3 г. условно за убийството на художник, затвор не бил нужен

3 години условно за убийството с ритници и юмруци на 30-годишния художник Цветомир Христов през 2011 г. в Камен бряг получиха двамата подсъдими.

Обратно в новината

Коментари - 3 г. условно за убийството на художник, затвор не бил нужен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако прочетохте внимателно медицинската експертиза която явно не е побликувана във пълния и варянт,при нанасяне на подобни травми човекът изпада в кома в момента на нанасяне на ударите и не би трябвало да може да се движи въобще.Очевидно е за всеки с медицинско образование че травмите в главата са били нанесени много по късно(много след боя).Интересно ми е да разбера как човека се е придвижил на такова голямо разтояние след такъв бой :)като би трябвало да е в кома.Най вероятно си е намерил и други хора с които да се збие след това на 2-рото място на което е и намерен. А и още нещо , аз лично тренирам ,но досега не съм видял професионален боец който да може да нанася удари час и половина. Това е поредното доказателство ,че журналистиката в България манипулира общественото мнение.

Добре, че не осъдиха убития!

организирано и в съучастие двама неволно убили трети, като го подложили на жесток, продължителен и мъчителен побой. ако се признаят за виновни и минат по съкратена процедура условната присъда от три години вероятно ще бъде намалена на неда година по-гнусно от български политик е само български съдия ! СПРАВЕДЛИВОСТ ?! в БГ ?!

Съдиите ежедневно ни провокират със смешните присъди, които издават, затова може да ги смятате за съпричинители на убийството им, нали?! За условни присъди веднага ще се намерят стотина доброволци!

Баси, пребили човека като куче и се разминават с условна присъда заради добри характеристики. В САЩ тези щяха да търкат нара отдавна и да са осъдени на по 15-20 години минимум!

Никой не е карал "човека" насила да напада хората. А х-ките им са добри. Някога да си чул паплачта от художници нещо да е допринесла на обществото? Само се мотаят, друсат и правят цапаници.

Резултатите от 26 години вносна ДЕМОКРАЦИЯ!УРАААА! Като чета подобни новини за пореден път се убеждавам - На тази територия има един съд - г-н Калашников! Само той ще ни оправи и съда, и полюцията, и всичко....

обяснете ми - сега се замислих какво значи осъден условно за 3 или различен брой години. За други престъпления разбирам - да не ги извършва п-брой години, а при убийство - няма право да убива няколко години ли?

За времето на условната присъда си в нещо като пробация - дебнат те как се държиш и ако пак сгазиш лука, присъдата ти се превръща в ефективна и се добавя към присъдата за новото прегрешение. Така беше едно време. Сега май не е така и условната присъда е колкото да ти пише в досието "осъждан".

Той се понапил, те го понаритали, затова ги поосъдили. Всичко си е точно.

Ако бях Бог и трябваше да отсъдя със сигурност щях дя се побъркам.Тва нашето племе голям горил излезе.

Тия сега трябва да бъдат тикнати за много години в пандиза, а не условно

Хубаво, ама "уважаемият" съд счита, че са убили човека условно. За условно убийство - условна присъда!

Магистратите твърдят, че Цветомир е съпричинил смъртта си, защото провокирал "ЛЪВОВЕТЕ ТЪЙ КАТО Е ВЛЕЗНАЛ В ТЯХНАТА КЛЕТКА.

Ми, нещо ме кофти в тази история. Описаните контузии и рани, не са от едно просто "понаритване"... Но повече ме подразни друг факт - полицаите го събудили, той тръгнал - падал, олюлявал се, очевидно е бил целият в отоци и синини... Полицаите кво са гледали, що са го зарязали? Що не са го откарали в болница, що не са викнали Бърза помощ? Намерил го французин... Ама явно после и след време...

ми явно французина е по човек, от другите с които е имал вземане-даване в деня преди да умре, иначе просто щеше да баде още един умрял от 'студ' примерно както се случва всеки ден в булгаристан

А ако някой удари куче - затвор. И куп НПО-та, дето ще проглушат ушите на цяла България по всички медии. Същото и за други етноси и пришълци. Само животът на българина не значи нищо.

Кучето не пие и не се бие за забавление. "Человек не подобает боритса с псами, пест ест безсловесен!" И ако те видя , че биеш кучета, ще те бия теб за да те боли!

Животните проявяват много от т.н. човешки качества. Или по-скоро в процеса на еволюция хората не загубват животинските си инстинкти, само ги видоизменат. Каква ти е логиката, щом съм против малтретиране на хора, то ще бия животни!!! Явно е кой само чака повод да си намери жертва, а после съдът да го оневини, като си плати.

