Предлагат квоти за млади учители

Подготвя се национална програма за набиране на млади учители, съобщи председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Самуил Шейнин.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат квоти за млади учители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо няма да стане. Учителската професия отива на кино в цял свят. В много други държави се търсят учители. Бях в Лондон преди 2 години и в метрото имаше огромни плакати за търсене на учители. Те търсят у нас. Предполагам не по-добре е и в Германия и пр. където 90% от учиниците са турци, араби и пр.

И като не се запълнят тези квоти ще закрием класове, училища .....и ще увеличаваме безработицата със старите учители...Поредното безумие....

Представяте ли си 25 годишна учителка в гимназия? Какво ще я направят демократично възпитаните тинейджъри? Вие ще запишете ли детето си в първи клас, ако учителката е 25 годишна? В момента старите учители едва крепят съсипаната образователна система.

Да,моята дъщеря е на 23 и започва като начална учителка на първокласници...кога трябва да започне да преподава??като стане на 45?А дотогава какво ще работи?Продавачка??какви са тези дивотии??Мнения на ограничени и определено неграмотни хора....

Дъщеря ми започна първи клас при 25-годишна учителка. Строга, на моменти прекалено. Въпреки това децата са влюбени в нея и постигат добри резултати!

Как крепят системата? Като дори не говорят на същия език като децата ли?

Към жена: В кое глухо село е станала учителка на 23 г., където няма други кандидати? Към майка: Селянко, нямаш друг избор. В селото има едно училище и една паралелка първи клас. Към мам: На какъв език говорят децата ви? На чалгаджийски???

Това, че познаваш чалгаджийския език и си против него, въобще не ти е попречило да си селяндур. Има разлика межу селянин и селяндур.

докато учиниците имат неогроничен брой права и крайно ниски заплати за учителите положението ще е такова кой млад човек ще започне като учител за 450 лева с хиляди отговорности да опази живота им да ги възпита да ги образова да знае кеде и с кого си прекарват времето възпитаниците. учителите изпълняват функции които в университетите не изучавт например иван през последните дни с кого се е срещал в свободното си време но като се случи нещо с иван търсят училището през последните 20 години с промените тази професия стана крайно непривликателна

Браво на Шейнин, още едно добро дело на "ползу роду"!

Средната заплата в Китай е по висока от тук, май и в Африка.

Каквито "Квоти" и други простотии да въвеждате, основната причина е заплащането и не си криите главата в пясъка. Младия даскал с више образование почва с 450 лв. начална заплата, а полуграмотния среднист полицай с 550. Какво да говорим повече.!

виСше

A кой е виновен, че полицая среднист е полуграмотен?

Спокойно,нали ще се върнат младежи от чужбина срещу 3000лв заплата!