Отложиха клетвата на болния Уго Чавес

Лекуващият се от рак президент на Венецуела Уго Чавес ще пропусне церемонията по полагане на клетва за нов мандат утре в Каракас.

Обратно в новината

Коментари - Отложиха клетвата на болния Уго Чавес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За управлението на Уго Чаваес от 1999 до сега има голям напредък в здравеопазването, не си вивдал техни болници. И спокойно не съм се разхождала само по главната в Каракас - бях в 4 града .Спри да плюеш като не си бил там . Да, има контрабанда и дрога , но както знаеш Страната граничи с Колумбия и охраната на границата е много трудна- влагат се милиони , въоръжават се с най-модерни оръжия , но картелите са доста силни. Бидонвили има навсякъде в Южна Америка / дори в просперираща Бразилия/ , но Бразилия и Венецуела са 2-та икономически гиганта на континента. И на последно място - разходи се повече с кола - Венецуела има прекрасна туристическа инфраструктура . Но разбира се е по- лесно само да си стоиш зад компа и да крещиш в несвяст " комунист", " комунист". Между Венецуела и Куба разликата е от земята до небето.Отиди и се увери с очите си . После пак ще си пишем.Съветвам те да те разведат местни / в моя случай бяха колеги на баща ми /,а не екскурзоводи . Ще рабереш повече неща от хората които живеят там , отколкото от красивата екскурзоводка.

Мисля , че си се разходил в Хавана. В Каракас няма такива коли. Мн си зле с географията.

Смени си изображението с по-подходящо като махнеш шлема и на колене обвиеш голите си телеса с американското знаме,а с вперен поглед в портрета на американския президент точиш нескончаеми лиги на преклонение.Ако наблизо има и американски задник,можеш и него с упование да го ближеш,но не ти е мястото сред нормалните със собствено самочуствие и трезв разум българи.

Ти си за бърза помощ. Посети Венецуела и тогава говори за нея.

Живяла съм 5 години в Южна Америка , поради това че смейството ми беше там / Не точно във Венецуела , но съм я посещавала 2 пъти / Много погрешна предства имате за тази латиноамериканска държава. Минималната заплата там е близо 500 $, а безработицата е около 6,5 % / сравнете я с тази в България/ . Венецуела има добре работеще иконимика и поради това , че е богата на полезни изкопаеми/ манган, злато, въглища и други . Едни от най- големите залежи на контитента са там . Поради един -от най-високите стандарти на континента / благодарение на индустрията/е висок емигрантския поток от Колумбия , Чили , Еквадор и др. държави . .От първото встъпване в длъжност на Чавес през 1999 г. венецуелският БВП е скочил от 91 милиарда долара на 328 милиарда долара, тъй като цената на барел суров петрол се е покачил . Венецуела е петата износителка на петрол в света и произвежда между 2,3 и 3 милиона барела на ден . В същото време ръстът на бедността, безработицата и неграмотността, както и на детската смъртност са намалели значително . чувствително за периода 1999-2011. Разходете се из улиците на Каракас, Кабимас и Маракайбо и тогава говорете глупости. Има стахотни модерни болници, училища , университети . Освен това е страшно красива - повече ми допада от Бразилия.

В тази страна има толкова мизерия, при такива природни богатства, че само комунистическите брътвежи на местното Чаве(с) могат да обяснят феномена. Впрочем да сте чули страна с комунистически уклон да просперира?

Мизерия има в главата ти. Хората имат много приличен и добър стандарт . Мисля , че си един лиглъо който никога не е стъпвал във Венецуела. Да не би да си се напил и да си попаднал в Куба ? Защото в Куба наистина е така както го описваш. В Еквадор - също . Но май или не Си ходил във Венецуела, или си пълен лъжец. Или си зле с географията .

Браво ! --------- Но просто се замозабрави. Хуго. .... А Днес такива не минават.

:-)))) ... Извинения ! (Кастро.)

TIREX

ЧАВЕС е Велик!

В сегашното злокобно време на усилено глобализиране в интерес на хищните и агресивни без мярка империалистически сили начело със САЩ мнозинството от президенти на зависими, неоколониални или трудно балансиращи страни не могат, а някои като нашия!? и не искат да бъдат независими и истински президенти. Уго Чавес е от малкото действително независими президенти, които са се посветили изцяло на собствения си народ без оглед на заплахите и цената,която трябва да платят.Злодеите се радват, че са успели да сломят Чавес с рак и се готвят да пируват след смъртта му.Е,да, но това все някога ще се окаже пирова победа,защото и без Чавес делото му ще остане като ярък пламък,който поет от негови последователи по света ще избухне в народен пожар и ще въздаде дължимото на световните разбойници.

Казват - много бил направил за Венецуела. И днес там е доста привлекателно. ... Малко само дето бил бил прекалил с кастристкото в подхода.

има ли някаква яснота около състоянието му- става дума за здравословното такова.

Две серии процедури в Куба. Досега.

Споко, Природата си знае работата... .

Така е, не те е пропуснала и теб!