Коментари - Въвеждат военно обучение в 9-и и 10-и клас | Днес.dir.bg

Въвеждат военно обучение в 9-и и 10-и клас

Учениците в IX-ти и X-ти клас ще преминават подготовка за задълженията им по отбраната на страната, оцеляване при кризи от военен характер, както и за мисията и задачите на въоръжените сили.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат военно обучение в 9-и и 10-и клас | Днес.dir.bg

Коментари

Съвсем навреме е. И ако спретне едно военно положение, боб-демокрацията е вечна.

Добро забавление за предсрочно пенсиониран о. з. фатмак! /виж снимката/

Има и по разголени!

Може и някои от Филиповци и Столипиново без да бъдат 9ти и 10 клас да бъдат обучавани за диверсанти в тила на врага - от рода на - Земи жИлязУтУ от врага за скрап, за да няма той танкове и пушки ....

Скаутски лагери за оцеляване/летен и зимен по 7 дни/. Обучение как да си направиш лък, меч, стрела, прашка и щит. Как се прави бивак с подръчни материали, как се пали огън, как да ловиш риба, да познаваш растенията, билките, корените, кое за какво се използва, кое се яде и кое не, как се опазва природата........

Сега викаш няма нужда да ги задържаме! По ти е лесно да свалиш гащите веднага, жената ти ако се помайва, ще я нахокаш!

Пълна недомислица! Самоза пет часа разказ без никаква гаранция за неговото "качество" и хоп клетва и военно звание. Това окончателно ще спре и без това малкото кандидати за военни училища. А и дали тези "резервисти" ще са достатъчно подготвени за нещо за което други се обучават 5 години ? Тази стъпка ако се реализира ще доубие и без това сринатата система за подготовка на кадри за армията.

Сигурно ще е по-добре, особенно като се има предвид феминизацията на българското образование. Спомнете си! От детската ясла ни поемат лелките, после учителките и така до края. Това оказва пагубно влияние върху момченцата, та дори и върху момиченцата. Това е видно за всички. Нашите деца прекарват повече от времето с учителите и ако умните глави от министерството искат да променят нещо, да вземат например опита на Финландия. Не знам в по-горните класове как е, но в детските градини са назначени само мъже. Установили са хората (дългогодишният опит ги е научил), че мъжът - детски учител по-лесно успява да привлече и задържи вниманието на децата, има по-голям авторитет, измисля по-забавни игри, учи ги на някои практични неща от живота, неустно става пример за момченцата как трябва да се държи един мъж, а за момиченцата какво значи кавалер и т.н. и т.н.

м'че ние немаме армия - К'О ША ГИ ПРАИТЕ КАТ ГИ ОБУЧИТЕ, А??? ДАЙ ПО-ДОБРЕ МИЛИЦИОНЕРСКО-ПОЛИЦЕЙСКО ОБУЧЕНИЕ ДА ИМА, НАКРАЯ БУЛГАРИСТАН ЩЕ ОСТАНЕ САМО МИЛИЦИОНЕРЕ!!!!!!!!!

Сега остава и да обявят развития социализъм за изграден, за да си дойде всичко на място. Другари, старшини и партийци. Направете така, че времето което ще загубят децата за да храните партизаните си с тази "учителска" длъжност, да използват за нещо полезно. Уверени ли сте, че с вашия "успех" във "висшето" общество, всички малограмотни ще бъдат успешни през 21ви век?

Това трудно ще стане. Защото часът на класа влиза в норматива на учителя или му се изплащат като лекторски. Издава се заповед в началото на учебната година. Този, който ще дойде да обучава учениците по военно дело или там както си го кръстят,ще иска да му се платят тези часове. Трябва да вземат от часовете на класния и да му изплатят на външния лектор, а и само си представям как ще протичат тези часове. Може и да греша.........

