Обвиниха 19-годишен за убийството на студента

Все още не е напълно сигурно кой е извършителят на убийството на 19-годишния студент от УНСС Марио Данчев в Студентски град. Макар и тримата участници в боя да отричат да са използвали оръжие обаче, единият от тях вече е заподозрян и беше задържан и обвинен.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха 19-годишен за убийството на студента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Увасена и отвратена съм какво се случва в нашата държава ,какво поколение расте , всяко следващо е по лошо и по- лошо и агресивно , арогантно от предишното .От къде тази злоба на 18- 19 години бе хора ?Прочетох внимателно коментарите тук и за първи път те съвпадат на 100% с моето мнение , а то е , че това момче Илко е НЕВИНЕН!!! Съболезнования на родителите на починалото момче ! Един живот си отиде , а друг ( този на Илко) е дамгосан за цял живот!Трябва да има искупителна жертва , зад която ще се крият като мишки истинските виновници за тази нелепа трагедия. Жалко , много жалко ! НЕсмятам , че Илко е истинският виновник за това. Дано справедливостта възтържествува !

Да , още от първи курс - пили, пили, та се забравили! А онова момче, дето си легнало и на другия ден вероятно ще иде на лекции ? Попадали сме в подобни ситуации, на едни да им се живее до полуда , а другите съня да не могат да си вземат от тези жадни за живот, които на следващия ден след запоя ги очаква само спане и - никакви лекции в университетите. А защо и да не се прави някакъв подбор при събиране на двама, трима в една стая! Няма по- кошмарно от това да ти се спи, да си уморен и някой завръщащ се от лайф да ти прави чалъми, не да го пребиеш- малко му е ! Крайно време е да се въведе някакъм контрол в тези бърдаци , наречени студентски общежития! Банда, без никаква команда !

Жалко за това момче....за Илко става въпрос.

Също така много е вероятно с ножа да се "оперирал" и някой от пияните среднощни натрапници и по погрешка е бил наръган единия пияница. Съдейки по данните за потърпевшия, неговите събутилници и тази на заподозряното момче се скланям към версията, че инициатори и изпълнители са именно пияндетата... Не може още в първи курс в униерситета да живееш подобен живот.

От казаното в материала е ясно, че братята са си откровени разглезени бабаити, пияници, които в крайна сметка са полуили полагащото им се....Жалко за доброто момче, доведено до това положение. За хаоса и откровения бардак в студентските общежития вина носят определено всички, ангажирани със системата на висшето образование, воглаве с министъра случайник....

Бог да прости момчето и най-искрени съболезнования на родителите.Не знам как би могла да се избегне тази трагедия, но знам защо се е стигнало до нея.Защото колкото и грубо да звучи, тези "прекрасни и добри" деца на "добри и достойни" родители, са изпили по 200-300 г твърд алкохол / доказано от алкохолна проба взета с дрегер/ и са довели до състояние на "неизбежна самозащита" едно друго дете, което в 2 часа през ноща е спяло и по никакъв начин не носи вина за състоянието им!Не пожелавам на никого да се окаже и на неговото място, защото от тук нататък започва и неговият кошмар.Защото това момче за цял живот ще бъде разкъсвано от мисълта, че то е абсолтюно невинно, и въпреки това е застанало очи в очи със смъртта, която просто го е подминала загатвайки за някаква справедливост все пак.

И мен ме навежда мисълта, че не Илко е посегнал с ножа...онези са нахълтали отвън т.е. с лице към добричлията, а удара с нож е нанесен отзад.....нещо като "приятелки огън"

Нещо не е наред в тая работа. Трима души нападат Илко Радев. Той се бие с тримата (той и двамата помощници твърдят с юмруци) и успява да наръга един от тях в гърба, без другите двама да забележат и без по тях да има порезни рани. Това е адски нелогично и лично според мен невъзможно.

..чудно как след инцидента всички станаха най-добрите деца. И на мен ми е чудно !!Сутринта "великата"Ани Цолова каза: жалко за гибелта на едно младо и 'НЕВИННО !!!!!" дете... От публикуваната хронология става ясно, че 'НЕВИННОТО', пияно като прасе, дете, е повикало "помощ" още двама души, за да посмелят осмелиия се да иска спокойствие съквартирант

Една измислица е жизнена когато е истина.

