Коментари - Учебниците за всички деца от 1 до 12 клас стават безплатни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има праяка връзка между нискообразовани и бедни. С други думи, недоучени, зарязани от родителите си, без контрол. Само пиене и ядене. За това е добре, да има безплатно образование и учебници, за да е по-лесно за бедните да образоват децата си, иначе и децата им ще бъдат бедни като пораснат.

корупцията се задава..

12 клас . Станали по на 20 години и държаватс, т.е ние им плащаме учебници, които те не отварят. Ьори в чребогата Швеейцария не е задължително да се учи.. карст някакво професионално обучение и на 16 г работят

Ехаааааа, супер! Колко корупция виждам в поръчките не е истина!!! Супер! Така се прай! Учениците ще учат на халваджиски дневници....изтъркани и нарисувани, а ние ще си въртим корупцийката с обществените поръчки. И те така във всяко училище! АЗ ИМАМ 2 ДЕЦА, НО НЕ ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ ОТ ДАНЪЦИТЕ МИ УЧЕБНИЦИ! ИЗКАМ ДА СИ ГИ ПЛАЩАМ САМ! НАМАЛЕТЕ ДАНЪЦИТЕ НА ТЕЗИ С ДЕЦА ИЛИ ПОМОГНЕТЕ САМО НА ТОЗИ, КОЙТО ИМА НУЖДААААААА! Тотален популизъм!!!

Не са безплатни, не са безплатни. Все някой плаща. Ща са сетите.

Ае мекиците ПАК се завръщат....ужас!

Хартията не е ли вече ретро? Не е ли време за електронни учебници ?

БРАВО! Остава учениците ДА УЧАТ.

??!?!?! нещо се самозраждат с фотосинтеза ли ?

накарате по време на гласуване всеки сам да си пише името - егн-то и да се подпише - тогава ми говорете за поне някакво образование....

Защо аз, който нямам деца, да плащам с моите данъци "безплатното" образование на хората с деца? Не съм съгласен.

Давай ги на циганите тогава!

Не разбирам коментара ти. Какво общо имат циганите с това?

Ми направи си деца Аз как плащам всеки ден за всичко и за тъпите селяни които не се научиха едно добро утро без диалект да кажат

Ако си направя деца, ще плащам аз учебниците им от джоба си. Но не искам да плащам за хора, които първо се размножават без да мислят, а после питат кой ще храни децата им.

И да и не.... Задължително образование с закона трябва да са платени...за средно всеки да се опрая сам.

Никои не иска учебници писани от русофили ,пълни с руска пропаганда ,затова става безплатни да си бършеш задника с тях.

Поне за децата направете нещо Всяка година по 80 лв минимум още от септември За нас не ви пука ,но за децата поне направете нещо

И защо от 2024 г.? Тези, които завършват догодина, не хващат нищо?! Да не говорим, че точно този набор беше за първи път по новата програма и не можеше дори учебници втора употреба да си вземе!

Глупости. Набора (2003) , който беше за първи път по новата програма завърши миналата година

Това е особено добра новина за данъкоплатеца

С учебниците добре, ама с тетрадките какво ще правим?

ми с моливите и химикалките? а боичките?

Трябва да има два комплекта на ученик. Едните в къщи, за да учи. Другите в училище, за да не им се изкривяват гръбнаците от десеткилограмови раници.

Айде бе, егати лигльовците. Ние преди 20-25 години като ги мънехме раниците да не станахме гърбави. Разглезена работа. Отгоре на всичко има 3254 вида раници с колелца, например, дето не им се налага да ги мъкнат. Нали се сещаш, че тея учебници в даскало трябва да са прибрани някъде - например, всеко дете да си има шкафче(тим американските учелища) и нали се сещаш, че 90% от училищата нямат такива и колко пара ще отиде за това. Нищо им няма да вдигнат няколко учебника и тетрадки. Проблемът е в това какво пише в самите учебници, а не колко тежат...

По три най-добре - като го водите при баба му събота и неделя, да не ги мъкне.

ли ще Израждаме....

