Коментари - Момче на 16 години уби с нож по-малко дете | Днес.dir.bg

Момче на 16 години уби с нож по-малко дете

16-годишен младеж наръга смъртоносно при скандал момче на 12 г. на столичния булевард „Ботевградско шосе”.

Обратно в новината

Коментари - Момче на 16 години уби с нож по-малко дете | Днес.dir.bg

Коментари

Нищо няма да се оправи с този манталитет, българина гледа само своите деца да са добре / а се случва и тях да не гледа поради свои си проблеми, които често го докарват до оскотяване, може просто да си бачка в чужбина - тогава неговите деца израстват без контрол и се възпитават с филми на ужасите, кръвожадни игри в интернет или просто закона на улицата/. На колко хора им пука, като вижда, че деца тръгват по лош път, вземат наркотици, проституират, крадат, събират се с банди. Да, ама това не са нашите деца, имат си родители... Само че утре от тях може да пострада и нашето дете. Докато не разберем, че всички деца са наши, защото те са бъдещето на тази страна, ще е така и това ще е средата в която растат децата ни!

не знам защо така тези дечица от ден на ден стават по агресивни пресен случаи от онзи ден хлапета на 10-12 години ритаха пред блока топката им отиде на улицата под една кола шофиора спря да си я вземат макар че беше шосе и можеше да мине през топката без да спре едно хлапе отиде взе я и за благодарност му изрита колата а другите викаха браво ..........не знам можеби всички се озлобихме много и децата попиха това.битието определя сазнанието(транслитераця)

ГР. СОФИЯ КВ. ЛЕВСКИ УЛ.САРАНЦИ 7 ВСЯКА СУТРИН И ВЕЧЕР СЕ СЪБИРАТ НАРКО ДИЛАРИ ОТ КОИТО ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ Е НАСТРЪХНАЛ - УЧИЛИЩЕТО Е НА 200 МЕТРА МОЛЯ ПОЛИЦИЯТА ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ И АКО НЕ ВЗЕМЕ МЕРКИ ДРУГИ ЩЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ

с какво точно е виновно ЦЯЛОТО общество, такива лай.а се случват навсякъде.

абе това са деца? защо не е криминализирано носенето на нож п о н е? а къде им са родителите, така ли абсолютно ама нищо не в и ж д а т!? мир на праха на единия а другия убиеца в божчиновци! а политиците-стига бежаберие-ако не друго - пазете поне децата в тая дърява! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво възпитание и какъв резултат искате да има като учителки обират банки, учителки крадат кабели ? Вярно е, че и семейството има голямо значение за възпитанието на децата, но колко време детето е в семейството и колко в училище и на улицата ?

Учителки са ПРИНУДЕНИ да обират банки!!!

Това ли е оправданието- принудени били....Някой ги кара насила.... Следващия път като ти оберат жилището пак ги оправдай, че са принудени. А какъв пример дава на децата....

6 ЧАСА В УЧИЛИЩЕ, 18 ЧАСА ПРИ МАМА И ТАТЕ + ЦЯЛАТА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, + ВАКАНЦИИ И ПОЧИВНИ ДНИ. ЕХОООО, БГ СЕМЕЙСТВО КЪДЕ СИ!!!????

в нашата страна само лоши неща ли се случват. В новините кой кого убил или застрелял,кой каква контрабанда е направил, как са откраднали данъци,какви престъпници са заловили и как са избягали от правосъдието.Възпитаваме децата ,че живеят в джунгла и правото е на страната на мускулите. Защо в новините липсват спечелилите математици, физици,програмисти и др.,че на тези деца да им се покаже ,че има и дръга страна на медала

добрата новина за медиите не е новина ! Поинтересувайте се за транссърфинг и ще си обясните много неща .

Ама малко е. Ако може и на кладата...

МНоого болно общество! Разпадащи се семейства, институции, ценности, образование, държава! Живот в страх на кое идиотче ще попадне детето ти?! Ох, защо не се чупих още по времето на" Канадските екскурзии", а като последен тъпанар живуркам с надежда да се "опра'им"?

Хубав коментар!!!

Да помислим какво би се случило в една Франция, Гърция или Англия например, ако се беш случило там? На 12 си още дете, но на 16 вече не си съвсем дете!!!!! Но ние само си пишем и четем и живота ей така минава - ненормално, без закони, които да функционират, от една криворазбрана цивилизация...... КАКВО ПРАВИМ БЕ ХОРА???ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА?????

Ти приятел, твойте деца на колко години ги обяви за възрастни? Известен ли ти е броя на възрастните (над 30) които живеят с родителите си? Как така 16 годишно дете е възрастен, като още играе на Counter strike? Като не си е обръснал мустака или моли татко си за пари, какви възрастни са 30 годишните живеещи с майка си и интересуващи се единствено от фейсбук профила си? Айде стига глупости писахте. Обществото ни е болно от липса на ценности, една от които е възпитанието на децата ни. Това трябва да е преди доходите, работата, мерцедеса, приятелите, родителите и всичко останало!

възрастни са всички, които са навършили пълнолетие и отговарят за действията си пред закона. Разбира се, ако не са освидетелствани дебили. На 20 и + години са млади хора, но не и деца. 30 годишните са хора на средна възраст - приключили обучението си, работещи, отглеждащи поколения. И е напълно нормално да живеят с родителите си, освен ако не са достатъчно тъпи, за да ги пороби някоя банка.

Не разбрах, кога ти станах приятелка, но както и да е. Та моите деца са малки - едното е на 5г6м., а другото е на 1г.6м. - та деца са още.Те ще са ми деца до гроб.Но за обществото 16 г момче, не е вече дете - ще ме прощаваш.Щом пиеш, пушиш и се друсаш и вадиш нож, и искаш пари - демек си търговец - за кво дете ми говориш?!?!? И ако е дете - отнело живота на друго дете - какво ще стане - да ти кажа ли - нищо!!! Недай си боже такова дете да посегне на моето - ще го ....айде да не говоря цинизми, че народа се побърка.Дете ми било- ами да се занимава с детски работи бе ПРИЯТЕЛ! А ТЕЗИ ДЕЦА , КОИТО И НА 30 ЖИВЕЯТ С РОДИТЕЛИТЕ СИ - НЯМАМ ПРОТИВ.Основните причини в България за това са финансови.Всеки избира как да живее, но айде всеки да не избира на другите живота. Ако имам правописни грешки - извинете ме, бързам!

