Децата ще учат предприемачество за финансова грамотност

МОН предвижда в 6, 7 и 8 клас да се изучава предприемачество, което да бъде свързано с финансовата грамотност и с други икономически знания и умения.

Обратно в новината

Коментари - Децата ще учат предприемачество за финансова грамотност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...Еврей-чета... ...Евро-гейчета... А КОЙ,КОЙ ще сади картофи и пасе агнетата за ...Катар,а???

А бе научете децата да пишат грамотно, пък финансовата им компетентност ща дойде след това!!!!!

Правилното заглавие би звучало така: "Финансово неграмотни учители ще обучават децата на финансова грамотност" Усещам как ще почнат да им пълнят главите на децата с ненужни и много скучни неща. Освен това 6, 7, 8 клас е твърде рано, но 9, 10, 11 биха могли да научат как да планират приходи и разходи, как работят банките, кога е разумно да взимаме кредит и много други чисто практични неща.

Айде, честито- неолиберализмът в действие- да промием мозъците на децата, още докато са свежи. И да ги "научим", че трябва много да работят и да слушкат големите чичковци в костюми, дето са успели с честен труд да карат хубави коли. Но надали ще ги научат, че всъщност мястото им в системата е строго определено- да изкарват печалба за алчните работодатели!!!!!

Това е идеята. Да формират правилното мислене което да улесни работата на социалните инженери.

Нова простотия! Изказа се Стив ѝанке ли беше и сега предприема4ество! смешно наименование - като преди имаше курс зауправление на малък и среден бизнес. даваъте на децата проекти с практи3еска насо4еност = в тоя Успех напр. Основи на бизнеса или нещо такова предприма4ество- я бягайте от тука!

Айде да ми обясниш как предприемачеството е простотия, а всъщност без него неща като ИНТЕРНЕТ, ГУГЪЛ, КОМПЮТРИ, КОЛИ, ДОСТЪПЕН ТОК и всякакви други ежедневни вече неща нямаше да ги има? Предприемачество == промяна, прогрес, запълване на ниша. Кой е по- известен? Човекът, измислил компютъра, или този, който го направи достъпен за всеки? :) Има предприемачи на по 14-15 годишна възраст. Нека се учат децата как да успяват в живота, а не някой да ги кара да зубрят само! (е, това второто най- вероятно ще присъства и в новите предмети... но поне като идея бива).

избираш Дянков и получаваш медал + постна пица, а на съседите им опрощават 150 милиарда след като са ги опоскали за блажна пица и за твоя сметка. да им е честито на печелившите, нека някои си вЕрват как, какво и колко не им е било заслужено... най-лошото е, че онова за финансовата грамотност на децата сега е същото като "аритметиката" на колхозните петилетници от вчера.

Че то в България няма бизнес, а само мутри и мафия.

за съвсем младите и дума не става, да му говори нещо изучавания през 60-те години на 20-ти век в средния курс на българските училища предмет носещ името "Основи и управление на икономиката на народното стопанство"?! Май и тогава хората не са били толкова загубени прости, колкото ги изкарвате сега и са мислили и за елементарната, която в същност не бе никак елементарна, икономическа подготовка на зрелостниците от средния крус на образователната ни система

Общо-взето това е хубаво (друг е въпроса в кой клас да се изучава). Само че.... след като няма условия в Бг, тези деца ще отидат някъде на запад да прилагат знанията си...

E*аси гадния, консуматорски, материалистичен, алчен свят, който сами си създадохме. От малки ще им промиваме мозъците. А нещо за истински стойностните неща, нещо за доброто, за злото, за това, което трябва и не трябва да прави човек кога и кой ще ги учи?

Ходи в някоя пещера и живей от молитви! Ако ти писне, можеш да излежеш на слънце и да се храниш от радиацията му, без да консумираш гадна, промишлена, рафинирана храна (имало такива хора).

Колкото и да ги ограмотим финансово децата все тая, чатала вече е на врата им.

А предметът предприемачество в 11 клас какво ще го правим? Пак ще се повтаря едно и също, за да им писне на учениците.

Може би ще им е от полза да ги научат..кокво е да уважават хората....и какво е отговорно поведение.

ако преподаватели ще са де(де)се, царските междуметия, като каро-лев- спатията на бекапе, то по-добре - НЕ! оставете децата на мира с вашия перверзен, слабоумен, подчинен на гурута свят!

Накратко-ще учат децата да продават преди да са се научили да изкарват. Консуматори ще лъжат други консуматори, за да консумират повече и повече.

Съвременният свят дължи облика си именно не предприемачеството. А и малко финансова култура не е излишна. НО ... първо ми ссе струва рано, ВТОРО ... не е ясно кой и как ще го преподава ... и какви ще са програмите....

пишете високопарни глупости. Оставете децата на мира с тези дублиращи се във всеки по-горен клас материали. Този човечец Денков просто се мъчи да си оправдае стоенето в МОН, но за сметка на децата. Главата му е тъпкана с клишета и май трудно ги навързва.

На тази възраст, може да започнат с основни понятия. Те вече се налага да пазаруват сами, особено когато са на лагер или друга екзкурзия. Добре е да знаят в магазина, че трябва да сравнят цената на килограм, а не цената на 234г опаковка. Така ще видят и практическата нужда от математиката..

:)

МОН предвижда в 6, 7 и 8 клас да се изучава предприемачество, което да бъде свързано с финансовата грамотност и с други икономически знания и умения. Само да внимават, да не започнат бизнес с учителите си за оценките.

И кой ще ги учи на предприемачество? Някой успял български предприемач? Ама наистина успял, или...? Или само теория от типа "как да започнем да изкарваме по 5000 долара на месец от вкъщи работейки 4 часа седмично"?

Ще насаждат в децата любов към парите за поробят съзнанието им. Какъв луцифериански свят.

Вие предполагам живеете без да използвате гнусни, рептилско-масонски хартиени никому ненужни пари.

За децата не важно да станат истински достойни хора а това е възможно само ако им бъдат разкрити библейските истини, а не да ги заразят с любовта към парите и материалните ценности.

Професорът да не ми пее мантри за съчетаването на бизнеса с образовнанието, 'щото първо трябва да изясни въпросите с тоталната неграмотност на 12-токласниците и османското присъствие.

Защо ми се струва, че и сега доста хора, които не са учили предппреимачество, добре знаят как се взимат кредити?

Но не знаят как да ги връщат.

Този Денков не е с всичкия. Как ще научиш един седмокласник, който едва срича и смята 5х4 с калкулатор на предприемачество? Те да ги научат поне да четат и пишат пак ще е от полза.

Ще учат децата,че тегленето на кредити е свято дело...