Тасев: Държавното участие в сделката за ЧЕЗ бе обречено

Държавното участие в сделката за ЧЕЗ бе предварително обречено, заяви за Дир.бг енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

Обратно в новината

Коментари - Тасев: Държавното участие в сделката за ЧЕЗ бе обречено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ОБЯСНЯВА НА ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ ЕДВА ЛИ ЩЕ СХВАНАТ;)

Ех, Боку, Боку! Току се уреди с държавата за лична употреба и взе, че ще гръмне атомна война, бро! А там- кой на къде го изпрати дядо Боже, всеки по делата ще отговаря и се съмнявам, че и горе ще ти е така комфортно и лесно да си лъжеш! Амин!

Ако ЕРПто беше държавна цените на тока щяха да паднат с поне 25%. В Унгария Орбан одържави ЕРПтата и цените на тока паднаха с 25%. Откъде идва това намаление? ЕРПтата имат абсолютно сигурна възвращаемост от 16%. Това е истинска кражба. При положение, че цената на капитала е 3-4%, да се дава 16% възвращаемост е престъпление. Все едно човек да си вложи парите в сигурна държавна банка и да му дадат лихва от 16%. Ако ЕРПто е държавно, тази кражба нямаше да е възможна. Освен това ЕРПтата включват безмислени договори със "точни" фирми, и сметката се плаща от цената на тока. Освен това си съчиняват фалшиви инвестиции, които никой не може да провери. Кой ще мери всяко кабелче? КЕВР само подписва фалшивите фактури на ЕРП и ония грабят. Това няма да става ако ЕРП е държавно. Ето така Орбан намали цената на тока, за разлика от Тиквун, който си купува ЕРП с подставени лица за да ни краде.

И как ще падне цената с 25%, когато ЕРП- то има 10% печалба от сметката за ток. Абе тук се изказва Сульо и Пульо.

ЕРП купува тока на регулирана цена 10ст/кВч, а ти го продава на 20 ст/кВч. Като се махнат огромните печалби, фалшивите инвестиции и безмислените консултантски договори с фирмата майка на ЧЕЗ и готово. Ама Сульо едва ли ще разбере и това.

Колко много е ощетена държавата,а оттам и народа. И защо досега никой не е наказан за огромните престъпления??????????????Каква държава,какви закони

Пъбво .Държавата бяга от отговорност защото не може някаква теменужка да управлява такава система. Второ:Много приказки се изприказваха ,но никой не ни каза каква е печалбата на ЧЕЗ за последните ,колкото искате години.Например 5,6 ,7 ,8 години.Знае ли този измислен професор какво е състоянието на самата мрежа. Те ни обещаваха че при демокрацията ще живеем по добре,ама не.Вижте за 10 години колко сме намалели. Държавата бяга от отговорност защото са некадърни.

Нали нещо се приватизира за да дойде някой и да инвестира в него. Ако си го взел и 15 години само си лапал печалбата без инвестиции какво следва да му го вземеш обратно. Сега Гинките (Мая и Бойко), ще извъртят същия номер, като препирайки един милиард мръсни пари, ще си ги възстановят от нашия гръб като "инвестиции"л

Хващат някой от улицата, набеждават го, че е експерт и айде давааааай.

Запитайте се защо преизбраха за 3 път Орбан: защото изкупи ЕРП и намали цената на тока, И ЗАТОВА ?? Но това не се споменава, нали защото е ДЕСЕН, може би !! Значи в Чехия и Унгария държавата може да управлява електрото с грижата на ДОБЪР СТОПАНИН , но в БЪлгария на дебилите - НЕ МОЖЕ !! ЗАЩО !! ЗАЩОТО имаме КОРУПЦИОННО НАДГРАДЕНА ДЪРЖАВА , ЗАТОВА !!

ЧЕ И НАШИЯ "ОРБАН" СИ ГО ИЗБРАХМЕ ЗА 3ТИ ПЪТ МА ЕДВА ЛИ ЩЕ СХВАНЕТЕ АНАЛОГИЯТА;)

Поредният платен клакьор !!

