Местан: Възродителният процес – в учебниците по история

Събитията от възродителния процес трябва да намерят заслужено място в учебниците по история, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Обратно в новината

Коментари - Местан: Възродителният процес – в учебниците по история | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успях да прочета коментарът на Мира. В него тя предлага факти, че в Кържали властите от ДПС са отказали да дадът име Дельо Войвода защото го намерили за хайдук?! Никой от партиите не посмял да реагира на това престъпление и гавра с паметта на Дельо Войвода. Кое точно е нетолерантното? И кое е толерантното в постинга на идиота по-долу, осмиващ Дельо Войвода и заплашащ днешните българи със смърт? ОТГОВОРЕТЕ.

Да си разбрал! Не си губя времето да обяснявам на платени драскачи по форумите!

ЩЕ ТАЧИТЕ ЗЕМЯТА И НАРОДА НА ДЕЛЬО ВОЙВОДА. НА КОЛЕНЕ ПРЕД ДЕЛЬО ВОЙВОДА! Дельо хайдутин е роден в Беловидово (днешен Златоград). Действа с чета в Централни Родопи. НАЙ-ИЗВЕСТЕН С НАСИЛСТВЕНОТО ИСЛЯМИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ. През 1720 година е начело на обединените хайдушки дружини, които нападат село Райково (днешен квартал на Смолян), за да отмъстят за убийството на 200 райковчани, ОТКАЗАЛИ да приемат исляма. Подвизите на Дельо са увековечени в много народни песни, предания и легенди. В Златоградския край за него се пее прочутата песен Излел е Дельо хайдутин, изпълнена от редица изпълнители като Валя Балканска и Феим Джигов, записана на златен диск и изпратена в космоса.

Как от точно тези пишман политици, не се чу за едно ОБЩО мероприятие и българи и турци ЗАЕДНО да сложат цветя и на двете места на жертвите! ЗАЩО? Или заедно да се отпразнува някакъв светъл ден. Заедно да се засадят дръвчета, заедно да се помогне и на българи и на турци в беда от наводненията. А това заедно идва от добри хора от народа. ДПС РАЗДЕЛЯ и затова не ги приемам.

Още няколко реда, в следващия постинг, отправени към едно мекере, Oshte po-ochuden, пишещо:а вие ганиовци грозни освен чалгата и свинщината какво сте открили,да бе ,мария,десислава,ивана,анелия и др. там пена,гана,мана и тем подобни са все тüркини и циганки,нали бе цървул балгарски.....имате там две стихотворения и една песен на кръст и се пишете за големи творци

Песни, които българките и българите са пели, оплакващи участа си по време на турското робство и възпяващи хайдутите си, така както са документирани от тогава: над 400, събрани в сборника на братя Миладинови, които гинат в турския зандан; около 500 песни, пяти в градовете и селцата около Стара планина и Средна гора; около 350 от Странджанския край, и около 300 в северна България.

Делю Хайдутин в космоса..... повече няма какво да коментирам - българска песен изпята от ....помакиня ....айде млъкни вече троле

хахаха личи си, че си силно комплексиран от оскъдно малкото интелектуални постижения на сънародниците ти. Затова и сипеш обиди, защото нямаш логични аргументи!

въпроса ми защо не си кажете това което вие на сърцето? а то е: -няма да се спрете с едно или две права -не признавате бг държавата като такава -за вас тази територия е турска и никога не е била българска това е ИСТИНАТА няма какво да ни замаява местан с евроатлантически ценостти и дрън дрън

НЕ БЪРКАЙ, това какво иска ДПС, с това какво иска българският редови гражданин с турско самосъзнание в България. НА ДПС му трябват точно такива като теб, да им се хванат на лъжите.

Няма как да не ги свързва, при положение че тези хора гласуват като коне с капаци за ДПС.

тия платени от незнам си кой протурски ефендита Местан и Пърдан трябва да искат Турция да им се извини на тях ,че е ислямизирала насилствено предците им ,а не България да им се извинява,задето ги е оставила живи тези предатели ....

От Батак съм чичо, знаеш ли Батак? ... Та в един и същи урок ли ще се изучават Баташкото клане и възродителният процес?

