Лекар: Във всяко училище надпис ”Не на екстремните селфита”

Във всяко училище трябва да има плакати с надпис „Не на екстремните селфита!”, заяви д-р Красимир Янев, лекуващ лекар на 14-годишното момче, което пострада.

Обратно в новината

Коментари - Лекар: Във всяко училище надпис ”Не на екстремните селфита” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напишете колко струва 1 час престой в тази флуидна вана! Пресветнете колко ще струва НА РОДИТЕЛИТЕ целия престой във ваната. Останалото лечение също. Дайте снимки на пострадали от такива простотии, ама в натура, как се обездвижват, как изглеждат... Не на хора пострадали при трудови инциденти и злополуки, а при такива самонадеяни или престъпни действия (тип "да краднем онова джелезо с плутоний"). Нека се знаят тези неща в конкретика. Какво стана със семействата на онези малоумници дето краднаха сфери олово, вътре с радиоактивен материал, в Девня? И занесли сферите в къщи, децата да се порадват.... Показвайте нещата в развитие! А от лекар в Пирогов знам, че иска да забрани голите пъпове, заради бъбречните проблеми и покривките (в къщи с прохождащи деца). Пирогов е пълен с жертви на тези две неща.

тоа ше ни стане министър след 20 години. Щото ше е най-умниа.

Дам, защото "Тутюнопушенето уврежда вашето здраве." постигна чудеса...

Във всяко училище надпис Не на екстремните селфита да се сложи и надпис - :с иркиера

Тоя малкия глупак, още ли не е умрял? Евала му, за което! Дай боже да оцелее, че после цял живот да се мъчи - та поне да се научи да мисли...

Загубена кауза. Не можеш забрани кретенизма, докторе... Най-много да му дадеш Дарвинова награда за бъзик. Няма нищо лошо олигофрените да се самоубиват.

Преди години редовно посещавах изложенията на БУЛМЕДИКА. Видях едно такова "флуидно легло", нещо като ОГРОМНА вана (1.5х2.5м), пълно с микроперлени сфери (вероятно стъклени, 1-2мм), движещи се по неясен принцип, нещо като антигравитация, тялото виси, като на въздушна възглавница. СУПЕР СКЪПО, сферите, около 1куб.м се подменят през ден (да няма вторична инфекция). В България едва ли има повече от 1-2 такива вани. Здравната Каса няма как да поеме такъв ОГРОМЕН разход. Кой плаща безумието? Ние, явно. P.S. При такива увредания, явно е пътник...

Не може да не го лекуваме.И не може да го наречем както го наричате вие.

То: Хипократ Прав си!

Минало е време, флуидните легла са повече, предимно в клиниките по игаряне, цена около 160 000лв., консумативите отделно. Скъпоструващо лечение за НАИСТИНА нуждаещи се и безпросветни малоумници. P.S. Все пак, кой плаща, НЗОК, не, явно ние ;-)

"....движещи се по неясен принцип, нещо като антигравитация, тялото виси, като на въздушна възглавница. ..." Оффф, и теб не те слуша главата!

Едно време имаше много плакати, за всичко.... но не свършиха работа

абе какви елфи, вещици, торбалани и караконджули? трябва да има надпис "който се учи, той ще сполучи".

Каквото и да пише,действителността доказва обратното.

Типичното мислене за демокрацията се вижда в някои от коментарите.Винаги Някой друг трябва да се погрижи, за да не стават такива нещастия и да предотврати какво може да се пръкне в нечия тъпа тиква!Винаги някой друг трябва да е отговорен за нечии тъпи действия.За което родителите дето са я създали, не са се погрижили да налеят достатъчно акъл, както се изрази по-долу коментиращ. И хиляда мъдреци не може да предвидят какво може да стори един луд!

Не се опитвай да мислиш, комунякого, не ти се отдава особено. Я кажи, защо позволяваш ежедневно някой друг да се грижи за теб, а не отидеш да живееш самостоятелно в пещера?

И кой се грижи за мен, като си толкова запознат, отворко?А и отде ме познаваш, че да твърдиш че съм комуняга?

С плакати и забрани се постига точно обратния ефект. Просто повечко часове по реалните науки - химия, физика и биология. И задължително - поне веднъж годишно - посещение (екскурзия) в травматологията и наркодиспансера. Като видят как се гърчат подобни "герои", набързо ще се научат да мислят и преценяват последствията.

Добрият стар шамар зад врата решаваше голяма част от тези проблеми почти мигновено.

В първите 7 до 10 години - да, доказано ефективен метод. При по-големите не съм сигурен. Пък и идеята не е да се постигне безусловно подчинение на авторитета, а просто да се научи да мисли. Желателно - преди да извърши действието.

Расте поколение,което си мисли,че всичко му е до коленете.Ама не е.

"Трябва обществото да се пребори с този проблем" - защо обществото трябва да се бори с проблема на някакъв малоумник, който няма акъл в главата си? Защо не се " борят" малоумните им семейства, които ги отглеждат и ги създават такива идиоти?

Ама и ти не си по-малък малоумник.

