Коментари - Руски съд нареди ареста на Михаил Ходорковски | dnes.dir.bg
назад

Руски съд нареди ареста на Михаил Ходорковски

Бившият шеф на руската петролна компания Юкос Михаил Ходорковски е арестуван задочно във връзка с дело за организиране на убийства.

Обратно в новината

Коментари - Руски съд нареди ареста на Михаил Ходорковски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТ ДЖУДЖЕТО ЗА - Борис Немцов, Анна Политковская, Александър Литвиненко, Сергей Магнитски, Станислав Маркелов, Наталия Естемирова и Алексей Девотченко??????

Честни патриоти като Ходорковски не са желани днеска в Русия. Този честен мъж започнал от нищо и построил бизнес империя, осигуряваща прехраната на много хора и постъпления в бюджета се явява заплаха за КГБ върхушката обсебила ръководството на страната. При тази диктатура място за умни честни и работливи хора с висок морал като Ходорковски няма.

Ходорковски - честен патриот с висок морал? Три пъти Ха-ха-ха! Май не сте запознат с историята му.

С всеки ден путинска Русия все повече заприличва на комедийно шоу. Ходорковски арестуван - задочно, наложена му мярка за неотклонение задържане под стража - задочно. Аз ли съм с остаряло мислене не знам, но престъпниците ги издирват, не ги арестуват задочно. Сега задочно ще го осъдят и задочно ще лежи в затвора докато си яде хайвера и пие шампанското из Европа. Ще му броят реално 50-те милиарда, които ги осъдиха да му платят, след което ще му ги конфискуват задочно. Следващите Немцов и Политковская сигурно ще ги застрелят задочно.

хора не подценявайте руските бандити убийци . Путлер е най голямата заплаха за света

Ейй , когато писах, че ако е умен да бяга и тихо да си харчи парите, много бяг прав. В Русия много хора подценяват Путин, когото просто не харесват, но той и цялата му свита е могъщ в държавата си и преследва враговете си в чужбина. Ако Ходорковски отиде в Германия ще трябва да си тръгне, после ще отиде във Франция, докато накрая не го убият в Швейцария, защото не може да прогледне, че наистина е по- добре да си харчи тихо парите и да не се обажда. Много е лошо да бъдат подценявани руснаците под ръководството на Путин. Мисля, че и ние ще пострадаме, ако не се усетим какво да правим и как да си пазим къщичката, защото руснаците пак ще заиграят с турците и ще ни продадат, както за малко не ни се случи наскоро.

Тоя пич е минало. Или ще изгние в затвора и ли ще умре от смях докато си чете "Стрихнин в супата".

Олигарсите от типа на Ходорковски изнесоха трилиони от тази страна. Не знам по какъв начин Русия може да си ги върне, но едно е ясно, Путин е достатъчно силен и ловът на вещици се започва.

е точно срещу изнесени на запад капитали от Путин и олигарсите от неговия кръг. Това нещо да ви говори? Реално то не е срещу Русия, а срещу силовишката пасмина, която иска да се олицетворява с Русия.

западното ембарго е с цел присвояване на парите. Замразени сметки, невъзможност да се оперира с парите, Путин предупреждаваше олигархията дълго преди въвеждането на санкциите че този момент ще настъпи. Сами разбирате, че тези санкции са вечни.

Съдът или Путин нареди.

Руски съд нареди ареста на Михаил Ходорковски Абе какъв е този "манипулиран" съд, който имаше 10 г.възможност да повдигне и това обвинение срещу магната, докато беше в затвора при тях, но сега , като заговори срещу путин го търсят с червена бюлетина.

ОЛИГАРСИТЕ ТРЕПЕРЯТ,КОГАТО ИДВА ВРЕМЕ РУСИЯ ДА ГИ НАКАЖЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ!!!ВРЕМЕТО НА ГРАБЕЖ И РАЗРУХА ОСТАНА ДО ЕЛЦИН!!!ХОДОРКОВСКИ,Е НАЙ ВЛИЯТЕЛНАТА ФИГУРА ОТ РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ,НО ВЕЧЕ Е МИНАЛО!!!

Да не кажа елементарен...

Русофил

ВЯРВАЙ СИ!!!

грабеж и разруха" е ерата на СССР! Затова и фалира и изчезна от картата. По времето на Елцин също се крадеше, но при Путин това е неимоверно повече! (виж само сметките от зимната олимпиада в Сочи и ще се убедиш; ако искаш, разбира се)

Скоро и Абрамович ще изпищи. Чува се , че той е следващият заради това, че е продал компанията си без търг и държавата е загубила няколко милиарда от това.