Местан говори в Барутин където хората се били бунтували срещу "възродителния" процес, което вероятно е така. Без да насаждаме омраза обаче, в Уикипедия има следното: From the middle of the 17th to the beginning of the 19th century the majority of the inhabitants of the village have been with Turkish origins. During the April Uprising Ahmed aga Barutinliata leads a campaign against Batak from this village, т.е. те са башибозука, извършил клането в Батак! Освен това голяма част от българо-мохамеданите са приели исляма доброволно по икономически причини - да не са рая и да не плащат данъци

Аз приключвам с участието. По-долу са редове в отговор на пишман "историка" бризов или Исмаилов, за падането на Константинопол, чийто документи, според него, се пазели във Високата порта, доказващи, че народа на Константинопол ПРЕДПОЧЕЛ Османката държава пред своята си империя, според него. Но нещо тези документи не ги цитира. Доколкото ми е известно Високата порта няма навик да лъже с документи. Между другото, гърците и до ден днешен вярват и се молят за едно пророчество казано няколко години преди 1453г, което казва, че златният град ще падне под робство и ще им се върне отново 500 години след това. Имат си и песен за него, която пеят редовно в черквата и до днес. Тези с каскетите няма начин да не знаят. За редовите турски хора в България, вече казах, мир.

Според документът в Черквата Света София, в тогава Цариград: Първо кръстоносците нападат града, като атака на католиците срещу православните християни. Турция, тогава само държава, се възползва от това отслабване на Константинопол и го напада няколко пъти. Ето какво се случва на 'предпочелите, според бризов , през 1453 г. да приемат султана. Турците, в дадените им три дни, са изклали толкова много хора, че градът е облят в невиждани кървища. Подът на Църквата Света София е бил покрит с тела толкова високо, че когато султанът влиза в нея, конят му се изплашва и се изправя на задните си крака. Султан Мехмед, за да не падне, се подпира с едната си ръка на тавана. Ръката му била окървавена и оставя отпечатък на тавана, който е четири метра над пода. Този отпечатък стои и до ден днешен там.

Tе гърците нека да си вярват ник. не им пречи, но İSTANBUL заедно c AYA SOFYA, вечно ще си остане Tурска , Aмин.

До-Murat : Приятел,не се пише българия а България.

А рязането на български глави, които не са искали да приемат исляма, заграбването на моми за харемите, и на момченца за еничери, десетките данъци, включително оня, за търкането на зъбите, когато агите ядели българска храна, с хилядите зверства и безумства, които са вършели немалка част от турските нашественици в България, като как ще ги впишеш във възродителния процес, МестанОВ, като обезглавителен, нали, друго име няма, агенте на ДС. Но трябва да отговориш на своите съетници, какво си им сторил, като си ги заблуждава и подстрекавал да напуснат Родината си. А онзи, нагловатия caмoдoвoлнo нaхилeн новoбрaнeц КарадеянОВ, нека не се увлича по извратения ти ум, а да напъне своя, за да подобри живота на българското население, не само на турския етнос, който страда от ДПС-арската лидерска алчност и лъжи.

Нагли са гаджалите и това си е... Ама то и българчето като си е овчедушно и си мълчи, за какво агент Павел да не се пробва.

portal

Колкото македонците самакедонци, толкова и турците в БЪлгария са турци. И двете национални предталства - от Русия с любов...

Стига с този възродителен процес! Нали с активното участие на Доган беше извършен?

както казват възродителен е най-правилното нещо случило се в най-новата история на България.Наистина възродителен ,да се възроди българското заклано от фанатичните башибузуци .Точно същите като тези от идил,които обезглавяват .

Чия история бе , льольо ? Вие и за историята ли се борите - каква наглост? Ако сме народ с достойнство , вие отдавна щяхте да гледате България през крив макарон , а не да ми правите малоумни изявления и да поставяте ултиматуми.

Преди това отделен учебник по история, посветен изцяло на Руско-турската освободителна война от 1877-78 г.,с отделна глава за първия в световната история геноцид,извършен от редовната турска армия върху цивилното българско население

"Не!" на ДПС и на всички, които се отъждествяват по един или друг начин с престъпниците и предателите в ДПС! Живееш в България, в къщи и със семейството си си говори на какъвто език искаш, но официалният език в България е и ще бъде само българския! През 1878 тези, които са останали в пределите на България з защо са останали? На наследниците им, като не им оттърва, прав им път - на югоизток! Може би там ги чакат с разтворени ... обятия!?!

