Няма опасност за живота на учителката, опитала самоубийство

Състоянието на 48-годишната учителка Илияна Иванова, приета вчера сутринта по спешност в "Пирогов", се подобрява, каза доц. Маргарита Гешева, началник на Клиниката по токсикология в лечебното заведение. Опасността за живота й е отминала.

Обратно в новината

Коментари - Няма опасност за живота на учителката, опитала самоубийство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стрес в семейството, стрес на работа сред разглезени мамини синчета без никакво възпитание ...и една човешка трагедия.Директорът няма да обърне никакво внимание ако ученикът обиди или даже заплаши учителя, защото гаменчето носи бройка и парички на училището.Масово не ходят на училище,кой в Гърция, кой в Полша а на края на годината всички успешно преминават в по-горен клас....

Директорката на 130-то училище е за уволнение и не знам инспектората какво чака. ... ? На нея и липсва много важно качество за един педагог - Човечност !!! Вижте какво направи на един 40-годишен човек. Какво ли би направила на един ученик, ако си го нарочи ? Безчовечнитехора са много опасни, когато им се даде власт. Аз лично съм била подложена на тормоз от класна-злобарка и знам за какво говоря! А на медиите, браве, че ни информираха, макар и не по най-добрия начин за тази срамна несправедливост....че да межем да реагираме и да защитим Илиана.

Всяка година на Коледа или Великден Господ ни изпраща послания, които ние подминаваме или ако ги забележим - забравяме ги бързо заедно с новогодишното преяждане... Така беше с жертвите от окупационните ни батальони в Ирак, така беше с дечицата загинали в река Лим, с пенсионерите издавени в Охридксото езеро и много други такива. Тази година коледното послание (не от Брюксел, от където пиша тези редове, а от Всевишният) е онагледено в нашият свят чрез драмата на тази жена - отгледала три деца за майка България, изучила стотици или хиляди други - тя е се е опитала да извърши един от най-големите грехове - посегнала е вероятно на единственото което мисли, че има -живота си. Господ и е помогнал в последният момент... Събудете се братя Българи ! Оставете омразата към околните на страна ! Помислете - ние помогнахме ли и решихме ли проблемите на нашите учители, когато ги мачкаше Кретенеиел Вълчов ? Или ги забравихме бърже бърже ?! Цяла България е в положениетона тази учителка! Да се погледнем отстрани и заедно да превъзмогнем кръвожадната богохулна хидра на управляващите след 1990 г. - с любов и разум.

Лична драма,ние сме фокусирани в нея,с помощта на журналистите, едно от пипалата на паразитиращата система.ние се джавкаме един друг.каквото и да напише дискусията тя обсъжда следствието,а звярът изстръгващ морала от сърцата ни ражда нови и нови лични драми.Трябва да се спре паразитът -ето вече се виждат размити представи за добро и зло, ние ставаме част от този паразит губейки нравствеността си!

Сигурно онзи ден учителката не е била за пръв път в такова състояние и това е най-страшното. Всички колеги са виждали, че тя има житейски проблеми, а също проблеми и с алкохола, но са я наблюдавали отстрани и не са и помогнали. А както стана и ясно от предаването на Милен Цветков у нас няма изградена система за помощ на зависими. Оставени сме на който издържи, издържи. Който е по-слаб пропада - пропива се, самоубива се и т.н.

и така, плеснахме с ръце: няма виновни. само дето нещо ме гложде отвътре: добре де, бива ли пияни на мотика да се грижат за дечица? не е ли, ако не друго.. малко опасно за децата..

половинка концентрат и е кукуряк пред децата... дмем...

Сега е време Такева да се прояви,не само на приказки,а на дело.Трябва спешна помощ на тази учителка и дано успее да надмогне случилото се.

Гнусно нещо е журналистиката, още повече в България. Кръшни, бързо изкачили се до службицата си с дръзка проституция репортерки, правят светкавична кариера с поръчкови статии, клюки, жълтини, и безцеремонно разкриване на лична информация. "Звезди" като Миролюба Бенатова и Добро утро Ана Цоцолана от БТВ са начело на този просташки кръстоносен поход за евтина слава, в който не се мисли за последствията на набелязаната жертва.

Учителката ,майка на три деца с белезници , а шарлатанките на първа страница лансирани. ЗАТОВА ЛИ НИ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ ДА НИ СЪСИПВАТЕ И МАНИПУЛИРАТЕ. спирам да купувам вестници и списания !!!

Закопчана е с белезници не защото е майка на три деца, не защото е учителка, не и защото е била пияна като талпа, а просто защото е буйствала и е могла да нарани някого или себе си. Ти какво би направил с едно пуделче или коте, което изведнъж е побесняло и почва да дращи и хапе наред?!