Аньо-до тук ли се простира интелекта ти?Ами това е абсолютно(даже по-скапан вариант)повторение на старата система.Възприемам ви като Д отбор на предишните(а при бай Тошо-направо аутсайдери)

Че то винаги това е било формално бе човек, аз съм по дърт от теб и в казарзма съм ходил и на военно

Е сега остава и комсомола и пионерските му там простотии да се върнат и сме готови за поредния конгрес

Невероятно. Започна се с народен съд, конфискация, задължително сътрудничество към ДАНС и МВР, със задължението всеки да клюкари близкия си, следене, подслушване, задължително НВО, после на казармата. Вече има младежки организации, като едновремешния комсомол. Ред е на пионерски и чавдарски дружинки. В кое време живеем? ГЕРБ ли бяха борците против комунизма?

Да, това си е "dj-vu", както и да го погледнеш!

Няма как, под крилото на САЩ да не замирише на комунизъм, въпреки, че термините са различни от руските. :)

Последователите на Дачкови, Начкови и Пачкови пак съзнателно объркаха слободията с комунизма..няма да е за дълго.. намерили са църква да се кръстят 20 г.,върху гърба на този препатил народ..ама идва мачка за погачка..

На гол тумбак, Аню извади чифте пищови! Защо ли? Ами, като няма какво да прави /поради липсваща армия/ измисля глупости. Нали и той беше в общия кюп когато се съкращаваше БА, а сега иска в училищата да се преп/р/одават военни мурафети като: легни- но как, зареди - но какво и т.н. Личи си, че Аню не е бил на моста, а форсирал реката - стара "военна случка".

Мисията и задачите на въоръжените сили е да избиват хора - което само по себе си е пълна простотия!!! Аз заявявам че никога няма да воювам на чиято и да било страна освен ако лично не съм мотивиран... ще се крия и ще чакам всички тъпаци да се избият взаимно после ще се покажа и ще им таковам жените!

Аре харе ришнарите първо се изкъпете ,пък тогава коментираирайте националните интереси

Не виждам какво толкова мрънкате, подобни програми има в почти всички развити страни. При кризи е добре населението да има някаква подготовка. Наборната служба е излишна, но това не значи, че обща военна подготовка не би била полезна. Няма общо с комунизма или с какъвто и да е обществен строй.

Да, реакция при кризи, а не военно обучение! Усещате ли "тънката" разлика?

Кризите често изискват умения, които се придобиват при военно обучение, а не в часа по физическо. Не знам защо смятате, че военното обучение е само стрелба и строева подготовка. Явно се страхувате повече от името, от колкото от същността.

мрънкат, защото по големата част от пишещите тук са турци помаци,македонстващи и цигани,за тях всяка положителна новина за БГ,води до всекидневен бяс и душевни разтройства..

А бе не е лошо- ама да не ги учат само как да стрелят, това от игрите си го знаят. А малко само-защита да им преподават. Първа помощ също. Поне нещо полезно да научат за ежедневието.

Това е добре, стига обученията да не се провеждат формално! На никого няма да навреди един военен курс, а ползите от наученото са за цял живот, то е приложимо в различни ситуации, а не се знае, какво ни очаква.

Военните са идиоти до един ! Без изключения ! И с въвеждането на тази простотия само отново ще се получи онова, което беше преди 30 г., когато имаше НВО, ВПО, задължителна казарма и т.н. - децата отрано ще осъзнаят малоумието на паразитите от БА.

Трябва освен професионалната армия да се върне и казармата. Въпрос на дълг и чест е да служиш на Родината. Циганите и турците ще отидат отново в трудови войски. Хем ще вършат работа на държавата, хем ще усвоят някоя професия. Вишистите да служат поне 1 година, среднистите - 1,5 година, а циганите 4-5 години. Вместо да краднат железопътни линии ще строят такива, вместо да краднат жици ще прокарват такива, вместо да тормозят обществото, ще работят за неговото благо и няма да ръсят безконтролно чавета.

"Вишистите" - намам повече какво да добавя!

Всеки може да допусне грешка в бързината! Българин е абсолютно прав! Строителни войски са създадени от Стамболийски , ако не се лъжа!

И защо трябваше нещо да се разваля, за да може сега някой да се сети, че не може без него!!!? Смотана работа.

Избраха най-точната дата за тази новина - 23 февруари е Ден на съветската армия ;)

Най-вероятно червената мутра Бойко Борисов съвсем скоро ще предложи законодателни промени, които да дадат възможност и ученици да бъдат изпращани на "мироопазващи" операции в чужбина...