каква е вероятността някож от другите да се е целел в илко и по погрешка да е наръгал един от своите?

Много жизнени са измислиците, превърнати в митове. Ето какво е написала някаква си лорета : "По комунизма в Перник са изселвани всички убийци и побойници, без право да напускат града..." Понеже точно "по комунизма" бях разпределен в Пернишки окръг /ЗТМ - Радомир/ та тогава , за да се обясни лошото качество на местния човешки матерял , се носеше следното обяснение: " Преди 9 септември 1944 г . в Перник са изселвани всички убийци и побойници, без право да напускат града..." Хора, времето тече, а тъпите обяснения остават... вечни са...

Трудова повинност така се казва процеса създаден от Стамбо и доразвит от шумкарите-управници изобщо ГОЛЯМА ПЕРВЕРЗИЯ! А сега ние ближем рани.

Николай

Нали и аз това твърдя - тъпите обяснения остават. Твоето е живо доказателство.

Дай умно обяснение за идиотизма на перничани. Ще го прочета с интерес.

Пиян шофьор блъснал пиян студент, който послушал съвета на пияния полицай и посетил пияния адвокат при който имало пиян прокурор и т.н. Най-отгоре е Бойко, който не е пиян. Той си е такъв. А има и президент. И той не е пиян, само е главозамаян.

ахам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЗАЩО СА ОСВОБОДЕНИ ДВЕТЕ МОМЧЕТА УЧАСТНИЦИ В СБИВАНЕТО И ВИНОВНИЦИ ЗА НЕГО ??? НЯМА ЛИ ДА ИМ БЪДАТ ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ЗА ХУЛИГАНСТВО ТОРМОЗ И Т.Н. ИЛИ САМО ВСЪЩНОСТ ЖЕРТВАТА ИЛКО ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕ? И МЕН АКО МЕ НАПАДНАТ ПОСРЕД НОЩ ТРИМА ПИЯНИ ЗДРАВИ МОМЧЕТА НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ РЕАГИРАМ !!

Нормално е човек да се защитава от пияни боклуци.Срещу тях още сега трябва да бъде повдигнато обвинение поне за едро хулиганство(или нещо подобно).Разследването на убийството е едно,а друго е среднощното нападение ,което е ясно и не бива да им се размине!

И аз това се питам ....

На оцелелия близнак цял живот ще му тежи случилото се,може и да не близне алкохол никога вече,но какво от това?Никой няма да върне убития.Защо им е трябвало да се напиват до откат и да се млатят като говеда?Безмозъчни келеши...

Просто перничани..

Да ми простят всички , но това не е студентски град, а най- престъпния град - град на разврата, алкохола, дрогата и още , още. Добре, че детето ми се махна от там, защото аз съм свидетел на какви ли не среднощни оргии в тези студентски общежития. Едни дошли да учат, други дошли за живот! А тези, които искат и да поучат , не могат да сторят това от силни музики, среднощни кикотения от всякъде в общежитията. А за нощните дежурни да не говорим - по на сто години седят и пазят ! Глупости - спят и пазят! Вземене спешни мерки, за да не умират децата ни!

И навсякъде е осмърдяно от цигарен дим.

Ще изгори най-бедния от тримата (или онзи, който не си плати овреме) не че после няма да има възможност да плати на прокурора, а ако и там се ослуша - на съдята и да минее със споразумение и условна присъда.

Искрени съболезнования на жертвата на този терор и ужас - Илко! Кой знае колко са го тормозили момчето, нещастните перничани, трима по сред нощ, пияни, бесни на вратата, със сигурност ако не се беше случило така, на сутринта щеше да има друг труп, но не от перничаните.....с тази разлика, че щеше да е битова злополука или убийство по невнимание.....какъв ужас! Родителите на близнаците са още повече за бой, защото така са си възпитали отрочетата. Те, заедно с другите двама от групичката, трябва да понесат всички наказания, включително и затвор, а Илко трябва да е обезщетен до последно за нанесени психически травми! Жалко за това момче, чийто живот на практика вече не е същият. И това само защото се е държал нормално с простаците! Ужас......нямам думи..... :(

чудно как след инцидента всички станаха най-добрите деца.

