Ученик извади пистолет в час във Френската гимназия в София

Директорката е подала жалба, от полицията са заявили, че момчето има изрядни документи за оръжието, което е пневматично

Обратно в новината

Коментари - Ученик извади пистолет в час във Френската гимназия в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес пневматик, утре автоматик.

Тая директорка съвсем ще загроби Френската

за един ученик в еврейското училище, как стреля с въздушен пистолет в слепоочието на съученик, и го изгониха ама той сега е на 16 години,

Интересно е, защо пневматичните (въздушни) оръжия не изискват разрешително, при условие, че миналата година имаш няколко случая на убийства, заради стрелба от близко разстояние. До кога закона ще се огъва по начин, по който лобитата искат? Където има свободен достъп до оръжие има поне 10 пъти повече умишлени убийства (за справка САЩ). Кому е нужно това?

То по тая логика трябва да продават ножовете с разрешителни в магазина. В пъти повече са убийствата, самоубийствата и инцидентите с ножове. Аз вчера се порязах с кухненския нож. По-голям шанс имаш да убиеш човек с нож от колкото с пневматичен пистолет, където най-много да му извадиш окото.

Но иначе е добро момче - поздравява, не хвърля фасове по коридорите, пее в хора!

Явно не е съвсем така. Щом после е минал в самостоятелна форма на обучение, явно е нахакан и устат, ама заради мама и татко (и заради делегирания бюджет) не могат да го изключат.

Детето е 12 клас.... Вече е пълнолтен, да си отговаря... Кви ги върши...

Ученик извади пистолет в час във Френската гимназия в София вероятно по подражание на американските филми които се гледат по телевизиите и при които винаги се вади оръжие и се стреля. Освен това газовия пистолет лесно може да се преработи на такъв с патрони.

По вероятно е да има жив пример от дядо си от някои партизански род , който вечер вади пушката на двора да гърми врабчета и котката на съседа.

Въздушен пистолет ... до преди няколко години без проблем можеше да си го купиш от всякакви магазини - ловни, рибарски, магазини за левче ... дори и от големите вериги пускаха такива. После някой реши, че всичко приличащо на оръжие трябва да се регистрира. И сега ти трябва лична карта, за да си го купиш. Но по същество - това си е играчка, с която ако се самопростреляш, може и да не усетиш ... Не преиграват ли малко даскалите?

Не преиграват, защото в реално време не може да се разбере играчка ли е или не, и си е заплаха за живота и здравето на околните. Хулиганско поведение в училище, пълнолетен. Условно може 2-3 г да му дадат, бих казал длъжни са, ама нали съдиите съдят по съвест...

Имаш ли 18?

Не да тичат първи психолозите, охранителите или поилицията трябваше да са първи на място и да го опушкат както се прави в Америка. Няма да чакаме да четем за половин изтрепана паралелка от поредното лайненце, което се прави на бабаит. Явно има някаква психоза - преди 2 седмици три пъти се стреляха в УСА, сега дойде и по нашите земи. Ваксинация трябва навреме

идиоти биха разрешили на детето си да си купи оръжие,а ако не са знаели какво се случва значи изобщо не стават за родители.

"Човека е с изрядни документи" и значи всичко е наред. Купил си го е и трябва да си го ползва, да стреля по птички, котки, съученици, учители и т.н. И понеже явно полицията няма да направи нищо ще се чака момента, когато някой ще му го навре пистолета отзад. Като на един дрисльо в квартала дето стреляше по котките до преди две години, когато една съседка го видя кой е и ни извика с брат ми. От тогава заеква, а баща му също го отнесе.

Той не е стрелял по никого. Там си е бил. С документи и не е нарушил никакъв закон. Това че ти би се насрал като видиш пистолет е твой личен психически проблем.

Съсипа елитната гимназия. Удари дъното и продължава да дълбае надолу. Трябва да се направи ревизия за "ремонта" и новото крило, платени са страшно много пари за абсолютно некачествена работа, нискокачествени материали и малоумни проекти.

Утре малко дрога и размазва по улиците. Условна, досетихте се ;)

"Герой на нашето време".... Комплексиран пич, как да покаже, че е нещо, ами като демонстрира, че е кух и изпразнен от съдържание... глупак... идиот....

Я дупетати, я мутри. Във френска от време оно е пълно с наркоманчета и богаташки копеленца.

Родителите отказали коментар , защото и те във всеки джоб По един такъв изряден пистолет имат.

"Ученик извади пистолет в час във Френската гимназия в София" Плодовете на американската пропаганда. На следващият етап пистолетът ще е боен и хапльото ще стреля по съучениците си.