А дали дъщеричката на Борисов, която сега учи в Америка ще се върне да кара военно обучение?

с тия двете от първия чин отивам на воина :д

Тях няма да ги вземат, защото ще изпълняват командата "залегни" неправилно /ще лягат по гръб/ ;)

Какви са надарени? Искам и аз да съм с тях! хахахаха

Комунистите никога не са сдавали властта след 1989г така, че не се очудвайте, че всички тоталитарни порядки започват да се завръщат. Сега остава секретните служби пак да си върнат старото име Държавна сигурност и отново да започнат да преследват младежите с дълги коси...

Нищо няма да се получи.Нито учениците обичат да се провежда час на класа,нито част от учителите са наясно с тези текстове....А и имат да ''оправят'' отсъствия,да се обаждат на родители, да пишат на социални...Тази ''инициатива'' ще е ...поредното отчитане...

Още по-добре ще е едно лято да има военно обучение в рамките на 1 месец. Но децата да се учат на реални неща, свързани с оцеляването. Нещо като скаутски лагер, но в по-хард вариант.

За тия 5 часа пак някой ще вземе пари. Какъв е смисъла на тая работа, като е само 5 часа ? По-добре е 15 дена лятото да ги пращат в някое поделение, поне малко да видят какво е казарма...

Не е ли по-добре да ги научат как се пресичат улиците или как да се предпазват от забременяване или някакви важни социални умения? Ама не, по-лесно е теория някаква и пак някой да вземе парички.

Личи си ,че си бил военен само глупаците така расъждават

комунисти

Пак старата комунистическа песен: който е кадърен го гърчат, а боклука се скатава! "Успешно завършилите курса полагат военна клетва, присвоява им се военно звание и се водят на военен отчет. " А бай Мангал мислите ли, че ще поеме някаква отговорност или има право само да пие кръвта на "държавата"?

Като ще е за тъпи предложения и аз имам едно. Д върнем депутатите в казармата да им изпият мозаците ама в кашимерията.

По-добре ще е да ги направим трудоваци.

Че то тия дето трябва да им "пият мозъците" жадни ще си умрат ,бре!

Комунизмът се завръща. Спете спокойно деца!

БЕЗУМИЕ..

И момичетата в България разбраха , че сегашните момчета не са никакви мъже ,а П... и всички са много разочаровани ,защото жена ,която не е раждала и мъж който не е бил войник за нищо не става ! Необходимо е за момчетата да има след 10 клас поне 2-3 месеца начална в. подготовка в поделенията , за да забравят за лиготийте и ....!!!!!!!!!!

ти наред ли си ? думата война трябва да се изкорени от съзнанието на хората,докато това не се случи СМЕ ОБРЕЧЕНИ като цивилизация!

Откакто има човешка цивилизация, войната е двигател на прогреса. За 10 хиляди години да сме изчезнали ? Не сме. Ама я виж след 2 световни войни как хубаво дръпнахме напред. По-бързо отколкото за последните 2 хиляди години. Така, че войни винаги ще има. Това е заложено на човека. Да се избива.

А ти наред ли си? Това го кажи най- вече на САЩ, Русия и още 200 държави по света. Защото България е единствената държава в света, която се разоръжи безумно при толкова въоръжени до зъби и агресивни съседи.

, за жените дето не са раждали ... мен те ме кефят повече, защото са с по тесни :) Другите ги шият май, ма е кофти

Хахахахаха много си назад с материала, малкия.

Мислех,че старите генерали не разбират от компютри?Как си си написал мнението?

По принцип си прав. За съжаление обаче се намират и от тия две категории-раждали жени и отслужили мъже, които са и пак си остават тотални боклуци и за нищо не стават

Обучавайте децата на правилата за движение,на безопасен секс,на вредата от алкохол и наркотици,на добро отношение към средата в ,коята живеят и към хората и т.н.Научете ги как да оцеляват при екстремни ситуации и насилие ,при посегателство /психическо или физическо/ срещу тях.

Всеки ден простотий чета от депутати

По-голяма простотия от това да не знаеш как се пише "простотия" в мн. число няма.