защо пък на студенти от Перник ще им се дават стаи в общежитие? Та Перник е като квартал на София и перничани всеки ден ходят на работа в София. А за близнаците пишат, че често си ходят с кола до Перник. Те щом имат и кола на разположение, щом могат дори и през седмицата да обикалят кръчмите, не са нуждаещи се за студентска квартира. Аз поне така мисля. А като гледам как вратата е удряна, то това са удари само от вън. 2 промила алкохол!

Образованието в Б-я девалвира,в резултат на което многобройните "студентйи" се чудят как да се отцепят и нашмъркат така,че засвидетелстват пълноценна съпричастност към безидейното съществуване в чалгаджийницата-катун Б-я!

КАК ТАКА ВСЕ ПЕРНИК СЕ СПОМЕНАВА ЗА ЗУЛУМИТЕ КОИТО СЕ СЛУЧВАТ

По комунизма в Перник са изселвани всички убийци и побойници, без право да напускат града. Това сега са техните внуци, крушата не пада много далеч от дедо си.

Образованието в Б-я девалвира,в резултат на което многобройните "студентйи" се чудят как да се отцепят и нашмъркат така,че засвидетелстват пълноценна съпричастност към безидейното съществуване в чалгаджийницата-катун Б-я!

трима пияни отворковци с общо 6 промила алкохол и един сънен ?........ да се оправдае веднага и награди с лично оръжие за адекватната реакция!КОЙ КАЗВА ЧЕ ГО Е УБИЛ УМИШЛЕНО?на тази територия вече единственото правилно ПОВЕДЕНИЕ е самозащитата било от мутри,политиченца,НЕЗАМЕНИМИ специалисти и др подобни.

Трима пияни нападат Илко посред нощ.Поставете се на негово място.Вън перничани от София!

Ами като се поставя на негово място няма да заключвам вратата на стаята където живее и другото момче а ще се обадя на охраната на общежитието, на полицията...Няма невинни в тази история а само един загубен млад живот...

тихо,жено.запиши трето висше и не давай акъл...

Никога и никъде я няма държавата!!!!След поредно убийство започват да се явяват по телевизиите, наглеци и то безотговорни....а защо до сега нямаше вечерен час, какви са тези дядовци охрана, които виждата пияните младежи , защо децата склонни да пият се допускат да живеят в общежитията и още десетки въпроси които от години Не са решени и ники не им обрашта внимание...

Това са последствията от алкохола, дрогата и простотията! Смятам, че този Илко трябва да бъде оправдан! Вероятно е бил подложен на системен тормоз от очевидно пропилите се перничани!

Причината за убийството е важна тука,г-да съдии .Кой каквото е търсил най-после си го е намерил.

Докога полицията ще допуска перничани да посещават, работят, учат и живеят в София. Това са хора с вродена умствена недостатъчност и агресивно поведение. Особено опасни са с шофирането си когато сутрин с хиляди нахлуват в София и вечер излизат. При тях превъзпитание не е възможно защото е генетично, а еволюцията иска хиляди години. Само изолацията е решение.

докога ще има хора с комплекса на потомственото софийско жителство?

Това няма общо със софийското жителство.Трябва да си сляп или кретен за да не го отчетеш.

Самозащита !!!!!! ако нападнат 3-ма пияни вашия син той какво да направи ?????? да остави да му извадят очите ли ?????? ще се защитава много ясно !!

в интерес на истината миналата година май сина на един общински съветник се оправи с групичка хокеисти пред столична дискотека. Май двама беше наръгал. Проблемът е, че в МВР има 60 хиляди служители, а нито един от тях го няма когато се налага да се въведе ред и да се избегне напълно нуждата от самозащита.

Според мен не Илко е бил човека с ножа. Тези тримата са отивали да се разправят с него! Полицията е задържала грешния човек.

