Училищен директор: Не е разумно ние да търсим бомба при заплаха. Ставаме и гадатели

Училищните директори вече нямат правомощия да преценяват сами дали да затварят при бомбена заплаха

Обратно в новината

Коментари - Училищен директор: Не е разумно ние да търсим бомба при заплаха. Ставаме и гадатели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо тъпия главсек на мвр няма никакви правомощия над директорите на училища, че и да ги наказва. Второ отговорността и рискът не бива да се вменяват на директорите. Директорите са длъжни при всяка заплаха незабавно да изведат учениците и да ги отдалечат от потенциална заплаха. Защото сега им е много широко около врата на мвр-то , че са масови и фалшиви сигнали, но я си представете, че един единствен се окаже истински, после този главсек трябва да бъде публично обезмъден.

И следващата заплаха ще е съвсем истинска и ще вдигнат някое училище във въздуха докато шкембелиите от полюцията се дотътрят иииииии ще стане война тогава! Тези осъзнават ли какви идиотии натвориха пак? Време родителите да застанат зад училищата и да се надигнат срещу своеволията на полюцията! ИЗРОДИ!

Протоколът е безумие и гавра и е по-скоро отгвор на медийните изяви на директора, отклкото реална реакция на проблема, някой да седне и да направи среща и обсъждане с даскалите и тогава да се изготвят сериозни обмислени инструкции. А проблемът не е сам този, както някой беше споменал в предишната статия не може институция , каквато е едно училище да използва безплатен публичен имейл. Тва все едно МВР да е с поща в абв. Аз не разбирам от такви сложни работи но що МОН не дадат техния домейн ли там какт се казва, тоест те да раздадат на училищата имейли и техните айтита така или иначе поддържат там сървъри мървъри и тн квото треба, или да аутсорснат на айти фирми, и така се отсяват тъпите нигерийски имейли дай ми 15 бона ще ти върна 1 милион и имейлите дето Сергей останал без водка и решил да бомби училищата.

изивнявай, но МВР изпозлва абв поща :)

Така ли, къде това , че ми стана интересно ? :) Щото на меверейския официален сайт пощите са "нещо си" кльомба mvr.bg, на РПУ тата също, поне на тва дето аз съм се жалил аз безрезултатно:)

Това, че си получил отговор по abv от някой нискокомпетентен инспектор, не значи, че "мвр ползва abv.bg". Официалните пощи на мвр завършват на @mvr.bg. Това важи, както за персоналните, така и за институционалните. Друг е въпроса, че масово неграмотниците постъпващи на работа в мвр ползват други пощенски сървъри, защото служебните такива имат редица ограничения по линия на сигурността.

Са големи куражлии ма гърба на децата, аре се фане те и свършете нещо полезно ве

Според мен, трябва да изразим писменно своето несъгласие до Директора на съответното училище,за това абсурдно безумие!

"Процедурата" измислена от МВР е пълна глупост, искат учителите да провряват вместо тях, случайно да не се преуморят полицаите. Нали учителите са в час, кой да проверява? Трябвало да искат разрешение от МВР за евакуация, ама от КОЙ в МВР и за колко време трябва да получат такова? Иначе МВР има отдел за борба с киберпрестъност ама не знае КОЙ изпраща имеилите?!?

Имам чувството, че се опипва почвата за сценарии и вероятност от инциденти, на които другата дума е "терор", както в американските демократични училища.

Лично митрофанова от посолството ти го подшушна нали?

очаквам сценарий като в Беслан!

А руският стандарт на живот искаш ли го с тия референдум? А руските заплати? Защото гледам цялата мърша от възраждане непрекъснато обяснява как сме били най-бедната страна в европа, ама пропускате да споменете че българският стандарт на живот е по-висок от тоя в любимата ви русия. Непрекъснато обяснявате как не искате в европа, ама искате европейски заплати искате европейски стандарт на живот и искате европейски американски и прочие западни стоки.

АВЕ ЕЙ ГЛУПАК ти живял ли си в ония времена в които не се налагаше дори да си заключваме домовете

За кои времена говориш скъпа, Вратата не се заключваше, за да не чуват съседите когато сред нощите Иван прескачаше в леглото ти, докато мъжа ти бачкаше нощна смяна. Че по онова време отвън на портата се слагаше мандалото за да се знае че не си в къщи. Когато квартирата ми на тавана или в мазето стоеше отключена, защото аверчето може да е забърсало някоя закъсала душица да я утеши. Кога преди 89 са се поставяли по десет брави на блиндираните врати. това го пишеш за да се направиш на интересен. Срещам по обяд набор в центъра на града. Влизаме във "СЛАВЯНИ" и се "мръква" събуждам се от хихикане и смях Грозданка (чията квартира е нейна) Иванка и Пламен седнали на масата и ...така, аз съм се съблякъ лнудо и съм полетнал в леглото на Грозданка. Да не би да съм имал ключ за квартирата и. Или за онази на Лидки и Елито до хотел Дунав.....