Живеем като в лайняна комедия на абсурда. Време е културтрегерите да сменят тази шизофренна плоча и да почват да втълпяват на хората, че животът е важен, че постъпките и помислите са важни, че ближния е важен и т.н.

Много ми харесаха коментарите до тук! Отнова всички са виновни, само в нас няма вина! Ей за това си я харесвам тая държавица, населена с невинни жертви на комунизма, мафията, капитализма и на други безотговарни подтисници. Седимси тихичко на теферич, сърбаме ракийка, бодем салатка и пустосваме всички изедници, ама тихо, да не чуе някой и чакаме някой да дойде дани оправи! И обикновено идва някой и ни "оправя"!

ЗА ВСЯКО СЛЕДСТВИЕ СИ ИМА ПЪРВОПРИЧИНА И ТЯ НЕ Е В ОБЩЕСТВОТО! ЗАЩОТО ОБЩЕСТВОТО НЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА, А ОЛИГАРСИТЕ С ПАРИ!

И при тях пращаме децата си да ни ги възпитават!

децата - чрез медиите, учебниците, законите и престъпната си власт.

"16-годишен уби с нож дете, дължало му пари" Дали е дъжало пари, детето вече не може да каже, но е ясно,че по-голямото е рекетирало по-малкото за пари!

Доколкото се разбира от материала, обаче, по- малкото 1-во е извадило нож, а е казал народа:"Който нож вади, от нож умира!". В никакъв случай не защитавам убиеца, защото е можел да му вземе ножа и да го захвърли надалеч и да не се случи това убийство! Случаят може да се опише и с две думи: ДЕГРАДАЦИЯ и ПЪРВИЧНИ ИНСТИНКТИ(присъщи за животните, от които БИ ТРЯБВАЛО да се различаваме!!!)

По-малкото може да е носело ножа, защото го е било страх от по-голямото, за самозащита!

Така ли се взима нож от човек размахваш нож пред тебе???? Баси нинджите населяват тоя форум. Просто, вика, да му вземе ножа... Просто, не как да е, а просто!

Какви подрастващи искате във феодалното владение на мафията, с червендалест произход, в което владение липсва държава и гражданско общество. В крайна сметка всички ние ги оставихме 22 години под указанията на москва да си правят каквото си поискат. Заробването продължава с пълна сила. Ако отворим историята дори ще прочетем, че робите в робовладелския строй са живяли по-добре от нас, булгаристанците. Вече е твърде късно, мандалото хлопна преди 20 години. Как пък всички други народи от посткомунистическите страни не допуснаха червените си номенклатури да ги завладеят под прикритието на лъжите за демокрация и пазарна икономика при въведен съветско-московски модел на съществуване. Само ганьо не разбра от къде изгрява слънцето. Деца ли? - само мангали за тези монополно-политически чудовища.

Обществото е такова, каквато е държавата. Държава просто няма. Преди ценностите ни бяха - с преклонена главица, живеещи в страх. Сега територията наречена БГ е владение на мутри, олигарси, монополи, ненормални политици и далавераджии. Господства съветският, кагебистко-ченгесарски модел на лъжи, манипулации, кражби, присвоявания на бюджета и нескончаемо забогатяване. Преди феодалите поне бяха по-прикрити. Сега всички са нагли-и депутати, и олигарси, и монополи, и всякакви далавераджии на дребно. Далаверата и наглостта е навсякъде. И никой не разбра, че кръга на ада в който се въртим е общ, и бумеранга се връща.

Мн. си прав с изключение на това, че не ми се вярва феодалите да са били толкова прикрити едно време..Освен ако нямаш предвид, че са се прикривали чрез инф.затъмнение..

червените, "социалистически" феодали, чл. 1 на Конституцията. Владеенето на масите им беше гарантирано от върховния закон.

Нищо, важното е чалгата да е на макс, Слави да трови народа, Бигбрадъра да е манифактура за ВИП ла*на...

За съжаление, единствено публичната екзекуция на такива престъпници би намалила подобни убийства!

Много правилно,аз съм ЗА

С такъв коментар ти не се различаваш от престъпниците! Би ли станал палач? Такива зрелища ли ти доставят удоволствие? Може би трябва да живееш между диваците, които убиват жените с камъни... Жестокостта поражда жестокост.

Ако този 16-годишен получи доживотна присъда и без право на амнистия, може и без смъртно наказание. Но със сигурност, ако се въведе смъртна присъда, ще намалеят престъпленията!! Палачи ще се намерят- бъди споко- и не е речено, че трябва да ги гледаме- достатъчно е да има такива новини в медиите, че някой убиец е изтърпял смъртна присъда!

Трудно ми е да кажа кой е виновен,може би всички и родители и политици. Само за месец колко деца си отидоха хей така от този свят и всички са под 25 години здрави прави ,а в същото време колко майки се борят за живота на децата си защото нямат пари да ги лекуват и държавата -мащеха също няма,а дарения за корумпирана полиция и министерства в милиони. Но колко са тези родители които ще кажат -УБИВАЙ??? А кой от 21 година прави тези извратени закони,от кого и как да те е страх ??? Това са децата на криворазбраната ,,демокрация''. Пиеш -караш,друсаш се, убиваш и колко са осъдените ??? Не са болни децата ни ,те просто знаят ,че каквото и да направят закони няма и естествено няма и наказание. Защо нямаме закони както в другите страни в ЕС или САЩ е и там има такива ,,правораздаващи",но колко са спрямо нашата държава. Ще става и по-лошо за голямо съжаление...........

НЕ СИ ПРАВА! ИМАМ ПОЗНАТИ, КОИТО, КАТО РОДИТЕЛИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ САМИ ЩЕ РАЗДАДАТ ПРАВОСЪДИЕ И ВЪОБЩЕ НЯМА ДА РАЗЧИТАТ НА ПОЛИЦИЯ И СЪД, ако недай боже им се случи такова нещастие. Никой няма и да разбере на убиеца от къде му е дошло!!!

ами вижте по интересни неща на link

А къде са моралните ценности у депутатите, Правосъдната и правораздавателна системи, лекарите и т.н. 2/3 от тях са "нормални" преуспяващи БИЗНЕСМЕНИ и нищо повече. Какво общество градим тогава?! ... "Хей живот, здравей, здравей..."

Bye bye life goodbye! И непременно на аглийски както се полага на нашето европейско гето.

важно е да се научат да си изчистват отношенията. като вземе пари после трябва да ги върне. това родителите трябва да им го кажат. но в тази страна всички са крадци - и няма кой да обясни на децата да си връщат парите. ужасна трагедия

Политиците са виновни, защото властта е в тях но не правят нищо за да подобрят положението.

