Коментари - Учени установиха главната причина за появата на алкохолна зависимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Яж, пий и се весели.... и не му мисли ! Онзи от горе си знае, бави, но не забравя.

Nie i bez genetichni izsledvaniya znaem che ako bashtata ili maikata e alkoholik v mnogo sluchai i decata im stavat alkoholici. Ako nyakoy si znae che si ima problem v semeistvotk tryabva da se pazi i da vnimava. Na ostanalite da im e sladko!

"Била изследвана активността на стотици гени в 5 мозъчни зони у плъховете. Най-големи различия в експресията на ДНК имало в миндалевидното тяло, което е с ключова роля за формирането на емоциите. Ген, който кодира протеина GAT-3, бил най-малко активен у страдащите от алкохолна зависимост гризачи. Въпросният протеин поддържа на ниско ниво концентрацията на невромедиатора гама аминомаслена киселина, който отговаря за успокояването на централната нервна система. Констатирано бе, че при потискане на гена GAT-3 у плъхове, които предпочитали подсладена вода, се появила склонност към употреба на алкохол." Това не го разбрах. Протеина GAT 3 поддържа на ниско ниво концентрацията на невромедиатор, който отговаря за успокояването на ЦНС. Обаче при плъховете алкохолици този протеин не работи, което значи че концентрацията на невромедитора е във високи граници и плъховете алкохолици са със спокойна ЦНС. Нещо не сте го написали смислово издържано.

Само трябва да се каже английски "учени" и коментарите са излишни....

Абе стига глупости!Ако нещо не може да се излекува с ракия,значи е нелечимо!

Нашият народ правилна го е казал: "Ку@валъкът е до време, а алкохолизмът е до гроб!" Лечение няма!!!

Cheeseus

Разбира се, всички българи много добре знаят коя е буквата "джей" и как изглежда тя...

Аз никога няма да пия алкохол.

Алкохола и секса майси джейс. Единият е да гроб, а другия до време.

Жаждата е в основата на алкохолизма. Квака ли ти жабчето налей му не го оставяй на сухо !

Няма да пием и пушим. Така ще умрем здрави :)

С този мръсен въздух - друг път. Имах един комшия, лека му пръст. Той почина преди 30 години, когато може би не е било толкова замърсено. Не пушеше и не пиеше. Човекът беше на не повече от 60 г.

Аз

Учените установили... Мче, като не знаете - питайте, бе! Идиотизъм е главната причина.

Аз

Забрави да кажеш, че го е блъснал автобус.

"...Зависимостта между смъртността и количеството изпит алкохол представя крива във формата на буквата Джей, тоест хората, които са употребявали не повече и не по-малко от една стандартна доза ..." ... А ескалацията на журналистическите тъпни---има ли формата на буквата Ерголям?:))) ...питам за един приятел простак, дето и Българската азбука не знае!:))))

Само така! И чалгата на макс!!!

Я си изяснете първо GAT - 3 ген ли е или протеин!

обаче, от пунделник, нали! Ама, ич, шъ знайШ!

Кой пък много умен измисли тази фалшива дума "зависимост"? Който се налива и се напива като пън, си е чистокръвен алкохолик. Който се тъпче с наркотици си е чист наркоман. Който седи по цял ден пред компютъра си е чист будала. Хайде, де. Ще щадим бунаците и будалите? Откъде накъде? И на всичкото отгоре ще си даваме от нашите пари да лекуват "зависимите". Тях ги оправя само неокастрената тояга от здравия габър. Да им дойде акъла в главата.