Още едно обяснение за усмивката на Мона Лиза

Нови проучвания на учени от Калифорнийския университет хвърлиха светлина върху една от големите загадки на днешния свят - усмивката на Мона Лиза.

Обратно в новината

Коментари - Още едно обяснение за усмивката на Мона Лиза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не беше публикувана по-голяма тъпотия! Значи ние сме виновни за шаблонния и скучен Леонардо. Само на Рембранд фламандските матрони и дебелани са по-грозни от това / ако някой млад човек види негоната пък "Саския", направо ще изпищи от ужас!/ такива са им били критериите за красота тогава на недоразвитите западняци! Когато г-н Джото се е опитал да постави началото на Чинкуеченто и възраждането, 40 - 50 г. преиди това нашият вече не безимемен обянски маъйстор с името Васил създава чисто светски фрески в Боянската църква!!! Всеки изкуствовед и историк ще ви го каже и потвърди, дори и бай Божо Дим и отров!.

милиони деца си лягат гладни и болни ... те харчат пари по мона лиза , по марс и т.н. дано ви сигне мизерията и вас гадове !!!

Джендърчета ако не знаете това е огледален образ на самия Леонардо,а усмивката е за вас.Талант е бил няма спор./той рисува с лява ръка/

Последното обяснение за тъй загадъчната усмивка на Мона Лиза е ,че Мона Лиза чула изявление на БСП ,в което се споменава как Корнелия Нонова иска да стане министър-председател. После кихнала звучно.

в западна европа пропагандата е разсмивала кого ли не; явно не може да се изхилиш в лицето на кардинала, но да си се подсмихваш загадъчно е било простено на по-атрактивните мацета

Едно друго проучване от 2010 година твърди, че Мона Лиза има ксантелазма- натрупване на холестерол, мастни киселини около очите. По тази причина и изражението на лицето ѝ. Блажила е, завалийката!

ама и така не е

Гениално откритие са направили тия от проучване на възприятията на 40 човека - няма що! Това нещо може да се каже за всяко произведение на изкуството - те винаги се възприемат според настроението на гледащия в момента, а не толкова според специалните си достойнства! Много е интересен този процес при гледане на филм - ако си в лошо и потиснато настроение - нищо не ти харесва, играта на актьорите ти изглежда фалшива, всички реплики - тъпи и безсмислени, диалозите - несвързани, обратите в сюжета - измислени и неправдоподобни ... А ако си в добро настроение, нищо не ти тежи на главата в момента, можеш да се отпуснеш и да се концентрираш в това, което става на екрана и да съпреживяваш на героите - филмът ти изглежда адски умен и готин, репликите - дълбоки и умни, диалозите - гениални, хуморът - жив и приятен ... И какво точно са открили тия "психолози - изкуствоведи"?! Старата истина, че няма обективна действителност - всичко е субективно - зависи от възприятието на гледащия! Хи-хи-хи!

улибка ама също като на вова

Да не се бъркаш С Леонардо Дикаприо у Тайтаник

Седнала е в каруцата с краставиците и вика - Вуте, цуни ме.

Това можеше да им го каже за без пари и експерименти всеки женен мъж на база само житейски опит от съжителство с "нежната си половинка". Но има и устойчиво въприемане, независещо от състоянието в момента - винаги когато видя тъщата я възприемам негативно.

Кай знае, как изглежда портрета, като си офиркал две цигарки с треволячец.

Глупости на търкалета!

Едно време по ТВ1000, гледах един филм късно вечерта, посветен на Леонардо и Мона лиза. Та там леонардо след като спря да рисува, почна да оноди Мона Лиза. Та като се има в предвид, че филма е исторически, това е и обяснението. Просто се е радвала на това дето я чака.