А политиците да не са от Луната, бе умнико.Те не са ли от същия този народ?И са си лика -прилика с него.

Може би наистина идва края на света и вече е време да си отидем от този свят. Дано да стане по-безболезнено.

Ами според теб излиза, че хората трябва да се опънат на кревата, да скръстят ръце, като предварително се завият с бял чаршаф и си затъкнат по една китка... и лежат , лежат и чакат.... безболезнения край на света. Ама можеш да направиш нещо докато чакаш...

...след като в последните 20 и кусур години родителите са заети с това да и ЕДИНСТВЕНО с това да осигурят хляба на масата! От комунистическите лозунги само едно признавам- битието определя съзнанието! Е ..такова ни е битието-ниско,първично,мръсно,без светлина и безнадежда! Какво да очакваме?

Не са виновни комунизъм, социализъм, демокрация... Може би дори и хората не са, а само начините, които търсим. Управлението на държавата е лошо. Рибата се вмирисва откъм главата, а липсата на правораздаване се замества със саморазправа.

Ти остави, че общественият строй няма значение! По- рано такъв случай е ставал на няколко години веднаж.

Така беше. Рокът беше забранен и го слушахме тайно, но нямаше наркомани и престъпници. Та това момче още на 16 години отглежда марихуана и убива ...

Само преди около месец активист на БСП - умен и образован, а закла майка си и баща и скочи от четвъртия етаж в Перник. Какво общо има капитализъм и социализъм. Просто битовизъм.

Не е битовизъм. Това е резултат от непрестанното облъчване на народонаселението, по всякакви комуникационни канали, колко е нормално да затриеш ближния си.

между партийната централа, която и да е, и нечия лична драма? Защо си толкова невероятно глупав, за да обръщаш всичко на политика. Нищо в този живот вече не е политика - всичко е интереси и алчност. Дори и продажните ни "политици" не са такива, а са просто една колониална администрация. Отвори си очите бре, поумней!!!

Това е Реалноста!Българският народ е поел по път,който е с много неизвестни.Но природата не търпи аномалий и прочиства недъгавите и слабите-естествен подбор!Ако,продължаваме да се мразим по между си ,без осъзнаване за национално единство и уважение на всеки индивид,скоро тази Територия-България ще бъде собственост на други наций!На скоро си приказвахме с един познат от-забележете, Македония на разни теми и отговорът му на един от моите въпроси бе следния-Ма ти луд ли си? че да сакам да сум Бугарин.Бугараш е обидно слово!Нямам думи!!!

Страх ме хваща, като виждам какво поколение расте!

Да, бе , а нали уж някакви индиго, кристални ,деца на дъгата, ангели, звездни и пр. деца? Къде?

Мен отдавна ме е страх от подрастващите дебили,които без да им мигне окото за нищо ще ти видят сметката,страх ме е и от порасналите вече олигофрени,с които няма нормален начин да се разбереш.Много тъжна реалност и още по-гротескно бъдеще...

Вяра, много си права за това, което си написала.Виновно е цялото общество и преди всичко родителите.Не напразна е приказката за първите седем години-Тогава се възпитава детето, но погледнете телевизията.Всеки ден филми с насилие.Децата възприемат насилието като нещо нормално и приемат,че човешкият няма цена.За тях да се сбиеш в училище, на улицата, да пребиеш някого е нещо нормално.По телевизиите непрекъснато ни показват разни мутри и мутреси, как са преуспяли,всички предавания от рода на Иван и Андрей, какво ядат звездите, простотиите в шоуто на Слави, пълна лудница и други подобни няма на какво хубаво да научат децата ни.

И Вие и Вяра, както и много други мнения във форума са съвсем точни и верни! Бих искал само да попитам къде са разните агенции за защита на децата, както и всички организации, които би трябвало да осъществяват някаква превенция, например МВР. Тези младежи сигурно са били "клиенти" на детската педагогическа стая или както се казва сега. Къде е кварталния отговорник, ако изобщо има такъв? Иначе всички тези организации получават солидни суми от бюджета, а някои даже и дарения в 7-цифрени суми. Да се вижда някакъв ефект от това? Не е ли крйно време на всички властници, които просто не са си на мястото да им бъде потърсена отговорност? Дано само това, което се случва тези дни, да не се превърне в трайна тенденция!

Интерсено, всички са си намерили един митичен универсален враг, който им е виновен за всичко. Комунизъм, социализъм - заминаха преди 20 години! Погледнете си реалностите и света в който живеете пък може и да разберете нещо! Как постоянно комунизма ви виновен? Плюйте се на комунист, гонете ламята може и да я хванете докато ви работят от зад ? :)

Циганчета,нали?

Така като гледам е станало точно като в поговорката "Който нож вади, от нож умира!". И всякакви дълбокомъдрени простотии като капитализъм, социализъм, боковизъм са смешни! Просто битовизъм!

Хвала на родителите! Мама и тате били заети да пият ракия със салата и да слушат чалга докато детето се размотавало наоколо с нож! Супер! Хора, не казвам, че е лесно, но да си родител не значи само да нахраниш и да облечеш детето си, но преди всичко да го превърнеш в човек! А за това си трябва време и търпение. Не става с 10 мин. на ден повреме на рекламите между сериалите или мача.

Егати новината. Първо четем как 16 годишен наръгал брутално дете /щото той пък не е/, после всъщност става ясно, че детето е извадило ножа, а той се защитавал....аман

Точно това е капитализмът, това са неговите "ценности", неговото отвратително битие и безумие. Само че затритото чалга поколение ще разбере това по късно - когато само, с кръвта си започне да плаща за безумието.

Е това е капитализма, който всички искахме - едно сурово и конкурентно като природата общество и макар и демократично, съвсем не и справедливо!!!!!! Това е истината! Нали видяхте в най-уредената, демократична и на практика безкорупционна, петролна и свръхбогата Норвегия какво се случи... Малоумника избил толкова деца?!? А в цитаделата Лондон и Англия мюсюлманските малоумници какво направиха...

Добре, че при социализма няма такива неща. Аман от дървени глави!!! Спрете от всеки конкретен случай да вадите тъпи заключения и да се опитвате да правите червена пропаганда. Не ви се получава, ама хич!

Убиецът от Норвегия е просто луд, такива има навсякъде, капитализмът няма нищо общо. Да не би при социализма да нямало луди? Всъщност да, нямало е, защото всички такива случаи са се потулвали, за да не се излага строят, а лудите са ги затваряли заедно с политическите си противници.

