Ученички на бунт срещу моралните норми в Иран (видео/снимки)

Битката е против репресии от страна на силите за сигурност след като 22-годишната Махса Амини почина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

демографски срив, въведат ли фемино-еманципацията...

Аллах не разрешава ама газо си иска!

Е, не е нужно да сте простак ,ама на.Същото може да го кажете по по-различен начин

Много отрано ги е досърбяло.

Много им е дерт на соросятата че Иран не слуша, и всякак се опитват да му инжектират "демокрация"

Бах тия ученички, много дърти тия циганки бе?

Много са си хубавки и най-вече смели

Циганка е на баща ти жена му.

Тези продължителни протести в Иран са опит за майдан ,организиран вероятно от САЩ и Израел, за наказание на Иран.

Това е протест срещу идиоти фанатици, спрели в 6 век, троле.

ДА бе, евреин, иска ти се

Да додат тука бе

ше им изчекнем кълките..

Обаче са много прости тия аятоласи и политици в Иран… знаят, че могат да си разрешат проблема изключително бързо: просто премахват изискването за носене на забрадки и толкова…. Ама те са кухи лейки. Където е намесена религия - нищо добро няма.

В България няма религия и скоро няма да ни има на картата. Аргументът тук се чупи.

Ама ти верно ли вяваш в богове и подобни простотии????? Религията е създадена за едно: да държи народа в страх и подчинение. В средновековиео е мачкала църквата със своята инквизиция. Сега ислямът е на това ниво - мачка онези, които не са съгласни с техните религиозни порядки.

Аргументът ти не се чупи, щото го няма.

Разпасали са се, като си нямат МОН и Кастрева. Не са като наште - скромни, талантливи, ученоебливи, успешни, надарени, просто не им се излиза от класната стая и накрая насила ги гонят......

Е-е-е-е, не е нужно да сте саркастични. Всички знаем каква ситуацията с така нареченото българско образование.На моята племенница децата учат в частно у-ще и в четвърти клас не знаят да умножават цели положителни числа.Математиката не била важна , важното е да се развивали индивидуалните креативни възможности

Когато, Ердоган, рециклира със стотици хиляди такива кюрди, западните медии, като Гардиян ,не споменават нищо по въпроса.

Не го разбирам това ,да забулват или да маскират като нинджи жените. Ами няма как да отрека ,че жените са най-хубавото създание на окаяната планета наречена Земя.Лично аз съм убеден , че ако истински /подчертавам за не разбралите -истински / жени управляват тази планета живота ще е по -добър .Не говоря за феминистки и някакви синтетични миксове ,които ни пробутват ,като новата нормалност. Вярно има всякакви жени властни ,манипулативни, интригантки ,но вероятно те са развили тези качества поради своята физическа слабост, но въпреки всичко те са прекрасният пол.Тъй като значителна част ,при това младите години съм работил основно в колективи ,в които жените са преобладаващо мнозинство, имам известни наблюдения и впечатления.Има такива колежки , с които по -някакъв начин чувствуваш по -близки , и когато имаш проблеми се вижда истинска загриженост от тяхна страна , желание да помогне, тогава нежната И ръка лежи на рамото ти, гласът И е ,тих и успокояващ, искрено желание да създаде условия ,при който да ти е по-добре и комфортно. Бях свикнал с женско внимание и ми беше толкова приятно. Близостта на мила и позната жена вълнува ,един нормален мъж по начин ,който сякаш се отваря галактическият безкрай..Нека допуснем следният случай,развиващ се по време на "тъмният социализъм".В един институт ,петък вечер ,от уредбата звучи хубава музика на Pink Floyd , а парчето е "Shine On You Crazy Diamond",вече е сравнително късно ,светлините са приглушени и млад мъж или по-точно голямо момче танцува с колежката ,с която работят бюро срещу бюро.Тя е сплела ръце на врата му,тялото И е притиснато до неговото,той вдъхва аромата на парфюма И, и топлото И тяло.В ръцете си усеща гъвкавото И пъргаво тяло , постигнато от много аеробика .Говори му тихо и нежно в ухото му и топлият И дъх го гали и силно го вълнува.Той се опитва да бъде възпитан защото от алкохола,топлината ,близостта ,нежността ,започва да се вълнува по един неповторим начин,сърцето му е изместило обичайното си място и се наместило някъде около трахеята,така ,че усеща тъпа болка зад гръдната кост ,та чак гърлото го заболява и гласът му звучи хрипкаво, и необичайно . Вярно , е че тогава бях и млад.Но жените могат да те вкарат тихо и нежно в такава ситуация, от която няма измъкване / или пък не искаш/ и са много по -креативни и изобретателни от мъжете в тези случаи.