човек за човека е звяр помогни на другар в беда това е трябвало да направят колегите и мижитурки а не да викат полиця особенно мазната и охранена директорка на всеки може да се случи децата им показаха как трябваще да деистват като донесоха помощи за жертвата на животните-колеги- та те са по зле от нея

Всички ще изкукаме в тая скапана държава с тия нещастни крадливи управници, които ни доведоха до просешка тояга.

Чудно нещо са хората. Преди няколко дни един пиян доктор направил някаква инжекция и един раково болен починал. Веднага беше набеден докторът като виновен и уволнен. Мнозинството от вас бяха доволни. Сега една учителка се отива пияна в училището и хоп тя е нещастна героиня. Защо? Дали защото е учителка, или защото работата й така и така не е важна? Извинявайте ама всеки който пие си е болен и няма оправия. Пази боже да ти се случи, но животът е нещо тежко и трябва да умеееш да се справяш. Като не можеш, жална ти майка, поне в нашата държава за тебе живот повече няма.

Докторът и той ли се нагълта после с хапчета, че съм пропуснал май тази новина?

ъъъъ, това ли определя кой е прав? за мен е по-скоро обратното, дори да оставим на страна голямата вероятност това да е сценка...

защото работата на сbвременните yчители е доста трyдна. Hе е лесно да се справя човек понякога сас гаменчета на богати родители! Tази yчителка доколкото разбрахме е вbзпитала добре три деца, което говори, че тя е положителен човек изпаднал в депресuя. Cпоред мен на такbв човек трябва да се помогне.

Hе може и дyма да става за сравнение на двата слyчая. Dоктора е yбил човек !!! защо не дадете мнението на децата за тяхната yчителка. Cигyрно е, че ще я защитят.

Ако на всяка майка изпила 2-3 водки и отнемат децата,уважаеми "патил", ще се напълнят домовете и нови ще трябва да строят даже. Не останах с впечатление че това е система в поведението на учителката.Може би жената трябва да лекува депресия ,а не алкохолизъм.А сега и вземете и децата и я съсипете до край, защото не е достатъчно това,което сториха медиите за нея.Защо не снимат и учениците, които ходят натряскани в училище.Дали ги изключват-неее,то това провинение е тежко само за учителите, а учениците-давайте,наздраве,вас няма кой да ви закача!Намерете слабостите на всички учители, уволнете ги и оставете учениците и техните родители сами да се образоват или да ги образоват журналистите, които никога ,ама никога алкохол не лизват!

Системно е употребявала алкохол - видяхме и прочетохме доста по този случай. Значи, за ядене и за други нужди пари няма, но за алкохол - има! И няма как някой да ме убеди, че това е майка, която мисли за децата си - един път ги накара да се срамуват от нея и да се свиват по ъглите, сега втори път... и кой знае още колко пъти това се е случвало, но не е имало журналисти около нея... Само за децата ми е мъчно - това е! Всеки човек има трудни моменти в живота си, но малцина са тези, които постъпват така с децата си...

това е част от нейно интервю :Дълбоко съм обидена, никога не съм била в такова състояние, че да се налага да викат полиция. Цял ден ме държаха с белезници в ареста, това е страшно унизително и недостойно. Първата мисъл, която ми мина, беше да се самоубия, не заради това, че съм си позволила да изпия една чаша вино, а заради отношението на колегите и обществото към мен, разказа за мъката си Илиана. ... КАЗАВА , ЧЕ ЦЯЛ ДЕН Е ДЪРЖАНА С БЕЛЕЗНИЦИ !!!!

и че не е стигала до такова състояние, че да викат полиция - значи, не отрича за това, че тя си изпада в състояния - ами сигурно на околните им е писнало да се разправят с нея и са потърсили помощ, вместо все да и се влиза в положение...

не я съдете жената....така всички в бг, на границата на откачането, самоубуството....напила се е, голяма работа, случва се.....неведоми са пътищата бо жии....може би тази бедна ж еница е направила всичко това, за да омекоти жестоките сърца на българите...слава богу, че е ж ива....нека да си е жива и здрава, да си гледа децата....ще си намери друга работа....живота не свършва с една работа....

От години никоя медия или журналист не смее да напише и 1 ред за ТИМ и разни подобни групировки, но всички гракнаха вкупом срещу една беззащитна самотна жена! Много сте ербап, а?!

тарсят крав по коледа, ребо, а не искат да дават тяхната си, нали разбираш?

Господ-българинът, пролятата българска кръв. "Кървавите сълзи" на Илиана не могат да трогнат сърце-камък. Това е критерий, по който се разделяме на хора, Човеци и "рептили" като български граждани. Американският ГРАЖДАНИН Симеон Дянков, според Вас, от коя гилдия е?

