Нямало етнически конфликт в училището с ромчета

Няма етническо напрежение в училището, в което майки отписаха децата си от първи клас заради ромчета, конфликтът е на организационна основа.

Обратно в новината

Коментари - Нямало етнически конфликт в училището с ромчета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н министър Вие или не разбирате проблема с циганите в Пазарджик или мислите че ние вярваме на това което говорите Защо не проверите в РИО -Пазарджик по колко цигани има в белите училища в града като ОУ БАТАКЛИЕВ например и тогава говорете

ЦИГАНИТЕ НЯМАТ РЕЛИГИЯ, НО ГОСПОД И ТЯХ ЗАКРИЛЯ! АЗ СЕ МОЛЯ ДА МИ ПРОСТИ, ЧЕ СЪМ РАСИСТ И МРАЗЯ ЦИГАНИ И ТУРЦИ!

Догодина в това училище ще има нулев прием!!!!!! МАХНЕТЕ ТОЯ НЕКАДЪРЕН ДИРЕКТОР, ОТ СТО ГОДИНИ Е ТАМ!!!!!!!!СЪСИПА ХУЧАВОТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!

АЗ СЕ МОЛЯ ЗА ВСИЧКИ, И ЗА ТЕБ! ДА СИ ЗДРАВ И РАЗУМЕН! НЕ БЪДИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕ!

Дрън-дрън. Ако не е етнически защо нито едно циганска майка не е изтеглила детето си?!

Циганина е напаст, която и вие управляващите и ние възрастните хора неможем да овладеем. Защо смятате че трябва да оставим децата си на тяхната наглост, престъпност, липса на морал..... Интегрирайте си ги както можете, но не за сметка на нашите деца. Децата ни няма кой да ги защити освен нас техните родители и ако нещо се случи с тях обвинявате пак нас, затова ще си ги пазим доколкото можем, защото ние българите сме онеправдани и мачкани в собствената си държава дори от нашите собствени управляващи.

Ти на какви хапчета си? Кой циганин милее за държавата?

и кой ганьо милее за държавата си, докато спретва всякакви видове далаверки не от днес и не от последните 20 години, както обичате да казвате. Далаверката във всякакъв вид е на мода по нашите земи от далечната 1958 година, а прочетете малко книжки или интернет, или документите, строго секретните на бкп, а вижте кои са главните далавераджии в държавата, кой ги избира, кой ги лансира, гея кой е и останалите другари къде са били и къде са сега, ние като общество къде бяхме и къде сме сега, имаше ли по нашата татковина / на татко си тошо/ чехия, полша, унгария има ли сега нещо подобно или само далавераджии навсякъде - от простия женски пазар до президенството. Къде бяхте 60-80 години докато ви нахендряха щастливо или въпроса беше и е, да върви далаверката ни, оцеляването и скатаването между капките

Става, става! От черно брашно, бял хляб става! Има една подробност: ИСКА СЕ МАЙСТОР МЕЛНИЧАР И МАЙСТОР ХЛЕБАР. Лошото е, че в БГ такива има, но не има се позволява!

Эащо жертваха учителките а директора направил гафа ксйто е от ГЕРБ остана Защо дететс на кмета което е в района на това училище учи в БАТАКЛИЕ -ще Ви кажа там няма ЦИГАНИ Внука на въпросният директор също не учи там Простете за израза но ГВЕДО не може да се интегрира

Не в пясъка , в лайната се заравят и затова златен дъжд ги вали , но пък миришаааааааат ...............

Изтеглили са ги не защото са ромчета, а защото са изостанали и ще дърпат развитието на другите деца назад. Формирането на класа трябва да става на база способностите на децата, а не да събират заедно много умни и много... изостанали, че да си пречат взаимно. Взаимоспомагателната система е била добра за 18-19 век. Сега сме 21-и!

и кВо предлагаш, кажи нещо конкретно за решаване на циганския проблем, не само празни приказки на многознайковци. А решете проблема - как да получат образование, как да работят, как да живеят, а не простото - циганите на сапун. След 15-20 години ако те гракнат - българите на сапун, ааа, кйъде ще са децата ви, внуците, тя чужбината не е балон да се разтяга постоянно, в един момент се пука, не може всичките да се изнесете навън, пък и капацитет нямат всичките ганьовци за работа и живот в нормалните държави. Всички ганьовци са грамотни, високоинтелигетни, я се разходете из провинцията и столицата из всичките гета, щото не само мангалите живеят в гета, я се огледайте в градския транспорт за стари и млади, пък тогава плямпайте и доста от присъстващите са учили при тошо, а не в последните 20 години, за мръсотията, миризмата, липсата на елементарна хигиена и нормално държане в обществото не коментирам

Целенасочено водят българския народ към взрив на междуетничско насилия. Целта е после да ни "умиротворят" по сръбски модел - на турците югоизточна България, а ромите господари на останалата част с подкрепата на "великите" сили ЕС, НАТО и други говна. И българския народ да бъде асимилиран от циганя и турчоля и унищожен. Но си правят сметката без кръчмаря.