Само мъжете, които могат да се определят като женски полови органи продължават да бият паднал човек......

Ма той е ставал и ги е пцувал. На майкя. И те като едни мъжки полови органи са го ритали да си лежи, ма той пак ставал. Даже искал да се качи на сцената, ама го ударил един хематом и пак паднал преди да може да се изяви сценично. Пппппардон... цинично.

Значи е имало полиция наоколо, но дембелите са си гледали сеира. В коя държава дава условна присъда за убийство?...

"Експертизата показала, че Цветомир е имал контузия на мозъка в лявото слепоочие, контузия в лявата част на тила и мозъчния ствол, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, оток на мозъка, контузия на бял дроб, счупване на три ребра, оток на белите дробове, охлузвания и кръвонасядания по лицето, тялото и крайниците." Три години условно за гореописаните вреди и смърт? Кой се надява, че в България нещо някога ще се оправи? В Америка на тези щяха да им издадат между смъртна и няколко доживотни без правно на помилване...

БРАТЯ БЪЛГАРИ ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ И ПРИ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ УБИВАЙТЕ ИЗРОДИТЕ НА МЯСТО .

И кой в случая е изрода ?

НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА НА ПЛАНЕТАТА .

loyola

лошото че се чува само версията на убийците?

В България пак трябва да дойдат чужденци и да рестартират държавата. Нищо друго не помага

Менем чича ме учи, ако гръмнем некого, да го довършим, та после само аз да разправям как е било. Ъхъ.

Пича се напил, сбил се, харесало му, сбил се още няколко пъти. На края обаче му свършили батериите. Трябвало е да бъде по-умерен в забавленията, за да се забавлява по-дълго време.

Морско хайку Бил се бил напил. Бил се бил бил. Били го били били. Били ги били осъдили.

И НА ТОВА МУ ВИКАТ "ПРАВОСЪДИЕ" ХУДОЖНИКЪТ Е УБИТ ОТ БОЙ- ВИЖТЕ ЛЕКАРСКИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ДЕЙСТВИТЕЛНО НЯМА ПРАВСЪДИЕ У НАС- А ТЕЗИ "СЪДИИ" ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО В ЗАТВОРА

Много ми е интересно едно - теб ако те нападне пияница - ще стоиш най-спокойно ли? И без това хидожествената пасмина от търтеи не дава нищо на обществото! Поне на строежите да бачкаха, а то - пълни търтеи!

стои, но за убийство си пише колко дават в закона. Капиш?

"от Перник"....

Какво е това съд ? Какво е това СЪД !??? Какво е това СПРАВЕДЛИВОСТ ? Какво е това!? Защо за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони !? Защо от времето на Рим съществува съдебно право а променянето на законите и съдебната система е ежедневие? Защо СПРАВЕДЛИВОСТТА отсъдена в един СЪД зависи от цената която можеш да заплатиш за адвокат? Нима това са толкова наивни и глупави въпроси?

Я стига сте ревали.Хапльото нашамарил гаджето и то избягало.После замерваал непознати с камъни и бутилки.Не му стигнало това ами и ги псувал като чобанин.Нашият народ има поговорки за такива Каквото почукало....... Да би мирно седяло.. Явно набедения за художник си е бил конфликтна личност Намерил си е майстора

И трябва да ги убиваме ли? Бийш му два шамара и да си ходи.

Е пробвай след два шамара да се оттървеш а

На който не му понася най-добре е да не пуши и да не пие. Ще живее повече, ако не го блъсне кола.

Единствената причина, поради която населението на тази държавица се подържа около има-няма 7 милиона мишока е, че мишоците не могат да си купуват свободно оръжие. Ако могат да си купуват патлаци, до месец ще с,е се стопили с 20%, а за година ще сме изчезнали от лицето на Земята. Нещо като историята с Великденските острови.

ДРУГОТО ИМЕ НА БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА Е КОРУПЦИЯ.

Защо в Румъния съдебната система работи! Защото е принудена да работи, но не от политиците, а от граждаското общество! Румънският народ иска справедливост и се бори за нея на улицата. Справедливостта не им е подарък от демокрацията или от САЩ или от ЕС. Румънски прокурори и съдии ако ги назначат в българската система, те ще се българизират, а не те да румънизират прокуратура и съд.

поуката от случая- винаги да имате един приятел, който не пие, за да може да разтървава такива безсмислени пиянски сбивания.