Дето познаваш всички хора от селото и пришълци няма щото няма откъде и с какво да дойдат? Щото в градовете не само заключвахме ами слагахме и решетки на прозорците. Ама откъде хлапето като тебе да го знае? Да се чудиш защо имахме милиционер на всеки ъгъл, че дори доброволни организации наречени оф , след като според малоумното ти изявление не е имало никаква престъпност в България. И пак не разбрах-ти искаш ли руския стандарт на живот и руските закони, според които ти и останалите възрожденци вече сте си осигурили до живот на присъда в гулаг.

Когато се крадяха масово чистачки от колите ли?

Така беше...не се заключваха ,нито къщите ,нито дворовете ...

И къде в демокрацията глупав възбуждението директорите на училищата са длъжни да изпълняват ролята на отряд за обезвреждане на бомби????? Като изключим простотиите сътворени от назначените от резидента радев? Дето си иска диктатурата за каквато ти милееш ама само с коментари.???? Във всяка демократична и не само държава, при сигнал за бомба пожар нападение и така нататък, първото и най-важно задължение на директора и учителите е да изведат учениците на безопасно място. А това, че ти си най-обикновен възрожденец с липсващ мозък е отделен въпрос. И един такъв неудобен въпрос за всичките нещастници като тебе-като не искате демокрация как си позволявате да се възмущавате от нея???? Щото във вашата любими държави е забранено да имаш собствено мнение а пък ако се възмутиш от управляващите или от начина на управление отиваш в затвора.

май не е много умен :)

Преди години редовно имаше фалшиви сигнали за бомби в даскало и никой не ни разбра. Сега ореваха държавата за нещо, което всеки мързелив ученик е правил.

Никой не е разбрал ама ти знаеш:))))

Ами то тя тази държава изобщо нямала нужда от деца. Да пази Бог, да кажем стане беля този дето е пуснал ъ ъ ъ протокола щеиде ли да излежи по една присъда за всяко почернено семейство?

Надежда с путката нежна

Честито

и секретар е така,уважаеми директори...

Защо не заловите тези които пращат заплахите?

Тези 50 хиляди тулупа в МВР за какво са , три армии ченгета не могат да да се оправят с шепа бъзикачи , та си прехвърлят топката на учителите.

Гафовете на МВР с това ръководство, макар че наследиха дамаджаната, станаха твърде много! Наглостта им също! Време е! Радев?

Остана и пожарникарите да кажат, ако има пожар в училището, директора и учителите да гасят.

Може и учениците да впрегнат,в тая кочина наречена незнам защо държава всичко се очаква.

Трябва да свикваш шефе с демокрадцията ,сега сме на първа линия както каза деменцията и всеки трябва да прави и невъзможното .Я на сюлейман паси какви сълзи текоха като ни вкара без референдум в нато .СВИКВАЙ.

Само референдуми са ви на уста. Неизвестен политик е казал "демокрацията свършва, когато на неграмотния дадеш право на глас"

гади ми се от демокрация и евроатлантически ценности

обърни поглед на изток и си купи еднопосочен билет....и вазелин

милиционера да лежи цял ден и да не си мръдне пръста най-добре, все едно учителя да каже, че като се сбият двама първокласници, вместо да ги раздели или да викне охраната на училището, ще звъни на полицията, мързеливи търтеи, това са повечето милиционери

Не. Просто изкарайте един курс по компютърна грамотност или си наемете IT екип да ви направи свястна поща. Несериозно е държавна институция, пък била тя и училище, да комуникира през АБВ

А какво ще прави МВР. ЩЕ осигурява гласове за Бойко МАФИЯТА на изборите. ТОва ли ще прави корумпираното въвоняло се МВР носещо стълби чрез татуирани проститутки - МВР служителки на организираната престъпност. Закривай тази кочина веднага. Да влиза Пиночет

Май се прайш на луд, троле! Насочваш недоволството в неправилна посока!

Заплахата може да бъде направена и по стария класически начин - на лист хартия със залепени буквите от наличните хартиени медии и пълната под вратата на директора.

За пореден път от МВР демонстрират изключителен непрофесионализъм и нежелание да си вършат работата и със самата си наредба, която вменява разследващи и полицейски функции на училищата и с факта, че го разказаха всичко това по медиите. Не се ли сещат, освен другото дават указания по този начин и на пишман терористи и на истински, ако не дай Боже има и такива?

Подобна глупост.... Учители и директпри, сапьори! Ихуууу-вей-вей-вей по шапкатааааааа!

Много лесно - забрана на всеки човек под 18 години да има телефон. Да видят как ние сме се оправяли едно време.

Всеки имейл за бомба да води до затваряне на училища. Шом дори петокалсници го правят, то нещата са извън контрол. Нужен е нов протокол, повече от ясно е.

Г-н министЕра да продължи и по нататък с наредбата: - ако има бомба в съда - съдията да мине да я намери - в самолета - пилота да я търси - в болницата - съответно докторите и т. н. Ами ако някой се обади и каже че в МВР има бомба тогава министъра ли ще я търси?

