МОН обмисля подкрепа за даровити деца

МОН обмисля повече мерки за подкрепа на даровити деца - за обучение, подготовка, транспорт и настаняване на международни олимпиади и състезания.

Обратно в новината

Коментари - МОН обмисля подкрепа за даровити деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искат да забравим гафа със стимулиране на тройкаджии.

За мой ужас ще призная. България няма вече нужда от даровити деца. При унищожена икономика, селско стопанство и промишленост само ще стимулираме бъдещи емигранти.

Докато ги чакам тези глупаци и чиновници, ще ми изтече зелената карта!

Ааа кога ще давате пари и на Ааа децата. Ааа В момента се само ромите Ааа взимат пари от Ааа стипендия. Ааа Няма ли това да са празните обещания, Ааа които казват преди изборите?

...МОН обмисля подкрепа за даровити деца... --- ха ха ха децата на европата са даровити... а децата на бг-то са тъпи, нали ... ша ги вадите от кръчмите, бардаците, стадионите.... и ша ги помагате да пукнат безболезно, нали? ха ха ха

кого лъжеш бе?! Не я ли сушахме самата ти кривоуста кака Кукуневица да ни обяснява как и защо ще си раздава на племето по 30 евро на месец!! "Стаматов е припомнил, че МОН няма да плаща стипендии на ученици от ромски произход, това ще се поеме от Ромския образователен фонд."

МОН обмисляло мерки за даровити деца?! А за циганетата изобщо никакво обмисляне нямаше, направо ни се съобщи, че ще им давате по 30 евра, защото били цигани!

Нали вече го решихте: 30 евра на ромче.

Резултата е ясен: ще раздадат парите за талантливите деца на послушните чиновници на Кунева.

ДАЙТЕ НАЙ-СЕТНЕ СТИПЕНДИЯ НА КУКУНЕВА С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ДО ОСТРОВ ТАМБУКТУ. ОТКЪДЕТО МИНЕ ТАЗИ ЗМИЯ-ОЧИЛАРКА ТРЕВА НЕ НИКНЕ.

Защо държавниците трябва да са образовани и подготвени? В държавата се създават привилегии, но няма кой да ги оцени като нарушение на Конституцията.. В държавата се разнася беззаконие, но няма кой да го оцени като беззаконие.. В държавата монополите злоупотребяват, но няма кой да оцени това като не о нередно.. В държавата съдът съди според личния си интерес, но това не се оценява... Какво е това подкрепа за даровити деца? Погледнете концерта на Слави и кажете кога в Швейцария ще затворят главния път на държавата и столицата, който не е затварян за многократно по- голям интерес към многократно по значими рок групи? Защо трябва да търпим едно избиване на комплекс за малоценност да ни се набутва в лицето? Някога Рокфелер е казал за китайците, на които давал пари за образование: "Когато един народ е по- образован, той може по- лесно и точно да оцени своите държавници."

ОБМИСЛЯ ? тепърва се е окумило да мисли тоест златните медали и всякакви отличия досега са въпреки МОН и Риформите ?

Държавата трябва да създаде първо условия даровитите деца да остават в България. Да има какво да работят, да се изявяват и т.н. А да ги подготвя да заминат за чужбина е безсмислено. Затова трябват повече инвестиции в образование, наука и по-малко в чиновници, МВР и не производствени дейности

ООО има - "Кък се търсят уФчери... в зеленчуко производството..., ама той нямал щото бил ИТ Специялист"

бране на джелезо дарба ли е ? ВНИМАВАЙТЕ СЪС СПЕЦИАЛНИЯ ЕТНОС ! ТЕ ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТ ! а за кунева еднопосочен билет до Марс !

Държавата не дава стипендии на всички деца, които са се класирали за стипендия по графа "постижения" в науките, изкуствата и спорта, а само на тези от тях, които учат в държавни или общински училища. С други думи, даже едно дете да е спечелило дадено състезание или олимпиада, ако е от частно училище или е домашен ученик, то няма да получи стипендия по тази програма. Ако ще давате стипендии по някакъв социален критерий - дефинирайте го точно, но ако са за постижения, давайте ги на всички деца, които покриват критерия, не само на някои от тях.

А за даровити джебчиичета римлянчета каква ще е подкрепата?!

както и до сега - "неизвестен извършител"

Tрябва референдум: Да се правят избори ежегодно! пък може и да свършат нещо, знае ли човек.

Тоест за децата на мутрите и за разни актьори и водещи къде се мислят за няква средна класа и че им се полага повече от на останалите хора ай стига гледали сме го този филм...

