Как ще връщат отпадналите от училище деца

От 1 септември 1103 екипа с общо 11 600 експерти от различни институции ще обикалят домовете на деца, които са отпаднали или са в риск от отпадане от училище.

Обратно в новината

Коментари - Как ще връщат отпадналите от училище деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един сто процента ефикасен начин работещ в Испания,където ромчетета ходят редовно на училище. 4Работодателят на рома родител получава писмо от кметството,че при него работи лице,чието дете не посещава редовно училище,с което се нарушава конституцията и законите на кралството.Чорбаджията вика нашия ром и му прочита писмото като му заявява,че кметството го кани да съзейства за изпълнение на закона и че с непосещаването на училището той му създава политически проблеми с властта,което е пряк намек,че рома може да бъде съкратен.Ромът отговаря"От утре ако трябва и майка му ще посещава училище!"Никакъв проблем.Какъв метод е приложил бащата не е трудно да се предположи!Същият подход -да се приканят българските работодатели да съдействат на държавата може да се приложи успешно и при нас.А за безработните роми има много други начини.И край на проблема!

А ако родителите не работят, както е често у нас?

ех, няма как, ще има и бити експерти.

Как, как, на никой да не му и хрумва да налага глоби, да спира социала или недай си Боже да проверява родителския капацитет! Както си трябва - бъклица, пита, мед и оркестър да ходи да се калесва по ма'алите кат за сватба! Ама ХА!

Насила хубост е става. Още повече, когато образованието, което предлагат масовите училища, не е качествено. Сега сред някои хора цари някакъв див ентусиазъм, че ще принудим "мръсните р....." да си пращат децата, от петнадесети септември ще започнат да се вайкат заради за пребитите деца, хаоса с учебниците и пр. и пр. Навсичкото отгоре е пълен абсурд да се третират по един начин родители, които дават образование на децата си извън обхвата на МОН и такива, които не дават абсолютно никакво образование.

А, не се ли сещате, че много от тези семейства нямат финансова възможност да пратят детето на училище? И са основно българи.

Още, още... глоби за родителите на малолетни деца, които не посещават редовно училище. Дори ако трябва да се удържат от помощите, които получават!!!

Какви глоби, как ще вземеш на босия цървулите?

Пансиони за най- рисковите деца със седмично пребиваване за децата на издръжка на държавата и на всеки 10 семейства по един персонален отговорник за да следи как живеят, работят и пише доклад докато не види твърдо промяна към прогрес и цивилизация. Никакви помощи без училище и разселване в по- здрава среда. Изобщо трябва малко здрава ръка и работа, а в резултат ще има кой да ни плаща донякъде пенсиите след 20 години

Как, как? С БОЙ! Да, да - именно с бой за родителите, които лишават децата си от бъдеще. А що се отнася до 11600 - много баби = хилаво дете.

Не с бой, а със санкции - спиране на всякакви помощи за деца и други видове социални помощи.

Да разбираме ли, че хрантутниците ще се увеличат с още 11600? Или най-малко с толкова! Същия ефект като с ПУЦ-овете. Какво ли друго могат да измислят! "Крушата не пада по-далеко от дървото!"

Проблема с въшките. Заразените деца не се отделят незабавно, а се оставят в клас за целия ден. Въобще не е изключение на другия ден майката да ги води отново твърдейки че ги била изчистила, което не е така .....долато пламне целия клас. Проблема е много сериозен, а семейната среда на някои деца не реагира адекватно. Останалите се уповават на държавата ,а тя не се интересува. Много ви моля, обърнете внимание!

Да са въшки- бял кахър. Краста, неграмотност, липса на обноски, ниска хигиена, нежелание за интегриране в колектив, отблъскване на нерелевантно социален от общността, неналичие на смарфон, неналичие на грамотен изказ, изберете си причина по- важна от училището и въшките....