Ученик от Варна спечели златен медал на Световната математическа олимпиада в Куала Лумпур

Дамян Накев е завоювал първото място, побеждавайки множество свои връстници от цял свят

Обратно в новината

Коментари - Ученик от Варна спечели златен медал на Световната математическа олимпиада в Куала Лумпур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Накев, браво Дамяне! Браво и на другите неспоменати деца! Гордеем се с вас! Бъдете живи и здрави и ни радвайте с още постижения!

Браво на момчето ..желя му да постигне мечтите си, но наю-вече да е здрав и да не забравя Бългярия..Успех!

УчениК от Варна спечелил ЗЛАТЕН медал?! 6 БГ ученици участвали в състезанието; 6 медала спечелили: 3 ЗЛАТНИ; 2 СРЕБЪРНИ; 1 БРОНЗОВ. БРАВО на всички! ... На тези състезания МЕДАЛИ получават ПОЛОВИНАТА от УЧАСТНИЦИТЕ.

WIMO Final 2023: 6-7 January 2024, Kuala Lumpur

коригирайте си информацията. Олимпиадата е на университета в Хонгконк и се провежда в Малайзия. Пуснах информация и ме изтриха. Има различни възрастови групи от детска градина нагоре. Само азиатци са участниците и ....няколко деца от България. Други чужденци няма. А в категория има по 100 златни медала, останалуите са сребърни и бронзови.

Ама, нали не искаш да омаловажиш успехите на българските деца?!? Щото, както знаем, световната тенденция е азиатците да са фърст по математика, и ние сме ги малко били, в дисциплина и възрастова група! Адмирирам коментара за истинност в написаната статия, но, това не умаловажава постигнат успех, което можеше да бъде споменато.... Чист хейт, също не е меродавно...

Не става дума за омаловажаване на успехи.. Айде стига с телешки патос на недоизяснена информация, а? Няма как да се видим под байрака на Рожен или на леденото хоро на 6 януари.. Въпрос на реализъм и ценностна система

Чудесен млад човек! Браво! Колкото и да се радвам на такива успехи, донякъде и ме натъжават. Иска ми се всичките ни млади хора да са на средното ниво по математика на сингапурците или китайците да речем, а не както е в момента, да ровим дъното едва ли не наравно с училищата по гетата в северна америка, и тук таме някой диамант като Дамян да блесне , та да ни отклони вниманието от отчайващата истина за нивото на знания и умения , които масата от децата в България усвояват. И не само за математикаа, ами за цялото образование като цяло.

браво и продължавай в същия дух! Поздравления от мене!

Браво на това умно момче,но защо никъде не се казва за това ?Поздравления и дано има повече такива новини .

Браво! Добре е, че има талантливи и умни младежи. Успех!

За решаване на задачи учениците използват вече масово изкуствения интелект. Тоя какво е правил ? Явно е откривал колелото. Ами да вземе една каменна плочка и да почне да я дяла с длето.

Айде бе тия триъгълници още ли ги бъхтате 3000 години.Олимпиада по дебилизъм

Каквото и да е открил, и каквото и да открие, ти ще си светлинни години назад от него, ама няма да разбереш, само околните ти ще страдат.

Я не говори бе лайно кво ме коментираш педал

Първи сме в олимпиадите и последни в реализацията като държава.

А победил ли е всички свои връстници в България за да отиде там? Много се съмнявам,

важното е да побеждава на състезанията, когато се налага

Има някакво състезание, наречено "smoMalaysia" (Singapore Maths + Olympiad), в което са главно малайзийци. Далеч е от математическа олимпиада, въпреки името.

Гордост си!!! Национална

Браво бе, питах за коя международна олимпиада става дума, понеже такава в Малайзия не е имало, а на истинската Международна математическа олимпиада 2023 в Япония няма такъв участник и бях изтрит? Вие да не лъжете нещо и триете всеки, който се усъмни? Бива ли такава цензура!