Ученическото "бомбаджийство" е лесно решимо. Родителска среща, инструкция на родителите за проблема, задължение да говорят с домашната медуза по проблема и колко опасен е той, каква е санкцията и подпис, че са инструктирани - от всеки родител. И ако домашно отгледаната медуза пусне заплаха след инструктажа, директна глоба, но сериозна - 10 000 лв. за родителите При повторно провинение на медузата - обществено полезен труд и отново глоба за родителя. Силно ще намалее всякаква "бомбаджийска" дейност от медузите.

Като чета доста лапетии се ядосват, че няма да могат да пропускат училище автоматично само с изпращането на масов спам. Свърши ви неочакваната ваканция.

Оня пълничък мазен министър на милицията да се извини на Русия за бомбените заплахи и за смъртта на 10 полицая през миналата година.

По наше време това се решаваше с един хубав кютек! Сега са други ценностите! Не са се сетили да купуват СИМ карти по интернет! Например във Финландия за предплатена карта не искат самоличност! Тогава вече заплахите ще са ежечасни! Даскалите не са пъдари!

По тия въпроси изобщо не трябва да се спазват указания на идиотизитани полицаи. Трябва да се изготвят обмислени от умни хора инструкции, или да се приемат действащите от белия свят, може би израелските.

Кристалите са толкова евтини ,по 4-5 лева за две-три дози.Ако бяха скъпи децата нямаше да ги купуват и да стават тъпи и прости,функционално неграмотни . Чувам над половината от учениците са на кристали и марихуана.

Нека при заплаха за бомба в парламента, депутатите да останат там и сами да я търсят.

Каква подигравка - плюене за да ходиш на училище и бомбени заплахи докато си в клас... Изглежда децата нямат никакви права пред тая тъпа дебелокожа охранена администрация

Направих бомба в кенефа на училището и никой не иска да влиза вътре,само чистачката я обезвреди с кофа вода и моп.

Когато бюрокрацията изчегърта професионализма…

Уроците да се преподават в Тик Ток .

Тава им е капацитета на милиционерите. Те така действат, така са научени, по сталински т.е някой друг да им върши работата, а те да правят отчетите от собствено име. И тоя тп министър може ли да обЯсни как със заповед изменя закон.

Да, добро напомняне.

А, и отчета от директора, поне ще е написан грамотно.

Директорите не могат да открият наркотиците носени от децата ,бомба ще откриват .Бомбата може да е в раница и като я премести ще открие пътя за Рая.

Сега директорите които дадоха безсмислени грипни ваканции и неучебни дни за очевдино кухи заплахи да си отучат - има си предостатъчно съботи и недели до края на УГ!

Трилчетата не се опитват да разсъждават по темите, те просто се хващат за първата идея за да хулят по този или да ближат по онзи. Прозрачни сте.

Троловете сте вие. Опитвате се да мътите главите на по-неориентираните в обстановката.

Кои "ние" бе олигофрен? Даодх ти ясен иснтрупент да познаваш толовете лесно и логично. Ти или си малоумен или си гузен трол!

"Спасението на давещите се е дело на самите давещи се. ."

След като директорите вече имат част от задълженията на бомбаджиите да ги обучат и да обезвредяват бомбите, а да закрият МВР. Безсмислено е да плащаме заплати за "И сега ко праим?"

Тънкият момент, който не забелязваме и не дискутираме тук, е написан с малки букви. Че ако директор не изпълни това полицейско разпореждане, той носи наказателна отговорност. Полицейщината в действие.

Директорите които дават неучебен ден при всеки повод и без повод се обадиха на принципа гузен-негонен. Ами логично е да не бързате с обявянането на неучебен ден при положение, че е 99.999% сигурно ,че това са номера с цел о някой да се скатае от контролно. Имате си охрана, камери и пр. Ако нищо съмнитлено не сте засекли - пакети,мпредмети, навлизане на неизвестни лица в сградата и пр, по -добре да не вземате сами такива решения. Ако полицаите ви кажат да евакуирате - евакуирате. Ако имате реални съмнения - евакуирате на своя преценка. Другото е скатаване.

нямат проблеми, ще дават неучебни дни по други причини, не заради бомба, а за каквото друго са давали и досега - липса на парно, вода, ток и т.н.

Хаха главно че намерите документи на Путин при това събитие...

протокола освен че е абсурден,но и много опасен за децата-ами ако заплахата е истинска кой ще върне децата на родителите... затова нека има евакуация,пък дори и при фалшива тревога

Нали всичко в училище се снима педя по педя и има охрана? Ако охраната с;пи, ако камерите не работят и пр, значи не протокола е крив ами органозацията на работа е крива!

интересно дали се пазят записите? понеже съм 100% че се пазят 1 или 2 дни и никой не ги гледа ими проверява. То по-скоро са да плашат гаргите тез камери може ли в едно училище съд 40-50 стай дори по камера на стая да има .... кой ще я гледа и колко време ще му отнеме, и най-важното кой ще му плати ?

Те бакшиш ли чакат като катаджиите от директорите.За да си свършат работата.Школата в "Симеоново "бълва само идиоти.

Много интересно, кой ще носи отговорност ако стане сакатлъка.