Въпреки многото добронамерени коментари защо ми се струва че като че ли се изпуска най-важното.Когато Бог е създавал хората им е дал различни качества.Например тя сигурно е интелегентна и добра учителка.И щом има три прекрасни деца значи е и добра майка.Но нашият Създател просто не е предвидил в какви години ще живее и за това не и е дал достатъчно сили да се съпротивлява на злото и несправедливостите.А на нас е дал може би повече отколкото ни трябва.За това нека първо наше задължение е да помогнем ако не на жената в беда то поне на майката в беда.Защото за добрият човек и чуждите деца са като свой.А те децата се раждат еднакво добри.След това живота ги разваля.Нека сега не позволим и тия деца да станат жертва на независящи от тях обстоятелства.Въпреки че много от нас се пишат атеисти във всеки един има подсъзнателно християнско чувство което се появява в подобни случаи.

Синьор Дон Амичи, с една дума-понятие се изчерпва темата: ЧОВЕЩИНА=БЪЛГАРЩИНА. Останалото ... е суета.

За да има две цяло и нещо на хиляда в кръвта, значи е изпила не един литър вино, а най-малко два литра твърд алкохол - това първо. Стига с това, че има три деца. Не е първата, нито последната разведена, която си гледа децата. Всяка ли ходи на работа пияна? Това е УЧИТЕЛКА - учи и възпитава ДЕЦА, не пъпеши. Ако е лекар и се яви пиян на операция, или е шофьор на градски транспорт, машинист на влак и т.н. Тогава какво щяхте да коментирате? За едни - може, за други - не. Да ви имам и логиката. Особено за работещи с деца, е престъпление извършеното от нея. А че има лични проблеми, кой ли няма? Всички ли ходим пияни? Не е ли могла да си остане в къщи? А за колегите, които са я видели в това състояние - просто нямам думи. Това е нашенската злоба и гледане на сеир, затова сме на този хал...

Как точно си представяш техните действия? В какво са виновни? Денят вьрви нормално,.,,,появява се учителката-герой пияна заляна и почва да танцува, пее и БУЙСТВА.Как си представяш действията на колежката Иванова?Директорката Петрова?Kak? Сеир не са гледали.....опитали се да я успокоят не е станало, викнали полиция, полицията опитала да я успокои не е станало, заключили я.Айде сега кажи с какво са виновни.

Били ли сте там и кое според вас е ' буйство' ..приказвате си като махаленци

до учителките от 130 браво страшни сте дано и на вас се случи нещо подобно нали знаете че никой не е застрахован от това което се случи на колежката ви, само незнам как ще посрещате тези светли празници които идват

Ще ги посрещнат притеснени. Ще са притеснени и след това.Ще изпитват проблеми в работата си. Те са жертва на учителката.от кога ли са я тьрпяли?Интересното е, че нападате зверски колегите й и директорката, без да има каквито и да е основания за тяхна вина.Те са жертви в случая сьщо.Хем обаче ги нападате, хем се оплаквате че точно човека причинил всички тези главоболия е упрекван и нападан.Интересно.На това какво ли му казваха? Аз виждам някаква кампания против директорката на училището.Не знам каква е причината, но нещо не е наред в много от коментарите тук.Просто не е наред.

Причината е,че незнае начини,подходи към подобна ситуация.Защо занимава полиция?!?! Учителката с пушка ли е гърмаля? За какво е директор,като трябва именно тя да прецени и процедира психологически и като колега най-правилно

Децата на учителката!!! Срам за нас българското общество. Тези деца вероятно и дай боже ще станат свестни и полезни хора, защото са деца именно на тази учителка, а не на Айшето от Кривина. А ние и закопчахме белезниците, а медйите и окачиха въжето. Аз лично не купувам вестници от тогава,. Едва се удържам сутрин, защото съм свикнала

Спрете!!!!!!!! Не ви ли е жал за едни деца, които са гледали толкова години ужаси с баща епилептик и с психично заболяване и ужаса, че майка им е посегнала на живота си и не се знае какви ще са последствията. Децата четат интернет И цялата тази помия ги наранява страхотно. Жената явно няма да може да бъде пак учителка, но за това, че не е издържала на напрежението и ужасите я докарахте до опит за самоубийство и я изкарахте най- големия престъпник.Помолете се за това семейство преди светлите празници. Извадете доброто, което имате в себе си......

+++

В тази история директорката на 130-то училище е за уволнение и не знам инспектората какво чака. Не без вина е и ГЕРБ, ако бяха увеличили детските все е помощ. Забравихме да бъдем просто добри хора. Аз съм отгледала трите си деца сама. Повярвайте ми не е лесно. Не се пропих, но живеех в голям стрес от страх ще успея ли да се справя с възпитанието на първо място и после с бита и издръжката. Смених любимата си професия, завърших икономика, защото тогава в банките плащаха повече, с две думи голяма борба. Единствено все още съм длъжник на топлофикация и отърване няма.

