Учени атакуваха Борисов с SMS-и, почетоха ”смъртта” на министерство

Около 150-200 учени протестираха преди обяд пред сградата на президентството срещу злоупотребите във Фонд „Научни изследвания” и издигнаха плакати - „Лъжепрофесори самозванци ни учат, ни управляват”, „Пари за наука няма. Пари за лъженаука - 15 млн.”. Те обявиха, че шефът на фонда заема поста незаконно.

Обратно в новината

Коментари - Учени атакуваха Борисов с SMS-и, почетоха ”смъртта” на министерство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Пари за наука-НЯМА...!,ако е за "Здраве ще се намерят!",го прокламираше доц.Славян Сапарев в Техническият университет през далечната 1994 година. Пари за наука винаги е нямало и затова имигрираха отлични инженери и IT специалисти,В БАН има събоманизирани дядковци с "тарикатски мустаци",които разглеждат PLAYBOY в лабораториите и се притесняват,да не би "Младите" да им седнат на мястото.

И нека приемем елементарното от капитализъма нека успяват кадърните

От какво ли ги е страх "кристално неопетнените"

Браво КДС-арино! Най после и ти се усети, че бандата на бутафорното бб и тази на станишев са един дол дренки. А и от една партия произлизат.

Учените както винаги са наивни, така и не разбраха, че едно обаждане до /.../, довежда до непредвидими последствия за здравето, обикновено на отсрещния абонат. Е, надявам се, че след тези СМС-и нема да се стигне чак до там.

Министър Игнатов е боклук и престъпник.

тоя протест е "Крадецът вика -дръжте крадеца". Той и Кошлуков го показа. Един от организаторите на протеста се провъзгласи вече за доцент макар никой от колегите му да не е разбрал как е станало това. Нищо ново под слънцето!

Никой не се е самопровъзгласявал за доцент! Това го правят някои други, понеже ги тресат комплекси за малоценност. Айде без ченгеджийски манипулации! Вижте истинските проблеми, не клепайте хората, които ги вадят наяве!

Дянков с този глас е само за мюезин.

Toва министерство е починало преди 10-15 години вие сега се сетихте да им направите погребение - по-добре късно де, носете там ковчези, палете свещи, яжте жито....

И при вас е един БАРДАК-крадене и завист.Това съчетание е взривоопасно.Изкарайте всички кирливи ризи,за да станете о,кей.А тоя Игнатов...Много е слаб,горкият.

Уважаеми учени, как не се сетихте досега - като сте толкова учени, да вземе някой от вас да напише едно книжле "Винету", а не разните му там дисертации и научни публикации - така всички ще ви разберат и ще видят, че има полза от вас.

са да вземат на Тиквата да му изпратят и SMS-си да си даде оставката, няма да е зле.

Какво искат тези - да ходят да гледат животни на село, нали на Европа и трябва агнешко месо. Или да садят, копат и гледат картофи, вместо да ходят на Плод-зеленчук. Жалко за България, до там я докара Народната милиция.

БОКЛУКОООО СМЪРДЕЛ,става дума за сегашните управляващи,не за минали

Пример си за некадърник, на когото все му пречат я комунисти, я ДС, я прогнозата за времето, я професори ... ставаш досаден, скрий се някъде!

Уважаеми учени глави, вашите желания влизат в конфликт с плана за развитие и разцвет на нашата държава, които акцентира главно на производството на сервитьори и проститутки. Не зная как я мислите тази работа, но скоро ще сме първите в света с учени сервитьори и учени проститутки (досега бяхме с такива , завършили свободните университети , но те не се броят за вишисти даже). Пробно са поканени постоянен контингент американски войници за да се тестват ноите услуги. За записване - в офиса на ГЕРБ по райони.

Какво се учудвате? Б.Борисов, С. Игнатов, С. Дянков и останалите от това правителство са гробокопачите на науката в България.