задължително историците и политиците трябва да осветят зверското деяние наречено "възродителен процес",което е една целенасочена и плнирана политика на българската дърява още преди комунизма,вземаща връх по време на зверския комунистически режим и продъляващ и до ден днешен.всъщност крaтката и ясна цел на т.нар "възродителен процес"е физическо и психическо унищояване на турците в румелия,в частност българия,с цел заграбвае на техните земи и имоти,но това са хора родени в страната наречена българия и имащи право на съществуване със своята самоличност наи-малко колкото и така наречените българи.тези хора и до ден днешен не получиха нито компенсации,нито извинение,нито им бяха върнати земите,домовете и имотите

КО НЕ

В България няма расизъм поне Аз не съм видял и в моето обкръжения. Омраза към ДПС виждам навсякъде. Писна ми с тяхното виене. Такива са били времената толкова ли не може да го преглътнем всички. ВЪЗРОДИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ Е ИМАЛО ВЪВ ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ. Забележи ВъзродителНИ. Вие помаците не искате в учебниците да се пише за османското робство обаче искате да се пише за Възродителния процес. Все се правите на големи тарикати.

А като почне да се освети знаешли кои ще излязят на бял свят за сторилите това деяние те се знаят кои - агент сава и агент павел демек доган и местан има и много такива насре дружинката на ДпС демек ДС

Компенсациите ги прибра Доган - търсете ги от него!

Местан не беше ли агент Павел на бившата ДС.И не беше ли Член точно на групата "възродители"ходили от къща на къща да "убеждава"единоверците си доброволно да се преименуват?Или не е бил член,а най-обикновенна п...ка.

местанчо да каже нещо за гара Буново.Или гяурите може да ги колим,а преименуването е престъпление.Няма ли кой да го отпере на тоя брадат педал?Него и турците в БГ не го искат.може да "преде" пред цигани само.

Възродителен - друг път. Комунистическата партия по 'светлия' пример на светия синод от времето преди балканските войни , решава насила да определя самоличаността на хората. Релгийте са от същия извор като комунизма. Еврейски съчинения създаващи абсолютни лъжи и полуистини от които да се възползват упрваляващи касти. А агент Павел - Лютви Местан е типичен пример. Служител на ДС сега заедно с колегата си идиота Волен манипулират хората, показвайки факти , но много манипулативно представени. Те наздраве с ходжите си вдигат ,но иначе морал на помаците ще казва. Всичките са лъжци.

Аве началниците ми от ПФ видяха, че коментарите по статията са само около 500 и ми наредиха да ги спровоцирам на 1000, казаха я ги разбуди тия зевзеци че ла им измерим патриотизма. Сега вече са над 1000, отивам да ми платят.

Aз също отивам да си взема пая, да се срещнем някъде с теб , трябва да го полеем.

ИСМАИЛЕЕЕ

КЪДЕ Е ТОЗИ МИШОК ЦАЦАТА И НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!!?!КЪДЕ СА ПРЕХВАЛЕНИТЕ ПАТРИОТИ И ДЖИНКАТА СИДЕРЧО?!КАКТО Е ТРЪГНАЛО В МНОГО СКОРО ВРЕМЕ, ТЕЗИ ДВАМАТА ХУБАВЦИ ОТ СНИМКАТА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ С БЛАГОСЛОВИЯТА НА СОКОЛА И АНКАРА!ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА!НО НИЕ ГЯУРИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ СЪДБАТА !РОБИ СИ БЯХМЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ! СГАН ОТ ИДИОТИ И ЛЪЖЕ ПАТРИОТИ -МАФИОТИ!

Според БГ Конституцията в България НЕ трябва да има чуждоетнически партии!Няма нормален човек, който да не разбира, че ДПС е ТУРСКА партия в България,но като колонизирана от западните "приятели" и с натиск от провъзгласената за "приятел" и събрат!?! по НАТО Турция с пръкналите се продажни демоКРАДизатори във властта естествено с мощното крякане и зомбиране на продажните медии злополучната ни РОДИНА БЪЛГАРИЯ беше ИЗНУДЕНА да признае ОТКРОВЕНО ТУРСКАТА ДПС за нормална!!!?!?! българска???!?! партия.И вече четвърт век този ПОЛИТИЧЕСКИ ТУМОР разяжда българската държава,става все по-нагъл и ненаситен,работи откровено за затриването и потурчването на България!ДемоКРАДските политически ПРОДАЖНИ слуги на новите ни западни и турски!?! "приятели"открито или не толкова си другаруват с ДПС и така го подпомагат в НОВОТО ПОТУРЧВАНЕ.А за да бъде по-силен този ефект и за да са по-любими на западните и турските "приятятели" вкупом с медийната помия тази демоКРАДска пасмина вече десетки години плюе,съчинява злободневки,унижава и се стреми да заличи ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ АТАКА! Но БЪЛГАРИЯ съществува и ще я има докато има ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ и когато мнозинството българи се осъзнае, че за да я има България, ДПС трябва да бъде забранена, а в НС независимо от идеологическите убеждения ВСИЧКИ партии трябва да са БЪЛГАРСКИ и това да НЕ подлежи на съмнение!!!

