16 400 деца са напуснали училище за година

Общо 16 400 деца са напуснали общообразователните училища, от които 14,3 хил. в основното образование през учебната 2015/2016 година, сочат новите данни на НСИ.

Обратно в новината

Коментари - 16 400 деца са напуснали училище за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече стана ли ясно на всички българи колко сме грамотна и велика нация ...... велики сме само на масата, никой не може да ни бие по простотия ......

на мотивация. САЩ са намерили начин с включване на децата в различни отбори и състезания, можеш да си в отбора,ако не си изоставащ. В Мароко бедните ученици с отличен успех получават стипендия от 1 клас до завършване на университет. МО да седнат и да помислят, затова са там.

КАКВА МОТИВАЦИЯ У ЦИГАНИТЕ, БЕЕЕ!

Децата ще напускат училище, защото имат жив пример - как един простак, който се хвали, че е прочел само една книга (и това му личи отдалече!), се кани да става премиер за трети път.

от всичко мниго сбъркано в държавата наѝ сбъркани са здравна образователна и съдебна системи ама то не е моя работа моят живот е уреден да му мислят младите и умните

Е това вече е много страшно, а колко са тези които си ходят от не май. къде колко излизат неграмотни това не ясно даскалкте не ги интересува изпеят си урока и чао после оценките по симпатии изобщо да затворят училищата голяма катастрофа

Да не забравяте във всеки пост да кажете, че ЕС се разпада. Намекнете и нещо за християнството.

Образованието вече не е ценност в самото училище!Учещите се ученици са наричани ЛУЗЪРИ/неудачници,сбърканяци и т. н./.

Е това вече е много страшно, а колко са тези които си ходят от не май. къде колко излизат неграмотни това не ясно даскалкте не ги интересува изпеят си урока и чао после оценките по симпатии изобщо да затворят училищата

Що не споменавате етническата им принадлежност или да се забелязват такива неща не е политическо коректно?

Половината заминават за чужнина, т.е. българи емигранти си взимат децата при тях.

Как да се раждат деца, като трябва по цели нощи да не спим, само и само да ги запишем я в детска градина, я в училище?!А искат раждаемост на българчета, а искат повече грамотност и защо напускали страната!

gonzales

мисля че писах - в София имат проблем с градините. защо всички се натискат да живеят с този проблем не ми е ясно. една детска градина и едно начално образование може да бъде успешно навсякъде извън София. даже имам лично наблюдение за недобро обучение в частни софийски градини и училища. вярно е , тук фактор за не възприемането на материала може да е и в детето ,но това важи и за останалите градини и училища. кой иска раждаемост ? само се констатира , че тя е малка, но не съм чул някъде някоя да я карат насила да ражда. за грамотността - всички казват , че даскалите си изпяват урока и толкова. и е така на практика. въпросът е , че ги принуждават да преподават уроци , които не са за този етап от развитието на децата , уроци които са далеч от правилното разбиране/усвояване. през ден трябва да преподават нов урок без да ги интересува (министерството) усвоен или не е материала. допускат се външни "правила" да определят ежедневието в институцията наречена училище. има и много други проблеми които не са тайна за всеки. това е мое мнение защо няма интерес да ходиш на училище след като се научиш да четеш и пишеш криво-ляво. тук пари не играят. просто трябва подход. реално играят пари , но не в насока към ученика :-)

Нали могат да се организират детски градини от родителски сдружения

че държавата требва да ни гледа децата. иска българчета, да си ги гледа!

При социализма бяхме ликвидирали неграмотността. А с демоКРАТИЯТА отново я посяхме и вече усърдно берем нейните плодове. ДА НИ Е ЧЕСТИТО!!! Понякога се питам: Боже толкова ли сме прости, че заради бълхите горим юргана?!?!?!?

Не само толкова, а още повече като принуждаваме и малкото светни младежи да напускат България

ТЕЗИ КОИТО СА ТИ СЛОЖИЛИ МИНУСИ ЯВНО СА МАЛОУМНИ СОРОСОИДИ . ИСТИНАТА ЯВНО Е НЕПРИЯТНА .

При социализЪма беше още по- голЕма неграмотността, ама не я обявяваха!

Всичко това благодарение на Примитивно-герберастичните ШОПарски чобани, управляващи БГ в последните 28 години.

Герберастични....Абе,що не споненеш нещо за ДС-комсомола с подарените куфарчета от държавната хазна...На комунистите бесепари,на тях се сърди...

Само не намесвай и Хан Аспарух !!!