най-умните от хора в държавата не могат да се издържат и искат непрекъснато пари. ако някой видеше полза от тях, нямаше ли да ги наеме. ако няма толкова умни, нуждаещи се от учени, самите учени да си теглят кредит, да направят нещо нужно и да го продадат после скъпо и прескъпо, а не да скимтят и държавата да се хчуди как да ни смъкне още една кожа, за се фукаме, че имаме "учени".

Те учените в случая не хленчат за още пари, а единствено протестират срещу начина, по който са раздадени заделените. Някаква коментари за тези, които все пак получават пари?

Кой е Сергей Игнатов? Отишъл със стипендия да учи икономика в СССР, а се връща "египтолог"? Той с десни разбирания, а баща му в репресивния апарат на БКП(Видин). Уж професор, а по-известен като боксьор с две книжки по 100 страници с картинките. Юноша на БКП, кандидат на президент на ВМРО(крадци) и министър в кабинета на Бойко Слънцето. Бивш ректор в НБУ(АОНСУ), където работят още брат му(алкохолик) и братовчедка му(известна университетска кифла). Е докога все такива ще си ги избираш НАРОДЕ????

Ле ле каква злоба от комунистите ли се пръкна бе нещастник.Само едно си повтаряй блаженни са вярващите.Съсела може само да мечтае да е на власт.Аре у лево.

Я виж ЦВ-то на министаро да видим кой е комуниста?

Аз не съм се пръкнал от комунистите, а съм ограбен от тях - "борците против фашизма и капитализма /национализация/. Болшинството от сегашните "бизнесмени" милионери и милиардери са БОРЦИТЕ ИЛИ ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА. Явно Вие сте комунист щом поддържате правителство и парламент пълни с почти 80 % бивши комунисти.

Не разбрахте ли най-после, че всичко вече се е превърнало в бизнес (в отрц. му конотация като понятие) - медицина, образование, наука?! Стигнало се дотам (но хората не си дават с/ка за това), че истински щастливци - и на които може да се завижда, са онези, които имат почтени професии и си изкарват по почтен начин хляба и без да са принудени да принасят в жертва на материалното личното си достойнство и самоуважение. А това вече са малцина...Ето, това е най-явният белег за това в какви времена живеем и защо Св. Писание много точно е предсказало всичко, което се случва в момента по света!

Изключенията доказват правилото (римска поговорка!

"Професорите" с преписани трудове, както и "Калинките" с фалшиви дипломи, се въдят най-вече около вашите кръгове, така че си задавай тролските въпроси във вашата централа.

Когато счетоводителка в БАН открадна 400 х. веднага я уволниха и я предадоха на прокуратурата. Когато Рангел Гюров и Христо Петров крадат 14 млн. лева, министър Игнатов се прави на сляп, а вие се чудите как да отклоните вниманието от протеста.

ще ви смажемеееееее ,долни мутро-милиционерски отрепки отк герб ..-.. на бас се хващам ,че вие сте бита карта и отивате при ндсв ....

Да живее ГЕРБ!!!

ВИЕ СТЕ БИТА КАРТА ... АРЕ НА БАС ... ПОВЕЧЕ ОТ 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОИДАНЕ ВИ ПОНАСЯ- ОСТАНАХТЕ САМО РОДНИНИТЕ НА ГЕРБ И ОБЛАЖИЛИТЕ СЕ ОТ ХРАНИЛКАТАЕ НА ГЕРБ И НЯКОЛКО ИДИОТА ,КОИТО СТЕ ПОД 5 ПРОЦЕНТА ... ЩЕ ВИ РАЗМАЖЕМ ... КАЗАХМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Ми да живее бе, що не! Само да не се бъркат в нашия живот и да спрат да крадат парите на данъкоплатците, лъжейки всички наоколо, че ги дават за наука, например. Или кой знае още колко крадат през детските градини, залите, стадионите, театрите, Лувъра, София Тех Парк-а, магистралите. Можем само да гадаем.

доган и серГЕЯ са в небитието, А мангала костов няма са влезе в парламента, така , че те очакват още 4г. джавкане.

