България ще участва в ученията ”Бърз тризъбец” в Украйна

1300 военни от 15 страни, сред които и България, ще участват в ученията "Бърз тризъбец 14", които ще се проведат от 13 до 26 септември в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - България ще участва в ученията ”Бърз тризъбец” в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

там вожна се води, те учения правят. не е смешно, трагично е. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Естествено ,че на путлю трбява да му се покаже мощТа на НАТО... СЕВЕРНО АЗИАТСКИТЕ ВАРВАРИ СА КАТО ПОБОЙНИЦИТЕ -ДОКАТО НЕ ГИ СМАЖЕШ ОТ БОЙ НЕ ПРИЕМАТ...

не сте твърде нормален, според изказания призив за насилие над другомислислещи, другарю "демокрад".

аз много се надявам при това учение да се разбере и истината за съдбата на полет мх17. американските парашутисти да бяха спуснати в сърцето на ис. за да оправят бакиите, които забъркаха там техните императори-"миротворци". колкото до учението имам да кажа само следното: "fuck the eu!"

ас се чудя с какво се участваме при положение че сме голи и боси

"В ученията "Бърз тризъбец 14" ще участват България, Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ, а също представители на НАТО, посочва ИТАР-ТАСС, като се позова на говорителя на европейското командване на въоръжените сили на САЩ Грегъри Хикс". Европейските държави които не влизат в този списък имат все пак някакъв суверенитет все още! Европа загива в прегръдките на "пазителя" си САЩ! Чехльо, колко ще струва на народа на най бедната държава в ЕС това ?Удоволствие"?

Булгаристан на три зъба , хахаха

Плевнелиев и Паси с "Бърз тризъбец" отзад. Чрез политическа пронституция към затриване на България. Защо винаги на страната на губещите? Проста политическа сган на държавни субсидии!

все едно един ... ги е правил

Ако не е ясно на някого тризъбеца е символ на националистическото движение на Степан Бандера и на дивизия Галицина създадена като шпицкоманда от украински нацисти като част от СС войските на третия райх. Не виждам с какво можем да се гордеем нареждайки се под това знаме на нацизма.

Ама смяташ, че трябва да се гордеем под сърпа и чука? От стила на риториката ти ми идват тия мисли...

Аз съм на 62г. и през целия си съзнателен живот съм бил анти комунист,но това по никакъв начин не може да ме направи нацист.

НИКОЙ НЕ ИСКА ДА КАРА САМОЛЕТИТЕ В ТОЗИ ЦИРК. ПЛЕВНЯТА И ПАСИ МАЙ САМИ ЩЕ ПИЛОТИРАТ ХА ХА ХА

дано времето да е добро зада могат да летят бг изтребителите понеже по време на парада не са могли от лошото време

Да не ни го забучат на нас този бърз тризъбец, примерно откъм задната страна...

Що все на мъжка любов ви избива??

избива , не избива - като ти го набучат никой не те пита

Тревожно съобщение дойде в навечерието на срещата на върха на Алианса в Уелс от руската армия. Юрий Якубов, влиятелен генерал от руската армия, заяви пред агенция Интерфакс в сряда, редстои и промяна в ядрената стратегия на Русия. "Необходимо е да се определят условията, при които Русия може да започне ПРЕВАНТИВНА АТАКА със стратегическите ядрени сили!!!! ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ ВТРЕЩИ ЧЛЕНКИТЕ НА НАТО И ПРОМЕНИ ПОДХОДА ИМ КЪМ РЕШАВАНЕТО НА УКРАИНСКИЯ ПРОБЛЕМ! Изказването на генерала показаха, че има граница която Русия няма да допусне да бъде премината... още - ТОВА Е ИЗГРАЖДАНЕ НА БАЗИ НА НАТО В БИВШИТЕ РУСКИ РЕПУБЛИКИ !! ИЗКАЗВАНЕТО БЕ ШОК И УЖАС ЗА ЖИВЕЕЩИТЕ В ОХОЛСТВО И РАЗКОШ ЗАПАДНИ ПЕДАЛИ!! Българските педали ,които пращат тризъбци и петзъбци в Украйна ,готови ли са за превантивна ядрена атака ? Ако това се случи ,не бива да се допусне да избягат при офшорните си сметки.

Това е миролюбивата руска политика, нали? :)) Ако е вярно. Нищо, те руските ядрени ракети са специални. Разпознават русофилите и не ги поразяват. Ако са истински вярващи ;)

това е нормална реакция на политиката на запада. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на кой му пука какво казва шибания руски генерал . Бази ще има в Украйна и ракети разположение в подмосковието също. Свиквайте с новия си враг който сами създадохте

С какво ще участва.Та "армията" няма и тризъба даже.