Впрочем, снимката прилича на колаж - доста е пикселизирана по границата на тялото и лицето с задния фон. А между другото Гугъл не дава никакви международни олимпиади в Куала Лумпур през изминалата година.

E ти какво очакваш това да не ти е снимка на някоя галактика или повърхността на планета , че да е детайлна.

като станем на 16 y. че станем чемпион

За мисирките: финалът на истинската "най-престижна" Международна математическа олимпиада е през юли във Великобритания. Иначе браво на младежа за медала от състезанието!

Браво на момчето!!!! Той е доказателството, че в България не се раждат само дебили!!!

Никому неизвестна е

един съвет към момчето, понеже тази държава никога няма да се постарае да те задържи напротив, вместо да си губиш времето, който ти е помогнал да стигнеш до тук благодариш му, и търси нормална държава, където ще имаш бъдеще. Ще се намери кой да те издържа в чужбина с тази награда. Само това проззто племе винаги подарява или оставя другите да му вземат залъка от устата и умните хора. Българина е завистлив и проззз, бягай, не се връщай, хвърляй бг гражданство и не се обръщай назад. След време вземи и родителите си и така....

"нормалните държави", които си ги спомняш от средата на 80-те, сега са по-големи кенефи и от нашата! Но тя и нашата е била що-годе нормална тогава...

Дайте да бъдем откровенни на Олимпиада по математика няма победители. Може да има 100 човека със златен медал. Със сребърен може да са и 1000, а бронсозите са в хиляди. Не умаловацавам успеха на момчето. Това е талантливо дете и има правилната настройка в живота, че винаги трябва да се стремиш към върха. Което е супер.

Браво ! Поздравления и за учителите, които са го подготвяли ! Поздравления и за родителите на момчето !

IMO се е състояла лятото 2023 he 64th International Mathematical Olympiad, where math enthusiasts from all over the world compete to solve challenging problems, took place from July 2 (Sunday) to July 13 (Thursday) in Makuhari, Chiba Prefecture. This event marks the first time Japan has hosted the event in 20 years since the 44th competition in 2003. Six hundred eighteen participants (including 67 female students) from 112 countries and regions attended. Including accompanying officials, over 1000 people gathered in Japan. За Малайзия няма информация.

IMO се е състояла лятото 2023 he 64th International Mathematical Olympiad, where math enthusiasts from all over the world compete to solve challenging problems, took place from July 2 (Sunday) to July 13 (Thursday) in Makuhari, Chiba Prefecture. This event marks the first time Japan has hosted the event in 20 years since the 44th competition in 2003. Six hundred eighteen participants (including 67 female students) from 112 countries and regions attended. Including accompanying officials, over 1000 people gathered in Japan. За Малайзия няма информация. Marin Hristov е на 24 място с 36 точки и златен медал

БРАВО на момчето!

Смислена и показваща ,че в България има надежда за бъдещето. Браво на момчето! Това е сериозен труд и ум!

да и поредния емигрант, не знам защо изобщо българите раждат деца? най голямата гордост е са кажеш, че детето ти заминало в чужбина и е добре! кой друг народ се гордее с това, значи не е създал условия децата да останат! та, защо българите имат изобщо деца, не го разбирам това...

кой щеше да емигрира тогава?!

Нпр., от него би могло да стане страхотен програмист, при което изобщо няма нужда да емигрира, където и да е! Но, имиграцията е въпрос на личен избор, нямащ толкова много общо с образованието - много имигранти отиват да работят ниско квалифициран труд......ама за тях не рИвем ;-)

Това го публикувайте най- отгоре с големи букви и да стои там 3 дни, защото вече рядко ни се случва. Да е живо и здраво момчето!

Браво на момчето!

Поздравления и безкрайно уважение към този млад българин!!! Дано повече млади хора го последват!

ЮНАК! Особено радостно е, че географията на златните медалисти се разширява.