браво госпожо! добре сте се SPRавили! Dостоен и силен човек сте! Mоите yваженuя! Hо явно е, че всички не могат да се справят. Mисля, че yчителката се нyждае от помощ.

"Всеки учител може да стане фелфебел, но не всеки фелфебел може да бъде учител..."

Милата, сигурно ще се оправи. Но оправията в държавата няма да е скоро. Тояа ражда завистници и злобари, които тровят живота на хората. А в 130 училище сигурно са се опитвали да я махнат, защото им нарушава показателите за топлите им местенца. Затова има толкова неграмотни ученици. Министерството явно няма да й помогне, защото е заето с чистене на боклуците, с които го засипаха университетските преподаватели. Поне да са живи и здрави дацата й.

Депресията е много сериозна болест, същински ад е. Който не се е разболявал , той не знае. Това е състояние, което те кара да пропадаш, да гледаш света като зад стъкло, изолира те и в тежък стадий се самоунищожаваш. Учителката просто е болна. Пожелавам на жената да си намери добър лекар, който да и изпише свястни лекарства, та да стъпи здраво на краката си. А после, после приятелите и да поемат топката - да не я оставят сама! Успех!)

В такъв момент какво ли си е мислила тази жена?Че трите й деца ще се справят сами по-добре ли?Струва ми се,че съвсем ги обрича

Какво толкова е направила жената, нека съвеста на колегите й да ги убива и на директорката й. Вместо да помогнат на колежката си, те извикали полиция, голяма работа са направили, голяма помощ са й оказали, клюкари и сиирджии, нищо друго не мога да кажа за тях. Или пък те са съвсем безгрешни. Сега доволни ли сте даскали от 130-то училище, дано ви тегне на душите по празниците състоянието на колежката ви и на децата й, горките. А, можехте да й помогнете морално и психически, но не го направихте. Защото сте злобни.

вероятно от вас имате деца които ходят на училище вие неможете да се справите с 1 или 2 деца в къщи отглеждате не деца а мутанти изроди които неможете да изтърпите за два дни а съдите човек които освен да учи децатави трябва и да ги търпи колко мислите че човек може да издържи без да прибавяме заплатата

А някой кара колело .... по новите магистрали...

Нямало е причина да вярвам в чудеса по Коледа. Учителката, дамгосана с болшевишка ярост от медиите слугиньосващи на всичките пропаднали типове от екраните на телевизията е направила опит за самоубийство. Какво да кажа? Колко удобна развръзка за шайката орки решаващи съдбата ни всеки ден. Има човек-има проблем. Няма човек-няма проблем. Болшевишко, нацистко и напълно мутро-ченгиджийско решение на проблема. Вместо грижа и човещина-смърт! Проблема е само, че не могат да накарат цялата нация да се самоубие за тяхно удобство. Толкова много им пречим със съществуването си. Защо Доган не се самоуби след репортажа с пиянските му изпълнения в които с наслада обясняваше как разпределя нашите пари? Защо Първанов не се самоуби след като стана ясно колко е крадено в Белене? Защо Марин не се самоуби, когато стана ясно колко изрода е помилвал? Защо Станишев не се самоуби, когато стана ясно колко е крал с жена си? Защо Цветанов не се самоуби, когато стана ясно за безбройните му апартаменти? Защо Даниел Вълчев не се самоуби, когато стана ясно за далаверите му като министър на образованието? Защо Костов не се самоуби, когато стана ясно колко е крадено по негова вина и с негово участие? Защо никой, никога не се самоуби от тази пропаднала политическа класа на прехода? Защото те са убийците. Масови убийци. Тихи и без реална кръв по ръцете, но въпреки това истински масови убийци. Точно толкова ефективни колкото всички други познати политически психопати от историята. До тук 2 милиона българи ги няма вече. Прогонени, изоставени да умрат без грижа, премазани от безпътицата... А масовите убийци не се самоубиват никога, те убиват за наслада опиянени в нашия случай от липсата на каквато и да е идея за възмездие...

Добре , че не и е хрумнало на "Калашников "да порипа! А тези , които я защитават нека я поканят У ДОМА СИ , на гости за ЧНГ- емоциите са гарантирани и непредсказуеми !ха ха

lucius

Колко ли комплекси трябва да има човек за да напише тези редове...

Дрънчо/а, ти си много близо до това ти да го грабнеш тоз калашник- приляга ти

аз лично бих я поканила, нея и трите й деца, ако ми беше наблизо с най-голямо удоволствие бих я приела в дома си, казвам го съвсем честно.