истината,ако Вие сте от протестиращите учени,тежко на България.

Реалната продукция на протестиращите е много по-голяма от фирмите на Рангел Гюров, които прибраха парите на фонда. Просто фирмите са регистрирани в деня на конкурса и нямат никаква продукция. Така че, и минималната продукция на протестиращите е повече от нулевата на подставените фирми.

Борисоооов, обърни внимание на учените, опитайте се да решите проблемите им, доколкото може, опитайте се да задържите малкото останали учени в България

Браво на учените. Правете тиквеник, не война.

Първо 150 комунистически нахлебници, научени нищо да не работят и да получават държавни пари, не са стотици - ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ С ИНФОРМАЦИЯТА И КЪДЕ ГИ ВИДЯХТЕ СТОТИЦИТЕ...?!?!?! Аз случайно бях там и нямаше повече от 50 човека, 90 % от тях видими лумпени платени от "Позитано" 20, от партията мафия - Българската СПИН партия/БСП на СерГей-еврокретена... Все единеи и същи "стачкуващи" мутри...

Какво е това - министрите били на изнесено съвместно заседание в Гърция? Още има ли пари в тая държава, тия да се разхождат напред-назад? Значи добавки за пенсионерите няма, обаче пари има да се разхождаме до Гърция на заседания. Браво!!! Очевидно икономии трябва да прави само народа, но не и управниците. Срам!!!

мисля, че няма учени със съвест, които да не подкрепят протеста и да не са отвратени от упралението на това министерство което за три години сътвори повече скандали от положителни резултати. Аз съм против ВАК, но даването на професорски титли на разни връзкари и добре настанили си задниците по отговорни места "учени" говори за ниски критерии в науката у нас.

Нищо не става от държава , в която бюджетът на полицаите е над 1 милиард, а БАН трябва да се радват на някъде около 58 милиона.

А на колко се радва един ВУЗ със студенти равни на 1/6 от щата на МВР?

Е, все пак студентите не са на заплата в университетите - да бъдем реалисти.

Без наука - няма държава! Чалгата, заля България,най-древната и културна страна в Европа!

Така е.След като водещи станаха чалга певци и Слави.След като гласят и Панайот за телевизионер.А пък и телевизиите мълчат за раздадените субсидии които не са попаднали в точните ръце.Ще спомена само Димитър Цонев.

Сит търбух, за наука глух.

Ей заради такива "многознайковци" като теб сме на това дередже! Кога си бил в БАН, кога си видял навсякъде рабфаковци, аонсувци, ДС-ари и др. А бели мишки сънуваш ли??? Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

Не му се сърдете на KGBто - той толкова си може, а и му е платено предварително и трябва да си го отработи. Сигурен съм, че дори не е стъпвал в БАН.

Кви са тия пишман учени? Тунеядци, мързели и тъпаци. Искат пари за да пият кафета и да плющят карти

само ракия,сръбско и кромид...Мунчо,от такива като теб сме най-бедната държава в ЕС,с простаци никой не иска да има нищо общо

Каква е връзката между безобразията на Игнатов и ко, и това което си написал? Ти въобще имаш ли акъл да схванеш каква е причината за протеста на хората, защо тези хора са застанали пред обществото?

BGK, защо си губиш времето да отговаряш на явни глупаци?

Гледайте филма Двойника с Тодор Колев. Това са нашите част от учени и днес. Академиците стоят на работа до смъртта си и пречат на младите.

Ако ти наричаш един художествен филм "факт", нямаш никакво право да коментираш науката.

Каквато комедия гледаме и днес.

не е верно. Старите академици с какво пречат - нали трябва някой да обучава младите, или те си въобразяват, че всичко могат и всичко знаят. Като станат стари учени ще разберат колко самонадеяни са били. Но наивността е присъща на младостта - простено им е.

"Академиците стоят на работа до смъртта си и пречат на младите." Mоже би имаш напредвид Черната Златка и Тризначките?!

