Окончателно: Заека ще лежи 28 г. за убийството на Мирослава

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 28 г. затвор за подсъдимия за убийството на Мирослава Николова от Перник - Марио Любенов -Заека.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Заека ще лежи 28 г. за убийството на Мирослава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При цялото ми уважение към МВР, прокуратура и съд - неубедителни сте в този случай. 1) Мирослава е била гадже на извънбрачно дете на Мишо Бирата, милионерче 2) малко странно е с такъв случай да се занимава на терен ЛИЧНО заместник шеф на ГДБОП и ключов свидетел да го "самоубият" така нелепо с още по-непрофесионално скалъпени обяснения Държавната репресивна машина има участие в това убийство. Не казвам, че този е невинен, но... точно така се подкопава държавността - като сееш основателни съмнения в почтеността и безпристрастността на МВР, прокуратура и съд. При наличието на толкова много като брой и толкова много като сериозност поводи да вярваме, че Темида не е с вързани очи, последното, което ни трябва е смъртно наказание.

...трябва да има смъртно наказание, казвам го и като човек и като..юрист! Просто обществото ни е много "болно". Едно време преподавателят ми по Теория на държавата и правото ни разказваше на лекции как е присъствал при изпълнение на смъртна присъда. И гледай ти, закоравял рецидивист - убиец как с пяна на уста се моли като дете, крещи и врещи да не го разстрелват, бил готов в килия метър на метър до живот, само и само да диша! Дори и Достоевски в "Престъпление и наказание" пише, че убиецът е готов да седи на самотна скала сред океан от огън, само и само да е жив! Този човешки отпадък като го гледам е някъде около 30-те. Я полежи 20-на години, я не.До тогава много неща могат да се случат. Но дори да излежи присъдата си, ще излезе на 55 години примерно - по средата на човешкия живот. И ще диша и ще живее и семейство може да създаде. А невинната 17-годишна мъченица отдавна ще е изгнила в гроба.Обаче нали сме все "хуманисти" трябва да се мисли за правата на палача....как така, нали сме в ЕС, нали сме в този "цивилизован" 21 век??? обществото ни обаче далеч не е цивилизовано, пълно е с хиляди подобни гадове и мутри, които всеки ден вървят сред нас.За да бъде едно общество рафинирано, с възпитани и съзнателни граждани, трябва да минат поколения, както е в повечето западни държави.Нашето общество не е узряло за такова правосъдие. Правосъдието не трябва да е изкуствено привнесено, а да е адекватно на действителността! Трябва гилотина, да се източи "черната, мръсна кръв" и след 25 години може и ние да сме като белгийци, французи и т.нт....големият проблем е, че политическата ни класа никога няма да допусне референдум за смъртно наказание, защото много ги е страх, ама много. Гузен негонен бяга.....

ти кат' си голем юрист и интелектуалец с дълги убедителни слово излияния вземи помисли над това - как я докарахме до там че да няма особенно уважение и респект към закон ...съд и присъда та да се налага със смъртно наказание да ги плашиш ...та ...в "Престъпление и наказание" героят го глождеше нещо след като уби лихварката - демек не се чувстваше справедлив ...айде молим интьелегентьен човек си толко борба по цел свят да се премахне смъртно наказание толкова филми и истирии на тая тема и ти изведнъж пак ще го въвеждаш :))) не че няма да свърши работа :) ама много крайно бре...просто съд полиция следствие да си работят като трябва и да си станем едно стегнато общество както при комунизма едно време

Още не са казали кой ще плаща на КУЧЕТО двете телеЖки прЖолки ? БОКЛУКА КАЗА : Роднините на Мирослава, да го водят, в "Ню-Отани"! Но може да е бил пиян, ГЛУПАКА, като стадо каратисти, и диви свини ?

при липса на смъртна присъда,тази е горе долу-справедлива,ако остане такава де....

Ами ако някое президентЧе не го помилва, това е окончателната присъда. Няма следваща инстанция. Ще лежи, ама не знам дали ще разберем докога ще лежи и дали не е помилван от поредния "хуманен" президент.

ВСЯКО ЧУДО ,ЗА ПО ТРИ ДНИ....

А телешки пържолки ще има ли?

Защо не пишете, че и "наглите" остават зад решетките за по 18 години. От вчера е решението на ВКС. Само "гребецът" е с бонус 10 вместо 15 години, защото си бил признал и натопил и другите.