ИЛИ БИЯЧИТЕ ДА ИМАТ ПАРИ- ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ДА ГИ ОПРАВДАЕ "СЪДА". ДЕЙСТВИТЕЛНО В МРЪСНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ. МИР НА ПРАХА НА УБИТИЯ.

Чоевкът май се е самоубил от отчаяние... Щом е бил агресивен на няколко пъти, явно е бил незаинтересован за живота си и просто е решил да си отива.

TIREX

нали се сещате умрелият няма как да се защити и затова "свидетелите " му приписват агресия.. колко ще посмеят дори да спрат побоя? и ако в булгаристан свободно се разреши закупуване на оръжие много скоро населението ще намалее с 80%

Тук и алкохола е намесен. А някакви искат да разрешават още наркотици. При бой не е ясно какво ще се случи. Може нищо, но понякога е фатално. Би трябвало да разследват конкретно, кой къде го е ударил, а не да е обща присъда. След като са го оставили жив, очевидно целта не е била да го убият. Самият художник е причинил свадата според написаното. Много от тук пишещите, не е ясно какво биха направили в същата ситуация? Както и дали не може да завърши подобно. Просто хората не трябва да се палят за дребни неща, че от там произтичат големи проблеми понякога. Трябва премерено въздържание. Само че зарязан от приятелката си и пян, плюс другите сигурно също, ситуацията не е била адекватна.

Целта била друга, ама го били и пребили по непредпазливост, та чак умрял!

Не съм запознат достатъчно със случаят, че да дам твърдо мнение. Реално това го чета за първи път. И да съм го чувал преди, не го помня. Не осъждам никого. Случая не е еднозначен. Ти обаче не си ли се бил? Почти всяко момче се е било някога! Обикновенно обаче това не се предава като възрастен. Тогава става по-лошо, заради силата на ударите. Е, имал си късмет, че някой не е паднал и си дрънал главата например. Рядко се случва, но се случва. Така преди някоя година някакъв футболист бе убил човек. Онзи паднал и си дрънал в бордюра главата. Тук изглежда е съчетано психическото състояние на художника, алкохола и липсата на мярка, колкото и страно да звучи, както и късмет. Ако извършителите имаха късмет, сега нямаше да има такава новина. Освен това истенски билият го, може да е един от двата. Може вината им да не е еднаква. Можеше ако е бил прегледан от лекар на време, също да го спасят. Изглежда като съчетание.

Така де, ама той като е пил и е неадекватен, другите не видяха ли, за да се спрат, да не му налитат и адекватно да избегнат ескалиране на ситуацията?!? Тебе жена ти всеки път ли те води в спешното след като си се напил и си говорил глупости?!? Нали затова сме общество, за да имаме поне малко търпимост към себеподобните си? Защо си правим живота такъв, какъвто и в джунглата не е?

Аз не пия, не пуша и не ходя по жени. ;) Последното в добрият смисъл, че се извратиха разбиранията. Вероятно след като са били в заведение и другите са били пили. Аз и на заведения не ходя. И музика не слушам. Вероятно заради това, вероятността да попадна в такива ситуации е много по-малка.

"Експертизата показала, че Цветомир е имал контузия на 1.мозъка в лявото слепоочие, 2.контузия в лявата част на тила и мозъчния ствол, 3.кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, 4.кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, 5.оток на мозъка, 6.контузия на бял дроб, 7,8,9.счупване на три ребра, 10.оток на белите дробове, 11.охлузвания и 12.кръвонасядания по лицето, тялото и крайниците" - каква справедливост само от страна на българското правораздаване - алилуя за човешкия живот. За всички обиди, които е нанесъл на двамата убийци е получил наказание. А те невинните, сега трябва цял живот да носят емоционалните белези от невъзпитаното държание на един изверг - да го съживят и да си понесе наказанието наново - нали са били двама потърпевшите - на това отгоре и единия слаботелесен, който не е заплаха даже и за ученик в прогимназията по официалната презумпция! на съда, която на практика обаче не му е попречила да е фатална заплаха за 30 годишен мъж. Не мога да повярвам, а и изобщо не разбирам - тези оправдателни доводи имат ли връзка с главния мозък или просто са български?!?

Пак "справедливо" решение на "безпристрастния" и "честен" съд.