Тука има нещо гнило-ако полицията твърди такова нещо за ,,изрядните документи" , това означава ,че това ,,плюкало " е било регистрирано при тях .Тоест не е толкова безобидно и е с мощност над 25 джаула.

За нравите по добре да не говорим. Българите преди малко повече от стотина години са ходили с по няколко пищова и ками забодени по пояси ,навои, потури и къде ли не . Забрани никакви изпотрепани тук таме по някой друг обирджия. След близо 50 години управление в забранителен режим ,смятай почти всичко беше забранено се отвори една пролука в забраните за малко ,и тя е на път да се затвори. Защото момците е модерно да носят обици и да фръцкат задници в тесни панталони, женките си организират улични битки и пр. Да се правиш на мъж нее забранено.

Опитай по кратко и по ЯСНО.

Какво толкова е станало, момчето просто е искало да респектира малко съучениците си.

Нарушение на закона, това е станало. А България е попаднала защото всеки иска да е над закона.

Та какъв закон точно е нарушен?

И според теб това е нормално? Утре някой от респектираните ще донесе в училището ловджийски нож, а в другиден трети ще извади отнякъде боен пистолет, за да покаже, че и той не е по-назад. Така много лесно можем да стигнем до момента, в който "тинейджър простреля 15 съученика и учителката в час..." не е като да не се е случвало по света. Това ли трябва да чакаме, за да се вземат мерки?

Това тъй мило отроче чие синче е? Казано е че по плодовете ще ги познаете. И още - гнило дърво дава гнил плод. Но може би в тези територии нещо такова се счита за “законно”, а може и за достойно дори …

Само ти не знаеш.Бащата трета издънка на стар яташки род. Притежава няколко бивши държавни фабрики купени с бонове от приватизацията ,майката бивша манекенка първи брак с футболист ,втори с правилния соц милионер. Столичанка он потомствена буржоазна фавилия с няколко наследствени кооперации в центъра на София. Ко знае ти

е ГЕРБ протеже, приятелка на безсмъртната Ваня Кастрева от РИО. телефона и е 088 480 1407, eliabog@abv.bg Инсталираха я във Френската, за да накаже учителите там за свободомислието им, и да изгони инициаторите на Учителската стачка. Смени достойната директор Малинска. Емилия Богданова стана директор на Френската без да знае и дума Френски. От нейната каса изчезнаха 10 000 лева на Настоятелството, като РИО знаеше за това, 1-во РПУ уж прави разследване, и нищо.

Тази гимназия отдавна е за закриване.....много скрап излиза оттам!!!

Аз за първи път извадих ТТ-то на баща ми на един комшия когато бех на 7 години. Оня направо се напика от ужас. Пистолета беше празен разбира се, с изваден пълнител, но аз най-професионално го заредих пред него и му изврещях "Голе лъцете! "

И баща ти е бил безотговорен човек щом е позволил пистолета му да попаде в ръцете на едно дете. добре, че де е разминало само с уплаха.

Дете на 7 г. не може да презареди. Но пък ТТ е много опасен пистолет от към "случайни" изстрели, освен това патронът му е с голяма поразяваща мощ. лудост е да се даде в ръцете на човек, който не познава оръжието. И на теб ако ти насочи пистолет, човек, който не знае какво прави с него и ти ще се ужасиш. И има основно правило, но дете няма как да го знае. Никога не се насочва оръжието към човек на майтап.

Човекът има мокри фантазии.

Да бъде, какви пистолети какви 5 лева това само в САЩ може да се случи ,не и в територията на прецедента Мунчо. Да ама не това се случва навсякъде. Не става ясно какво точно е станало ,а е станало най вероятно ,нещо което се случва най често хлапето е искало да се похвали. Реплики на маркови пистолети .17 калибър с пластмасови сфери са забавление на тинейджъри. И вместо да се правят драми може да се използват за образователна цел. Тези хлапаци след някоя и друга година могат да служат в армията и е по добре да имат подготовка в боравенето с оръжие отколкото да се наранят по късно в боравенето с бойно.

Бъркаш огнестрелно оръжие с газово и пневматично. Те сана различни режими за притежание и съхранение.

За В

не бъркам - вярно, режимите са различни, и точно това е грешното. Всяко едно от тези типове си е ОРЪЖИЕ и при стечение на обстоятелствата може да причини смърт, за това се нарича оръжие, по дяволите. Самият аз притежавам КНО, но нямам и не ми е нужно да имам право да го нося. Изкушенията от подобно право растат главоломно, разбираш ме добре. Ако обаче се случи нещо, което да ме принуди да потърся това право - ще го сторя. И гарантирано още първия път, когато се наложи да го упражня, аз ще го сторя, и след това животът ми свършва. Отивам в затвора веднага... Затова и не искам да чувам!