Виждате ли как Исмаил - БРИЗ се покри. Според мен е ползвал тук и други имена. ТРОЛ.

Българските възрожденци-задължително в учебниците. "Възродителния процес" от 80-те , в никакъв случай.

Тогава и всичките атентати от турци/ Буново например/ да се упоменат в историята.

Изкуствено помпат Местанчо ! Той вече не е интересен за никого !В процедура на пенсиониране е !

За да може изродителния и унищожителния процес да се вихрят.

ДПС в затвора !

Местан, ти твориш престъпни глупости всеки ден! Не ни караи да намразваме още повече работливите турци, останали в България! Трябва да се премахне двойното гражданство за турците, напуснали България и живеещи сега в Турция! Трябва национална кампания да утвърди "БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО" -НАД ВСИЧКО! "Възродителният процес" е наложен като название от САЩ и Западна Европа за угода и подмазване на Турция- член на НАТО. НАПРЕД КЪМ РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ НАЗВАНИЕТО "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС"И НАТО! Последното: "вкарването" в антибългарска организация е на Народното събрание, за което са гласували по-малко от 50% от НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! НОВА КОНСТИТУЦИЯ - за БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО, не за многоетническият състав на населението /!/ И РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ИЗВАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХАЗАРТ НА ЧУЖДОПОКЛОННИ ПАРТИИ! ДЕКЛАРАЦИЯ от Народното събрание, че ние не можем, по исторически ограничения, да СМЕ против Русия и Украйна, в НЕПРЕМИСЛЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ САЩ РЕШЕНИЯ-НАКАЗАНИЯ!

Те не са Турция, а българи. След освобождението на България как си преставяш турци в страната. Това са помаци, които за съжаление от освобождението на България са гонени бити изнасилвани убивани. В един момент доста отдавна преди комунизма с разбрали политиците, че това малцинство може да се използва за гласуване и пропагандата си работи. Ето пример и с Македония и македонците как за един ден българин става македониец. В България за 100 години от помак ставаш турчин.

Пълно съгласие с предложението Ви, дано имаме достойни политически мъже и жени да го чуят и да преодолеят корупционни интереси.Едно не ме устройва че решенията и наказанията от САЩ и ЕС са НЕПРЕМИСЛЕНИ. Напротив, дълбоко премислени и пресметнати са да ни откъснат, отрежат изцяло от корените ни, да станем наистина дърво без корен, без надежда, без опора (убедихме се вече в благонамереността на Европа и САЩ нагъл колониализъм, ИЗЗЕХА ПРОИЗВОДСТВАТА НИ, РАЗРУШИХА ИКОНОМИКАТА НИ, ПОДХВЪРЛЯТ НИ НЯКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ И ПОДАЯНИЯ ОТ АМЕРИКА(?!) ЗА БЪЛГАРИЯ при унизителни бюрократични, социални и политически удловия за да не вижсаме и забравяме, че ни разграбват, изкупуват за стотинки. Сега ни СЪДЯТ, че не си продаваме земята - несравнимо изгодно за тях, защото получават в сравнение с нас космически доходи, а ще купуват българска земя за центове това е техният справедлив пазарен принцип. НО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА, ЧЕ НАШИТЕ ДОХОДИ НИ ПРАВЯТ АБСОЛЮТНО НЕРАВНОСТОЙНИ. КЪДЕ ИМ Е ПРОСЛОВУТАТА РАВНОПОСТАВЕНОСТ И РАВЕН СТАРТ НА долните НЕОКОЛОНИАЛИСТИ ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ И ПЪЛНО НЕЗАЧИТАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА КАК ТАКА ЩЕ СЪДЯТ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, КОЯТО Е СТОПАНИН И СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯТА СИ ТОВА Е ПОРОБВАНЕ!