Защо има светофари, правила на движение, знаци, пешеходни пътеки? И защо някой обяснява всичко това на децата в училище? Защо изобщо има училище и общество, след като има малоумници като теб, които изобщо не знаят нито какво е общество и какво е неговото значение, нито какво е училище?

Това с правилата няма нищо общо и първо трябва да бъде обяснено на детето още като започне да ходи.Ако чакаш да порасне и в училище да му го обяснят най-вероятно ще свърши като Петьо от Панагюрище, за жалост

Ами кой знае какво ще прещрака в тъпата глава на някой идиот, за да го обучи предвРИТЕЛНО СРЕЩУ ВСЯКА ГЛУПОСТ, КОЯТО ЩЕ МУ СЕ ПРЪКНЕ В ГЛАВАТА? За всяко нещо ли трябва да се учат специално? Но явно че такива като тебе имат нужда от подобно обучение.

ДА ПИШЕ : НЕ НА МАЛОУМНИЦИТЕ, НО ТЕ КАК ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ?!

Хора, демокрацията произвежда идиоти и няма нужда от мислещи хора(даже и деца)има нужда от тъпи потребители.Що едно цигане не иде да се снима на такова място.Щото е по-умно с години от тъпанара на снимката. И не, това няма да се оправи с плакати, афиши и други такива действия.Колкото повече се насажда демокрация, толкова повече ще има тъпанарски изцепки, костващи и нечии животи. А преди години нямаше такива случаи.Преди години дете на 8 знаеше какво е двигател с бензин, с нафта и че има електрически, нафтови и на въглища локомотиви, ако говорим за нещастника на снимката.Който освен да го има на някоя "яка" снимка в мрежата с бутилка и с пръститe поне на едната ръка на V(victory), друго не знае.Но ако не друго, поне докторите ще има какво да практикуват. Дано да оздравее, все пак!Макар и тъп, може и да свърши и нещо полезно през живота си

Не просто ако цигането не проявява нужната съобразителност, да е "дало фира" много по-рано, докато бере бакър някъде.

Българската "демокрация", приятелю!!!!!

Разбирам те, но понеже познавам добре и "най-развитата" та затова обобщавам.България все още не е толкова зле, но се движи бързо натам, за съжаление.

Ако някой в училище беше научил тези деца какво е електричество и по-специално едно кратко представяне на опасностите от 25 kV, както и кратък урок за железопътния транспорт, трафопостове, подстанции и прочие, може би тези случаи няма да зачестяват все повече. "Да бъдат предприети спешни действия за обезопасяване на районите на ж.п. гарите и ж.п. депата и ограничаване на достъпа до тях, поиска председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева в писма до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, кмета на Столична община, кмета на район Подуяне, изпълнителния директор на Агенция Железопътна администрация и генералния директор на ДП Железопътна инфраструктура. Повод за искането е сигнал от близки на 15-годишно дете, което загина в края на месец август 2015, поразено от волтова дъга на гара Разпределителна - Подуяне, както и излъчен на 24 ноември репортаж в предаването Господари на ефира на Нова тв, който показа, че районът все още не е обезопасен, няма предупредителни знаци, които да указват за опасността от инциденти." Подобен подход бе избран преди години и за ПТП-та. Като размазани коли от ПТП-та се поставиха на много места по пътищата, така че шофьорите да ги виждат и да се стреснат. Дали шофьорите се стреснаха?

Защо си мислиш, че като си "от чужбина" си умен или разбираш мещо? как да го научат? Да му отвирят тиквата и да му налеят нещо? Идиоти! Все другите са им длъжни

На теб кой ти беше длъжен да те научи да пишеш и защо не се научи сам? Има методи за обучение, затова има и педагогика.

Само да ти кажа за Щатите.Всичко е толкова обезопасено, отговорностите на всички са толкова ясно определени, и въпреки това американците, в огромната си част от нацията са най-големите тъпунгери.Какво да се прави, демокрацията(най-развитата при това според някои)си има цена!В същото време деца на 14 и по-млади в Сирия например, са наясно с всичко от живота, който ги заобикаля та чак до оръжия, че и дума не може да става за сравнение.

Не плакати, а направо да се поставят натурални манекени с разбити глави и премазани тела ! Не на селфито !

Измисленият свят в който си живеят младите ( фейсбук, липса на социална ангажираност, кофти социална среда и стигнеш до .. къде ли не) е причината за това.

И като сме тръгнали - "Не на екстремния алкохолизъм по купоните", Не на екстремното друсане по купоните" и т.н и т.н.А всъщност истината е една.Децата са в такава възраст че искат да се докажат пред приятели и познати и са готови на всякаква щуротия, без оглед последиците.От край време си било така, и така ще си остане.Пуберитета няма как да го избегнеш.

Забраниш ли им нещо, все едно го рекламираш по най-въздействащ начин.

Абсолютно!!!.

трудно се сещам, как по-успешно могат да се насърчат пуберите да правят "екстремни селфита". ако имаше награди за екстремно селфи не биха се навили толкова, колкото когато ги провъзгласят за "опасни", тоест нещо което не е за шубета...