частна ли е или държавна? Или всичко вече е на Путин и къмпани?

Браво, браво... Ти, им пожелаваш "Весели праници", те ти слагат минуси???? Явно защо голяма част от нормалните хора напуснаха България.

Къде остана Щерев - скучно е?

ЕВРЕИТЕ ДАЖЕ ГОСПОД СА МАМЕЛИ С ПОКЪРТИТЕЛНИ МОЛИТВИ И ПОКАЯНИЕ , ТА ЕДИН РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЛИ НЕ МОГАТ ДА ИЗМАМЯТ .... .. НЕ ТРЯБВАШЕ ПУТИН ДА ГО ПУСКА ТОЯ БАНДИТ :))

Една лъжлива част от евреите- да. Но далеч не всички са такива!

С вашите малоумни еврейски не заговори, не само свалихте собствената си вина на съгласни с режима, но и си отнехте правото да бъдете субект на собствената си история, но най-важното е , че не само освободихте от отговорност престъпниците от кгб, които ви съсипха, ами и ги упълномощихте да ви доограбят, докато ви пазят от еврейски заговори срещу които сте слабосилни и сега ченгетата са пак са невинни за провала, щото не те , ами евреите са ви ограбили и още ще ви пазят от евреите, докато ченгета в алчността си ви съсипят окочанчателно.

А дали тази акция срещу Ходорковски има нещо общо с 50-те милиарда които Русия трябва да заплати на ЮКОС, по присъда на Международен Съд?

Международният (хамерикански) съд има нулево значение за вътрешните работи на Русия.

Руските имоти са дадени на съдия изпълнител в Брюксел по делото за юкос. Тъй че и да признава и да не признаеа решения Русия си плаща, незвисимо дали и се иска.

B Pусия едната еврейско-кгб мафия бори друга еврейско-кгб мафия.

Нали Михаил Ходорковски беше в савецки затвор? Нали Путя Късокракии го освободи? Защо не му повдигнаха обвинението, докато беше в затвора? Путинистите от седмия ден да кажат, с какво Михаил Ходорковски заплашва Жужака, че се налага да бъде арестуван задочно???

Хайде, и аз, да се включа... Весели празници на всички! ...и, сега, да почнем, според заслугите.... - за нормалните хора - поздрав: https : // www . youtube . com / watch?v =y XQViqx6GMY - за невладеещите добре българския език: https : // www . youtube . com / watch?v = NRdGSXPmn2s - за невладеещите български език . с чувство за хумор: https : // www . youtube . com / watch?v = gUvEAvKZxVg . ЧЕСТИТА КОЛЕДА на ВСИЧКИ! Сега, с нетърпение, очаквам да видя, колко минуса ще има.

сега и да го разстрелят задочно ! какво се церемонят ?

Ам на Путин кога? Или него шъ го гръмнат да му спестят разтакаването по съдилища?

способност ако се вярав на МФВ Св.банка е следната-Русия -БВП с паритет на покупателна способнност -3,775 тлрн.долара-5-то място в света, даже след отчитане на т.н.рецесия.Това са просто цифри.

- Питерски период - рекет и контрабанда; - взривени жил. блокове в Москва, Волгодонск и Буйнакск; - втора чеченска война; - "Курск" - без коментар; - Театъра на Дубровка - престъпна логистика и 200 невинни жертви; - Литвиненко; - Политковская; - Березовски; - Немцов и мн. други.

споко, американските президенти са избили повече хора чрез америк.армия в незаконни войни по целия свут.

за американските президенти. Нито за американското правосъдие! (Зная, че американците бият негрите...)

А руските (съветски президенти) колко са избили ? И то предимно свои, без войни ? Май само Хитлер може да се мери с руските руководители, с разликата, че руснаците са избивали и собствения си народ.

ВСЪЩНОСТ В НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ АМЕРИКАНСКИ ГРАД - ЧИКАГО ЗА 5 ГОДИНИ ЗА УБИТИ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТКОЛКОТО АМЕРИКАНСКИТЕ ЖЕРТВИ В ИРАК , КУВЕЙТ , ПАК ИРАК И АФГАНИСТАН ВЗЕТИ ЗАЕДНО ..... ...А РАННИТЕ СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ... СИЕНЕН :)))

Жертвите на КомунизЪма са над 200 милиона.

