Стотици се простиха с оператора, спасил момиче

Стотици близки, приятели и роднини се простиха с известния оператор Григор Кумитски, който в петък загина, след като спаси давещо се момиче.

Обратно в новината

Коментари - Стотици се простиха с оператора, спасил момиче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да прости тези добри и достойни българи !

почиваù в мир, прекрасно момче!

гледна точка: Може и да ми се смеете, но от трите примера в текста се вижда, че спасителите се удавят, след като са спасили давещите се. А може би с постъпките си те са объркали плановете на Господ и затова са били наказани, защото на давещите се просто им е било писано да се удавят? Помислете без да се смеете!

Този човек е Герой. Моите съболезнования на близките му.

семейството му да заведе дело срещу девойката,която не е спазила правилата за къпане!

Светла му памет на поредния български герой! Той е вече на такова духовно ниво, че си говори само със светци, понеже и той е станал такъв, постъпвайки правилно. Господ ще си говори с него, ама ние тука, дето си говорим / пробягах по коментарите.../ чак не ми се мисли какви сме - обратното на светци,де. Защото какъв трябва да си, за да връзваш кусур на човек, извършил най-човешката постъпка - спасяването на друг човек...

Какво търси в морето това момиче, при забрана за влизане. Не ми се мисли, само българи и руснаци нарушават тези правила

Бог да ги прости всичките спасители-сигурна съм,че ще отидат в Рая!

Достоен човек.Поклон пред паметта му. Кога ще прочета, че политик е спасил нечий човешки живот.

Те само постфактум стават на едноминутно мълчание, за да могат да подпръдват по-лесно.

Както винаги пълно с тъпотии.Един никога нямало да спасява рускиня, затуй преди да се втурне ще и иска паспорта, че след туй евентуално.Да Ви кажа, че когато изпаднеш неочаквано в ситуация при която трябва да се спасява човешки живот или да се залавя въоръжен убиец, никога не мислиш а действаш или не действаш.Това е нещо, което или го имаш или не и никой няма право да те обвинява за това как си постъпил.Изпадал съм в такава ситуация, карали са ми се, че съм можел да пострадам, но и сега след много години смятам, че бих направил същото.Не защото съм герой, а защото онова нещо е по-силно от човека и лесно не можеш да го преодолееш.

Смелост, доблест, хуманност и т.н. , но те не са достатъчни. Трябват и умения. Не е необходимо да си толкова хладнокръвен, че спокойно да вадиш мацето и да я опипваш, докато я изкараш, но ако всеки спасител се дави, става тъпо.

ЧИКИДЖИЯ !

Трябва да се монтират паник бутони на такива места, за да може бързо да се викне брегова охрана. Трябва да се сложат буйове с въжета и табла с инструкции какво да се прави, на различни езици, за да може ако някой се озове в такава ситуация, да не рискува живота си.

Бог да го прости! Лека му пръст! ТАКИВА ХОРА МЕ КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАМ ГОРД,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!

jizast

Винаги ми е била чудна ситуацията, давещият се е спасен а спасителят се удавя. Ако е успял да я завлече на безопасно разстояние от брега как така самият той не е могъл да излезе от водата. Това не е някоя яма, единия да е стъпил на раменете на другия този отгоре се измъква, а спасителя остава в ямата без да има възможност да излезе. Тук става дума за умения да плуваш и излизате заедно на брега със спасения. Остава едиснствено версията, пълно изтощение и преди да е в безопасни води спасителя се предава, спасявания зарязва спасителя си, възползвайки се преди това до максимална степен от помоща му.

Абе той не го е спасил, а само се е удавил, но браво за храбрата постъпка!

Пенчо Славейков: На път за вечността се тук отбих и проживях живот честит и тих - и тръгвам през вратата на смъртта отново пак на път за вечността...

а тъпата и малоумна рускиня нещо казала ли е или на следващия ден отново се е впуснала в среднощни къпания по бурно море без спасители а? заради малоумници загиват такива стойностни хора

На майка ти в путката, орк.

Човек!

Първо правило:Аз никога не бих тръгнал да спасявам руснак....

Не се изхвърляй като чикия на мокър пясък! Че така мязаш на атакистките тролове.

Дано един ден руснаци да спасят децата ти, но теб да не успеят!

и човек да спасиш от смърт, проява сякаш от средновековието, пак ще се намери някое говедо и в тая постъпка да види нещо лошо...

Спасил е дете ! Обаче се е удавил! Не е бил добър плувец! Лека му пръст!

голям човек и българин!!!

Поклон пред саможертвата на този мъж!!! Вечна му памет!

Поклон пред паметта му.

Изтински човек! Докато има такива хора, на земята че е прекрасно! Поклон!!!

R.I.P.

все още имало добри хора поклон пред паметта му

Почивай в мир Гришо!! Ти отиде в един по-добър свят, където няма злоба,завис мръсотия! Да знаеш, че хора като тебе не потъват в забвение!!!!

