Всяко четвърто дете у нас отива на училище със страх

Всяко четвърто дете в България отива всяка сутрин на училище със страха и напрежението, че може да му се случи нещо.

Обратно в новината

Коментари - Всяко четвърто дете у нас отива на училище със страх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А никакви адекватни мерки от 240-хрантуци!!!

И родителите сме стресирани. - Спортни площадки за големи деца почти няма - Безплатна възможност за занимания със спорт, изкуство, научни експерименти - няма - Мръсни тоалетни, чистят се вероятно веднъж на ден, а трябва след всяко междучасие - Над 50% от учениците били пробвали наркотици - откъде? - Филми без бой и насилие - няма. Какви да са децата?

Пич, безплатен обяд няма! Като искаш детето ти да е на образователни занимания, спри да се наливаш с алкохол, цигари и каране на таратайка и ето ти пари!

Да има развитие. По комунизма 98% ги беше страх от 2% биячи и учители. Сега поне нещо се прави. И да, системата си остава руската, по Макеренко. Страха се възпитава от малки.

Ама пълни глупости!

Реалността е че всяко 4 дете е от лигаво по лигаво, без отговорност към това което трябва да прави на тази възраст...Писна ми да ги правите неспособни да живеят в реалния свят и все някой извън семейството ви да е виновен..И от какво ги е страх???от ''учебниците'' дето са 50% поне картинки и по български и по математика и по всякакви изчанчени предмети дето са ги въвели,,За 3 клас говоря защото до това имам достъп и наблюдение..

Има много сериозен проблем, но той започва от Правителството. Бих желал страната която докара ББ и ЦЦ закуската на власт , която не е приела ИК, да им свие сърмите и въпроса ще приключи за 5 минути !

Не, проблемът започва от вашата простотия и селяния. Правителството ли ви е забранило да образовате децата си и затова стоят с недоразвити мозъци????

Сегашното образование има за цел да подготвя бъдещите роби на управляващата класа. Не случайно непрекъснато се променя образователната програма и все повече се промиват мозъците на децата с небивалици като турското присъствие на Балканите! Днешното висше образование напълно съответства на някогашното средно, по времето когато хората и децата можеха да мислят с главите си, имаха собствено мнение и силата да го отстояват. Да не говорим за независимостта някога и зависимостта сега, от парите.

Отново джендър за конвенцията! Тия не усещат ли, че в един слънчев момент омразата ни ще прелее чашата и тогава няма кой да им е на помощ. Глас народен, глас Божи, все някога ще има избори. И при комунистите имаше, но дори и те не посмяха да отчетат 100% изборна победа!

Темата е много сериозна. Безнаказаността дава увереност на тези изнервени учители да посягат на чуждите деца. Не стига че няма деца, ами няма вече и свестни учители. Добре че технологиите напреднаха до степен родителите сами да упражняват контрол. Как така не искат камери в помещенията? Ами в Банките от 1990 година има камери и микрофони по таваните. Как работят там? Да не би някой да пита служителите искат ли?

Вярно, така е. АБСОЛЮТНО си прав!!!

Много моля, разни дрисльовци да не коментират този казус, без да имат житейски опит. Ясно е че камерите ще записват и техните постъпки.

Мойто не го е страх - тренира карате.

В България има приет закон за защита от домашното насилие от 12-Дек-2009. Не ни трябват конвенции.

Момиченцата от 2-ри клас в щата Мисури, САЩ също се страхуват да ходят на училище в часовете по джендър обучение, защото се страхуват да не станат момченца.

от ГМО-то е

Няма друг начин - евроатлантически ценности и толкоз! Вижте само каква холивудска помия се излива по повечето телевизионни програми където псувнята и кютека до смърт преобладават и не се чудете от къде идват проблемите.А това е само началото ...

Не по-малко са виновни тези, които гледат тази помия - простолюдието. Аз защо не я гледам?

а тук в германия учителите ходят със страх на работа

и у нас така

И всеки втори пешеходец пресича кръстовище със страх и какво? Нещо ще се промени ли?

НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ И УЧЕТЕ И ДЕЦАТА СИ ДА НЯМАТ СТРАХ В СЪРЦАТА СИ СТРАХА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗОЛИРА И ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ИЗБЯГВА !

от дървени философи

както винаги пак ви жегна истината ли а вие с дървените глави НИКОГА няма да я разберете защото и Христос и казал кой е баща ви !!!!!

Мамо , татко ,пък госпожата днеска пръдна в час

отива на детска градина...с рев....

Да назначим повече психолози, щото няма, какво да ги правим. А, някога, децата са ходили да гледат обесване.

Що така бе, нали родителите им скачаха по площадите за демокрация, благополучие и по- безгрижен живот? Вече 29 години имат възможност да живеят така.

Luna0102

Много деца ходят със страх на училище, а после с още по-голям страх се прибират в къщи, особено като знаят какъв им е страховит бележника.

Поредните дивотии. Всяка 4 жена била жертва на насилие, сега пък всяко 4 дете отивало със страх на училище. Кой , кога и къде проведе тези "изследвания " та да ги тиражира ?

И какво? Не е ли вярно?? Трябва ли да има специални изследвания, за да се потвърди?

аз всеки ден живея с някакъв страх, по-добре да свикват децата..

При социализма ни беше страх само да кажем нещо срещу учителя. Сега може спокойно да си говориш срещу учителя, но пък те е страх от всичко останало...

Не се страхувай, отпусни се и погледни на живота като на една игра. Някой път губим, някой път печелим. Старите българи казваха- когато животът изглежда труден, имаш два избора. Първият- пускаш му края и чакаш само да се изясни. Втория- обръщаш се назад и гледаш къде и защо нещата са излезли от релсите. Тогава решаваш какво да правиш. В мътна вода човек не знае накъде плува, търпение и анализ са ключовите думи на всяко решение.

Винаги съм смятал, че всичко идва от семейната среда.За днешното поколение няма, никакви ценности човешкия живот като че ли няма, никаква стойност.Жалко но факт.

ChatGPT

Поредната платена джендърска статия! Срам и позор! Спрете се вече - България казва НЕ на ИК!

Абе и кофти деца растат...Факт неоспорим! Нашето детство като че ли беше по-хубаво...

И тогава имаше деца агресори. Винаги е имало