Учениците ще учат ”Гражданско образование”

Законопроектът за предучилищното и училищното образование предвижда в 11 и 12 клас задължително да се учи нов предмет - „Гражданско образование”, а в програмата от първи до десети клас дисциплината да бъде интегрирана в останалите учебни предмети.

Обратно в новината

Коментари - Учениците ще учат ”Гражданско образование” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичката Мара втасала, дала висше образование на Черната Златка та и това сега! Кретенизъм на ента степен!!

ще ги учат да докладват родителите си и да званят по телефони да се оплакват, как да си слагат презерватива и да вземат наркотици, а да не забравяме и геиовете- колко са ценни за обществото.

Чудесен предлог, в часовете по български език, история и природни науки да се занимават с нещо друго! Колкото по-невежи излизат от училище, толкова по-трудно българите ще защитават гражданските си права! За малцинствата не важи, те си имат БХК и др. правозащитници.

То, хубаво "гражданско образование", ама защо в часовете по български език и история? Задължително ли е, всички граждани да са неграмотни? И какво, като си знае правата, ако гражданчето не може да чете, пише и говори български език?! Тези с майчините езици им е лесно! Ми, ние които "нямаме" майчин език?!

По мое време имаше една такава подобна инициатива наречена Безопасност на труда.Там се казваше какви права имаме на работното място и как да санкционираме работодателя ако ни ощетява.Какъв беше ефекта от тази програма - НУЛЕВ.Как ще глобиш работодател,които си плаща в партийната касичка и закони за него няма?

Ето нещо наистина полезно.

така се правят верни поданици на Капитала! Трябва да се спазват законите му!

Se taia

Хм то добре да си знаят правата, ами кога ще започнат да учат дисциплини за техните задължения? В днешно време хората май само за правата си реват... Така се разпада системата

Хората реват за правата си са РОБИ - безправни. Хората стават граждани, когато освен задължения, започне ТЕ ДА ИМАТ И ПРАВА.