Не мисля, че Григор е направил нещо кой знае какво. Да се удавиш в един водовъртеж си е най-обикновена проява именно на това, че не можеш да плуваш. А и също така, че си безумно непредпазлив! Кой го е бил по главата да влиза в такъв опасен участък, в който е ясно, че немалко хора са намерили смъртта си? Трябвало да се прави на герой, че да спаси някакво дете... Ами да беше повикал професионална помощ, че Григоре! Нали това постоянно ни се натяква на нас българите, че от всичко разбираме и всеки е велик специалист именно по онова, което най-малко знае. Та и ти сега, ще ми се правиш на спасител... Е, виждаш какъв е резултатът! Ако бяхме в Америка, вместо да опяваме какъв подвиг си направил, щяхме просто да ти кажем: You have failed!, защото ти реално си се провалил! Ами ако детето беше загинало, а не ти? Ами ако и двамата се бяхте удавили? Тогава? Кой щеше да обяснява на чужденците, че плажовете ни реално не са толкова опасни, колкото всички си мислят? И това защо, само заради някой си който е решил да се прави на голям мъж! Е, сега в гроба това не знам колко ще ти помогне, честно казано... Хайде, лека ти пръст, да не каже някой социалист, че трябвало да сме хора и да съжаляваме загиналите...

Човек, неадекватен си! Герой е психологическа категория, не физическа. Т.е. ние оценяваме стремежа на човека , а не какво е направил!

Добре тогава иди и скочи от 88-мия етаж на някой блок и кажи, че го правиш в името на световния мир, че да те обявим за герой...

Лека му пръст на героя. За дебилите, постъпката му ще остане неразбрана.

Дебил е много лека форма на израз за менталния проблем на този, който е написал коментара по-горе. Този се опитва и да разсъждава, докато при дебилите това действие изобщо отсъства. Определено се касае за много, много, за най - тежка форма на разтройство на съзнанието довело до този тип поведение. Поведение (под формата на словесен израз) напълно несъвместимо с истинските ценности и стремежи на общество от пълноценни човешки същества!

аз Надявам се да нямаш жена или ако имаш - винаги да използваш предпазни средства... Дебилите стават все повече в тази клета страна...

Сега Путин вместо да си го мести из крачолите да вземе да помогне на семейството на нашето момче. Руската удавничка ще ражда солдати скоро а ние загубихме един велик Българин.

Почивай в мир, добри човеко...

Как да не го е яд човек, че добрите и умните си отиват, а остават боклуците,убийците и лъжците.

Защо истинските Хора си отиват толкова рано..... Точно в това време разделно , когато имаме огромна нужда от Доброта и Човечност , от Достойнство и Смелост , от Жертвоготовност..... Да бъде светла Паметта ти . Да бъде лек пътят ти към звездите. Поклон !

Абе малко ми се губи логиката.. как така хем спасил момичето хем се удавил?!

Нали знаеш поговорката, че винаги плувеца се дави! Бог да го прости този млад мъж!

Кофти, гадно, съжалявам човека. Но, трябвал ли във фейсбук да пишете драмите си. "Сподели във фейсбук"... Това са лични неща, лични!!

Бог да прости Човека!

Поклон!

Поклон пред този истински мъж, сила на семейството, синът може да се гордее със своя татко.

Бог да му прости! Бог да бъде с него! Бил е страхотен човек, много жалко, че е загинал :-"(((((

Работили сме заедно!Уникален човек беше!След това ,което е направил мога да кажа само: ПОКЛОН ГРИША !!!

70% от българите биха снимали удавянето с телефона и поне половината от тях биха го пуснали у Фейса. Точно те се чудят защо е скочил Григор.

Поклон пред паметта на този изключителен човек! По снимката дори си личи,колко е светла и мила душата му.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

Светла му памет на момчето!Не са много достойните хора на БГ, че да ги губи при нелепи обстоятелства.//Не много отдавна по време на учение" Евакуиране на паднал в морето екипаж" беше умъртвен пилот изтребител, когото спасителния вертолет трябваше учебно да вдигне от водата.Скочи във водата млад, здрав , силен и най-важно жив, а бе изваден мъртъв. Удави го спасителният вертолет, който поради техн неизправност на лебедката, непозназване матер. част, липса на професионализъм и обикновена некадърност слезе много ниско над водата. Въздушната струя от носещия винт заби пилота във водата и го удави. И по старо правило виновни няма или е потърпевшият.

СМЪРТТА НА ГРИГОР НЕ ТРЯБВА ДА Е БЕЗСМИСЛЕНА ! ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ ДОСТЪПА ДО ОПАСНОТО МОРЕ И ДА СЕ НАПРАВИ КАМПАНИЯ НАВСЯКЪДЕ ПО КУРОРТИТЕ ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ Е МНОГО СМЪРТОНОСНО ! ИНАЧЕ ЖАЛКО ЗА ГЕРОИЗМА МУ !