Ако действително в България народът е заинтересован страната да се развива бързо и в съкратени срокове ускорено да се изравни с останалите европейски страни, то това е възможно единствено чрез самостоятелното управление на ДПС по блестящия пример на страната край Босфора, където се строи мащабно, ултрамодерни билдинги, трансконтинентални мостове и тунели, свръхскоростни влакове, съвременна медицина и ефективно социално осигуряване, пенсиониране далеч преди 60 и 55 години, достойни пенсии и заплати, успехи във всички отрасли на икономиката,образованието и изкуството, филми и сериали гледани по цял свят, нобелови лауреати, младо, жизнено, образовано, трудолюбиво и предприемчиво население - предпоставка за блестящото бъдеще на страната.

скрий се гнусен трол

Исмаиле дръж си държавната позиция и внимавай какви ги приказваш. Току що ми показа какъв тъпанар си и че това което пишеш ти го пише някой друг а ти си ТРОЛ. Същия коментар беше написал преди месеци явно го имаш на копи пейст. Кой има така подготвени текствове? Ти ли ще отговаряш за нов възродителен процес или малтрериране на помашкото население? Ти ли?

Човек, ти четеш ли какво си написал? Я Исмаил-Бриз да поживее в Анадола.

Исмаил може и да е от младешката партия на ДПС няма да се учудя. Видимо интелигентен винаги се включва в теми за етническо напрежение и разпалва страстите. Че и използва едни и същи постове явно ги има запаметени на файл. Определено е ТРОЛ

Тоя рязания преди се представяше като History.Агитира ни да станем част от "Велика Турция". Той си мисли че като на него му харесва азиатщината, на всички трябва да им харесва.Или е провокатор и играе ролята на "термометър-следят реакцията на останалите.

Те му плащат. Видно е че е начетен и знае ама с този пост дето го пуска за втори път направо ме разби. Мисля че преди се пишеше и ТРАКТОЕ и ТР може и да бъркам трябва да ги разбираме по рано провукатори не трябва да се допускат защото вреди .

Ама виж как се покри бахти анонимника чак яд ме хвана. Стига с тез опорни точки.

Тръгвай още днес към проспериращата страна, която описваш! Само че аз често ходя там и виждам колко беднотия има, колко нещастни хорица продават боклуци, за да оцелеят, защото просията е забранена. Виждам тълпи от доста обрулени хора по улиците. И там като навсякъде има много богати и много повече бедни. Привлича ме многопластовата култура, натрупвана през вековете, но никога не бих живял там.

Истината е ,че всичките така наречени "турци " в България са безродници- това са потомци на българи ,които за да спасят мизерния си животец са приели исляма и са се отказали от българското си име,над поколенията им навеки ще тегне проклятие- да нямат род и родина- турците не ги бръснат за турци,българите също знаят долния им предателски ген- затова до десето коляно ще сте проклети ,защото предателството е в кръвта ви

Но в историята има повече примери за предателите българи, дузина българи предали Левски, застреляли Ботев. Може би помаците са приели исляма впоследствие, говорят на български, но останалите са си истински етнически турци, не говорещи български - потомци на могъщо имперско племе, а не на робско такова.

Истината боли- истината ,че сте безродници- затова ви се ще да се наричате турци- но истинските турци са си заминали в Турция ,за да бъдат избити ....тука са останали така наречените "помаци"

Е, като сте тръгнали с "историята", с такива исторически примери се слави всяка страна, примери бол. това е "горчивата правда" в глобален план. Ха по-добре мислете за туй що тоз с каскетя агресивно иска.

Има разлика в жестокостите, които са причинили на човечеството ислямистите, които в теракти и войни са унищожили стотици хиляди народ и християните които са подпалвачи на двете световни войни и са унищожили във войните, терактите, газовите камери и атомните бомбардировки стотици милиони народ - беззащитни жени и старци, невръстни деца.

Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюслмани.

Че кой го пита пък този шушумига, та се изказва по въпроса!? той може да съставя само програмите в училищата за имами! Ако зависи от него ще махне от програмите и падането под турско робство, Априлското въстание, Освободителната война! Може би след т. нар. възродителен процес ще включат в програмата и атентата срещу доган! смях на буци!!!

Трябва да има нов възродителен процес и този път всички мюсюлмани да бъдат изколени по най-бруталния начин.

да и ти ще си първото непослушно коледно прасе за колене

Бъкаш се

Интересно ми е агент Сава какво говори толкова за възродителния процес при положение, че той е един от основните участници в него... и иннициатори...

Опасната партия!

То да е само тя турска ,но и герберасти и реформатори са на същия хал.