Защо се преструвашщ, че си мъж. Ти си жена, еврейка. Защо ни лъжеш? Обикновено човек лъже и мами за да постигне свои цели. Дреме ти на теб и на вас за жените в Иран. Дали носят бурки или панталони. Искате да им съсипете държавата. Защото имат много петрол. Ти си тролка и мамиш. Пиара се води от англичани.

ученички с меки пички...

В смисъл без мазоли?

Който с умиление се пеняви и се кефи на новия опит за майдан - да си спомни защо Иран на времето се вдигна и помете тотално западния режим на Мохамед Реза Пахлави... и предпочете пред него фундаментализма.

Една кръв сме.

За жените на Иран,а не за Иран.Иран си е свободен

Свобода за иранските коври! И те искат да се чешат на воля като западнячките.

Жена ти не ще , ли да се чеша?

Че коя не ще? Твоята не ще ли?

Неговата се чеше на чуждо , а той ходи зад банята да го чешат .

Дееба и гадните американци и там се намесиха.

Резняци

На деспотичните режими като не им отърва бунтът на народите им дето повече не могат да търпят бой и убийства веднага сащ и запада им става виновен. Вижте си кочината - убивате жени за неправилно носене на бурка . Само в Русия търпят всичко и бой и е..не и убийства от властите, там няма шанс за бунтове на недоволните.

Всащ , въше - деспотичния режим на тръмп ... преминал в същия такъв на бай дън ?

А бе наркоман долен, ти кога си ходил в Русия че , пишеш глупости? Там разпечатани джендъри, не пускат да влизат.

Ти знаеш , щото са те върнали от границата ?!

Браво жени , защитавайте правата си на свобода и равенство с мъжете! Дано успеете! Никой няма право да ви казва какво са правите със себе си!

Много интересно как за темата за правата на жените коментират главно мъже, защото те много те много добре знаят какво е да ходят забулени и какво е чувството да се чувстваш невидим. И защо всичко се политизира. Религията е нищо повече от режим, тъй че защо са не се протестира ако хората искат да променят нещо.

Махса Амини е поредната кюрдка, която американците подбудиха да протестира и да умре по един колкото зрелищен, толкова и глупав начин. Това е съдбата на всички американски пионки - пожертвана, изхвърлена, а след време и забравена.

иранците не са араби а перси. Ислямската революция беше американска. Но не ги искат вече, американците. И хората са прави да протестират, но пак отвън ги организират, и няма да има полза от тая работа, за съжаление

Да мрът всички иранци- мюсюлмани !! Убивай такива и им взимай парите, хем и СПАСЯВАШ БЪлгария.

И едната и другата крайност са в повече...на Запад всичко което има ду..пка между краката се еве като не видяло с когото му падне...моля никой да не спори ако не е излизал на Запад...това са фактите ....дори оня ден бях шокиран че има клуб за оргии в Лондон близо до Ковънт Гардън (имаше си обява във вестника)...и в Иран забрадени до дупка което е другата крайност...

Е поне в Саудитска Арабия жените ги потискат демократично,с одобрението на Сащ.Там няма нужда от цветна революция

В саудитска арабия няма съдебна система, т.е. няма съд. Ако те нарочат няма начин да се защитиш легално. Демокрация та дрънка.

та не траят,но и това се ползва от някои за политика!

Че не се трае, ама какво да те правим?

Успех и кураж, сестри! И Господ да ви е на помощ!

*88888

До ''...И тези жени на снимката и протестиращите на Орлов мост са де факто от една страна на барикадата, имат един враг - Путлер...'' Аве, я не слагай знак на еднаквост между истинското бунтарство и между ония наркозависими, за които обвиняемия божков каза- ще се поразходят малко насам- натам, за да заемат целия площад... Нашите платените протестъри нямат нищо общо с тези деца на снимките и на видеото... Що се отнася до пут00лер- едва ли има човек, който повече да желае да го види унизен и на колене да ближе американските ботуши- буквално- този нацистки плъх е завършил юф на петербургския и отлично ЗНАЕ за Резолюция 3314 на ООН от 1974 г. за определението на военната агресия. Този руски бок0000лук прегази и международното публично право, и руските си закони, а е юрист, а това не се прощава от другите юристи.

Тролче, а какво ще кажеш за майданчето. как честните украинци протестираха справедливо. Само че, както ни уведоми държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд, САЩ наляли в тия протести 5 млрд. В Иран върви опит за цветно разлюляване на държавата.. И то от малка група за сега. Все пак Иран се състои от доста милиони жители и не виждам защо мнението на няколко десетки човека трябва да бъде определящо за всички. И кой ги е упълномощил да се изказват от мнението на всички. Всяка държава си има свой бит и култура, съгласно нейното развитие. И е малко тъпо някой да налага на цяла държава обичаи, които той бил решил. По тая логика, иранците що да не настояват в Европа всички да си сложат бурки. Само че са видимо интелигентни и не си бутат носа в другите държави и да обясняват на жителите им как да живеят. А не си бил малко объркан :)))), сериозно си сбъркан. И с изключително неадекватна обща култура.