не е луд, а фашизоид, убил е съвсем умишлено и с ясно съзнание младежи от малцинствата. Чети нета! Що се отнася до социализма, психопатите не се разхождаха свободно по улиците, а бяха там където им е мястото - в болниците и затворите. В конкретния случай, става дума за хлапаци и наистина за ценностите на няколкото загубени поколения след 89-та.

Точно това е капитализмът, това са неговите "ценности", неговото отвратително битие и безумие. Само че затритото чалга поколение ще разбере това по късно - когато само, с кръвта си започне да плаща за безумието.

А така, това при социализма имало ли го е? Не. Тогава за вицове да не чуваме вече, че не могло да разправяш. Разправяйте си вицове. Нека се избиват всеки ден.

Хубаво се живее в България, каза премиерът слънце.

Мили, хора, четя коментарите и съм потресена. Вълна от обиди, цинизми. Правописни грешки и жаргон след жаргон. Ние българите сме царе да обвиняваме другите, но колко често поглеждаме себе си и това, което сме в действителност? Е, след като прочетох коментарите стигнах до следният извод. Вина за сегашната ни реалност имаме всички. Народът все по-вече изпростява, ценностите и идеалите в обществото умират, а това рефлектира и в моделите на поведение в подрастващите. Духовност - няма, а щом тя е изчезнала ние наистина се превръщаме в животни. Вижте злобата и гневът, с който говорите - та вие не се познавате и не можете да съдите един за друг , от написани два реда, продиктувани от моментен емоционален афект. Но не правят се глобални заключения. Няма толерантност, няма човечност. Но това е нашата реалност и за това сме виновни. Е, аз вярвам, че това може да се промени, но то зависи от мен, от теб и от всички нас. Тогава децата ще копират това, което им предоставяме.

Един зрело - мислещ човек !!! Да за всичко сме виновни, единствено само ние - РОДИТЕЛИТЕ, за това което става с нашите деца !!!

четя - "чета"

Вярвай си, колкото си искаш. Права си във всяка една буква, но не - това не може да се промени.

Абсолютно вярно,за съжаление аз съм песимист,цялата тази реалност няма да се промени скоро.Такива случаи има не само в България а навсякъде по света просто в човека просто е заложена агресията.Има много случаи в които деца от добри семейства и с добро възпитание извършват далеч по постресаващи неща. Но,наистина коментарите по случая са странни и донякъде много интересни и показателни.

Верче, пише се "чета", иначе с другото съм съгласен

Ти пък не се ли замисли , че това е техническа грешка , която е в следствие на грешно натиснат клавиш ? "А" се намира под "Я" , много е лесно човек да сбърка , нали ? Можеше да критикуваш жената ако беше написала "четЪ" . Просто казвам .

Вяра, не съм съгласна, че се превръщаме в животни- те са много над нас в много отношения, особено в отношенията по между си!Май нямаме точно определение вече в какво се превръщаме - мкъщи е едно, на улицата е друго........ трябва да е еднакво и вкъщи и на улицата в положителния смисъл на думата. Но уви, това вече никога няма да стане / или поне в минимални количества/!

вяра малко са хората като теб ..сички пцуват и обиждат децата а единя го няма вече а другя го чакат 10 години затвор минимом... помислете малко над това.а бяха прятели представям си ако са в рагове и несе познават какволо щеше да стане тогава .познавам ги и двамата за сичко са виновни родителите неможе да оставиш един 1ш годишен кибритля да вире сам и веднаш седмично дасе прибираш и дамо дадеш 4 лева да живурка или нещо от тоя род абе нямам думи белата е сваршена .и неса цигани нито единя нито другя неги оплуваите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като един от "цялото общество",а за такъв ме имат само когато властниците трябва да размият отговорността си,не приемам никакви упреци към мен!Вина имат единствено ТЕ! ,като, първо приемат неадекватни закони и второ ,малкото полезно в тях - не го спазват. Питам и този път със страшна сила: защо се допусна ,че някои,на които бе дадена незаслужена възможност да награбят материални и финансови средства,да се чувстват недосегаеми и да вилнеят като зверове в джунглата? Нямам НИКАКВА вина,,че този 16годишен келеш е оставен без родителски надзор и контрол и ,че баща му и майка му не са му казали и задължили,да не посяга на човешки живот. Стига с тази колективна отговорност! Стига!

"Който сее вятър - жъне бури". Така казват руснаците. А и не само те. Свиквайте - това е бъдещето. Прекъснахме връзката между поколенията, нищо не ни интересува освен собствените ни задници, гледаме на корупцията и далаверата като на възможност, а не като на престъпление. Нямаме ценностна система. Всеки е свободен да действа, но никой не е свободен от последствията.

ша догоним хамериканзите сега сме по време на техня див запад :-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе аз ли нещо не съм разбрал или това е било при самозащита, когато нападателя е бил въоражен (с нож). Ако е така, вината си е на пръв извадилия ножа... Мир на праха му!

Моралните ценности са : Злато, сребро, и мед. Също така диамнти, скъпи коли и тъпи ку*ви. Много е важно баща ти да е мутра и дядо ти да е бил във власта и да има връзки да те измъкне. Е тва е България днес. Всички искат промяна, ама никой не са е вдигнал на бунт. Щото е по лесно някой друг да ни свърши тва дето ние трябваше да направим още преди 20г.

почивай в мир скъпо слънчице!

ааа гат режат показно ленти с наши пари, те са добрите а гат се избиваме заради безисходицата в която сме тогава обществото е виновно... ай сикт.. милицинери прости!

в балагрия остана наи долната селска измет

Ти си част от нея! Неграмотен, но с претенции. Поне името на държавата да беше написал правилно... Замърсяваш форума с присъствието си. Иди да се упражняваш да пишеш на друго място. коментарът ти е лишен и от съдържание.

Навремето имаше една приказка на бай ви Тошо- от 1944 насам построихме 4 Българии- и всички го виждахте и ръкопляскахте! За това време какви грешки е имало, никой дума не отваряше! Сега след 22 години демокрация -нема ни пари, ни Българий... Е кой ви е виновен бре катили?! Вие къде бяхте през това време?! Ако все пак смятате, че комунистите са ви виновни, аз ще ви кажа: Бащите са ви виновни, дето са ви правили кога са дили много пияни!!!... Та сте се пъкнали нешпълноценни интелектуално и физически!Кога има избори хората мислят и ходят да гласуват за бъдещето си - вие седите си у дома и псувате! Пък после 4 години псуване и търсене на кого да си го изкарате! Де лопата де...