Работя в провинциално училище, но не смея да напиша точно кое, защото ще ме уволнят. Училището ни беше с добри традиции, но се наложи да увеличиме приема на ученици от малцинствата. Само за 4-5 години от уютно, приветливо и спретнато място се превърнахме в мизерна развалина. Непрекъснато стават кражби, скандали, рушене и разграбване. Учителите са безпомощни, не могат да водят нормален учебен процес, защото групички от по 5-6 циганчета обикалят класните стаи, безобразничат, подиграват се на останалите ученици. Често възникват скандали, при което групи от възрастни роми идват и раздават правосъдие. При подобни случай от полицията само вдигат рамене - това са си ваши работи, оправяйте се. Най - страшното е това, че българчетата много бързо копират тези негативни образци на поведение и в по-горните курсове вече трудно можеш да различиш кой е българин, кой е ром. Напълно разбирам колежките, които са напуснали, при нас текучеството също е голямо, всеки който успее да намери друго препитание се маха. Наистина не знам накъде отива тая държава и защо управниците се стремят да доказват че всичко е наред, след като нищо не е наред.

Щом министърът казва, че няма значи няма. Ние много вярваме на българските министри. Те са една специална, много долна пасмина, на които им внушено, че са елит, а народа е стадо, майната му, да мре.

То туй министер наш човек. Циганетата сега шъ учат с българчетата, от утре българчетата шъ учат с нас. Много шъ станим, свиквай ти.Ний тъй учим дицата, българин ли е кради го и лъжи го.Шъ съ итигрираме с Вас щом искати.

Няма етническо напрежение в училището, в което майки отписаха децата си от първи клас заради ромчета, конфликтът е на организационна основа. А гъзовете няма ли да им лижете? Продажни боклуци

Демографското състояние е катастрофално и скоро ще бъде поставено под съмнение съществуването на България като държава. Последните няколко години се раждат повече цигани и турци от българите. Всяка година нараства броя на общините/вече над 120 бр./ , където българите са малцинство. В света няма държава, където циганите са се интегрирали -справка Англия, филм ГЕПИ и др. В Б-я и Европа са от 1500 г. и доскоро нямаха азбука. А за интелектуалци поне на средно ниво никой не е чувал. Чака ни съдбата на Босна и Косово и който има малко мозък и 1000$ вече трябва да се е спасил. Иначе поколенията му ще го проклинат. И спасение в северни държави - там за циганите е студено. Иначе етническо противопоставяне има ежесекундно. А този министер е торен бръмбар и не само той .....

извинявай чун мун, но през 1981 година мангалите също бяха с по 7-8 деца, а българите с едничко. Но знам простия отговор - американската демокрация е виновна и тошо ни го е казал "за всичко е виновен американския загниващ империализъм, иначе щяхме да сме приключили с развития социализъм, но пусти американци - е...ха ни мамата". Интересно дакато ни я е...ха ние къде бяхме - под кривата круша, докато другарите и фамилиите им ставаха "омразни" капиталистически милиардери по великия съветско-братски почин. Те и руснаците щяха да са щастливи и богати, но пустите американци объркват социалния начин на живот на планетата с гадната си алчност за мангизи, развалиха добрите социалистически другари, които ден и нощ докато прибираха милиардите от швейцарските банки МИСЛЕХА единствено за народите си, за братсво, равенство и свобода на пролетарията

Това е абсолютно вярно, има демографски изследвания по въпроса, но не ги популяризират вероятно пак от криворазбрана толерантност. Съдбата на България до 3-4 десетилетия ще е решена в полза на малцинствата! На Европа й е ясно, че тази територия след 40 години ще е населена от вече абсолютното мнозинство на циганите, вероятно даже вече е определена да бъде "Цигания" в нечий стратегически план.

Е, така си и знаех, че ще стане. Стигнало е до ушите на голямата Европа и сега ьок не било на етническа основа. Много добре знаят господата управляващи какви санкции могат да получат, ако ни обвинят в расизъм. Явно ножът им опря в кокала и сега се чудят как да замажат положението. Ама питам защо трябва да се стига до такива изцепки? Тоя директор да си подаде оставката, защото яко я оклепа.А колкото до другите / родителите и учителите / не ми се коментира повече. То два дни само за това се пише. А циганите са си цигани...