и има хора които и зная български език

Където са на власт Путин и Пичугин правосъдие нема.

знам много от моите работници украинци с които работихме на това место където Ходъковски искаше да стане негов офис на улица Армяски переулок (много българи знаят това место )и те знаят за това че дал команда за убиисва на несъгласните да напуснат апартаментите си които ги купиха за офис !!! името ми иван и живея Москва - давам си сметка какво пиша

Защото световната еврейска пасмина все краде като за последно. Естествено от там, където има. От Русия суровини и енергоизточници (и затова от време на време й "образува" световни войни), от Европа краде от труда на работещите хора, а от такива като нас - каквото "забърши".

руснак ли е?

Има и добри евреи, като Айн-щайн и др. В РБ имаме достатъчно примери. Но в световен план те тровят живота на милиони.

за сегашното незавидното състояние на русия е виновен ходорковски , резумеется ! а всички благодарят за това на путин .

бъркаш путин с елцин

верно ли бе,точно когато такива безродни мафиоти бяха изолирани в Русия и им бе спряно кранчето, точно тогава руснаците забогатяха и икономиката им се увеличи номинално 14 пъти.Това са просто факти.А иначе е много лесно -ставаш престъпник- мафиот и когато държават те преследва отиваш на запад и почваш да скандираш демокрация и как всичко било политическо преследване.Това е вече много стар трик който не минава.

В допълнение на предните коментари. Още при първия мандат Путин предупреди олигарсите са върнат откраднатите пари на Русия и руския народ, но Ходорковски замина за САЩ и обеща на американците че като влезе в парламента с партията си ще промени закона на Русия за недрата и ресурсите ще могат да се заграбват от чужди държави и компании-законно. Точно за това Ходорковски влезе в затвора.

предупреди ли? Гената Тимченко? Да не изреждам сегашния му кръжечец... (Абрамович с какви пари си купува яхти, на които само зареждането струва над милион?)

А, да ти прави впечатление, че никой напоследък не чува за Абрамович? Едно време беше гоуема звиздъ, сега ...

В разгара си е новият сталински период в страната на чудесата. Тоя 10 години лежа в затвора, а убийството е от миналия век. Искат да го вкарат отново в маймунарника само защото преди две седмици се изказа, че руският мужик е вече недоволен от растящата бедност в страната и че дните на карлика са преброени. Последва типична реакция на НКВД, мурзилките и след 2 века няма да са цивилизовани...

СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДАТ РЕПРЕСИРАНИ САМО 50 000 ЧОВЕКА ... ВКАРВАМ ГИ НА НАЦИОНАНИЯ СТАДИОН И ИМ ПУСКАМ ДАНЪК КРЪВНИНА 99.9% ОТ ИМУЩЕСТВОТО ... КОЙТО СЕ СЪГЛАСИ НА САМОЛЕТА И СЕ ГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ , КОЙТО НЕ СЕ СЪГЛАСИ НА ДРЪВНИКА .... ЗА ПОДГРЯВКА ЩЕ РЕЗНЕМ НЯКОЛКО ПАТКИ НА СИК-АДЖИИ - "ИГРА С ПУБЛИКАТА "

Поредното изфабрикувано дело!!

ПУТИН ПОМИЛВА ХОДОРКОВСКИ ЗАЩОТО МАЙКА МУ УМИРАШЕ ..... ... ОБАЧЕ ХОДОРКОВСКИ РЕШИ ДА ХАПЕ РЪКАТА КОЯТО ГО ПОМИЛВА И ПРОПУСНА ФАКТА ЧЕ ХОРАТА НА КОИТО Е ПЛАТИЛ ДА УБИЯТ КМЕТА И ДРУГИЯ ЧОВЕК , ЩЕ ИЗЛЕЖАВАТ ПРИСТДИТЕ СИ В РУСКИЯ ЗАТВОР .... А ПРЕД ТОВА ДА ТЕ ЗАКОЛЯТ В ЗАТВОРА , ИЛИ 50 МИЛИОНА В ШВЕЙЦАРСКА СМЕТКА ОБЕЩАНИ ТИ ОТ ХОДОРКОВСКИ ЗА ДА СИ МЪЛЧИШ, Е ПО-ДОБРЕ ДА ИЗБЕРЕШ ДА НЕ ТЕ ЗАКОЛЯТ :))) .... НЯКОЙ ОТ ХОРАТА НА КОИТО Е ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВАТА Е ПРОПЯЛ :)))

Тоя е 100% национален предател. Искаше Русия в ЕС, да си сътрудничи с терористите от НАТО и САЩ. Искаше демокрация и либерализация, разбирай гейщина и наркомания. Така му се пада. А с наште нац.предатели кво ще правим!?