И аз бих я поканила с децата и контактувала с такъв род хора. Предусещам,че е интелигентна жена,чувствителна,че има много,за което можеш да разговаряш с нея,че е добронамерен и съобразителен човек.Убедена съм,че децата са стойности,защото им е давала пример,как се работи,учи! Не се ли питате КОЛКО ДЕЦА ИМА ,чиито майки са държанки и им дават това за пример ; децата им възприемат това за нормално СПРАВЯНЕ В ЖИВОТА. И пак не е гаранция,че майките им са винаги трезви,..нали

+1

В никакъв случай не казвам, че да влезеш пиян в час, е пример за подражание. Питам се, обаче, колко силно трябва да е било отчаянието на тази жена от живота, за да направи това, при условие, че до това време тя въобще не е употребявала алкохол - според думите на приятелката й. Майка, която сама отглежда три деца. Учителка с "голяма" заплата и "много спокойна" професия. Как да не му се прииска на човек да забрави в какво положение е? Медиите побързаха да се погаврят с тази беззащитна бедна жена. Тя цъфна в интернет и по вестниците със снимката си и името си. В същото време съдията, карал с над 2 промила алкохол в кръвта, остана анонимен. Някой разбра ли кой е той и как изглежда? И той не е първият случай. Защо медиите довеждат бедните и нещастни хора до самоубийство? Кога ще си понесат последиците за това? Защо треперят от властимащите и прикриват издънките им? Кой ке върне начина на живот на тази жена и на нейните деца? Дали те ще празнуват? Без пари, без подаръци, а и не се знае колко време майката ще е в болница.

Много точно казано!

А и колегиалният дефицит на средата я е натоварвал допълнително явно.Това не са колеги,не са етични хора,не са добри професионалисти като психолози,щом занимават полиция и цяла Б-я с един личен проблем на колежката си! Моите две деца предпочитам да не възприемат интригите на такива учители помежду им.Отговорно споделям и убедено,че предпочитам въпросната учителка,тъй като е небивала случка при нея и не е възможно да повлияе така на възпитанието,както настървените неколегиални отношения като пример за децата.

Образователната ни система е много много зле.Кадрите които работят в системата също,защото в днешно време всеки може да стане учител и да образова нашите деца. Днешните учители нямат авторитет и уванение пред днешните ученици. Чия ли е вината за това положение в образованието ни.

Я не взимай отношение по въпроси,които не са ти ясни!"Всеки "може да стане учител,ама друг път!Ти защо не си станал(а) щом е така?!Знаеш ли колко квалификации и преквалификации имам?Знаеш ли какво е буквално да живееш с проблемите на учениците си?И накрая-знаеш ли ,че съм със заплата 450 лв и напълно,ама напълно разбирам колежката как се чувства!Авторитет,казваш,ами не може да ме псуваш и да говориш пренебрежително за мен пред детето си и да очакваш то утре да ме уважава!!!

За 4 часа на ден работа, колко пари трябва да получите? за цяло лято неработа, за ваканции - КОЛКО? Само Вие ли работите с човешки съдби? Спокойно си изкарвате допълнително от частни уроци и то много добри пари! Стига вече с тези учителски заплати - наистина взе да ми писва! Защо децата пред едни учители не смеят звук да издадат, а пред други не желаят дума да чуят от урока - пък децата едни и същи... Винаги е било така - има си учители, които знаят защо са учители и си има такива, дето... не им пука и само отбиват номера... То навсякъде в БГ е така - само дето едни мрънкат повече от други.

Още навремето Исус Христос е казал - "Който се чувства безгрешен, нека пръв да хвърли камък по мене". Критикарите - по-кротко го карайте. В навечерието на Рождество сме, малко смирение и повече добрина не са излишни!

това което пишеш критикарите няма да ги трогне! Не сме ние християнски народ, щото на Връбница ще се избием за осветено клонче насред църквата, палим свещи и се кръстим, после "тричаме" кучета! Когато не сме ние заловени в крачка, сме най-праведните и безгрешни и затова искаме да се пролее кръвта на заловения в крачка наш събрат! Абе да го пратим при Тангра с две думи!

Не мога да я разбера тази настървеност - да риташ паднал човек! Не оправдавам професионалното й поведение, но като човек , стигнал дъното, й съчувствам! Дали всички ние сме безгрешни и праведни в живота?!

Журналистите раздуват случая с една беззащитна жена,самотна майка с 3 деца.Само по себе си това е геройство в днешни времена,в тия условия на живот в страната.Да бяха се погрижили да и подадат ръка.Не се занимават с едрите престъпници,окрали и изнесли парите на народа,а тръгнали да търсят сензация и допълнително да травмират и децата и.

Сега от всички по виригата, които за малко не станаха убийци да им се потърси отговорност, затова че имаха абсолютно неадекватно поведение към учителката. Да й запалят свещ за нейно бързо възстановяване и за успокояване на собствените си души!

