество. Проблемът е да намериш интересна информация Защо всички подмимнават този въпрос?!

Защото отговорът се таи във въпроса ти.

Ами откъде - цял отдел в ЦРУ сигурно работи да подбере, прочисти и натъкми "сензационни" "секретни" данни за публикуване. Толкова подбрано пречистени са, че личи от 1000км що за стока е.

Че от кога ЦРУ работи за КГБ?

Значи все пак всичко вътре е вярно. Не е ясно тогава какво са виновни САЩ за изказванията на Саудитският крал или египетски ръководители по отношение на Иран или пък на китайското ръководство за изказванията си по отношение на С.Корея. Ако бяха лъжа биха ги опровергали, не мислиш ли?

Не на тетористите ! Този е гаден терорист заплашващ нашия свят !!! В панделата му е мястото и нулев толеранс за такива като него!

Терористи са такива като теб, които разпространяват лъжи и са подлоги на властимащите.

а сега малоумнико ми кажи с какво този човек стана терорист ?! или ти просто си някое американско мекеренце с промито мозъче ? между другото ти пиша от щатите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А защо тъпако,не пишеш от Сев.Корея?

а ся по дИмукратите с техните камъни по техните кратуни ....