Коментари - Момче на 16 години уби с нож по-малко дете | Днес.dir.bg

Момче на 16 години уби с нож по-малко дете

16-годишен младеж наръга смъртоносно при скандал момче на 12 г. на столичния булевард „Ботевградско шосе”.

Обратно в новината

Коментари - Момче на 16 години уби с нож по-малко дете | Днес.dir.bg

Коментари

Нищо няма да се оправи с този манталитет, българина гледа само своите деца да са добре / а се случва и тях да не гледа поради свои си проблеми, които често го докарват до оскотяване, може просто да си бачка в чужбина - тогава неговите деца израстват без контрол и се възпитават с филми на ужасите, кръвожадни игри в интернет или просто закона на улицата/. На колко хора им пука, като вижда, че деца тръгват по лош път, вземат наркотици, проституират, крадат, събират се с банди. Да, ама това не са нашите деца, имат си родители... Само че утре от тях може да пострада и нашето дете. Докато не разберем, че всички деца са наши, защото те са бъдещето на тази страна, ще е така и това ще е средата в която растат децата ни!

не знам защо така тези дечица от ден на ден стават по агресивни пресен случаи от онзи ден хлапета на 10-12 години ритаха пред блока топката им отиде на улицата под една кола шофиора спря да си я вземат макар че беше шосе и можеше да мине през топката без да спре едно хлапе отиде взе я и за благодарност му изрита колата а другите викаха браво ..........не знам можеби всички се озлобихме много и децата попиха това.битието определя сазнанието(транслитераця)

ГР. СОФИЯ КВ. ЛЕВСКИ УЛ.САРАНЦИ 7 ВСЯКА СУТРИН И ВЕЧЕР СЕ СЪБИРАТ НАРКО ДИЛАРИ ОТ КОИТО ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ Е НАСТРЪХНАЛ - УЧИЛИЩЕТО Е НА 200 МЕТРА МОЛЯ ПОЛИЦИЯТА ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ И АКО НЕ ВЗЕМЕ МЕРКИ ДРУГИ ЩЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ

с какво точно е виновно ЦЯЛОТО общество, такива лай.а се случват навсякъде.

абе това са деца? защо не е криминализирано носенето на нож п о н е? а къде им са родителите, така ли абсолютно ама нищо не в и ж д а т!? мир на праха на единия а другия убиеца в божчиновци! а политиците-стига бежаберие-ако не друго - пазете поне децата в тая дърява! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво възпитание и какъв резултат искате да има като учителки обират банки, учителки крадат кабели ? Вярно е, че и семейството има голямо значение за възпитанието на децата, но колко време детето е в семейството и колко в училище и на улицата ?

Учителки са ПРИНУДЕНИ да обират банки!!!

Това ли е оправданието- принудени били....Някой ги кара насила.... Следващия път като ти оберат жилището пак ги оправдай, че са принудени. А какъв пример дава на децата....

6 ЧАСА В УЧИЛИЩЕ, 18 ЧАСА ПРИ МАМА И ТАТЕ + ЦЯЛАТА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, + ВАКАНЦИИ И ПОЧИВНИ ДНИ. ЕХОООО, БГ СЕМЕЙСТВО КЪДЕ СИ!!!????

в нашата страна само лоши неща ли се случват. В новините кой кого убил или застрелял,кой каква контрабанда е направил, как са откраднали данъци,какви престъпници са заловили и как са избягали от правосъдието.Възпитаваме децата ,че живеят в джунгла и правото е на страната на мускулите. Защо в новините липсват спечелилите математици, физици,програмисти и др.,че на тези деца да им се покаже ,че има и дръга страна на медала

добрата новина за медиите не е новина ! Поинтересувайте се за транссърфинг и ще си обясните много неща .

Ама малко е. Ако може и на кладата...

МНоого болно общество! Разпадащи се семейства, институции, ценности, образование, държава! Живот в страх на кое идиотче ще попадне детето ти?! Ох, защо не се чупих още по времето на" Канадските екскурзии", а като последен тъпанар живуркам с надежда да се "опра'им"?

Хубав коментар!!!

Да помислим какво би се случило в една Франция, Гърция или Англия например, ако се беш случило там? На 12 си още дете, но на 16 вече не си съвсем дете!!!!! Но ние само си пишем и четем и живота ей така минава - ненормално, без закони, които да функционират, от една криворазбрана цивилизация...... КАКВО ПРАВИМ БЕ ХОРА???ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА?????

Ти приятел, твойте деца на колко години ги обяви за възрастни? Известен ли ти е броя на възрастните (над 30) които живеят с родителите си? Как така 16 годишно дете е възрастен, като още играе на Counter strike? Като не си е обръснал мустака или моли татко си за пари, какви възрастни са 30 годишните живеещи с майка си и интересуващи се единствено от фейсбук профила си? Айде стига глупости писахте. Обществото ни е болно от липса на ценности, една от които е възпитанието на децата ни. Това трябва да е преди доходите, работата, мерцедеса, приятелите, родителите и всичко останало!

възрастни са всички, които са навършили пълнолетие и отговарят за действията си пред закона. Разбира се, ако не са освидетелствани дебили. На 20 и + години са млади хора, но не и деца. 30 годишните са хора на средна възраст - приключили обучението си, работещи, отглеждащи поколения. И е напълно нормално да живеят с родителите си, освен ако не са достатъчно тъпи, за да ги пороби някоя банка.

Не разбрах, кога ти станах приятелка, но както и да е. Та моите деца са малки - едното е на 5г6м., а другото е на 1г.6м. - та деца са още.Те ще са ми деца до гроб.Но за обществото 16 г момче, не е вече дете - ще ме прощаваш.Щом пиеш, пушиш и се друсаш и вадиш нож, и искаш пари - демек си търговец - за кво дете ми говориш?!?!? И ако е дете - отнело живота на друго дете - какво ще стане - да ти кажа ли - нищо!!! Недай си боже такова дете да посегне на моето - ще го ....айде да не говоря цинизми, че народа се побърка.Дете ми било- ами да се занимава с детски работи бе ПРИЯТЕЛ! А ТЕЗИ ДЕЦА , КОИТО И НА 30 ЖИВЕЯТ С РОДИТЕЛИТЕ СИ - НЯМАМ ПРОТИВ.Основните причини в България за това са финансови.Всеки избира как да живее, но айде всеки да не избира на другите живота. Ако имам правописни грешки - извинете ме, бързам!