Каква българска армия, ония изсулени войнички които назначиха като наемници и които се разхождат из градовете разпасани ,без шапки и някакви подобия на ранички,като изпаднали германци !Това са някакви жалки останки от някогашната Голяма Българска армия !!!

stan_posta@

Наистина изглеждат ужасно. И униформите им са ужасни, но те успяват да ги носят още по-лошо. Едно време войник на 2 седмици служба и знаеше, че срамно да си разпасан, пък сега ... Срам. Утешавам се че това нито е армия, нито е народна, нито вече е българска. Друг да и бере срама !

Срещу путлер.

Никсън не умря ли физически и духовно?

Къв тризъбец бе, ква Украйна ,кви са тия глупости бе малоумници ? Какво ще търсят български войници в Украйна .Кой глупак ги праща, защо и срещу кого ?

Български войници нямат работа в Украйна, нито на учения нито по какъвто и да е повод. Внимавайте предатели да не се случи пак народен съд за съдене на виновниците за въвличане на България във война !

Предателите са точно тия дето организираха "Народния съд". Имахте властта само за вас 45 години, защо фалирахте държавата? От некадърност, от мързел или от глупост?

ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ, ОТ НАША СТРАНА ,ЩЕ УЧАСТВАМЕ С 10 ЦИГАНСКИ КАРУЦИ -ПОДКРЕПА ТИЛ!

най-много някой ръждав черпак от бакарите да е останал от времето .

добре де, нали уж НАТО е създадено да защитава държавите, които са във пакта. Кво майк* си търсят в Украйна ? нито е член на НАТО, нито е съседка , нито е заплаха.. имат си гражданска война, ние какво търсим между шамарите ?

Тоя тризъбец е за зад.ика на малоумния ни насаден с манипулации президент!

Да не се окаже че ученията са малко по на изток от запада, че тогава голем смех ше настане. Освен прецакани украинци (ади те свикнаха да ги бухат) ами и и други нации ше са в раздел "Смях" на лавицата с историческите заглавия.

Нали уж искаха мир...а сега започват фактическа война тия гадове.Писна ми от гадости!

Е, кво? С три зъба ще чешат мечката. Тя постигна целта си с анексията на Крим и няма да реагира на цирковия спектакъл, защото сега иска мир. Русия запази базите си в Сирия, не позволи на Грузия да влезе в НАТО и си създаде бази в Централна и Южна Америка, осигури си подкрепата на Китай и сега ще се насочи към завладяване на Арктика.

Това не е "учение", а жива намеса във конфликт в който Украйна е воюваща страна, при това не е член на НАТО!

Време е Русия да проведе учение в Украйна

Както е тръгнало новобогаташите няма да мигот да си похарчат налапаното.Войната е еднаква за всички!

Те ша дават парите, па ние ша мрем ... кръвта си!

Такова учение в една воюваща страна може само да се тълкува като опит да се разрастне и интернационализира конфликта .Едновременни учения по суша и вода в един взривоопасен район -нима Русия няма да има право да се почувства заплашена ?Нашите тъпаци разбира се не пропускат случая да ни наврат там където изобщо не ни е мястото .Защо други ,,колоси "на НАТО не участват ?Над главите ни непрекъснато всеки ден бойни самолети правят учения .Като се има в предвид ограничените възможности на нашите ВВС със сигурност тези са ,,приятелски"

Наште ко шъ праят там? Да не ви да носят полевата баня? Стахотно учение ще направят!

Теляци, старши!

Наште гламари ще заработват ДОЛАРес,след като ни вземат и последната стотинка.Всички продажници-вън от властта

гърците не участват, ама ние - ербап подлеци...

Те участваха - с прасковките! Ма Ръшата ги върнаха и.. ги изпапкахме ние!?

ние ще участваме ама само ако няма мъгла че нашите въртолети в мъгла не летят от униформенните освен с гримове и червила с друго оръжие не се борави Танковете ги нарязоха и разпродадоха Та въпросът е - с какво ще участваме ?????????

