Разследват Ходорковски заради убийството на руски кмет

Руски следователи проверяват дали има данни за повдигане на обвинение срещу бившия петролен магнат Михаил Ходорковски, че е поръчал убийството на сибирски кмет.

Обратно в новината

Коментари - Разследват Ходорковски заради убийството на руски кмет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той не е враг на Демократично избраното правителство в Москва,той е враг на Русия!!!

Напоследък много започна да му знае устата и го предупредих, че ще си изпати по един или друг начин. Ама като не чете форума на Дир ще си пати.

Никакъв руснак!ЕВРЕИН=ПРЕДАТЕЛ.

Пътят към ада винаги е бил предначертаван от тружениците на чифуто-мафията и винаги е бил осеян с трупове(често с милиони трупове- при "революциите")! Този екземпляр трябваше да бъде изпратен подобаващо, като сънародника си Борис Немцов!

Добре де, аз едно не мога да разбера - при толкова мисловни танкове и разузнавателни служби, как не разбраха, че лигльовци и мафиоти не можеш да ги изкараш предприемачи - символ на капитализма, поне не в Русия, пък май и никъде в Източна Европа (независимо колко овчи са някои народи).

А така-а "светецът-демократ" трупал богатството си благодарение на мокри поръчки...

Безпредела Ходорковски от времето на Елцин иска пак големи парички и никакви закони за него. Но руснаците знаят що за опозиционер е тоя тип и какви ги е вършил през "лихие 90-е".

Поредния хванат за топките от САЩ руски опозиционер. В Русия не го щат Ходорковски,а ако пък не слушка чичковците от САЩ и те няма да го искат и тогава го пишете Ходорковски бегал.

В България се казва "От трън та на глог". Глог е храст с малки плодове, глогинки. Глок е австрийски пистолет, stupid. Може ли напълно неграмотен човек да изказва жалкото си мнение и да дава акъл на другите.

тоя и всички останали руски олигарси са братчеди и на жида станишев

ТОВА Е БЕЗПРЕЛ ПО ВРЕМЕТО НА ЕЛЦИН - БЕШЕ ПО ЛОШО ОТ ЧИГАГО !! АТОЯ НЕ МИКА И ОКОТО ЗА ЗАПЛАТИ ЗА ЗАКОЕТО ГО ОБВИНЯВАТ- ИМАШЕ И ПО СТРАШЕН ОТ НЕГО- БЕРЕЗОВСКИЙ КОИТО Е МАЛКО ТАКА ДА СЕ КАЖЕ МЪРТАВ НО НИКОЙ ДО СЕГА НЕ ГО Е ВИДЯЛ С КРАКАТА НАПРЕД

няма измъкване, рано или късно всеки гине заради собствената си глупост-алчност

Няма начин тъпака да управлява по- умните. Дори и да има някаква власт, въпрос на време е да падне. Лошото е, че на мястото на тъпаците идват винаги нови тъпаци.

Много точен коментар относно потенциала на опозиционера Ходорковски искащ пак власт.

Ходорковски е продукт на руската промяна на собствеността. Той е тяхно момче, но когато престане да се подчинява го вкарват в затвора, а Луканов го застреляха.

Не ми е ясно как в комунистическа Русия се става петролен магнат. И там като тук, подземните богатства са на държавата. Отгворът е марксистки : Русия е навлезла в своя виси етап на комунизма - империализъм.

Нито там, нито тук е така, както ти си мислиш. Има закон за концесиите. Първо чети, а едва след това си изказвай жалкото мнение. А изводът ти, обоснован на незнанието е върхът на простотията.

В Русия от избиването на Романови та до днес си управлява една и съща група хора. От време на време се карат, дърпат се за властта. И как пък никой не забелязва повтаряемостта и периодичността в тези процеси. Като цяло Примаков и Чубаис организират приватизацият. Сиви кардинали, които се възползват от слабия Елцин. Абрамович, Дерипаска, Ротенберг, Березовски, Ходорковски, Милер и т.н. са също толкова евреи колкото Примаков и Чубаис (факт не спекулация!). Путин като най-добър приятел с Ротенберг и с майка с фамилно име Шелом е доста малко вероятно да не е чистокръвен евреин също. А че дори и власт имащите в един момент се обръщат един срещу друг е съвсем нормално. Каин Авел ала бала .. знаем какво стана с Троцки (опа за малко да го пропусна), Берия и Сталин след смърта на Ленин - куатро стига някой да докаже че Йосиф е не случайно в групата. Мужиците просто трябва да внимават повече в училище и като достигнат интелекта на Карл Маркс, Ленин, Айнщайн и т.н. и т.н. тогава ще бъдат готови да се управляват сами. До тогава има кой да се погрижи за тях.