Абе вие там горе дупетатите май се надпреварвате кой по-голяма простотия да измисли. Затова ли ви плащаме за простите ви предложения. Нали си имаме професионална армия ,за какво е тази подготовка безсмислена . Все едно аз да уча за нещо дето никога няма да стана.Що за простотия е това. Да вземе да върнем запасите ,че народа да е подготвен за война. Болни мозаци.

Кой измисли тия проекти?За щяло и нещяло-проекти искат,АБЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА ОРАТА,ЧЕ ИЗМИРАТ ,БРЕ!

Никой не е луд да ти дава пари. ХОДИ ГИ ИЗКАРВАЙ!!!

АБСОЛЮТНАТА ПРОСТОТИЯ СЕ ЛЕЕ ВСЕКИ ДЕН ОТ ГЕРБ ... КАКВА ВОЕННА ПОДГОТОВКА И ОБУЧЕНИЕ ЗА 5 УЧЕБНИ ЧАСА ?! ЩО ЗА ТЪПАНАРЩИНА ИЗМИСЛЯТ КУХИТЕ ТИКВИ ?

Новото е добре забравеното старо.Чавдарството и пионерството кога ще ги въведете?

Поредният начин да се перат пари легално. Обявяват, че за проекта им трабват 500к лева, плащат по 100 лева на някой изгладнял учител, да чете глупости в час и ... готово! ББ и Сие са царе на тия работи! Не ме гледай какво върша, слушай какво ти говоря.

Поредната глупост! И кой ще преподава? Пенсионирани военни със зелени чорапи, завършили в Търново, защото е най-лесно.

след като спряха задължителната казарма на младите им останаха само голете пи6ки, зеха да стават млади пенделчета без мъжество ни характер, ей такива кат младите пендели от дир.бг

Може и със сини :) Моят учител по НВО беше пенсиониран ВВС-ар.

по-добре да се организират курсове за оцеляване в страна управлявана от прости мутри които не са наясно какво точно правят.

Народът от комунисти оцеля,ти с мутри го плашиш.Къде ти се привиждат мутри- в огледалото ти ли?

те сегашните също са комунисти само се правят че мразят комунистите, подобно на сдс-то навремето - всички се изкараха дисиденти.

Като ги обучат, резултатът ще бъде- десетокласник гръмнал депутат.

ЛЕЛЕ аз като съм само на 62-дали ще ме вземат запас.Трябва да си потърся раничката,като мислех,че вече нямат нужда от мен и съм я забутал някъде.

И що са им военни обучения на 9 и 10-класниците на които само алкохол и чукане им е в главата (оттам чак до дипломирането във вузовете) ? Кат имаше казарма - ау колко лошо. Ся ще мъчат да съживяват мъртвец.

И защо трябваше да махат задължителната казарма не разбрах??

Махнаха казармите, защото: 1. Предполага се, че подобна дива варварщина е недостойна за 21 век. 2. Аналогично - адската простотия, която бълваха въпросните военни въшкарници, се счита за недостойна за 21 век. 3. Садо-Педерастията вече се изявява по карнавали и не й трябва специално тайно заведение. Всички тия неща хората отдавна ги разбраха, българското недоносче се напъва ли напъва към старите гадости. Той светът умря, те, клошарчета болни на бунище чакат, ама щели да се бият... Хаха

А бе и аз в казарма съм бил, ама садо-мазо педераси не е имало! Ако ти си от тях, е друг въпрос. И ако да имаш армия е диващина, то защо тогава светът отново навлиза в епохата на горещите конфликти и заделя все повече пари за въоръжаване? Но не и ние! Ние чакаме турски самолети да ни пазят, като вчерашния случай. Много псевдоразбирачи станахте!

Садо-педерастията е в разцвет точно защото премахнаха задължителната казарма. Определено им трябват няколко месеца военно възпитание на сегашните "момченца" меки китки, дето са изпълзяли масово .

Австрия, Швейцария, Гърция, Норвегия, Израел, Дания и Финландия да не са варвари и да не би да живеят в 19 век? Та те за САЩ обмислят въвеждането на драфтове.

