Десетки спасиха с жива верига удавници във Флорида (видео)

Над 80 души направиха жива верига, за да спасят давещо се семейство на плаж във Флорида.

Обратно в новината

Коментари - Десетки спасиха с жива верига удавници във Флорида (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази заснета фейк нюз, която прославя добрите американци, ми напомня за оня дето разказва за мечката: Като я видях с едната ръка вдигнах пушката с другата заредих с третата... Чакай бе, ти колко ръце имаш? Абе напрежение, кой да ги брои!

Ти ми напомняш онази история на един тарикат, който влязъл в един бар и казал на един вътре: "Искаш ли да се обзаложим, че ние с тебе двамата общо имаме 3 топки." А другият му отговорил; "Миже, ако ти нямаш нито една!" (Накарай бригадира ви да ти го обясни вица)

всеки иска да бъде американец.

Аз например не искам. Може би защото ... вече отдавна съм:) Но се гордея с това, както и че съм българин, щото съм се клел и под българското знаме и съм от онези старомидни глупаци и времена, когато тези неща имаха някакво значение и смисъл. След България (и семействито си) най-много обичам и уважавам Америка, АМЕРИКАНСКИТЕ ХОРА, ПРИЯТЕЛИТЕ МИ.

Повярвай, не искаш! Наистина не искаш! Не го слушай инфото, икономическия емигрант! Гледаш колко е необразован,би си обясняваш защо не е успял в Родината си. Не му давали тъпаците да се развие.

Щом казваш:) Само не знам, ако е така, кое е по-зле - да си икономически имигрант в друга страна, или икономически роб в твоята! Но е очевидно какво мислят по въпроса поне 3 милиона българи, които емигрирсха през последните 2-3 десетилетия!

Аз искам да съм си българка, но ако трябва да избирам друга държава, да, ще бъде Америка, просто защото средностатистическият образован човек там живее прилично и нормално. Ако ти предпочиташ Русия - ами емигрирай там, интересно защо там никой нормален не ще да бяга, да емигрира, освен престъпници и тарикати, търсещи там закрила и бягтство от закона в собствената си държава.

Статията е пълна с грешки. За това спрях да гледам американски филми, щото са или приказки, или пълни с грешки.

Това не е болка за умиране - грешки нкато тебе и останалите тъпоглавци са!

Значи хората докато се давят, и там има кой да прави клипчета, че да ги качи в тубата. Направо се просълзих!

Браво на хората. Чудесен пример за човещина и смелост. А руските тролове тука за пореден път показаха, че са тъпи злобари.

Браво бе, човещина! 20 минути никой да не смее да влезе. Стоят и гледат как се давят. 20 минути!

Ти колко хора спаси от удавяне при мъртво вълнение, та знаеш! Хайде стига злоба и комплексарщина. Върви си в Русия и ни освободи от дребната си душица, озлобена по комунистически.

Прав си, зарова пък тези изобщоннежсабсе помайвали, а веднага са се заели а работата: =================== Гардове жестоко пребиха момче в Студентски град ===================

Какви хора! Двайсет минути стоят и гледат как се давят деца, и никой не смее да влезе. Как може сърце да им даде? Ужас! Добре, че са минали малко по умни, че да ги построят във верига. Българинът без да се замисли, ще скочи да спасява.

не се смеите и мен са ме вадили така от река струма като дете се давих и прятели трима ме извадиха по сащият начин.......от тогава не се правя на тарикат..американците са народ не забравяите драмата в река хадсан...каква мобилизаця сами направиха хората....и за тези момчета от влака...много примери са

Само ми кажи, 20 минути ли те чакаха да се удавиш?

Не, там сте по-бързи, и то всеки ден, видно от новините Гардове жестоко пребиха момче в Студентски град

Чехкиня се удави в Слънчев бряг, във водата издирват дете stat -A + 08:30 13 юли 2017 Общество / Редактор Виктор Стефанов / обновено преди 1 час ТулУРИСТИТЕ СА СЕ КЪПАЛИ В НЕОХРАНЯВАНО!!! ОТ СПАСИТЕЛИ ВРЕМЕ!!!! НА ДЕНЯ! (Снимка архив) Чешка туристка се е удавила в Слънчев бряг, издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас. Вчера около 20.13 часа в Районно управление Полиция - Несебър е получено съобщение за инцидент в морето МЕЖДУ 6 и 7 СПАСИТЕЛЕН ПОСТ !!!!!!!!!!!!!!! в Слънчев бряг срещу бистро Кораба, при който се давела жена.