Боже, Боже, слез да си прибереш вересиите! Какъв тризъбец - символа на Лвовските бандеровски фашаги, които избиват мирното население на юго-изтока на Украйна?! Кой възпален хамерикански мозък е могъл да измисли такова нахалство?! Не им ли е ясно поне на някои там в това самозабравило се и самовлюбено НАТО, че един самолет с руски десантчици и съответната апаратура ще им навре тъпия тризъбец точно там, където най-много обичат меките китки от "демократичната им армия"?! И също такъв един изтребител над адски страшните им кораби - като оня, дето навря пролетта поредния самолетоносач в едно румънско пристанище, като го заглуши така, че един прибор не остана да работи на борда - само прелитайки над него ниско няколко пъти, без никакви агресивни действия?! Помня, тогава 38 техни доблестни солдати бяха написали рапорти за уволнение - от ужас, а всички останали преминаваха "психологическа помощ" - за да дойдат на себе си след преживяното усещане за пълно безсилие! Нещастници! Намерили кого да дразнят, че и нашите пишман-бабаити се набутали там?! С какви части ще участва нашата героична армия от 20 000 клати..... в тези маньоври?! Дали с походна баня, или с походна кухня, може би?! Да им въртят гювечи на натовските генерали, с люти чушчици, та да им се стори по-сладко това, което ще им се случи?!

БЪРЗ ТРИЗЪБЕЦ В ГЪЗЪ.ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ИМА МЕКЕРЕТА ,НО КАТО БЪЛГАРСКИТЕ НИКОЙ НЯМА.ДО ВЧЕРА БИВШИ КОМСОМОЛЦИ -ДНЕС ВЕРНИ ДО КРЪВ НАТОВЦИ -ПОМИЯ, И ГНУСОТИЯ.

по-точно 500 - с пълни памперси само за късметлии

видяла жабата, че конят се подковава, и си вдигнала и тя крака, за да я подковат. управлява ни боклук, който за жълти стотинки ще продаде и майка си, а ние разчитаме на тези изроди да мислят за добруването на българия.

как нагло подготвят България да е мишена във война с Русия/6 бр. НАТОВСКИ бази има у нас иса тъпкани с войници въоръжение,а може би и атомно оръжие,никакъв контрол и никакъв наем не плащат,също им са дали летища ъа бомбадировачи.......народе ,осъзнай се

..."Двеста американски парашутисти ще участват в международните учения в западната част на страната, съобщи Пентагонът. Това са парашутисти от 173-а въздушно-десантна американска бригада, базирана в Италия, поясни полковник Стивън Уорън, говорител на Пентагона. В ученията "Бърз тризъбец 14" ще участват България, Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ... Ученията ще се проведат в Яворов, на около 60 километра от Лвов, уточни говорител на Пентагона"... -------------------------------------------------------------------------------------------- -И какво става сега? Освен Русия да направи аналогично учение в югоизточна Украйна, със същите родове войски,численост и т.н и т.н.! Защото НАТО имат по-малко основание да провеждат това "мероприятие"на тази за тях чужда територия, и чуждо население, отколкото Русия ! Това учение на НАТО на тази територия е равнозначно на повод за обявяване на война !

че русия , какво право има да извършва учения в югоизточната част..., а др. държави да нямат право, а...

През 1994 г. в Будапеща под председателството на Ядрения клуб, Украйна доброволно се съгласява да се откаже от ядреният си арсенал, останал й в наследство от СССР и да го върне на юридическия наследник на Съветския съюз - Руската федерация. В замяна на този акт Великобритания, САЩ и Русия стават гаранти за суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

бъка, бъка от червени руски тролове в дир.бг, дира, какво става,бе....

от тези руски тролове и български(?) инфо-опълченци биха защитавали безумните си "тези" (всъщност глупости и простотии), ако не бяха скрити зад анонимността? Дали биха се излагали така в една жива дискусия с физическото си присъствие?

АЗ ПИТАМ: КОЙ НИ НАПЪХА В НАТО? Че някой да ни пита? Този нашия "президент," да вземат да го хоспитализират своевременно, че ще плачем скоро всички заради него. Е гати натегача.... ще чете и той лекции скоро в американските университети, ама до тогава да не им свършат доларите, че да овяхне...:) Чудя се къде са останалите страни от НАТО. Чехия, Унгария, Словакия ....и мн. други. Навремето докараха един пияница от австрийските села за цар. Е гати срама. От тогава ни набиват канчетата колко лоши са руснаците, пък колко хубави са всички на запад....и прокопсахме. Станахме една мижава държавичка. ЧЕ още по-голям срам, докарахме внука му, че да ни оправи....или да се оправи. Но да знаете, заради нас православните християни, руснаците са продали Аляска, за да имат пари за войните с Турция. Не ги помним тези работи ей. Но така е вече имало" турско присъствие". А за да защити Сърбия, Русия обявява война на Австроунгария и Германия през първата световна. И винаги ще зъщитават сърбите, защото те не са такива неблагодарници и продажни като българите. Много има да патим. ПРОСТ НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА.