ТАЯ МАНТРА ЗА ДС СМЕ Я ЧУВАЛИ НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ СПРЕШ ? КАКВО НАПРАВИХТЕ С КРЕДИТА НА ДОВЕРИЕ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ? ПРОСТО СЕ ПРОВАЛИХТЕ ЗАЩОТО СТЕ БЕЗУМНИ НАГЛЕЦИ ПРОСТАЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ .

Не училищата! Те напуснаха България!Добре вървят нещата,скоро мутрите ще трябва да си бачкат сами!

но трябва на такива семейства на които децата не учат да им се спират всякакви държавни помощи и издръжки - щото лежат на наш гръб - от раждането до смъртта им.

от говеда лебеди няма да стане,такава е цялата държава

на голямата измама наречена българско образование- имитация на качество и заетост, крадене на еврофондове, безхаберие от учителите с цел частни уроци, цигания по села и паланки където 80% в клас са цигани и се лее цигански и от тръбите за водата в тези уж училища, натопен хляб в изплакнат буркан от лютеница за закуска, 30% наркомани в градовете, опростачен речитатив по паркове, автобуси и пр.... ...децата които печелят олимпиади ли? там е въпрос на ДАСКАЛ...и са два автобуса деца!

Когато обществото иска образование, него го има. Когато обществото не иска образование и то изчезва. Когато аз бях ученик, цялата улица излизаше да научи как са завършили децата. Сега никой не се интересува от образование. Няма как да има успешно образование при тези заплати. Знам, че много хора ще скочат и кажат: за какво да им даваме пари като няма качество. А аз бих ги попитал: как да има качество, като няма качествени (и млади) учители? А как да дойдат качетвени учители, когато не им се плаща за положения труд. Когато учениците имат само права и никакви задължения. Който мисли, че тази работа е лесна, да отидат и само да поседят в клас. Но докато си мислим, че учителите само трябва да направят качествено образование, такова няма да има. А скоро няма да има и учители.

"А аз бих ги попитал: как да има качество, като няма качествени (и млади) учители?", аз бих добавил: как да има качество, като няма качествени РОДИТЕЛИ. От родители израсли с чалга култура в чалга общество, какво поколение очаквате?

Мъжленца, вие сте най добрите работодатели!Аз вързах при онези за да им бъда роб и съм щастлив!Дерзайте,може и да успеете!

им, те май обичали...?

Ти ,като духаш 25 години да не си умрял!Аз лупам здраво и яко-тук няма араби,фраш е със европейки!

Всичко това благодарение на Примитивно-герберастичните ШОПарски чобани, управляващи БГ в последните 28 години.

какъв българин си ти бегай в кочината при червените чапчици.

какъв българин си дришльо. Вземи си задника под мишница и бегом в еврейския съюз, който се разпада.

Проблемите в образованието крещят и във форума!Мазнещите се за трохички подхвърлени от евротрапезата,дори и не подозират,че са аут от благодетелите си.Малко им е стригането и бръсненето до кожа!Яко да ги щавят,без съжаление и милост,че да им дойде ума в празните кратуни!

...и #Кой казвате Ни стриже Нас-Всички ?! --> Що Е катеБейщинката ?! --> къде Отидоха И-още 1.2 милиАрда Наша Данъкоплатска пара и то заНищо ?! --> Що Е Лукойл Бегейское О-О-Дъ ?! --> Що СА Вси 'наште' ?!

Както обикновено пак тръгваме с коментарите в ГРЕШНАТА посока. Защо напускат учениците? 1. Образованите трябва да получават доста по-високи заплати от неграмотните. 2.Образованието ТРЯБВА да е за тези,които искат да учат,а не ниво като за всички,т.е. почти нулево. 3.Да се оценява реално,а не да започва от СЛАБ /4/. 4.Да се ПЛАЩА на учителите поне 2 пъти повече от депутатите. 5.Финансирането на училищата да не зависи от БРОИ ,а от КАЧЕСТВО.... 6. В МОН и министъра да имат поне 10 г. стаж като учители...и т.н.

Много училища изпълняват не образователна, а социална фунция от вида: "по-добре да е там някоя и друга година от колкото да излезе по-рано да краде".

а каква реализация ще имат в България след завършване на образованието? Никаква. Малко на брой в мутренските фирми. Ако тези "бизнесмени" не бъдат събрани и екзекутирани публично, от българите в България няма да остане нищо. Екзекуцията до 9 коляно, защото ще се родят същите идиоти.