Стал-ин Пут-ин .. дежавю?!

А да има един много влиятелен политик който не е евреин. Не безизвестния Дмитрий Медведев! :)) А славянин произлиза от роб (слав, слейв). Със сигурност Русите (викинги), Евреите и Прабългарите са намерили подходящо име.

Лен-ин .. да не го забравим.

Туй ,дежавю, на тракийски език ли е лакърдия? Спартак - футболен отбор ли е? Щотото такива има само в групите. Пък се пениш като за Шампионска лига.

Разбира се, че има и мужици из Русия, но явно не познаваш днешния руснак щом говориш така. Луди са, лекомислени понякога, даже диви, но роби ... има видимо по-малко на глава от населението, отколкото в Европа.

Абсурд! Човек, който е подкрепен и защитен от Демократичната общност, не може да бъде престъпник! Нито Ходоровски, нито Березовски (лека му пръст), нито Тимошенко могат да бъдат обвинени в извършване на престъпления, каквото и да са направили!

Ходорковски е глупав, властолюбив, славолюбив, алчен, недостатъчно образован и най- вече със слаба воля, защото много ясно вижда какъв е режимът в Русия и иска да се бори с него, без да разбира поне малко от порпаганда. Той видя, че е убит основният политически противник на властта и вместо да се опита да бъде сдържан и далновиден в изказванията си, той се хвърля по просташки начин да сваля непоклатимата власт. В Русия има рязко отрицателно отношение към всичко европейско и американско, защото е произведено там, но в същото време всички желаят да го притежават. По тази причина в Русия отричат всички успехи на Запада, унижават ги и славят собствените си постижения. Много от постиженията на Русия я ползват, но са изоставане в световен мащаб. Руснаците не искат да спазват авторски права и приемат изобретеното от другите и най- вече чрез Китай и Япония, които от своя страна са взаимствали всичко най- ново от Америка и Европа. Лошите са лидери на днешния свят, защото измислят благата му, а това не се харесва на морално недораслите, които живеят с отминалата си слава.

Наpатко Ходоpковски е глупак

От едно авторитарно джудже на друго.

юкос си беше чиста еврейска компания ате като винаги да крадът от държавата или да се добират във власта така че тоя евреин ходорковсски не успя което беше замислил и сега се чуди какви глупости да дрънка той пак малко лежа в затвора трябваше избщо дане излиза да заминава в израел при неговите скъпи братя там да живее докато е ощте жив .истината че кгато путин стана президент ги предопреди всичките групировки не мога да се сетя точноколко процента да върнат на държавата защтото са крали и отделно не са плащтали всичките данъци тогава другият евреин березовски избяга с парите в англия а тая будала не избяга никъде но почна да прехвърля пари в америка и за това и настъпа котката за опашката а роман абрамович плати и си остана чист.а де да имахме такъв министър предцедател като путин.да каже на нашите мутри да върнат част от парите в бюджета

Ей, жираф, ти там от високото май не забелязваш, че пропускаш препинателните знаци и главните букви.

Милюционерска държава. Простотия и беднотия. Водка решает все!!!

И ЕС почна да подкрепя боклуци, точно като САЩ. Стига да имат общ "враг".

бандита си присвоява нефтената индустря за една нощ и след това става политически опонент. бандуги

РУСКОФОБИТЕ , ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ ДЪРЖИ АКЦИИТЕ НА ЮКОС В МОМЕНТА :)))????? ....

Акциите на Лукойл ги държи Ротшилд чрез банков холдинг в Холандия. 2000 година Лукойл купи 2500 бензиностанции от Филипс-Коноко на Източният бряг. Не Владивосток а Ню Джърси. Т.е. премести пари от единият в другият джоб и гоите платиха комисионните. Днес Лукойл е подминала Детройт и е на западната граница на щата Индиана.

Не съм му фен на Ходорковски, но Тиранът Путен трябва да си получи заслуженото за убийствата и многобройните престъпления. Днешна русия е все по-кагебистка безправна страна на Царя

дя-до

И тоя не си седна гъза, ама ще му скроят капата.

Дай на кагебист власт и го гледай как съсипва държава. Няма оправия за Русия докато не натикат всички кагебисти и прочее сган под земята.

Ха-ха, Империята отвръща на удара. Направо да паднеш от смях и от сълзи, при нас пък съдят Серж, а Световната банка пък казва, 2008г била "най-уражайна", а пък тогава бяха Тройната коалиция, след това Серж........, а бе каламбур голям. Тия сега все ще му намерят нещо и повече няма да го пуснат да си гледа "болната майка"...., смях и сълзи.....

Късно е либе за китка. Докато беше при тях в затвора можеха да си го разследват колкото искат. Сега, 17 години след убийството изглежда като неумел опит за отговор на решението на съдът да му платят 50 милиарда $.