Коментари - Въвеждат военно обучение в 9-и и 10-и клас | Днес.dir.bg

Въвеждат военно обучение в 9-и и 10-и клас

Учениците в IX-ти и X-ти клас ще преминават подготовка за задълженията им по отбраната на страната, оцеляване при кризи от военен характер, както и за мисията и задачите на въоръжените сили.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат военно обучение в 9-и и 10-и клас | Днес.dir.bg

Коментари

Съвсем навреме е. И ако спретне едно военно положение, боб-демокрацията е вечна.

Добро забавление за предсрочно пенсиониран о. з. фатмак! /виж снимката/

Има и по разголени!

Може и някои от Филиповци и Столипиново без да бъдат 9ти и 10 клас да бъдат обучавани за диверсанти в тила на врага - от рода на - Земи жИлязУтУ от врага за скрап, за да няма той танкове и пушки ....

Скаутски лагери за оцеляване/летен и зимен по 7 дни/. Обучение как да си направиш лък, меч, стрела, прашка и щит. Как се прави бивак с подръчни материали, как се пали огън, как да ловиш риба, да познаваш растенията, билките, корените, кое за какво се използва, кое се яде и кое не, как се опазва природата........

Сега викаш няма нужда да ги задържаме! По ти е лесно да свалиш гащите веднага, жената ти ако се помайва, ще я нахокаш!

Пълна недомислица! Самоза пет часа разказ без никаква гаранция за неговото "качество" и хоп клетва и военно звание. Това окончателно ще спре и без това малкото кандидати за военни училища. А и дали тези "резервисти" ще са достатъчно подготвени за нещо за което други се обучават 5 години ? Тази стъпка ако се реализира ще доубие и без това сринатата система за подготовка на кадри за армията.

Сигурно ще е по-добре, особенно като се има предвид феминизацията на българското образование. Спомнете си! От детската ясла ни поемат лелките, после учителките и така до края. Това оказва пагубно влияние върху момченцата, та дори и върху момиченцата. Това е видно за всички. Нашите деца прекарват повече от времето с учителите и ако умните глави от министерството искат да променят нещо, да вземат например опита на Финландия. Не знам в по-горните класове как е, но в детските градини са назначени само мъже. Установили са хората (дългогодишният опит ги е научил), че мъжът - детски учител по-лесно успява да привлече и задържи вниманието на децата, има по-голям авторитет, измисля по-забавни игри, учи ги на някои практични неща от живота, неустно става пример за момченцата как трябва да се държи един мъж, а за момиченцата какво значи кавалер и т.н. и т.н.

м'че ние немаме армия - К'О ША ГИ ПРАИТЕ КАТ ГИ ОБУЧИТЕ, А??? ДАЙ ПО-ДОБРЕ МИЛИЦИОНЕРСКО-ПОЛИЦЕЙСКО ОБУЧЕНИЕ ДА ИМА, НАКРАЯ БУЛГАРИСТАН ЩЕ ОСТАНЕ САМО МИЛИЦИОНЕРЕ!!!!!!!!!

Сега остава и да обявят развития социализъм за изграден, за да си дойде всичко на място. Другари, старшини и партийци. Направете така, че времето което ще загубят децата за да храните партизаните си с тази "учителска" длъжност, да използват за нещо полезно. Уверени ли сте, че с вашия "успех" във "висшето" общество, всички малограмотни ще бъдат успешни през 21ви век?

Това трудно ще стане. Защото часът на класа влиза в норматива на учителя или му се изплащат като лекторски. Издава се заповед в началото на учебната година. Този, който ще дойде да обучава учениците по военно дело или там както си го кръстят,ще иска да му се платят тези часове. Трябва да вземат от часовете на класния и да му изплатят на външния лектор, а и само си представям как ще протичат тези часове. Може и да греша.........