Според инфото Великата Америка нямала пари да осигури спасители на плажовете си. То като отидеш на Ниагара, гледаш Канадците направили Лас Вегас, а в Щатите само трева и камъни.

Тъпак, Ниагардсият еодопад е на границата на Анерика и Канада, но Е "ОБЪРНАТ (трите му водопада, които всъщност наричат Ниагара) към Канафа и НАЙ-ХУБАВАТА ГЛЕДКА е от канасската страна. И по-точно от няколко хотела там и най-вече Мериот, от апартаментите на юг в него се отваря страхотна гледка, ЗАЩОТО СА ТОЧНО НАД НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВОДОПАД ТАМ, И ТУНЕЛИТЕ ПОД ВОДОПАДА, които са прокопани и те водят ТОЧНО В СРЕДАТА, В центъра НА ВЕЛИЧЕСТВЕНО ПАДАЩАТА ВОДА СА ПРОКОПАНИ ОТ КАНАДСКАТА СТРАНА ПО ТАЗИ ПРИЧИНА, бе идиот! А АКО СЕ КАЧИ ЧОВЕК НА КУЛАТА, ОТГОРЕ ОТЛИЧНО СЕ ОТВАРЯ ПРЕКРАСНА ГЛЕДКА, вкл. и към водопада, и към американската, и към канадската част. Няма да ти обяснявам кои и какви фирми са инвестиралиби от двете страни, защото си твърде тъп. (аз познавам мястото, за което става дума в статията, бе кретен) Вместо да ръсиш простотии гледай да понаучиш нещо, белким нещо влезе в празната ти тъпа и невежа тиква.

Даже нямате пари да осветите Ниагара нощем, добре че са Канадците да правят шоуто.

Глиуак, плажовете тук, в Америла, както и правилата за ползване, регулациите и законите, видът им НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ, както и грижите по опазването им и огромните суми, които се дават за това. Ало те хванат например - има специална полиция - че си взел яйца на костенурка или че си хванал определен вид риба в нерегламентиран период, или дори и да е регламентиран НЕ Е ОПРЕДЕЛЕН РАЗМЕР - от-до - ПОЛИЧАВАШ ТАКАВА ГЛОБА, която е по-голяма от годишната ти заплата, имат право (и го правят) дори и да ти конфискуват колата и принадлежностите... Дори и на най-богатите - милионери и милиардери с къщи на самуя бряг на океана, им ЗАБРАНЯВАТ В ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ДА ПУСКАТ СВЕТЛИНИ ОТКЪМ ОКЕАНА ИЗВЪН КЪЩИТЕ, за да не заблуждават размножаващите се живитни - мой приятел ми разкзваше премеждията си за това с властите, възмущавайки се и бе много смешен както се ядосваше... Какво ли обяснявам на невежи идиоти!

За някой/я, който/която претендира да е знаещ/а и поучава другите пишеш изключително неграмотно.

са спасили семейството. Към списващите статията: айде да се уточнявате друг път преди да пишете противоречиви глупости. Последно течение ли е отнесло хората или мъртво вълнение. Това мъртво течение дето сте го написали не съществува никъде в моретата и океаните на земята.

Атлантически океан Атлантическият океан е вторият по големина океан на Земята (след Тихия океан), заемащ приблизително една пета от нейната площ и е част от Световния океан. Разположен е между Северна и Южна Америка на запад, Европа и Африка на изток. Свързан е с Тихия океан на югозапад, Индийския океан на югоизток и Северния ледовит океан на север... Циркулация на повърхностните води Редактиране Мощни носители на топлинна енергия са кръговите повърхностни течения, разположени от двете страни на екватора Северното и Южното пасатни течения, пресичащи океана от изток на запад. Край Малките Антилски острови Северното пасатно течение се разделя на северна част, продължаваща на северозапад покрай бреговете на Големите Антилски острови (Антилско течение) и на южна, навлизаща през проливите на Малките Антилски острови в Карибско море. Оттам през Юкатанския пролив то преминава в Мексиканския залив, откъдето излиза през Флоридския пролив, образувайки Флоридското течение!!!!!!! =============

И кой си мислиш, че "са списвал статията", бе тъпак. Щях да ти я пусна на английски, но като те гледам колко си прост се съмнявам, че знаеш и българския.