Ха ха ха, поредната руска измислица!! И то защото Русия има да плаща 50 милиарда за ЮКОС!! И сега си измислят глупости!!

как така "бъзо и честно" юкос стана собсвеник на руски нефт ..... така безплано .... крадливата вреиска душица знае как да го прави ...

Путин е мой достоен син - нет человека, нет проблема.

във филма за Борн не се ли говореше в едната серия за руската компания ЮКОС, която е направена с пари на ЦРУ, или греша?

Той да си затваря устата и да се наниша, че да не му сервират чай с плутонии.

А Путин кога ще го разследвате за убийството на Немцов? Пак потулихте случая, а? Нищо не се говори вече за това. Ех... Птунландия, Путинландия....

Просто дядя Вова е номер 1 !

т.нар. "либерална опозиция" в Русия на избори не може да прескочи 5% бариера. Те имат подкрепа колкото Яне Янев у нас!

Също като в нацистка Германия

И как да има опозиция когато се преследва и убива!! Или вкарва в затвора?? По измислени обвинения!!

ХОДОРКОВСКИ СЕ ОПИТА ДА НАПРАБИ ПРЕВРАТ В РУСИЯ ПО ЗАПОВЕД НА ШЕФА МУ ЯКОВ РОТШИЛД И КГБ ГО ТАКОВА ....:))

Обърнете внимание на казаното от това влечуго "неефективната дейност на държавните петролни монополисти.""!!?? Да припомня ,че Газпром ,Роснефт и другите държавни "лоши монополисти " формират голяма част от руския бюджет !

Искам да добавя. За тоя алчен изрод, неефективно означава, че не му пълни джоба. За това е неговия рев.

Комсомолец с 100 рубли заплата по времето на СССР, а после изведнъж- петролен магнат! Голям специалист и бизнесмен, с мнго акъл, нали?

Добре де съгласен съм че Ходорковски е пресръпник, но защо тогава Путин не разследва и другите олигарси като Абрамович, Дерипаска, Тимченко, Ротенберг?

защото в русия си 'престъпник' само ако си против путин, в другите случаи ако си с него - тогава си оправдан за всичко

Защото те преклониха глава и работят за Русия. Докато този на снимката работи за враговете на Русия и затова е погнат.

Работят само за себе си!! И за Русия няма нищо освен мизерия!!

Този е невинен колкото всички български "бизнесмени" от годините на прехода.

защо соросоидите винаги толкова много харесват и защитават престъпници, които са против Путин? Защото са престъпници, или защото са против Путин? ))))

Няма как един престъпник и мошенник да не е срещу Путин ! Ти представяш ли си още колко можеха да заграбят от Русия и да го отмъкнат на Запад . Разбира се не малко успяха да откраднат....по мнението на някой експерти става въпрос за трилиони ,или както изчисляват някой -ДВА ПЪТИ ,КОЛКОТО Е СТРУВАЛА ВС ВОЙНА НА СССР !!!!

Е, в затвора всички били невинни, дори Ал Капоне... Само дето Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) реши че обвиненията срещу Ходорковски са били солидно обосновани, но самият процес през 2005 г. - несправедлив, а задържането му под стража в отдалечени наказателни учреждения било неоправдано, същите съдии решиха че процесът срещу Ходорковски не е политически мотивиран... с което отрязаха възможността му да иска отмяна на руската присъда.

демек, той е мошеник и далавераджия като американеца Мадок, но не е трябвало така жестоко да го съдят - а да го остават под домашен арест в луксозен мезонет, като Мадок.

Е, не точно... пратили го в затвор в който било трудно на роднините му да го посещават редовно.

Унищожаване на ''ГОЛЕМИТЕ НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ''просто не може да е станало,lпонеже ТЕ не бяха независими!Все едно да кажеш че бтв е НЕЗАВИСИМА или ония другите дето са СВОБОДНИ ДА КАЗВАТ ИСТИНАТА!??

този ходорковски откъде получи НЕФТЕНИ находища за милиарди долари?! Да не би дядо му да е бил нефтен магнат? щото не знам за 74 години съветска власт да е имало частни нефтени кладенци.

52-годишният Михаил Ходорковски живее в изгнание в Швейцария от 2013 г., когато бе помилван от руския президент Владимир Путин. Бившият най-богат руснак излежа в затвора повече от 10 години по обвинения за финансови измами и кражби Явно, че и този ще гръмнат, като Немцов.

Това че е минал през трупове и че е поръчвал убийства е обществена тайна в Русия. Въртят се сериозни интриги около този. Освождаването му бе изтъргувано подмолно но тва си е в тон с двуличието и лицемерието на съвремието ни.

Жулик :)