Цветан Цветанов да си ходи. Неможе да обижда всички млади специалисти,България не е страна с народ от претъпници.ю тези които останаха в Родината не трябва да страдат поради това ,че не са имигрирали за Щатите,като много от колегите и приятелите си. Цветанов създаде жандармерийски части и накара милиони млади хора да съжеляват за мига,че са пропуснали да имигрират! ДОЛУ ЦВЕТАНОВ,ДОЛУ "1984" На Оруел,книгата която Цветанов направи реалност в България!

Май пак ти се е приискало да се движиш с мутренски екскорт от 10 джипа.

И не само той брато, а цялата управляваща пасмина! Но така или иначе, СКОРО ще видим КРАЯТ на МАТРИЦАТА в този и вид! И трябва да направим всичко възможно, да сме тук до краят на играта!

Без коментар.

Каква е реалната продукция от тези "учени". В България са защитени хиляди и хиляди дисертации без това да доведе до прелом в науката. 90% от тези "учени" са само преподаватели във ВУЗовете.

Доста от учените преподават, защото нямат субсидии да движат научните си проекти. Няма нормален учен, който да не иска да се занимава с изследвания, вместо с преподаване.

Много от тези хора защитили дисертации, са се реализирали успешно в чужбина. У нас опциите са или да мизерстват (това могат да го потвърдят много имигрирали наши учени) или да си изкарват хляба работейки нещо друго. Сега вече е ясно, че дори да има пари за наука, те пак се разпределят по баджанашки. Прави са да протестират!

каква е реалната полза от теб? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

все пак повече от "продукцията" на недоносчето Вдянков....

Алоооо, я ходи да си пасеш кравите!

Е, ползата едва ли може да се измери с кило картофи или две кори яйца. А от твоята дейност каква е ползата? И защо задаваш въпроси извън интелектуалните ти способности.

Дурак!!!!

Не мога да повярвам, че чета отрицателни коментари за протеста, дори обиди по отношение на младите учени в страната. Не случайно сме толкова бедна и незначителна нация, при толкова прост народ няма как да е другояче. И наистина е вярно, че само да надигне някой глава от казана, веднага няколко ръце го сграбчват и връщат обратно. А в случая става въпрос за толкова фрапантно присвояване на нашите пари. Тези млади хора се борят за всички нас, не само за собствените си проекти.

Любезни, ами както и в науката, тук се плаща за глупости! На младежката ИМ организация, бяха издърпани ушите и днес всеки кандидат член има норма - мин. 10 тъпи поста, а членовете по 30! Стараят се децата, ама толкова могат!

Здравейте KGB псевдонима ви отговаря на коментарите ви. Протестът е сега защото сега излезнаха скандалните резултати от класирането. Това и на децата е ясно. Колкото до агенти на ДС Гюров е такъв, и псевдоучен на всичкото отгоре. Протеста започна наистина спонанно. Няма как на човек който му е мила родната наука да гледа безучастно как псевдонауката процъвтява. А срещу Гюров се е протестирало от самото му назначение. А за манипулираното предаване на Кошлуков зная просто зашото понавам учените които омаскари, които нямат спечелен проект от ФНИ камо ли да са злоупотребявали с научни средства.

Не господа. Направете помен за България.

А не е ли по добре, помен на ГЕРБ!

Ето какви са фактите, изнесени още преди седмици в медиите: Сред спечелилите тлъсто финансиране за "научни" проекти тази година са: фондация на Васил Божков, фирми на Златко Баретата, Вилхелм Краус, Петко Симеонов, на бабички и дядовци на 80 години, на родственици на депутати и зам.-министри от ГЕРБ, на доказани агенти на ДС, лични адютанти на Гюров, очевидни "научни" недоразумения от НБУ, от библиотекарската "Сорбона" и какви ли не още... Срещу това протестират младите, защото им писна да живеят в кочината на комуноолигарсите и мутроченгетата!!!

Дори и мислещият клептоман, превърнал се в клептократ може да ограбва без да среща съпротива само неграмотни люде.Образованите той счита за врагове и прави всичко необходимо да бъдат смачкани и принудени да емигрират.