Знаеш ли с какво са известни тези акватории от океана, бе невежа? С УРАГАНИТЕ? Знаеш ли кога е СЕЗОНЪТ НА УРАГАНИТЕ във Флорида? А знаеш ли КЪДЕ и КАК се загормят урагсните в тези територии на океана, бе тъпак? Научи се най-напред да четеш, след това се научи да разбираш прочетеното, след това - и да мислиш, и едва тогава коментирай и се опитвай да контактуваш с възрастни хора, които не са дебилите от обичайното ти обкръжение!

Вложил си толкова време и енергия да громиш някой, който е посочил елементарна грешка на редактора на статията в Дир-а. По-добре прочети ти внимателно статията начинът по който е поднесена/списана в Дир-а. На едно място пише, че хората са отнесени от течение, на друго пише че мъртвото течение ги отнася. Няма мъртви течения, има мъртво вълнение. Ти нали си голям "специалист" по английски. Отвори и си оригиналната статия и прочети там дали е използван терминът за мъртво вълнение или за течение ... или за "мъртво течение". Така че не ми демонстрирай "познания" придобити от копирани от уикипедия информации и от световните новини за ураганите по източното крайбрежие. Чак толкоз прости и изостанали не сме, виж ти трябва да се прегледаш при психиатър предвид логореята и безпричинната агресия, която лееш непрекъснато тук.

си платен, ама си пълен тъпак щом си изплющял такъв прост коментар под такава статия. Ама какво ли да ти обяснявам, едва ли ще разбереш...нещастник!

Каде са им спасителите на плажа? Вие шегувате ли се? Такава фейк нюз! 20 минути ги гледали как се давят, че тогава спретнали верижка! Добрите американци, пак спасиха света!

Няма спасители там по плажовете.

Кретен, ти излизал ли си изобщо някога от село? Знаеш ли колко е брегът на Флорида? Колко е дълъг,, че Флорида е "впита в океана по протежение на щата от континента навън, на юг, че има Източно и Западно крайбрежие по протежение на щата и много ПУБЛИЧНИ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧАСТНИ ПЛАЖОВЕ И МЕСТА, КЪДЕТПЛУВАНЕТО и влизането във водата е на ТВОЙ РИСК, да не споменавам, че и СПАСИТЕЛИТЕ ИМАТ РАБОТНО ВРЕМЕ и извън него и охраняемият плаж става нвохраняем, защото е с открит достъп И НЕ ТЕ ТАКСУВАТ ПО 36 стотинки за ЧАДЪРЧЕ и 30 ЛЕВА ЗА СТОЛЧЕ, което въреи задължително с ЧАДЪРЧЕТО и пр. тъпи селски номера... Знаеш ли кой стопанисва например публичните плажове, бе идиот? Шегувам се - откъде дебил и "шегаджия" като теб ще знае.

Въобще, честно, не ме интересува скапаната Флорида, как си организира водното спасяване, ама хич бро. Като нямат пари за спасители, да си затворят плажовете, и да не допускат производните на Макдоналдс да влизат. Има си басейни за такива.

И къде е видеото?!?

Франция беше далече от България? Тук 80 човека щяха да гледат сеир, да дават напътсвия и указания на давещите се и накрая всички ще обвинат държавата, че не си е на мястото!:)

Не забравяй - и да правят клипчета с gsm-ите

Не Франция, а Флорида, гунчо! И ти си учил-недоучил като тия 80, дето щяха да гледат сеир...

Всяка година морето взима жертва по някой българин спасил дете или жена! Последният даже го наградиха посмъртно в Англия, беше спасил някакво лапе там. Лека им пръст и стига сами се плюли.

Евала на хората...Добре са се ориентирали.

