Горещото лято свършва през 2012-а

Аномалиите в климата накараха учените от БАН да търсят обяснение на катаклизмите.

Обратно в новината

Коментари - Горещото лято свършва през 2012-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато цъфнат теменугите и грейне синьото небе е-и им ма----та на другите и гледай ти да си добре.Как ви звучи.Това е от преди 1959г Така става ли ви по горещо или по студено

Абе подготвят тълпата за нещо, ама ще поживеем, ще видим... Иначе немой да се плашите, нема страшно - студ или жега, изберете сами, пуснете си климатика !

ох ние пухкавите по-трудно понасяме горещините

Станала е малка грешка - . ледниковия период започвал 3012. Учения бил махмурлия, разсеял се и объркал десетичната точка.

Хубавото на тези предсказания за глобално затопляне или глобално застудяване е, че нито една няма никакви, ама никакви основания да се сбъдне! Особено прогнозата от БАН!

щом само питаш, само да ти кажа....т.нар.от теб тунеядци от Рожен поназнайват доста повечко от теб с ограничените ти явно мозъчни клетки, съжалявам те ,ако достата ти познати от бАН са оставили такива впечатления у теб, ама ако ти се въздържаш от такъв тъп коментар като този от теб, би било по-добре за теб...що? да не би да си мислиш, че трябва да ти дават на тебе личен отчет за своята интелектуална дейност хората от споменатия Рожен.,...леле много лош генетичен материал, като те слушам, както беше казал наш съвременник, едва ли си го чувал, ти чуваш само собствения си глас, нещастник....

а какво работите вие и каква е ползата от вашата работа

голям кефф , мразя жегите :)

То зърното е достатъчно и качествено, ама цената на леба ке се дига ... Много лайте вий учените, много лайте. Особено в България - дето наука нема! Ако има какво е направила? За кого?

А извънземните кога трябваше да пристигнат, че съм забравил?

Ще караме две години мотопеди, а после - джетове :-)

БАН трябва да се затвори или най-малкото да бъдат уволнени всички изкуфели старци, които "работят" там. Преди време бяха говорили с извънземни, сега 2012г. щял да започне ледников период. Това има ли нужда от коментар?

Ще започне харченето на луди пари за борба със глобалното застудяване. Защото има хора, които не могат да работят, но много могат да се борят. И конференции с делегати от цял свят (такава имаше наскоро), които с пътуването си със самолети замърсяват атмосферата колкото един наш завод за няколко месеца работа.

"Защото има хора, които не могат да работят, но много могат да се борят." Поздравявам те за тази реплика - много ми хареса и много точно отразява манталитета на голяма част от хората;о)) Уви! - за приказки и за "каузи " дал Господ хора, за работа - няма!

Според заглавието излиза че лятото което е започнало сега ще свърши 2012? и няма да има зима до тогава? :P

Тамън повече време ще караме ски. Ура!

глобално затопляне, глобално застудяване... а майка му стара! Да решават накрая от кво ще се мре, че ми писна

Да питат извънземните какво чакат. Нали имат директна линия за общуване

сега топлофикация ще намаже :)

за сдуд не знам ама за горещини пише и библята.ако сме живи ще видеме дали парите за които се избивате днеска ще ви спасят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

съгласна съм на 1000% с шопа, имам лични наблюдения за "работата" в БАН и съм отвратена!

А вие как мислите се открива нещо ново!? Аз съм чел, че поне 5000 години такива като вас са копали с мотиката докато не се е появил един дето е измислил механизацията... На 100 в БАН един да създава нещо ново пак стига и аз съм убеден, че дори са повече от един, но като дойде ред да използваме постиженията им ... Това което искам да кажа, е че не БАН, а друг е виновен за лошото състояние на икономиката ни и оттам нашето.

Мен това ме устройва- и без това мразя жегите и пека. Надявам се да са познали!

Леле, колеги-коментиращи! Преди 3-4 години от собствено любопитство правих проучване за причините за глобалното затопляне, четох публикации на западни учени - и те твърдят същото като нашия от БАН. Почетете малко преди да се изказвате без аргументи. То да плюе всеки може...

тея за утре не знаят какво ще е времето,камо ли след 2 г.

И къде отиде глобалното затопляне за борбата с което се харчеха луди пари?! Сега Гор ще върне ли нобеловата си награда или това си беше част от плана за източване на банките в развитите страни?

много филми гледат всички.... че и малоумни филми!

Някой май не си е пил хапчетата!

От всичко ми стана ясно едно.През 2012 много неща ще свършат...Дали изобщо ще остане някой..

Абе вие хубаво ги облюхте БАН ама гледам, че и NASA казват нещо подобно: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2009/29may_noaaprediction/

То 2012 и слуденото лято ще свърши, и умереното. Изобщо всичко свършва според календара на Маите. И аз ще свърша ако ми падне мацето от снимката. А бе тоя псевдоучен май много филми гледа и по тях прави заключения.

Хаха,ще свършиш зад решетките или пребит от баща и...Мацето е дете.А и Борис Комитов надали си тъпче главата с тъпите филми,с които е натъпкана твоята.

Чшшш, ЕЙ ! това е детенце на снимката бе ! Как така ще свършиш ?!?