а ти не закачай нашите ! щото явно си от техните .

ми да ви изпратим в русия !? или искате на запад а не на изток ?

какъв е този франкофонски ник?

Някой тук дали знае, че когато Путин идва на власт, уведомява олигарсите, създадени от Елцин, че от тук нататък ще трябва да плащат данъци, ако искат да останат в притежание на активите си. Те дружно му се изсмиват. След два месеца Ходорковски е в затворя, а ЮКОС - национализирана. След още девет месеца, данъците, които внасят олигарсите в бюджета са 80 (осемдесет) пъти повече, от предната година. Повтарям - данъци. Това е официална статистика.

обещал ли е, че самият той (и неговите приятели) ще плащат данъци?

Арестуван задочно-сътворяването на този термин е истинско чудо-)

Първата грешка на Русия е , че малко години затвор му дадоха и втората грешка е , че рано го помилваха !.

е, че Ходорковски е завършен национален предател. Преди към такива е нямало никаква милост. Този веднъж бе помилван и освободен преждевременно, но явно, че пропиля шанса си.

Прав сте. Руснаците най-много мразят предателите.

Тогава, би трябвало да мразят и русофилите.

Там, в Русия май "добри" няма - от една странабезмилостни убийци и крадци, а от другата още по безмилостен кървав диктатор. Варяшка им работа.

Когато Путин помилва този престъпник, Ходорковски му даде тържествено обещание, ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА с политика! Това беше ЕДИНСТВЕННОТО условие, за да бъде освободен убиецът Ходорковски. Но на американчетата го подскокоросаха и Миша си наруши обещанието ... Е, сам си е виновен! Чака го или затвор или съдбата на Березовски ...

С други думи в Русия политиката е забранена и много опасна дейност. Така е във всички авторитарни общества.

Когато престъпниците и убийците станат политици, става много гадно ... Но на тебе ти е готино нали?

предвид съединените афро-арабски щати -щото там от 80 години се менкат два три клана и техните сеймейства.Имаше само един /Кенеди/който не беше от техните и те го убиха показно.

в най справедливата държава президента принуждава някой да не се занимава с политика , и ти намираш това за нормално ?!!

Те пък критиците на Путин там, за които пишат тук, са все някакви като сутрешна роса. Повечето изкарват преследването за престъпления или спирането на ограбване, за политическа репресия. Само че като видиш какви са, Пеевски ще изглежда като цвете спрямо тях. ;) Като нищо този, виждайки че ще загуби милиарди, да е решил да утрепа някой за да го предотврати.

По вероятно е да не е вярно.путин иска да запуши устата на ходорковски това е сигурно.а ротшилд иска само 50 милиарда но устата му е затворена.разбирайте че за русия унищожаването на политическите опоненти е по важно от парите.а на путин кой ще потърси сметка за немцов?

Искаш да кажеш, че на руснаците им е по-лесно е да вдигнат шум в световен мащаб и да започнат поредните дипломатически разправии, за да се оттърват от Ходорковски? Няма ли да им е по-лесно да му спретнат я сърдечен удар, я просто да изчезне безследно? На Путин ще му потърсят сметка за Немцов веднага след като последните 9 американски президенти понесат отговорност за безкрайните войни, жертвите, ограбването на държави. Накратко, за престъпленията им срещу човечеството.

Колкото на Сталин и Хрушчов им потърсиха сметка - толкова на американските президенти ще им търсят.

Най големия крадец в Русия, преследва до дупка друг голям крадец, за да не му плати присъденото. В България никой не преследва големите крадци. Те управляват на смени стадото на бедната ни държавица.

С тази празна глава нищо чудно, че си оръфан голтак. Не се изказвай неподготвен.

Ходорковски е национален предател и продажник. Веднъж беше помилван, но видя колко подъл неблагодарник е. Още по-активно продължи сътрудничеството си със Запада и антируската си дейност.

и преди всичко голям крадец и защитаван от световните крадци ! и у нас такива с лопата да ги ринеш !!!

Я, стига! Щом е срещу Путкин и престъпник, а?

Този крадец на собствената си Родина,крадец на жилища на хора през 90-те,някои от,които свършили като трупове ако беше в Китай да е отдавна осъден на смърт. Защо запада прибира такива хора и ги използва срещу Русия? Това е глупаво.