От къде взимат такива малоумни олигофрени козяците, акъла ми не може да го побере! Евала на лудите крави! С такива платени тролове като тебе, козяшката кауза е обречена, направо си вкарват автоголове говедата..факт!

Как пееше Богдана в песента си: "Ако до едно добро същество, застане още едно,,," Е, тук 80 са се намерили случайно в точния момент на точното място и са предотвратили огромна семейна трагедия - да не се удавят двете момченца, а с тях и останалите от фамилията, втурнали се да ги спасяват при това течение в океана. Аз много пъти от години съм повтарял и напомнял да не се бъркат обикновените хора с управнижите, правителствата и политиците им, да не се плюят, охулват и всява омраза към ОБИКНОВЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ, БЪЛГАРИ, РУСНАЦИ,... и ДА НЕ СЕ СЪДИ ПО ДЕЙСТВИЯТА НА ОТДЕЛНИ ЛУМПЕНИ, ИДИОТИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И БОКЛУЦИ, ХЕЙТЪРИ ОТ ДАДЕНА ГОЛЯМА ГРУПА ХОРА ЗА ... ВСИЧКИ ТЯХ! Ще ги разпознаете тези по любиминтехни клишета, като соросииди, кравари, еврогейоее, миячи на чинии и пр. втръснали на всеки техни тъпи клишета на безмозъчните им опорни точки! ИЛИ ПО ИДЕАЛИЗИРАНЕТО НА НЯКОЙ ОТ УПРАВНИЦИТЕ И СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ, и презрението и охулването им НА ГОЛЕМИ ГРУПИ ОТ ХОРА, като същевременно според ситуацията УМИРАТ ДА ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ХОРА И НАРОДА, имитирайки МАСОВОСТ! От която държава, етнос, религия да е някой, АКО Е ЧОВЕК ЩЕ ПОСТЪПИ КАТО ЧОВЕК, А АКО Е ГОВЕДО И ЧОВЕКОПОДОБНО - ЩЕ ПОСТЪПИ КАТО ТАКОВА, и после ЩЕ СЕ КРИЕ ЗАД ГЪРБА НА ГРУПАТА, НА ДРУГИТЕ, КАКТО И СЪЗДАТЕЛИТЕ ИЛИ ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ И ГОСПОДАРИТЕ МУ!!! Корумпирани., зависими и безхаберни и престъпни политици, управници, бизнесмени, банкери, магистрати, полицаи и хора на държавна работа или от службите УМИРАТ ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ, БИЗНЕС, ПРАВО,..., а обвиненията за тях КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ, ЕТНИЧЕСКИ, РЕЛИГИОЗНИ, НА ОМРАЗА И ЗАВИСТ и пр.

Е това в Бг никога няма да се случи.

Нали?... Както и няма да нападнем Ирак, за да им вземем петрола...

Взели са чушки. Дълга на САЩ нараства рязко заради военните разходи след атентатите на 11ти септември. ДЪЛГА! Не приходите! Ама това от пеевските медии няма да го прочетеш, тикво зелена.

Често се питам защо простотията толкова много и агресивно държи непрекъснато да се афишира.ПУБЛИЧНО! И между другото не само едно магаре се казва Марко, дори и на него да не му минава през акъла, и не само ти си бил спасител..., да те светна. Друг е пък въпросът какво значение изобщо има това тук.

Я погледни първо себе си, душко соросоидна! Надали има друг като теб така отчаяно дасе афишира под всяка статия в този сайт. Тиизбиваш някакви ужасни комплекси за малоценност, при това съвсем безуспешно! Отчаяно ти се иска да изглеждаш в очите на другите интелектуалец, а всъщност си спечелил единствено схващането на останалите, че си форумен трол, при това доста повърхностен и глуповат, "специалист по всичко"! Е, тези които си мислят че разбират от всичко, обикновеноне печелят уважението на наистина знаещите и можещи хора. Погледни си само съотношението на отношението към теб - 5% одобрение към 95% , коитодиректно ти слагат минус, само като видят ника Info. Хайде помисли защо!

На троловете се плаща за оценка на поста, независимо + или - !! Отделно им дават бонус ако някой им отговори! Не ги оценявайте и не ги коментирайте!