Смятам, че държавата и цялото общество трябва да се застъпи и да подкрепи тази жена. Тя е учител и е подложена на невероятен стрес и унижение в работата си, като всички учители в България. Има деца, които имат нужда от нея!!!! Учениците ходят пияни, надрусани, бият си и какво ли още не, но за тях санкции няма. Тя просто е потанцувала!! Това не е престъпление! Престъпление е, че животът тук я е докарал дотам, че да е готова да изостави най-ценното-децата си!!!!

Спестяваш част от истината.Тя , драги, се е явила на работа в явно нетрезво състояние , в което не може да изпълнява работата, за която и се плаща. Дали ще танцува или ще пълзи, не е толкова важно.Ако работеше в частна фирма, дали собственикът щеше да я остави да си танцува , как мислиш? Що не се пробваш и ти да потанцуваш пиян на шефа си?

А дали собственикът на частната фирма ще извика полиция, за да арестува показно пияния служител, който ТАНЦУВА! Ще му тегли една и ще го прати да изтрезнее - като се яви тавряс, може и да се раздели с част от заплатата си, а може и не!

дано всичко да е наред с жената и децата и

Аз пък да питам! Добре, де съжалявате сега учителката, но в крайна сметка за да я докара до там да ходи пияна на училище е виновна! А ми ако беше поотрепаля някой малък келеш, какво щяхте да ревете сега! В крайна сметка е сгрешила, ясно е, наказали са я! Но да прибегнеш до самоубийство и да оставиш три деца да ти сърбат попарата си е жива безотговорност! Дано се оправя по-бързо, че не знам как ще обяснява на децата си какви ги е вършила!

Кое накара тази жена да прибегне до самоубийство? Щеше ли това да стане, ако тя не беше предварително осъдена от медии и от собствените си колеги? Това общество още е първобитно. То преследва слабите, а оневинява силните. Обикновените хора обаче, винаги са с едно стъпало напред, пред консервативните институции. Ето защо вярвам, че промяната към по-добро ще започне от НАС.

Радвам се,че жената е успяла да избегне трагичен финал.В същото време си мисля,че много рязко и крайно се реагира към нейното поведение.Налага се ПОМОЩ на тази жена-майка,която е родила три деца на България.Не от лесен живот е посегнала към алкохола.Все пак е филолог,образован човек.Много е лесно да се бичува.Де да бяха толкова решителни училищните ръководства и училищните инспектори и към провинилите се ученици,които са много повече от този случай.Нека се прояви човещина и се помогне на учителката и децата й.Не е извършила престъпление.Това е поправима грешка.

Хайде пак започнаха даскалиците да защитават поредната издънка в образованието Да сме разбирали, да сме били добри Ако беше лекар - навън Ако беше шофьор -навън Ако беше пилот - навън Ако е учителка - милувка по главата Образованието е голяма система и е нормално да има всякакви издънки, а прикриването им води до деградация на обучението и възпитанието на нашите деца Така че скъпи даскалици, спрете да си губите времето в нет да защитавате пияници и наркомани а се хванете да работите, защото в последните години сте гола вода в работата и големи на приказки

аре бе, разбрахме те, колко коментара написа под различни никове, с едно и също съдържание, злобар, пази си психиката и нервите, че никога не знаеш кога ще ти се наложи чуждото разбиране и съчуствие, по-надолу ти казах, голям залък лапни, голяма дума не казвай.

Не съм учителка, даже нямам много добро мнение за учителите, не я защитавам, но преди да съдим хората за техните прегрешения, първо трябва да разберем защо са стигнали до тук! Доколкото разбирам, даже директорката казва, че е много добър педагог, децата я одобряват, работи и в още едно училище за да може да отглежда децата си. Тази жена е правила всичко възможно да бъде добра в работата си и да не лишава от най-необходимото децата си. Не мислите ли, че все пак човек има някакъв предел до който може да издържи !!!

проблема на този прекрасен човек и педагок хе е от днес. пурво някоъ е направил тези три деца, след което я е оставил да си чука главата сама. жената се е постарала да изгради кариера и да вузпита децата си , доколкото е вузможно с огромната учителска заплата от 500лв. второ всички знаем как се дурят тинеъярите в училище и колко е изнервящо. и трето никоъ ученик не се е оплакал, а завистлива за свободнят и дух колежка. дребен ялак мизерабул , коъто сега се наслаждава на мрусотята си. това е основното и като добавим и чисто житеъските проблеми които има всеки един от нас се е стигнало до тук. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Човеко, първо деца се правят от ДВАМА души,ако не знаеш. Не вярвам,че нейните три са станали без нейното участие. Всяка разумна и уважаваща себе си жена не прави деца със случаен мъж, а избира БАЩА на децата си, който е в състояние да се грижи за тях. Всеки пълнолетен човек трябва да носи отговорност за постъпките си. Ако не можеш да упражняваш една професия, сменяш я. Тя все пак живее в София, не в село или малък град без никакви фирми и т.н. Алкохолизмът не е свободен дух, напротив-това е тежка зависимост. А прикриването на един проблем не води до решаването му. В страните, които наричаме цивилизовани, колегите и щяха да са първите, които да алармират за проблема и, следва уволнение, лечение и извеждане на децата от дома им от социалните.И никой не го приема за предателство и мръсотия. Просто това е начинът да се помогне на алкохолик- има си заведения и лекари-специалисти за това. Не е хрема,че да се лекува за три дни и то от всеки. Иначе това твоето виждане по въпроса се нарича мечешка услуга.