Всичко е обвързано. По принцип за такова действие най-малкото е 5 г. ефективно.Най-малкото, защото това е убийство на човек. Но и всички трябва да бъдат възпитавани да не влизат в излишни ситуации като тази, защото често нещата ескалират, особено след употреба на алкохол. Но когато всички пият, друсат се и няма елементарно възпитание - това става не инцидент, а ежедневие. Давам ви пример със себе си. Онзи ден се престроявам във лява лента и чакам съвестно да минат насрещните коли, за да завия в ляво. Зад мен в градско движение лети най-малко с 90 км. някакъв джип или нещо като пикап. Естествено иска веднага да мине направо без да изчака да завия и шофьорът му почва да светка, свири като обезумял, показва ми знаци и псува. По принцип съм кротък човек, но така ми кипна от този идиот, че ако не беше детето в колата веднага щях да го пребия на място. После се уплаших от тази си реакция и даже си казах " Добре че не бях с оръжие, че сигурно щях да го гръмна". Знам че ще ми кажете, че човек трябва да запази самообладание, ама простащината и идиотизма в България достигнаха до такива размери, че не се издържат. И като стане инцидент иди доказвай кой прав и кой крив.

И аз съм "....слаб, дребен, с очила..". Колко човека имам право да убия? Само че, нямам астма.Това дали ще е проблем?

Luna0102

Поне едни гъбички на краката нямаш ли? И ишиас няма да е зле, ще ти опростят поне два трупа.

Не можеш ли да кажеш, че бръмбарите в главата ти са станали непоносими, докато не им направиш малко сеир?!?

Виждам, че народа започва да узрява, че в основата на развитието на обществото е правосъдието. С такова правосъдие не само престъпността не може да се пребори, а и ниските доходи, здравеопазване и всичко останало. Политическите партии без активната роля на граждаското общество нищо няма да могат да направят. Няма ли непримиримост в обикновения българин към липсата на правосъдие, така ще си я караме още сто години.

За 27 г. българската съдебна система произведе цяла армия от престъпници,а българската демокрация стои наритана с шутове под масата цялата насинена и с разплакани очи

Тя и политическата ни система е същата. Има ли сме 2-3 читави политици, Желю Желев, Филип Димитров и донякъде Жан Виденов. Останалите са отрепки.

TIREX

ф.димитров "пусна " ограбването на земята реституцията и закри промишлеността. след като самоубиха дъщерята на желев оня съвсем спихна..

Имали или има ли?

Търсете хора не виждащи и утрепете тези съдии.

Отдавна Отворено общество и Америка за България работят в съдебната ни система! За това се мълчи де и как ли ще ви кажат то нестига че съдиите слугуват на мафията и политицит, ами сега и на разни НПО та с антибългарска дейност!

Моля моля, хайде да не търсим пак друг виновен. Виновна е съдебната система. Защо? Защото матриала е калпав, съдиите излизат от този калпав матриал и правят калпави закони. Освен това българина-юрист се подкупва лесно, страхлив е и си наляга парцалите. Това е защото сме малка държава, с "малки" хора. Малките малко хора се купуват лесно. Не е като в Италия, голяма държава с велики хора, винаги ще се намерят смелчаци да направят революция.

Знаем - ама защо не тичаш в прокуратурата! Само със жалване и реване не става. Думи не стигат трябва и дела!

Първо България е рай за "убийствен" туризъм - можеш спокойно да убиеш Българин и да се разминеш с потупване по рамото - т.нар. условна присъда!!! Второ пак един съд отсъжда едно, а следващият - друго, сякаш законите не са едни и същи???!!! Предлагам да закрием всички съдилища, да оставим само крайния етап! Така ще намалим хрантутниците!!!

най-напред трябва да закрием МВР-то така че измисли нещо по-добро

"Извиканите полицаи" само за събуждане ли са извикани! След такова потрошаване събуждането е трудна работа.

"... който по време на убийството е на 26 години, бил слаб, дребен, с очила, още от дете страдал от астигматизъм. Имал и голям диоптър - 7,5, поради което не бил заплаха дори за ученик в прогимназията." === И как тъй хем не е опасен дори за ученик в прогимназията, пък оставил труп на възрастен мъж след себе си?

АКО НЯМАШ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ЛЕЖИШ В ЗАТВОРА ДО 1 ГОДИНА! ТРЕПЕШ ЧОВЕК ДОРИ И ДА НЕ СИ БИЛ ВИНОВЕН ЗА СКАНДАЛА УСЛОВНА ДО 3 ГОДИНИ ХАХАХА! ЖИВОТ СИ ЖИВЕЕЕМ В БЪЛГАРИЯ!

Преди няколко години осъдиха ефективно художник-иконописец, застрелял наркоман, влязъл да краде в дома му. Нещо не ми се струва много справедливо. Сбивания стават, но да риташ някого в главата докато го убиеш е неоправдано - каквато и да е провокацията.