А в България 80 човека (полиция, пожарна) след часове бездействие оставиха един младеж в Шумен да скочи от прозореца....

И само да допълня, че никой от тези хора не се е замислил и питал ДАВЕЩИТЕ БЕЛИ ИЛИ ЧЕРНИ СА, АМЕРИКАНЦИ, ИСПАНЦИ, МЕКСИКАНЦИ,...,БЪЛГАРИ, БЕДНИ ИЛИ БОГАТИ, ХРИСТИЯНИ ИЛИ МЮСЮЛМАНИ... Може би защото са ОБИКНОВЕНИ АМЕРИКАНЦИ, ОБИКНОВЕНК ХОРА, а не ПРАВИТЕЛСТВАТА, УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЛИ ПОЛИТИЦИТЕ ИМ! И сега сравнете тази история с онази, когато едно ЧОВЕКОПОДОБНО изрита в гърба момиче в гърба по стълбите надолу в метрото! Е КАК ТЕ И ОНЗИ ДЕБИЛ МОЖЕМ ДА ГИ ПРИЧИСЛИМ В ЕДНА КАТЕГОРИЯ - ЧОВЕЦИ!?! КАК МОЖЕ ДА ПОДЛЕЖАТ НА ЕДНИ И СЪЩИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ, ДА ИМАТ РАВЕН ГЛАС, ДА НЕ ВИЖДАМЕ РАЗЛИКАТА ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО - ТОВА СА ДВА НЕСЪВМЕСТИМИ АНТАГОНИСТИЧНИ СВЯТА - ПУРВИЯТ Е НЕВЪЗМОЖЕН С ДРУГИЯ, А ВТОРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ (ДА ЕКСПЛОАТИРА КАТО ПИЯВИЦА) ПЪРВИЯ!!!

Браво! Кога ще стигнем и тях ?????????????

Когато станем достатъчно малоумни да се удави цяло семейство...

Американците и канадците имат това хубаво чувство на съпричастност. Браво!

Навсякъде има добри и съпричастни хора, не само в Америка и Канада.

Още мало подробности от тукашната преса. Когато майката вижда, течението отнася синовете й и я предупреждават да не влиза защото е силно и ще я послече и нея, тя се хвърля да спасява децата си, след нея - майка й и още 5 човека от семейството, НЯКОИ ОТ КОИТО НЕ СА МОГЛИ ДА ПЛУВАТ!!! За късмет точно в този момент от там минава Roberta Ursrey с мъжа со, които са се запътили на вечеря. Тя в пъреия момент си е помислила, че хората във водата махат с ръце заради акули. В следващия момент осъзнава, че течението ги влече навътре И ТЕ СЕ ДАВЯТ! ================== "ТЕЗИ ХОРА НЯМА ДА СЕ УДАВЯТ ДНЕС!", си казала тя. "ТОВА ПРОСТО НЯМА ДА СТАНЕ!!! НИЕ ЩЕ ГИ ИЗКАРАМЕ ОТ ТАМ" И ТЯ, МЪЖЪТ Й И ОЩЕ ОКОЛО 80 СЛУЧАЙНИ ЧОВЕКА ПРАВЯТ ЖИВА ВЕРИГА ОТ БРЕГА НАВЪТРЕ В ОКЕАНА И ДПАСЯВАТ ХОРАТА!!! (една жена е в болница със сърдечна атака, друг е със счупена ръка НО ВСИЧКИ СА ЖИВИ!!!) ==================

човек трябва да помага всеки ден !!! жена ми се прибра в българя и ме остави с деца на 9 и 1ч години на маината си в канада ... на съседката възрастна жена без роднини , съм и спасилживота поне 2 пъти друга съседка изоставена от мъя си - рускиня се разболя от рак ... с нея по болници , на пазар и за неяи детето и и за бабичката ... децата - моите и на рускинята момчето по плуване ,по ски уроци ... сега е спокоино . бабата се помина на 90 , викторя се излекува на 99% , децата се изучиха и аз съм доволен от това което съм направил . новини като горната има всеки божи ден !!! само че хората харесват повече убииства , пояри , грабежи ... и това се продава повече от медиите ... тъпо е ... много е тъпо ...

бързах да го напиша в края на раб. ден . извинете за правописа и грешките на преводачката

щом и преводачка имаш - блазя ти ...