Не прави от мухата слон. Една нелепост не е оценка за алкохолизъм. Гаранцията,че може би е по- качествен учител от много други, надделява на фона на демонстриращите тук криво разбрано нравоучение.Що не я обесите- според вас цял атентат е направила и е неработещ, грохнал алкохолик,та ще я "помилвате " като се заемели социалните служби с децата й.

Обръщам се към всички съчувствено пишещи тук патки - ако мъжа ви се напие вечер и почне да буйства е лошо и полиция викате.Но ако една от вас се напие и буйства пред цялото училище е добро.Как да ви разбирам, а?

Нещо не си разбрал... Важното е да не се пуши в кръчмите!

Само едно мога да кажа - уважавам безкрайно учителите! Имах най-прекрасните учители на света.Днес моето дете има страхотни учители. Ако обаче учител влезе пиян в час и почва да буйства пред децата, лично аз ще го изкарам с ритници от там. Въобще не разбирам псевдотолерантността на някои хора. Като не може да издържа през деня без алкохол, да си ходи вкъщи.Пияни хора нямат работа никаква при децата! Ако съм на родителите на въпросния клас директно в съда -и пияната, и директорката!

аз пък лично не мога да разбера хора като теб, самовлюбени, мислещи себе си за месии, знаещи и можещи всичко, еснафи около които се върти целя свят, несъпричастни с проблемите на никой друг и..т.н. , ама кво да правиш разни хора, разни идеали, хубавото е, че коментарите като твоя под тази статия, са малцинство.

Новините за самоубийства, опити за такива, стачки за неплатени заплати, въоръжени грабежи станаха ежедневие. Нищо не казвам, само че преди не беше така...Нещо зверски се обърка в последните 2-3 години!

Данните за броят на самоубийствата в БГ са засекретени. Ако някой не вярва нека се опита да намери официална статистика по темата. По неофициална информация средно стават около 5000 на година, т.е. по около 13-14 средно на ден.

Тъжно, това е извадка от жестокостта на медии, които са готови да зачеркнат живота, труда на една жена отгледала сама три деца и учила стотици други. Намерихме "най-големия престъпник" в държавата. Потресена съм!Потресена съм!

1. Алооо ДИРЕКТОРКАТА И КОЛЕЖКИТЕ - като я видяхте не можахте ли да си я пратите в къщи и да покриете случая? Та се обадихте на полицията? Що не се обадихте като видяхте дрог-дилърите да продават наркотици на децата ви? Аааа - не сте видели, айде бе, верно? Какъв пример за колегиалност и човешко отношение дадохте на децата? А? 2. Алооооо - ПОЛИЦАИТЕ! Страшни сте - двама мъже отвеждате пияна жена с белезници! Колко смело! Що не сложихте белезниците на дилърите около училището? Не сте видели и нищо не знаете? Айде бе, верно? 3. Алооо - ЖУРНАЛИСТИТЕ! Нямате ли с какво друго дъвка да си правите и да си пълните тиражите? Искате съвсем да я разсипете тая женичка! Що не пишете за дилърите около училището? Не сте видели и не знаете? Айде бе, верно? Алооо - КРИТИКАРИТЕ И ЗАКЛЕЙМИТЕЛИТЕ! Вие никога ли не сте се напивали? И никога не сте крещели на децата си? И сте едни такива ангели небесни, а? Не искате такава учителка да преподава на децата ви? А искате ли такива дилъри да им продват дрога? А.... виж по горе..... Аре ВСИЧКИ ВИЕ да се стегнете и да не си избивате комплексите върху чуждото нещастие, а?

Гарван гарвану око не вади - направо му откъсва главата!

А ти колко дилъра предаде на полицията?

Нито един! Но и никого не съсипах и не смачках за да се правя на велика и да се изживявам като честна и безкомпромисна! За чужда сметка!