Момчета, не е зле да се образовате, вместо да цъкате минуси. Знам, че четенето е по трудно, но е доста по полезно. Накратко: КНО е огнестрелно оръжие ГСО не е. Пневматичното пък е трета различна категория. Тук има едно делене според мощността. Всяко от тях е на различен режим. Има съвпадение за ГСО и пневматиката над 24 джаула, но това в повечето случаи не са пистолети.

Патлак се вади, ако ще стреляш. Другия път може да не го извади в училище и да му варят жито. Вдички станаха батки. Развалена работа

Но пневматичния пистолет не е патлак в смисъла, който влагаш. едното е огнестрелно оръжие, а другото е просто оръжие.

това не е точно 'газов' - това си е точно пневматичен с бутилчица CO2 или с нещо подобно. стрелят със сачми. Опасни са и категорично не са за 'в час'. Ако е бил зареден ученикът трябва да пострада (конфискация най-малко) ако не е бил - си е пранк и дали и как ще го накажат е работа на учителите. газовите са де-факто огнестрелни, но куршумът се изпарява във вид на газ към целта.

И кво от това, че има пистолет??? Аз имам от 14 годишен - първо беше газов, после не беше газов. И всички около мен знаеха, че имам. И нито съм застрелял някой, нито някой се е обаждал по полиции, психолози и така нататък. Вярно, че беше през 1996-а, и тогава времената бяха други... но фактите са си факти. Не виждам какво лошо е направило момчето, още повече - с газов или въздушен пистолет не може да навреди на никой.

Сте закононарушители и това, че не го осъзнавате, не ви помага. Непознаването на закона не оневинява.

който винаги се прибира по нощите с пистолет на г.ъ.з.а. Агресивен, зъл, с мътни очи и бяло в ъглите на устата. Защо държат такива опасни уроди в полицията. Къде да се оплачем?

ти, след 10 часа смяна пазач на клуб ще изглеждаш по същия начин.

документите, и те на индивидуално обучение. Без заплата, докато се изясни случая за има-няма 5-8 месеца.

Няма документи, полицаите прикриват нещо и някой в случая. Всеки навършил 18 г., притежаващ валидна лична карта може да си купи пневматичен пистолет. Това е. Всичко по закон.

Както е казал Христо Ботев в своето стихотворение: Френската гимназия, Господ нея пази я!

Значи ако пистолртът е с ,,изрядни документи,, и ти си с разрешение, можеш да правиш каквото си искаш, според полицията. Да го носиш в училище, да го вадиш и размахваш. Странна логика. Сега и бащата на този кретен да си подаде оставкста. Що не кажете кой е и какво работи. И още... взели решение за безплатни учебници, а учениците със ,,собствени средства,, си купуват пищови!

То точно това е и идеята на пистолета с изрядни документи - да можеш да го носиш със себе си. Не виждам за какво е цялата тая врява?

Да го носиш или да го развяваш и то в час. Има и места, на които е забранено носенето на всякакво оръжие и училището е едно от тях.

Всичко е въпрос на джаули енергия, която носи изстреляната частица. Тези еърсофт пистолети кривят ламарина. За разрешително са си отвсякъде. Пълно е с жалби за щети по автомобили и остъкления на сгради.

Има разрешение

Разрешението не е валидно.

Аз самата също съм завършила елитна гимназия, но тея от френската и испанската донякъде, винаги са си били бая сбъркани! Случвало ми се е на работа да ходя с верига в чантата, защото беше опасен квартала (да, ама пък на шефчетата им е еФтинко, а нас кучета ни яли), за колегите знам, че имаха ножове, че и патлаци - дори аз самата бях тръгнала да си взимам (май беше) газов, но един приятел ме разубеди, че това не е добра идея. Започва да става модно всяка къса пишка да вади патлак, дето дори и не знае как да го използва безопасно, е.и му майката, скоро на чаветата по един гранатомет ли трябва да купим, да си го носят на училище?

Бях го забравил - Кокаин Боевски...

Почти ги настигнахме американците. "Умно"-кресливият жълтопаветен планктон трябва да е изключително доволен.

Притежаването на оръжие трябва да стане задължително, като в Швейцария. Тогава рязко ще намалеят и злоупотребите с него и келешлъците, че и битовата престъпност.

… да си представям колко ще намалее населението ни в такъв случай.

Имат всички ходили в каьармата а тук казармата няма отдавна. Сващаш ли разликите, като искаш глупости?!