До Мангото 1. 45 години комунистите държаха хората с висше образование със заплати наполовина по-малки от тези на "работническата класа", която много се радваше, че взима два пъти повече от инженера. На някогашните "работници" и до ден-днешен им е криво, че с техния рахатлък май е свършено и оревават форумите с вопли по комунизма; 2. Циганите ходеха на училище, защото всички ни беше страх да гъкнем - не само циганите, камо ли пък да ни изключат от Комсомола или от училище; сега, благодарение на ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ се разпасваш и тероризираш и деца, и учители, и родители, и всичко живо извън училище - да, ама не могат да те преместят или изключат, защото ПАРИТЕ вървят след ученика, а и веднага всички "чувствителни" и "крехки" институции, НПО-та, Комитети и Агенции (все велемъдри, хищни и лакоми "радетели за справедливост от първа инстанция") ще защитят правото ти да упражняваш насилие и щедро да сееш простащина; 3. Същото се отнася и за девалвацията както на ценностите (Да живей Чалгата!), така и на оценките, например; 4. Учителите са натоварени с какво ли не, цялото общество само иска от тях майка си и баща си, включително и да бършат задниците на циганетата в първи клас, да не говорим за академичните "висоти", които учениците им трябва да овладяват преди да са "овладели" всички букви - толкова сме свикнали да унижаваме и да подценяваме учителите си, че дори не се сещаме да им плащаме - за какво достойнство изобщо може да се говори тук? 5. Финансирането трябва да се имунизира срещу броя на учениците в училището и броя на "мъртвите души" в клас, както и срещу лицемерната толерантност към безобразията на нагли лигльовци, старателно "отглеждани" като настояща и бъдеща утайка на обществото; 6. Синдромът на "одаскаляването" може да бъде превъзмогнат, ако началниците в небесата на МОН преминават през горнилото на образователната месомелачка и се замислят освен за всичко останало, и за възрастта за пенсиониране на учителите. И т.н, и т.н. Има ли някой, който да одобрява поне нещичко в състоянието на сегашната образователна система?

Сега предвиждам как разни дървеняци еврогейлиберасти ще изпискат, но надред този масов национален погром, който наблюдаваме се намираме в ЕС и НАТО - и какво? С какво спомогна членството ни в ЕС и НАТО за просперитета на България? Колко работни места ни създадоха и колко ни убиха? Колко пазари загубихме щото трябва да угодим на Запада и да му освободим пазарите, които той зае. А разни идиоти подтиквани от външни агресори правят паметници на американските пилоти и на Рейган. Други идиоти гледат да махнат Ботев и Вазов от програмата. За съжаление ситуацията е такава, че истински автентични български лидери не могат да поемат кормилото на властта - глобалния контрол на западните ни господари не го позволяват. Убиват ни бавно, защото българите не сме съвместими с западния цивилизационен код - православни славяни освободени и благодарни на Русия. Дори и да им ближем задниците, пак ще ни ликвидират - това е истината и това всеки мислещ го вижда!

Очаквате че бихте Успяли да 'обясните' че НЕ знаете кои/чии СА 'наште' ?! ...и че НЕ знаете тяхното ТроянскоКоние ?! - Непродаваемо .

Като няма препитание за хората,България лека полека загива без българи.Още 1-2 мандата на ГЕРБ и за България може да се говори в минало време.То няма да останат хора в страната освен крадците на прехода.

И те няма да останат. Децата им са навсякъде по света, а и с ОТКРАДНАТИТЕ от нас пари - могат да живеят където си поискат...

България БЕШЕ ДЪРЖАВА благодарение на работещите си хора!Бае ви тошо нямаше нищо общо с това!Сега един стругар или обущар читав не можеш да намериш.Политпартиините льольовци да не дават акъл!

то едни стругари и едни майстори бяха да им се изходиш на майсторите пияндета.

Е, все пак по-добри от днешните бяха! Което важи и за всички останали професии, с изключение на компютърните специалисти, но по обясними причини.

Липсата на местна робска работна ръка ще влоши "демокрацията". Ще трябва да се внасят роби от чужбина, което е скъпо.

Скъпо е, защото трябва да се излиза на международния робски пазар, а там има конкуренция.

...и Ако-и-Когато р.ръка стане Приоритетно Небългарска - уйде им 'сиренцето' (а И масълцето ) на 'наште' !

защото повечето от тях и сега са събрали достатъчно сиренце за да живеят те и децата им охолно.