Ed Hunter

Какви учени бе? Тези льохмани по цял ден нищо не правят и затова им плащат. Къде го има това? Благодарение на меката китка Борисов тези търтеи съществуват все още. Ако Дянков имаше пълната власт тези мишоци щяха да са уволнени досега, малка държава като България не може да прави наука, защото няма пари. А пари няма защото КОМУНДЕТАТА ги изядоха и ни оставиха една опоскана държавица, която ние сега градим! БАН е паразит и трябва да бъде закрит, Бойко бъди мъж и се довери на Симо, той знае какво прави!

Когато защитаваш някоя кауза (във вашия случай - правителството на Борисов) е добре да вложиш и малко мисъл. Този протест няма политическа насоченост. Това е протест на учени (което е доста удивително като факт, защото по принцип тези среди обикновено не са политически активни) срещу даването на малкото субсидии за съмнителни проекти псевдонаука. Това няма нищо общо с ГЕРБ или БСП, а отразява фактът, че в България най-отгоре изплува пяната и тя има думата в управлението и получаването на средства където и да е. В доста области това не е чак такъв проблем, но в науката, която по правило е консервативна, базирана на професионална йерархия и на много писани и неписани правила, създавани хиляди години, появата на хора, които мислят, че светът започва с тях, и че всяка шашма може да мине, е голям проблем. Така се затрива стойностната наука, а и учените, които се създават (или по точно казано самосъздават) много години. Ако от ГЕРБ имат поне малко мозък ще подкрепят този протест.

За коя наука говориш, драги! За марксизма-ленинизма, диалектическия материализъм, дарвинизма и в този дух! Не защитавам никого, но пристанете да сеете заблуди и невежество с тази материалистична наука, която в крайна с/ка служи да скрива истинската същност на нещата и битието, а вие (съзнателно и несъзнателно) ставате проводници и утвърдители на това невежество. Няма за кога повече да си хвърляме прах в очите и да мислиме, чуе това ще продължава! Казано е какво ще стане в Новия Завет на Св. Библия!- искате или не искате това...

Знам, че кретенизма НЯМА ГРАНИЦИ, ама твоят ще надхвърли и БЕЗГРАНИЧНОСТТА!

ей,памперс...това IQ от коя видеоигра ти е,че като ти гледам правописа а и правоговора май имаш само 4-ти клас

А бе див х..., щом като твоите комундета са опоскали държавата, ТВОЯТ Борисов защо се нае да управлява държавата. Ами нали ако не беше Тройната коалиция, с кого Правителството щеше да се оправдава за неуспехите си. Може би с 5 вековното турско робство или с Червената армия?

Хахаха, поредния кавал на Боко, абе как му стига времето и к.ра на тоя да ви оправя всичките? А, сори, забравих, той нашия нали е Супермен...

Не Ви познавам, за което не съжалявам. Но глупостта ви е фрапираща и следва да се замислите. С основание протестират младите учени. Обидно е да виждаш, как под фалшивата форма на конкурс се разпределят пари за батко и братко. И вместо всички да ги подкрепим, то ние си играем на словоблудстване. С такива управляващи, всички сме маскари.

Не Ви познавам, за което не съжалявам. Но глупостта ви е фрапираща и следва да се замислите. С основание протестират младите учени. Обидно е да виждаш, как под фалшивата форма на конкурс се разпределят пари за батко и братко. И вместо всички да ги подкрепим, то ние си играем на словоблудстване. С такива управляващи, всички сме маскари.

Тази година почитаме смъртта на Министерството на образованието, догодина на ГЕРБ! На опечалените - моите съболезнования!

Учени? Ми, то щом и трактори стават доценти...

... и тикви и футболисти на годината са доценти.

"другарите" в похода за нови кражби добиват все по-екзотичен вид!Въпросът очевидно не им се урежда-народът си е казал думата!Няма някакви псевдоучени да ни избират правителството-това си е наша работа!