Да,HH е прав- в западна държава нямаше да има компромис, защото там никога не смесват личния си живот с професионалния. Когато имаш проблеми намираш начин да си ги разрешиш, но в никакъв случай това да не рефлектира върху служебните ти задължения. Този панаир, който е направила тази госпожа е абсолютно за осъждане, колкото й нетолерантно да ви звучи. На запад в този случай социалните веднага биха прибрали децата й, които нямаше да види с години...А като учителка никога нямаше повече да си намери, защото има една служба" Актерис", в която досието й като алкохоличка щеше да стои до гроб. Да, явно тя е такава/ не я съдя, а коментирам/ и поради това децата й са мизерствали, а може би и мъжът й изоставил. Да търсиш извинение за поведението си с личния живот е недостойно особено за една учителка. Но в България разсъжденията са били винаги повърхностни.

Със сигурност това не е била първата и неадекватна проява. Работих в колектив, където шефката беше психично болна и употребяваше алкохол дори на работа.Беше кошмар за всички, тя беше неадекватна, обвиняваше ни в кражби, звънеше вкъщи да обяснява на децата и мъжете ни, че ходим по мъже и какви ли не още гнусотии напълно измислени от болния и мозък. Да се работи с такъв човек е кошмар.Решихме с добро, да не вдигаме шум, да търпим, да помагаме, но проблемът само се задълбочи. Днес същата е много зле, разби си семейството, изостави си детето. Да се помогне на такъв човек с търпение, мълчание или даване на пари е направо престъпление и ще доведе само до задълбочаване на проблемите с алкохола. Лично за мен извод от личен опит - на такива хора своевременна медицинска и психиатрична помощ и никакъв толеранс, защото е за тяхно добро. Иначе днес са я спасили, ама другата седмица не се знае дали ще успеят.

Нека всеки да се постави на мястото на тази жена - разведена, с три големи деца за които се грижи и издържа сама и учителка / една от най-стресиращите професии/ , и тогава едва ли ще я съди толкова строго. Вярно, прекалила е, и то на работното си място. Но ако това е за първи и единствен път колегите и би трябвало да направят всичко възможно, за да я успокоят и да разберат защо се държи по този неадекватен начин, но да викат полиция ми се струва твърде пресилено. Тази жена има нужда от съчувствие и помощ /психологическа, а може би и финансова/. Можете ли да си представите как се издържа четиричленно семейство с една учителска заплата и 105лв. детски добавки????? И то не за ден, месец или година! Нека нейните колеги, приятели и близки и помогнат за да се справи и да е в състояние да продължи да се грижи за децата си!! Нека бъдем по-добри всеки ден, не само но Коледа!

Аз искам да обобщя. Учителка отива на работа пияна с 2.64 промила в кръвта ( това според калкулатора е около 1л вино - т.е. 1,5 бутилки по 700 мл) Влиза не в собствения си час, а в чужд час.Не е ясно какво прави точно там, знае се че танцува и пее, и БУЙСТВА.ПРЕД ДЕЦА.Поведението й е толкова притеснително, че колегите й чак викат полиция.Полицията идвайки я заварват в такова положение, че се налага да я арестуват с белезници и да я оставят за 24 часа в ареста.Споменава се й съпротива при арест.ПРЕД ДЕЦАТА.В последствие учителката е поканена да участва в ТВ предаване, където откровено лъже, че е изпила само 1 чаша вино.Не личи да се разкайва - казва с безизразна физиономия "ето, извинявам се".Намира се за виновна единствено, че не може да танцува добре.Щяла да се научи?!?!. Форумите се пълнят със защитници, които искат учителката да бъде върната на работа и отново да преподава.Правят евтини манипулацийки сравнявайки я с престъпници, у бийства и т.н. Няма човек по форумите, който да иска учителката да бъде съдена.Дори и тези, които я укоряват искат да й бъде помогнато, но да не бъде повече учителка.Това не е достатъчно на защитниците и продължават да наястоват и изискват учителката да бъде върната на работа и едва ли обявена за учител на годината.В защитата си те постоянно чернят колегите на учителката, полицията, докторите, учениците, българското училище, както и българското общество.

Luna0102

Искаш да кажеш 1 л. твърд алкохол, а не вино.

Най-накрая един адекватен и точен коментар.Вече се бях отчаял като чета, че цялото ни общество е пияно и надрусано.

Да-наистина-един от малкото адекватни и точни коментара. Превърнахме в герой тази"учителка" Аз не бих искала тя да е учител на моето дете? Дали някой от тук коментиращите биха искали тя да учи вашето дете? Сигурна съм че отговора е НЕ!!! Всеки има проблеми-мнозинството от хората живеят на ръба на оцеляване, с месеци не взимат заплати, но въпреки това си гледат децата и ходят на работа-ТРЕЗВИ!!! Не съм жестока, просто съм реалистка-и каквото и да пишете, сигурна съм че никой от вас няма да си прати детето при такава учителка! Нека се лекува жената, но няма място в училище при децата, щом е с явно слаба психика.