Голямата част от напускащите са циганчета,които в 4 клас вместо да учат,започват да раждат.Бир година,бир чуджук! А момчетата-тръгват да берат /крадат,каквото им падне! Непрекъснатите измишльотини,електронни,иновативни и други методи пропъждат селските деца от прогимназията.НО ЗАЩО не се връщат парите обратно в държ.бюджет,а въпреки че са напуснали примерно 10 деца,субсидията им си остава в училището и не се разпределя в други сектори? Педагозите получават солидни Коледни бонуси,колкото повече деца са напуснали или колкото повече лелките в детската градина са пазели децата,ако учителката им отсъства .Нима това не се знае?!???Съмнявам се!

Но и при тази дейност, както и от всяка друга има персони, които се хранят с "усвояване".

извода е ясен ,нацията изчезва благодарение на алчните свине в парламента!!!

Страх не страх - ама да го Изкажа : - Имам Неприятното усещане че Са възможни ЯсноКакви Нещища !, защото тея 'наште' Отдавна Си ги Търсят.

какви нещица? фукара-кютек?

Kато да прднеш и да се нсереш ли?

Голям проблем е, че има напускащи от училище, но още по-голям са една многобройна група в села и малки градове, които остават и ги избутват до завършването им. Тези вторите имат дипломи и затова тяхната грамотност не се поставя под въпрос, а това им дава повод за огромни и незаслужени претенции. Учителите масово не искат да обръщат внимание на качественото обучение, а и в семействата на последните никой не се интересува какво наистина знаят. Всички ги вълнува само и единствено да имат висок стандарт на живот, обаче как ще го постигнат тава няма значение.

Основна задача ЗА Работната-Ни Група по Наука/Образование ? ... ДиректноСвързана с тези на Групите по Финанси/Фиск...и Здравеопазване...и Икономика... - Всичко Е Свързано - напълно Ви подкрепям !

... Всъщност - Именно Липсата на Хора (Хеле пък Образовани !) Е Целта на 'наште' у Нас ! - коетоИменно ще Унищожи Самите'наште'.

Убиват ни и тези с промитите мозъци, които бягат позорни и емигрират и дори миейки клозети в чужбина се пънат да се месят във вътрешно-българските дела, че и все се пънат да гласуват!

Грешите. - дори И виа миене 00 (както Вие твърдите) - тези Хора : а. осигуряват ДалечПоВисок Живот за семействата-им б. Внасят Живи пари у Нас в. Генерират Неналично у Нас Познание.

нашето образование не им трябва, други отиват в сивия сектор, някой пък искат да са шофьори, 8 клас им стига....не искат да са инженери, лекари..... След 16 години да не учат е тяхно право по Конституция!

gonzales

нашето най-обикновено образование (завършено) беше по-добро от тяхното висше. те ни завидяха и го съсипаха. нашите агнета, зеленчуци и всякаква друга храна беше по-хубава и качествена от тяхната. и за това и нея съсипаха. спомням си ,че банкнотите ни бяха обезпечени със злато. сега са обезпечени с дългове. спомням си , че в училище децата гледаха учителите в устата , уважаваха ги. сега учителя гледа децата и се моли да не получи някой тупаник по тялото и да не унижи маминото детенце. какво образование очаквате тогава , каква икономика и какво развитие ? на тях не им трябват образовани хора , а рая. и уж с "неохота" приемат емигранти (вкл. и българи).

Аре стига логорейства глупости бе!!! Имали сме икономика при бай ти Правешкия, колкото аз съм бил подводница. Остарала, неефективна, фалирала и затънала в шуробаджанащина, корупция, кражби и нулева производителност. И крепена изкуствено с рубли и безплатни суровини. Защо рухна като картонена кула като е била толкова велика?

gonzales

сега какво е ? няма шуробаджанащина и корупция ли ? или пък икономиката и обазованието са ни водещи ? че то било рай да се живее в БГ, бе !!! тия (багащите) са луди за да напускат рая :-) пп. направи си една справка как се е движила България в икономиката след 44та год., до кое място сме стигнали и къде сме сега.

Навремето можеше да познаеш кой къде работи като му отидеш на гости и видиш какво краде като разпран, и какво не му се налага да купува от магазина. Толкова за "икономическото чудо" на бае ви Тоше.