Още няколко думи за жестокостта на завоевателите. Когато кръстоносците завладяват Константинопол през 1204 година, ограбват, избиват половината народ, насилват и жестоко опустошават града до такава степен, че Вселенският Патриарх и гражданите при обсадата на Константинопол от турците през 1453 година още помнят и затова са предпочели да бъдат завладени от в пъти по хуманните и цивилизовани османци за да не преживеят отново кръстоносния кошмар. Всичко това е документирано и се пази в архивите на Високата порта.

Където е стъпил исляма, винаги донася смърт , разрушение и варварство. Нито един народ под ислямска власт не е прогресирал.

Dа затова сега се казваш Cашо и говориш на български, благодарение на Oсманската империя, а инак щеше да се казваш Xосе и щеше да говориш испански.

Абе Бризчо мамин Местанчов имало ли е арменски геноцид? въпрос 1. Иамло ли е Батак - 2. Имало ли е най-изваратено нещо като еничарство -3. За каква високо развита държава ми говориш бе турска подлого?

Бриз, не говори глупости. Държавната доктрина на Османската Империя е налагане на исляма в целия свят със всички средства и избиване на "неверниците". Тука няма нищо хуманно.

Ако е било така отдавна да сте били ислямизирани от девето коляно, имали са достатъчно време, сили и възможности.

Ето ти го ДОКУМЕНТЪТ от високата порта, пази се и до ден днешен в Черквата Света София. Въпросът с кръстоносците е въпрос на нападение от страна на католиците над православните християни. Турция, тогава САМО държава, а не империя, се възползва от това отслабване на Константинопол и го напада няколко пъти. Ето какво се случва на 'ПРЕДПОЧЕЛИТЕ" през 1453 г. според историческите хроники: Турците, в дадените им три дни, СА ИЗКЛАЛИ толкова много хора, че градът е облят в невиждани кървища. Подът на Църквата Света София е бил покрит с тела ТОЛКОВА ВИСОКО, че когато султантъ влиза, конят му се изплашва и се изправя на задните си крака. Султан Мехмед, за да не падне, се подпира с едната си ръка НА ТАВАНА. Ръката му била окървавена и оставя отпечатък на ТАВАНА, КОЙТО Е ЧЕТИРИ МЕТРА НАД ПОДА. ТОЗИ ОТПЕЧАТЪК СТОИ И ДО ДЕН ДНЕШЕН.

Руските власти спират телевизията на кримските татари кога и бг политиците ще вземат пример

Абе,Муратчо,случайно да знаеш,че Доганя и Местаня са били агенти на тези,които ви изселиха? Поради що ги славиш тези "лидери"? Явно ти харесва да си феодален роб на агент Павел и на онова соколче в сараите.

Историята е пълна с примери в които силните и организирани страни завладяват по слабите и на по ниско стъпало на развитие страни. Така е с испанците завладели южна Америка, европейците завладели северна Америка, французите - Индокитай, англичаните Австралия и т.н. По същия начин и могъщата Османска империя завладява около 50 изостанали, недоразвити страни.

По това време там е имало САМО ПЛЕМЕНА с лъкове, СТРАНИ не е имало. И нито една от тези Европейски страни - ДНЕС- НЕ СЕ ГОРДЕЕ с това си минало.

Е нали имали в пъти по развита държавност, все бивши империи с европейска цивилизация пък взели та за кратко време повече от дузина страни паднали под чуждо владичество.

В Индокитай е имало развита култура, доста по-древна от френската. В делтата на Меконг са били построени големи градове по времето, когато предците на французите са били племена с лъкове.

Да не би да искаш да кажеш, че Византийската империя е била изостанала?

Остави, значи българите мислещи се за турци, а те помаци ги учат на друга история възхваляваща османската империя. Един го слушах как обясняваше как където минели българи трева не никнело. Османската империя разрушава най голямата църква в Европа намираща се в България. Османската империя слага плочки и прави баня в Константинополската църква Св. София, разрушава главата на свинкса и още много други глупости. Признавам силна империя силна армия, но са били много прости и за това се е разрушила империята.

милиционерите провели този процес и постле от палачи станали ръководители на движението и те в учебниците като наглеци исторически и феодали довели хорато до положението на безгласни роби в 21 век... леле колко сте уродливи, не ви ли е страх от Бог, чието име използвате ... другарю местан не те ли е срам от костите на невинните жертви

Задължително гласуване, тогава да се видим кой кой е, не феса маскиран с каскет да поставя условия публично!?!

Този ни тласка към гражданска война.

ДОБРЕ ЧЕ СЕ СЕТИ.

Просто реших по плюсовете да преброя колко българи действително виждат крайната цел на г-дата от ДПС,колега.