Аньо-до тук ли се простира интелекта ти?Ами това е абсолютно(даже по-скапан вариант)повторение на старата система.Възприемам ви като Д отбор на предишните(а при бай Тошо-направо аутсайдери)

Че то винаги това е било формално бе човек, аз съм по дърт от теб и в казарзма съм ходил и на военно

Е сега остава и комсомола и пионерските му там простотии да се върнат и сме готови за поредния конгрес

Невероятно. Започна се с народен съд, конфискация, задължително сътрудничество към ДАНС и МВР, със задължението всеки да клюкари близкия си, следене, подслушване, задължително НВО, после на казармата. Вече има младежки организации, като едновремешния комсомол. Ред е на пионерски и чавдарски дружинки. В кое време живеем? ГЕРБ ли бяха борците против комунизма?

Да, това си е "dj-vu", както и да го погледнеш!

Няма как, под крилото на САЩ да не замирише на комунизъм, въпреки, че термините са различни от руските. :)

Последователите на Дачкови, Начкови и Пачкови пак съзнателно объркаха слободията с комунизма..няма да е за дълго.. намерили са църква да се кръстят 20 г.,върху гърба на този препатил народ..ама идва мачка за погачка..

На гол тумбак, Аню извади чифте пищови! Защо ли? Ами, като няма какво да прави /поради липсваща армия/ измисля глупости. Нали и той беше в общия кюп когато се съкращаваше БА, а сега иска в училищата да се преп/р/одават военни мурафети като: легни- но как, зареди - но какво и т.н. Личи си, че Аню не е бил на моста, а форсирал реката - стара "военна случка".

Мисията и задачите на въоръжените сили е да избиват хора - което само по себе си е пълна простотия!!! Аз заявявам че никога няма да воювам на чиято и да било страна освен ако лично не съм мотивиран... ще се крия и ще чакам всички тъпаци да се избият взаимно после ще се покажа и ще им таковам жените!

Аре харе ришнарите първо се изкъпете ,пък тогава коментираирайте националните интереси

Не виждам какво толкова мрънкате, подобни програми има в почти всички развити страни. При кризи е добре населението да има някаква подготовка. Наборната служба е излишна, но това не значи, че обща военна подготовка не би била полезна. Няма общо с комунизма или с какъвто и да е обществен строй.

Да, реакция при кризи, а не военно обучение! Усещате ли "тънката" разлика?

Кризите често изискват умения, които се придобиват при военно обучение, а не в часа по физическо. Не знам защо смятате, че военното обучение е само стрелба и строева подготовка. Явно се страхувате повече от името, от колкото от същността.

мрънкат, защото по големата част от пишещите тук са турци помаци,македонстващи и цигани,за тях всяка положителна новина за БГ,води до всекидневен бяс и душевни разтройства..

А бе не е лошо- ама да не ги учат само как да стрелят, това от игрите си го знаят. А малко само-защита да им преподават. Първа помощ също. Поне нещо полезно да научат за ежедневието.

Това е добре, стига обученията да не се провеждат формално! На никого няма да навреди един военен курс, а ползите от наученото са за цял живот, то е приложимо в различни ситуации, а не се знае, какво ни очаква.

Военните са идиоти до един ! Без изключения ! И с въвеждането на тази простотия само отново ще се получи онова, което беше преди 30 г., когато имаше НВО, ВПО, задължителна казарма и т.н. - децата отрано ще осъзнаят малоумието на паразитите от БА.

Трябва освен професионалната армия да се върне и казармата. Въпрос на дълг и чест е да служиш на Родината. Циганите и турците ще отидат отново в трудови войски. Хем ще вършат работа на държавата, хем ще усвоят някоя професия. Вишистите да служат поне 1 година, среднистите - 1,5 година, а циганите 4-5 години. Вместо да краднат железопътни линии ще строят такива, вместо да краднат жици ще прокарват такива, вместо да тормозят обществото, ще работят за неговото благо и няма да ръсят безконтролно чавета.

"Вишистите" - намам повече какво да добавя!

Всеки може да допусне грешка в бързината! Българин е абсолютно прав! Строителни войски са създадени от Стамболийски , ако не се лъжа!

И защо трябваше нещо да се разваля, за да може сега някой да се сети, че не може без него!!!? Смотана работа.

Избраха най-точната дата за тази новина - 23 февруари е Ден на съветската армия ;)

Най-вероятно червената мутра Бойко Борисов съвсем скоро ще предложи законодателни промени, които да дадат възможност и ученици да бъдат изпращани на "мироопазващи" операции в чужбина...