Докога ще търпим подобни некадърници да се упражняват на държавно управление на принципа ПРОБА-ГРЕШКА? Колко проби направиха досега с нас и колко грешки - вече 10 години, Колко още?

КЪДЕ БЕХТЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ВСИЧКИТЕ ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ ТРОЛОВЕ СЕ ПИТАМ;)

Тоя платен "енергиен експерт" няма нищо общо нито с енергетиката нито с експертизата нито с професорската степен!В тия среди на тоя само му се смеят.А по студията винаги говори абсурдни неща, които нямат нищо общо с елементарната електротехника за 4-ти клас!

Опита на Бойко за нов тоталитарен режим изпълнявайки повелите на 14-тия конгрес на БКП: Изграждане на нови икономически лостове след отпадане на член 1-ви от конституцията.Изпълнение:Запазване на влиянието в Съдебната система,Стратегическите производства под регулация на комисии с квоти на управляващите,полезните изкопаеми в ръцете на външни фирми с българско участие.Прибавете и периодичните фалити на банки и лошия контрол на НОИ за работни заплати и часова заетост,енергетиката хранилка на изборите.За каква държава говорим?

Цялата държава днес е осеяна с такива ''експерти'.''Западнало'' ориентирани,т.е. по ''пазарному'' де.Пфу ,нещастници, боклуци софийски.

ЧЕЗ искат увеличение с 51% на нощната тарифа, с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за пренос, с 5% на дневната тарифа.... честито на печелившите

Да да

Аз искам 10000000% увеличение на цената. Всеки може да си иска всичко, но нещата са въпрос на правна и икономическа обосновка.

Общо -0.9 ст.

лицето винету в качеството си на важно държавно лице от името на държавата се чудеше (по-скоро не можа веднага да определи, каква ще му е ползата или неползата, ако го направи) да се намеси или не в частната си сделка в качеството си на частно лице....първо, сметна, че ако купи чез като частник и държавата (т.е. пак той) участва в сделката, може пък да спечели от държавата още милиони за сделката. после обаче нещо се разколеба, защо , срам ли го хвана (нещо много нетипично за него), или искаше сам да си е господар на частната си компания, парите от ктб, бтк, партийните субсидии за 10 години според мен са му абсолютно достатъчни да си купи и управлява сам като частно лице чез без намесата му като държавно лице)...... разбира се че всичко това е абсурдно, нали?

В България от времето на циганина Костов и СДС мафията се е загнездила долна чуждоземна енергийна мафия, а тоя е нейно гуру! Някой ден тези мръсници заедно с американските марици разстрел с голямокалибрени гаубици!

Отново дебилни соросоиди се изказват неподготвени. Защото ЧЕЗ е държавата Чехия. Значи тя може да държи част от България, а българската държава не може. Вече и публичен разстрел е малко за предателите.

Уважаеми Къш, надали има по-подготвен експерт в областа на енергетиката от проф. Тасев. А твоята експертиза я виждам по написаното от теб - една голяма нула.

Нали разбираш, че от моята експертиза никой няма да пострада и нищо няма да се промени. Следователно, аз няма как да бъда проблем в системата дори да пиша глупости. А такива като експерта Тасев наистина са друго нещо. Те са и по-умни и от тях зависи. Ето от това място започни да разсъждаваш, ако обичаш.

С такива експерти стигнахме до тук.

Да, това е експертният реализъм. Точен и верен, до педантизъм. За съжаление на политиците реализма е оптекаема материя и не само той.

Манитулираща експертиза? Не можах да разбера как така в българия ако една българска държавна фирма купи чез е нарушение на третия енергиен пакет, а ако чез го притежава чешка държавна не е нарушение.Каква е разликата между чешката държавна фирма българската държавна фирма. Може ли да ми обясни как една делва която използваш тече.За да я използваш трябва да я залепиш ,в противен случай си луд зада я пълниш итя да тече.

България не е "българия", Използвайте само един ник, няма да се получи синергичен ефект от мисловната дейност.

Разликата е, че чешката държавна фирма е ЧАСТНА в България!