Живеем като в лайняна комедия на абсурда. Време е културтрегерите да сменят тази шизофренна плоча и да почват да втълпяват на хората, че животът е важен, че постъпките и помислите са важни, че ближния е важен и т.н.

Много ми харесаха коментарите до тук! Отнова всички са виновни, само в нас няма вина! Ей за това си я харесвам тая държавица, населена с невинни жертви на комунизма, мафията, капитализма и на други безотговарни подтисници. Седимси тихичко на теферич, сърбаме ракийка, бодем салатка и пустосваме всички изедници, ама тихо, да не чуе някой и чакаме някой да дойде дани оправи! И обикновено идва някой и ни "оправя"!

ЗА ВСЯКО СЛЕДСТВИЕ СИ ИМА ПЪРВОПРИЧИНА И ТЯ НЕ Е В ОБЩЕСТВОТО! ЗАЩОТО ОБЩЕСТВОТО НЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА, А ОЛИГАРСИТЕ С ПАРИ!

И при тях пращаме децата си да ни ги възпитават!

децата - чрез медиите, учебниците, законите и престъпната си власт.

"16-годишен уби с нож дете, дължало му пари" Дали е дъжало пари, детето вече не може да каже, но е ясно,че по-голямото е рекетирало по-малкото за пари!

Доколкото се разбира от материала, обаче, по- малкото 1-во е извадило нож, а е казал народа:"Който нож вади, от нож умира!". В никакъв случай не защитавам убиеца, защото е можел да му вземе ножа и да го захвърли надалеч и да не се случи това убийство! Случаят може да се опише и с две думи: ДЕГРАДАЦИЯ и ПЪРВИЧНИ ИНСТИНКТИ(присъщи за животните, от които БИ ТРЯБВАЛО да се различаваме!!!)

По-малкото може да е носело ножа, защото го е било страх от по-голямото, за самозащита!

Така ли се взима нож от човек размахваш нож пред тебе???? Баси нинджите населяват тоя форум. Просто, вика, да му вземе ножа... Просто, не как да е, а просто!

Какви подрастващи искате във феодалното владение на мафията, с червендалест произход, в което владение липсва държава и гражданско общество. В крайна сметка всички ние ги оставихме 22 години под указанията на москва да си правят каквото си поискат. Заробването продължава с пълна сила. Ако отворим историята дори ще прочетем, че робите в робовладелския строй са живяли по-добре от нас, булгаристанците. Вече е твърде късно, мандалото хлопна преди 20 години. Как пък всички други народи от посткомунистическите страни не допуснаха червените си номенклатури да ги завладеят под прикритието на лъжите за демокрация и пазарна икономика при въведен съветско-московски модел на съществуване. Само ганьо не разбра от къде изгрява слънцето. Деца ли? - само мангали за тези монополно-политически чудовища.

Обществото е такова, каквато е държавата. Държава просто няма. Преди ценностите ни бяха - с преклонена главица, живеещи в страх. Сега територията наречена БГ е владение на мутри, олигарси, монополи, ненормални политици и далавераджии. Господства съветският, кагебистко-ченгесарски модел на лъжи, манипулации, кражби, присвоявания на бюджета и нескончаемо забогатяване. Преди феодалите поне бяха по-прикрити. Сега всички са нагли-и депутати, и олигарси, и монополи, и всякакви далавераджии на дребно. Далаверата и наглостта е навсякъде. И никой не разбра, че кръга на ада в който се въртим е общ, и бумеранга се връща.

Мн. си прав с изключение на това, че не ми се вярва феодалите да са били толкова прикрити едно време..Освен ако нямаш предвид, че са се прикривали чрез инф.затъмнение..

червените, "социалистически" феодали, чл. 1 на Конституцията. Владеенето на масите им беше гарантирано от върховния закон.

Нищо, важното е чалгата да е на макс, Слави да трови народа, Бигбрадъра да е манифактура за ВИП ла*на...

За съжаление, единствено публичната екзекуция на такива престъпници би намалила подобни убийства!

Много правилно,аз съм ЗА

С такъв коментар ти не се различаваш от престъпниците! Би ли станал палач? Такива зрелища ли ти доставят удоволствие? Може би трябва да живееш между диваците, които убиват жените с камъни... Жестокостта поражда жестокост.

Ако този 16-годишен получи доживотна присъда и без право на амнистия, може и без смъртно наказание. Но със сигурност, ако се въведе смъртна присъда, ще намалеят престъпленията!! Палачи ще се намерят- бъди споко- и не е речено, че трябва да ги гледаме- достатъчно е да има такива новини в медиите, че някой убиец е изтърпял смъртна присъда!

Трудно ми е да кажа кой е виновен,може би всички и родители и политици. Само за месец колко деца си отидоха хей така от този свят и всички са под 25 години здрави прави ,а в същото време колко майки се борят за живота на децата си защото нямат пари да ги лекуват и държавата -мащеха също няма,а дарения за корумпирана полиция и министерства в милиони. Но колко са тези родители които ще кажат -УБИВАЙ??? А кой от 21 година прави тези извратени закони,от кого и как да те е страх ??? Това са децата на криворазбраната ,,демокрация''. Пиеш -караш,друсаш се, убиваш и колко са осъдените ??? Не са болни децата ни ,те просто знаят ,че каквото и да направят закони няма и естествено няма и наказание. Защо нямаме закони както в другите страни в ЕС или САЩ е и там има такива ,,правораздаващи",но колко са спрямо нашата държава. Ще става и по-лошо за голямо съжаление...........

НЕ СИ ПРАВА! ИМАМ ПОЗНАТИ, КОИТО, КАТО РОДИТЕЛИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ САМИ ЩЕ РАЗДАДАТ ПРАВОСЪДИЕ И ВЪОБЩЕ НЯМА ДА РАЗЧИТАТ НА ПОЛИЦИЯ И СЪД, ако недай боже им се случи такова нещастие. Никой няма и да разбере на убиеца от къде му е дошло!!!

ами вижте по интересни неща на link

А къде са моралните ценности у депутатите, Правосъдната и правораздавателна системи, лекарите и т.н. 2/3 от тях са "нормални" преуспяващи БИЗНЕСМЕНИ и нищо повече. Какво общество градим тогава?! ... "Хей живот, здравей, здравей..."

Bye bye life goodbye! И непременно на аглийски както се полага на нашето европейско гето.

важно е да се научат да си изчистват отношенията. като вземе пари после трябва да ги върне. това родителите трябва да им го кажат. но в тази страна всички са крадци - и няма кой да обясни на децата да си връщат парите. ужасна трагедия

Политиците са виновни, защото властта е в тях но не правят нищо за да подобрят положението.