Млад здрав мъж да се удави до брега? Имал ли е някакво заболяване?

Той вероятно не е имал, но ти със сигурност си болен !

А на времето ти такива като Неразбиращ ги лекуваше.....

И какво чудно има? Не е можел да плува добре и се е удавил - това е! Да си спасител не е така лесно, както си мислят някои хора. Какъв е смисълът да спасиш някого, ако ти ще загинеш? Това си е размяна на един живот за друг! :-(((

Едни умни хора вече са отговорили на въпроса ти. Прочети, за уравнението на Прайз пък после питай.

Млад съпруг и баща без да се замисли за жена си и детето си се хвърля в морето... Резултатът е налице - една жена остава без своята половинка, а едно дете без баща за цял живот... Но животът на един руски тинейджър бил спасен... За да спаси един живот, погубва три - поправете ме, ако греша!

Елементарно аритметико- спасената девойка ражда след време четири деца , как са ти сметките - умнико :-)

Преди всичко мисля, че споменатият е съпруг и баща - към съпругата си и детето си има ЗЪДЪЛЖЕНИЕ, поне ако има БРАК с жената, която е писала във Фейсбук споменатите неща в статията. Ако е дал БРАЧНА КЛЕТВА, той вече не е свободен да си вее байряка, където му скимне - СЕМЕЙСТВОТО Е ПРИОРИТЕТ! ТОЙ Е ЧАСТ ОТ НЕЩО ПО-ГОЛЯМО И НЕ МОЖЕ БЕЗ ДА МИСЛИ ЗА СВОЯ ПРИОРИТЕТ ДА СЕ ВПУСКА В НАЧИНАНИЯ. Той не е спасител и спасяването на давещи се не е негова ОТГОВОРНОСТ - сигурно не е имал спасителен буй, не е имал джобен акваланг и въобще не е бил толкова на "ти" със спасяването на удавници, но въпреки това се е хвърлил в бушуващото море, защото в България всеки се прави на всякакъв и никой не го спира да бъде всякакъв, защото всичко е една голяма каша... Бойко Борисов пак е виновен, не мислите ли?!

Я роди и едно, я не. По същата логика тоя човек можеше, ако беше жив сега, да си направи още 1-2 деца с жена си, нали ??? А и българите сме малко, намаляваме всеки ден. А руснаците бол в сравнение с нас...или ти пука повече за руският прираст от нашият, а ? Глупачката е тя, тя е влязла при червен флаг, не той. Защо той да го "отнася" тогава заради чужда глупост ??? Всеки да внимава кви ги върши, а не да чака друг човек да се жертва заради глупостта на лекомисленият. Герой бил...да, ама това какво я грее сега младата му вдовица и детето му ? Няма семейството на тъпата рускиня да издържа детето му цял живот... Човек трябва и да е малко егоист за да оцелее в тоя свиреп Свят. Тая рускиня не е била на 5-10 г. , че да каже човек, че е малко дете и не може да разсъди кво върши...Ако беше малко детенце - да, да скочи човек да го спаси.

Да, за съжаление такива хора у нас вече са на изчезване. Всеки гледа, как да си намери топло местенце, на него да му е добре, как да прецака другия, за да се облажи. Егоизмът над всичко. Затова е толкова жалка държавицата ни. Ако някой скочи да помага, без да се замисли, го смятат за луд.

И за мен така викат.

Това е разликата в ценностната система на дебила и на героя! Защото със сигурност това момче от снимката не е правило подобни сметки, когато се е притекло на помощ. Ти със сигурност би си останал на брега, а може би и заснел на телефона си как момичето се дави! Интересно, как би коментирал, ако ти беше на мястото на спасеното момиче? Дълбок поклон пред паметта на Григор! Най-искрени съболезнования за детето и спътницата му!

само тука за форума - кажи точно ТИ кво би направил. би скочил да спасяваш или ще стоиш на брега и ще пишеш коментари?

Абе аз така и не разбрах как хем е спасил рускинята, хем се е удавил. За да я спаси, нали трябва да я избута на плитко или на брега.. Да не излезе че ДРУГ е спасил момичето, а оператора просто се е удавил? Ако е така - тогава е много грозно, защото по медиите нищо не казват за тоя, който реално е свършил работата.

Ти като падащ от луната, може да се поровиш малко за статистиката спасител-жертва преди да пишеш глупости.

Храстът казал на дървото Слез и ниско залегни Виждаш, буря се задава Тук до мен и ти се наведи ... И така животът продължава Вечният си мъдър кръговрат Някой постоянно оцелява Защото други срещу бурята, стърчат

Уравнението на Прайз ясно показва, че ж. видове където индивидите жертват себе си за другите имат много по-голям шанс като цяло от такива които не го правят. Това е блестящ научен труд, който доказва практическата полза от алтруизма. Прочети малко, и ще разбереш колко безпочвени са ти твърденията.