ОК, аз викам вече тотално да закрием МОН!!!! Е, няма начин да вземат по-малоумно решение, нали?!?!? Защо никога никой в тов нещо наречено МОН не мисли за децата ни?!?! Защо никой никога не мисли за това какво реално трябва да се направи за образованието ни?!?!!? Абсолютно неадекватно решение, господин министър доцент, професор, академик и не знам си още какъв Денков!!!!! С просто око се вижда какво искате да постигнете!!!!

Нещо добро се случи . За децата, за родителите, а и за обществото.

заразата с затъпяване на децата ни става безблатна но задължителна

Само да не стане като с отстъпката от горивата....

Умници.Кой ще ми отговори, защо моето дете нямаше безплатни учебници.Много излишни пари от данъци ли имаме, че се чудят за какво да ги харчат.

А не бяха ли безплатни? Спомням си, че като ученик просто трябваше да се явя в училищната библиотека, да представя ученическа карта и да си получа набор от учебници. Купувахме си само допълнителните работни тетрадки и помагала

Ти толкова далеч назад ли помниш, наборе? Преди 50 годин' ехеее, и какви училищни библиотеки имаше...

Имаше... и градски имаше. Бяха и пълни с книги....

Стават безплатни, ама друг път. От 2024та, а до тогава 4-5 парламента и още толкова правителства, Кое от кое по популистки. Като нищо, след 2-3 парламента ще решат и киселото мляко и леба да са безплатни. Що пък не ?! И тахан халвата

както си тръгнал и бирата да е безплатна

Ще се сетите вие, само дето вече деца на останаха... Моите се родиха в държавата Чужбина и сега ходят на училище с безплантни учебници финансирани от данъците, които плащаме. Къде е разликата ли, в България поне 50% от държавните пари се КРАДАТ всяка година - оставям на читателя да си представи, как ли би изглеждала нашата родина, ако всяка година по 10-20 милиарда лева отиваха по предназначение - представете си здравеопазване, образование, обществен транспорт, заплати... Швейцарлия ли?!! Не, България!!! Бойко Борисов флагмана на краденето - първа политическа сила. Кирчо Канадеца - освидетелстваният лъжец - втора политическа сила... Прост народ, слаба държава.

Алелуя!

Популизъм!

Днес връщат безплатните учебници, утре ще върнат народния съд, вдругиден ще отворим и Белене, после ще почнем да си пазим границата както преди 30 години ....бавно и славно се връщаме към комунизъм... защо бе? Нали беше много лошо тогава?

В зората на демокрацията, спряха безплатните учебници. В края и, пак връщат безплатните учебници ....

Като вземете учебниците наесен- първо четете хубаво! И като видите гей пропагандата вадиш черен маркер и отгоре черта!

А за руZката пропаганда решение? Може би да я ограждаме с петолъчка от червен химикал.

И двете!

Тези закъснели маневри отново няма да допринесат с нищо към овладяването на ширещата се все повече функционална неграмотност. Как всъщност решаваме този сериозен проблем? Това на практика е увеличаваща се група български граждани, които не разбират какво четат, а с такива хора няма как да имаме силно и отговорно гражданско общество. Какво правим с излишните текстове, изкуствено усложнените уроци, липсващата информация?

Няма нищо усложнено в уроците. Просто децата са ви глупави. Само 5% от българското население има инжинерна мисъл, останалите сте полезни идиоти. Не се сърдете на учебниците, умствено сте ограничени.

Че нищо не разбираш, стана ясно за всички. Въпреки това напъни се малко и ми отговори на въпросите: Ти с инженерна мисъл ли се роди, маминото? На колко годинки реализира първия си проект? Ей така, измъти се, хвана поялника и конструира чакащ мултивибратор, който пък от първия път сработи правилно, според твоя проект?! Или пък построи мост над някоя буйна река и той още функционира?! Разбирам, че според теб училището е излишно, затова не знаеш как се пише инженер, инженерен, инженерна и т.н.

Хехехех..... През комунизма, учебниците бяха безплатни,и се кланяхме на СССР. Сега, след над 30 години "демокрация", учебниците отново са безплатни,но се кланяме на еврогейците и американците ....

По-големи гейтаци от руснаците няма.

Коги свалиха на дядо ти чалмата,и му наглюпиха калпак, хубави бяха .....