заради някакъв си тапешник

В Районното си имат КОС( Контрол Общоопасни средства), чиято работа е да вземе отношение относно това законарушение... можеда е конфискация, глоба или ако има умисъл за извършаване на друго престъпление, като това да извади нечие око, дори и криминално преследване ;) ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ В сила от 17.09.2010 г. Чл. 4. (1) Оръжия по смисъла на този закон са огнестрелни и неогнестрелни оръжия. (7) (Предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 37 от 2019 г.) Неогнестрелни оръжия са пневматични и предупредителни и сигнални оръжия. Чл. 60. (1) Забраняват се: 1. откритото носене на оръжие на обществени места, освен при осъществяване на охранителна дейност;

То момчето може пък да е охранявало някое другарче по време на час.

Въобще няма значение какъв точно е бил пистолетът. Що за невъзпитано л*йно, лишено от всякакво уважение, трябва да си, за са занесеш оръжие в училише? Върнете детските педагогически стаи + това момче да остава да чисти училището един месец заедно с чистачките.

В САЩ се лежи ефективно в затвора от ....12 годишна възраст. Притежаването и носенето на оръжие е тежко криминално престъпление. Още повече, когато си малолетен и нямаш право на това.

Да не говорим, че и там законите специално за това са различни в различните щати.

Пневматичен пистолет, който стреля със сачми. Панайрджийска играчка Опасен е, но се продава само срещу лична карта. Въпреки това очевидно няма място в училището.

Дори със сачми може да има сериозни последствия.

Въпросният ученик е в класа на сина ми, тормози, издевателства и се гаври с учители и ученици вече 5 години, трябваше да извади пистолет, за да направят нещо, това безобразие го търпят учителите и ръководството на гимназията цели 5 години, и сега се правят на изненадани!! Лицемери.

Майка му и баща му кои са?

А вие защо не си махнахте децата от там за 5 години? Викахте ли контрол от министерството и социални? Или сте много заети и не ви се разправя......

Защо те да си махат детето??? Трябвало е да отстранят пистолерото. Нагло лечение, като теб.

и що не се съберете и го светнете някъде, и без това такава паплач бива пазена и покровителствена, или ще взимаме закона в нашите ръце илииии.. ще си търпим още 100,200г ако ни има до тогава..

Имам лоши новини за семействата на двамата доносници: “Страхът от оръжията е признак за забавено сексуално и емоционално съзряване.” Зигмунд Фройд.

Имам добри новини за теб. Олигофренията ти е толкова уникална, че ще я кръстят на твое име.

Чети ти Фройд и чакай да стане нещо от тебе!

Този пистолет не е безобиден. Той е в положени постоянно зареден!!! Бутилката се поставя и се зарежда пълнителя със съчми. Докато не свърши налягането на въздуха в бутилката той стреля .. При случаен изстрел в окото, човек ослепява.. Да не фантазираме. Детето сигурно е на прокурор

Химикалките да не би да са безобидни? Сто пъти по смъртоносни са от въздушен пистолет. Ами моливите? Ами найлоновите торбички? Ами връзките на обувките? Още "акъли" да давам ли?

Това според закона е оръжие, изредените от теб не са. Това определя различна отговорност при носене и употреба.

от глупостите,които си написал веднага става ясно какъв голям "акълия" си. Дано няма много като тебе,че жална й майка на България

Пистолет със сачми

Момчето е путинист с традиционни ценности. Фаща пистолета и гърми. Да не сте го барнали. Слава на руската цивилизация!

правилно си си избрал ника, евро-пеедерастче!

Момчето е евроатлантик .Да не сте го барнали америка за България

А двамата предатели са русофилчета.

НАВРЕТЕ В ФУПЕТО НА БАЩА МУ ПНЕВМАТИЧНИЯТ ПИСТОЛЕТ. АКО СРЕЩУ НЕГО ИЗКАРАТ 9 ММ КВО ЩЕ СТАНЕ ТЪПАНАР????? ПИКАЕ СРЕЩУ ВЯТЪРА??? КО ПРАЙ С ПИСТОКЕТ В УЧИЛИЩЕ. ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ШКОЛОТО МОМЕНТАЛНО. ДА СИ ГО УЧАТ ВКЪЩИ. ИЗРЯДНО БИЛО, ДРУГИТЕ ТЪПАНАРИ! ДОРИ НА ПОЛИЦАЙ НЕ СЕ РАЗРЕШАВА В ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ ДА НОСИ ПИСТОЛЕТА СИ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА ПА НА ПИКЛЬОТО МОЖЕШО В УЧИЛИШЕ. БОЙ НА БАЩАТА И МАЙКАТА..БИЙ В ДИНИТЕ.

Ми да ги беше запукал! Кат истински руснак!

Не се прави на мен, лайнар!

Щом за въздушен пистолет става такава драма, представям си ако беше воден, сигурно щяха да обесят момчето.

Искаш ли да ти покажа пневматичен пистолет, който от десетина метра ще ти отвори в главата дупка колкото монета от 2 лева?