браво на обикновенният американец! не са лоши хора никак! ама управниците са ми отврат! гадни, лоши хора, сеещи ОСНОВНО смърт и разруха... жалко, че управниците на сащ не са така дружелюбни, както обикновенният американец...

сме обикновени навсякъде и в сев. корея, и в сомалия, и в люксембург, и в сащ, и в русия, и т.н. - топли, сърдечни същества - но вероятно за да движиш масите трябва да си мръсна гад, извънземна, каквито трябва да са ти и сподвижниците надолу по веригата, ето тези всички гадини тровят света ОТ ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ, ОПИЯНЕНИЕ ОТ ЛЕСНОТО МАНИПУЛИРАНЕ НА МИЛИАРДИ ОВЧИЦИ, ЧИСТА ПРОБА НАРКОМАНИЯ!!!

абе от американец до американец има разлика, вервай ми!

това е напълно нормално за уса. не знам как е в русия.

В случая ставаме свидетели на едно действие което доказва, че думата "човечност" придобива смисъл!! Както ставаме и свидетели на форумната паплач която, вместо да извлече поука, продължава да обръща нещата на "руснаци - американци"....:):)))))) Дори, един обяснява ( възпитано в случая) как е построен "комунизмът" в САЩ и получава плюсчета и отзиви от типа " надали ще те разберат"..... Само да ви обърна внимание на факта, че точно тези които направили веригата и спасиха хората, малко е вероятно и те да разберат такива небивалици като тези които се пишат тук против "американци" или "руснаци"..... Те са просто ХОРА, ИСТИНСКИ ХОРА, като тези които във всяка държава и нация съществуват!! А дебилите тук, са КАТИЛИ, ИСТИНСКИ ГЕНЕТИЧНИ ГРЕШКИ, като тези които също съществуват във всяка държава и нация!! Въпросът е, кой какъв избира да бъде...... Когато един човек е истински, нито "комунизМИ", нито "капитализМИ" могат да го направят по - лош!! Както е когато е озлобено едноклетъчно, нищо не е в състояние да го подобри.....

Пич, по-кротко, не се вземай толкова много насериозно , не си ти единствения дето разбира от човечност... Комунизъм , САЩ и Русия ги говорят хората , защото с тях се олицетворяват други неща , не всеки /почти никой/ не е толкова 'възвишен' като теб да ги вижда нещата съвършенно кристално, а всеки - дори и ти!, е принуден да живее с други хора от тея 'глупавите' ... та ... преди да се цепиш, помисли малко, поразсъждавай, не се 'извисявай' толкова.... и ти ядеш баничка с боза /може и да бъркам, ако си само на 'трюфели'- прощавай ! /

Първо на първо не говоря за всички, а за определена част - точно тях наричам дебили!! Айде сега да видим как са нещата.... Тези които в случая намират "причини" да пишат против американците под такава новина, няма какво да ги коментираме, нали?? Аз твърдя, че това са прекрасни хора ( за гражданите говоря а не за управляващата паплач). сега да видим и тези които пишат идиотщини от типа "това само в САЩ може да се случи щото там са над всички" или "ако бяха руснаци щели да се напият вместо да помогнат".... Тези "хуманни" форумци, да ни покажат собствените си коментари при новините за гръцките острови при които жителите масово постъпвали така и спасявали децата - бежанци всеки ден дотолкова, че са предложени за нобел?? за това ти говоря за идиоти!! Всички те са на вълна " щом е еди къде с е лошо и щом е еди къде си е добро".....:):))))) И говорят за едни и същи ситуации едноклетъчните!! Всичко обръщат на "комунизъм - капитализъм" и на "руснаци - американци"!! Нямам нищо против когато говорим за управляващи и политика - и аз го правя, но да ругаеш цял народ заради управляващите или да го величаеш поради същото, просто е идиотизъм!!!

Минусът не е от мен....

E, явно те е засегнал анализът на човека. Тия нападки, дето отправяш, колко се и възвисил над останалите нас-простите, ги виждат точно хейтърите. Аз не въждам нищо толкова персонално към останалите участници.

