От революционер до президент на Венецуела

Уго Рафаел Чавес Фриас е роден на 28 юли 1954 г. в град Сабанета, на 420 км югоизточно от столицата на Венецуела - Каракас. Той е син на скромни учители, потомци на индианци и испанци.

Обратно в новината

Коментари - От революционер до президент на Венецуела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и аз много го харесвам, но.....венецуела е същата като нашата страна, много красива, с петрол, с много богати хора малцинство и много бедни хора мнозинство...и е по-опасно от бълглария...та, може и да е имал хубави идеи човека, бог да го прости, но....вероятно не се е преборил като нас с мафията...

Пукна, обаче поразиите му ще останат да тероризират народа за още дълго време. Най-богатата на петрол страна в СВЕТА!!! А имат: - РЕЖИМ НА ТОКА - РЕЖИМ НА ВОДАТА - КУПОНИ(!!!) за храна - БЕЗКРАЙНИ опашки - Втората по големина инфлация в света - Най високият % престъпност - за 2011 са убит 16000 (ШЕСТНАДЕСТ ХИЛЯДИ) човека.

а професионален дезинформатор. По-лошия вариант (за тебе) е, ако си го прочел някъде и вярваш на написаното.

Колега, вземи си изкарай главата от задника и започни да я използваш. Тия пропаганди са от американците. Те искат да направят същото, каквото стана с Аржентина преди десетилетие.

Ха-ха-ха... И кой ти плаща за да ги пишеш тези тъпотии ми е много любопитно. Или си си природно глупав и податлив към манипулиране българин?

Хайде стига евтина пропаганда. Дай нещо, което да хваща дикиш;)

Пропусна да кажеш, че им ядат и децата...

Ти май си "чичко ПСИХЯСАЛ...това с психиатриите е съветски патент мнооого преди САЩ. А на теб ти пожелавам да се насладиш на чистия въздух на ГУЛАГ и да изтраеш поне два месеца...

Чавес беше велик! А в България докато вилнеят МВФ и СБ - оправия няма да има!

Моркова все пак има IQ =0 а Тукту е на моркова мустака.

Тукту, Нали знаеш теоремата на Гьодел за непълнотата - ако една състема е непротиворечива, то тя е непълна. Ако е пълна, тя ее противоречива. Та дотам с формалната ти логика...за Чавес.

Симпатичен, честен обичащ Родината си и сънародниците си! Има известна доза утопия! Неговият път не е съвсем приложим за България, защото още не сме изкопали нефта от Варненския шелф. Обаче примера и насоките са верни, особено за Световната банда(банка ) и за IMF ! Бог да го прости!

Напусна ни един голям ВЕНЕЦУЕЛСКИ ПАТРИОТ. Господи, прости му волните и неволни прегрешения.

В историята за съжаление се повтаря погрешния избор на водачи, обещаващи коренни придобивки за народите си- примери Ленин, Сталин, Хитлер, Мусолини, Кастро,арабските "президенти" иранската "революция" на аятолахите, Чавес...

Пълно ку-ку , ама то от комуноид какво друго да очакваш ...:)))

Лудите са тези, които търпят да ги експлоатират и ги мачкат, да ги правят насила бедни. Кой раздели страната на бедни и богати?

Вечното търсене на ,, виновните,,- тове е най глупаво нещо, сами сме се го направихме...засадихме семе на омраза, а искаме да порасне любов... Как ще стане това????

Нима у нас няма ценсура?? Просто формата е друга.

Трябва да си наистина малко луд , за да се бориш с монополистите, иначе няма да успееш!!!!!

Той е, човек за когото след 200 години в учебниците по история ще се пише с възхищение. А ти?

Уго Чавес изгони еврейски вериги от страната си, преследваше монополистите, които са ,,кърлежи,, и бавно и монотонно ,, изсмукваха,, парите на хората. А ми не можем да осъзнаем това още... Вън на веригите от България!!!!!!Да-на малкия и средния бизнес!!!!!!!

Венецуела излиза от Международния валутен фонд и Световната банка, като нарича двете базирани във Вашингтон финансови институции "механизми на империализма", предназначени да експлоатират бедните страни. На 11 септември 2007 г. парламентът одобрява на второ четене 69 промени на конституцията, предложени от Чавес, за прилагане на "социалистически модел". Промените предвиждат засилване на контрола на държавата върху икономиката (експроприиране на частната собственост от властите без съдебно решение), пълен правителствен контрол над централната банка, цензуриране на печата при извънредни обстоятелства.