А политиците да не са от Луната, бе умнико.Те не са ли от същия този народ?И са си лика -прилика с него.

Може би наистина идва края на света и вече е време да си отидем от този свят. Дано да стане по-безболезнено.

Ами според теб излиза, че хората трябва да се опънат на кревата, да скръстят ръце, като предварително се завият с бял чаршаф и си затъкнат по една китка... и лежат , лежат и чакат.... безболезнения край на света. Ама можеш да направиш нещо докато чакаш...

...след като в последните 20 и кусур години родителите са заети с това да и ЕДИНСТВЕНО с това да осигурят хляба на масата! От комунистическите лозунги само едно признавам- битието определя съзнанието! Е ..такова ни е битието-ниско,първично,мръсно,без светлина и безнадежда! Какво да очакваме?

Не са виновни комунизъм, социализъм, демокрация... Може би дори и хората не са, а само начините, които търсим. Управлението на държавата е лошо. Рибата се вмирисва откъм главата, а липсата на правораздаване се замества със саморазправа.

Ти остави, че общественият строй няма значение! По- рано такъв случай е ставал на няколко години веднаж.

Така беше. Рокът беше забранен и го слушахме тайно, но нямаше наркомани и престъпници. Та това момче още на 16 години отглежда марихуана и убива ...

Само преди около месец активист на БСП - умен и образован, а закла майка си и баща и скочи от четвъртия етаж в Перник. Какво общо има капитализъм и социализъм. Просто битовизъм.

Не е битовизъм. Това е резултат от непрестанното облъчване на народонаселението, по всякакви комуникационни канали, колко е нормално да затриеш ближния си.

между партийната централа, която и да е, и нечия лична драма? Защо си толкова невероятно глупав, за да обръщаш всичко на политика. Нищо в този живот вече не е политика - всичко е интереси и алчност. Дори и продажните ни "политици" не са такива, а са просто една колониална администрация. Отвори си очите бре, поумней!!!

Това е Реалноста!Българският народ е поел по път,който е с много неизвестни.Но природата не търпи аномалий и прочиства недъгавите и слабите-естествен подбор!Ако,продължаваме да се мразим по между си ,без осъзнаване за национално единство и уважение на всеки индивид,скоро тази Територия-България ще бъде собственост на други наций!На скоро си приказвахме с един познат от-забележете, Македония на разни теми и отговорът му на един от моите въпроси бе следния-Ма ти луд ли си? че да сакам да сум Бугарин.Бугараш е обидно слово!Нямам думи!!!

Страх ме хваща, като виждам какво поколение расте!

Да, бе , а нали уж някакви индиго, кристални ,деца на дъгата, ангели, звездни и пр. деца? Къде?

Мен отдавна ме е страх от подрастващите дебили,които без да им мигне окото за нищо ще ти видят сметката,страх ме е и от порасналите вече олигофрени,с които няма нормален начин да се разбереш.Много тъжна реалност и още по-гротескно бъдеще...

Вяра, много си права за това, което си написала.Виновно е цялото общество и преди всичко родителите.Не напразна е приказката за първите седем години-Тогава се възпитава детето, но погледнете телевизията.Всеки ден филми с насилие.Децата възприемат насилието като нещо нормално и приемат,че човешкият няма цена.За тях да се сбиеш в училище, на улицата, да пребиеш някого е нещо нормално.По телевизиите непрекъснато ни показват разни мутри и мутреси, как са преуспяли,всички предавания от рода на Иван и Андрей, какво ядат звездите, простотиите в шоуто на Слави, пълна лудница и други подобни няма на какво хубаво да научат децата ни.

И Вие и Вяра, както и много други мнения във форума са съвсем точни и верни! Бих искал само да попитам къде са разните агенции за защита на децата, както и всички организации, които би трябвало да осъществяват някаква превенция, например МВР. Тези младежи сигурно са били "клиенти" на детската педагогическа стая или както се казва сега. Къде е кварталния отговорник, ако изобщо има такъв? Иначе всички тези организации получават солидни суми от бюджета, а някои даже и дарения в 7-цифрени суми. Да се вижда някакъв ефект от това? Не е ли крйно време на всички властници, които просто не са си на мястото да им бъде потърсена отговорност? Дано само това, което се случва тези дни, да не се превърне в трайна тенденция!

Интерсено, всички са си намерили един митичен универсален враг, който им е виновен за всичко. Комунизъм, социализъм - заминаха преди 20 години! Погледнете си реалностите и света в който живеете пък може и да разберете нещо! Как постоянно комунизма ви виновен? Плюйте се на комунист, гонете ламята може и да я хванете докато ви работят от зад ? :)

Циганчета,нали?

Така като гледам е станало точно като в поговорката "Който нож вади, от нож умира!". И всякакви дълбокомъдрени простотии като капитализъм, социализъм, боковизъм са смешни! Просто битовизъм!

Хвала на родителите! Мама и тате били заети да пият ракия със салата и да слушат чалга докато детето се размотавало наоколо с нож! Супер! Хора, не казвам, че е лесно, но да си родител не значи само да нахраниш и да облечеш детето си, но преди всичко да го превърнеш в човек! А за това си трябва време и търпение. Не става с 10 мин. на ден повреме на рекламите между сериалите или мача.

Егати новината. Първо четем как 16 годишен наръгал брутално дете /щото той пък не е/, после всъщност става ясно, че детето е извадило ножа, а той се защитавал....аман

Точно това е капитализмът, това са неговите "ценности", неговото отвратително битие и безумие. Само че затритото чалга поколение ще разбере това по късно - когато само, с кръвта си започне да плаща за безумието.

Е това е капитализма, който всички искахме - едно сурово и конкурентно като природата общество и макар и демократично, съвсем не и справедливо!!!!!! Това е истината! Нали видяхте в най-уредената, демократична и на практика безкорупционна, петролна и свръхбогата Норвегия какво се случи... Малоумника избил толкова деца?!? А в цитаделата Лондон и Англия мюсюлманските малоумници какво направиха...

Добре, че при социализма няма такива неща. Аман от дървени глави!!! Спрете от всеки конкретен случай да вадите тъпи заключения и да се опитвате да правите червена пропаганда. Не ви се получава, ама хич!

Убиецът от Норвегия е просто луд, такива има навсякъде, капитализмът няма нищо общо. Да не би при социализма да нямало луди? Всъщност да, нямало е, защото всички такива случаи са се потулвали, за да не се излага строят, а лудите са ги затваряли заедно с политическите си противници.