напълно Ви разбирам и подкрепям. Наистина обаче не разбирам бръщолевенето на тема комунизъм, както и плюенето срещу българите. Започвам да си мисля, че това са някакви платени долнопробни, полуграмотни човечета, които остават винаги на ниво "едно си баба знае, едно си бае". Чудя се още колко време ще е актуално да си по "комунистически" тъп, каквито са те. КОЛКО ОЩЕ ВРЕМЕ Е НУЖНО, за да се излезе от това клише и кого всъщност обслужват тези простотии, каква е целта???

Много е по - лесно да мрази човек, отколкото да гради отношение и разбирателство...... И да ругае един цял народ заради управляващите го..... Понеже в днешно време "антикомунизмът" е на мода както едно време бил "комунизмът", да да оправдаят свинщините трябва едни от край време изчезнали "комунисти" да са виновни за всичко!!:))))) Дори да приемем, че "комунисти" са зад всички неуспехи и кражби, това, че тези "комунисти" вършат всичко това в рамките на системата която би трябвало да е алтернатива на "комунизма" и, че самата система не само им го позволява, но е направена така, че да ги подпомага - никого не вълнува....:):))) И тази система не само в България такава, по целя свят монополите с измами и пряко ръководене на политици си правят каквото си искат и крадат отвсякъде!! Алтернативата на комунизма се оказа най големият боклук!! е, какво да кажат идиотите, освен, че комунистите са виновни за собствения им хал.....:):))))))

Щом не знаете каква е целта , значи не схвашате механизма на действие на цялата гнус ... Ето да Ви кажа моята цел - аз плюя по българите , с едничката цел , да не се мислим за 'велик славянски православен , дрън дрън ... народ' и да ни е крив космоса за всичко, а евентуално да се замислим /ЗАМИСЛИМ/ какви сме , къде сме, харесва ли ни какви сме какво се случва с нас ?!?!? И евентуално да си кажем - да не искаме това искаме повече .... не става и няма да стане, но ... поне да не се самозалъгваме , че в момента сме читави хора и живеем добре- защото не е така , сравнено не с американци и руснаци, а с който и да е....

Прекрасна новина! И не вярвам, че ние , българите, не сме способни на такова нещо!

За съжаление, у нас всеки се спасява поединично... във всяко едно отношение :(

Да и за това сме се 'спасили' ...

За съжаление българите сме "обучавани", че сме нищожества и нищо значимо през последните 30 години, а човек е способен да направи подобно нещо само, ако вярва в себе си ... и в ближния си...

valentor

само там може да се случи такава гражданска доблест/героизъм . Хората са спокойни, самодоказани, съпричастни... защото там е ПОСТРОЕН комунизма , не в китай/чайната със северна корея, не в СИВ/СССР/ОВД , не в русия или европа. Комунизма, като благоденствие и възможна законова справедливост, е в САЩ

Много правилно казано ! За съжаление няма да Ви разберат 99.9 % от народа тук ... не защото не могат а защото не искат и са отучени да мислят ....

valentor

Благодаря Ви за виждането на нещата. Да.. 99 /100 няма да разберат, но така са обраЗовани. Агитпропски резултат..

ПОСТРОЕН е, но на каква цена? Виж какво правят "СТРОИТЕЛИТЕ" по света...

Ами ей за това Щатите владеят света, по същата причина Германия преди 70 г. за малко да пребие половината планета. Банда от егоистични скотове, в каквито сме се превърнали,няма как да разбере тази проста истина.

А когато не сме егоистични - както по времето, за което официалните "историци" не пишат - тогава и ние. Обединени сме имали империи и сме учии другите на държавност. Време е да си го припомним. Където е текло пак ще тече.

Айде напиши ти като 'официалните' историци не пишат ?!?! Кое е това време , кога , какво ,защо ?

За това писах "превърнали". Преди 44г. по войните е имало опашки пред бюрата за набиране на доброволци. Ти представяш ли си сега, някой да иде с желание на фронта при шрапнелите ?!

Стадния инстинкт можел да бъде и положителен... Евала! Как всички единодушно и своевременно са се сетили и организирали за мен е загадка - да не кажа чудо.

...e да де ... загадка и чудо е ... а е най-най-елементарната човещина... в какво сме се превърнали - сети се сам ...