Заври си опорните точки в опорния задник, другаре. 45 + 30 години сте на власт и не сте изпускали кокала. Кой от сегашните политици не е с партийно потекло? Снаха му, бодигардът му, ченгетата му, партийните му секретари... Иди на Посрано 20 да цивриш, глупак!

gonzales

никога не съм бил партиец и не съм бил на власт. ненавиждах подхода им тогава. но не виждам сега да е по-различно - западни фирми , но пак назначаващи свои хора. всъщност имаме ли просперитет след като запада ни завладя?

За какво са ни тези деца? Имаме ли нормални условия за тях? Имаме ли обарование, здравеопазване? Има ли работа за тях като пораснат? Има ли ред и закон? Само раждаме роби. Аз съм против правенето на деца, сам за да не сме били изчезнели, и там подобни патриотарски напъни. Нямам нито едно, нямам и намерение да имам.

gonzales

за да продължава живота трябва да има наследственост - трябва да се раждат деца. ако мислят , че е дошъл края на Земята да пускат бомбата и да се свършва.

Не, просто няма нужда от толкова много деца. Няма място за всички.

"По твоя ли дума се издига орелът и си вие гнездо на високо?" Иов 39:26 Какво изчезва, остава и бива отново създавано, е работа на Бог :-)

че откъде толкова деца в българя бре ... на ви демокраця ... обезлудиха дърявата еврогеиците ... като толкова ни искат и обичат , и ни взеха в нато и ец , защо не ни помогнаха да съвземем икономиката та хората да имаха работа и да имаха нормални заплати ... да ама не това беше целта им ... козлодуи 4 блока , без белене , без газов поток , магазините техни , банките техни ... на ви демокраця !

съjaлявам за грешkите на дир-преводачката ! останалото е вярно :)

Тази година напусналите училище ще са 21 000 хиляди.Знае се защо.

И като се знае защо, населението какво прави - блее(както последните 27г.) Е с блеене и чакане благоденствието само няма да дойде; или пък някой на тепсия да го донесе няма как да стане

Колко пътя да го пиша- Образованието е република България е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО! Който невярва, не е живял извън БГ. Образованието в България се предоставя на тепсия! Ако все пак някой не завърши средното си безплатно ОБРАЗОВАНИЕ, което е негов ДЪЛГ, няма право да ГЛАСУВА или получава каквито и да било ПОМОЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още преди 10.11.1989 образованието на едно дете до края на Средното му образование, струваше колкото една НОВА ЛАДА на държавата. Сега не е по-различно. Безплатно Дени, е само сиренцето в капана за мишки.

Ами безплатно е защото аз вадя по 2000 лева на МЕСЕЦ за 1то си дете! Циганката в БГ колко трябва да извади от джоба си, за да плати средното образование на децата си в България? Точно 0.

вчера че европейските пари се местят след последния доклад от магистрали към образование в България... Та и оттам тая невиждана любов май идва за ограмотяване.... Какво стана с зесетилетието на ромското включване? Вкючиха ли се ромите? Май само се усвоиха парите.... Та и сега с образованието имам едни съмнения.....

Хората мигрират откакто съществуват. Изселилите се българи са повече българи отколкото останалите в България. Само човек който е напуснал за дълго Родината си, може да я оцени по достойнство.

Берем ли плодовете на чалгарията? Берем ги. Ха така, утре пак тичайте по чалга концерти.

Чалгата+Мутрите+'приватизацията'+'банкерите'+'бизнес'незнамквисите+'елита'+'избранниците' които 'наште' Ни натаковаха Целево - доведоха до Окончателното-Ни 'цъфване&връзване' . ----- Всяко Всеобхватно Заболяване - се Премахва по ЕдинЕдинствен начин ! --> Всеобхватно !, отКорен и ВеднъжЗавинаги.

и кой ще сложим?

ХАРЕСВА МИ МИСЛЕНЕТО ТИ, МАЙН ФРОЙНД. ЗАЩО НЕ СЕ БЕ РОДИЛ ПРЕДИ 80-90 Г.?

Напусналите за сметка на това получават детски. А тези, които се опитват да продължат, въпреки трудностите, са лишени от това.

...и ще Продължават да бягат Хората от у Нас !, като от Чума ще Продължават !! - докато НЕ смряскаме И-следзукия 'наш' ! Ние. Всички. Заедно.

рев - че няма раждаемост/българска/ после рев - че няма свободни детски градини /свободните с циганчета не се считат/ ...

...ама Ревът на Лъва - обикновено Значи Нещо...

gonzales

май няма свободни места в градините само в София. 10-на км след като напуснеш селото е пълно с незапълнени градини. има място и за софиянчетата.