изглежда не батс а педо(фил) трябва да ти е ника. 'мацето от снимката' е дете. ти си напълно ненормален.

Преди повече от около 40 години,когато излизаше едно интересно сп.Космос, съм чела прогнозите на учените точно за тези години.Да,наистина навлизаме в ледников период.И там съм прочела,че всеки ледников период е предшестван от голямо затопляне и катаклизми.Както се и случва!......

Тоя май и той е говорил с извънземните както някои негови колеги.. Ееей голяма работа е тва БАН!

прав си хаха многго си прав

То май всичко ще свърши през 2012г.:)

предлагам да свършим заедно

няма полза от метерологията на бан време е да ги закриват. спокойно може да се позват наблюденията и прогнозите на летища и военни

Никъде из статията не видех обяснение - само празни приказки

Значи Латинска Америка става Сибир, а Русия става Сахара!

Е те тоя си е бал веко. Аферим.

Това изказване само доказва че в БАН са изкукали старци.Веднъж говорят за глобално затопляне,после за глобално застудяване.Нищо различно няма.И преди е имало топли дни през лятото и студени дни през зимата.Това си е нещо нормално.

само глупости и са това им плащат пари . като дремат по маси и столове сигурно тия дивотии сануват .зел свет говори са сатопляне и че леднизите се стопили тоя требва да е бил пиян като ги е писал тия глупости . и не сланзето... а сащото в надпреварата са пари света унистожи семята- иссече дарвета , самарси морета и океани расвали екоклимата навсекаде и унищоява не бих касала даже и полека лека ами вече стремеглаво всичко живо що диша . са саяление *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И на тия прогнозите са като на Симеон Дянков

Сигурно извънземните са им го казали нали си говорят с тях

Не жегите, а торфа е проблема в Русия. При температура над 35 градуса торфа се самазапалва без выншна намеса. А там торф има навсякъде, за разлика от останалите страни.

е, какво стана с глобалното затопляне???!!! и учените ни - като юрналистите ни генерират всеввзможни противоречачти си тези и теории - само и само да има за какво да пичат и да докаят колко са им безплодни напвните им. и това ако е наука...

Това не бяга ли онези БАНанджии които си разговаряха с извънземните (като забравяха да си пия хапчетата) !?!?!

Всички световни специалисти говорят за глобално затопляне, само нашите пенсионери от БАН виждат някакъв ледников период???

Тия видяха, че никому не са нужни и само харчат по 10 хил евро на ДЕН за прогнозата си и сега се напъват да се изкарат полезни. Ха, нахалници!

Супер, от кога чакам тази промяна...Жегите не ми понасят и с годините става все по- зле. Напоследък се чувствам като негър, ставам и все по- мързелив от жегата, а като се има предвид, че се очаква да работя до 67 новината е много добра! Даже прекрасна!

Много малко им спряха парите, това трябва на 100% да стане. БАН са шайка крадливи комунисти, който само цицат пари без нищичко да правят. Всички истински учени твърдят че се затопля планетата жестоко, само наще "мозъци" не ще има ледников период и то на фона на огромното количество парникови газове....

Кои са бре пре-уважаеми пре-еБАН тези всички "истински" учени. Ти ли ги сертифицира за истински или за учени!? Сега два въпроса - Какъв точно процент от атмосферата са т.н. "парникови газове" и с колко точно е увеличението им? Който отговори печели малка ледникова епоха. Втори въпрос - Дали пък като стане студено и земята се заледи, не намалява в пъти общия брой на растенията и вследствие на това няма кой да преработва CO2 и той се увеличава? За отговора на този въпрос може би се полага Нобелова награда, но не зависи от мен и предполагам от еБАН.

Хак ви е, като закривате Метеорологичния Институт към БАН ! Ако не му бяхте орязали бюджета, сега щяхте да четете колко прохлрадно и свежо ще стане още от есента....... Друг път внимавайте кое как разпределяте, за да не ви прогнозират сибирски студ, катаклизми, клизми или направо апокалипсис!! Айде, и умната.

Дотам ли я докараха вече нашенската група съветски учЕни в усилията си да захлебят нещичко, до излагацията поръчково да агитират на псевдонаучна основа за реанимиране на фалиралите топлофикации! Срам и резил!

Нда... свършва през 2012 година, най-вероятно с пенсионирането на некадърника, който е измислил това. Само дето природата не ще и да знае кой умник го предрича.

Когато има някаква актуална тема, винаги се намират разни граждани, които да получат петте си минутки слава. Тази тема сега е жегата и уважаваните учЕни доволно потриват ръце, че са попаднали в светлината на прожекторите. Ако сега беше минус 20-градусова зима, веднага щеше да излезе някой и да каже, че в следващите десетилетия ни чака адска жега. Лесно е. В бедна държава прогнозираш рог на изобилието, в богата- пророкуваш наближаваща мизерия, в Саудитска Арабия говориш, че петролът свършва, а в Албания- че 2012 албанският реотан ще изгори. Общият ни живот се случва в медиите и всеки се натиска да го забележат. Чудно ми е как Сашка Васева не излезе по телевизията с твърдението, че фишът с милиония джакпот е неин, но извънземни са й подшушнали да не взема парите.