Човещина е, но не от елементарните.

Айде ганьовци почвайте да плещите за 'краварите' и всички други простотийки , които ви карат да се чуствате значими ... ето тъпите американци ви дават урок по човечност, какво е това да си народ а не стадо и такива разни неща, но няма да ги схванете...по-добре сипи още една рикия !

Тези които плюят,по добре да си вдигнат задниците и да отидат например в Австрия,Германия,Дания...там живеят далеч по човечни от нас...

Всяка проява на човечност трябва да се поощрява, но защо я използваш да за да храчиш "Ганьовеца"? Ти що за злобно човече си, та и тази великолепна проява на човечност, доблест, смелост и алтруизъм обръщаш срещу българина и го обиждаш? Толкоз ли е трудно да се сетиш за хора като дядо Иван, дето с години проси и дарява за храмове, за доброволците, които безплатно отиват да търсят загубените в горите деца, за отец Иван със изграденото от него село за сираци, за военните ни пилоти, които като видят, че машината им ще се разбие жертват себе си, за да я отведат далече от потенциалните жертви, забрави ли за нашенеца, дето с цената на живота си спаси дете и посмъртно го наградиха, забрави ли тия, дето миналата година се жертваха за две деца, влезли в морето навръх Илинден? Сигурен съм само в едно - като се обръщаш към "Ганьовеца" всъщност се обръщаш към малкото злобно човече, дето живее в тебе и се храни със злобата ти. Оставиш ли го да порастне то ще обърне живота ти в ад. И не само твоя.

Хвала на такива надъхани голословни ганьовчета като теб ! Мога да коментирам за всяко едно от избороените от теб 'велики постижения на българския индивид' , но не жалая, надявам се да имаш акъл и да разсъдиш и да мислиш , преди да скачаш 'обладан от патриотизъм ' ... няма злоба, няма омраза , мисли и гледай просто ... не се опирай на клишета и 'догми' ....

Ех, ако бяха руснаци, какви дитирамби щеше да лее путлерастията, поне 50 поста вече щяха да са. Щеше да има православие братство и любов към Империята на злото...

Кви руснаци бе братче... ако ми намериш над трима трезви руснака на плаж /или където и да е/ - ще призная , че говоря глупости ... Ако беха руснаци - щеха да направят верига до най-близката кръчма да си подават самагон, да потушат мъката по удавените ... /не ме разбирайте грешно-аз обичам Русия и руснаците, просто не съм фаннатик и дебил/

jingiby

Браво...

Това ако се случи тука, ще ги натискат да се удавят нарочно.

Ти ако си ще ги натискаш ли да се удавят? Не, нали? Защо мамка му тогава го вменяваш на всички? Какво те кара да мислиш, че най-естественото за всеки - да помогне на човек в беда - трябва да е непременно не важащо за нас? Черната информационна диария от медиите? Когато очите ти са толкоз опулени по злото как очакваш да видиш хубавото, което също става? Хиените от медиите ли очакваш да ти го покажат? Те знаят само едно: черна информационна диария, положителното при тях се изпчерпва с "търсене на добрата новина" - т.е. за тях добра новина не съществува и точно това се опитват да вменят на всички ни.

Ми на пример защото човека живее в тази държава , всеки ден вижда какво става , всеки ден ! А става това - НАТИСКАТ те да се удавиш... и такива мидички като теб защитници на правдивото малцинство от 'свестни' - като им припари под опашката те натискат най-много и най-силно ... тук живеем , айде да не се лъжем...

Е не се изсилвай. Собствениците на заведения и хотели по Черноморието баш нарочно си натискат клиентите за пари. Да си спомним какво причиниха на малкото британско момиченце в басейна с джакузито, дето машината му изсмука червата, дали му платиха поне лечението, никой не разбра. Да не споменавам що народ изпоразболеха и то щото да гепнат още малко парички, но не мислът за здравето и живота на хората, а само за печалбата си. Имаш го налице и примери секи божи ден за оФчедущшието у балХар, за геноцида над народа, ко се правите на куманяги и отричете..... Па мое и верно да сте куманяги, не бих се учудила, то трее да не си чувек та да не ти трепне нещо в сърцето.