Доста хора са се отказали от избирателните си права! Или не ...

d4

а училището отдавна е напуснало "обществото".

Обществото е напуснало образованието. Образованието зависи от обществото и то не иска образование.

Всичко това благодарение на Примитивно-герберастичните ШОПарски чобани, управляващи БГ в последните 28 години.

А 5-те правителства на БСП-ДПС-Евророма, къде ги забрави?

Няма друго подобно на ГЕРБ АнтиБългарско сдружение по Финансои интереси ! НЯ-МА !

И тези на БСП, ДПС, НДСВ не бяха по-добри. Още отпреди промените училището бавно се унищожаваше, но сега темповете са огромни.

Защо се джафкате и карате на комунисти,имигранти и всякакви обиди. Зачитайте труда и усилията на сънародниците си без значение в какво вярват или не,бъдете положителни . Бъдете и безкомпромисни към лъжата и несправедливостта където и да я срещнете . Ако имате булки ,напънете се малко довечера и всичко ще се оправи след години .

Да, към 2050 минималната щяла да стане 1500 лева. Цените ги вдигат сега, а увеличенията след 37 години.

след колко?

"България е на прага на катастрофа заради демографската криза и пенсионерския геноцид" - професор Боян Дуранкев,икономист.

Ние все я чакаме тази демогравска криза. Истината, е че вече сме в криза и хората се оправят като напускат България. Така помагат на себе си, на семействата си. Никой не чака на държавата вече, нито за заплати, нито за помощи. Хората живеещи в БГ ги издържат тези отвън. Не е точно криза, то няма икономика, няма държава. България съществува благодарение на милиардите отвън.

...като в допълнение (за Същата година): - записани в детски градини - близо 4% Надолу - в начално образование - 262К, а в средно - 216К ...завършили Само 50К ! ... НО ! - записани за докторанти (Докторанти. Днес. Във ВУЗовете у Нас. ...кавички - както Ви/ви хареса) - близо 6.8К.

Това е трагедия...в развитие ! След 10 години в ЕС и НАТО ???! Някакви мисли по въпроса ? "Наште " не е аргумент. Прекалено безлично е .

Изредете Всичките 'наште' 'избранници' + 'елит' + 'банкери' + 'бизнес'незнамквиси ... И ! - ето Поименния Списък.

бъдещето на българия - 2 милиона млади, но неграмотни роми, 2 милиона български пенсионери, 1 миллион турци, половин миллион работещи българи.

Забележка: Това са данните за близките 10 до 15 години. Към 2050 данните са: 1,5млн Турци 4млн Роми 800 000 Българи

Това е Трагедия !!! България Губи по средно 15 000 Дечица ГОДИШНО ! Тези деца и Родителите им,а често баби дядовци .. ..биват практически Принудително Изселвани от България заради Липсата на Всякаква Переспектива в Родината ! Липса на Препитание,на Морал,Ценностана система ..Бъдеще ! Всичко това след 10 Години като Членове на ЕС и НАТО !!!??? И 8 Години с ГЕРБ ! Излъгаха ни ,Продадоха ни,Изчезваме Бързо !!! Булекзит от ЕС и НАТО !

Не обвинявай само ЕС и нато - българите са виновни. Никой не ни е карал насила да си разрушаваме образованието, нито тък българите да отиват в чужбина. Хората от напълно разрушени след война страни направиха цветущи държави, България се съсипа сама - без война. Та, старото правило си важи - ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА.

Демокрация има почти на всякъде по света, такова чудо като тук - никъде. Дали е от демокрацията, друже?

Всичко си Ви БЕ типтоп...ама кат шлякнахте туй Булекзит... НЕ, Колега ! - Следва да смряскаме 'наште' отКорен ВеднъжЗавинаги !

Кои са вашите ,че е объркващо ?

от основно образование отпадат ромски деца, кои българин си спира детето от училище? никои. българите са с докторантури, но не искат деца.

Герберастите се хвалят ,че БГ се е развивала!??? Примитивите на това викат "развитие"!

Все повече заприличваме на западните колониални страни. Даже и те признаваха, че образованието в СИВ е по- добро от тяхното. В Израел направо копираха съветската система на образование - и не сгрешиха. Ама простите нации си остават прости - забележете - за западните университети се говори само за престиж, а не за високо ниво на придобити знания!!

НЕ СИ ПРАВ - ИМА РАЗЛИКА ... РОБИ В БЪЛГАРИЯ СА БЕЛИТЕ :)))

Демокрастите надхвърлиха Африканските стандарти.