Сега искаш да кажеш, че в Русия не живуркат доказани и издирвани в Европа или други континенти престъпници, които руснаците отказват да предадат за да бъдат съдени ?

Само да допълня, че в никакъв случай не оправдавам Хордоковски - той си е престъпник и крадец. Искам просто да покажа двойния аршин, с който мериш.

Пич,сам пишеш други континенти. По-голям престъпник от този,който разграбва собствената си Родина-майка и сънародници няма.

Дай пример? Сноудън какъв ще се води? Дисидент избягал от САЩ, за да разправя за тоталитарните им методи? Приликите с Георги Марков не са случайни. ;) Щяха и да го гръмнат ако го достигнат, но ще има лош отзвук. По-добре в Белене. Ааа пардон в Гуантанамо Бей. Да е за урок на другите.

Единственият възможен път на Путин да спаси Русия от надигащия се американо-ислямски фашизъм е затягане на положението в Русия. Така е действаал и Сталин след 1933 г., когато фашизмът се е утвърдил в Германия. Задочното арестуване на Ходорковски и други предатели, крадци и шпиони е само началото. Защото в момента, в който покаже слабост или колебание, Русия ще бъде нападната от западните фашизирани пълчища и турско-джихадистката паплач. Така че свиквайте с подобни новини.

Първо за съжаление трябва да победи злото и тогава да изтреби враговете. Реалностите сега и 37-8 година са различни. Има нерви и мозък, и ще ги търпи колкото трябва.

Съвсем резонно! Няма държава, в която да не е много силен този контрол. Да не говорим за Щатите, където е абсолютен.

националсоциализмът (не фашизмът) да се утвърди в Германия! А "затягането на положението" е от полза единствено на управляващите, не на изстрадалия руски народ!

Големия бизнесмен и предприемач! Лапнал активи за една нощ дет са строени с деситилетия от милиони хора! Нека го видим на Запад как ше се стане толкова богат ако трябва ТОЙ да създаде нещо което се цени и купува от хората. Всички боклуци като него реват за "свободен" пазар и "условия" за бизнес НО когато ги пуснеш да въртат бизнес на Запада, се връщат с празни ръце щот там далавери нема!!!

НА ЗАПАД ПРОЦЕСА С ПРЕРЗАПРЕДЕЛЯНЕТО НА АКТИВИТЕ НАШИТЕ СА ГО РЕШИЛИ ОЩЕ КОГА СА ИЗБИЛИ ИНДИАНЦИТЕ И СА ВКАРАЛИ НЕГРИТЕ РОБИ :))) ... ПРИ ВАС ВЪРВИ НЕЩО ПОДОБНО - ИЗБИХА БЪЛГАРИТЕ И РАЗМНОЖИХА НЕУКИТЕ РОМЛЯНИ :))

Защо мурзилка като тебе се прави на американец и на специалист по всичко?

Аха поредния критик на Путин.... обвинен в нещо..... Ех Русия не се е променила.... Путин щом Каспаров не пожали дето прослави Русия..... че този ли....

Масква кога ще плати 50-те милиарда обезщетение, присъдени на Ходорковски по делото ЮКОС? :)

ВСЪЩНОСТ СА ПРИСЪДЕНИ НА ФОНДА НА "ЯКОВРОТШИЛД" .. НА ТЯХНО ИМЕ СЕ ВОДЯТ АКЦИИТЕ ПРЕХВЪРЛЕНИ ИМ ОТ ХОДОРКОВСКИ ..... А ЯКОВ РОТШИЛД ИМАТ ДЪЛГА ИСТОРИЯ С РАШКИТЕ - ДВА ПЪТИ НЕУСПЕШНО ИМ ПРАЩАХА БИРНИЦИ - НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР :)))

"Масква" да плати? На крадеца? Ще плати, ама друг път!

КОГАТО СЕ НАЛИВАХА ОСНОВИТЕ БАЯ ДУШИ УМРЯХА :))) .... ПИТАЙТЕ ЖИВИТЕ УБИЙЦИ ОТ СИК . ОБАЧЕ И НАГРАДИТЕ СА ГОЛЕМИ - МОЖЕ ДА СТАНЕШ Я МИЛИАРДЕР , Я МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ .... А ЗАЩО НЕ И ДВЕТЕ КАТО ДОМУЗ ЕРДОГАН :)))

путя го помилва. следователно покровителства еврейската петромафия.