Тунис отново пламна след политическо убийство

Хиляди тунизийци излязоха на протести днес, след като лидерът на опозиционната Обединена демократична националистическа партия Шокри Белаид бе застрелян пред дома си в столицата Тунис, предаде АП. Политикът е бил откаран в близка болница, където починал. Стигна се до сблъсъци на протестиращи с полицията. Светска партия обяви, че напуска парламента и призова за обща стачка.

Обратно в новината

Коментари - Тунис отново пламна след политическо убийство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

viktor

който бърка в кацата с безплатния мед рано или късно си плаща. в бг. това не важи.

койти дава право да си играеш игрички? Така не се прави.

Виновна е "Хизбула"

Как ги нагласиха мюслюманчетата, а те не се усетиха...Но заради тях ще страдаме май всички.

ЗАПОЧВА АРАБСКА ПРОЛЕТ- епизод 2. Империята отвръща на удара. В Египет размирици, в Тунис размирици... Пак ще се пренарежда доминото!

Цитат: "След свалянето от власт преди две години на дългогодишния диктатор Бен Али, Тунис не може да се справи със социалното и религиозно напрежение в страната, отбелязва Асошиейтед прес." Асошиейтед Прес да ми отбележи ЕДНА арабска страна, която след дирижираната "пролет" успя да се справи с тези неща. Тунис ли, Египет ли, Либия ли, или пък може би Сирия? Бен Али, Кадафи и Мубарак може и да управляваха с твърда ръка и да ги квалифицираха като "диктатори", но да ми каже сега някой честно, че сега, при "демокрацията", хората в тези държави живеят по-добре? Напротив, че и по-зле ще става, докато не стане като в Афганистан примерно. НЕ МОЖЕ западните ценности, разбирания и начин на живот да се налагат сляпо и едно към едно в такива различни общества. Там ТРЯБВА да има различна форма на управление, която по необходимост ще е по-твърда от Западната. Просто ситуацията там е много различна.

Нападателят НЕ е искал да убие Шокри Белаид, а само да го стресне и да го уплаши, но понякога и празната пушка гърми...

Пак бат бойко е виновен казаха станишковците

phg

И с какво мислиш, със задника си ли?

комунисти, ислямисти едно и също лицемерие и терор. Една и съща нетърпимост към демокрацията. не съм ислям-ист, не съм комун-ист, не съм буд-ист.

Да, бе - не си. Ти си само гербераст

Оказа се , че тунизийците са по- демократи от нас. Ние сме си овце.

Поуката е ясна, защото не е само Тунис. Дано има кой да я проумее...

А у нас кога ще излизаме?

Ще излизаме когато пъдаря ни отвори портата.