не е луд, а фашизоид, убил е съвсем умишлено и с ясно съзнание младежи от малцинствата. Чети нета! Що се отнася до социализма, психопатите не се разхождаха свободно по улиците, а бяха там където им е мястото - в болниците и затворите. В конкретния случай, става дума за хлапаци и наистина за ценностите на няколкото загубени поколения след 89-та.

Точно това е капитализмът, това са неговите "ценности", неговото отвратително битие и безумие. Само че затритото чалга поколение ще разбере това по късно - когато само, с кръвта си започне да плаща за безумието.

А така, това при социализма имало ли го е? Не. Тогава за вицове да не чуваме вече, че не могло да разправяш. Разправяйте си вицове. Нека се избиват всеки ден.

Хубаво се живее в България, каза премиерът слънце.

Мили, хора, четя коментарите и съм потресена. Вълна от обиди, цинизми. Правописни грешки и жаргон след жаргон. Ние българите сме царе да обвиняваме другите, но колко често поглеждаме себе си и това, което сме в действителност? Е, след като прочетох коментарите стигнах до следният извод. Вина за сегашната ни реалност имаме всички. Народът все по-вече изпростява, ценностите и идеалите в обществото умират, а това рефлектира и в моделите на поведение в подрастващите. Духовност - няма, а щом тя е изчезнала ние наистина се превръщаме в животни. Вижте злобата и гневът, с който говорите - та вие не се познавате и не можете да съдите един за друг , от написани два реда, продиктувани от моментен емоционален афект. Но не правят се глобални заключения. Няма толерантност, няма човечност. Но това е нашата реалност и за това сме виновни. Е, аз вярвам, че това може да се промени, но то зависи от мен, от теб и от всички нас. Тогава децата ще копират това, което им предоставяме.

Един зрело - мислещ човек !!! Да за всичко сме виновни, единствено само ние - РОДИТЕЛИТЕ, за това което става с нашите деца !!!

четя - "чета"

Вярвай си, колкото си искаш. Права си във всяка една буква, но не - това не може да се промени.

Абсолютно вярно,за съжаление аз съм песимист,цялата тази реалност няма да се промени скоро.Такива случаи има не само в България а навсякъде по света просто в човека просто е заложена агресията.Има много случаи в които деца от добри семейства и с добро възпитание извършват далеч по постресаващи неща. Но,наистина коментарите по случая са странни и донякъде много интересни и показателни.

Верче, пише се "чета", иначе с другото съм съгласен

Ти пък не се ли замисли , че това е техническа грешка , която е в следствие на грешно натиснат клавиш ? "А" се намира под "Я" , много е лесно човек да сбърка , нали ? Можеше да критикуваш жената ако беше написала "четЪ" . Просто казвам .

Вяра, не съм съгласна, че се превръщаме в животни- те са много над нас в много отношения, особено в отношенията по между си!Май нямаме точно определение вече в какво се превръщаме - мкъщи е едно, на улицата е друго........ трябва да е еднакво и вкъщи и на улицата в положителния смисъл на думата. Но уви, това вече никога няма да стане / или поне в минимални количества/!

вяра малко са хората като теб ..сички пцуват и обиждат децата а единя го няма вече а другя го чакат 10 години затвор минимом... помислете малко над това.а бяха прятели представям си ако са в рагове и несе познават какволо щеше да стане тогава .познавам ги и двамата за сичко са виновни родителите неможе да оставиш един 1ш годишен кибритля да вире сам и веднаш седмично дасе прибираш и дамо дадеш 4 лева да живурка или нещо от тоя род абе нямам думи белата е сваршена .и неса цигани нито единя нито другя неги оплуваите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като един от "цялото общество",а за такъв ме имат само когато властниците трябва да размият отговорността си,не приемам никакви упреци към мен!Вина имат единствено ТЕ! ,като, първо приемат неадекватни закони и второ ,малкото полезно в тях - не го спазват. Питам и този път със страшна сила: защо се допусна ,че някои,на които бе дадена незаслужена възможност да награбят материални и финансови средства,да се чувстват недосегаеми и да вилнеят като зверове в джунглата? Нямам НИКАКВА вина,,че този 16годишен келеш е оставен без родителски надзор и контрол и ,че баща му и майка му не са му казали и задължили,да не посяга на човешки живот. Стига с тази колективна отговорност! Стига!

"Който сее вятър - жъне бури". Така казват руснаците. А и не само те. Свиквайте - това е бъдещето. Прекъснахме връзката между поколенията, нищо не ни интересува освен собствените ни задници, гледаме на корупцията и далаверата като на възможност, а не като на престъпление. Нямаме ценностна система. Всеки е свободен да действа, но никой не е свободен от последствията.

ша догоним хамериканзите сега сме по време на техня див запад :-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе аз ли нещо не съм разбрал или това е било при самозащита, когато нападателя е бил въоражен (с нож). Ако е така, вината си е на пръв извадилия ножа... Мир на праха му!

Моралните ценности са : Злато, сребро, и мед. Също така диамнти, скъпи коли и тъпи ку*ви. Много е важно баща ти да е мутра и дядо ти да е бил във власта и да има връзки да те измъкне. Е тва е България днес. Всички искат промяна, ама никой не са е вдигнал на бунт. Щото е по лесно някой друг да ни свърши тва дето ние трябваше да направим още преди 20г.

почивай в мир скъпо слънчице!

ааа гат режат показно ленти с наши пари, те са добрите а гат се избиваме заради безисходицата в която сме тогава обществото е виновно... ай сикт.. милицинери прости!

в балагрия остана наи долната селска измет

Ти си част от нея! Неграмотен, но с претенции. Поне името на държавата да беше написал правилно... Замърсяваш форума с присъствието си. Иди да се упражняваш да пишеш на друго място. коментарът ти е лишен и от съдържание.

Навремето имаше една приказка на бай ви Тошо- от 1944 насам построихме 4 Българии- и всички го виждахте и ръкопляскахте! За това време какви грешки е имало, никой дума не отваряше! Сега след 22 години демокрация -нема ни пари, ни Българий... Е кой ви е виновен бре катили?! Вие къде бяхте през това време?! Ако все пак смятате, че комунистите са ви виновни, аз ще ви кажа: Бащите са ви виновни, дето са ви правили кога са дили много пияни!!!... Та сте се пъкнали нешпълноценни интелектуално и физически!Кога има избори хората мислят и ходят да гласуват за бъдещето си - вие седите си у дома и псувате! Пък после 4 години псуване и търсене на кого да си го изкарате! Де лопата де...