Мда... моите съболезнования на родителите... и на убития и на този който го е извършил... Щото ( да ме прощава от отвъдното ) не е ясно кой е по-виновен. Явно много тормоз е видял Илко, а и Перник е запазена марка ...

много е вероятно някой пиян и дрогиран от Перник да е размахал ножа в опит да наръга момчето, което тримата са нападнали посред нощ, но да е уцелил друга пияна мутра от Перник?

Мама.....им пернишка свине .. пиянска! И за да бях .. първо ръцете им щях да изпочупя за това ,че рушат и съсипват държавно имущество! .... и с нож ще ги заколя щом не се съобразяват с вътрешния ред посред нощ!! Не е извинение че са били пияни пернишките дрислювци! Момчето НЕ е виновно! Действало е при самозащита! Съда нека да го има в предвид! Момчето се е защитило от пияните боклуци! Да си ги погребват в перник!

Неса виновни битовите условия в ОБЩЕЖИТИЯТА,а пиянството. Ако имат пари за дискотека ,да си наемат частна квартира.

на родителите, загубили дете. Но до тук. Съчувствам на Илко от Добрич и на неговите родители. С такива пияни и агресивни изроди как да се постъпва? Ако Илко не се е опитал да се защити може би той щеше да е жертвата. Днес в България има родители, които възпитават децата си в грубост, агресия, омраза, тарикатлък и какво ли не. А в Перник това е норма и ето го резултата. Агресора в гроба, жертвата обвинена в убийство.

Да.Затова трябва да се узакони отстрелването на перничани,които бродят,душат и слухтят извън Перник.

аз съм живял 6 години в студентски град на общежития. Там условията са по-лоши от затворите. Студентите непрекъснато се карат за битовизми, проблемите са постоянни. Нечовешко е бъдещите висшисти и управници да се поставят в такива условия. Затова министърът на образованието не трябва да въвежда час, а да вземе да направи нещо с битовите условия и да се увеличи обитаемата площ на студентите, не може по трима в една стая 14кв.м. да живеят.

Да, не е човешко условията да са такива. Но самите студенти са създали тези условия. Защото не пазят чуждото. Мислят само за г.за си. Така че - заслужават мизерията в която са.

То и условията в превозните средства към и от Студентски град НЕ са подходящи, но това в голяма степен се дължи на тази ВАРВАРСКА маса кичеща се с гордото име студент. Това са условията и ВСИЧКИ трябва да се съобразяват с тях - по трима в стая, с регулиран достъп и пр. Който не му харесва и най-важното НЕ спазва правилата за живот в общежитие ДА СИ ХОДИ (в перник)!!

Да, нечовешко е, но за толкова пари-толкоз. Завърших в Холандия и там не беше разрешено повече от 1 човек в стая. Апартаментите бяха хубави, чисти, новички. Абе готино ти е да си седиш в стаята. Ама за тоя кеф плащах по 400 евра на месец...

Съболезнования на родителите, но причината е около нас, никой не обръща внимание какви мащаби взема употребата на алкохол, да не говорим за зависимостта от алкохола и наркотиците. Обадихсе в СЕМ по повод това , че в предаването на Ути Бъчваров всяка вечер виждаме чашка с алкохол и за нея се говори с таково умиление, гледат го много хора, приема се нормално, а е доказано в Чехия има деца с алкохолна зависимост от бирата, смятана за безобидна, продължава това в една Национална телевизия и никой не обръща внимание, докога, по пътищата, от алкохол , от наркотици ще загиват ДЕЗАТА НИ ?

А защо всички решиха, че точно този Илко е държал ножа.?!

защото другите трима са от перник и са си приятели. илко е бил трезвен и е спял, те го събудили, няма свястна охрана, няма на кой да разчита, представете си страха...

Пу да му се незнае излезнах лош пророк вчера коментирах под статията за бития пред дискотеката в Пазарджик, че такива неща се случват всекидневно в студентски град а ето че и по-лоши... Но казвам ви това е напълно нормално защото там цари свободия и е пълно с агресори и курви дошли от вякакви села и паланки а контрола е никакъв ама като казвам никакъв означава АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ.