точно така нямало конфликт но сега има

какво стана с убииците на учителката от насето село?

Как да няма проблем?Ползват ли :училища,болници,детски градини,полиция-даже ги пази кат крадат-ако има едно лесно ще ни опънат сичките .Някой от тях да плаща?Плащаме всички ние...Аз не искам да плащам за бесхаберието на мангалите...Баста!!!

какво лазете проблема е заради зиганите расисти такива *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама няма разбира се, как да има...Нали като чуят от ромските ни организации ще се разсърдят и ще вдигнат пушилка до не знам си къде. Ами и аз си бих изтеглила детето, ако трябва да учи с цигани, и коя ли майка не би си изтеглила детето. Защо криете истината. За интеграция и дума не може да става, докато нашите роми не станат човеци.

балгари варвите против себе си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в бг няма етнически конфликти няма дискриминазя и всички много обичат зиганите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички, които са се занимавали сериозно с циганските проблеми, са наясно, че когато циганин се образова, той се побългарява, а не се връща в племето, за да има полза от него в интеграцията на останалите.Другото е ала-бала, за да се цицат средства.Единственото решение е, да се поощряват циганските семейства парично, ако имат до две деца.Така поне ще плащаме за по две, а не за по десетина деца.Те, понеже не искат да работят, нямат го в гена си този навик, за пари ще кандисат.Нищо друго .Така ще се намали популацицията, от една страна, от друга, поне за 1-2 вероятността да се грижат е по-голяма, а и ще се спестят средствата, одирани от кожата на бедния български данъкоплатец, чиято търпимост вече наистина е изчерпана.

Е... срамота е бе, Игнатов! Айде дръжте се като мъже а не като пу.... В България има латентен етнически конфликт. Засега има поле за маневри (емиграция, чисти от цигани училища, водене и прибиране на децата "от врата до врата). Полето обаче отеснява бързо. Зверската раждаемост на циганите до 5 -6 години ще го свие съвсем. Измирането на хората по селата и съсипването на имотите ще озверят останалите тука. Вече бръснатите глави не изглеждат лоши... Скоро ще има открити сблъсъци... Не се бъзикайте с проблема.

Ма кво приказвате?! Де ша има етнически конфликт!? Конфликтът е расов! Бели срещу индианци /циганьори/!

Само не разбрах...ромчетата, бутилки с ром ли са или какво? В тълковния речник пише, че рома е алкохолна напитка...някой от политиците да обясни...

ИГНАТОВ ВЗЕМИ И СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА. НЕ СТАВАШ ЗА МИНИСТЪР. ВНАСЯШ ИНТРИГИ. На следвашите избори не се крий ами направо се кандидатирай от името на партия РОМА. ПОДКРЕПЯМ РОДИТЕЛИТЕ, ЧИИТО ДЕЦА СА НАПУСНАЛИ УЧИЛИЩЕТО. ИСКАТ ДА НИ ПРЕТОПЯТ, ЗА ДА НЯМАМЕ НАЦИНАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ не само гласоподаватели. ТИ СИ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР, поне все още. Стига стези предателства. Опомнете се !

"Нямало етнически конфликт в училището с ромчета". Няма бе, как ще има.

е прав министър Игнатов. След като учениците не ще могат да се справят с националните тестове, заплатите на учителите ще спаднат. Защо някой, който е способен и интелигентен, ще страда заради интелектуалното ниво на "някой ученици". Така министър Игнатов попадна, заедно с директорът Димитров, в капан. На шахматен език се нарича "цунг-цванг". Всеки ход вече е задължителен, но позицията става все по-губеща. Най-губещ от тази ситуация ще се окаже финансовият министър, Симеон Дянков. На него ще се наложи да "поеме липсата на етническото напрежение", защото НАПРЕЖЕНИЕТО Е СОЦИАЛНО. След шесте месеца от "постната пица", имаме акуализация на бюджета. За Коледа може да няма ни коледни надбавки към пенсиите както миналата година, но и пенсии може би. Подготвя се вероятно "потопяване" на валутния борд, с всичките последствия за 99% от българските граждани?!

Няма българчета - няма етнически конфликт, както би казал Йосиф Висарионович Игнатов, някак си образователен министър.

Училищата правилно не искакт да записват ромчета. В чистите училища има и по пет паралелки на випуск, има ли циганета, директорите едва скалъпват един първи клас и то с надеждата, че ромчетата няма да идват на училище. В средищните училища е още по-голям цирк - училищните автобуси карат ученици от малките села, а българчетата от селото пътуват с междуградксия до бяло училище в града. Министърът иска да може да изнудва директорите. Политиците трябва да проумеят, че няма да жертваме децата си , за да лижат те зад....те на циганите. Напуши ли още малко, не се знае каква партия ще вземе изборите, но на този министър, ако не си подаде оставка, му е последно министерстване.