Засрамен си признавам, че и на мен първо тази мисъл ми мина през главата...

Въпрос с повишена трудност към МОН и недоразумението, наречено министър: Деца, с медали от международни олимпиади по астрономия, балканиада по математика, престижни математически състезания в Хонконг, Малайзия, Тайланд и т.н. Не получават и лев от държавата. Защо? Отговорът е пределно прост - за държавата това са втора, даже трета категория деца. Първа категория са ромчета с успех 3.50. Втора категория са ученици от гимназията в Каспичан, българчета с успех 5.50. А децата на "богатите" които учат в частни училища не получават нищо. Това, че се връщат (все още) на летището в София, отрупани с медали и развели българското знаме не значи нищо за господата и госпожите от МОН. За тях важни са ония, положили неимоверни усилия да говорят развален български и да докарат успех 3.50.

Меглена e6a мамата на енергетиката - образованието е като детска играчка.

а ми мон първо трябва да затвори училищата за даровити деца, частните училища, и елитните училища! да задължи всички политици и държавни служители децата им да учат с децата на нормалните хора, и тогава може би , един ден ще имаме нормално образование!

Направете учителската заплата 1200 лева /Каквато се дава на даскалите от "Заедно в час" и не се занимавайте с глупости! "Даровити" деца - на цици ли, на пен с ли? Не става ясно! Мъгляви решения и още по-неясни критерии!

МОН обмисля възстановяването на РабФак, но сега ще се казва ГербФак или GerbFuc...

А, тези , които израснахме без подкрепа и от чужбина подкрепяхме псевдоикономиката ви, ни окрадохте от КТБ (и преди това има примери), паразити мафиотски ДС-арски!

Българските деца цъфнали ли са или вързали?

Или как да замааем гафа....предизборно

За пореден път се убеждавам, че в България избори трябва да има на всеки 3-4 месеца! Skapanqci.

Колко струва една началническа позиция в Рио Бургас някой знае ли?

А в Рио Де Женейро?

Жанейро

а кои са тези деца, дето родителите им са неграмотни, и защо са неграмотни, като още от турско, в земите български ученето на четмо и писмо е безплатно??

сигурно даровитите деца са циганетата, които крадят,псуват,лъжат и най-малко се интересуват от образование,но те ще бъдат толерирани и платени, а българите е ги търпим да ни убиват,ограбват и получават незаслужено едни парички, егати демокрацията, но това го няма никъде по света, вярна е приказката за триците и брашното...

Колко сте смешни, как ще задържите даровитите деца, те ще намерят навън някой, който да ги оцени, вие по-добре помислете как да направите такива закони, за да си улесните работата с малцинствата, защото само те ще останат в тази държава, аматьори!

Единственно нещо, което МОН може да направи за даровитите деца е ДА НЕ ИМ СЕ ПРЕЧКА, а да ги остави да се РАЗВИВАТ ...

До като същества като Кунева са на чело на това министерство, каквото и да се прави там, няма да имам доверие. Единствено ми идва на ум един стих от великия Смирненски..."Сега аз знам защо несретата, тъй често нам е гост! не съм министър на просветата...Та толкоз много да съм прост!"

Много добра идея,но преди това трябва да се направят подмени на хора които са без всякакви знания заемащи началнически позиции в регионалните инспекции с талантливи хора които наистина имат знания и умения .

там не се иска специален талант

Оставки е най малкото, което може да се изисква. Пълно безхаберие и непрекъснати реформи това е реалността. Виновни няма до кога ще е така.

Наш Асанчо направи първото чаве на 12-есет години -значи много е даровит-щи давате стипендия да праи ощи?:)))

Значи за ромите и даровитите,а останалите? Кой ще решава кой е даровит? И ако са надарени БГ ще им плаща,а те после ще отидат в САЩ. Категорично НЕ. Или за всички,или не. Каква е тази дискриминация?

"Даровити деца" се броят тези, които се класират от първо до трето място на ученическите олимпиади(математика, химия, езици....), които се провеждат всяка година в три кръга.

Математика и Химия са сигурни имигранти на запад. БГ няма смисъл да инвестира в тях,а родителите им. Утре няма да има кой да ни монтира бойлер,или пералнята,или други подобни важни за живота дейности. Няма смисъл да ивестираме в чужди държави.

Поредните глупости. Понеже народа възропта срещу ромските стипендии, сега замазват работата. Такива стипендии имаше и преди, не са новост. Сигурен съм , защото дъщеря ми е получавала такава за призово( трето) място на национална ученическа олимпиада.

Искрено се надявам,че не се обмислят стипендии за цигани,които не вдяват едно изречение на български