А дали дъщеричката на Борисов, която сега учи в Америка ще се върне да кара военно обучение?

с тия двете от първия чин отивам на воина :д

Тях няма да ги вземат, защото ще изпълняват командата "залегни" неправилно /ще лягат по гръб/ ;)

Какви са надарени? Искам и аз да съм с тях! хахахаха

Комунистите никога не са сдавали властта след 1989г така, че не се очудвайте, че всички тоталитарни порядки започват да се завръщат. Сега остава секретните служби пак да си върнат старото име Държавна сигурност и отново да започнат да преследват младежите с дълги коси...

Нищо няма да се получи.Нито учениците обичат да се провежда час на класа,нито част от учителите са наясно с тези текстове....А и имат да ''оправят'' отсъствия,да се обаждат на родители, да пишат на социални...Тази ''инициатива'' ще е ...поредното отчитане...

Още по-добре ще е едно лято да има военно обучение в рамките на 1 месец. Но децата да се учат на реални неща, свързани с оцеляването. Нещо като скаутски лагер, но в по-хард вариант.

За тия 5 часа пак някой ще вземе пари. Какъв е смисъла на тая работа, като е само 5 часа ? По-добре е 15 дена лятото да ги пращат в някое поделение, поне малко да видят какво е казарма...

Не е ли по-добре да ги научат как се пресичат улиците или как да се предпазват от забременяване или някакви важни социални умения? Ама не, по-лесно е теория някаква и пак някой да вземе парички.

Личи си ,че си бил военен само глупаците така расъждават

комунисти

Пак старата комунистическа песен: който е кадърен го гърчат, а боклука се скатава! "Успешно завършилите курса полагат военна клетва, присвоява им се военно звание и се водят на военен отчет. " А бай Мангал мислите ли, че ще поеме някаква отговорност или има право само да пие кръвта на "държавата"?

Като ще е за тъпи предложения и аз имам едно. Д върнем депутатите в казармата да им изпият мозаците ама в кашимерията.

По-добре ще е да ги направим трудоваци.

Че то тия дето трябва да им "пият мозъците" жадни ще си умрат ,бре!

Комунизмът се завръща. Спете спокойно деца!

БЕЗУМИЕ..

И момичетата в България разбраха , че сегашните момчета не са никакви мъже ,а П... и всички са много разочаровани ,защото жена ,която не е раждала и мъж който не е бил войник за нищо не става ! Необходимо е за момчетата да има след 10 клас поне 2-3 месеца начална в. подготовка в поделенията , за да забравят за лиготийте и ....!!!!!!!!!!

ти наред ли си ? думата война трябва да се изкорени от съзнанието на хората,докато това не се случи СМЕ ОБРЕЧЕНИ като цивилизация!

Откакто има човешка цивилизация, войната е двигател на прогреса. За 10 хиляди години да сме изчезнали ? Не сме. Ама я виж след 2 световни войни как хубаво дръпнахме напред. По-бързо отколкото за последните 2 хиляди години. Така, че войни винаги ще има. Това е заложено на човека. Да се избива.

А ти наред ли си? Това го кажи най- вече на САЩ, Русия и още 200 държави по света. Защото България е единствената държава в света, която се разоръжи безумно при толкова въоръжени до зъби и агресивни съседи.

, за жените дето не са раждали ... мен те ме кефят повече, защото са с по тесни :) Другите ги шият май, ма е кофти

Хахахахаха много си назад с материала, малкия.

Мислех,че старите генерали не разбират от компютри?Как си си написал мнението?

По принцип си прав. За съжаление обаче се намират и от тия две категории-раждали жени и отслужили мъже, които са и пак си остават тотални боклуци и за нищо не стават

Обучавайте децата на правилата за движение,на безопасен секс,на вредата от алкохол и наркотици,на добро отношение към средата в ,коята живеят и към хората и т.н.Научете ги как да оцеляват при екстремни ситуации и насилие ,при посегателство /психическо или физическо/ срещу тях.

Всеки ден простотий чета от депутати

По-голяма простотия от това да не знаеш как се пише "простотия" в мн. число няма.