Твоят дядо може и чалмосан да е бил и потурите да са му смъкнали докато са го опъвали отзад, но не всички имат твоята фамилна обремененост. Както казах, по-големи гейтаци от руснаците няма.

Хехехех Що не каза още в началото, че си турчеещ циганин? Изобщо нямаше да си губя времето с теб, паразит обрязан.

Ние все на някой ще се кланям, как иначе. Такъв народ сме си, изпитвам нужда да се кланяме на някой, кара ни да се чувстваме добре явно. Лошото е, че винаги се кланяме на грешната страна.

Робското ти мислене, което се предава по наследство, те прави малко, бедно и много злобно човече. Както ги казах, гейтаци са руснаците. Моите прадеди са учили в Швейцария, твоите са били наведени роби и са носили чалма и са били ебани после от руснетата.

Да, личи си ...

И сега следващата стъпка е един единствен, нормално написан, разбираем, качествен учебник за всеки един предмет, а не по 10 учебника на различни издателства за всяка дисциплина, като всичките заедно пак за нищо не стават.

Учебниците до 8ми клас и сега са безплатни.

Ама трябваше първо Тиквата да се махне от властта.

Един приятел ми разправя, че преди три години имали среща на випуска от средното. На дъската в класната стая имало написана задача с обикновени дроби. Решил я само той, но той е инженер. Та толкова за комунистическото образование!

Толкова за комунистическото образование в ерата на демокрацията. Сегашните инженери и това не могат.

Нещичко и вече голямата работа

Преди 1989 година не само учебниците бяха безплатни, но и жените. Какви хубави времена бяха.

Добро решение. А по малки разходи и пестене на хартия може да има, ако учениците в края на годината връщат учебниците си. Така ще могат отново да се използват. А който иска да си ги запази, да ги заплати. Елементарно.

Явно соросите ще финансират срещу джендерии вътре... Пазете си старите учебници!! Пари ще давате за нормален учебник догодина!

Ама чалгарите прецакАха държавата.

12г бяха само далавери и измами във всяка свера, вярвам, че ще се възстановим бавно, но сигурно!

Ще раздават стари парцали на децата ли? Ще ни оправят ама отзад

Стига с това образование при комунизма. Ще ви пусна една задача с дроби от 5 клас и няма да я решите, тези дето сте от комунизма.

Дето не са от комунизма ще я решат?

може да са видяли решението в тик-ток

100% от студентите ми не могат да намерят пресечната точка на медианите на триъгълник, за да приложат в нея силата на тежестта.. В 4-ти курс предния семестър никой от зрелостниците не можаха по хипотенуза и прилежащ ъгъл да намерят срещуположния катет.

Такива задачи мога да решавам, от друга страна цялата геометрия дето сме я учили не ми е потрябвала дори веднъж за 25 години. Виж, тригонометрията и линейната алгебра имат супер много приложения, ама тия глупости с пергелите и ъгломерите да си ги правят архитектите и физиците.

Аз нямам деца и не съм съгласна парите ми да отиват за безплатни учебници. Който има деца да си ги гледа. Аз съм се отдала на професията си и кариерното израстване.

Пак ли ти? Не си никаква Катя, дори не си жена, а си най-обикновен трол, който нарочно дразни читателите.

Браво, страхотно решение, най-накрая нещо нормално да се чуе от това правителство

Ти къде го видя правителството.

При комунизма, освен че бяха платени, бяха и кът, особено за средното обрзазование.

Няма вече ученици, няма зрелостници. Има деца в учишището до 12 клас включително! А за училището по времето на социализма, организацията, класните и извънкласните форми на обучение-само може да се мечтае.

Не е баш тъй....

Английския премиер Маргарет Тачър (тогава министър на образованието) при посещението си в България официално заяви, че е възхитена от нашето образование и че като се завърне, ще направи всичко възможно, поне елементи от това, което е видяла тук да го реализира в страната си.

Интересно, детето е на предучилищна и ходи на хип-хоп, балет, айкидо, керамика и още няколко занимания като част от учебния ден. Допълнителната подготовка за матеметически състезания (кенгуру и т.н.) също я има, но почват малко по-нататък.

Учебници безплатни,парно без пари ,трамвай без билетчета! Малий Ква радост! Дали не идат избори и дупетат за парламент се стяга и мустаците облизва!