*88888

1. Не съм трол, а адвокат, и отлично знам какво пиша. 2. Събитията на Майдана ги създаде като интерпретация на активно мероприятие твоята нацистка русия, за да прогласи Украйна за нацистка държава. Аве, какво станА с ''денацификацията и демилитаризацията на Украйна'', а- призна ли си ваш путлер накрая, че просто ей така решил и нападнал Украйна- щото деменцията го гони и щото не се вижда, че е дементирал дъртак, миришещ на гоб, а тръгнал да копае гроб на чуждата за руснаците държава Украйна..

абе *88888, не ме разсмивай. Нямаш адвокатска мисъл, нямаш адвокатска логика. Имаш чисто тролско мислене и маниер на действие. Ако съвсем случайно си адвокат, да ти кажа, не бих дошъл при теб и за дребна услуга. Повърхностен си и субективизми те тресат. Но тролското у теб е изразено ясно. А и притежаваш американската тъпота, някак си в изобилие. И много лъжеш, но не по адвокатски, а по тролски.

*88888

Браво на тези деца и жени, ето- това е истински бунт заради истинска причина, а не като нашите наркомани- платени протестъри на Орлов мост. Махнаха забрадките и се видя, че са хора, а не някакви забулени същества. Дано успеят- искрено им го пожелавам. Носещите бурки обичайно страдат от всякакви очни болести- човешкото зрение заболява, ако чоек гледа света не директно чрез двете си очи, а през мрежата на бурката.

И тези жени на снимката и протестиращите на Орлов мост са де факто от една страна на барикадата, имат един враг - Путлер Иран е пръв приятел на Русия, ако там се смени режима вие , путлерастките тролове ще квичите до края на света. Както ревахте за Саддам, Кадафи, Милошевич и други А в България мафията си крепи от Русия. Доста сбъркани разсъждения имаш !

Абе аз не виждам чак толкова сбъркани разсъждения на човека, по-скоро леко объркани. Но тва твоето си е чиста пароноя и определено си за психиатър. Като толко много мразиш руснаците, ей ти Украйна, ходи се бий. Вместо това седиш и си развяваш психичните увреждания. И трол да си, преминал си вече една граница и си просто психично болен.

*88888

До ''...И тези жени на снимката и протестиращите на Орлов мост са де факто от една страна на барикадата, имат един враг - Путлер...'' Аве, я не слагай знак на еднаквост между истинското бунтарство и между ония наркозависими, за които обвиняемия божков каза- ще се поразходят малко насам- натам, за да заемат целия площад... Нашите платените протестъри нямат нищо общо с тези деца на снимките и на видеото... Що се отнася до пут00лер- едва ли има човек, който повече да желае да го види унизен и на колене да ближе американските ботуши- буквално- този нацистки плъх е завършил юф на петербургския и отлично ЗНАЕ за Резолюция 3314 на ООН от 1974 г. за определението на военната агресия. Този руски бок0000лук прегази и международното публично право, и руските си закони, а е юрист, а това не се прощава от другите юристи.

Човек, какъв бунт бе. Та това е чист сценарии на цветна революция. Много добре си знаят иранците кой стои зад това: Израел, Великобритания, САЩ. Та смешно е да се говори за права и демокрации и забрадки. Та това са просто инструменти. Ето ти студентката, Сакралната жертва, знаме на революцията, класика в жанра просто. При предните протести, пак беше студентка, но се спихнаха бързо, когато се узна, че изстрелът в нея не е бил от пред, от полицаи, а в гръб, от нейните хора. Да се създаде в Иран управляем хаос. Теория за управляемия хаос прегледайте, за да видите как се прави това и какво всъщност гледате. За едни забрадки да си затрият държавата и да служат на външни господари, това е просто трагично. След всичко,което виждаме последните 20 години, последно беше в Украйна, просто е нелепо да не се вижда какво реално се случва и кой го движи.

сащ отниово правят мизерии, но ще си платят за това! Ниаква арабска пролет няма да има в Иран!

Слагай килимчето !Яело у земи.....гъзо на запад.....

*88888

Ми дай да ошмакосаме само за 5 / ПЕТ/ минути майка ти, жена ти, любовницата ти или дъщеря ти/ сестра ти с бурка с мрежичка на очите, и след тези 5 минути тя да разкаже как се чувства... Ти да не си някой консервативен резак, ве...Ако си- айде в иран- нямаш място в България...

jingiby

Сатър за личните права и свободи. Така нареди баш ходжата, а и Бункерният плъх го подкрепя...

Иран подкрепя Русия и и сега ще и бъде спретната "Арабска пролет" през есента. Да се готвят Китай и Индия!!

В че ера Иран заяви,че не признава референдумите.