Уго Чавес не крие възхищението си от ръководителя на кубинската революция Фидел Кастро, който според него олицетворява "достойнството" на Латинска Америка. Той обаче твърди, че не приема както "нежизнеспособния комунистически модел", така и "дивия неолиберализъм, който ражда единствено глад и мизерия", и се обявява за "трети път".

Един добър спомен е най-добрата молитва за упокой! Уго беше колоритен. Спомням си заседание на ООН с обсъждане на войната в Ирак (за иракския петрол, както знаем). Уго взе трибуната след Буш и каза: "Тук е минал дявола" - и се прекръсти. Великолепно изпълнение! Въпреки това, през студени зими (американците нямат големи запаси) продавше евтино (и извън планово) газьол за отопление на бедстващи източни щати!

Той се бореше за комунистическия рай, против ада на капиталистите и САЩ, в който "АД" си живеят и до днес деца и внуци на червената българска номенклатура.

ДИР.БГ, вие се показвате, за кой ли път, като долни комунистически манипулатори. Защо лъжете, че офицерите направили опит да свалят Чавес, са изпратени на съд. Ако е така, на колко са осъдени? Истината е, че са в затвора без съд и присъда, повече от 10 г. За същото нещо Чавес лежа само 2.5 г. Също защо не казвате, че на първия референдум за отменяне на лимита от правото на избор за само 2 президентски мандата, народа каза НЕ. Само два мандата и се махай. След това, след много врътки, комунистически измишльотини и лицемерие, промениха конституцията и отмениха ограничението. Е, сега вече трябва да е спокоен, няма кой да го бие на избори. Само лилиПутин, може би....

Дир БГ пропусна, а и ти, да кажете как се е променил живота на венецуелците, с колко процента се е увеличила грамотността, колко по-достъпно е станало здравеопазването.....

Аман от селяндури като теб Ивчо. Нали ви върнаха земята, отивай да садиш картофи и да гледаш свине! Занимаваш се с неща, които мозъкът ти с големина на орех не може да осмисли и пишеш простотии!

Команданте Чавес, само тези от нас, които знаят за бедността на Латинска Америка- знаят твоята борба. За българска гордост е, че Президедентът на Република Бразилия - българката Дилма Русев е твой съмишленик !!!

Борбата на Хюго срещу световните монополи остава за пример!

ЗАЩО И НИЕ СИ НЯМАМЕ ПОПУЛИСТ КАТО УГО ЧАВЕС, ЧЕ ДА ЗАРЕЖДАМЕ 10 ЛИТРА БЕНЗИН ЗА 23 ЦЕНТА / 35 СТОТИНКИ/ , ДА ИМАМЕ БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ. НО ТОЙ РАЗВАЛИ ДОГОВОРИТЕ С ЧУЖДИТЕ КОМПАНИИ И ПЕЧАЛБАТА ОСТАВА В ДЪРЖАВАТА !!!

Защото, моето момче, ако Венецуела нямаше нефт, отдавна всички да са мъртви.

Как да немаме ..Волен като дойде пенсиите ще станат 1000 лв,за комунягите да не говорим..

АБСОЛЮТНА ИСТИНА Е ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ......

Живейки в Америка, следях възхода на Уго Чавес от десилетие и споделям неговата борба! Една Силна Политическа Личност си отиде, а за съжаление остават безотговорните полит-лилипути, които ни обграждат! Мир на душата му! Бъди благословен Уго! Амин!

Мдааа, огромен талант се иска за да докараш най-богатата на петрол в света държава до режим на тока и водата. И то при такъв климат и релеф и във време, когато други държави правят от пустините райски градини.

Нали това имате в Чалгария! Но ви чакат още ядове, дорде ви доограбят завинаги, ...нали за това ви искат територията (бивша България)? ... к'во ша прайте след като ви я вземат- ще карате таратайките от Уестърн Юръп за 20 цента на литър бензиня?? хахах

ела при нас бе момче! ний правим градини, ама багладежки девойки ги копат в нашто кибук (ТеКеЗеСе)