Дира, не знам кой ви пише статиите, но му подарете речник и го пратете на уроци по български правопис. Пише се ЗаекЪТ....

"Заека" е прякор, иначе знае се кои имат прякори в БГ.

- Заека е прякор и се пише с непълен член, вземи прочети речника и ти.

Заека е прякор, както са написали вече, което означава, че е ИМЕ, но дадено в последствие. Имената не се членуват. Все едно да искаш да се напише Петърът, или Иванът и т.н.

И аз потвърждавам,че в случая не трябва да се членува с пълен член,защото е съществително собствено /макар и прякор/,а се членуват само съществителни нарицателни .

Бареретата, Доктора, Заека - щом има прякор - гарантирано е мевереец... Прякорът служи, за да знаят "своите хора"...

ахааа :) ...пък аз мислех "гъбата" за нашия обикновен квартален празноглавец хулиган и се чудех кой му измислел прякора ...пък той видиш ли сътрудник на полицията ще вземе да излезе брее може и чин да има и осигуровки да му внасят "не всичко което хвърчи се яде"

Започва се ''УЖ'' с 28 г.,след което ---жалби,СПОРАЗУМЕНИЕ,ИЗВИНЕНИЕ ,И НАКРАЯ ,КАКТО ВИНАГИ ,НАЙ-ТЕЖКОТО НАКАЗАНИЕ ----УСЛОВНО... ТОВА Е Бг,---26Г.

ДА СЕ ГОТВИ МАМИНИЯТ ПЕЕВСКИ ДА МУ ПРАВИ КОМПАНИЯ ПОД ДУША, ДОКАТО ГИ СНИМАТ В 69 ЗА ВИДЕОКОЛЕКЦИЯТА НА БАЙ СТАВРИ

Просташко ми се струва. Изключи Caps Look.

казваш, ролята не му отива на интелекта на младият милиардерин.. друго си е да го снимат в парламента как "изтънчено" се заканва с нечленоразделният си говор, или докато агитира павианите срещу Страхуването, нали.. !? може много неща да ти се струват но един ден идва всекиму своето, ЗАПОМНИ ГО!

ако му нямаха снимката можеше да сложат на Станишко - почти няма разлика

"селфни" и една твоя, може да свърши работа.

ми не ..не приличам на гризач, разбери,че не всички селфита са като твоите

Този боклук Заека да вземат да го пуснат на Вълците в Централния затвор и да му скъсат гъза !!!

драифа ми се. този индивид още диша и ще бъде свободен след около 15 год.

Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда", коментира министър-председателят. Цецо, какво направи с пържолките?

Взех ги за Централния, знаеш, лошо хранят, пък и други неща говорят за там, ама айде по Фейса, да не ни подслушват...

Е как какво-изпапкал ги е.

Видимо е минал някой с букет гербери през коментара ми, визирам минусите (-) ;-)

Опа, ново 20, някой е минал пак та е обрал и герберите. P.S. Не оставяйте цветя на Централни гробища, след малко мургавите ще ви ги препродадат...

Зайо Байо скок-подскок скочил в един трап дълбок.

"Адвокатите парадираха напразно, ау съдът реши на теб да го даде, ще идвам във четвъртъка да го виждам, ей детенцето с меченцето в ръце. Виолета, Виолета, защо си вечно тъжна и намусена извънредно, а моля те кажи ми пак защо така си ти? Плачи, дете, баща ти е невинен. Даваш соло сега, душа... точно така Ах, че хубаво свириш, душа, ей Ах, Виолета, Виолета, кажи ми, моля те, отново ти така, както ми казваше ти по-преди, въобще нали така - здравей. Плачи, дете, баща ти е невинен. Ще победим!" Тодор Колев - Виолета P.S. Светъл Човек, Светла му Памет! Поклон.

Лоша услуга правят адвокатите на обществото, неморално ми се струва да защитаваш доказан убиец.

Всеки подсъдим има право на адвокат. Адвокатът е длъжен да защитава клиента си. Съдията съди. Адвокатът няма вина, това му е работата.

Ой, какъв си ми сладичък. Като дойдеш при мен, аз ще те закрилям, да не те обидят другите затворници. Ой за 28 години как ша та обиждат, как неприлично ще се държат с теб....