Как не съм имал такива съквартиранти да видят как ще ги превъзпитам на 19 години ... Бой сутрин и вечер докато влезнат в релси... Аман от 18-19 годишни пишлемета, които не си знаят мястото и мярката за пиене. Няма да се учудя ако има и наркотици в кръвта му, но аутопсията ще покаже. Съжалявам за момчето, но явно е било агресор и конфликтна личност.. било е въпрос на време да се случи нещо такова.

Те другите понеже са от "жълтите павета".....

Жертвата в случая си е чист агресор. И двете убийства на които дира даде гласност си приличат точно по това - жертви са хора с откровенно мутренско поведение, които считат че могат да ви вземат жената когато им скимне, могат да ви диктуват къде и кога можете да спите, ядете, дали да дишате или не, с кого да спите и с кого и кога не. В други примерно 1 милион случая нормални хора са жертви на зверове с този профил. Логично е все на някои от "нормалните" да му кипне. Лично според мен още през 90-е хората трябваше да дадат отпор на тия бухалкаджии, чалгаджии и прочее пасмина. Разбира се с правомерни действия! Обвиненото момче да пледира самоотбрана. Да го осъдят ако трябва условно и на всеки дебил да му стане ясно че не може да тъпче другите само щото е по-дебел, агресивен и "прозд" "изуд"!

Предвод профила на нападателите, модела им на поведение - продължаващ тормоз, употребата им на алкохол, опита за влизане с взлом, целенасоченото и упорито предизвикване на конфликта, численото им превъзходство и т.н. Обвиненото момче да ПЛЕДИРА НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА!!

И аз съм за това. Жалко, че един живот е свършил на 19, но пък ако действието се е развило по описания начин, то тогава убитото момче е намерило това, което е търсило. Децата ни растат с изродена ценностна система...

Лошото е, че по този закон, ако те - нищо че са трима, са били с голи ръце, а той с ножченце - това е непредумишлено, 'щото той видите ли е бил въоръжен.

Хадвокате,ти го каза!Да оправдаят Илко!Писна ни от наглеци в милата ни Родина!

Жалко за момчето, но можеше убитият да бъде и Илко, та те са били 3-ма какво търсят посред нощите, та той е спял събудили са го, знаете ли в какво състояние може да се намира човек стреснат, събуден, нападат го трима пили, той даже е неадекватен, не е оправдание ще каже всеки да човешкия живот няма оправдание, но как трябва да се държи всеки от нас, а може би се е отбранявал, кой знае какво се е случило, не бива прибързано да го правим убиец

Историята помни хора опитали се за де защитят от такива и сега са по затворите. Как може човек, който се опитва да се спаси от явен побой/тормоз/кражба/рекет и т.н. да излезе накрая виновен ?! Аман от тъпи закони в милата ни родина. Дано го оправдаят момчето. И аз да съм и да ми дойдат в 2 часа през нощта 3-ма пияни, а може би и дрогирани не нож ами не знам какво ще взема.

крак от табуретка? ;-)

Много точен коментар.Представете си това момче в какъв страх е живяло от непрестанния тормоз.Дано го оправдаят!

Надявам се да оправдаят момчето от Добрич, защото то е действало при явна самозащита. Само че, като знам за какъв съд у нас иде реч ми се струва, че той ще пострада най-много. И така, три дни ще се говори и на 4-ят ще се забрави за случая, а Илко от Добрич ще трябва да лежи в затвора, защото е защитил живота си. Кога ще се въведе в българският НК правилото за "Защита при самоотбрана" и правилото "неприкосновеност на личната собственост", както е в Щатите. Я, някой ти влезе в къщата, я си го гръмнал, защото нарушава частната ти собственост. Но, няма да го въведат, защото не им изнася на управляващите да има справедливо законодателство и всеки да се въоръжи в дома си, за да го защити.

Разгеле, малко адекватна обществена реакция ще ни дойде добрв !

Подкрепям!

Какво прави третия човек с тях? С каква цел е дошъл във 2 часа през нощта? От такива като тях не можем да четем. Било е самозащита. Или той или един от тях нямало е друга алтернатива.

И какво се оказа, че "много яките" от Перник трябва да са повече за да се справят с един от Добрич.

... и пак не се справиха