Ало, червен тролчо платен с рубли ,пишеш глупости , колкото да не засвивате от дира.

кой ни напъха и държа половин век империята на злото? Че да трябва сега с родилни мъки да се мъчим да възстановим държавността си, да изграждаме наново икономиката си, да нормализираме благосъстоянието си?

Много точно се провеждат в Западната Покрайна!! Защото Ръшата ще им откъсне Източната!?

по-точно 500 - с пълни памперси

Да не почне да пристига товар 200 и у нас по тайни канали!

Много умно и ние да се смесваме с останалата Европа! Който иска да дрънка оръжието в Украйна да ходи, ние нямаме никаква работа там! После да не се оплакваме, че сме се опарили!

От 23 години съществува независима държава Украйна, призната от цял свят, включително от Русия. С референдум, в бюлетината на който пише: ОБЯВЯВА НЕЗАВИСИМОСТТА НА УКРАЙНА и образуването на самостоятелна украинска държава - УКРАЙНА.Територията на Украйна е неделима и неприкосновена. От този момент на територията на Украйна действат единствено Конституцията и законите на Украйна. (Резултат: 90,32% - да, потвърждавам). От 20 години Украйна не е ядрена държава като е предоставила ядреното си оръжие на Русия, в замяна на което САЩ, Великобритания и РФ са гаранти за нейния суверенитет и териториална цялост. Та питам: След като гарантът Русия се опита чрез марионетката си Янукович да посегне на суверенитета на Украйна, а след това направо почна да ръфа парчета от териториалната й цялост, какво трябва да направят другите двама гаранти САЩ и Великобритания? И какво трябва да се прави с неспазващия никакви правила гарант??? И още: И как да си обясним тази вряща чорба (блудкав борш) от руски тролове, плюещи срещу целия цивилизован свят и най-вече срещу България?

не обичат фактите и реалностите и слагат минусчета. Без коментар. Браво, умничките на самодържеца, браво!

Ако нямаше Косово и Северен Кипър, логиката ти е добра.

pbonev@dir.bg

Дори и за Косово, Северен Кипър, Хирошима, Виетнам - няма логика в агресивния стил на САЩ. САЩ е единствената прокълната на този свят страна използвала атомни боби за убийство на мирни хора и избила коренното население на територията, която заема. Войната в Украйна беше разпалена от САЩ с $5 милярда и една елитна, държавна, американска пронститутка, кочто ФЪКАШЕ всички и ЕС.

да яхва някоя моторизирана метла и да атакува Русия. НАТО- вската авиация ще го прикрива

Предлагам, и вторият наш самолет да участва в маневрите.

Лошо ли и беше на Европа, като си живееше в мир?!

и 39-та искаше да си живее в мир, Двама комплексирани маниаци й натресоха мащабна кървава война... Надявам се този да изпрати болните на лечение!

Аха, ние ще доставяме памперсите и гъзпапира на всички от НАТО. Ще живне хариената пром.

пасте: Мери ( нерегистриран ) 04.09.2014 15:02 . Пълно безумие е България да демонстрира участие в подобни учения до границата на Русия! За мен е повече от малоумно, че САЩ продължават да се занимават с Русия в ситуация, в която ислямът е в настъпление и падат глави на бели хора!!! Вместо християнско обединение пред заплахата от един примитивен и кръвожаден враг, чужд и враждебен на цивилизования свят, САЩ продължават да задълбочават конфронтацията с Русия и тласкат и Европа към същото. Европа, която пак под натиска на американската политика на "толерантност", се напълни с арабски имигранти - потенциални терористи!?!? По-голямо безумие от това - НЯМА! ЕВРОПЕЙЦИ, осъзнайте се откъде идва опасността, защото тя вече навлезе с хиляди в самата Европа!!!

На Натките такъв тризъбец ще им забият в задника ако шавнат към Рисия, не ми се мисли

Откачалки заедно с техния главнокомандващ президента.

Ами ти като си закачалка за кого ли се държиш? Общо взето аре стига врейски избор или или между две злини. И САЩ и Русия са в ръце на лобита.Отдавна са лостове изпълнители. Плюене по Плювньо не е решние. Нито по комутата.