Абе вие там горе дупетатите май се надпреварвате кой по-голяма простотия да измисли. Затова ли ви плащаме за простите ви предложения. Нали си имаме професионална армия ,за какво е тази подготовка безсмислена . Все едно аз да уча за нещо дето никога няма да стана.Що за простотия е това. Да вземе да върнем запасите ,че народа да е подготвен за война. Болни мозаци.

Кой измисли тия проекти?За щяло и нещяло-проекти искат,АБЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА ОРАТА,ЧЕ ИЗМИРАТ ,БРЕ!

Никой не е луд да ти дава пари. ХОДИ ГИ ИЗКАРВАЙ!!!

АБСОЛЮТНАТА ПРОСТОТИЯ СЕ ЛЕЕ ВСЕКИ ДЕН ОТ ГЕРБ ... КАКВА ВОЕННА ПОДГОТОВКА И ОБУЧЕНИЕ ЗА 5 УЧЕБНИ ЧАСА ?! ЩО ЗА ТЪПАНАРЩИНА ИЗМИСЛЯТ КУХИТЕ ТИКВИ ?

Новото е добре забравеното старо.Чавдарството и пионерството кога ще ги въведете?

Поредният начин да се перат пари легално. Обявяват, че за проекта им трабват 500к лева, плащат по 100 лева на някой изгладнял учител, да чете глупости в час и ... готово! ББ и Сие са царе на тия работи! Не ме гледай какво върша, слушай какво ти говоря.

Поредната глупост! И кой ще преподава? Пенсионирани военни със зелени чорапи, завършили в Търново, защото е най-лесно.

след като спряха задължителната казарма на младите им останаха само голете пи6ки, зеха да стават млади пенделчета без мъжество ни характер, ей такива кат младите пендели от дир.бг

Може и със сини :) Моят учител по НВО беше пенсиониран ВВС-ар.

по-добре да се организират курсове за оцеляване в страна управлявана от прости мутри които не са наясно какво точно правят.

Народът от комунисти оцеля,ти с мутри го плашиш.Къде ти се привиждат мутри- в огледалото ти ли?

те сегашните също са комунисти само се правят че мразят комунистите, подобно на сдс-то навремето - всички се изкараха дисиденти.

Като ги обучат, резултатът ще бъде- десетокласник гръмнал депутат.

ЛЕЛЕ аз като съм само на 62-дали ще ме вземат запас.Трябва да си потърся раничката,като мислех,че вече нямат нужда от мен и съм я забутал някъде.

И що са им военни обучения на 9 и 10-класниците на които само алкохол и чукане им е в главата (оттам чак до дипломирането във вузовете) ? Кат имаше казарма - ау колко лошо. Ся ще мъчат да съживяват мъртвец.

И защо трябваше да махат задължителната казарма не разбрах??

Махнаха казармите, защото: 1. Предполага се, че подобна дива варварщина е недостойна за 21 век. 2. Аналогично - адската простотия, която бълваха въпросните военни въшкарници, се счита за недостойна за 21 век. 3. Садо-Педерастията вече се изявява по карнавали и не й трябва специално тайно заведение. Всички тия неща хората отдавна ги разбраха, българското недоносче се напъва ли напъва към старите гадости. Той светът умря, те, клошарчета болни на бунище чакат, ама щели да се бият... Хаха

А бе и аз в казарма съм бил, ама садо-мазо педераси не е имало! Ако ти си от тях, е друг въпрос. И ако да имаш армия е диващина, то защо тогава светът отново навлиза в епохата на горещите конфликти и заделя все повече пари за въоръжаване? Но не и ние! Ние чакаме турски самолети да ни пазят, като вчерашния случай. Много псевдоразбирачи станахте!

Садо-педерастията е в разцвет точно защото премахнаха задължителната казарма. Определено им трябват няколко месеца военно възпитание на сегашните "момченца" меки китки, дето са изпълзяли масово .

Австрия, Швейцария, Гърция, Норвегия, Израел, Дания и Финландия да не са варвари и да не би да живеят в 19 век? Та те за САЩ обмислят въвеждането на драфтове.