и аз бих си изтеглила детето от такава паралелка.в нашето училище има едно циганче и във втори клас ходеше с нож на училище

Разбира се, че в училищата ще отказват да записват ромчета. Записват ли циганета, родителите водят децата си в друго училище. И става така, че в чисто училище има пет паралелки на випуск, а където има ромчета директорите едва скалъпват един първи клас, с надеждата, че циганетата няма да идват на училище. А какъв цирк е по средищните училища в селата - автобусите за ученици карат ученици от другите села , а пък българчетата от селото пътуват с междуселския до чисто училище в града. Това го знаят много добре в инспекторатите. Ощетени са българските родители в такива села.

Вече е ясно как изнудват директорите.Не правят ли мили очи на циганите, не им ли пишат отлични оценки само заради тази огромна привилегия да си циганин в тази държава, - лоша атестация и вън...Догога ще ни правят на маймуни...Малко ли изтърпяхме през тези двадесет години.Селата се обезлюдиха заради тях, малоумници ставаха депутати и политици благодарение на продажните им гласове, цял свят гледа на нас като на граждани на циганската държава, осраха де що могат, даваха им жилище без пари, а ние работим цял живот, за да ги изплащаме.Гледаме им децата, които ги захвърялт по домове, по болници, където сварят.Причиниха щети за милиони на БДЖ и на държавата, застрашавайки и живота ни. Не плащат ток, вода и данъци, винаги са заели седалките в автобусите и трамваите, макар че са без билети и никой не ги закача.Дори и на робското ни племе вече му писна...

гадни политици,за нищо нестават.Плетат си чорапа и не им дреме.четах тук на едно място,от черно брашно бял хляб не става.да така е от магаре кон също нестава.от турци -българи нестава.а им смениха имената на хората.дори и на покойните им в гробовете.ужас-сега ще видим циганската напас.ще ни изгонят от бг.

АКО СЕГА НЯМА ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТ, ТО Е ЗАЩОТО ЗРЕЕ И НЕ СЕ ЗНАЕ В КОЙ МОМЕНТ ЩЕ ЕСКПЛОАДИРА! ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОБРАТНОТО - БЪЛГАРИ ЩЕ УБИВАТ И КОЛЯТ МАНГАСАРИТЕ, ЗАЩОТО ИМ ДОДЕЯ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА ВЪВ ВЛАСТТА! НЯМА ЗАКОНИ, КОИТО ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЦИГАНИТЕ! РАСИЗЪМ БИЛО! РАСИЗЪМ Е ТОВА - ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ ЦИГАНИТЕ, А БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ МАЧКАНИ ВСЯЧЕСКИ!

Да знаеш, душка, това е целта - да почнем да се колим, че да дойдат да ни умиротворят, да дадат на турците югоизточна България, а на циганите квото е останало, а нас да ни затрият.

УВИ, ЗНАМ! НО БЪЛГАРИТЕ СА НАДЖИВЯЛИ ЗА 1300 ГОДИНИ И ВИЗАНТИЙСКО, И ТУРСКО, И КОМУНИСТИЧЕСКО, И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ РОБСТВА! ЖИВОТА НИ Е НАУЧИЛ ДА СМЕ ЖИЛАВИ, ДА СМЕ УМНИ И ДА ОЦЕЛЯВАМЕ! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ! ЩЕ СЕ МОЛИМ НА ГОСПОД ДА НИ ПОМАГА!

За да интегрираме ромите те трябва да отговарят на критериите на нашето общество за минимална цивилизованост.

друн друн, та пляс! очевадно е, че се опитват да потулят истината, нещата наистина неварвят надобре!:(

Често чета в пресата и гледам по телевизията как от чужбина върнали еди колко си българи, как всеки час в домовете изоставяли по пет българчета и т.н. После изведнъж се оказва, че става дума за цигани, alias роми. Не разбирам циганите българи ли са или българите са цигани! В предишната Конституция на НРБ беше записано: България е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава! В сегашната Конституция това предпазливо не се споменава! Е, какво искате, господа управници, етническо разделение, косовизация или анклави. Изглежда Югославия не ви послужи за урок или изпълнявате поръчката на отвъдокеанските ви господари за шепа сребърника?! Ако ви е къса паметта, спомнете си съдбата на Юда Искариотски!

Това сегашното е поръчка на московките господари.

От черно брашно бял хляб не става